Connect with Us

Patundshmëri nga Shqipëria në Gjermani/ Miliarderi i Gjykatës së Tiranës në Vetting

Vetingu

Patundshmëri nga Shqipëria në Gjermani/ Miliarderi i Gjykatës së Tiranës në Vetting

Publikuar

-

Skandali/ Etlida Gjonaj, bën avokaten e noteres së kapur në falsifikim

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit e nis muajin Tetor me rivlerësimin për gjyqtarin e Gjykatës së Tiranës, Neritan Cena.

Ky i fundit e ka nisur karrierën si gjyqtar në Kurbin në vitin 2004, më pas në  vitin 2006 është transferuar në Vlorë dhe në vitin 2010, ka ardhur në Gjykatën e Tiranës.

Në vitin 2016 ai është bërë edhe pjesë e Këshillit të Lartë të Drejtësisë, i cili me ngritjen e KLGJ-së, është shkrirë.

Emri i zotit Cena është lakuar në media në vitin 2015, në kohën, kur Këshilli i Lartë i Drejtësisë rrëzoi propozimin e Presidentit të asaj kohe Bujar Nishani, për masë disiplinore ndaj gjyqtarit.

Nishani kishte kërkuar vërejtje, për shkak të zvarritjes së zbardhjes së vendimeve gjyqësore nga ky gjyqtar, por KLD nuk e  pranoi këtë propozim dhe e rrëzoi me shumicë votash.

Të njëjtën masë kishte kërkuar ndaj këtij gjyqtari edhe Ministri i Drejtësisë  që në vitin 2015 ishte Nasip Naço.

Por, ankesat ndaj gjyqtarit Cena u rrëzuan dhe tashmë fjalën e ka KPK-ja.

CNA.al ka shkuar më tej, duke zbardhur pasurinë e gjyqtarit  Neritan Cena, atë që ai ka deklaruar me përgjegjësi të plotë pranë ILDKPKI-së.

Në fakt pa i hyrë përllogaritjeve me detaje ajo që bie në sy është se gjyqtari merr më shumë borxhe dhe kredi se sa të ardhurat që ka. Ai rezulton me një baba të pasur, një motër që i bën dhuratë 16 150 euro, me kunata dhe kushërinj të pasur, që i japin para për të blërë patundshmëri brenda dhe jashtë vendit.

Lëvizjet financiare që ai deklaron vënë në dyshim pasurinë e tij monetare dhe të patundshme.

Cena është pronar i 2 pasurive të patundshme në Gjermani, i një apartamenti në Tiranë dhe një një tjetri në Lukovë si edhe i 2 autoveturave personale.

Në vitin 2015 e më pas në vitin 2016 gjyqtari Cena, e shtriu pasurinë e tij jashtë kufijve të Shqipërisë, në Gjermani, prona të cilat në vitet 2017,2018 deklaron se i ka dhënë me qira. Nga viti 2004, kur ka bërë deklarimin e parë fillestar deri në vitin 2018, pasuria e tij ka ndryshuar në mënyrë marramendëse si nata me ditën.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar prej tij, në vite.

Viti 2004

Apartament me sip. 70 m2 në Kukës me vlerë 10 120 lekë, në pronësi të prindërve.

Shtëpi, truall me sip 100 m2 në Tiranë, me vlerë 950 000 lekë në pronësi të babait.

Tokë, arë me sip 500 m2, në Tiranë me vlerë 250 000 lekë në emër të babait.

Makinë, Benz Mercedez, dhuruar gjyqtarit, nuk e thotë vlerën dhe se nga kush e ka marrë dhuratën.

Depozitë bankare në emër të subjektit deklarues me vlerë 4752,67 euro.

Të ardhura nga Shkolla e Magjistraturës në shumën 306 250 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Kurbin në shumën 218 861 lekë.

Të ardhura nga paga e babait nga Qendra shëndetësore e fshatit Kalis, Kukës në shumën 672 000 lekë.

Pensioni i nënës në shumën 124 800 lekë.

Të ardhura nga interest bankare në shumën 50 euro.

Viti 2005

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 77 500 lekë.

Subjekti deklarues, ka përmendur edhe shifrën 930 000 lekë, por nuk dihet nga i merr këto të ardhura.

Subjektit deklarues i kanë vjedhur makinën Mercedez Benz. Vlera e makinës është sekretuar nga ILDKP-ja.

Viti 2006

Tërhequr depozita bankare me vlerë 5 133 81 euro.

Blerë makinë Mercedez Benz me vlerë 250 000 lekë.

Shpenzuar për të paguar studimet pasuniversitare, në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë, departamenti i të drejtës civile në shumën 100 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Vlorë, në shumën 974 520 lekë.

Kredi në shumën 150 000 lekë.

Viti 2007

Kursime të subjektit deklarues nga të ardhurat nga paga në shumën 150 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Vlorë, në shumën 799 400 lekë.

Të ardhura si pedagog në Universitetin Teknologjik, “Ismail Qemali’ në Vlorë, në shumën 30 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si juriste pranë ALUIZNI-it, në Vlorë, në shumën 305 530 lekë.

Kursime nga paga, në emër të bashkëshortes, Suzana Cena, në shumën 50 000 lekë.

Viti 2008

Kursime të subjektit deklarues në shumën 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Vlorë në shumën 991 196 lekë.

Të ardhura si pedagog në Universitetin, “Ismail Qemali’ në Vlorë, në shumën 50 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si juriste pranë ALUIZNI-it, në Vlorë, në shumën 624 320 lekë.

Kredia prej 150 000 lekësh, shlyer shuma 73 000 lekë, mbetur pa u shlyer shuma 77 000 lekë.

Blerë makinë, Ford e tipit KA, viti i prodhimit 99 me vlerë 3 000 euro. marrë kredi shuma 300 000 lekë.

Kursime të bashkëshortes nga paga në shumën 80 000 lekë.

Viti 2009

Kursime të subjektit deklarues në shumën 250 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Vlorë në shumën 831 461 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si juriste pranë ALUIZNI-it, në Vlorë, në shumën 638 880 lekë.

Shlyer over drafti prej 150 000 lekë.

Shpenzuar për të paguar studimet master të bashkëshortes në UET, në shumën 2500 euro.

Kursime të bashkëshortes nga paga në shumën 100 000 lekë.

Shpenzime të bashkeshortes për licensen e avokates në shumën 100 000 lekë.

Viti 2010

Kursime të subjektit deklarues në shumën 350 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Vlorë dhe më pas në Tiranë në shumën 850 000 lekë.

Të ardhura të përdituara si pedagog në UET, në shumën 607.50 euro dhe 82 620 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si juriste pranë ALUIZNI-it, në Vlorë, në shumën 327 678 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, si juriste pranë ALUIZNI-it, në Tiranë, si dhe pagesa për lejen e lindjes në shumën 230 000 lekë.

Kursime të bashkëshortes në shumën 150 000 lekë.

Kredia për blerje makine në emër të bashkëshortes në shumën 300 000 lekë. Shlyer shuma 128 125 lekë, ndërsa pa u shlyer shuma 31 500 lekë.

Viti 2011

Kursime të subjektit deklarues në shumën 350 000 lekë.

Shitur autovetura Mercedez Benz me vlerë 400 000 lekë.

Blorë makina Mercedez Benz me vlerë 8 000 euro.

Shpenzime për arsye shëndetësore të bashkëshortes në Turqi në shumën 3 000 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 848 102 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 492 518 lekë.

Bashkëshortja ka përfituar nga leja e lindjes, shumën 163 581 lekë.

Subjekti deklarues i ka marrë borxh babait  shumën 250 000 lekë me qëllim blerjen e një makine.

Kursime të bashkëshortes në shumën 200 000 lekë.

