Connect with Us

Ambasada Amerikane, dyshime për vendimin/ Vettingu i gjyqtares së  “21 Janarit”

Vetingu

Ambasada Amerikane, dyshime për vendimin/ Vettingu i gjyqtares së  “21 Janarit”

Publikuar

-

Gjyqtarja Ardjana Beraj, njihet si gjyqtarja e “21 Janarit”, e cila bashkë me kolegë të saj në vitin 2013 u përplasën me Ambasadën Amerikane.

Përplasja ka ndodhur, pas dhënies së vendimit për shpalljen të pafajshëm të ish komandantit të Gardës N. Prendi dhe gardistit A.Llupo të akuzuar për 4 vrasjet  e ndodhura me  21 janar të vitit 2011.

Gjyqtarët sulmuan ambasadën amerikane duke deklaruar se po ndërhyn dhe paragjykon një proces të drejtë gjyqësor.

 Ish-ambasadori i SHBA në Tiranë, Aleksander Arvizu

Diplomati amerikan Aleksandër Arvizu, reagoi në atë kohë duke thënë se akuzat e Gjykatës janë të pavend, dhe përfshirja e SHBA-së në hetimin e 21 janarit  kishte ndodhur pasi prokuroria kishte bërë një kërkesë të drejtëpërdrejtë dhe qeveria e kishte miratuar.

Gjyqtarja Ardjana Beraj, është lakuar edhe për disa raste të tjera, si një vendim dhën ndah një te riu për fotografim të votës, apo edhe kur u kontestua për të qenë pjesë e trupës gjykuese në çështjen e Aldo Bares.

Ndryshe, gjyqtarja e ka të përqëndruar karrierën në Krujë dhe më pas ën Tiranë.

Në vitin  ajo është transferuar në Gjykatën e Faktit në Tiranë, duke marrë me vete edhe bashëkshortin e  saj, i cili nga oficer i policisë gjyqësore në Kurbin, ka kaluar me të njëjtën detyrë në Prokurorinë e Përgjithshme.

Sa i përket pasurisë, gjyqtarja Ardjana Beraj, deklaron se të ardhurat i ka nga pagat apo edhe dhuratë nga vëlllëzërit emigrant.

Në fakt kjo nuk përbën çudi se pjesa më e madhe e gjyqtarëve dhe prokurorëve, deklarojnë shuma të tëra parash si dhuratë nga familjarët.

    Protesta e 21 janarit 2011

Që do të thotë se familjarët e tyre punojnë edhe për ta, pavarësisht se nuk janë në kushte për lëmoshë. Të paktën logjikisht, kështu përktheehn dhuratat, por nëse do të jetë ndryshe,  i bie që bëhet fjalë për pasuri të dyshimtë, të cilën nuk e justifikojnë dot.

Patundshmëri, gjyqtarja deklaron në vitin 2003, një shtëpi banimi me vlëra 6 milion lekë,në vitin 2004, një garazh me sipërfaqe 37.6 m2, që ka kushtuar jo pak por 10 000 euro, shkruan  CNA.al.

Në vitin 2008, vëllezërit emigrantë në Angli i kanë dhuruar 3 000 paund, ndërkaq, në vitet paraprake ka blerë dhe shitur makina.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja, Ardjana Beraj.

Viti 2003

Shtëpi banimi me vlerë 6 milion lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Krujë, 0,87 milion lekë.

Të ardhura nga puna e Adem Hidaj, 0,600 milion lekë.

Detyrim ndaj një kompanie, 2 milion lekë.

Viti 2004

Garazh me sip 37.6 m2 me vlerë 10 000 euro.

Gjendje cash 3 000 euro.

Pakësuar gjendja cash me 300 000  lekë.

Detyrim…. paguar 3 milion lekë mbetur dhe një milion lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Krujë, 1 001 967 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, 466 408 lekë dhe 599 913 lekë.

Të ardhura nga një vendim gjykate për dëmshpërblim, 1 148 555 lekë.

Viti 2005

Blerë autoveturë Volsvagen me vlerë 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Krujë, 993 951 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, 695  656 lekë.

Detyrim ndaj kontratës për blerjë ap. Paguar 10 000 dollarë.

Minus 600 000 lekë.

Viti 2006

Llogari bankare, 9 000 euro.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Krujë, 978 337 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, 596 000 lekë.

Shlyerje detyrimi ndaj vëllezërve, me 1 000 000 lekë.

Viti 2007

Tërhequr 8 000 euro, mbetur 1 000 euro.

Blerë mercedez C 220 me vlerë 500 000 lekë.

Shitur volsvageni, 400 000  lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Krujë, 1 094 657 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, 621 210 lekë.

LEXO EDHE:  U dënua me 1 vit burg/ Analisti tregon se kush e “fundosi” Ervin Salianjin

Viti 2008

Dhuratë nga vëllezërit emigrantë në Angli, 3 000 paund.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Krujë, 966 186 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, 648 697 lekë.

Viti 2009

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Krujë, 1 027 988 25 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, 652 140  lekë.

Viti 2010

Shtesë në llogarinë e kursimeve me 100 000 lekë.

Llogari bankare në emër të subjektit deklarues, 500 000 lekë.

Llogari bankare në emër të bashkëshortit, 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Krujë, 345 593 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore Kurbin, 219

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Tiranë, 776 730 lekë. 714  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, në Prokurorinë e Përgjithshme, Tiranë 651 930 lekë.

Viti 2011

Llogari bankare e subjektit deklarues, 400 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Tiranë, 1 049 188 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, në Prokurorinë e Përgjithshme, Tiranë 1 255 516 lekë.

Viti 2012

Llogari bankare e subjektit deklarues, shtuar me 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Tiranë, 1 077 382 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, në Prokurorinë e Përgjithshme, Tiranë 1 283 319 lekë.

Viti 2013

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Tiranë, 1 071 076 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, në Prokurorinë e Përgjithshme, Tiranë 1 282 613 lekë.

Viti 2014

Interesi i depozitës bankare, 18 860 58 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 1 538 67 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 92 741 99  lekë.

Kursime, 407 743 11 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Tiranë, 1 312 100 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, në Prokurorinë e Përgjithshme, Tiranë 1 677 051 lekë.

Kursime të bashkëshortit, 92 003 49  lekë

Kursime në banesë, 870 000 lekë.

Viti 2015

Interesi i depozitës bankare, 11 635 00 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 971 40 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 44 311 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 2.3 euro.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Tiranë, 1 312 763 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, në Prokurorinë e Përgjithshme, Tiranë 1 566 309 lekë.

Kursime, 300 069 39 lekë.

Kursime të bashkëshortit, 48 970 09 lekë

Kursime të bashkëshortit, 910 000 lekë

Tërheqje nga llogaria bankare e bashkëshoortit në shumën 315 500 00 lekë.

Viti 2016

Interesi i depozitës bankare, 10 395 48 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 33 712 36 lekë.

Depozitë bankare, 1 000 000 lekë.

Depozitë bankare, 2 500 000 lekë.

Llogari rrjedhëse, 681 779 54 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Tiranë, 1 323 355 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, në Prokurorinë e Përgjithshme, Tiranë 1 598 049 lekë.

Viti 2017

Interesi i depozitës bankare, 4143 70 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 23 375 00 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 28 537 49 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 6 757 14 lekë.

Llogari rrjedhëse shtuar me 952 081 09 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Tiranë, 1 329 682  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, në Prokurorinë e Përgjithshme, Tiranë 1 618 687 lekë.

Viti 2018

Interesi i depozitës bankare, 50 65 08 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 36 125 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 40 417 18 lekë.

Interesi i depozitës bankare, 6023 03 lekë.

Llogari rrjedhëse shtuar me 271 436 51 lekë.

Llogari rrjedhëse shtuar me 337 865 lekë.

Gjendje cash, 600 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtare në Tiranë, 1 458 701 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si oficer i policisë gjyqësore, në Prokurorinë e Përgjithshme, Tiranë 1 589 891 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

U shkarkua nga Vettingu/ Rikthehet në detyrë kreu i Gjykatës së Apelit në Shkodër

Publikuar

-

Nga

U shkarkua nga Vettingu/ Rikthehet në detyrë kreu i Gjykatës së Apelit në Shkodër

Komisioni i Posaçëm i Apelimit ka rikthyer në detyrë gjyqtarin Fuat Vjerdha, i cili votoi kundër uljes së dënimit për Dritan Dajtin.

Pas përjashtimit të tij nga Vettingu, Vjerdha apeloi dhe KPA pas disa muajsh vendos rikthimin e tij në detyrë, duke u bërë i pari që rikthehet nga të gjithë të përjashtuarit.

Ardjan Hajdari ishte kryesues i trupës së KPA, Ina Rama relatore dhe anëtarë Natasha Mulaj, Rezarta Shulc dhe kreu i KPA, Albana Shtylla. Vendimi është marrë në dhomën e këshillimit të mbyllur nga KPA.

LEXO EDHE:  U dënua me 1 vit burg/ Analisti tregon se kush e “fundosi” Ervin Salianjin

LEXO EDHE:  613 kg kokainë nga Kolumbia/ Çekaj apelon vendimin e Gjykatës

Fuat Vjerdha është një prej anëtarëve që votoi kundër vendimit për gjykim të shkurtuar ndaj Dritan Dajtit, por pavarësisht kësaj nuk e kaloi Vettingun, por tashmë ai do të rikthehet ditën e hënë të javës së ardhshme në punë pas vendimit të KPA./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Kur vettingu në polici bën krimin e radhës

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Jashtëm i Vettingut ka shkarkuar ditën e sotme nga detyra Besim Shabanin, zv.drejtorin për Sigurinë Fizike të PLSH-ve, të personaliteteve të larta shtetërore.

Sipas Komisionit, Shabani nuk justifikonte 20 mijë dollar për blerjen e një banese. Lidhur me shkarkimin e Shabanit kanë reaguar shumë njerëz të botës së medias si Artan Hoxha, Arsen Rusta por edhe kolegë të Gardës dhe uniformave blu të cilët janë shprehur se Garda e Republikës sot ka humbur një oficer model, që ka shërbyer në të gjitha qeveritë postkomuniste.

Për komisionin vlerësues ishte një subjekt që nuk arriti të vërtetojë dot se për pasurinë e tij, në përbërje të së cilës ishte vetëm një apartament parafabrikat 71 m katrorë në periferi të Tiranës, për të cilin kishte kontribuar vëllai, emigrant në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Por kush ishte ky “peshk i madh” i kapur nga drejtësia e Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit sot?

Kolonel Besim Shabani për këdo që e njeh ndër rradhët e punonjësve të Gardës që prej vitit 1993, ishte një Oficer shembull, i devotshëm, bashkëpunues me institucionet shtetërore, i disiplinuar dhe kurdoherë i gatshëm për të ofruar ndihmën e tij. Ishte profesionisti që mori pjesë në qindra delegacione të huaja që vizituan Shqipërinë, ishte Oficeri që nderonte imazhin e Gardës në sajë të etikës së pashembullt dhe integritetit moral.

LEXO EDHE:  Shtyhet vendimi për Haradinajn/ Ish-kryeministri refuzon ekstradimin në Serbi

LEXO EDHE:  Rritja e pagave për bluzat e bardha me 40%/ Ministrja Denaj zbulon se kur do të kalojë vendimi

Ushtaraku që e nisi karrierën pas përfundimit të Shollës së Bashkuar Skënderbej ka punuar në vite të vështira duke rrezikuar jo pak herë jetën në krye të detyrës. I ka ngjitur shkallët e karrierës duke merituar çdo detyrë që i është besuar, duke mos bërë kurrë kompromise që shkelnin parimet e tij të moralit.

Por, mesa duket për Komisionin e Vetingut e gjithë kjo nuk mjafton.

Kjo që ndodhi sot nuk është vetting por krimi i rradhës. /CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Nuk justifikoi paratë për blerjen e shtëpisë/ Vetingu shkarkon Besim Shabanin

Publikuar

-

Nga

Nuk justifikoi paratë për blerjen e shtëpisë/ Vetingu shkarkon Besim Shabanin

Komisioni i Jashtëm i Vetingut shkarkon Besim Shabanin, zv.drejtorin për Sigurinë Fizike të PLSH-ve, të personaliteteve të larta shtetërore.

Sipas Komisionit, Shabani nuk justifikonte 20 mijë dollar për blerjen e një banese.

Gjatë senacës dëgjimore Shabanit i janë konstatuar probleme me pasurinë. Komisioni i Jashtëm të Vlerësimit kërkoi një dokument qe Shabani të justifikoje pasurinë prej 20 mijë dollarë që sipas tij ia ka sjellë nga vëllai nga Amerika. Këtë shumë ai e ka përdorur në blerjen e shtëpisë.

LEXO EDHE:  Dështimi i negociatave/ Bushati: Na penalizoi situata politike

LEXO EDHE:  Mbi 360 mijë euro shtëpi dhe me pronë tek kullat binjake/ Pasuria e çmendur e Eduart Halimit

Sipas KJV ai nuk ka arritur që të provojë ligjërisht ndihmën e të vëllait, nga ana tjetër nuk ka deklaruar disa përfitime në interesa bankare. Subjekti ka përfituar disa interesa bankare në vlerën e 1563 dollarë, të cilat si ka treguar.

Ndërkaq KJV e ka nxjerrë të pastër në figurë dhe nga ana profesionale Besim Shabanin, zv drejtor për Sigurinë Fizike të PLSH-ve gjatë seancës së vettingut.

 

 

LEXO TE PLOTE