Connect with Us

Nga hetimi për pasurinë tek kërkesa për shkarkim/ Si ia hodhi drejtësisë, gjyqtari Ardian Kalia

Vetingu

Nga hetimi për pasurinë tek kërkesa për shkarkim/ Si ia hodhi drejtësisë, gjyqtari Ardian Kalia

Publikuar

-

Nga dosja e tërmetit tek pasuria/ Gjyqtarja që iu bëri “dush të ftohtë” prokurorëve

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit që në fund të vitit të shkuar, ka nisur rivlerësimin e gjyqtarit të Gjykatës së Shkallës së Parë të Tiranës, Ardian Kalia.

Gjyqtari Kalia e ka nisur karrierën më 10.11.1997 ku ka qëndruar në detyrë deri më me 15,07.2000.

Ai është rikthyer në sistem në vitin 2010, pasi ka punuar për tre vite si avokat.

Në vitin 2015, Kalia, është bërë pjesë e “listës së zezë” të Ministres së Drejtësisë Etilda Gjonaj.

Kjo e fundit kërkoi shkarkimin e tij dhe të disa gjyqtarëve të tjerë me argumentimin se kanë bërë shkelje të rënda që cënojnë figurën e gjyqtarit.

Pas shumë debatesh, kërkesa e Gjonajt u hodh poshtë nga Këshilli i Lartë i Drejtësisë.

Gjyqtari Kaliaështë shenjëstruar jo vetëm në anën profesionale por edhe në anën pasurore.

Në vitin 2014 ILDKPKI, ka kallëzuar penalisht, gjyqtarinArdian Kalia, për deklarim të rremë të interesave private dhe mungesë burimesh financiare të ligjshme për të ardhurat në shumën rreth 40.000.000 lekë, deklarim të rremë për kontratat e apartamenteve me vlerë 73.000 euro dhe 44.000 euro.

Pra, sipas kallëzimit gjyqtari Kaliaj kishte bërë deklarim të rremë për vlera monetare 40 milionë lekë si dhe për kontrata në blerjen e dy apartamenteve në vlerë 117 mijë euro.

Nuk dihet se çfarë ka ndodhur me kallëzimin e ILDKPKI-së, por do të jetë Vettingu që do të hedhë dritë për këtë rast.

Sipas të dhënave të ILDKPKI-së, të ardhurat gjyqtari Kalia i ka ndër të tjera nga puna si pedagog, në privat dhe në Shkollën e Magjistraturës, nga botimi i teksteve dhe qiraja e një apartamenti në Tiranë, shkruan CNA.al.

Bashkëshortja e tij, e cila nga specialist statistikash në Prokurorinë e Përgjithshme është bërë oficere e Policisë Gjyqësore po pranë kësaj Prokurori, ka të ardhura vetëm nga paga.

Ajo që bien në sy në deklarimin e pasurisë nga gjyqtari Kalia, është shit-blerja e makinave, a thua se disponon një treg të till, ndërsa të gjithë pasurinë por edhe llogaritë bankare ka përbashkëta me bashkëshorten.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasuria e deklaruar nga gjyqtari Ardian Kalia.

Viti 2003

Banese 1+1 me sip 50 m2 me vlerë 0.18 milion leke.

Autoveturë Benz me vlerë 0.4 milion lekë.

Të ardhura si pedagog në Shkollën e Magjistraturës, në shumën 0,1 milion lekë.

Viti 2010 (Deklarata fillestare)

Ap banimi me sip 105 m2, blerë me të ardhura nga avokatia në shumë 73 000 euro.

Ap banimi me sip 69 m2, blerë me të ardhura nga avokatia në shumë44 000 euro.

Autoveturë tip Golf, blerë m,e të ardhurat nga avokatia në shumën 8 000 euro.

Depozitë kursimi me vlerë 1 000 euro.

Të ardhura nga avokatia nga shtatori 2000-2010, në shumën 30 000 000 lekë.

Të ardhura nga 6 publikime tekstesh universitare, në shumën 5 500 000 lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia nga viti 2000 e në vazhdim në shumën 4 500 000 lekë.

Të ardhura nga shitja e autoveturës tip Benz në shumën 11 000 euro.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, specialist statistikore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 500 000 lekë.