Bashkëshortja shlyen kredinë prej 300 000 që kishte marrë për blerjen e një makine.

Viti 2012

Kursime të subjektit deklarues në shumën 350 000 lekë.

Shpenzime për arsye shëndetësore të bashkëshortes në Turqi në shumën 2 000 euro.

Shpenzime për shkollimin e vajzës në shumën 197 200 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 849 551 lekë.

LEXO EDHE:  Ende pa Komision të Jashtëm për të bërë vlerësimin/ Mbetet “peng” Vettingu në polici

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 700 900 lekë.

Subjekti deklarues i ka marrë borxh babait  shumën 250 000 lekë me qëllim blerjen e një makine. Shlyer shuma 100 000 lekë, mbetur pa u shlyer shuma 150 000 lekë.

Kursime të bashkëshortes në shumën 250 000 lekë.

Viti 2013

Kursime të subjektit deklarues në shumën 250 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 878 906 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 1 007 075 lekë.

Shlyer borxhi i marrë nga babai në shumën 250 000 lekë.

Marrë hua sëbashku me bashkëshorten shuma 5 000 euro nga një kompani me qëllim blerjen e një makine.

Subjekti deklarues ka marrë nga kunata hua 5 000 euro për blerjen e një makine.

Kursime të bashkëshortes në shumën 150 000 lekë.

Viti 2014

Shitur nga bashkëshortja Suzana Cena (nuk e deklaron se çfarë ka shitur), në shumën 2 000 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 091 073 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 775 004 lekë.

Nga huaja e marrë prej 5 000 euro nga një kompani për blerjen e makinës Citroen, është shlyer në shumën 843 85 euro, ndërsa mbetur pa u shlyer është shuma 4 089 euro.

Subjekti deklarues ka marrë nga kunata hua 5 000 euro për blerjen e një makine. Është shlyer shuma 4 000 euro, ka mbetur pa u shlyer në shumën 1 000 euro.

Viti 2015

Shitur automjeti Mercedez Benz në shumën 850 000 lekë.

Blerë autovetura e markës Daimler Chryles që ka kushtuar 14 000 euro.

Nënshkruar me datë 15.12.2015, para noterit publik në Gjermani për blerjen e një godine me sipërfaqe 256 m2 në Bremen, me vlerë 25 000 euro.

Subjekti deklarues ka përfituar nga babai me anë të transfertës bankare, shumën 550 000 lekë.

Paga e përfituar si gjyqtar 1 092 785 lekë.

Bashkëshortja Suzana Cena,paga përfituar nga puna si Inspektore pranë Agjencisë së Kthim dhe Kompensim Pronash 735 174 lekë.

Bashkëshortja zonja Suzana Cena paga e përfituar si punonjëse pranë Qendrës Spitalore Nënë Tereza në vlerën 28 724 lekë.

Nga huaja e marrë prej 5 000 euro nga një kompani për blerjen e makinës Citroen, është shlyer në shumën 765.4 euro, ndërsa mbetur pa u shlyer është shuma 2642.1 euro.

Është shlyer huaja e marrë nga kunata në shumën 5 000 euro.

Marrë hua, kunatës nëpërmjet transfertës bankare shuma, 3 988 euro.

Nënshkruar kontratë me një kompani në shumën 700 000 lekë, për mobilimin e shtëpisë.

Viti 2016

Është bërë pagesa për shtëpinë në Bremen në shumën 25 000 euro.

Blerë patundshmëri në Gjermani, me vlerë 48 000 euro. për të blerë këtë patundshmëri ai thotë se ka shitur makinën ne shumën 20 000 euro, ka marrë dhuratë nga motra 16 150 euro, 9 000 euro hua ia ka marrë kunatës dhe 2 000 euro ia ka transferuar djali i xhaxhait. Gjithashtu ai deklaron edhe shumën 1 108 54 lekë, kursime nga puna.

Me 18.10.2016, subjekti deklarues së bashku me bashkëshorten një pronë në Tiranë me vlerë 5 400 000 lekë. Ai deklaron se e ka blerë këtë pronë, duke i marrë hua kunatës 5 400 000 lekë, shumë të cilën ajo e kishte përfituar nga shitja e një prone.

Gjendja në llogarinë e subjektit deklarues është 350 18 euro.

Gjendja në llogarinë e subjektit deklarues është 14 844 13 lekë.

Gjendje në llogarinë rrjedhëse të subjektit deklarues, në shumën 17 125 42 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 105 293 lekë.

Honorare për mbledhjet e zhvilluara në KLD në shumën 123 255 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në QKUK, në shumën 660 868 lekë.

Nga huaja e marrë prej 5 000 euro nga një kompani për blerjen e makinës Citroen, është shlyer në shumën 919 08 euro, ndërsa mbetur pa u shlyer është shuma 2 170 92 euro.

Pa shlyer huaja e marrë kunatës në shumën 3 988 euro.

Kredi në shumën 700 000 lekë, për mobilimin e shtëpisë. Shlyer shuma 123 296 25 lekë, pa shlyer mbetet shuma 509 622 22 lekë.

Hua 2 000 euro, djalit të xhaxhait, e pashlyer.

Hua 9 000 euro kunatës, e pashlyer.

Hua prej 4 500 000 e pashlyer.

Viti 2017

Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues në shumën 50.18 euro.

Gjendje në llogarinë rrjedhëse të subjektit deklarues në shumën 44 007 23 lekë.

Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues në shumën       16 316 93 lekë.

Gjendja në llogarinë e bashkëshortes në shumën 1 170 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 100 826 lekë.

Honorare për mbledhjet e zhvilluara në KLD në shumën 134 885 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në QKUK, në shumën 694 737 lekë.

Të ardhura të përfituara nga dhënia me qira e banesës në Gjermani në shumën 8 837 98 euro.

Nga huaja e marrë prej 5 000 euro nga një kompani për blerjen e makinës Citroen, është shlyer në shumën 1 120 euro, ndërsa mbetur pa u shlyer është shuma 1 129 34 euro.

Kredi në shumën 700 000 lekë, për mobilimin e shtëpisë. Shlyer shuma 172 378 08 lekë, pa shlyer mbetet shuma 375 395 90 lekë.

Huaja  e marrë kunatës në shumën 3 988 euro. është shlyer shuma 500 euro, pa u shlyer është shuma 3488 euro.

Hua 2 000 euro, djalit të xhaxhait e pashlyer.

Hua 9 000 euro kunatës, e pashlyer.

Hua prej 4 500 000 e pashlyer.

Viti 2018

Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues në shumën 5.87 euro.

Gjendje në llogarinë rrjedhëse të subjektit deklarues në shumën 17 229 63 lekë.

Blerë me datë 5.10.2018 në Lukovë një banesë me sip 52.4 m2 me vlerë 1 500 000 lekë.

Blerë sëbashku me bashkëshorten Suzana Cena, me leasing automjet Citroen-Elysee, në shumën 1 euro.

Gjendje në llogarinë e subjektit deklarues në shumën 1 789 38 lekë.

Gjendje në llogarinë e bashkëshortes në shumën 1 372 75 lekë.

Gjendje leke cash në banesë, shuma 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 125 751 lekë.

Honorare për mbledhjet e zhvilluara në KLD në shumën 131 020 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në QKUK, në shumën 110 339 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si ndihmës komisionere tek Avokati i Popullit në shumën 846 748 lekë.

Të ardhura të përfituara nga dhënia me qira e banesës në Gjermani në shumën 7 980 euro.

Të ardhura të përfituara nga dhënia me qira e banesës në Gjermani në shumën 5 760  euro.

Huaja e marrë prej 5 000 euro nga një kompani për blerjen e makinës Citroen, është shlyer.

Kredi në shumën 700 000 lekë, për mobilimin e shtëpisë. Shlyer shuma 146 081 91 lekë, pa shlyer mbetet shuma 229 313 99 lekë.

Huaja  e marrë kunatës në shumën 3 988 euro është shlyer.

Hua 2 000 euro, djalit të xhaxhait e pashlyer.

Hua 9 000 euro kunatë. Shlyer shuma 7 000 euro, pa shlyer shuma 2 000 euro.

Hua prej 4 500 000 e pashlyer.

Kredi për të paguar apartamentin në Lukovë në shumën 1 020 000 lekë.

Marrë borxh babait për të paguar apartamentin në Lukovë, shuma 3400 euro.

Marrë borxh babait për të paguar apartamentin në Lukovë, shuma 3400 euro./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
1 Koment

1 Koment

  1. Stela

    28 Shtator, 2020 at 4:18 pm

    Nese edhte verior do shkarkohet. Nese eshte jugor nuk do shkarkohet. Ketu ka arritur reforma

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Nga trashëgimitë tek paga/ Gjyqtari i çunit të Fahriut blen veliere

Publikuar

-

Nga

Nga trashëgimitë tek paga/ Gjyqtari i çunit të Fahriut blen veliere

Gjyqtari i Faktit në Tiranës, Kreshnik Omari është në pritje të përballjes me Vettingun.

Omari karrierën e ka të përqëndruar në Tiranë, ku kaluar nëpër duar dosje të ndjeshme për opinionin publik.

Por risjellim në vëmendje një çështje që ka të bëjë me një të ashtuquajtur eksponent të krimit dhe një tjetër çështje që ka objekt një ish deputet të PD.

                            Vladimir Gjuta

Ka qenë gjyqtari Kreshnik Omari që me vendimin e datës 5 shkurt 2020, ka lënë të lirë të shumëpërfolurin Vladimir Gjuta, i cili u arrestua me bujë në janar të vitit 2020, pranë selisë së PS.

Ndërsa vitin e kaluar, në muajin Tetor, ka qenë po gjyqtari Kreshnik Omari që ka firmosur lirinë e ish deputetit të PD-së, Klevis Balliu apo siç quhet ndryshe, çuni i Fahriut.

Kujtojmë se gjyqtari Omari nuk pranoi kërkesën e dy prokurorëve, Robert Kote dhe Denisa Hasko për të lënë në burg Balliun dhe 9 protestuesit e tjerë, të cilët me13 tetori 2019 kanë bllokuar rrugën në të dyja drejtimet e rrugës si dhe nuk i janë bindur thirrjeve të Policisë në protestën e banorëve të ‘Astirit’.

                           Klevis Balliu

Sa i përket pasurisë, të ardhurat gjyqtari i ka vetëm nga paga, ndërsa disa llogari dhe patunshmëri i ka trashëgimi nga babai.

Ai ka përfituar nga trashëgimia prej babait, 1/3 e apartamentit të përbashkët, dy llogari bankare 1 000 000 dhe 500 000 lekë, llogari bankare 250 000 lekë si dhe gjendje cash 1 400 000 lekë.

Në vitin 2013 ai ka blerë një autoveturë që ka kushtuar 300 000 lekë dhe një  garazh me sipërfaqe 11.50 m2 me vlerë 2 725 euro.

Ndërsa në vitin 2015 ka shpenzuar 4 000 euro për një Veliere.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Kreshnik Omari.

Viti 2003

Truall 460 m2, trashëgimi nga babai.

Dyqan 80 m2, trashëgimi nga babai.

Depozitë bankare e Xhoana Omarit, 1 000 000 lekë.

Gjendje cash e Xhoana Omarit, 800 000 lekë.

Ap 2+1 në emër të Xhoana Omarit me vlerë 32 milion lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, 0.61 milion lekë.

Viti 2004

Depozitë në emër të Xhoana Omarit, dhuruar nga vëllai i saj, 1 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 762 071  lekë.

Viti 2005

Autoveturë, 220 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 765 552 lekë.

Viti 2006

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 972 560 lekë.

Viti 2007

Shtesë në gjendjen cash nga puna e bashkëshortes si avokate, 1.2 milion lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 49 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 823 137 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si avokate, 1.4 milion lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga interesat bankare, 42 500 dhe 47 500 lekë.

LEXO EDHE:  Nuk dorëzohet motra e Rovena Gashit/ Bën sakrificën e madhe për ta mbrojtur

LEXO EDHE:  Një thikë pas shpine për vettingun

Viti 2008

Gjendje cash të bashkëshortes, 2 000 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 821 670 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si avokate, 1. 950 000 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 50 500 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga interesat bankare, 46 927 dhe 55 591 lekë.

Viti 2009

Gjendje cash të bashkëshortes, 2 000 000 lekë.

Gjendje cash të bashkëshortes, 2 000 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 950 939 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si avokate, 1. 950 000 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 60 350 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga interesat bankare, 56 700 dhe 60 350 lekë.

Viti 2010

Gjendje cash, 1 150 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 926 994 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si avokate, 935 000 lekë.

Të ardhura nga interesat e 3 llogarive bankare, 195 000 lekë.

Viti 2011

Përfituar nga trashëgimia nga babai, 1/3 e ap të përbashkët, dy llogari bankare 1 000 000 dhe 500 000 lekë, llogari bankare 250 000 lekë si dhe gjendje cash 1 400 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 955 400 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 58 500 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si avokate, 1 331 560 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga interesat bankare, 55 000 dhe 60 000 lekë.

Viti 2012

Shtesë në llogaritë bankare, 90 111 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 028 796 lekë.

Detyrim ushqimor për vajzën 25 000 lekë ne muaj.

Shpenzime për shkollimin e vajzës, 18 000 lekë.

Viti 2013

Shtesë në llogaritë bankare, 53 902 lekë.

Blerë autoveturë, 300 000 lekë.

Blerë garazh me sip 11.50 m2 me vlerë 2 725 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 033 538 lekë.

Detyrim ushqimor për vajzën 300 000 lekë.

Shpenzime për shkollimin e vajzës, 67 000 lekë.

Viti 2014

Shtesë në llogaritë bankare, 49 430 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 264 166 lekë.

Detyrim ushqimor për vajzën 300 000 lekë.

Shpenzime për shkollimin e vajzës, 67 000 lekë.

Viti 2015

Shtesë në llogaritë bankare, 25 000 lekë.

Blerë Veliere, 4 000 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 265 440 lekë.

Viti 2016

Shtesë në llogaritë bankare, 17 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 276 352 lekë.

Viti 2017

Shtesë në llogaritë bankare 13 637 lekë.

Kursime cash, 200 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 278 388 lekë.

Viti 2018

Shtesë në llogaritë bankare 6 869 lekë.

Kursime 100 519 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues, si gjyqtar në Tiranë 1 358 838 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

KPK e konfirmoi në detyrë/ Komisioneri Publik ankimon vendimin për prokuroren e Durrësit

Publikuar

-

Nga

Komisioneri Publik ka ankimuar vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, të datës 20.7.2020 për rikonfirmimin në detyrë të Enkeleda Osmanit (Xhengo), me funksion prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor, Durrës.

Komisioneri Publik vlerëson se subjekti i rivlerësimit nuk arrin nivel të besueshëm për konfirmimin në detyrë, pasi, referuar gjendjes së fakteve dhe provave, vendimi është i cenueshëm në tërësinë e tij.

Komisioneri Publik, brenda afatit ligjor, ushtroi ankim në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, pranë Gjykatës Kushtetuese, kundër vendimit nr. 275, datë 20.7.2020, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, për subjektin e rivlerësimit znj. Enkeleda Osmani (Xhengo), me funksion prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor, Durrës.

Komisioneri Publik, pasi shqyrtoi vendimin nr. 275, datë 20.7.2020, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, vlerëson se subjekti i rivlerësimit nuk arrin nivel të besueshëm për konfirmimin në detyrë, pasi, referuar gjendjes së fakteve dhe provave, vendimi është i cenueshëm në tërësinë e tij.

Komisioneri Publik kërkon nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit që të riçelë hetimin gjyqësor dhe, në përfundim të shqyrtimit të çështjes, në seancë publike, të vendosë ndryshimin e vendimit nr. 275, datë 20.7.2020, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, dhe shkarkimin nga detyra të subjektit të rivlerësimit, znj. Enkeleda Osmani (Xhengo).

Mbështetur në pikën 1, të nenit 16, të rregullores së Institucionit të Komisionerëve Publikë, ankimi është publikuar në faqen zyrtare të këtij institucioni:  http://ikp.al/ankime/

Institucioni i Komisionerëve Publikë është ngritur dhe funksionon në bazë të nenit 179/b dhe aneksit të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, dhe ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”.

Komisionerët Publikë përfaqësojnë interesin publik gjatë procesit të rivlerësimit kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë.”-thuhet në njoftim.

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Nga Fieri në Akuzën e Tiranës/ Pasuria e prokurores që hetoi anëtarin e KLP

Publikuar

-

Nga

Nga Fieri në Akuzën e Tiranës/ Pasuria e prokurores që hetoi anëtarin e KLP

Prokurorja Marjeta Zaimi është vënë në hetim nga Vettingu që në Mars të vitit 2019, dhe para se të kalojë në KPK, dosja e saj profesionale kalon në Këshillin e Lartë të Prokurorisë.

Por, në shtator të vitit 2019, e njëjta prokurore pushoi hetimet për anëtarin e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Bujar Sheshi.

Pas disa muajve hetime nëse ka falsifikuar apo jo formularin e vetëdeklarimit, prokuroria nuk gjeti vepër penale.

Sipas prokurores,nuk janë gjetur fakte se Sheshi ka qenë pjesë e ish-Sigurimit të Shtetit.

Ky rast ka qenë një nga çështjet ku është lakuar emri i prokurores Zaimi, e cila me herët ka punuar në Fier.

      Bujar Sheshi

Sa i përket pasurisë, referuar të dhënave të depozituara në ILDKPKI, rezulton se prokuroja Zaimi të ardhurat i ka nga paga e saj dhe bashkëshortit që fillimisht ka punuar në Bashkinë e Feirit, më pas në Inspektoriatit Ndërtimor në Farkë dhe më vonë si ekspert pranë Gjykatës së Laçit.

Prokurorja ka deklauar në vitin 2003 një shtëpi banimi me sipërfaqe 85 m2 me vlerë 3 000 000 lekë, të cilën e ka shitur në vitin 2008 në vlerën 3 100 000 lekë.

Nuk ka deklaruar se ku jeton në Tiranë, ndërkohë në vitin 2011 prokurorja ka blerë një apartament me sipërfaqe 103 m2 me vlerë 87 750 euro.

Këtë pronë ajo deklaron se e ka blerë duke marrë edhe një kredi me vlerë 5 000 000 lekë.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurorja Marjeta Zaimi.

Viti 2003

Shtëpi banimi, ndërtuar para vitit 1990 me sip 85 m2 me vlerë 3 000 000 lekë.

Depozitë me afat e bashkëshortit, 1 800 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Fier, 715 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, Bashkia Fier, 176 159 lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Fier, 878 628 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, Bashkia Fier, 343 704 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 82 567 lekë.

Viti 2005

Bono thesari 600 000 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare,102 060 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Fier, 1160 686 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, Bashkia Fier, 343 704 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit, nga mbledhjet e KRT, 33 600 lekë.

Viti 2006

Llogari rrjedhëse, 734 000 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare,126 377  lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Fier, 1 101 011 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, Bashkia Fier, 426 300 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit, nga mbledhjet e KRT, 30 000 lekë.

Viti 2007

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 983 127 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, Bashkia Fier, 426 300 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit, nga mbledhjet e KRT, 30 000 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare,150 095 lekë.

Viti 2008

Shitur ap me sip. 85.1 m2 me vlerë 3 100 000 lekë.

Depozitë bankare, 1 778 000 lekë.

Depozitë bankare, 1 650 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 250 8111 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Inspektoriatin Ndërtimor, Farkë, dhe nga Bashkia Fier, 442 857 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare,252 025  lekë.

Tërhequr nga depozita bankare, 1 662 690 lekë.

Gjendje llogarie, 363 259 lekë.

Të ardhura cash, 1 500 000 lekë.

Viti 2009

Shitur ap me sip. 85.1 m2 me vlerë 1 999 760 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 210 205 lekë.

LEXO EDHE:  “Shitet prokurori i Adriatik Llallës”?/ Dështimet e njëpasnjëshme të Gjergji Takos

LEXO EDHE:  Asnjë parti nuk e zëvendëson dot PD-në/Çfarë do ndodhë nesër në Kuvend

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Inspektoriatin Ndërtimor, 391 476 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare,200 851  lekë.

Gjendje llogarie, 433 000 lekë.

Tërhequr nga depozita bankare, 660 681 lekë.

Të ardhura cash, 3 500 000 lekë.

Viti 2010

Depozitë bankare, 1 000 000 lekë.

Depozitë bankare, 1 000 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 436 695 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Inspektoriatin Ndërtimor, 410 580 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 144 567 lekë.

Të ardhura të përfituara nga trajnimi në Beograd dhe Vjenë, 480 euro.

Një pagesë për licensën e avokatit, 1 000 000 lekë.

Të ardhura cash, 950 000 lekë.

Bashkëshorti ka blere Benz, 4 000 euro.

Viti 2011

Blerë ap me sip 103 m2me vlerë 87 750 euro.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 672 926 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Inspektoriatin Ndërtimor, 433 151 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 167 351 lekë.

Të ardhura të përfituara nga DASH, pas një trajnimi në USA, 140 5 dollarë.

Të ardhura cash, 400 000 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4 908 536 lekë.

Viti 2012

Tërhequr depozita 545 350 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 403 088 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit në Inspektoriatin Ndërtimor, 255 932 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 55 297 68 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4 738 736 56 lekë.

Viti 2013

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 167 034 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 11 223 8 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4 548 167 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 372 908 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 4 634 92 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4  393 147 lekë.

Viti 2015

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 365 279 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4  202 076 39 lekë.

Hapur llogari rrjedhëse në emër të bashkëshortit, 1 500 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 363 575 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 13 59 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si ekspert në Gjykatën e Laçit, 40 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në Hipotekën e Tiranës, 89 909 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 4  003 582 13 lekë.

Viti 2017

Depozitë bankare e bashkëshortit, 843 520 00 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 1 829 79 lekë.

Të ardhura cash, 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 412 452 lekë.

Të ardhura nga aktiviteti i bashkëshortit, 424 660 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në Hipotekën e Tiranës dhe nga Ministria e Integrimit, 445  879 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 3 796 418 92 lekë.

Viti 2018

Të ardhura nga interesa të depozitës bankare të bashkëshortit, 5 435 51 lekë.

Llogari bankare, 71 34 lekë.

Llogari bankare në emër të djalit, 5 581 lekë.

Kursime, 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e subjektit deklarues në Prokurorinë Tiranë, 1 453 282 lekë.

Të ardhura nga Shkolla e Magjistraturës,70 286 lekë.

Të ardhura nga aktiviteti i bashkëshortit, 571 104 lekë.

Kredi për blerje shtëpie, 5 000 000 lekë. Pa shlyer 3 581 489 08 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE