Connect with Us

Dokumentet/ KPK zhytet në “korrupsion” për të shpëtuar gjyqtaren Irena Ibrahimi, në fillim falsifikon vendimin, më pas bën një tjetër “gafë”, e korrigjon!

Vetingu

Dokumentet/ KPK zhytet në “korrupsion” për të shpëtuar gjyqtaren Irena Ibrahimi, në fillim falsifikon vendimin, më pas bën një tjetër “gafë”, e korrigjon!

Publikuar

-

Dokumentet/ KPK zhytet në “korrupsion” për të shpëtuar gjyqtaren Irena Ibrahimi, në fillim falsifikon vendimin, më pas bën një tjetër “gafë”, e korrigjon!

Ndërsa të gjithë qytetarët e kanë shpresën tek institucionet e Vettingut për të gjetur drejtësi, nga to dalin skandale edhe më të mëdha se të gjykatave. Një nga këto raste edhe edhe ai i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, cili më datë 21.07.2020 ka shpallur vendimin për subjektin e rivlersimit, gjyqtaren e Gjykatës së Apelit Gjirokastër Irena Ibrahimi. Trupa ishte e përbërë nga komisionerët Brunilda Bekteshi kryesuese, Olsi Komici anëtar dhe Lulezim Hamitaj relator.

Po ku qëndron skandali? 

Gjatë shpalljes së këtij vendimi, publikisht, kryesuesja e trupit gjykues Brunilda Bekteshi, ka relatuar se për një nga çështjet e shqyrtuara përgjatë procesit të Vettingut për Irena Ibrahimin, ishte vendosur ‘transferimi për shqyrtim pranë ILD, për inspektimin e shkaqeve që mund të përbëjnë shkelje disiplinore’.

Më datë 10.08.2020, në faqen zyrtare të KPK, është publikuar vendimi me nr. 276  datë 21.07.2020 për subjektin e rivlerësimit Irena Ibrahimi.

Në dispozitivin e vendimit, trupi gjykues ka vendosur konfirmimin në detyrë të subjektit të rivleresimit Irena Ibrahimi.

Nga përmbajtja duket qartë se trupi gjykues, përkatësisht komisioneret Brunilda Bekteshi, Olsi Komici dhe Lulezim Hamitaj ‘kanë harruar’ atë çfarë kanë vendosur më datë 21.07.2020, duke mos transferuar një çështje për inspektim pranë ILD, si ishin shprehur përgjatë publikimit të shpalljes së vendimit për këtë subjekt të rivleresimit.

Me datë 18.10.2020, portali Infront.al publijkoi lajmin me titull ‘ Brunilda Bekteshi, Lulëzim Hamitaj dhe Olci Komici falsifikojnë vendimin e Irena Ibrahimit’, duke përmendur pikërisht faktin se në vendimin e arsyetuar nuk gjendej asnjë gjurmë e asaj që ishte vendosur nga e njëjta trupë gjykuese në seancën e shpalljes së vendimit më datë 21.07.2020.

Ku qëndron pjesa më e rëndë e manupulimit?

Ndodhur në këto rrethana, anëtarët e trupit gjykues, janë mbledhur më datë 19.10.2020 (pasi kanë ardhur në dijeni se mediat dhe publiku ishin informuar për rrethanat e rreme të vendimit të tyre të arsyetuar) kanë marrë një vendim tjetër me nr. 276/1, datë 19.10.2020, ‘për korrigjimin e vendimit nr. 276 datë 21.07.2020’.

Ky vendim i ri i këtyre komisionarëve, provon tërësisht anën subjektive dhe të vepruarit me dashje të drejtpërdrejtë për të falsifikuar vendimin datë 21.07.2020 dhe në kushtet kur ky falsifikim dhe shpërdorim i pastër detyrës  është bërë i njohur mediatikisht, kanë nxituar vetëm një ditë pas publikimit të lajmit, ta ndreqin me një vendim të paligjshëm. Vendimi nr. 276/1 datë 19.10.2020 është  në kundërshtim me ligjin pasi, përmbajtja e tij nuk ka të bëjë kurrsesi më një korrigjim të vendimit nr. 276 datë 21.07.2020, dhe se korrigjimi i një vendimi mund të bëhet dhe bëhet vetëm për rastet e parashikuara shprehimisht në nenin 112 të ligjit nr. 44/2015 ‘Kodi i Procedurave Administrative të Republikës së Shqipërisë.

LEXO EDHE:  Skandali i FIFA-s, sponsoret kerkojne transparence

Dashja si element i lënies subjektive të veprave penale të parashikuara nga nenet 186/3 dhe 248 të konsumuara nga Brunilda Bekteshi, Lulezim Hamitaj dhe Olsi Komici është i faktuar edhe për sa kohë që këta shtetas kanë dijeni të ligjit dhe të faktit se cilat janë kriteret ligjore të nenit 112 të ligjit 44/2015.

Dijenia e tyre mbi këtë dispozitë është e bërë tashmë publike dhe në vendimin nr 161/3, datë 03.09.2019 ‘për korrigjimin e gabimeve materiale në vendimin nr. 161, date 18.06.2019’ e dhënë nga po këta komisionerë .

Korrigjimi i vendimit lidhet me gabime materiale dhe jo me vënien dhe rregullimin e pasojave të shpërdorimit të detyrës dhe falsifikimit të akteve administrative (vendime të KPK) si dokumente zyrtare.

Në këto kushte vendimi me nr. 276/1, date 19.10.2020 është tërësisht i paligjshëm sipas dhe vetë parashikimit të nenit 109 të Kodit të Procedurës Administrative.

Sa është përshkruar me sipër, provon tërësisht vijën kriminale të këtyre komisionerëve në shpërdorim të detyrës dhe në falsifikim të dokumenteve zyrtare.

Sipas praktikës tashmë të ‘konsoliduar’ të vetë KPK, për të gjitha rastet kur KPK çmon për transferim të çështjeve pranë ILD për inspektim të mëtejshëm për shkelje të mundshme disiplinore, kjo vjen vetëm pas analizës së hollësishme ( për sa mund ta bëjnë këta komisionerë) të çështjes që në fund transferohet pranë ILD.

Në rastin konkret Brunilda Bekteshi dhe lulzim Hamitaj, kanë hequr nga arsyetimi i vendimit nr 276, datë 19.10.2020 për Irena Ibrahimi, tërësisht çështjen, e cila do të duhet të transferohet pranë ILD.

Çështja Civile me palë ndërgjyqësve paditëse A.C, e të paditur Zyra Përmbarimore……. Shpk dhe me objekt ‘Kundërshtim i veprimeve përmbarimore’, të shqyrtuar në Gjykatën e Apelit Gjirokastër dhe të përfunduar me vendimin nr …. datë 12.05.2015 , të cilën sipas vendimit për korrigjimin e vendimit nr. 276, datë 21.07.2020 e kanë  transferuar në ILD,  NUK NDODHET E ARSYETUAR , E SHQYRTUAR DHE E MARE NE ANALIZE NE ASNJE GERME TE VENDIMIT  NR 276 DATE 21.07.2020 TE PUBLIKUAR NE FAQEN ZYRTARE TE KPK.

Brunilda Bekteshi dhe Lulezim Hamitaj, përkatësisht kryesuesi dhe relatori i çështjes, kanë falsifikuar duke hequr nga pjesa arsyetuese këtë çështje dhe duke e hequr edhe nga dispozitivi me tej.

Pas bërjes publike të këtij falsifikimi, ata nxituan vetëm një dite më vone për të ‘ndrequr’ situatën, por  e kanë bërë këtë vetëm në pjesën e dispozitivit , duke harruar se e kanë hequr këtë çështje fare nga vendimi me nr. 276 date 21.07.2020./Infront.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Nuk justifikoi udhëtimet jashtë vendit që nga viti 2004/Pse u shkarkua Dritan Peka

Publikuar

-

Nga

Nuk justifikoi udhëtimet jashtë vendit që nga viti 2004/Pse u shkarkua prokurori Dritan Peka

Shkarkimi i prokurorit Dritan Peka, duket se ka ardhur si shkak i deklarimit të pamjaftueshëm në kriterin e pasurisë. Kjo pasi, në seancën e kaluar Komisioneri Publik është tërhequr nga qëndrimi në akimin e bërë në aspektin profesional dhe etik.

Sipas Komisionerit Publik, prokurori Peka nuk mbulonte me burime financiare një pjesë të shpenzimeve për udhëtime jashtë shtetit të bëra që nga viti 2004. Shkaqet fillestare të ankimit ndaj subjektit lidheshin me një kredi të butë për strehim.

Ndërkohë, gjatë shqyrtimit të bërë në KPA, prokurori Peka ka deklaruar se nuk kishte balanca negative në analizën financiare nga udhëtimet.

Dritan Peka e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në Shqipëri në vitin 2000. Ai ka punuar si prokuror i Prokurorisë së Tiranës deri në vitin 2008, kur është promovuar si prokuror i Apelit të Tiranës. Ai është drejtuesi i Prokurorisë së Apelit të Tiranës prej vitit 2015.

Komisioneri i konsideroi bindëse një pjesë pretendimeve të prokurorit Peka lidhur me shpenzimet e udhëtimeve jashtë shtetit dhe qëndrimeve atje.

LEXO EDHE:  Qytetarët kryqëzojnë Ramën për korrupsionin në shëndetësi/ Pa lek nuk të shohin me sy mjekët

LEXO EDHE:  Si i ka përfituar gjyqtari Fatos Lulo 200 mijë USD?/ Zbardhet skema

Komisioneri renditi të gjitha udhëtimet, të kryera prej vitit 2004 e në vazhdim, ndërsa tha se nuk vërtetohej mbulimi i shpenzimeve për një udhëtim të subjektit në Bruksel tek motra e tij.

Për pjesëmarrjen e bashkëshortes së Pekës në disa trajnime e seminare në vitin 2006 në vende të ndryshme të Bashkimit Evropian, Komisioneri Publik është shprehur se pranoheshin pretendimet për mbulimin e shpenzimeve të udhëtimit nga institucioni ku punonte, ndërkohë që sipas tij nuk janë vërtetuar shpenzimet e qëndrimit atje./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

KPA shkarkon nga detyra prokurorin Dritan Peka

Publikuar

-

Nga

Nuk justifikoi udhëtimet jashtë vendit që nga viti 2004/Pse u shkarkua prokurori Dritan Peka

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka shkarkuar nga detyra kreun e Prokurorisë së Apelit në Tiranë Dritan Peka.

Fillimisht, Peka u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, ndërsa ishte Komisioneri Publik i cili apeloi vendimin e konfirmimit në KPA. Gjatë shqyrtimit të dosjes, ditën e sotme Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi shkarkimin e Pekës.

Dritan Peka e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në Shqipëri në vitin 2000. Ai ka punuar si prokuror i Prokurorisë së Tiranës deri në vitin 2008, kur është promovuar si prokuror i Apelit të Tiranës. Ai është drejtuesi i Prokurorisë së Apelit të Tiranës prej vitit 2015. /CNA.al

Privilegjet e një Kryeprokurori/ Dritan Peka “zhvat” të pastrehët

Mega-Skandali i drejtësisë/ Si i shpëtoi Dritan Peka hetimit?

LEXO EDHE:  Probleme me pasurinë/ KPK “pret kokën” e një tjetër gjyqtari

 

LEXO EDHE:  Probleme me pasurinë/ KPK “pret kokën” e një tjetër gjyqtari

 

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Prokurori që u kërcënua në sallën e gjyqit/ Shpenzon 7 000 euro në një vit

Publikuar

-

Nga

Prokurori që u kërcënua në sallën e gjyqit/ Shpenzon 7 000 euro në një vit

Prokurori i Prokurorisë Rrethit Gjyqësor në Tiranë, Gjon Kodra është vënë nën hetim nga Vettingu që në muajin Dhjetor të vitit 2019.

Prokurori shkodran Kodra, karrierën e ka zhvilluar në Tiranë. Emri tij nuk është lakuar as në aspektin profesional dhe as në atë pasuror.

Mund të thuhet se i vetmi rast, kur është përmendur prokurori Gjon Kodra në media, ka dodhur në vitin 2012.

Pasi gjatë një séance gjyqësore, prokurori Kodra është kanosur seriozisht nga një person i akuzuar për vrasjen aksidentale të një fëmije.

Sa i përket kriterit të pasurisë, të ardhurat e tij, sipas deklaratave të depozitura në ILDKPK, burojnë nga paga e tij dhe e bashkëshortes, por edhe nga qiraja e një prone të bashkëshortes.

Në vitin 2003 ai deklaron një autoveturë Ford Sierra me vlerë 200 000 lekë, ndërsa e ka shitur një vit më vonë për të blerë një Benz që ka kushtuar 250 000 lekë.

Në vitin 2006 ai deklaruar se ka porositur një apartament më sipërfaqe  115.8 m2, me vlerë 50 952 euro.  Ndërsa ka paguar  35 952 euro, duke i  mbetur borxh kompanisë së ndërtimit edhe 15 000 euro, të cilën e ka shlyer në vitin 2008.

Në vitin 2007 ka shitur Benzin 400 000 lekë, për të blerë një vit më vonë një Volsvagen Pasat me vlerë 2 500 000 lekë. Ndërkohë të ardhurat ë bashkëshortes nga paga dhe qiraja kapin shifrën 10 000 euro.  Shifra më e ulët që përfiton bashkëshortja ndër vite është 5 000 euro.

Në vitin 2009, prokurori deklaron se i ka marrë hua 10 000 euro bashkëshortit të motrës për të  pajisje të ndryshme për banesën e re. Dhuratë ai deklaron edhe 2 000 dollarë nga dy motrat që jetojnë në USA dhe të cilat kontribuojnë ndër vite me shuma parash për nënën e tyre që jeton me subjektin deklarues.

Ndërsa likuiditet për shpenzime të ndryshme vetëm në vitet, 2017 dhe 2017 ai deklaron se kanë shkuar 7 000 euro në vit.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklauar nga prokurori Gjon Kodra.

Viti 2003

Autoveturë Ford Sierra me vlerë 200 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 0,61 milion lekë.

Viti 2004

Autoveturë Benz, me vlerë 250 000 lekë.

Të ardhura nga shitja e makinës tip Ford, 250 000 lekë.

Viti 2005

Kursime, 480 000 lekë.

Viti 2006

Prenotuar ap me sip 115.8 m2, me vlerë 50 952 euro. Paguar  35 952 euro.

Gjendje cash nga kursimet, 400 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 806 362  lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  kursime, 35 000 euro.

Detyrim për të paguar firmën e ndërtimit, 15 000 euro.

Viti 2007

Shitur autovetura Benz, 450 000 lekë.

Gjendje llogarie 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës, 887 913 lekë.

Detyrim për të paguar firmën e ndërtimit, 15 000 euro. Pa shlyer 10 000 euro.

Viti 2008

Blerë autoveturë Volsvagen Pasat me vlerë 250 000 lekë.

Gjendje llogarie 350 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës,  957 694 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  nga paga dhe qiradhënia e shtëpisë, 10 000 euro.

Shlyer detyrimi për të paguar firmën e ndërtimit, 15 000 euro.

Viti 2009

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës,  1 049 869  lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  nga paga dhe qiradhënia e shtëpisë, me sip 333 m2,, ndër të cilat 175 m2 sip ndërtuese, pjesa që mbetet oborr dhe verandë, trashëguar nga prindërit, 5 000 euro

Marrë hua 10 000 euro bashkëshortit të motrës për të  pajisje të ndryshme për banesën e re.

Viti 2010

Shtesë e kursime cash me 6 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës,  1 128 818 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  nga qiradhënia e shtëpisë, me sip 333 m2,, ndër të cilat 175 m2 sip ndërtuese, pjesa që mbetet oborr dhe verandë, trashëguar nga prindërit, 5 000 euro

LEXO EDHE:  Vettingu/ Ndërkombëtarët ultimatum Kolegjit të Apelimit

LEXO EDHE:  Skandali në "Stop"/Për sa shitet Drejtori i “Rilindjes”?! (Emri)

Dhuratë për shtëpinë e re nga dy motrat që jetojnë në USA, 2 000 dollarë.

Marrë hua 10 000 euro bashkëshortit të motrës për të  pajisje të ndryshme për banesën e re. Pa shlyer 7 000 euro.

Viti 2011

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës,  1 164 239 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  nga qiradhënia e shtëpisë, me sip 333 m2,, ndër të cilat 175 m2 sip ndërtuese, pjesa që mbetet oborr dhe verandë, trashëguar nga prindërit, 5 000 euro

Marrë hua 10 000 euro bashkëshortit të motrës për të  pajisje të ndryshme për banesën e re. Pa shlyer 2 000 euro.

Borxh kunatit, 5 000 euro.

Viti 2012

Shtesë e kursime cash  400 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës,  1 210 029 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  nga qiradhënia e shtëpisë, me sip 333 m2,, ndër të cilat 175 m2 sip ndërtuese, pjesa që mbetet oborr dhe verandë, trashëguar nga prindërit, 6 000 euro.

Pensioni i nënës dhe kontributi i dy motrave nga USA, 111 200 lekë dhe 1 600 dollarë.

Shlyer borxhi 10 000 euro.

Borxh kunatit, 3 000 euro.

Shpenzime për shkollën e djalit, 100 800 lekë.

Viti 2013

Shtesë e kursime cash  500 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës,  1 167 334 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  nga pagesa e sigurimeve dhe nga qiradhënia e shtëpisë, me sip 333 m2,, ndër të cilat 175 m2 sip ndërtuese, pjesa që mbetet oborr dhe verandë, trashëguar nga prindërit, 5 000 euro.

Pensioni i nënës dhe kontributi i dy motrave nga USA, 166 800 lekë dhe 2 400 dollarë.

Shpenzime për shkollën e djalit, 2 000 euro.

Shpenzime për udhëtim në Itali, 200 000 lekë.

Viti 2014

Shtesë e kursime cash  3 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës,  1 352 924 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  nga pagesa e sigurimeve dhe nga qiradhënia e shtëpisë, me sip 333 m2,, ndër të cilat 175 m2 sip ndërtuese, pjesa që mbetet oborr dhe verandë, trashëguar nga prindërit, 5 000 euro.

Pensioni i nënës dhe kontributi i dy motrave nga USA, 166 800 lekë dhe 2 400 dollarë.

Viti 2015

Shtesë e kursime cash  1 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës,  1 330 648 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  nga pagesa e sigurimeve dhe nga qiradhënia e shtëpisë, me sip 333 m2,, ndër të cilat 175 m2 sip ndërtuese, pjesa që mbetet oborr dhe verandë, trashëguar nga prindërit, 5 000 euro.

Pensioni i nënës dhe kontributi i dy motrave nga USA, 27 800 lekë dhe 400 dollarë.

Gjendja e llogarisë, 419 287 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës,  1 374 832 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  nga pagesa e sigurimeve dhe nga qiradhënia e shtëpisë, me sip 333 m2,, ndër të cilat 175 m2 sip ndërtuese, pjesa që mbetet oborr dhe verandë, trashëguar nga prindërit, 5 000 euro.

Likuiditete cash, 8 850 euro dhe 660 000 lekë.

Gjendje llogaria, 413 512 39 lekë.

Viti 2017

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës,  1 341 400 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  nga pagesa e sigurimeve dhe nga qiradhënia e shtëpisë, me sip 333 m2,, ndër të cilat 175 m2 sip ndërtuese, pjesa që mbetet oborr dhe verandë, trashëguar nga prindërit, 5 000 euro.

Gjendje në llogari, 591 395 90 lekë.

Likuiditete cash, 7 000 euro dhe 591 395 90 lekë.

Djali ka blerë autoveturë Grande Punto me vlerë 3500 e vënë në pronësi të bashkëshortes Anna Licchelli.

Viti 2018

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë e Tiranës,  1 365 240 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes  Anna Licchelli  nga pagesa e sigurimeve dhe nga qiradhënia e shtëpisë, me sip 333 m2,, ndër të cilat 175 m2 sip ndërtuese, pjesa që mbetet oborr dhe verandë, trashëguar nga prindërit, 5 000 euro.

Gjendje në llogari,  357 985 00 lekë.

Likuiditete cash, 7 000 euro dhe 357 985 00 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE