Connect with Us

Shtëpi me para borxh dhe mijëra euro kursime/ Altin Shkurti, gjyqtari i denoncuar për vendime të dyshimta

Vetingu

Shtëpi me para borxh dhe mijëra euro kursime/ Altin Shkurti, gjyqtari i denoncuar për vendime të dyshimta

Publikuar

-

Shtëpi me para borxh dhe mijëra euro kursime/ Altin Shkurti, gjyqtari i denoncuar për vendime të dyshimta

Me 15 Qershor 2020, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, listoi për të hetuar në tre kritere, atë të profesionalizmit, të pasurisë dhe të integritetit, 118 prokurorë dhe gjyqtarë. Në mesin e tyre, nga shorteu u përzgjodh edhe gjyqtari i Gjykatës së Shkallës së Parë, në Tiranë, Altin Shkurti.

Ky i fundit është jo pak i njohur për opinionin publik, ndaj hetimi nga KPK, pritet të hedhë dritë mbi profesionalizmin dhe pasurinë e tij.
CNA.al do t’u referohet të dhënave që janë bërë publike në lidhje me emrin e gjyqtarit Altin Shkurti, për të cilat deri më tani ai ka heshtur, por edhe të dhënave, bazuar tek deklaratat e pasurisë të siguruara nga ILDKPKI.

Në muajin Mars të vitit 2019, gjyqtari Altin Shkurti është denoncuar publikisht nga një efektive policie se është blerë nga një biznesmen. Shkak për këtë akuzë, ishte vendimi i marrë nga gjyqtari në fjalë për shembjen e një objekti banimi tek « Petro Nini », në Tiranë, gjë që prodhoi përplasje dhe përleshje fizike mes banorëve me përmbaruesit dhe policinë.
Por, pavarësisht asaj që ndodhi gjyqtari Shkurti, ka heshtur.


Më herët, me 25 Tetor 2014, me anë të një letre, dërguar Presidentit të atëhershëm, Bujar Nishani, ish Ministri i Brendshëm, Saimir Tahiri, vuri alarmin se gjyqtari Altin Shkurti, ka marrë vendime mbi baza preferenciale për të njëjtat vepra penale me autorë të ndryshëm.
« Me datë 14.09.2014, nga komisariati i policisë numër 3 është arrestuar, shtetasi A.B., për veprën penale, “Pastrim i produkteve të veprës penale, ose veprimtarisë kriminale», parashikuar nga neni 287/B, i Kodit Penal, pasi me datë 14.09.2014, Prokuroria e Rrethit Gjyqësor, Tiranë, ka kërkuar masën e sigurimit personale « arrest me burg », ndërsa gjyqtari Altin Shkurti me vendimin e datës 17.09.2014, ka caktuar masën e sigurimit personale, « detyrim për tu paraqitur në Policinë gjyqësore », shkruhej në letrën e Tahirit, dërguar Presidentit të atëhershëm Bujar Nishani.

Sa i përket pasurisë, ashtu si pjesa më e madhe e kolegëve të tij edhe gjyqtari Shkurti, ka arritur të blejë shtëpi, vetëm pas marrjes borxh nga vjehrri.

Kështu në vitin 2007 ai deklaron se ka nënshkruar një kontratë sipërmarrje për ndërtimin e një apartamenti 2+1, sipërfaqe 109 metër katror, 65.400 euro. Ajo që bie në sy në deklarimin e pasurisë janë kursimet, të cilat thotë se i ka depozituar pjesërisht në bankë dhe në vitin 2009 ezulton që kishte 34 000 euro në shpi.

Në vitin 2004, deklaron 300 000 lekë kursime, në vitin 2005, vlera është 350 000 lekë, në vitin 2006, 400 000 lekë kursime. Ndërsa në vitin 2009 deklaron, «Pakësuar gjendja cash në shtëpi, me 30 000 euro, për shkak të pagimit të detyrimit për kontratën e sipërmarrjes deklaruar edhe më parë. Burim, gjendja cash prej 34.000 eurosh e deklaruar një vit më parë ».