Kredi të marrë për strehim në vitin 2007 në shumën 30 000 euro. Shuma e mbetur e pashlyer është 26 000 euro.

Viti 2010 (Deklarata vjetore)

Blerë autoveturë Benz me vlerë 15 000 euro.

Shitur autoveturë Golf me vlerë 75 000 euro.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 240 000 lekë.

Të ardhura nga publikimet, tekste universitare në shumën 200 000 lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia në Shkollën e Magjistraturës dhe në universitete private në shumën 210 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, specialist statistikore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 180 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e ap me sip 69 m2 në Tiranë, në shumën 1 800 euro.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 8 000 euro.

Viti 2011

Të ardhura nga shitja e autoveturës në shumën 13 000 euro.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 186 146 lekë.

Të ardhura nga publikimet, tekste universitare në shumën 300 000 00 lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia në Shkollën e Magjistraturës dhe në universitete private në shumën 360 000 00 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, specialist statistikore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 809 455 21 lekë.

Të ardhura nga qiraja e ap me sip 69 m2 në Tiranë, në shumën 360 000 lekë.

Të ardhura përfituar nga një vendim gjykate në shumën 2 544 952 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 3 060 euro, mbetur pa u shlyer 25 500 euro.

Viti 2012

Blerë autoveturë Volsvagen Golf me vlerë 8 300 euro.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 064 733  lekë.

Të ardhura si pedagog në universitet private në shumën 98 460 lekë.

Të ardhura si pedagog në Shkollën e Magjistraturës në shumën 32 000 lekë.

Të ardhura për efekt të vendimit gjyqësor në shumën 2 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, specialist statistikore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 878 644 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pedagoge në universitet privat në shumën 30 000 lekë.

LEXO EDHE:  Greqia, baza nga ku terroristët e ISIS mund të sulmojnë Evropën

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 3 060 euro, mbetur pa u shlyer 25 000 euro.

Viti 2013

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 039 563 lekë.

Të ardhura si pedagog në universitet private në shumën 193 360 lekë.

Të ardhura si pedagog në Shkollën e Magjistraturës në shumën 29 700 lekë.

Të ardhura për efekt të vendimit gjyqësor në shumën 444 952  lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 703 573 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 3 200 00 euro, mbetur pa u shlyer 24 294 41 euro.

Viti 2014

Blerë automjet, Mercedez me vlerë 7 600 euro.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 248 353  lekë.

Të ardhura si pedagog në Shkollën e Magjistraturës në shumën 146 700 lekë.

Të ardhgura nga honorare si ekspertnë seminar të organizuar nga GIZ, në shumën 86 464 63 lekë.

Të ardhura nga shitja e autoveturës Volsvagen Golf, me vlerë 6 500 euro.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 946 637 lekë.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore në Paris, në shumën 240 euro.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore nëLondër, në shumën 240 euro.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 2 626 euro, mbetur pa u shlyer 23 129 65 euro.

Viti 2015

Blerë automjeti tip Mercedez me vlerë 900 000 lekë.

Shitur autovetura Mercedez Benz me vlerë 980 000 lekë.

Llogari bankare në emër të bashkëshortes, në shumën 27 770 552 lekë.

Llogari rrjedhëse në emër të bashkëshortes në shumën 758 18 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 247 020 lekë.

Të ardhura si pedagog në Shkollën e Magjistraturës në shumën 46 550 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 967 835 lekë.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore nëStrasburg, në shumën 81 137 00 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një apartamenti në bashkëpronësi me bashkëshorten në shumën 47 600 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 3 041 euro, mbetur pa u shlyer 21 751 39 euro.

Viti 2016

Llogari bankare në emër të bashkëshortes, në shumën 30 878 52 lekë.

Llogari rrjedhëse në emër të bashkëshortes në shumën 40 80237 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1241 479 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 967 334 lekë.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore nëVjëne, në shumën 160 euro.

Të ardhura nga qiraja e një apartamenti në bashkëpronësi me bashkëshorten në shumën 285 600 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 2 420 euro, mbetur pa u shlyer 20 277 13 euro.

Viti 2017

Llogari bankare në emër të bashkëshortes, në shumën 25 887 60 lekë.

Llogari rrjedhëse në emër të bashkëshortes në shumën 45 98 lekë.

Llogari bankare në shumën 201 06 euro.

Llogari bankare në shumën 2 632 29 lekë.

Llogari bankare në shumën 408 150 lekë.

Para cash dhe kursime në shumën 300 000 lekë.

Blerë autoveturë Volavagen Polo me vlerë 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 288 359 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 960 759 lekë.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore nëSpanjë, në shumën 240 euro.

Bashkëshortja, të ardhura në cilësinë e ekspertes në shumën 75 720 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një apartamenti në bashkëpronësi me bashkëshorten në shumën 285 600 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 2 540 euro, mbetur pa u shlyer 18 702 43 euro.

Kredi konsumatore me vlerë 1 000 000 lekë. Shlyer shuma 285 000 lekë, mbetur pa u shlyer shuma 771 948 25 lekë.

Viti 2018

Llogari bankare, në shumën 1235, 37  lekë.

Llogari bankare në shumën 800 lekë.

Llogari bankare në shumën 20 34 euro.

Llogari bankare në shumën 142 01 lekë.

Llogari bankare në shumën 408 150 lekë.

Para cash dhe kursime në shumën 100 000 lekë.

Llogari bankare me të ardhurat nga qiraja në shumën 44870,96 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar e subjektit deklarues në shumën 1 336 560 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si oficere e Policisë Gjyqësore, pranë Prokurorisë së Përgjithshme, në shumën 994 645 lekë.

Dieta të marra nga bashkëshortja në një vizitë studimore nëLondër, në shumën 355 paund.

Të ardhura nga puna si pedagog në shumën 148 742 lekë.

Kredia prej 300 000 euro e marrë në vitin 2007. Shlyer 2 230 euro, mbetur pa u shlyer 17 022 94 euro.

Kredi konsumatore me vlerë 1 000 000 lekë. Shlyer shuma 374 000 lekë, mbetur pa u shlyer shuma 446 117 8 lekë./ CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

U denoncua për falsifikim të orës së aksidentit/ Prokurori i “listës së zezë”, në filtrin e Vettingut

Publikuar

-

Nga

Gjyqtarja me makinë të shtrenjtë dhe kredi/ 20 000 euro dhuratë, për të blerë shtëpi

Olger Eminaj, prokurori i Korçës, është një nga prokurorët e denoncuar nga ish Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri, në vitin 2014, pranë Presidentit të asaj kohe dhe njëherësh kreut të Këshillit të Lartë të Drejtësisë, Bujar Nishani dhe Ministrit të Drejtësisë në atë kohë, Nasip Naço.

Në fakt asnjërit prej të denoncuarve, pra “listës së zezë” të Tahirit, përfshirë këtu edhe prokurorin Olger Eminaj, nuk i ndodhi asnjë gjë, përveçse emrat e tyre u bënë publik në media.

Prokurori Eminaj është përfshirë në procesin e rivlerësimit, rreth gjashtë muaj më parë dhe tashmë priten rezultatet e hetimeve të Komisionit të Vettingut, për të tria kriteret. Në 2019, prokurori Eminaj është denoncuar nga gazeta Telegraf, në lidhje me një rast aksidenti. Bëhet fjalë për aksidentin e datës 3 maj 2017, të ndodhur në segmentin rrugor Korçë-Ersekë, pranë fshatit Dvoran, ku humbi jetën shteasi B. B.

Sipas gazetës në fjalë, prokurori Olgert Eminaj dhe policia gjyqësore që janë marrë me këtë çështje kanë falsifikuar orën në të cilën ka ndodhur aksidenti, për të favorizuar palën tjetër që të mos kryenin dëmshpërblimin. Nuk dihet se çfarë ka nodhur më tej me këtë rast, por tashmë është radha e Vettingut që të hedhë dritë mbi denoncimet rreth këtij subjekti deklarues.

Sa i përket pasurisë, prokurori Olger Eminaj, në kohë që ka hyrë në systemin e drejtësisë, deklaron patundshmëri, katin e tretë të një shtëpie private, 115 m2, në Korçë me vlerë 50 000 euro dhe gjednje kesh, 3 800 euro.

Në të njëjtin vit, në 2009 ai deklaron se ka marrë 12 000 euro kredi për rikonstruksion shtëpie dhe 2 000 000 lekë kredi për mobilim.
Përveçse një automjeti të blerë në vitin 2011, me vlerë 150 000 lekë ai nuk deklaron asnjë pasuri tjetër, veçse të ardhurat nga paga e tij dhe e bashkëshortes në dy, tre punë njëherësh.

Më poshtë po sjellim deklaratat e pasurisë së prokurorit Olger Eminaj.

Viti 2009 (Deklarata fillestare)
Kati i tretë i një shtëpie private, 115 m2, në Korçë, 50 000 euro.
Kesh 3 800 euro.
Të ardhura nga shpërblimi nga shkolla e Magjistraturës, 382 500 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 45 021 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 5 203 euro.
Shpërblim të bashkëshortes 1 100 euro.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.
Viti 2009 (Deklarata vjetore)
Kursime 400 euro.
Gjendja e kursimeve kesh, 3 800 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 80 048 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 1 156 euro.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 13 535 euro.
Kredi për mobilim, 2 716 193 lekë.

Viti 2010
Kursime 1 800 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 852 593 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes 793 000 lekë dhe 600 euro.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Vijon.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Vijon.

Viti 2011
Blerë automjet 150 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 941 674 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga mësimdhënia në një universitet privat, 109 800 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sistemin bankar, 793 000 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 9 014 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 1 620 710 lekë.
Viti 2012
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 909 953 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sistemin bankar, 492 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 38 248 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga një project I KE, 378 436 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 8 385 98 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 1 473 581 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë.

LEXO EDHE:  Protesta për vrasjen e Klodian Rashës/ Gjykata e Tiranës lë në burg 11 qytetarë

LEXO EDHE:  Studimi/ Njerëzit janë më të mirë, sesa mendojmë zakonisht

Viti 2013
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 887 588 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga mësimdhënia në një universitet privat, 92 250 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 256 200 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga një project I KE, 94 850 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 7 666 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 1 297 100 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë.

Viti 2014
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 1 078 714 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 136 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga një project I KE, 594 000 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 6 905 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 1 092 834 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë. Shlyer 40 000 lekë.

Viti 2015
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 1 209 761 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 205 500 lekë dhe 100 028 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga një project I KE, 205 626 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 6 092 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 871 000 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë. Shlyer 35 064 lekë.

Viti 2016
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 1 274 995 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 1 200 336 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 5 089 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 629 622 74 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë.
Kredi personale 1 020 000 lekë. Pa shlyer 890 605 37 lekë.

Viti 2017
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 1 112 158 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 801 216 lekë dhe 403 398 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 4 193 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 382 813 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë.
Kredi personale 1 020 000 lekë. Pa shlyer 564 496 lekë.

Viti 2018
Të ardhura të subjektit deklarues nga Prokuroria, Korçë, 1 103 823 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes në sektorin privat, 628 655 lekë dhe 633 276 lekë.
Kredi për rikonstruksion shtëpie, 12 000 euro. Pa shlyer 3 256 euro.
Kredi për mobilim, 2 000 000 lekë.Pa shlyer 116 836 lekë.
Overdraft, 195 000 lekë.
Kredi personale 1 020 000 lekë. Pa shlyer 215 159 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu i “preu kokat” e kolegëve/ Pasuria e të fundmit, të Gjykatës së Apelit, Korçë

Publikuar

-

Nga

Ka mbetur i fundit në Gjykatën e Apelit të Korçës.

Ai është gjyqtari Olsi Xhavella, i cili prej Marsit 2019 po hetohet nga Vettingu, por ende nuk ka një seancë dëgjimore për të.

Ishte pikërisht procesi i Vettingut që e la atë të vetëm në Gjykatën e Apelit, duke i shkarkuar të gjithë kolegët e tij. Kjo situatë e detyroi Këshillin e Lartë Gjyqësor që të zëvendësonte kolegët e shkarkuar të Xhavellës.

Kujtojmë se Sotiraq Lubonja, Entela Prifti, Brunilda Orhani dhe Etleva Temo u shkarkuan nga vetingu për probleme me justifikimin e pasurisë. Stavri Kallço dha dorëheqjen dhe e komanduara Mimoza Margjeka është pezulluar nga detyra dhe gjendet në arrest shtëpie pas akuzave për korrupsion.

Gjyqtari Xhavella i cili të gjithë karrierën e ka të përqëndruar në Korçë, fillimisht në Gjykatën e Shkallës së Parë dhe në vitin 2014 e këtej në Gjykatën e Apelit, nuk është i lakuar për apsketin profesionale.

Edhe në lidhje me pasurinë, emri i gjyqtarit Olsi Xhavella ka qenë i heshtur. Sipas të dhënave të deklarimit të pasurisë, së gjyqtarit Olsi Xhavella, nuk ka indicie që të cojnë në dyshime.

Burimet e të ardhurave i ka nga paga e tij dhe e bashkëshortes. Në vitin 2014 ai ka blerë një apartament në Korçë me sipërfaqe 11,51 m2, me vlerë 51 600 euro.

Ndërkohë që deklaron edhe disa kredi dhe overdraft.

Për më tepër po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Olsi Xhavella.

Viti 2003
Makinë, BMV, me vlerë, 0.25 milionë lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 75 000 lekë.

Viti 2004
Ap 2+1 me vlerë 2 900 000 lekë.
1 500 euro janë paguar nëpërmjet kredisë, ndërsa pjesa tjetër nëpërmjet kontributit të pjesëtarëve te familjes me të ardhura nga emigracioni.
Kredi 15 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 75 000 lekë.
Të ardhura nga pjesëtarët e familjes nga emigracioni, 1,5 milion lekë.

Viti 2005
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 765 552 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 17 400 euro.

Viti 2006
Blerë automjet B.M.V, 400 000 lekë.
Shitur automjeti I mëparshëm B.M.V me vlerë 250 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 799 992 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 15 000 euro.
Kredi 370 000 lekë. Pa shlyer 340 200 lekë.

Viti 2007
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 791 124 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 12 600 euro.
Kredi 370 000 lekë. Pa shlyer 189 000 lekë.

Viti 2008
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 836 439 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 10 200 euro.
Kredi 370 000 lekë. Pa shlyer 37 800 lekë.

Viti 2009
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 822 345 lekë.
Të ardhura të subjektit nga mësimdhënia në një universitet privat në Korçë, 60 000 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 8 000 euro.
Kredi 370 000 lekë. Shlyer.

Viti 2010
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 815 673 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 24 200 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 6 000 euro.

LEXO EDHE:  Greqia, baza nga ku terroristët e ISIS mund të sulmojnë Evropën

LEXO EDHE:  Në panik nga hetimi mbi pasurinë/ Kryemadhi me fjalor rruge, del jashtë kontrollit

Viti 2011
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 894 497 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 26 222 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 4 000 euro.
Kredi 400 000 lekë. Pa u shlyer 339 838 lekë.

Viti 2012
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 957 169 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 28 000 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 3 209 euro.
Kredi 400 000 lekë. Pa u shlyer 139 298 lekë.

Viti 2013
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Korçë, 961 292 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 350 487 lekë.
Kredi 15 000 euro. Pa shlyer 1 566 euro.
Kredi 400 000 lekë. Shlyer.
Hua marrë nga bashkëshortja 500 000 lekë. Pa shlyer 490 000 lekë.

Viti 2014
Shitur ap 84 m2 me vlerë 2 900 000 lekë.
Kontratë sipërmarrje për një ap në Korçë me sip 11,51 m2, me vlerë 51 600 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar i Apelit, në Korçë, 1 217 129 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 324 717 lekë.
Kredi 15 000 euro. Shlyer.
Hua marrë nga bashkëshortja 500 000 lek
Kredi 5 770 000 lekë.
Hua 8 800 euro.

Viti 2015
Ap në Korçë me sip 11,51 m2, me vlerë 51 600 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar i Apelit, në Korçë, 1 254 283 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes dhe leja e lindjes, 335 223 lekë.
Hua marrë nga bashkëshortja 500 000 lekë. Pa shlyer 203 000 lekë.
Kredi 5 770 000 lekë. Pa shlyer 9 197 080 lekë.
Hua 8 800 euro. Paguar 4 800 euro.
Mobilim i ap, 300 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar i Apelit, në Korçë, 1 245 878 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga Drejtoria e Sigurimeve, Korçë, 396 573 lekë.
Hua marrë nga bashkëshortja 500 000 lekë. Pa shlyer 124 700 lekë.
Kredi 5 770 000 lekë. Pa shlyer 5 353 917 51 lekë.
Overdraft nga subjektit deklarues, 300 000 lekë.
Overdraft nga bashkëshortja e subjektit deklarues, 90 000 lekë.

Viti 2017

Blerë automnjet Daimler Chrysler, 270 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar i Apelit, në Korçë, 1 251 022 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga Drejtoria e Sigurimeve, Korçë, 424 032 lekë.
Hua marrë nga bashkëshortja 500 000 lekë. Shlyer.
Kredi 5 770 000 lekë. Pa shlyer 5 173 371 81 lekë.
Kredi 700 000 lekë, me të cilën ka shlyer një pjesë të overdraftit.
Overdraft nga subjektit deklarues, 297 000 lekë.
Overdraft nga bashkëshortja e subjektit deklarues, 80 702 51 lekë.

Viti 2018

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar i Apelit, në Korçë, 1 243 618 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga Drejtoria e Sigurimeve, Korçë, 398 428 lekë.
Kredi 5 770 000 lekë. Pa shlyer 4 985 643 01 lekë.
Kredi 700 000 lekë. Pa shlyer 387 261 39 lekë.
Overdraft nga subjektit deklarues, 297 000 lekë.
Overdraft nga bashkëshortja e subjektit deklarues, 110 059 52 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Mes biznesit të prindërve dhe dyerve të Gjykatës/ Gjyqtarja që “kopsiti” Prokurorinë për dosjen e vrasjes

Publikuar

-

Nga

Iku nga frika e Vettingut/ “Rebelohet sheiku”, Agim Bendo ndaj KPK-së

Prej rreth 13 vitesh në sistemin e drejtesisë, gjyqtarja Sonjela Voskopi, pritet që këtë vit të përballet me Vettingun.

Karrierën gjyqtarja e ka të përqëndruar në Gjykatën e Shkallës së Parë, Korçë. Gjyqtarja Voskopi nuk është e lakuar negativisht në aspektin profesional. Ajo është një nga gjyqtaret që ka pasur në duar dosjen e vrasjes së Altin Balliut, i cili është vrarë me 17 Janar 2019 në qytetin e Korçës.

Kjo dosje është kthyer në ping-pong mes Gjykatës dhe Prokurorisë së Korçës. Ka qenë gjyqtarja Sonjela Voskopi, që këtë dosje për të tretën herë ia ka kthyer për rihetim tek organi i akuzës. Edhe gjyqtarja e mëparshme kishte ndjekur të njëjtën linjë si Voskopi.

Në shkurt 2020 gjyqtarja Sonjela Voskopi i ka kërkuar prokurorit të çështjes që të kryente veprime shtesë dhe të ndërtonte plan-vendosjen e autorit të krimit O. M. dhe të 6 personave të tjerë, përfshirë dhe viktimën Altin Balliu.

Kërkesa e gjyqtares vinte pas pretendimit se bëhej fjalë për “Vrasje me dashje” dhe jo “Vrasje në rrethana cilësuese të një ose më shumë personave.
Në vitin 2014, Këshilli i Lartë i Drejtësisë, e ka vlerësuar me “Shumë mirë” gjyqtaren Sonjela Voskopi për periudhën kohore 25.03.2009-31.12.2009. Tashmë një vlerësim pritet ta bëjë Këshilli i Lartë Gjyqësor në kuadër të Vettingut.

Sa i përket pasurisë, gjyqtarja Sonjela Voskopi, burim të ardhurash ka pagën e saj dhe të bashkëjetuesit, i cili drejton zyrën e avokatit të shtetit në Korçë.

Ndër të tjera gjyqtarja Voskopi deklaron pasurinë në emër të prindërve të saj dhe që bëhet fjalë për një dyqan 14.5 m2, njësi tregtare, 29 m2, në emër të nënës.
Ap banimi 84 m2 në Korçë, me vlerë 1 900 000 lekë, në pronësi të babait. Garazh i kthyer në Fast Food 40.3 m2, në Korçë, me vlerë 700 000 lekë, po në pronësi të babait. Tregëti me pakicë në emër të nënës, por nuk përmend shifra në këtë pjesë. Depozitë bankare 500 000 lekë në emër të nënës, një tjetër sepozitë bankare 1 000 000 lekë. Kesh në shtëpi 1 000 000 lekë, nga aktiviteti tregtar i nënës.

Dhe pasuri tjetër të luajtshme një automjet Mercedez Benz, në emër të babait me vlerë 250 000 lekë dhe një tjetër makinë të blerë nga babait nëpërmjet dhuratës së gjyshit me vlerë 1 600 000 lekë.
Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Sonjela Voskopi, sipas të dhënave të ILDKPKI-së.

Viti 2007 (Deklarata fillestare)

Kursime në llogarinë rrjedhëse, 120 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si studente e Shkollës së Magjistraturës, 41 000 lekë.

Viti 2007 (Deklarata vjetore)
Kursime në llogarinë rrjedhëse, 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 64 449 lekë.

Viti 2008
Llogari rrjedhëse 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 64 449 lekë.

Viti 2009
Llogari rrjedhëse 30 000 lekë.
Depozitë bankare, 250 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 85 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge në një universitet privat, 150 000 lekë.

LEXO EDHE:  Në panik nga hetimi mbi pasurinë/ Kryemadhi me fjalor rruge, del jashtë kontrollit

LEXO EDHE:  Studimi/ Njerëzit janë më të mirë, sesa mendojmë zakonisht

Viti 2010
Llogari rrjedhëse 200 000 lekë.
Depozitë bankare, 250 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 797 642 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge në një universitet privat, 200 000 lekë.

Viti 2011
Të ardhura nga interesat bankare, 24 465 57 lekë.
Kursime nga paga, 399 593 87 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 064 821 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge në një universitet privat, 37 125 lekë.

Viti 2012
Të ardhura nga interesat bankare, 7 709 lekë dhe 16 326 lekë.
Gjendje kredie në llogarinë rrjedhëse, 978 279 39 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 837 222 lekë dhe shpërblim, 9 000 lekë.

Viti 2013
Të ardhura nga interesat bankare, 7 767 lekë, 16 457 4 lekë dhe 1 202.4 lekë.
Gjendje kredie në llogarinë rrjedhëse, 1 002 151 18 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 807 968 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si pedagoge në një universitet privat, 258 975 lekë.

Viti 2014
Mbyllur dy depozita bankare me vlerë 500 000 lekë.
Gjendje kredie në llogarinë rrjedhëse, 543 823 62 lekë.
Tërhequr nga llogaria rrjedhëse 800 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 013 417 lekë.

Viti 2015
Kursime 600 000 lekë.
Mbyllje e llogarisë me vlerë 10 000 lekë.
Pakësim të gjendjes monetare në llogarinë rrjedhëse me 34 478 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 255 577 lekë.
Kursime të Ibrahim Feimit, 500 000 lekë.
Të ardhura të Ibrahim Feimit si avokat, 664 651 lekë.

Viti 2016
Bodrum me sip 23 m2, marrë në përdorim si garazh, nga bashkëjetuesi i subjektit deklarues.
Shtesë në llogarinë rrjedhëse, 430 448 lekë.
Pakësim i vlerës monetare me 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 202 058 lekë.
Të ardhura të Ibrahim Feimit si kryetar i zyrës vendore të avokaturës së shtetit, Korçë, 813 682 lekë.
Pakësim i gjendjes monetare të bashkëjetuesit me 300 000 lekë.

Viti 2017
Shtesë në llogarinë rrjedhëse, 268 577 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 114 661 lekë.
Të ardhura të Ibrahim Feimit si kryetar i zyrës vendore të avokaturës së shtetit, Korçë, 864 087 lekë.

Viti 2018
Hapur depozitë bankare me vlerë 1 300 000 lekë.
Hapur llogari rrjedhëse me vlerë, 10 102 69 lekë.
Të ardhura nga interesat bankar 13 260 lekë.
Zgjidhur kontrata e përdorjes së bodrumit si garazh nga bashkëjetuesi.
Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtare në Korçë, 1 076 619 lekë.
Pagesë nga KE për pjesëmarrje në një trajnim, 10 939 lekë.
Pagesë nga Shkolla e Magjistraturës për pjesëmarrje në një trajnim, 29 736 lekë.
Të ardhura të Ibrahim Feimit si kryetar i zyrës vendore të avokaturës së shtetit, Korçë, 899 490 lekë.
Bashkëjetuesi kredi për telefon me vlerë 178 000 lekë. Pa shlyer 83 400 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE