Connect with Us

Gati një vit nën hetim nga Vettingu/ Prokurori “ngec” në borxhin për apartamentin

Vetingu

Gati një vit nën hetim nga Vettingu/ Prokurori “ngec” në borxhin për apartamentin

Publikuar

-

Gati një vit nën hetim nga Vettingu/ Prokurori “ngec” në borxhin për apartamentin

Po bëhet gati një vit që kanë nisur hetimet për rivlerësimin e prokurorit të Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor, Tiranë, Hysni Mulaj nga Komisioni i Vettingut.

Në Dhjetor të vitit 2019, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, publikoi listën me 120 subjekte të rivlerësimit, ku në mes tyre ishte edhe prokurori Mulaj.

Ai e ka ushtruar detyrën e prokurorit nga Bulqiza, në Tiranë. Në vitin 2017,  kur Prokuroria e Tiranës,  krijoi 7 njësi hetimore, prokurori Hysni Mulaj u emërua në krye të seksionit të krimeve të kryera nga të miturit.

Në aspektin professional, Mulaj nuk është lakuar as negativisht dhe as pozitivisht.

Edhe në aspektin e pasurisë, të ardhurat e tij janë modeste dhe vijnë nga paga e tij dhe e bashkëshortes.

Fillimisht ai ka deklaruar se dispononte cash, 5 milion lekë. Ndërsa një vit më vonë ka blerë një shtëpi banimi me sipërfaqe 101.4 m2 me vlerë 39 546 euro. Këtë pronë ai deklaron se e ka blerë me hua, që nuk e ka paguar, të paktën deri në vitin 2018.

Nga 4 000 000 lekë që ka marrë borxh për blerjen e apartamentin, ende në vitin 2018 ka pashlyer 1 780 000 lekë.

Viti 2003

Cash, 0,5 milion lekë.

Viti 2004

Shtëpi banimi me sip.101.4 m2 me vlerë 39 546 euro.

Gjendje cash 700 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Bulqizë, 1 139 383 lekë.

Viti 2005

Gjendje cash, 800 000 lekë.

Pakësuar paratë cash me 700 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 1 136  115 lekë.

Këst i papaguar për ap.10 550 euro.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë.

Viti 2006

Gjendje cash, 780 000 lekë.

Pakësuar paratë cash me 700 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 1 021 931 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 700 000 lekë. Pa shlyer 3 300 000 lekë.

Viti 2007

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 947 521 lekë.

Pakësuar paratë cash me 300 000 lekë.

Shpenzime për familjen, 39 7521 lekë.

Para, gjendje, 200 000 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 350 000 lekë. Pa shlyer 2 950  000 lekë.

Kursime të bashkëshortes, Rajmonda Mulaj, 810 000 lekë.

Bashkëshortja, Rajmonda Mulaj, cash, 555 000 lekë.

Bashkëshortja, Rajmonda Mulaj, depozitë bankare, 200 000 lekë.

Viti 2008

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 139 833 lekë.

Pakësuar financat me 400 000 lekë.

Shpenzime, 489 123 lekë.

Cash, 250 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 949 123  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 190 710 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 2 950 000 lekë. Pa shlyer 2 550 000 lekë.

Viti 2009

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 422 339 lekë.

Pakësuar financat me 350 000 lekë.

Shpenzime, 674 064 lekë.

Depozitë e kursimeve të bashkëshortes, 398 275 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 1 024 064 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 398 275 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 2 550 000 lekë. Pa shlyer 2 220 000 lekë.

Viti 2010

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 538 142 lekë.

Pakësuar financat me 300 000 lekë.

Shpenzime familjare, 902 880 lekë.

Depozitë e kursimeve të bashkëshortes, 335 262 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror, 1 117 126 lekë.

LEXO EDHE:  Komisionet e Vettingut/ 84 kandidatë plotësojnë kriteret

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 421 016 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 2 220 000 lekë. Pa shlyer 1 920 000 lekë.

Viti 2011

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 550 634 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 400 000 lekë.

Shpenzime familjare, 1 150 634 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 115 858  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 434 776 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 2 220 000 lekë. Pa shlyer 1 920 000 lekë.

Viti 2012

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 446 477 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 255 728 lekë.

Shpenzime familjare, 1 190 749 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 053 982  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 392 495 lekë.

Viti 2013

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 550 883 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 300 000 lekë.

Shpenzime familjare, 1 212 029 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 38 854 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 092 583 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 458 300 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Shlyer 2 220 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë.

Viti 2014

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 814 073 lekë.

Shpenzime familjare, 1 622 995 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 19 1078 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 285 270 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 528 803 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë.

Viti 2015

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 815 032 lekë.

Shpenzime familjare, 1 515 357 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 310 129 lekë.

Llogari  rrjedhëse e bashkëshortes, 186 834 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 306 755 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 508 277 lekë.

Të ardhurat të bashkëshortes nga interesat e depozitës, 66 051 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 252 139  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 509 553 lekë.

Të ardhurat të bashkëshortes nga interesat e depozitës, 47 429 lekë.

Llogari  rrjedhëse e bashkëshortes, 131 137 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë.

Viti 2017

Të ardhura të bashkëshortëve Mulaj, 1 904 948 lekë.

Shpenzime familjare, 1 712 990 lekë.

Llogari kursimi e bashkëshortes, 262 308 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 336 162 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 543 665 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë.

Të ardhurat të bashkëshortes nga interesat e depozitës, 25 121 lekë.

Viti 2018

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror në Tiranë 1 387 653 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Zyrën e punës, 542 237 lekë.

Llogari kursimi e bashkëshortes, 900 000 lekë.

Depozitë kursimesh e bashkëshortes, 3 035 590 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 242 366 lekë.

Të ardhurat të bashkëshortes nga interesat e depozitës, 19 074 lekë.

Hua për blerjen e ap, 4 000 000 lekë. Pa shlyer 1 780 000 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Nga X5, tek Range Roveri e Ford Fiesta/ Pasuria e prokurorit që garoi me Arta Markun

Publikuar

-

Nga

Nga X5, tek Range Roveri e Ford Fiesta/ Pasuria e prokurorit që garoi me Arta Markun

Prokurori Granit Shahu, me një përvojë pune prej 15 vitesh, u bë objekt në media në vitin 2017, kur konkuroi për postin e Prokurorit të Përgjithshëm.

Ishte koha e zëvendësimit të Adriatik Llallës. Shahi ishte njeri nga shtatë kandidatët që kaloi pragun e Komisionit të Ligjeve për seancën dëgjimore të komisionit.

Por, Komisioni i Ligjeve e skualifikoi me pretendimin se prokurori Shahu kishte pasur lidhje me sigurimin e shtetit. Shahu e hodhi poshtë këtë pretendim duke argumentuar se në kohën për të cilën flitej ai kishte qenë i mitur.

Pas rrëzimit të ktij pretendimi, Komisioni i Ligjeve, nxori një tjetër pretendim.

Në raportin përfundimtar për skualifikimin e prokurorit flitej për punën dhe pasurinë e prokurorit Shahu.

Megjithgëse Shahu këmbënguli se këto dy kritere do të vlerësohen nga Vettingu, skualifikimi mori formë përfundimtare.

Pas kësaj procedure, prokurori Shahu ngriti dyshimin se emri për Prokuror të Përgjithshëm të Përkohshëm ishte i paracaktuar.

“Definicionet në lidhje me emrin tim në këtë raport nuk janë mbështetësit në gjendjen faktike dhe në dokumentet që unë kam dorëzuar, madje mendoj se kjo garë ka një emër të parapërcaktuar se kush do jetë Prokuror i Përgjithshëm”, është shprehur Shahu në vitin 2017.

Shahu karrierën e tij e ka të zhvilluar nga Shkodra ne Tiranë dhe anasjelltas.

CNA.al ka hedhur dritë mbi pasurinë e tij, sipas të dhënave të depozituara në ILDKPKI.

Në deklaratën fillestare, prokurori Granit Shahu rezulron pronar i një banese me sipërfaqe 105 m2, me vlerë 3.6 milion lekë. Blerë me kursime familjare dhe kredi 26 600 dollarë.

Përveç të ardhurave nga puna e tij, ka të ardhura dhe nga puna e bashkëshortes në IOM.

Ndërsa si pasuri të luajtshme ai deklaron një automjet BMV X5, me vlerë 990 000 lekë, blerë në vitin 2012.

Në vitin 2016 ka blerë një  Range Rover, me vlerë 2 000 000 lekë, ndërsa ka shitur BMV X5 me vlerë 1 800 000 lekë.

Një vit më vonë ka shitur Range Rover me vlerë 27 000 euro dhe ka blerë një Ford Fiesta me vlerë 13 500 euro, për të cilën ka  paguar cash 5 784 euro. Ndërsa paguan në formë kredie 8 500 euro.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga prokurori Granit Shahu.

Viti 2003

Banesë me sip 105 m2, me vlerë 3.6 milion lekë. Blerë me kursime familjare dhe kredi 26 600 dollarë.

Gjendja cash 2 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 0,65 milion lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 8 448 dollarë.

Pensioni i babait dhe nënës, 8 000 lekë dhe 7 500 lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 772 608 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 10 356 dollarë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Vijon.

Viti 2005

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Vijon.

Viti 2016

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 819 420 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 112 000 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer 3 288 dollarë.

Viti 2007

Depozitë bankare e bashkëshortes, 8 500 dollarë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 927 132  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 440 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga siguracioni i jetës dhe shëndetit, 7 000 dollarë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer 6 700  dollarë. Pa shlyer 10 000 dollarë.

Viti 2008

Të ardhura të subjektit deklarues si pedagog në një universitet privat 40 000 lekë.

LEXO EDHE:  Komisionet e Vettingut/ 84 kandidatë plotësojnë kriteret

LEXO EDHE:  “Vrasje dhe kërcënim”/ OFL ultimatum katër “të rrezikshmëve” të radhës

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer 6 155  dollarë. Pa shlyer 7 900 dollarë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 70 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 140 000 lekë.

Viti 2009

Të ardhura të subjektit deklarues si pedagog në një universitet privat 30 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 70 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 140 000 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  959 dollarë. Pa shlyer  4 238 dollarë.

Viti 2010

Depozitë bankare në emër të bashkëshortes, 500 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 70 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 199 000 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  720  dollarë. Pa shlyer 3 572  dollarë.

Viti 2011

Tërhequr nga depozita bankare, 512 565 lekë.

Tërhequr nga depozita bankare, 797 000 lekë.

Gjendje cash, 2 700 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 858 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, 1 440 000 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  960 dollarë. Pa shlyer 2 612 dollarë.

Viti 2012

Automjet BMV X5, me vlerë 990 000 lekë.

Shtuar gjendja cash, 500 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si prokuror 934 405 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 689 840 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  764.16  dollarë. Pa shlyer 2 002 32 dollarë.

Viti 2013

Shtuar gjendja cash me 900 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 953 375 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 689 840 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  764.16 dollarë. Pa shlyer 1 238 dollarë.

Viti 2014

Shtuar gjendja cash me 900 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 953 375 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 689 840 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  960 dollarë. Pa shlyer 155 dollarë.

Viti 2015

Cash, 400 000 lekë.

Deklaron 1 900 000 lekë.

Kredi  26 600 dollarë, marrë në vitin 2003, me afat 12 vite. Shlyer  764.16 dollarë. Shlyer.

Viti 2016

Cash, 400 000 lekë.

Automjet Range Rover, me vlerë 2 000 000 lekë, pas shitjes së BMV x5 me vlerë 1 800 000 lekë.

Gjendje cash 1 700 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 268 803 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 634 211 lekë.

Viti 2017

Cash, 590 000 lekë.

Shitur Range Roverin,

Subjekti deklarues i ka dhënë hua motrës 20 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 292 317 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 662 982 lekë.

Dieta të bashkëshortes, nga IOM, 22 922 lekë.

Kredi për blerje makine 8 500 euro. Paguar 170 euro. Pa paguar 8 330 euro.

Viti 2018

Cash, 600 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 211 380 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në IOM, 1 719 920 lekë.

Dieta të bashkëshortes, nga IOM, 685 80 lekë.

Kredi për blerje makine 8 500 euro. Paguar 2 016 euro. Pa paguar 6 314 euro./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Prokurori i “listës së zezë”, së Tahirit/ Mbi 80 000 euro apartament dhe 15 000 makinë

Publikuar

-

Nga

Në vitin 2016, Ministri i Brendshëm  në atë kohë  Saimir Tahiri i dërgoi Presidentit Bujar Nishani, një listë me 29 prokurorë dhe 16 gjyqtarë, të cilët sipas tij kanë shkelur ligjin dhe kanë abuzuar me vendimet.

Pjesë e “listës së zezë” të Tahirit, ishte edhe Prokurori i Tiranës Etien Kapo.

Sipas Tahirit, prokurori Etien Kapo, ka kërkuar masën “Detyrim paraqitjeje”, për një shtetas i cili ishte arrestuar në vitin 2014, ku iu gjetën dhe iu  bllokuan një armë e zjarrit pistoletë, me një krehër me një fishek, me 17 fishekë, pa leje. Ndërsa në banesë  iu gjetën një armë automatik kallashnikov, një krehër me 23 copë fishekë model 56 mm, një krehër me 20 copë fishekë model 56 mm, një mbajtëse fishekësh me 14 fishekë 9 mm manover dhe 8 fishekë manover pa kokë më të vegjel se 9 mm, një kuti syzesh me mbishkrimin “Police”, brenda të cilës u gjet një krehër pistolete me 7 fishekë model 7.62 mm, 29 fishekë model 7.62 mm, 6 fishek manover model 56 mm, një fishek 9 mm me ngjyrë të zezë, 2 fishekë 6.35 mm, si dhe dy fishekë me ngjyrë gri metalizato, një dorezë metalike (përforcues grushti).

Prokuroria e Tiranes

Ka qenë ky rast arsyeja që Tahiri, ka kërkuar marrjen e masave ndaj prokurorit Kapo.

Sa i përket pasurisë, prokurori Etien Kapo, fillimisht, pra në vitin 2003,  deklaron  një tokë, arë me sipërfaqe 970 m2, një Volsvagen, 4 900 000 lekë dhe një depozitë bankare 4 000 dollarë.

Pasuria e tij është shtuar në vitin 2007 me një apartament me sipërfaqe ndërtimi 147.52 m2 dhe  me vlerë 85 764 euro.

Po në të njëjtin vit, bashkëshortja  që punonte si oficere e Policisë Gjyqësore në Prokurorinë për Krime të rënda dhe pedagoge në dy universitete private ka  blerë një automjet  Opel, 4 500 euro.

Dy vite më pas, prokurori Etien Kapo Subje ka blerë një automjet që kushtonte 15 000 euro.

Ndërsa dy fëmijëve të tij, prokurori thotë se u ka hapur llogari babi I bashkëshortes si dhuratë në shumat 1 000 euro dhe 500 euro.

Për me tepër detaje po sjellim deklaratat e pasurisë të prokurorit Etion Kapo.

Viti 2003

Tokë, arë me sip 970 m2.

Automjet Volsvagen me vlerë 4 900 000 lekë.

Depozitë bankare 4 000 dollarë.

Viti 2004

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 917 130 lekë.

Viti 2005

Shtesë në shumën 200 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 011 132 lekë.

Viti 2006

Gjendje cash, 500 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 005 468 lekë.

Viti 2007

Ap me sip ndërtimi 147.52 m2, me vlerë 85 764 euro.

Bashkëshortja  blerë Opel, 4 500 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 902 241 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si oficere e policisë gjyqësore në Prokurorinë për Krime të Rënda, 574 547 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësimdhënëse në privat, 38 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësimdhënëse në jë universitet privat, 458 euro.

Viti 2008

Hapur numër llogarie me vlerë, në emër të bashkëshortes Mirela Kostaqi, 2 932 euro.

Hapur numër llogarie në emër të djalit, me dhuratë nga babai i bashkëshortes, shumën 1 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 977 034 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si oficere e policisë gjyqësore në Prokurorinë për Krime të Rënda, 589 747 lekë.

LEXO EDHE:  Disa përgjigje, që çdo shqiptar i kërkon nga Ilir Meta

LEXO EDHE:  Disa përgjigje, që çdo shqiptar i kërkon nga Ilir Meta

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësimdhënëse në privat, 106 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësimdhënëse në jë universitet privat, 57  240 lekë.

Viti 2009

Bashkëshortja ka shitur automjetin, 400 000 lekë.

Subjekti deklarues ka shitur makinën 5 000 euro.

Subjekti deklarues ka blerë automjet 15 000 euro.

Kursime të bashkëshortes, 400 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 980 407 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si oficere e policisë gjyqësore në Prokurorinë për Krime të Rënda, 930 060 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësimdhënëse në një universitet privat, 98 810 lekë.

Viti 2010

Hapur llogari bankare në emër të bashkëshortes 300 dollarë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 108 996 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si oficere e policisë gjyqësore në Prokurorinë për Krime të Rënda, 930 060 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësimdhënëse në jë universitet privat, 52 081 lekë.

Viti 2011

Hapur numër llogarie në emër të vajzës, me dhuratë nga babai i bashkëshortes, në shumën  500 euro.

Pakësuar llogaria e djalit me 500 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 108 996 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si oficere e policisë gjyqësore në Prokurorinë për Krime të Rënda, 601 567 lekë.

Viti 2012

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 065 997 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si oficere e policisë gjyqësore në Prokurorinë për Krime të Rënda, 831 019 lekë.

Viti 2013

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 049 700 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si oficere e policisë gjyqësore në Prokurorinë për Krime të Rënda, 843 720 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 201 865 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si oficere e policisë gjyqësore në Prokurorinë për Krime të Rënda, 1 209 581 lekë.

Bashkëshortja ka hapur llogari bankare në shumat 1 000 lekë dhe 100 000 lekë.

Viti 2015

Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues, 549 66 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 279 226 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si oficere e policisë gjyqësore në Prokurorinë për Krime të Rënda, 835 097 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si prokurore në Krujë,  74 249 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 260 773 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si prokurore në Krujë, 1 027 344 lekë.

Kredi në shumën 3 250 000 në emër të babait të subjektit deklarues. Shlyer shuma  108 333 36 lekë. Pa shlyer 2 879 861 02 lekë.

Viti 2017

Shtuar depozita bankare me 6.18 dollarë.

Kursime, 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 296 456 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si prokurore në Krujë, 998 712 lekë.

Kredi në shumën 3 250 000 në emër të babait të subjektit deklarues. Shlyer shuma  108 333 36 lekë. Pa shlyer 2 771 527  66 lekë.

Viti 2018

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 1 314 340 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si prokurore në Krujë, 1 035 300 lekë.

Kredi në shumën 3 250 000 në emër të babait të subjektit deklarues. Shlyer shuma  108 326 lekë. Pa shlyer 2 663 200 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Nga PD tek trafikimi i narkotikëve/ Pasuria e gjyqtares që mori dosjen e bashkëpunëtorit të Bashës

Publikuar

-

Nga

Nga banesa me qira në milionere/ Si u pasurua gjyqtarja e Tiranës

Institucionet e drejtësisë janë parë nga prokurorë dhe gjyqtarë si vend për të përfituar ekonomikisht. Të paktën kështu rezulton nga pasuritë e tyre.

Po duket se të rinjtë që kanë depërtuar vitet e fundit në institucionet e drejtësisë, kanë një tjetër mentalitet. Të ardhurat e tyre janë modeste dhe si burim kanë vetëm pagat.

E tillë është gjyqtarja e Gjykatës së Shkallës së Parë në Tiranë, Armela Hasantari.

Kjo e fundit është gjyqtarja që ka pasur në duar dosjen e një drejtuesi të lartë të Partisë Demokratike, njëherësh bashkëpunëtor i Lulzim Bashës.

                 Dritan Shoraj

Bëhet fjalë për pedagogun Dritan Shoraj, i cili ka qenë anëtar i kryesisë të degës 5 të PD-së, i cili u arrestua në vitin 2018 me akuzën për trafikim të lëndëve narkotike.

Sipas autoriteteve italiane Shoraj ka blerë dhe importuar në Itali 1 kg lëndë narkotike dhe këtë ia ka shitur një shtetasi italian në Milano.

Gjyqtarja Armela Hasantari, kërkoi që Shoraj të lihej në burg, me qëllim ekstradimi drejt Italisë, pasi prej 5 vitesh i shmangej drejtësisë italiane.

Një tjetër çështje që mund të quhet e ndjeshme që ka kaluar në duart e gjyqtares Hasantari ka lidhje me protestuesit e opozitës, disa prej të cilëve u arrestuan në prill të vitit 2019.

Sa i përket kriterit të pasurisë që hetohet edhe nga Vettingu, gjyqtarja Hasantari deklaron se burimet e të ardhurave i ka nga paga e saj dhe e bashkëshortit.

Pasuri të patundshme ajo deklaron një apartamenr me sipërfaqe 65.8 m2 me vlerë 4 935 000, që është në emër të bashkëshortit.

Ndërsa pasuri të luajtshme, gjyqtarja deklaron një makinë Mercedez Benz A Class që kushton 2 700 euro dhe e blerë në vitin 2015.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja, Armela Hasantari.

Viti 2014 (Deklarata fillestare)

Pagesë burse nga Shkolla e Magjistraturës, 472 000 lekë.

Bashkëshorti, makinë tip Volsvagen Passat, 7 000 euro.

Bashkëshorti, llogari bankare, 61 676 lekë.

Bashkëshorti, llogari kursimi, 2 727 euro.

Bashkëshorti, llogari kursimi, 1 201 dollarë.

Bashkëshorti, llogari kursimi,  402 088 lekë.

LEXO EDHE:  Disa përgjigje, që çdo shqiptar i kërkon nga Ilir Meta

LEXO EDHE:  “Vrasje dhe kërcënim”/ OFL ultimatum katër “të rrezikshmëve” të radhës

Bashkëshorti, llogari kursimi, 5 000 euro.

Bashkëshorti të ardhura nga paga nga Ambasada Hollandeze, 1 568 741 lekë.

Viti 2014 (Deklarata vjetore)

Pagesë burse nga Shkolla e Magjistraturës, 472 000 lekë.

Të ardhura nga paga e subjektit deklarues s gjyqtare në Tiranë, 169 484 lekë.

Bashkëshorti, Klinton Tahiri, ap. me sip 65.8 m2 me vlerë 4 935 000 lekë.

Bashkëshorti, llogari kursimi, 300 000 lekë.

Viti 2015

Blerë makinë Mercedez Benz A Class, 2 700 euro.

Të ardhura nga paga e subjektit deklarues s gjyqtare në Tiranë, 1 002 957 lekë.

Bashkëshorti, llogari bankare 8 000 euro.

Bashkëshorti ka shtuar llogarinë e kursimit, 1 240 000 lekë.

Bashkëshorti të ardhura nga paga nga Ambasada Hollandeze, 2 350 232 lekë.

Viti 2016

Fonde për të ardhmen e familjes, 253 475 lekë.

LLogari, kartë krediti, 50 000 lekë limiti.

Llogari karte krediti, 500 euro limiti.

Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 569 535 lekë.

Të ardhura nga raporti i lindjes, 246 807 lekë.

Bashkëshorti, llogari kursimi 16 000 euro.

Bashkëshorti ka shtuar llogarinë e kursimit, 28 000 euro.

Bashkëshorti të ardhura nga paga nga Ambasada Hollandeze, 2 491 020 lekë.

Viti 2017

Shtuar llogaria, Fonde për të ardhmen e familjes, me 64 625 lekë.

Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 585 202 lekë.

Të ardhura nga raporti i lindjes, 242 581 lekë.

Bashkëshorti ka shtuar llogarinë bankare, 383 671 lekë.

Bashkëshorti ka pakësuar llogarinë e kursimit, 4 654 euro.

Bashkëshorti të ardhura nga interesat bankare, 250 lekë.

Viti 2018

Pakësuar llogaria rrjedhëse me 12 944 lekë.

Shtuar llogaria, Fonde për të ardhmen e familjes, me 5 074 lekë.

Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtare në Tiranë, 1 072 785 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit, 8 531 lekë.

Bashkëshorti ka shtuar llogarinë kursimi me 4800 euro.

Bashkëshorti ka shtuar gjendjen cash, 5 000 euro.

Llogari bankare e bashkëshortit, 15 478 lekë.

Bashkëshorti, bashkë-huamarrës, “kontratë huaje për familjet e pastreha”. Shlyer 120 000 lekë. Pa shlyer 103 456 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE