Connect with Us

Dosja e punësimeve në zgjedhje/ Prindërit, apartament dhuratë prokurores

Vetingu

Dosja e punësimeve në zgjedhje/ Prindërit, apartament dhuratë prokurores

Publikuar

-

Hetoi gjyqtarin për fshehje financash/ Pasuria e prokurores Elsa Kareçi

Prokurorja Deniona Katro ka hyrë në systemin e drejtësisë si oficere e policisë Gjyqësore në Durrës, për t’u ngritur më pas në detyre ish Prokurori i Përgjithshëm Adriatik Llalla.

Në vitin 2014, me bekimin e Llallës, prokuroja Katro, deri më atëherë e panjohur u emërua, drejtuese e njësisë hetimore në Prokurorinë e kryeqytetit, duke zëvendësuar prokurorin Genti Trenova, i cili u ul në detyrë.

Në Tiranë, prokurorja Katro ka pasur në duar, të ashtuquajtur dosje të zgjedhjeve.

Ish-zëvendës kryeministrja teknike Ledina Mandia

Pas kallëzimit të ish-zëvendës kryeministres teknike Ledina Mandia, në vitin 2017, se qindra persona ishin punësuar gjatë fushatës elektorale në shkelje të Kodit Zgjedhor, Prokuroria e Tiranës ka mbyllur verifikimet dhe ka nisur hetimin penal për dyshimet se është shpërdoruar detyra dhe është ushtruar korrupsion aktiv gjatë zgjedhjeve

Në media u raportua se shefja e njësisë task forcë Deniona Katro u ka dërguar të gjitha drejtorive një shkresë me anë të së cilës kërkohet informacion i plotë për çdo person të larguar nga detyra dhe të emëruar gjatë muajit të fushatës zgjedhore.

Gjithashtu prokuroria kërkonte dosjen personale të këtyre punonjësve dhe praktikën e ndjekur. Epilogu i këtyre hetimeve deri më sot nuk dihet.

Ndërsa prokurorja Deniona Katro, është pjesë e listës së subjekteve për të cilët KPK ka nisur rivlerësimin, CNA.al, sjell, edhe pasurinë e saj, bazuar në të dhënat e ILDKPKI-së.

Burimet e të ardhurave prokurorja i ka nga poaga që i jep organi Iiakuzës dhe nga një universitet privat.

E vetmja pasuri e deklaruar është një makinë me vlerë 4 000 euro të blerë në vitin 2016.

Në vitin 2012 ajo deklaron se prindërit i kanë dhuruar një apartament me sipërfaqe 86 m2, në të cilin banojnë prej 20 vitesh me vlerë 4 487 308.

Më poshtë po pasqyrojmë pasurinë e deklaruar nga prokurorja Deniona Katro nga viti 2003-2018.

Viti 2003

Depozitë kursimi në shumën (nuk lexohet shuma)

Të ardhura nga paga si prokurore në shumën 76 000 lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga paga si opgj prokurore në Durrës, në shumën 4 676 696 lekë.

Shpërblim 50 138 lekë.

Orët jashtë orarit, 82 132 lekë.

Të ardhura nga paga e babait 239 500 lekë.

Pensioni i babit 90 000 lekë.

Të ardhura nga paga e nënës në shumën 365 600 lekë.

Viti 2008 (Deklarata fillestare)

Automjet ford 500 000 lekë.

Cash në shtëpi 100 000 lekë.

Llogari rrjedhëse 79 000 lekë.

Viti 2008 (Deklarata vjetore)

Kursime, 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Durrës, në shumën 359 776 lekë.

Paga si lektore në Universitetin e Durrësit, në shumën 18 900 lekë.

Viti 2009

Të ardhura nga paga si prokurore në Durrës, në shumën 747 011 lekë.

LEXO EDHE:  Prokurorja që dashuron dollarët/ Anila Leka “vë kokën në gijotinën” e Vettingut

Të ardhura si pedagoge në universitet privat në shumën 36 000 lekë.

Viti 2010

Shitje automjeti, në shumën 1 500 euro.

Blerje automjeti Mercdez Benz A 170 në shumën 1 500 euro.

Të ardhura nga paga si prokurore, shpërblime dhe jashtë orarit në shumën 854 298 lekë.

Të ardhura si pedagoge në universitet privat në shumën 185 500 lekë.

Viti 2011

Të ardhura nga paga si prokurore, shpërblime dhe jashtë orarit në shumën 861 339 lekë.

Të ardhura si pedagoge në universitet privat në shumën 95 500 lekë.

Viti 2012

Dhuruar nga prindërit ap me sip 86 m2, në të cilin banojnë prej 20 vitesh me vlerë 4 487 308.

Të ardhura nga paga si prokurore, shpërblime dhe jashtë orarit në shumën  845 218 lekë.

Gjendja e llogarisë, 118 958 lekë shtuar me 109 937 lekë.

Llogari me të ardhura nga mësimdhënia në shumën 319 289 lekë.

Të ardhura si pedagoge në universitet privat në shumën 18 000 lekë.

Viti 2013

Llogari bankare në shumën 20 500 lekë.

Cash në shtëpi, 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore, shpërblime dhe jashtë orarit në shumën  832 429 lekë.

Të ardhura si pedagoge në universitet privat në shumën 21 600 lekë.

Viti 2014

Llogaria bankare pakësuar me 1 500 lekë.

Llogari bankare shtuar me 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore, në shumën 1 034 975 lekë.

Viti 2015

Llogaria bankare pakësuar me 1 200 lekë.

Llogari bankare shtuar me 130 000 lekë.

Pgesë 400 euro për një seminar në Kroaci, prej të cilave janë shpenzuar 300 euro.

Shitur Benzi ne vlerë 1 300 euro.

Të ardhura nga paga si prokurore, në shumën 1 210 520 lekë.

Viti 2016

Automjet prodhuar në 2006 me vlerë 4 000 euro.

Depozitë bankare në shumën 336 239 lekë.

Llogari bankare në shumën 365 520 lekë.

Kursime, 210 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore, në shumën 1 098 352 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Tiranë, ku më herët ishte e komanduar në shumën 189 139 lekë.

Viti 2017

Depozitë bankare në shumën 341 971 lekë.

Llogari bankare në shumën 183 545 lekë.

Kursime, 150 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Tiranë, në shumën 1 091 930 lekë.

Viti 2018

Depozitë bankare në shumën 346 331 lekë.

Llogari bankare në shumën 68 232 lekë.

Kursime, 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Tiranë, në shumën 1 104 234 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Lokale, kamionë, dhe llogari të majme/ Gjyqtari mbyll biznesin për t’i ikur Vettingut?

Publikuar

-

Nga

Reforma në drejtësi

Gjyqtarë të pasur si në Shqipëri, zor se gjen në ndonjë vend tjetër të botës. Në një shtet normal, demokratik e të ligjshëm, pjesa më e madhe e gjyqtarëve sot duhej të ishin në burg dhe t’u merrej pasuria.

Vettingu ka shkarkuar disa prej atyre, por ata sërish nuk kanë dalë nga streha e drejtësisë, pasi janë shndërruar në avokatë.

Gjatë shfletimit të deklaratave të pasurisë së gjyqtarit të Gjykatës së Faktit Bedri Qori, duket i çuditshëm fakti se si i shton llogaritë bankare, pasuritë e paluajtshme e të luajtshme.

Madje merr dhuratë dhe një pronë të tërë në Sarandë, një truall  më sipërfaqe 500 m2 dhe karabina 110 m2.

Kamionë, lokale, garazh, makina që ndërron shpesh, janë disa pasuri që disponon gjyqtari.

Të bëhen vallë këto pasuri vetëm me pagën e tij dhe të bashkëshortes? Këtë përgjigje mbetet ta japë Vettingu.

Për më tepër rezulton që edhe fëmijët i shkollon në Amerikë dhe as kjo gjë nuk bëhet pa para.

Gjyqtari Qori, nga pasuria që ka deklaruar njeh vetëm euro e dollarë. Madje mbi 20 000 euro ai i mban cash në shtëpi.

Ajo çfarë vërehet është se në vitin 2018, gjyqtari deklaron se e ka mbyllur lokalin që e kishte vënë në emër të bashkëshortes. Në fakt që kur nisi Vettingu, gjyqtarë dhe prokurorë nxituan të shisnin pasuritë e patundshme apo t’ju ndërronin pronësinë.

Kujtomë se gjyqtari Bedri Qori, është padisur në vitin 2018, pranë Prokurorisë për Krime të Rënda, nga Pavllo Mihali, pasi me vendim gjykate u  liruan tre nga katër të dyshuarit si vrasës të të birit, Marvi Mihali.

Pasuria e deklaruar nga gjyqtari Bedri Qori

Vitit 2003

Ap Banimi me sip 85 m2, me vlerë 3 milion lekë.

Garazh i kthyer në local me vlerë 1.6 milion lekë.

Autoveturë, mercedez Benz, 0.25 milion lekë.

Kamion me vlerë 0.4 milion lekë.

Letra me vlerë, 0,1 milion lekë.

Cash në banesë, 0,5 milion lekë.

Viza cart, 2 000 dollarë.

Paga e subjektit deklarues si gjyqtar në Lushnje, 0,75 million lekë.

Paga e Merita Qorit, nga Ministria e Ekonomisë, 0,35 million lekë.

Detyrim financiar ndaj vëllai, 0,4 million lekë.

Viti 2004

Autoveturë Ford Fiesta, 300 000 lekë.

Llogari bankare 1 000 euro.

Llogari bankare 1 000 dollarë.

Cash në banesë 9 000 dollarë.

Paga e subjektit deklarues si gjyqtar në Lushnje, 850 000 lekë.

Të ardhura nga puna me kamionët dhe lokalet, 1 300 000 lekë.

Paga e Merita Qorit, nga Ministria e Ekonomisë, 400 000 lekë.

Viti 2005

Depozitë bankare, 9 000 dollarë.

Tërhequr dhe mbylluar llogaria bankare shumat 772 dollarë dhe 5 0000 euro.

Shitur autovetura Benz Mercedez në shumën 250 000 lekë.

Paga e subjektit deklarues si gjyqtar në Lushnje, 850 000 lekë.

Të ardhura nga puna me kamionët dhe lokalet, 500 000 lekë.

Paga e Merita Qorit, nga Ministria e Ekonomisë, 400 000 lekë.

Viti 2006

Shitur kamioni 1 000 000 lekë.

Tërhequr shuma 9 000 dollarë.

Blerë një pjesë lokali, 7 500 dollarë.

Depozitë bankare, 5 500 euro.

Gjendje cash në banesë, 7 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Lushnje, 873 000 lekë.

Të ardhura nga lokalet në bashkëpronësi, 250 dollarë.

Paga e Merita Qorit, nga Ministria e Ekonomisë, 400 000 lekë.

Viti 2007

Blerë garazh në Tiranë, me vlerë 150 000 lekë.

Të ardhurat nga lokali shfrytëzuar për biznes të vogël, 1.5 milion lekë.

Shtuar depozita bankate 11 500 euro.

Gjendje cash në banesë, 7 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Lushnje, 900 000 lekë.

Të ardhura nga paga e Merita Qorit në një firmë private, 200 000 lekë.

Të ardhura nga lokalet, 1,5 milion lekë.

Interesa bankare 300 euro.

Viti 2008

Të ardhura nga lokali në emër të bashkëshortes, 1.6 milion lekë.

Shtuar depozita bankare, 3 000 euro dhe interesa 1000 euro.

Shtuar depozita bankare 7 000 euro dhe 450 dollarë amerikan, interest 130 euro.

Shtuar gjendja cash me 3 000 euro.

Viti 2009

Të ardhura nga lokali në emër të bashkëshortes, 1.7 milion lekë.

Shtuar depozita bankare 5  400 euro dhe 14 000 dollarë amerikan.

Tërhequr shuma 10 000 euro.

Blerë Mercedez Benz në emër të bashkëshortes, 600 000 lekë.

Shitur makina For Fiesta e bashkëhortes, 400 000 lekë.

Shtuar gjendja cash me 6 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Lushnje, 1 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga e Merita Qoritnë Agjencinë e trajtimit të Kredive, 400 000 lekë.

Viti 2010

Të ardhura nga lokali në emër të bashkëshortes, 1.8 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Lushnje, 900 000 lekë.

LEXO EDHE:  Blen armë dhe dhuron para/ Bëmat e një kryegjyqtari që do të “sitet” nga Vettingu

LEXO EDHE:  Kallëzim penal ndaj kryegjyqtares/ Mikesha e saj në Komisionin e Vettingut zhduk dosjen?

Të ardhura nga puna e Merita Qorit në Agjencinë e trajtimit të Kredive, 600 000 lekë.

Shtuar llogaritë bankare me 2 000 euro, 1 700 dollarë, 10 000 euro, 12 000 dollarë dhe 10 000 euro.

Tërhequr shumat nga llogari të ndryshme, 5 500 euro, 6 000 dollarë, 2 000 dollarë, 9 000 dollarë, 10 000 euro dhe 50 000 lekë.

Interesa bankare, 100 000 lekë.