Ndërkohë që në vitin 2008, deklaron se ka marrë një hua për shlyerjen e apartamentit në vlerëb 4.800.000 lekë.
Si pasuri të luajtshme ai deklaron se ka blerë në vitin 2012 një makinë autoveturë VË, tipi Golf, vit prodhimi 2004, shuma 400.000 lekë, të cilën e ka shitur një vit më pas në shumën, 5 000 euro.

Në vitin 2015, në deklaratat e pasurisëë rezulton edhe bashkëshortja e tij, Drita Shkurti, e cila ka të ardhura si avokate shteti Shteti pranë Ministrisë së Infrastrukturës dhe Transportit

Të njëjtin vit ajo dekklaron se disponon jashtë sistemit bankar shumën 22.000 euro, kursyer nga rroga dhe shpërblimet e punës.
Në vitin 2018, bashkëshortja ka blerë automjetin Toyota Corolla 1.4 Turbodiesel D-4D, viti i prodhimit 2005, shuma 402.311 lekë.

Më poshtë do të gjeni të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Altin Shkurti.

Viti 2003
Autoveturë Benz 124 (2000) me vlerë 250.000 lekë.
Cash 1.100.000 lekë në bankë përfituar nga paga e punës.
Paga nga Gjykata e Shkallës së Parë Tiranë, 0.60 lekë.

Viti 2004
Para cash kursyer nga rroga, 300.000 lekë.
Paga nga Gjykata e Shkallës së Parë Tiranë, 762.071 lekë.

Viti 2005
Para cash dhe kursime të depozituara pjesërisht në bankë, 350 000 lekë.
Paga nga Gjykata e Shkallës së Parë Tiranë 763.602 lekë.
Lektor, Summer School, Europian Union and Legal Reforme Program, Igalo Montenegro, 520 euro.

Viti 2006
Kursime të depozituara pjesërisht në bankë, 400.000 lekë.
Paga nga Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë 972.560 lekë.
Ekspert, Summer School, Europian Union and Legal Reforme Program, Igalo Montenegro, 500 euro.
Ekspert në sesionin trajnues ligji mbi konkurrencën “Shkolla e Magjistraturës”, 150 euro.

Viti 2007
Kontratë sipërmarrje për ndërtimin e një apartamenti 2+1, sipërfaqe 109 metër katror, 65.400 euro, bashkëlidhur kopje kontrate 23.000 euro. Paratë i janë marrë borxh babait të të fejuarës.
Të ardhura nga paga, 806.917 lekë.
Shpërblim nga puna, 30.000 lekë.
Shpërblim për pjesëmarrjen si ekspert në Summer School, Europian Union and Legal Reforme Program, 500 euro.

Viti 2008
Pagesë e kryer për shtëpinë e porositur me kontratën e sipërmarjes, 9000 euro. Burim është kontrata e huasë dhe të ardhura të tjera nga paga.
Të ardhura nga paga, 781.669 lekë.
Shpërblim nga puna, 40.000 lekë.
Ekspert, Summer School, Europian Union and Legal Reforme Program, Igalo Montenegro, 500 euro.
Ekspert i Shkollës së Magjistraturës, 40.000 lekë.
Vizitë studimore në Strasburg, 688 euro.
Pedagog part time te UET, 237 euro.
Hua për shlyerjen e apartamentit, 4.800.000 lekë.

LEXO EDHE:  Deputetja e LSI tregon ministrat e Ramës që duhet të ishin në burg

Viti 2009
Pakësuar gjendja cash në shtëpi, për shkak të pagimit të detyrimit për kontratën e sipërmarrjes deklaruar edhe më parë. Burim, gjendja cash prej 34.000 eurosh e deklaruar një vit më parë, 30.000 euro.
Kryer punime në shtëpi nga porositësi të njohura nga sipërmarrësi dhe të zbritura nga çmimi i kontratës së sipërmarrjes. Burim, kursimet dhe shpërblimet nga puna, 3.400 euro.
Gjendja cash në shtëpi, 4.000 euro.
Të ardhura dhe shpërblime nga puna, 905.604 lekë.
Shpërblim nga Shkolla e Magjistraturës përpjesëmarrjen si ekspert në seminarin “Të drejta dhe detyrimet civile si pjesë e gjykimit të drejtë”, 20.000 lekë.
Është shlyer detyrimi i kontratës së sipërmarrjes së deklaruar më parë, 30.000 euro. Shlyer plotësisht pas zbritjes nga çmimi i kontratës së sipërmarrjes së punimeve të kryera.
Vazhdon detyrimi 4.800.000 lekë.

Viti 2010
Kursyer cash në shtëpi nga pagesa e punës dhe shpërblimet, 300.000 lekë.
Të ardhura dhe shpërblime nga puna, 926.153 lekë.
Hua e marrë më parë në shumën 4.800.000 lekë. Shlyer 300.000 lekë, mbetur 4.500.000 lekë.

Viti 2011
Kursyer cash në shtëpi nga pagesa e punës dhe shpërblimet, 350.000 lekë.
Shitur makina autoveturë Mercedez Benz, 400.000 lekë.
Të ardhura dhe shpërblime nga puna, 945, 612 lekë.
Të ardhura nga puna si pedagog në Universitetin e Durrësit “Aleksandër Moisiu”, 34.000 lekë.
Hua e marrë më parë në shumën 4.800.000 lekë.Shlyer 350.000 lekë, mbetur 4.150.000 lekë.

Viti 2012
Kursyer cash në shtëpi nga pagesa e punës dhe shpërblimet, 250.000 lekë.
Blerë makina autoveturë VË, tipi Golf, vit prodhimi 2004, shuma 400.000 lekë.
Të ardhura dhe shpërblime nga puna, 934.244 lekë.
Hua e marrë më pare në shumën 4.800.000 lekë. Shlyer 250.000 lekë, mbetur 3.900.000 lekë.

Viti 2013
Kursyer cash në shtëpi nga pagesa e punës dhe shpërblimet, 340.000 lekë.
Shitur makina autoveturë VË, tipi Golf, vit prodhimi 2004, shuma 5.000 euro.
Të ardhura dhe shpërblime nga puna, 958.012 lekë.
Të ardhura nga angazhimi si ekspert në Shkollëne Magjistraturës, 36.000 lekë.
Hua e marrë më pare në shumën 4.800.000 lekë.Shlyer 900.000 lekë, mbetur 3.000.000 lekë.

Viti 2014
Kursyer cash në shtëpi nga pagesa e punës dhe shpërblimet, 500.000 lekë.
Të ardhura nga puna, 1.212.948 lekë.
Të ardhura nga angazhimi si ekspert në Shkollëne Magjistraturës, 36.000 lekë.
Të ardhura nga angazhimi si anëtar i Komisionit të Apelit të FSHF, 27.000 lekë.
Hua e marrë më parë në shumën 4.800.000 lekë.Shlyer 1.200.000 lekë, mbetur 1.800.000 lekë.

Viti 2015
Kursyer cash në shtëpi nga pagesa e punës dhe shpërblimet, 750.000 lekë.
Të ardhura vjetore nga puna, 1.234.999 lekë.
Të ardhura nga angazhimi si ekspert dhe autor (Rev.J.Juridike) në Shkollë ne Magjistraturës, 88.999 lekë.
Të ardhura nga angazhimi si anëtar i Komisionit të Apelit të FSHF, 43.000 lekë.
Hua e marrë më parë në shumën 4.800.000 lekë.Shlyer 750.000 lekë, mbetur 1.050.000 lekë.
Deklarimi i bashkëshortes Drita Shkurti (Liço)
Disponon jashtë sistemit bankar shumën 22.000 euro, kursyer nga rroga dhe shpërblimet e punës.
Të ardhura nga puna si Avokate Shteti pranë Ministrisë së Infrastrukturës dhe Transportit, 682.194.14 lekë.

Viti 2016
Kursyer cash në shtëpi nga pagesa e punës dhe shpërblimet, 370.000 lekë.
Të ardhura vjetore nga puna si gjyqtar i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë, 1.234.999 lekë.
Të ardhura vjetore nga puna sigjyqtar i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë, 51.000 lekë.
Hua e marrë më parë në shumën 4.800.000 lekë.Shlyer plotësisht pjesa e mbetur 1.050.000 lekë.

Viti 2017
Depozitë bankare e krijuar me dt.13.06.2017 së bashku me bashkëshorten në shumën 8.515.62 euro. Burimi krijimi është depozita e mëparshme në emër të bashkëshortes. Aktualisht në bankë janë 8.534.47 lekë.
Kontratë kredie hapur më 27.05.2016. Ekziston teprica 19.50 euro.
Kursime nga paga që janë mbajtur në shtëpi, 700 euro.
Të ardhura nga paga, 1.229.791 lekë.
Të ardhura nga puna si pedagog i jashtëm në Universitetin e Durrësit “Aleksandër Moisiu”, 49.380 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare, nga kredia, në bashkëpronësi me bashkëshorten, 29.59 euro.
Deklarimi i bashkëshortes Drita Shkurti (Liço)
Kursyer nga të ardhurat nga puna, 700 euro.
Në shtëpi gjendet gjithsej shuma 11.500 euro, 10.800 euro janë deklaruar më parë, 700 euro janë kursimet e vitit 2017.
Të ardhura neto nga puna si Avokate Shteti në Avokaturën e Shtetit, 710.720.24 lekë.

Viti 2018
Blerë nga bashkëshortja automjeti Toyota Corolla 1.4 Turbodiesel D-4D, viti i prodhimit 2005, shuma 402.311 lekë.
Depozitë bankare, 8.568.62 euro.
Kartë krediti, shuma kreditore 9.50 euro.
Gjendje cash në shtëpi nga kursimet e pagës, deklaruar edhe vitin e kaluar, shuma 700 euro.
Të ardhura neto nga paga, 1.229.602 lekë.
Të ardhura nga angazhimi si ekspert nëShkollën e Magjistraturës, 304.057 lekë
Të ardhura nga interesat bankare, 52.8 euro. .
Deklarimi i bashkëshortes Drita Shkurti (Liço)
Blerë automjeti Toyota Corolla 1.4 Turbodiesel D-4D, viti i prodhimit 2005, shuma 402.311 lekë.
Depozitë bankare, 8.568.62 euro.
Kursyer ndër vite nga paga, 11.300 euro.
Llogari me të ardhura nga paga, 11.208 lekë.
Të ardhura nga puna si Avokate Shteti në Avokaturën e Shtetit, 723 776 lekë.
Të ardhura nga puna si pedagoge e jashtme e Fakultetit të Drejtësisë në Universitetin e Tiranës, 17.582.40 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Gjyqtari në filtër të ILDKPKI-së/ Ndryshoi mbiemrin, për të justifikuar pasurinë?

Publikuar

-

Nga

Arben Mullaj

Në sistemin e drejtësisë, nuk ka vetëm prokurorë dhe gjyqtarë të pasur por nga ata që kanë ndryshuar të dhënat e identitetit.

Gjyqtari i Shkallës së Parë, në Tiranë, Arben Mullaj, gjatë gjithë kohës ka përdorur mbiemrin Mullaj, por vetëm në vitin 2012 e ka zyrtarizuar këtë mbiemër.

Kështu deklaron në formularin e vetdeklarimit, ku thotë se mbiemrin e mëparshëm e kishte Mulla. Por, ai ka zgjedhur t’i shtojë një “j”, pa e ndryshuar më parë në Gjendjen Civile.

Profesionalisht, gjyqtari Mullaj nuk është lakuar, ndërsa në aspektin e pasurisë, ILDKPK, në vitin 2012, ka nisur verifikimin e plotë të pasurisë të tij.

Në vitet 2011-2012 gjyqtari Mullaj deklaronte si pasuri një apartament banimi me sipërfaqe 105 m2 në Tiranë, për të cilin thotë se e ka përfituar nga trashëgimia.

              Gjykata e Tiranes

Gjithashtu deklaron blerjen e një autoveture Hunday me vlerë 15 500 euro, për të paguar çdo muaj nga 199 euro për pesë vjet nga Silva Mullaj.

Ndër të tjera ai deklaron dhe një kredi në shumën 500 000 lekë, për 60 muaj, të marrë në vitin 2009. Kjo kredi rezulton e shlyer në vitin 2012.  Pra e marrë për 60 muaj dhe e shlyer për 36 muaj. Se në çfarë mënyre ai nuk e sqaron.

Ndërkohë që të ardhurat në këtë periudhë ai  i ka nga paga e tij si gjyqtar dhe nga nga një klinikë veterinare e Silva Mullajt.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Arben Mullaj.

Viti 2003

Ap banimi, ndërtuar në vitin 1974, me sip 53,6 m2.

Autoveturë Mercedez Benz me vlerë 200 000 lekë, blerë me kursimet.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 624 000 lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 788 424 lekë.

Viti 2005

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Kavajë, në  shumën 930 660 lekë.

Kursime,150 000 lekë.

Viti 2006

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Kavajë, në  shumën 1 040 688 lekë.

Kursime, 250 000 lekë.

Viti 2007

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Kavajë, në  shumën 979 200 lekë.

Kursime, 150 000 lekë.

Viti 2008

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Kavajë, në  shumën 988 413  lekë.

Kursime, 150 000 lekë.

Viti 2009

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Kavajë, në  shumën 1 160 855 lekë.

Kursime, 200 000 lekë.

Të ardhura nga biznesi, klinikë veterinare, e Silvia Mullajt në shumën 205 000 lekë.

Kredi në shumën 500 000 lekë, për 60 muaj. Pa shlyer shuma 438 959 77 lekë.

LEXO EDHE:  Fshehu të dhëna mbi pasurinë/ Vettingu i “pret kokën” kryegjyqtarit

LEXO EDHE:  Deputetja e LSI tregon ministrat e Ramës që duhet të ishin në burg

Viti 2010

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Kavajë, në  shumën 1 344 054 lekë.

Të ardhura nga biznesi, klinikë veterinare, e Silvia Mullajt në shumën 947 081 lekë.

Kredi në shumën 500 000 lekë, për 60 muaj. Pa shlyer shuma 856 018,2 lekë.

Viti 2011

Ap banimi me sip 105 m2 në Tiranë përfituar nga trashëgimia.

Blerë autoveturë Hunday me vlerë 15 500 euro, duke paguar çdo muaj nga 199 euro për pesë vjet.

Kredi në shumën 500 000 lekë, për 60 muaj. Pa shlyer shuma 302 136 lekë.

Viti 2012

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë, në  shumën 1 272 934 lekë.

Kredi e marrë në vitin 2009 në shumën 500 000 lekë, për 60 muaj. Është shlyer e gjitha.

Të ardhura nga biznesi, klinikë veterinare, e Silva Mullajt në shumën 995 587 lekë.

Viti 2013

Blerë automjeti tip Benz me vlerë 288 000 lekë.Shitur autoveturën tip

Benz me vlerë 250 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë, në  shumën 1 293 163 lekë.

Të ardhura nga biznesi, klinikë veterinare, e Silva Mullajt në shumën 1 241 496 lekë.

Të ardhura nga puna e Silva Mullajt pranë A.M, Konsumatorit në shumën 456 329 lekë.

Silva Mullai ka paguar 5 000 euro për autoveturën Hundai.

Viti 2014

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë, në  shumën 1 314 003 lekë.

Të ardhura nga puna e Silva Mullajt pranë A.M, Konsumatorit në shumën 565 217 lekë.

Të ardhurat e Silva Mullajt nga sigurimet, në shumën 37 000 lekë.

Silva Mullai ka paguar 2 163 euro për autoveturën Hundai.

Viti 2015

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë, në  shumën 1 361 138 lekë.

Të ardhura nga puna e Silva Mullajt pranë A.M, Konsumatorit në shumën 560 110 lekë.

Silva Mullai ka paguar 2 200 euro për autoveturën Hundai.

Viti 2016

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë, në  shumën 1 345 832 lekë.

Të ardhura nga puna e Silva Mullajt pranë A.M, Konsumatorit në shumën 561 433 lekë.

Viti 2017

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë, në  shumën 1 360 132 lekë.

Të ardhura nga puna e Silva Mullajt pranë A.M, Konsumatorit në shumën 587 226 lekë.

Viti 2018

Të ardhura nga puna si gjyqtar në Tiranë, në  shumën 1 337 559 lekë.

Të ardhura nga puna e Silva Mullajt pranë A.M, Konsumatorit në shumën 601 097 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Prokurorja në “sitën” e vettingut/ KPK jep vendimin për shefen e kabinetit të kryeprokurorit

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka konfirmuar në detyrë prokuroren Pranvera Pustina.

Shefja e kabinetit të Prokurorit të Përgjithshëm, Pranvera Pustina u përball të premten më 9 tetor pa probleme me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit.
Pranvera Pustina ka përfunduar studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2011 dhe fillimisht është emëruar prokurore në Prokurorinë e Krujës. Në vitin 2015, Pustina u transferua në Prokurorinë e Krimeve të Rënda, ndërsa prej janarit 2020 ajo është komanduar në pozicionin e shefes së kabinetit të Prokurorit të Përgjithshëm, Olsian Çela.
Relatorja Zhegu pohoi në fillim të seancës se prokurorja Pustina kishte shpjeguar në deklaratën veting se nuk kishte asnjë kontribut në pasurinë e krijuara nga bashkëshorti i saj, para dhe pas martesës. Zhegu renditi pasuritë në pronësi të bashkëshortëve Pustina, për të cilat nuk u identifkua asnjë problem nga Komisioni.

Zhegu tha se përputheshin deklarimet e subjektit të rivlerësimit për truall-ullishte me sipërfaqe totale 8700 m2 në blerë në vitin 2016 për shumën 25 mijë euro, ku edhe ishin kryer investime në vitet e mëvonshme.

Gjithashtu, Komisioni nuk evidentoi probleme për aksionet e bashkëshortit në disa shoqëri mes tyre edhe 45.5% në studion ligjore Tashko Pustina sh.p.k.; për pronësinë e një bar-kafeje, për likujditetet si dhe në blerjen e një autoveture në vlerën e 23 mijë eurove.
Për një apartament të blerë nga bashkëshorti i prokurores Pustina në vitin 2005, para martesës, për vlerën 53 mijë euro, Komisioni ka evidentuar se kontrata fillestare e sipërmarrjes ka qenë për çmimin në shumën 86 mijë e 400 euro.
Zhegu tha se nga verifikimet dhe deklarimet e bashkëshortit dhe të kompanisë së ndërtimit, ka rezultuar se ishte ndryshuar projekti dhe se apartamenti ishte dorëzuar pa kryerjen e punimeve të brendshme. Sipas relatores, ndryshimi i projektit dhe dakordësisë fillestare kishte qenë shkak i ndryshimit të çmimit të apartamentit.
Në seancë u evidentua edhe blerja e të drejtave mbi një apartament me sipërfaqe 107 m2 në një fshat të Kavajës, në proces legalizimi, për vlerën 69 mijë euro. Komisioni konstaton se për këtë pasuri deri tanimë është paguar vetëm kësti i parë në shumën 34 mijë euro.

Komisioni konstaton se bashkëshorti i prokurores Pranvera Pustina ka pasur burime të ligjshme të mjaftueshme për krijimin e të gjitha pasurive. Sipas relatores Zhegu, deklarimet e subjektit përputhen me dokumentet e verifikuara nga KPK. Gjithashtu, nga hetimi administrativ nuk është konstatuar që prokurorja Pustina të ketë hetuar ndonjë çështje ku palë kanë qenë shitësit e këtyre pasurive apo shoqëritë ku bashkëshorti rezulton aksioner.Në fund të seancës dëgjimore, vëzhguesi ndërkombëtar Steven Kessler e pyeti prokuroren Pustina lidhur me mosshlyerjen e këstit të dytë të apartamentit në Kavajë. Ai e pyeti nëse mund ta konsideronte si dhuratë faktin që kësti nuk ishte shlyer ende, ndërkohë që nuk kishte ndonjë tarifë penalizuese për vonesën.

LEXO EDHE:  Nuk deklaroi pasurinë/ Zhduket aktorja e njohur

LEXO EDHE:  Nishani dekreton 4 ministrat e rinj

“Nuk është një dhuratë. S’ka asnjë indicie që është dhuratë,” deklaroi Pustina dhe shpjegoi se sapo kësti i dytë të shlyhej, do ta pasqyronte në deklaratën e vitit përkatës.
Pustina u shpreh se për shkak edhe të detyrës që kryente, së bashku me bashkëshortin kishin qenë gjithonë të kujdesshëm dhe shterues në plotësimin e deklaratave. “Për mua ka shumë rëndësi integriteti, gjithashtu edhe për bashkëshortin po ashtu,” tha ajo në seancë.
Prokurorja Pranvera Pustina u vlerësua pozitivisht për kriterin e pastërtisë së figurës dhe profesionalizmin.

Ajo u pyet në seancë për 2 prej 4 denoncimeve të kryera nga publiku. Një prej denoncimeve ishte kryer nga R.I., e cila kishte qenë denoncuese e ish-gjyqtarit të Gjirokastrës, Guximtar Boçi, i shkarkuar në tetor të 2016 pas shfaqjes së një audio-regjistrimi në emisionin “Stop” të TV Klan, ku ai kërkonte favore seksuale në këmbim të një vendimi gjyqësor.
Sipas Zhegut, denoncuesja R.I. ankohet ndaj prokurores Pustina dhe subjekteve të tjera të rivlerësimit për tjetërsim të provave në gjykim.
Prokurorja Pustina shpjegoi në seancë dëgjimore se ajo kishte qenë prokurore e gatshme dhe nisur edhe nga fakti se çështja ishte mjaft sensitive, kishte vepruar menjëherë duke i caktuar detyra konkrete edhe oficerit të Policisë Gjyqësore.

“Denoncueses i kemi ofruar mbështetje ligjore dhe psikologjike,”pohoi Pustina dhe shtoi se kishin administruar edhe një provë të re, që kishte depozituar I.R. Ajo tha se e kishte të vështirë të kuptonte se përse I.R. kishte kryer denoncim ndaj saj, ndërkohë që sqaroi se kjo çështje nuk ishte hetuar vetëm prej saj. Pustina shpjegoi se pasi u konstatua që i kallëzuari nuk kishte kryer korrupsion, por një vepër tjetër penale, çështja ishte deleguar në prokurorinë kompetente.

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vajza përfitoi dy apartamente/ “Këshilli i Metës” nënvlerësoi gjyqtarin e Faktit 

Publikuar

-

Nga

Arben Mullaj

Gjyqtari i Gjykatës së Shkallës së Parë, në Tiranë, Arben Kostandini, është listuar nga Komisioni i Pavarur për Kualifikim për rivlerësim në Qershor të këtij viti.

Kostandini, karrierën e ka të përqëndruar në Tiranë në Gjykatën e Faktit, por për Këshillin e Lartë të Drejtësisë, tashmë i shkrirë, gjyqtari në fjalë ka pasur një performancë të mirë, por jo shumë të mirë, siç është vlerësimi më i lartë për njerëzit e gjykatave dhe prokurorive,

Këshilli i Lartë i Drejtësisë, që në vitin 2017 drejtohej nga Presidenti Ilir Meta e ka vlerësuar gjyqtarin Arben Kostandini,  “Mirë”, në të tre kriteret, për aftësitë profesionale, organizuese dhe zbatuese.

CNA.al ka hedhur dritë mbi pasurinë e gjyqtarit Kostadini, duke u bazuar në të dhënat e ILDKPKI-së.

Burime të ardhurash ai deklaron pagën e tij dhe të bashkëshortes mësuese.

Ndërsa patundshmëri ai deklaron një apartament me sipërfaqe 126 m2,  të blerë në vitin 2016 me vlerë 9 500 000 lekë. Për blerjen e këtij apartamenti ai thotë se ka marrë 2 500 000 lekë.

Një tjetër pronë që fillimisht e kishte në bashpronësi dhe më pas deklaron se ia dhuruan, është një shtëpi banimi 2+1.

Në vitin 2018 ai deklaron dy patundshmëri në emër të vajzës, por që ka pjesë edhe vetë subjekti deklarues.

Bëhet fjalë për një apartament me sipërfaqe 73m2 dhe një tjetër apartament me sipërfaqe  78m2, në plazhin e Durrësit. Gjyqtari  thotë se vajza i ka përfituar nga trashëgimia, por nuk sqaron se nga kush.

Këto dy pasuri ai nuk i ka deklaruar në vitet e mëparshme, por për më shumë detaje sjellim të plotë pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Arben Kostandini.

Viti 2003

Shtëpi banimi 2+1, ku zotëron 2/3 e saj.

Autoveturë alfa romeo me vlerë, 0.4 milion lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 0,61 milion lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 15 000 lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 762 071 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mjeke në shumën 180 000 lekë.

Viti 2005

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 765 552 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mjeke në shumën 280 000 lekë.

Pensioni i nënës, 130 000 lekë.

Viti 2006

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 972 560 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mjeke në shumën 300 000 lekë.

Pensioni i nënës, 150 000 lekë.

Viti 2007

Kursime, 130 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 831 863 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mjeke në shumën 450  000 lekë.

Pensioni i nënës, 25 000 lekë.

Viti 2008

Kursime 2 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 830 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mjeke në shumën 460  000 lekë.

Pensioni i nënës, 250 000 lekë.

Viti 2009

Kursime 4 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 992 386 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mjeke në shumën 510  000 lekë.

LEXO EDHE:  Erion Veliaj rrëzon Samir Tahirin

LEXO EDHE:  Të gjithë njerëzit që tradhtuan Saimir Tahirin

Pensioni i nënës, 250 000 lekë.

Viti 2010

Shtuar gjendja cash me 1 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 1 007 523 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mjeke tek Mbretëresha Geraldinë në shumën 460 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mjeke në privat, në shumën 500 000 lekë.

Viti 2011

Shtuar gjendja cash me 1 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 1 100 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mjeke tek Mbretëresha Geraldinë në shumën 600 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mjeke në privat, në shumën 400 000 lekë.

Viti 2012

Shtuar gjendja cash me 1 600 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në shumën 1 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mjeke tek Mbretëresha Geraldinë në shumën 600 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga puna jashtë orarit, 250 000 lekë.

Të ardhura nga trashëgimia e nënës, 700 000 lekë.

Viti 2013

Shtuar gjendja cash me 1 100 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në shumën 1 033 631 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mjeke tek Mbretëresha Geraldinë në shumën 640 788 lekë.

Viti 2014

Shitje automjeti, Alfa Romeo, 3 000 euro.

Blerë automjeti, 4000 euro.

Kursime, 1 029 256 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në shumën 1 238 092 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortes si mjeke tek Mbretëresha Geraldinë në shumën 669 608 lekë.

Viti 2015

Dhuruar, 3/9 e ap 2+1.

Kursime, 750 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në shumën 1 240 825 lekë.

Të ardhura nga pensioni familjar në shumën 136 500 lekë.

Viti 2016

Blerë ap   me sip 126 m2 me vlerë 9 500 000 lekë.

Kursime, 300 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në shumën 1 411 969 lekë.

Të ardhura nga pensioni familjar në shumën 136 500 lekë.

Të ardhura nga qiraja, 144 000 lekë.

Kredi për blerje ap në shumën 2 500 000 lekë.

Viti 2017

Kursime, 700 000 lekë.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në shumën 1 319 751 lekë.

Të ardhura nga pensioni familjar në shumën 143 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja, 408 000 lekë.

Pagesë dëmshpërblimi, 55 000 lekë.

Kredi për blerje ap në shumën 2 500 000 lekë. Pa shlyer shuma 2 164 060 lekë.

Viti 2018

Kursime, 700 000 lekë.

Bashkëpronar në një ap 73m2, që është në emër të vajzës, e cila e ka fituar me trashëgimi.

Bashkëpronar në një ap 78m2, në plazhin e Durrësit, që është në emër të vajzës, e cila e ka fituar me trashëgimi.

Të ardhura nga puna si gjyqtar në shumën 1 342 108 lekë.

Të ardhura nga pensioni familjar në shumën 143 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja, 408 000 lekë.

Kredi për blerje ap në shumën 2 500 000 lekë. Pa shlyer shuma 1 855 811 62  lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE