Connect with Us

Tre apartamente, njëri dhuratë rreth 100 000 euro/ Si ndryshoi pasuria e prokurorit Genci Qana ?

Vetingu

Tre apartamente, njëri dhuratë rreth 100 000 euro/ Si ndryshoi pasuria e prokurorit Genci Qana ?

Publikuar

-

Intervista/ Rasmusen: Si Perëndimi duhet t’i kundërvihet fushatave dezinformuese të Kinës dhe Rusisë

Me 15 Maj 2020, Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka miratuar  projekt –aktin  e vlerësimit në kuadër të rivlerësimit  kalimtar për prokurorin Genci Qana.

Tashmë pritet caktimi i seancës dëgjimore nga Komisioni i Vettingut, për prokurorin Qana.

Ky i fundit karrierën e ka të përqëndruar në Tiranë, dikur tek Krimet e rënda dhe sot në Prokurorinë e Shkallës së Parë në Tiranë.

Në këtë prokurori ai ka mbajtur edhe postin zëvëndesdrejtuesit dy herë, dhe një herë postin e drejtuesit, pas shkarkimit të Dritan Rreshkës nga Vettingu.

Prokurori Genc Qana ka numri dy i Prokurorisë së Tiranës në kohën që organi i akuzës drejtohej nga Ina Rama dhe ka marrë sërish të njëjtin post në kohën kur Prokuroria e Përgjithshme drejtohej nga Arta Marku.

zbardhen emrat e kandidateve

Edhe pasuria e tij ka njohur rritje ashtu karriera.

Në kohën që ai punonte në Prokurorinë për Krime të Rënda, Qana, rezultonte pronar i një apartamenti 2+1, blerë në vitin 2001, me vlerë 2 milion lekë të reja.

Ndër vite ai ka shitur dhe blerë makina, por më së shumti për makinë ai ka shpenzuar në vitin  2012 kur ka blerë një  Ford, modeli Focus C-Ma q ëka kushtuar, 14 900 euro. Për blerjen e kësaj makina, ai deklaron se ka marrë 5 000 euro borxh.

Ndërsa ndryshim në patundshmëri ka në vitin 2011, kur aid he bashkëshortja e tij Natalia Qana, kanë blerë një apartament me sipërfaqe 84. 4 m2, me vlerë 28 mijë euro.

Një vit më vonë në vitin 2012 ai deklaron patundshmëri dhuratë. Bëhet fjalë një apartament me sipërfaqe 116 m2, dhuruar nga vjehrri. Vlera e këtij apartamenti të dhuruar arrin në vlerën e 13 452 520  milionë lekëve të reja.

Po në të njëjtin vit, dhuratë nga vjehrri ai ka përfituar edhe dy garazhe nëntokësore me sipërfaqe 18.6 m2, me vlerë 1 510 320 lekë dhe një tjetër me sipërfaqe 21.5 m2, me vlerë 45 800 lekë.

Më poshtë po sjelim pasurinë e deklaruar nga prokurori Genci Qana.

Viti 2003

Ap banimi, ndërtuar pas vitit 1990 me sip 80 m2, me vlerë 2 million lekë.

Automjet Volsvagen, ,e vlerë 0,2 million lekë.

Para cash në banesë, 0,6 million lekë.

Të ardhura nga puna si prokuror, 690 904 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, 0,218 milion lekë.

Ap. në emër rë Aleks Qanës me sip 51 m2, me vlerë 1.52 milion lekë.

Viti 2004

Autoveturë, Volsvagen Golf 3, 500 000 lekë.

Autoveturë , 70 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në prokurorinë për krime të rënda, 1 491 736 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, 218 000  lekë.

Viti 2005

Gjendje Cash, 600 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në prokurorinë për krime të rënda, 1 324 889 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, 318 000  lekë.

Viti 2006

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në prokurorinë për krime të rënda, 1 303 929 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, 537 000  lekë.

Bashkëshortja ka shitur Fiat Pandën, 70 000 lekë.

Bashkëshortja ka blerë autoveturë Peugeot 106,  320 000 lekë.

Viti 2007

Gjendje Cash, shtesë, 600 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në prokurorinë për krime të rënda, 1 400 244 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, 537 000  lekë.

Viti 2008

Gjendje Cash, shtesë, 600 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në prokurorinë për krime të rënda dhe zv drejtues ne Prokurorinë e Tiranës, 1 364 646 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, 537 000  lekë.

Viti 2009

Gjendje Cash, shtesë, 250 000 lekë.

Kursime, 4 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si zv drejtues ne Prokurorinë e Tiranës, 1 291 193 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, 7 452 euro.

Dieta nga një seminar i organizuar nga BE, 438 euro.

Viti 2010

Gjendje Cash, shtesë, 250 000 lekë.

Kursime, 6 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si zv drejtues ne Prokurorinë e Tiranës, 1 651 784 lekë.

LEXO EDHE:  Protesta kundër "Unazës së Madhe"/ Deputeti zbulon dhuratën që Rama i ka bërë vetes

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, 7 452 euro.

Viti 2011

Gjendje Cash, shtesë, 250 000 lekë.

Ap. 1+1, me sip 84.4 m2, me vlerë 28 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si zv drejtues ne Prokurorinë e Tiranës, 1 709 799 lekë.

Viti 2012

Blerë një autoveturë Ford, modeli Focus C-Max, 14 900 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si zv drejtues ne Prokurorinë e Tiranës, 1 412 799 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një ap 1+1, në pronësi të prindërve, 240 000 lekë.

Para, cash nga shitja e autoveturës Vosvagen Golf 3, 1 000 euro.

Hua për blerje autoveture, Ford, modeli Focus C-Max, 5 000 euro.

Bashkëshortja, Natalia Qana, ap me sip 115 97 m2, me vlerë 13 452 520 lekë, dhuruar nga babai.

Bashkëshortja, Natalia Qana, garazh nëntokësor me sip. 18.6 m2, me vlerë 1 510 320 lekë, dhuruar nga babai.

Bashkëshortja, Natalia Qana, garazh nëntokësor me sip.21.5 m2, me vlerë 45 800 lekë, dhuruar nga babai.

Bashkëshortja, Natalia Qana, të ardhura nga interesi bankar, 196 euro.

Viti 2013

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues ne Prokurorinë e Tiranës, 1 047 720 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një ap 1+1, në pronësi të prindërve, 240 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si sekretare laborante në institutin e studimeve evropiane, në Universitetin e Tiranës, 495 055 lekë.

Hua për blerje autoveture, Ford, modeli Focus C-Max, 5 000 euro. Pa shlyer 3 000 euro.

Bashkëshortja, Natalia Qana, ka blerë Fiat Punto me vlerë 150 000 lekë.

Bashkëshortja, Natalia Qana, të ardhura nga interesi bankar, 202 euro.

Viti 2014

Gjendje Cash, shtesë, 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues ne Prokurorinë e Tiranës, 1 273 889 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një ap 1+1, në pronësi të prindërve, 240 000 lekë.

Hua për blerje autoveture, Ford, modeli Focus C-Max, 5 000 euro.  Shlyer.

Bashkëshortja, Natalia Qana, të ardhura nga interesi bankar, 187 euro.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si sekretare laborante në institutin e studimeve evropiane, në Universitetin e Tiranës, 532 450 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si pedagoge në një universitet privat, 48 751 lekë.

Viti 2015

Gjendje Cash, shtesë, 185 000 lekë.

Shtesë në llogarinë bankare, 5 323 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues ne Prokurorinë e Tiranës, 1 273 656 lekë.

Shtesë në llogarinë bankare të bashkëshortes, 9 242 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si sekretare laborante në institutin e studimeve evropiane, në Universitetin e Tiranës, 533 625 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si pedagoge në një universitet privat, 60 295 lekë.

Viti 2016

Gjendje Cash, shtesë 65 000 lekë.

Shtesë në llogarinë bankare, 3 591 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues ne Prokurorinë e Tiranës, 1 248 299  lekë.

Shtesë në llogarinë bankare të bashkëshortes, 55 60 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si sekretare laborante në institutin e studimeve evropiane, në Universitetin e Tiranës, 535 043 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si pedagoge në një universitet privat, 55 766 lekë.

Viti 2017

Gjendje Cash, shtesë 350 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues ne Prokurorinë e Tiranës, 1 288  254 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si sekretare laborante në institutin e studimeve evropiane, në Universitetin e Tiranës, 578 160 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si pedagoge në një universitet privat, 89 507 lekë.

Viti 2018

Gjendje Cash, shtesë 250 000 lekë.

Shtesë në llogarinë bankare, 1 400 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues ne Prokurorinë e Tiranës, 1 311 262 lekë.

Shtesë në llogarinë bankare të bashkëshortes, 3 900 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si sekretare laborante në institutin e studimeve evropiane, në Universitetin e Tiranës, 569 809 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si pedagoge në një universitet privat, 103 493 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Nuk justifikoi paratë për blerjen e shtëpisë/ Vetingu shkarkon Besim Shabanin

Publikuar

-

Nga

Nuk justifikoi paratë për blerjen e shtëpisë/ Vetingu shkarkon Besim Shabanin

Komisioni i Jashtëm i Vetingut shkarkon Besim Shabanin, zv.drejtorin për Sigurinë Fizike të PLSH-ve, të personaliteteve të larta shtetërore.

Sipas Komisionit, Shabani nuk justifikonte 20 mijë dollar për blerjen e një banese.

Gjatë senacës dëgjimore Shabanit i janë konstatuar probleme me pasurinë. Komisioni i Jashtëm të Vlerësimit kërkoi një dokument qe Shabani të justifikoje pasurinë prej 20 mijë dollarë që sipas tij ia ka sjellë nga vëllai nga Amerika. Këtë shumë ai e ka përdorur në blerjen e shtëpisë.

LEXO EDHE:  Takimi me Arta Markun/ Rama tregon se për çfarë biseduan

LEXO EDHE:  Takimi me Arta Markun/ Rama tregon se për çfarë biseduan

Sipas KJV ai nuk ka arritur që të provojë ligjërisht ndihmën e të vëllait, nga ana tjetër nuk ka deklaruar disa përfitime në interesa bankare. Subjekti ka përfituar disa interesa bankare në vlerën e 1563 dollarë, të cilat si ka treguar.

Ndërkaq KJV e ka nxjerrë të pastër në figurë dhe nga ana profesionale Besim Shabanin, zv drejtor për Sigurinë Fizike të PLSH-ve gjatë seancës së vettingut.

 

 

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Nuk justifikoi udhëtimet jashtë vendit që nga viti 2004/Pse u shkarkua Dritan Peka

Publikuar

-

Nga

Nuk justifikoi udhëtimet jashtë vendit që nga viti 2004/Pse u shkarkua prokurori Dritan Peka

Shkarkimi i prokurorit Dritan Peka, duket se ka ardhur si shkak i deklarimit të pamjaftueshëm në kriterin e pasurisë. Kjo pasi, në seancën e kaluar Komisioneri Publik është tërhequr nga qëndrimi në akimin e bërë në aspektin profesional dhe etik.

Sipas Komisionerit Publik, prokurori Peka nuk mbulonte me burime financiare një pjesë të shpenzimeve për udhëtime jashtë shtetit të bëra që nga viti 2004. Shkaqet fillestare të ankimit ndaj subjektit lidheshin me një kredi të butë për strehim.

Ndërkohë, gjatë shqyrtimit të bërë në KPA, prokurori Peka ka deklaruar se nuk kishte balanca negative në analizën financiare nga udhëtimet.

Dritan Peka e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në Shqipëri në vitin 2000. Ai ka punuar si prokuror i Prokurorisë së Tiranës deri në vitin 2008, kur është promovuar si prokuror i Apelit të Tiranës. Ai është drejtuesi i Prokurorisë së Apelit të Tiranës prej vitit 2015.

Komisioneri i konsideroi bindëse një pjesë pretendimeve të prokurorit Peka lidhur me shpenzimet e udhëtimeve jashtë shtetit dhe qëndrimeve atje.

LEXO EDHE:  Ministri i Ramës “zhduku” 479 milion euro?/ Damian Gjiknuri i zhytur në luks

LEXO EDHE:  Takimi me Arta Markun/ Rama tregon se për çfarë biseduan

Komisioneri renditi të gjitha udhëtimet, të kryera prej vitit 2004 e në vazhdim, ndërsa tha se nuk vërtetohej mbulimi i shpenzimeve për një udhëtim të subjektit në Bruksel tek motra e tij.

Për pjesëmarrjen e bashkëshortes së Pekës në disa trajnime e seminare në vitin 2006 në vende të ndryshme të Bashkimit Evropian, Komisioneri Publik është shprehur se pranoheshin pretendimet për mbulimin e shpenzimeve të udhëtimit nga institucioni ku punonte, ndërkohë që sipas tij nuk janë vërtetuar shpenzimet e qëndrimit atje./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

KPA shkarkon nga detyra prokurorin Dritan Peka

Publikuar

-

Nga

Nuk justifikoi udhëtimet jashtë vendit që nga viti 2004/Pse u shkarkua prokurori Dritan Peka

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka shkarkuar nga detyra kreun e Prokurorisë së Apelit në Tiranë Dritan Peka.

Fillimisht, Peka u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, ndërsa ishte Komisioneri Publik i cili apeloi vendimin e konfirmimit në KPA. Gjatë shqyrtimit të dosjes, ditën e sotme Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi shkarkimin e Pekës.

Dritan Peka e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në Shqipëri në vitin 2000. Ai ka punuar si prokuror i Prokurorisë së Tiranës deri në vitin 2008, kur është promovuar si prokuror i Apelit të Tiranës. Ai është drejtuesi i Prokurorisë së Apelit të Tiranës prej vitit 2015. /CNA.al

Privilegjet e një Kryeprokurori/ Dritan Peka “zhvat” të pastrehët

Mega-Skandali i drejtësisë/ Si i shpëtoi Dritan Peka hetimit?

LEXO EDHE:  Takimi me Arta Markun/ Rama tregon se për çfarë biseduan

 

LEXO EDHE:  Kaos në Drejtësi/ “Furtuna” e Vettingut fut në ngërç 6 institucione

 

LEXO TE PLOTE