Viti 2011

Të ardhura nga lokali në emër të bashkëshortes, 1.6 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Lushnje, 1 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e Merita Qorit në Agjencinë e trajtimit të Kredive, 600 000 lekë.

Shtuar llogaritë bankare me 2 100 dollarë dhe 4000 euro.

Shpenzime për studimet e vajzës në USA, 9 500 dollarë.

Tërhequr 1 350 euro dhe 200 dollarë.

Shitur automjeti Mercedez Benz, 600 000 lekë.

Dhuruar pasuri e paluajtshme, truall 500 m2 dhe karabina 110 m2 në Sarandë.

Viti 2012

Të ardhura nga lokali në emër të bashkëshortes, 1.5 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Lushnje, 1 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e Merita Qorit në Agjencinë e trajtimit të Kredive, 650 000 lekë.

Shpenzime për studimet e vajzës në USA, 7 500 dollarë.

Tërhequr shumat 7 000 dollarë dhe 8 000 dollarë.

Shtuar llogaritë bankare me 2 700 dollarë, 5 000 dollarë, 3 000 dollarë, 3 500 dollarë dhe 8 000 dollarë.

Transferuar vajzës 500 dollarë

Transfertë që nuk dihet se kujt 1 500 dollarë.

Blerë Mercedex Benz, 1 500 000 lekë.

Interesa bankare 100 000 lekë.

Gjendje cash 18 000 euro.

Viti 2013

Të ardhura nga lokali në emër të bashkëshortes, 1.3 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Lushnje, 1 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e Merita Qorit në Agjencinë e trajtimit të Kredive, 650 000 lekë.

Shtuar llogaritë bankare me 3 000 dollarë, 7 000 dollarë, 6 000 dollarë dhe 2140 dollarë.

Shpenzime për studimet e vajzës në USA, 9 100 dollarë.

Tërhequr shuma 6 000 dollarë.

Interesa bankare 50 000 lekë.

Gjendje cash 10 000 euro.

Viti 2014

Të ardhura nga lokali në emër të bashkëshortes, 1.1 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Tiranë, 1 400 000 lekë.

Të ardhura nga puna e Merita Qorit, 685 000 lekë.

Shtuar llogaritë bankare me 9 500 dollarë, 3 100 dollarë dhe 104 000 lekë.

Shpenzime për studimet e vajzës në USA, 9 500 dollarë.

Tërhequr nga llogari të ndryshme, 1 900 dollarë, 3100 dollarë dhe  5 416 euro.

Interesa bankare 50 000 lekë.

Gjendje cash 10 000 euro.

Viti 2015

Të ardhura nga lokali në emër të bashkëshortes, 1 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Tiranë, 1 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna e Merita Qorit, 685 000 lekë.

Të ardhura nga punae Denisa Qorit, 6 000 dollarë.

Shtuar 18 200 dollarë.

Shpenzime për studimet e vajzës Egla Qori në USA,  18 100 dollarë.

Interesa bankare 50 000 lekë.

Llogari bankare e Denisa Qorit, 4 500 dollarë.

Të ardhura të Denisa Qorit nga puna për një kërkim shkencor, 6 000 dollarë.

Viti 2016

Të ardhura nga lokali në emër të bashkëshortes, 1.1 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Tiranë, 1 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna e Merita Qorit, 700 000 lekë.

Shtuar 4 400 dollarë.

Shpenzime për studimet e vajzës Egla Qori në USA,  4 350 dollarë.

Interesa bankare 50 000 lekë.

LLogari bankare e Egla Qorit, 1 202 dollarë.

Llogari bankare e Denisa Qorit, shtuar me 4 400 dollarë.

Llogari bankare e Denisa Qorit dhe bashkëshortit të saj, 10 292 dollarë.

Të ardhura të Denisa Qorit nga puna për një kërkim shkencor, 22 500 dollarë.

Denisa Qori, të ardhura nga bursa nga një universitet në Filadelfia, 51 309 dollarë.

Viti 2017

Të ardhura nga lokali në emër të bashkëshortes, 1.1 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Tiranë, 1 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna e Merita Qorit, 620 000 lekë.

Shtuar 9 000 dollarë.

Shpenzime për studimet e vajzës Egla Qori në USA,  9 000 dollarë.

Interesa bankare 50 000 lekë.

Viti 2018

Të ardhura nga lokali në emër të bashkëshortes, 0,6 milion lekë dhe e ka mbyllur aktivitetin.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues si gjyqtar në Tiranë, 1 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna e Merita Qorit, 900 000 lekë.

Shtuar 5 050 dollarë.

Shpenzime për studimet e vajzës Egla Qori në USA,  5 050 dollarë.

Interesa bankare 30 000 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Hetoi gjyqtarin për fshehje financash/ Pasuria e prokurores Elsa Kareçi

Publikuar

-

Nga

Hetoi gjyqtarin për fshehje financash/ Pasuria e prokurores Elsa Kareçi

Në Dhjetor të vitit 2019, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit  në listën me 120 gjyqtarë dhe prokurorë, që do të kalonin në sitë, radhiti edhe Elsa Kareçin, prokurore e Prokurorisë së Tiranës.

Duket se hetimet ndaj saj kanë zgjatur dhe deri më tani nuk rezulton e piketuar për t’u përballur drejtpërdrejt me Vettingun.

Prokurorja Kareçi, para se të vinte në Prokurorinë e Tiranës e ka ushtruar profesionin në Prokurorinë e Kavajës.

Në vitin 2006, në Kavajë, prokurorja ka pasur në duar një dosje të konsideruar të rëndë.

 Artan Gjermeni

Për shkak se objekt hetimi ishte një gjyqtar. ILKDPKI, kishtë bërë kallëzim penal ndaj kryetarit të Gjykatës së Lushnjes, në atë kohë, Artan Gjermeni. ILDKPKI pretendonte se Gjermeni nuk justifikonte rreth 70 milionë lekë të vjetra. Fillimisht dosja ishte në duar të një tjetër prokurori, i cili i pushoi hetimet dhe pas ankimimit të ILDKPKI, në Prokurorinë e Përgjithshme, dosja i kaloi prokuroes, Elsa Kareçi.

Kjo e fundit pas disa muajsh hetimesh, vendosi të pushojë çështjen me argumentin se “fakti nuk ekziston si vepër penale”.

Kjo sa i përket aspektit profesional, ku është lakuar emri i prokurores, ndërdsa në aspektin financiar, e njëjta rezulton se të ardhurat i ka nga paga e saj, dhe nga bizneset e bashkëhortit.

Më poshtë po sjellim pasurinë deklaruar nga prokurorja Elsa Kareçi.

Viti 2003

Tokë bujqësore, përfituar nga ligji 7501.

Të ardhura nga paga si prokurore, 61.6 mijë lekë.

Të ardhura nga pensioni 6.6 mijë lekë.

Të ardhura nga pensioni, 7.0 mijë lekë.

Të ardhura nga paga (nuk e përcakton identitetin),  1.78 mijë lekë nga Drejtoria Arsimore në Durrës.

Viti 2004

Tokë bujqësore, me sip 18 dynym, përfituar nga ligji 7501.

Truall ndërtimi me sip.400 m2, me vlerë, 128 000 lekë.

Deklaron edhe pasuri të tjera, që nuk dihet se çfarë janë, pasi janë të sekretuara, ku njëra ka vlerën e 300 000 lekëve dhe tjetra 7 643 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore, 936 000 lekë.

Pensionet e prindërve, 82 400 lekë dhe 109 200 lekë.

Shpërblim, 50 000 lekë.

Të ardhura nga shfrytëzimi i tokës bujqësore, 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga e vëllait nga Drejtoria Arsimore, Durrës, 294 000 lekë.

Viti 2005

Të ardhura nga paga si prokurore, 936 000 lekë.

Pensionet e prindërve, 82 400 lekë dhe 109 200 lekë.

Viti 2006

Depozitë me afat një vjeçar, 400 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore,902 995  lekë.

Pensionet e prindërve, 103 700 lekë dhe 121 700 lekë.

Të ardhura nga shfrytëzimi i tokës bujqësore, 260 000 lekë.4

Të ardhura nga paga e vëllait si mësues, 271 161 lekë.

Të ardhura nga paga e kunatës, si mësuese, 24 555 lekë.

Viti 2007

Tërheqje e depozitës bankare në shumën 417 998 95 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Kavajë e më pas në Tiranë, 887 569 lekë.

Shpërblim,35 000 lekë.

Pensionet e prindërve, 12 240 lekë dhe 140 400 lekë.

Të ardhura nga paga e vëllait si mësues, 302 400 lekë.

Të ardhura nga paga e kunatës, si mësuese, 273 200 lekë.

Viti 2008

Shitur automjeti, 500 000 lekë.

Blerë automjeti, 200 000 lekë.

Kursime, 200 000 lekë.

Të ardhura nga puna si prokurore në Tiranë, 858 886 lekë.

Pensionet e prindërve, 129 600 lekë dhe 157 000 lekë.

Të ardhura nga paga e vëllait si mësues, 350 400 lekë.

Të ardhura nga paga e kunatës, si mësuese, 304 800 lekë.

Kredi bankare në shumën 1 000 000 lekë me afat 84 muaj. Pa shlyer 955 947 lekë.

Viti 2009

Kursime nga paga, 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna si prokurore në Tiranë, 888 266 lekë.

Pensionet e prindërve, 140 000 lekë dhe 156 800 lekë.

Të ardhura nga paga e vëllait si mësues, 413 500 lekë.

Të ardhura nga paga e kunatës, si mësuese, 413 500 lekë.

Kredi bankare në shumën 1 000 000 lekë me afat 84 muaj. Pa shlyer 876 785 72 lekë.

Viti 2010

Kursime, 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna si prokurore në Tiranë, 982 115 lekë.

Pensioni i babait, 140 000 lekë.

LEXO EDHE:  Vettingu/ Sa i shtrenjtë për buxhetin, drejtësia mund të kushtojnë 45 milionë USD

LEXO EDHE:  Ditë e zezë për Donika Prelën/ Nga përballja me dy prokurorët “rebelë”, tek pasuria e dyshimtë

Të ardhura nga paga e vëllait si mësues, 413 500 lekë.

Të ardhura nga paga e kunatës, si mësuese, 413 500 lekë.

Kredi bankare në shumën 1 000 000 lekë me afat 84 muaj. Mbyllur e gjitha.

Viti 2011

Të ardhura nga puna si prokurore në Tiranë, 661 502 lekë.

Të ardhura nga shfrytëzimi i tokës bujqësore, 200 000 lekë.

Pensionet e prindërve, 158 400 lekë dhe 183 600 lekë.

Të ardhura nga paga e vëllait si mësues, 483 600 lekë.

Të ardhura nga paga e kunatës, si mësuese, 486 000 lekë.

Të ardhura nga paga e prapambetur si prokurore në Kavajë, 981 500 lekë.

Viti 2012

Të ardhura nga puna si prokurore në Tiranë, 645 712 lekë.

Të ardhura nga shfrytëzimi i tokës bujqësore, 50 000 lekë.

Viti 2013

Kursime, 200 000 lekë.

Të ardhura nga puna si prokurore në Tiranë, 799 985 lekë.

Të ardhura nga shfrytëzimi i tokës bujqësore, 45 000 lekë.

Viti 2014

Kursime, 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna si prokurore në Tiranë, 956 984 lekë.

Të ardhura nga shfrytëzimi i tokës bujqësore, 100 000 lekë.

Bashkëjetuesi Eduard Shpata, shtëpi banimi në Tiranë, me sip ndërtimi 170 m2dhe 60 m2 oborr, dhuruar nga prindërit.

Bashkëjetuesi, tokë bujqësore, ullishte me sip 2 000 m2, me vlerë 30 000 euro.

Bashkëjetuesi, tokë bujqësore në Bajzë, Shkodër, me sip.10 000 m2, me vlerë 50 000 dollarë amerikanë.

Bashkëjetuesi, Benz Mercedez.

Bashkëjetuesi, hua 200 000 euro.

Bashkëjetuesi, me kapital 100 000 lekë në shoqërinë “Shpata”.

Bashkëjetuesi, me kapital 334 114 740 lekë në shoqërinë “Miami Beach”.

Bashkëjetuesi, të ardhura nga shoqëria “Shpata”, 1 721 009 lekë.

Bashkëjetuesi, hua 200 000 euro nga Fabrika e Pasurimit të Kromit, Bulzië. Paguar 105 000 euro dhe 4 000 000 lekë.

Viti 2015

Gjendje në llogarinë bankare, -185 692 01 lekë.

Gjendje cash 150 000 lekë.

Të ardhura nga puna si prokurore në Tiranë, 824 150 76 lekë.

Overdraft 200 000 lekë. Pa shlyer, 198 569 82 lekë.

Kredi në shumën 1 500 000 00 lekë, për mobilim shtëpie. Pa shlyer 1 522 838 77 lekë.

Gjendje cash të bashkëjetuesit, 200 000 lekë.

Bashkëjetuesi, të ardhura si administrator nga shoqëria “Shpata”, 400 000 lekë.

Bashkëjetuesi, të ardhura nga shoqëria “Shpata”, 530 589 lekë.

Viti 2016

Gjendja e llogarisë – 511 450. 61 lekë.

Të ardhura nga puna si prokurore në Tiranë, 886 843 lekë.

Të ardhura nga raporti i lindjes, 114 400 lekë.

Overdraft 200 000 lekë. Pa shlyer, 511 450 61 lekë.

Kredi në shumën 1 500 000 00 lekë, për mobilim shtëpie. Pa shlyer 1 347 921 lekë.

Bashkëjetuesi, deklaron truall me sip 529 m2, truall me sip 291 m2, truall me sip 349.3 m2, truall me sip.1 859 m2, truall me sip. 301 m2, dhe truall me sip.813 m2, ku zotëron 25 %, dhe përfituar nga trashëgimia.

Bashkëjetuese, gjendje cash, 1 000 euro.

Bashkëjetuesi, të ardhura si administrator nga shoqëria “Shpata”, 319 680 lekë.

Bashkëjetuese, të ardhura nga shitja e dy automjeteve, 5 000 euro dhe 40 000 lekë.

Bashkëjetuesi, dhuratë nga një familjar, 200 euro.

Viti 2017

Gjendje llogarie, 397 474 94 lekë.

Të ardhura nga puna si prokurore në Tiranë, 1 247 576 lekë.

Overdraft 200 000 lekë. Pa shlyer, 500 000 lekë.

Kredi në shumën 1 500 000 00 lekë, për mobilim shtëpie. Pa shlyer 1 175 020 96 lekë.

Bashkëjetuesi të ardhura nga shitja e tokës bujqësore, ullishte, 15 000 euro.

Bashkëjetuesi, investim për të hapur nëj ambjent tregtar, 200 000 lekë.

Gjendje cash, 2 000 euro.

Viti 2018

Gjendje e llogarisë -414 363 63 lekë.

Gjendje cash, 400 000 lekë.

Të ardhura nga puna si prokurore në Tiranë, 1 197 462 lekë.

Kredi e marrë në shumën 1 750 000 lekë. Me këtë shumë ëhstë mbyllur kredia e marrë në vitin 2015. Pa shlyer është shuma 1 719 590 82 lekë.

Overdraft 200 000 lekë. Pa shlyer, 470 000 lekë.

Bashkëjetuesi detyrim 360 000 lekë në bazë të një vendimi gjykate./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Deklaron pagat dhe huanë/ Ku e fshehu makinën luksoze, gjyqtari i “21 Janarit”?

Publikuar

-

Nga

Gjyqtari Besnik Hoxha, i Gjykatës së Shkallës së Parë, Tiranë, ndryshe njihet si gjyqtari i çështjes së “21 Janarit”

Kujtojmë se gjyqtari Hoxha ka qenë kreu i trupës gjykuese, dhe në vitin 2013, kur do jepej vendimi për 21 Janarin, është bërë objekt i mediave, pasi ka shkuar me vonesë në seancë.

Gjyqtari Hoxha, është listuar për tu verifikuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit në Qershor të këtij viti.

CNA.al ka zbardhur pasurinë e tij nga viti 2003 deri në vitin 2018, nga koha kur ka punuar në Shkodër dhe më pas në Tiranë.

Gjyqtari Besnik Hoxha

Si, burime të ardhurash gjyqtari deklaron pagën e tij dhe të bashkëshortes.

Patundëshmëri deklaron një shtëpi trekatëshe që në vitin 2003 dhe tek e cila ka investuar ndër vite.

Bëhet fjalë godinë banimime 3 kate në parcelën ndërtimore me sipërfaqe 105.4 m2 dhe sipërfaqe ndërtimi 88.2 m2 me vlerë 5 007 548 lekë.

Në vitin 2017 ai deklaron se ka marrë hua 53 100 GB, një shtetasje pa asnjë interes në varësi të shitjes së pronës me sipërfaqe totale banimi 299 m2 në Shkodër.

Këtë hua ai deklaron se e ka marrë për të paguar shkollën e djalit në Angli.

Në vitin 2018 deklaron se ka blerë Renault tuingo Dynamique 2016 me vlerë 15 500 euro.

Ndërsa në vitet e mëparshme deklaron vetëm pagat dhe tek tuk ndonjë kursim në emër të tij dhe bashkëshortes.

Por, në vitin 2013, mediat shkruanin se e kishin parë gjyqtarin e 21 Janarit të qarkullonte me një makinë “Porshe” me targa amerikane ndërsa më parë kishte udhëtuar me një makinë të tipit Cadillac.

Ai  është fotografuar  Gjykatën e Tiranës teksa parkonte makinën e tij tip Porsche  Cayenne  me targa amerikane dhe që kap vlerën deri në 60-70 mijë dollarë.

Në fakt asnjëra nga këto makina as Porsche Cayenne dhe as Cadillak, nuk rezultojnë të deklaruar prej tij pranë ILDKPKI-së.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Besnik Hoxha.

Viti 2003

Shtëpi banimi me vlerë 1.1 milion lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar, 62 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 21 000 lekë.

Viti 2004

Shtesë në shtëpinë ekzistuese të banimit, kati i parë, 80 m2 dhe kati i dytë 80 m2, 500 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Shkodër 775 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësuese, 252 000 lekë.

Viti 2005

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Shkodër 775 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësuese, 252 000 lekë.

Viti 2006

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Shkodër 775 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësuese, 290 000 lekë.

Viti 2007

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Shkodër 781 210 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësuese,730 000 lekë.

Viti 2008

Të ardhura nga paga si gjyqtar  1 073 453 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësuese, 30 000 lekë.

Viti 2009

Të ardhura nga paga si gjyqtar në 1 299 114 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësuese, 55 000 lekë.

Viti 2010

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë 1 008 027 lekë.

LEXO EDHE:  100 mln paundët e George Michael/Zbulohen trashëgimtarët

LEXO EDHE:  Pasurohen, vjedhin me lezet dhe i japin të dashurat njëri-tjetrit/ Qeveria Rama apo kabineti i miliarderëve?

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësuese, 760 000 lekë.

Viti 2011

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë 1 001 066 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësuese, 129 075 lekë.

Viti 2012

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë 990 318 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mësuese, 86 872 lekë.

Viti 2013

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë 955 155  lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes në Drejtorinë e arkivave, 79 486 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, Rozeta Hoxha, në Inspektoriatin Shtetëror të Arsimit, 591 080 lekë.

Viti 2014

Kursime të subjektit deklarues, 2 581 60 lekë.

Kursime të bashkëëshortes, 5 935.20 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë 1 181 730 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, Rozeta Hoxha, në Inspektoriatin Shtetëror të Arsimit, 738 456 lekë.

Viti 2015

Kursime të subjektit deklarues, 1 915 60 lekë.

Kursime të bashkëëshortes, 20 78.28 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë 1 161 575 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, Rozeta Hoxha, në Inspektoriatin Shtetëror të Arsimit, 863 680 lekë.

Viti 2016

Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues, 2 323 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë 1 158 144 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 577 743 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, Rozeta Hoxha, në Inspektoriatin Shtetëror të Arsimit, 820 229 lekë.

Viti 2017

Godinë banimi, 3 katë në parcelën ndërtimore me sip.105.4 m2 dhe sip ndërtimi 88.2 m2 me vlerë 5 007 548 lekë.

Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues, 9 423 lekë.

Shpenzime për shkollën e djalit në Angli, 34 095 GB.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë 1 243 950 lekë.

Marrë hua 53. 100 GB, për të paguar shkollën e djalit.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 1 060 198 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, Rozeta Hoxha, në Inspektoriatin Shtetëror të Arsimit, 173 794 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, Rozeta Hoxha, në Drejtorinë e Derregullimit, lejeve dhe licensave në Ministrinë e Arsimit, 629 617 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga kontrata, lidhur me universitetin e sporteve në Tiranë për një projekt, 699 670 lekë.

Viti 2018

Godinë banimi, 3 katë në parcelën ndërtimore me sip.105.4 m2 dhe sip ndërtimi 88.2 m2 me vlerë 5 007 548 lekë.

Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues, 47 468 lekë.

Llogari në emër të djalit Endrit Hoxha, 7 593 GB. Kjo llogari është detyrim ndaj huasë së dhënë nga D.Bejko, në shumën 53 100 GB, pa asnjë interes në varësi të shitjes së pronës me sip totale banimi 299 m2 në Shkodër.

Renault tuingo Dynamique 2016 me vlerë 15 500 euro.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë 1 360 664 lekë.

Marrë hua 53. 100 GB, për të paguar shkollën e djalit.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 1 427 739 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes, Rozeta Hoxha, në Drejtorinë e Derregullimit, lejeve dhe licensave në Ministrinë e Arsimit, 755 202 lekë.

Bashkëshortja, shërbime dhe dieta nga Ministria e Arsimit, 303 940 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga kontrata, lidhur me universitetin e sporteve në Tiranë për një project, 727 521 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE