Connect with Us

Inspektori i Drejtësisë e ndëshkoi/ Zbardhen lëvizjet financiare të prokurores së Tiranës

Vetingu

Inspektori i Drejtësisë e ndëshkoi/ Zbardhen lëvizjet financiare të prokurores së Tiranës

Publikuar

-

Prokuroria e Tiranes

Në muajin Mars të këtij viti, disa organizatat për mbrojtjen e të drejtave të njeriut i kërkuan Inspektorit të Drejtësisë, Artur Metani që të hetojë tre gjyqtarë të apelit të Tiranës, një të shkallës së parë si dhe një prokurore, pasi kanë shkelur të drejtat e një të pandehuri.

Bëhet fjalë për prokuroren Elina Kombi, e cila ka pasur rastin e një personi, që akuzohej për vjedhjen e një portofoli me 1 200 lekë dhe pas masës së arrestit me burg, ai kreu vetëvrasje.

Për prokuroren, ILD ka kërkuar vërejtje publike. Sipas hetimit të inspektorëve, prokurorja ka neglizhuar, rastin e të arrestuarit për vjedhje, i cili ishte me problem mendore.

Inspektori i Drejtësisë, Artur Metani

Vërejtja publike ndaj prokurories Elina Kombi i shërben Këshillit të Lartë të Prokurorisë, kur të përgatisë raportin e aftësive profesionale për ta dërguar në Komisionin e Vettingut.

Prokurorja Kombi, ka ardhur në Prokurorinë e Shkallës së Parë në Tiranë, në vitin 2014.  Po në të njëjtin vit, ajo duke se ka çelur dritën jeshile edhe për bashkëshortin e saj, i cili është punësuar në Prokurorinë e Tiranës si ekspert autoteknik, për të vijuar në vitet e ardhshme dhe në Prokurori dhe Gjykata të ndryshme të vendit, duke bërë edhe si ekspert vlerësues dëmesh shëndetësore dhe motorike.

Kombi ka ardhur në Tiranë, nga Prokuroria e Pogradecit me një depozitë bankare 17 000 euro, shkruan CNA.al.

Ndër vite pasuria e saj, llogaritë financiare të deklaruar në ILDKP, janë të veshura me hije dyshimi. Mosqarimi nga ana prokurores apo një mënyrë kjo për të fshehur të ardhurat, këtë nuk mund ta themi.

Në 2010 ajo deklaron  një shifër  prej 1 436 000 lekë, por që nuk kuptohet ia ka dhënë subjekti deklarues vjehrrit apo anasjelltas.

Edhe në vitin 2011, deklaron shumën 62 900 dollarë të dhëna për  për investime. Për asnjërën nga këto lëvizje nuk ka një sqarim se çfarë ka ndodhur me investimet, në vitet në vijim.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurorja Elina Kombi.

Viti 2003

Apartament me sip 69.14 m2, blerë nga Enti Kombëtar i Banesave.

Të ardhura nga paga si prokurore në Pogradec në shumën 745 000 lekë.

Viti 2004

Ap banimi me sip 69 m2, me vlerë 600 000 lekë.

Depozitë bankare me vlerë 41 417 dollarë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Pogradec në shumën 930 600 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortit, emigrant në shumën 35 000 dollarë.

Të ardhura nga puna jashtë orarit, 170 000 lekë.

Dieta për shërbime pune jashtë rrethit, 30 400 lekë.

Viti 2005

Interesat e depozitës në shumën 535 dollarë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Pogradec, puna jashtë orarit dhe shpërblime në shumën 1 213 915 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortit, në shumën 14 164 lekë.

Viti 2006

Interesat e depozitës në shumën 600 dollarë.

Shitur Benzi me vlerë 250 000 lekë.

Blerë makinë mercedez Benz me vlerë 250 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Pogradec, puna jashtë orarit dhe shpërblime në shumën 1 150 555 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortit, në shumën 575 464 lekë.

Shpenzime udhëtimi të bashkëshortit, 176 600 lekë.

Shpërblim për bashkëshortin, 15 000 lekë.

Viti 2007

Depozitë bankare me vlerë 14 000 dollarë.

Interesa të depozitës bankare në shumën 750 dollarë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Pogradec, puna jashtë orarit dhe shpërblime në shumën  853 207 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortit, në shumën 950 449 lekë.

Deklaron 500 dollarë amerikanë, por sqarimi me shkrim dore është i palexueshëm.

Të ardhura të bashkëshortit nga një kompani, 4 000 dollarëë amerikanë.

Viti 2008

Interesa të depozitës bankare në shumën 800 dollarë.

Shitur autovetura e bashkëshortit me vlerë 300 000 lekë.

Kursime, 700 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Pogradec, në shumën 900 529 lekë.

Orë suplementare, 74 731 lekë.

Shpërblim, 107 100 lekë.

Dieta 21 600 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortit, në shumën 1 113 235 lekë.

Viti 2009

Interesa të depozitës bankare në shumën 600 dollarë.

Bashkëshorti ka blerë automjet xhip ML 320 me vlerë 4 000 dollarë.

Shtesë në sip e banimit 104 m2, që ndodhet në process legalizimi në Korçë me vlerë 1 400 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Pogradec, në shumën 1 064 511 lekë.

Orë suplementare, shpërblim dhe dieta në vlerën 172 329 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortit, në shumën 1 003 753 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga një kompani, 5 000 dollarëë amerikanë.

Viti 2010

Interesa të depozitës bankare në shumën 650 dollarë.

Kursime cash në shumën 1 500 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Pogradec, në shumën 1 078 981 lekë.

Orë suplementare, shpërblim dhe dieta në vlerën 621 898 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortit, në shumën 877 507 lekë.

Vjehrri i ka dhënë për investim në një pronë, 1 436 000 lekë.

LEXO EDHE:  Pesë familjet më të mëdha krimit në Nju Jork/ Ngritja dhe rënia e mafies italo-amerikane

Shpenzime për pagese shkolle, 64 000 lekë.

Viti 2011

Tërhequr nga depozita bankare, 62 900 dollarë, mbetur 50 dollarë.

Kursime cash në shumën 800 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Pogradec, në shumën 1 217 738  lekë.

Orë suplementare, shpërblim dhe dieta në vlerën 534 696 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortit, në shumën 701 033 lekë.

62 900 dollarë i ka dhënë për investime.

Shpenzime për pagese shkolle, 95 000 lekë.

Viti 2012

Kursime cash shtuar me 500 000 lekë. Në total 1 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Pogradec, në shumën 1 226 656 lekë.

Orë suplementare, shpërblim dhe dieta në vlerën 478 400 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortit,nga D.R.M e rrugëve Korçë dhe ALUIZNI, Pogradec, në shumën 751 822 lekë.

Kartë krediti, 1 000 euro.

Viti 2013

Kursime cash shtuar me 500 000 lekë. Në total 1 800 000 lekë.

Bashkëshorti ka blerë automjet Fird Ranger me vlerë 1 500 euro.

Të ardhura nga paga si prokurore në Pogradec dhe dietat në shumën 1 671 715 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortit, si drejtor i ALUIZNI-t, Pogradec, në shumën 822  942 lekë.

Kartë krediti, 1 000 euro.

Viti 2014

Depozitë bankare me vlerë 17 000 euro.

Të ardhura nga paga si prokurore në Tiranë dhe puna jashtë orarit, në shumën 1 438 116 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga ALUIZNI, Korçë, nëpërmjet një vendimi gjykate me vlerë 490 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si ekspert autoteknik në Prokurorinë e Tiranës, në shumën 155 000 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit me vlerë 517 890 lekë.

Viti 2015

Llogari bankare me 10 099 euro nga 17 000 euro që ishin deklaruar fillimisht.

Të ardhura nga paga si prokurore në Tiranë dhe puna jashtë orarit, në shumën 1 429 154 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga ALUIZNI, Korçë, nëpërmjet një vendimi gjykate me vlerë 870 284 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si ekspert autoteknik në Prokurorinë e Tiranës, në shumën 453 900 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga Drejtoria Rajonale e Rrugëve, Gjirokastër, nëpërmjet një vendimi gjykate me vlerë 1 252 088 lekë.

Patundshmëri e përfituar nga bashkëshorti me testament si arë me sip 13 280 m2, truall me sip 220 m2, nga kjo 124 m2 është një ndërtesë, dhe një sipërfaqe pylli.

Viti 2016

Llogari bankare 8 100 euro.

Kursime, 23 097 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Tiranë dhe puna jashtë orarit, në shumën 1 380 651 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si ekspert autoteknik në Prokurorinë e Tiranës, të Elbasanit dhe Kurbinit në shumën 352 560 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura si anëtar i Këshillit Bashkiak, Pogradec në shumën 114 851 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit Kreshnik Zgjani me vlerë 2 120 223 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit Kreshnik Zgjani me vlerë 59 357 lekë.

Viti 2017

Llogari bankare 6 053 euro.

Kursime, 39 150 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Tiranë dhe puna jashtë orarit, në shumën 1 389 417  lekë.

Të ardhura nga EURALIUS, 1950 euro.

Bashkëshorti, të ardhura si anëtar i Këshillit Bashkiak, Pogradec në shumën 139 819 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në një Institut Ndërtimi, 104 944 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në një agjenci sigurimesh, 335 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si konsulent në një tjetër shoqëri  sigurimesh, 450 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si vlerësues pranë një kompanie, 185 888 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si ekspert autoteknik në Prokurorinë e Tiranës, të Elbasanit dhe Kurbinit në shumën 62 900 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si ekspert vlerësues dëmesh shëndetësore dhe motorike caktuar nga gjykata të ndryshme me vlerë 701 000 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit Kreshnik Zgjani me vlerë 2 109 913 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit Kreshnik Zgjani me vlerë 218 190 lekë.

Llogari bankare e bashkëshortit, 84 944 lekë.

Llogari bankare e bashkëshortit, 690 492 lekë.

Viti 2018

Llogari bankare 3 055 euro.

Kursime, 85 219 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Tiranë dhe puna jashtë orarit, në shumën 1 424 695 lekë.

Të ardhura nga shkolla e Magjistraturës, 77 848 lekë.

Të ardhura nga EURALIUS, 290 euro.

Bashkëshorti, të ardhura si anëtar i Këshillit Bashkiak, Pogradec në shumën 136 571 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si inspektor në DPSHTRR, Tiranë, 896 938 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si ekspert autoteknik dhe vlerësues dëmesh në sigurime, në gjykata dhe prokurori të ndryshme dhe si specialist i jashtëm pranë Institutit të Konsulencës në Ndërtim, 2 570 068 lekë.

Të ardhura nga punësimi i vajzës në Amerikë, 5 022 dollarë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit Kreshnik Zgjani me vlerë 1 751 304 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit Kreshnik Zgjani me vlerë 354 761 lekë.

Llogari bankare e bashkëshortit, 172 498 lekë.

Llogari bankare e bashkëshortit, 3 260 560 lekë.

Llogari bankare e bashkëshortit, 63 838 lekë.

Llogari rrjedhëse page e vajzës, 2 600 dollarë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Nga trashëgimitë tek paga/ Gjyqtari i çunit të Fahriut blen veliere

Publikuar

-

Nga

Nga trashëgimitë tek paga/ Gjyqtari i çunit të Fahriut blen veliere

Gjyqtari i Faktit në Tiranës, Kreshnik Omari është në pritje të përballjes me Vettingun.

Omari karrierën e ka të përqëndruar në Tiranë, ku kaluar nëpër duar dosje të ndjeshme për opinionin publik.

Por risjellim në vëmendje një çështje që ka të bëjë me një të ashtuquajtur eksponent të krimit dhe një tjetër çështje që ka objekt një ish deputet të PD.

                            Vladimir Gjuta

Ka qenë gjyqtari Kreshnik Omari që me vendimin e datës 5 shkurt 2020, ka lënë të lirë të shumëpërfolurin Vladimir Gjuta, i cili u arrestua me bujë në janar të vitit 2020, pranë selisë së PS.

Ndërsa vitin e kaluar, në muajin Tetor, ka qenë po gjyqtari Kreshnik Omari që ka firmosur lirinë e ish deputetit të PD-së, Klevis Balliu apo siç quhet ndryshe, çuni i Fahriut.

Kujtojmë se gjyqtari Omari nuk pranoi kërkesën e dy prokurorëve, Robert Kote dhe Denisa Hasko për të lënë në burg Balliun dhe 9 protestuesit e tjerë, të cilët me13 tetori 2019 kanë bllokuar rrugën në të dyja drejtimet e rrugës si dhe nuk i janë bindur thirrjeve të Policisë në protestën e banorëve të ‘Astirit’.

                           Klevis Balliu

Sa i përket pasurisë, të ardhurat gjyqtari i ka vetëm nga paga, ndërsa disa llogari dhe patunshmëri i ka trashëgimi nga babai.

Ai ka përfituar nga trashëgimia prej babait, 1/3 e apartamentit të përbashkët, dy llogari bankare 1 000 000 dhe 500 000 lekë, llogari bankare 250 000 lekë si dhe gjendje cash 1 400 000 lekë.

Në vitin 2013 ai ka blerë një autoveturë që ka kushtuar 300 000 lekë dhe një  garazh me sipërfaqe 11.50 m2 me vlerë 2 725 euro.

Ndërsa në vitin 2015 ka shpenzuar 4 000 euro për një Veliere.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Kreshnik Omari.

Viti 2003

Truall 460 m2, trashëgimi nga babai.

Dyqan 80 m2, trashëgimi nga babai.

Depozitë bankare e Xhoana Omarit, 1 000 000 lekë.

Gjendje cash e Xhoana Omarit, 800 000 lekë.

Ap 2+1 në emër të Xhoana Omarit me vlerë 32 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, 0.61 milion lekë.

Viti 2004

Depozitë në emër të Xhoana Omarit, dhuruar nga vëllai i saj, 1 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 762 071  lekë.

Viti 2005

Autoveturë, 220 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 765 552 lekë.

Viti 2006

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 972 560 lekë.

Viti 2007

Shtesë në gjendjen cash nga puna e bashkëshortes si avokate, 1.2 milion lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 49 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 823 137 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si avokate, 1.4 milion lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga interesat bankare, 42 500 dhe 47 500 lekë.

LEXO EDHE:  Përplasja me regjimin terrorist/ 6 hapa për të ndihmuar SHBA-në dhe popullin iranian

LEXO EDHE:  I lidhur me krimin dhe me pasuri të pajustifikueshme/ Shkarkohet Arben Zefi

Viti 2008

Gjendje cash të bashkëshortes, 2 000 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 821 670 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si avokate, 1. 950 000 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 50 500 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga interesat bankare, 46 927 dhe 55 591 lekë.

Viti 2009

Gjendje cash të bashkëshortes, 2 000 000 lekë.

Gjendje cash të bashkëshortes, 2 000 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 950 939 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si avokate, 1. 950 000 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 60 350 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga interesat bankare, 56 700 dhe 60 350 lekë.

Viti 2010

Gjendje cash, 1 150 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 926 994 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si avokate, 935 000 lekë.

Të ardhura nga interesat e 3 llogarive bankare, 195 000 lekë.

Viti 2011

Përfituar nga trashëgimia nga babai, 1/3 e ap të përbashkët, dy llogari bankare 1 000 000 dhe 500 000 lekë, llogari bankare 250 000 lekë si dhe gjendje cash 1 400 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 955 400 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 58 500 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si avokate, 1 331 560 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga interesat bankare, 55 000 dhe 60 000 lekë.

Viti 2012

Shtesë në llogaritë bankare, 90 111 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 028 796 lekë.

Detyrim ushqimor për vajzën 25 000 lekë ne muaj.

Shpenzime për shkollimin e vajzës, 18 000 lekë.

Viti 2013

Shtesë në llogaritë bankare, 53 902 lekë.

Blerë autoveturë, 300 000 lekë.

Blerë garazh me sip 11.50 m2 me vlerë 2 725 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 033 538 lekë.

Detyrim ushqimor për vajzën 300 000 lekë.

Shpenzime për shkollimin e vajzës, 67 000 lekë.

Viti 2014

Shtesë në llogaritë bankare, 49 430 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 264 166 lekë.

Detyrim ushqimor për vajzën 300 000 lekë.

Shpenzime për shkollimin e vajzës, 67 000 lekë.

Viti 2015

Shtesë në llogaritë bankare, 25 000 lekë.

Blerë Veliere, 4 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 265 440 lekë.

Viti 2016

Shtesë në llogaritë bankare, 17 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 276 352 lekë.

Viti 2017

Shtesë në llogaritë bankare 13 637 lekë.

Kursime cash, 200 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 278 388 lekë.

Viti 2018

Shtesë në llogaritë bankare 6 869 lekë.

Kursime 100 519 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 358 838 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

KPK e konfirmoi në detyrë/ Komisioneri Publik ankimon vendimin për prokuroren e Durrësit

Publikuar

-

Nga

Komisioneri Publik ka ankimuar vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, të datës 20.7.2020 për rikonfirmimin në detyrë të Enkeleda Osmanit (Xhengo), me funksion prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor, Durrës.

Komisioneri Publik vlerëson se subjekti i rivlerësimit nuk arrin nivel të besueshëm për konfirmimin në detyrë, pasi, referuar gjendjes së fakteve dhe provave, vendimi është i cenueshëm në tërësinë e tij.

Komisioneri Publik, brenda afatit ligjor, ushtroi ankim në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, pranë Gjykatës Kushtetuese, kundër vendimit nr. 275, datë 20.7.2020, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, për subjektin e rivlerësimit znj. Enkeleda Osmani (Xhengo), me funksion prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor, Durrës.

Komisioneri Publik, pasi shqyrtoi vendimin nr. 275, datë 20.7.2020, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, vlerëson se subjekti i rivlerësimit nuk arrin nivel të besueshëm për konfirmimin në detyrë, pasi, referuar gjendjes së fakteve dhe provave, vendimi është i cenueshëm në tërësinë e tij.

Komisioneri Publik kërkon nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit që të riçelë hetimin gjyqësor dhe, në përfundim të shqyrtimit të çështjes, në seancë publike, të vendosë ndryshimin e vendimit nr. 275, datë 20.7.2020, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, dhe shkarkimin nga detyra të subjektit të rivlerësimit, znj. Enkeleda Osmani (Xhengo).

Mbështetur në pikën 1, të nenit 16, të rregullores së Institucionit të Komisionerëve Publikë, ankimi është publikuar në faqen zyrtare të këtij institucioni:  http://ikp.al/ankime/

Institucioni i Komisionerëve Publikë është ngritur dhe funksionon në bazë të nenit 179/b dhe aneksit të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, dhe ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”.

Komisionerët Publikë përfaqësojnë interesin publik gjatë procesit të rivlerësimit kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë.”-thuhet në njoftim.

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Nga Fieri në Akuzën e Tiranës/ Pasuria e prokurores që hetoi anëtarin e KLP

Publikuar

-

Nga

Nga Fieri në Akuzën e Tiranës/ Pasuria e prokurores që hetoi anëtarin e KLP

Prokurorja Marjeta Zaimi është vënë në hetim nga Vettingu që në Mars të vitit 2019, dhe para se të kalojë në KPK, dosja e saj profesionale kalon në Këshillin e Lartë të Prokurorisë.

Por, në shtator të vitit 2019, e njëjta prokurore pushoi hetimet për anëtarin e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Bujar Sheshi.

Pas disa muajve hetime nëse ka falsifikuar apo jo formularin e vetëdeklarimit, prokuroria nuk gjeti vepër penale.

Sipas prokurores,nuk janë gjetur fakte se Sheshi ka qenë pjesë e ish-Sigurimit të Shtetit.

Ky rast ka qenë një nga çështjet ku është lakuar emri i prokurores Zaimi, e cila me herët ka punuar në Fier.

      Bujar Sheshi

Sa i përket pasurisë, referuar të dhënave të depozituara në ILDKPKI, rezulton se prokuroja Zaimi të ardhurat i ka nga paga e saj dhe bashkëshortit që fillimisht ka punuar në Bashkinë e Feirit, më pas në Inspektoriatit Ndërtimor në Farkë dhe më vonë si ekspert pranë Gjykatës së Laçit.

Prokurorja ka deklauar në vitin 2003 një shtëpi banimi me sipërfaqe 85 m2 me vlerë 3 000 000 lekë, të cilën e ka shitur në vitin 2008 në vlerën 3 100 000 lekë.

Nuk ka deklaruar se ku jeton në Tiranë, ndërkohë në vitin 2011 prokurorja ka blerë një apartament me sipërfaqe 103 m2 me vlerë 87 750 euro.

Këtë pronë ajo deklaron se e ka blerë duke marrë edhe një kredi me vlerë 5 000 000 lekë.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurorja Marjeta Zaimi.

Viti 2003

Shtëpi banimi, ndërtuar para vitit 1990 me sip 85 m2 me vlerë 3 000 000 lekë.

Depozitë me afat e bashkëshortit, 1 800 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Fier, 715 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, Bashkia Fier, 176 159 lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Fier, 878 628 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, Bashkia Fier, 343 704 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 82 567 lekë.

Viti 2005

Bono thesari 600 000 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare,102 060 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Fier, 1160 686 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, Bashkia Fier, 343 704 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit, nga mbledhjet e KRT, 33 600 lekë.

Viti 2006

Llogari rrjedhëse, 734 000 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare,126 377  lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Fier, 1 101 011 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, Bashkia Fier, 426 300 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit, nga mbledhjet e KRT, 30 000 lekë.

Viti 2007

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 983 127 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, Bashkia Fier, 426 300 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit, nga mbledhjet e KRT, 30 000 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare,150 095 lekë.

Viti 2008

Shitur ap me sip. 85.1 m2 me vlerë 3 100 000 lekë.

Depozitë bankare, 1 778 000 lekë.

Depozitë bankare, 1 650 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 250 8111 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Inspektoriatin Ndërtimor, Farkë, dhe nga Bashkia Fier, 442 857 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare,252 025  lekë.

Tërhequr nga depozita bankare, 1 662 690 lekë.

Gjendje llogarie, 363 259 lekë.

Të ardhura cash, 1 500 000 lekë.

Viti 2009

Shitur ap me sip. 85.1 m2 me vlerë 1 999 760 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 210 205 lekë.

LEXO EDHE:  Hetoi gjyqtarin për fshehje financash/ Pasuria e prokurores Elsa Kareçi

LEXO EDHE:  Të enjten përballet me Vettingun/ Zbardhet pasuria e Gjyqtares së Apelit të Krimeve të Rënda

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Inspektoriatin Ndërtimor, 391 476 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare,200 851  lekë.

Gjendje llogarie, 433 000 lekë.

Tërhequr nga depozita bankare, 660 681 lekë.

Të ardhura cash, 3 500 000 lekë.

Viti 2010

Depozitë bankare, 1 000 000 lekë.

Depozitë bankare, 1 000 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 436 695 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Inspektoriatin Ndërtimor, 410 580 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 144 567 lekë.

Të ardhura të përfituara nga trajnimi në Beograd dhe Vjenë, 480 euro.

Një pagesë për licensën e avokatit, 1 000 000 lekë.

Të ardhura cash, 950 000 lekë.

Bashkëshorti ka blere Benz, 4 000 euro.

Viti 2011

Blerë ap me sip 103 m2me vlerë 87 750 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 672 926 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Inspektoriatin Ndërtimor, 433 151 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 167 351 lekë.

Të ardhura të përfituara nga DASH, pas një trajnimi në USA, 140 5 dollarë.

Të ardhura cash, 400 000 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4 908 536 lekë.

Viti 2012

Tërhequr depozita 545 350 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 403 088 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Inspektoriatin Ndërtimor, 255 932 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 55 297 68 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4 738 736 56 lekë.

Viti 2013

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 167 034 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 11 223 8 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4 548 167 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 372 908 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 4 634 92 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4  393 147 lekë.

Viti 2015

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 365 279 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4  202 076 39 lekë.

Hapur llogari rrjedhëse në emër të bashkëshortit, 1 500 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 363 575 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 13 59 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si ekspert në Gjykatën e Laçit, 40 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në Hipotekën e Tiranës, 89 909 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4  003 582 13 lekë.

Viti 2017

Depozitë bankare e bashkëshortit, 843 520 00 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 1 829 79 lekë.

Të ardhura cash, 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 412 452 lekë.

Të ardhura nga aktiviteti i bashkëshortit, 424 660 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në Hipotekën e Tiranës dhe nga Ministria e Integrimit, 445  879 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 3 796 418 92 lekë.

Viti 2018

Të ardhura nga interesa të depozitës bankare të bashkëshortit, 5 435 51 lekë.

Llogari bankare, 71 34 lekë.

Llogari bankare në emër të djalit, 5 581 lekë.

Kursime, 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 453 282 lekë.

Të ardhura nga Shkolla e Magjistraturës,70 286 lekë.

Të ardhura nga aktiviteti i bashkëshortit, 571 104 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 3 581 489 08 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE