Connect with Us

SPAK, si gomone skafistësh

Vetingu

SPAK, si gomone skafistësh

Publikuar

-

Skandal dhe nepotizëm në FBI-në shqiptare

U ndërtua pesë muaj më parë, pas gati katër vitesh përplasjesh, propagandë, dhe ngjalljes së shpresës tek shqiptarët, se do të krijohej një institucion i cili do të bënte drejtësi në vend. Ai do të quhej Prokuroria e Posaçme Kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit. Emrin e ka të madh. Por, që nga dita e themelimit e deri më sot, punën e ka të vogël. Nuk ka asnjë rezultat. Thjeshtë dhe vetëm disa raportime. Dosjet kryesore për të cilat pritej drejtësi, janë zhdukur. Janë çuar në prokuroritë e rretheve.

Dje një prej prokurorëve të këtij institucioni pranonte se hetimet kishin qënë të mangëta, ç’ka do të thotë se institucioni kishte dështuar. Për hërë të parë një prokuror i cili kishte qënë pjesë e strukturës së ish-Prokurorisë së Krimeve të Rënda, për gjithçka kishte ndodhur në këtë kohë, pranon dështimin. (Lexo këtu)

Nuk mund të pritej më shumë sesa kaq nga një trupë prokurorësh, e cila është mjaft e dyshimtë.

Ka nga ata me pasuri të dyshimta, të shantazhueshëm e deri tek njerëz që kanë fshehur bëma dhe gjëma. Ngjarje të cilat nëse do të dilnin, do t’iu kushtonin vërtetë karrierën. Por, Vettingu nuk i pa, nuk i dëgjoi. Dikush i mbylli. Mediat i panë dhe i raportuan, por me qëtësia ata e kaluan Vettingun dhe sot janë pjesë e strukturës së një institucioni që do duhej të luftonte korrupsionin, të ishte e vërteta në Shqipëri.

Ne kemi sjellë për disa ditë me radhë mjaft shënime në lidhje me SPAK, i cili vdiq pa lindur mirë. Ose me shumë gjasa është kthyer në “skafin” e një skafisti, që kalon në bregun tjetër të “mjerët”.

E në rast se këta “të mjerë”, do të ishin korrupsioni dhe politikanët e korruptuar, SPAK ka luajtur rolin e “skafistit” për t’i kaluar në bregun tjetër. Për t’i shpëtuar, për t’i çuar drejt Europës, për t’iu hapur portat drejt së ardhmes. Pasi kështu shikohej shumë vite më parë skafi dhe skafistët nga mijëra e mijëra shqiptarë, të cilët donin të kalonin detin për një jetë më të mirë.

LEXO EDHE:  Ndërtimi i HEC-it të Skavicës/ Çfarë parashikon projekti që zë fill që prej 1963

E sot, rolin e skafistit për politikanët po e bën SPAK-u, i cili hesht, nuk flet dhe nuk heton asnjë skandal.

Mediat raportojnë politikanë të korruptuar, si raste kur një ish-kryetari partie, një ish-deputeti i gjendet një pasuri e blerë për 30 mijë euro, kur në fakt ajo ka vlerë 500 mijë euro. A thua se një biznesmeni i kishte lindur në zemër t’i falte jo pak, por 450 milion lekë një politikani.

Raportohen skandale me koncesionet, siç është rasti i inceneratorëve. Me kompani të krijuara në guacka off shore që lindën një ditë dhe menjëherë zbarkuan në Tiranë dhe morën kontrata disa qindra milionë euro.

Gjithashtu denoncohen të tjera koncesione, siç është ai i Chek Up, ku nga analizat dilnin gratë me prostatë.

Pa folur më tej për shumë koncesione rrugësh, të cilat janë të faktuara që janë korrupsion, dhe është vetë qeveria që i ka shpallur. Ka shpallur dhe fituesit e më pas i ka anulluar.

E pra, SPAK është kthyer në rolin e skafistit për politikanët shqiptarë. Kërkon t’i shpëtojë, t’i nxjerrë në bregun tjetër, që ata e shohin si shpresë të fundit. Pra, kalimin e vetë SPAK-ut. E në rast se ky institucion do të kthehet në një vend ku askush nuk heton, askush nuk flet dhe askush nuk investigon, lumi për bandën e këtyre 30 viteve është i hedhur. Dhe të gjithë e dinë shumë mirë. Por, të paktën ka ende një shpresë.

Shpresa tek institucionet ndërkombëtare, ambasada e SHBA dhe BE-së, të cilët kanë qënë dhe financuesit për ndërtimin e këtyre institucioneve të reja të drejtësisë. Për të mos i lënë ata që nga prokurorë për të hetuar krimin dhe korrupsionin, të kthehen në skafistë./ CNA.al

Dokumenti-SPAK përfshihet në skandal/ Prokurorët në shërbim të korrupsionit?

SPAK ka vdekur si Silvia Konti?!

Prokurorë të dobët, të paaftë dhe shantazhues/ SPAK dështimi simbol i reformës në drejtësi

SPAK një tufë me prokurorë dështakë apo të korruptuar

….në dyert e SPAK

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Nga ILDKPKI në organin e akuzës/ Prokurori me patundshmëri dhe miliona në bono thesari

Publikuar

-

Nga

Për prokurorin e Kavajës Gëzim Çopa, hetimet-Vetting kanë nisur në Dhjetor të vitit 2020.

Çopa ka hyrë në sistemin e drejtësisë si oficer i Policisë Gjyqësore në Tiranë dhe më pas ka kaluar në Inspektoriatin e Lartë të Deklarimit të Pasurive si inspektor dhe më tej sekretar i përgjithshëm.

Në vitin 2015 është emëruar prokuror në Pukë dhe një vit më vonë është transferuar në Kavajë. Në aspektin profesional Çopa nuk rezulton të jetë lakuar as negativisht apo pozitivisht.

Sa i përket pasurisë, ai deklaron disa patundshmëri, si trojem tokë, arë, garazhe dhe banesa. Bëhet fjalë për prona të trashëguara por edhe të blera ndër vite. Të ardhurat e tij burojnë, sigurisht nga paga e tij, nga paga e bashkëshortes që ka ushtruar profesionin e oficeres së kredisë dhe më pas ka punuar në Postën Shqiptare në Tiranë.

Gjithashtu të ardhura deklaron edhe nga qiraja e një shtëpie të blerë në Tiranë. Pavarësisht pastundshmërive të tëra dhe parave të fituara nga shitja e disa prej tyre, prokurori deklaron edhe disa kredi, që më e madhja shkon në 40 000 euro.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga prokurori Gëzim Çopa.

Viti 2005
Dy shtëpi banimi në fshat që kushtojnë 10 000 dollarë dhe 30 000 dollarë.
Tpkë bujqësore, 12 000 m2, ku zotëron 25 %.
Llogari me vlerë 3 000 000 lekë.
Makinë 6 000 dollarë.
Të ardhura të subjektit deklarues si opgj, në Tiranë, 520 800 lekë.
Qira nga shtëpia, 36 000 dollarë.

Viti 2009 (Deklarata fillestare)
Pemishte me truall 5 678 m2, nga e cila 300 m2 truall dhe banesë 90 m2 ndrëtuar në vitin 1950. Trashëguar nga prindërit.
Shtëpi me sipërfaqe 432 m2, truall 600 m2, ndërtuar në vitin 1996 me vlerë 40 000 dollarë.
Tokë bujqësore 3 682 m2 nga e cila janë 300 m2 truall dhe 56 m2 ndërtim në Durrës, blerë në vitin 2002 për 480 000 lekë.
Ap banimi 174 m2 dhe dy garazhe blerë në vitin 2008 për 130 000 euro. Burimi: Shitur tokë arë 2 717 m2, në të cilën është fusha e mini futbollit dhe lokali me sipërfaqe 1 400 m2 për 95 000 euro dhe me kredi 35 000 euro.
Tokë bujqësore dhe ullishte 3 500 m2.
Tokë arë 2 000 m2.
Tokë arë dhe pemëtore 2007 m2.
Tokë bujqësore 2 717 m2, blerë në vitin 2003.
Depozitë bankare 7 000 000 lekë.
Autoveturë Golf 4 me vlerë 500 000 lekë.
Llogari bankare 5 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si opgj, në Tiranë, 25 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si oficere kredie, 35 000 lekë.
Kredi 40 000 euro. Pa shlyer 38 700 euro.
Detyrim për blerje ap me vlerë 5 000 euro.
Pasuria e bashkëshortes
Tokë bujqësore 2 000 m2 në fshatin Rinia.
Depozitë bankare, 3 000 000 lekë.
Autoveturë Golf 2 me vlerë 300 000 lekë.
Depozitë bankare, 500 000 lekë.
Viti 2009 (Deklarata vjetore)
Blerë garazh 21.2 m2 me vlerë 18 000 euro. Paguar 8 000 euro.
Bono thesari me vlerë 7 000 000 lekë.
Tërhequr nga llogaria bankare 7 000 000 lekë dhe 5 000 euro.
Gjendje kesh 600 000 lekë.
Llogaria e pagës me vlerë 458 484 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si inspector në ILDKPKI, 1 205 535 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si oficere kredie, 1 053 887 lekë.
Të ardhura nga shitja e bonove të thesarit, 584 312 lekë.
Kredi 40 000 euro. Pa shlyer 37 100 euro.
Detyrim për blerjen e garazhit, 10 000 euro.
Shpenzime për shkollën e djalit, 1 200 euro.
Shlyerje (nuk e thotë se ndaj kujt), 3 000 euro.
Pakësim i depozitës bankare të bashkëshortes, 1 000 000 lekë.
Mbyllur depozita e bashkëshortes me vlerë 500 000 lekë.

Viti 2010
Shtuar tokë truall me sip 28 104 m2.
Llogari page, 540 000 lekë.
Gjendje kesh në emër të bashkëshortes 150 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si inspektor në ILDKPKI, 1 387 623 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si Drejtore e Drejtorisë së shërbimeve mbështetëse në filialin e Postës Shqiptare, 728 000 lekë.
Interesa nga bono thesari, 511 129 lekë.
Interesa nga llogaria e bashkëshortes, 120 000 lekë.
Të ardhura nga pensioni i nënës, 48 396 lekë.
Kredi në shumën 45 000 euro. Pa shlyer 37 676 euro.
Shlyerje detyrimi për arsimin e dy djemve, 4 098 euro.
Pakësim i depozitës së bashkëshortes me 1 000 000 lekë.

Viti 2011
Shtuar bono thesari me vlerë 3 000 000 lekë.
Pakësuar gjendja e llogarisë rrjedhëse, -540 000 lekë.
Pakësuar gjendja kesh -750 000 lekë.
Gjendje, kursime në shumën 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues në ILDKPKI, 1 319 713 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si Drejtore e Drejtorisë së shërbimeve mbështetëse në filialin e Postës Shqiptare, 728 000 lekë.
Interesa nga bono thesari, 683 000 lekë.
Interesa nga llogaria e bashkëshortes, 34 000 lekë.
Të ardhura nga pensioni i nënës, 48 396 lekë.
Kredi në shumën 45 000 euro. Pa shlyer 36 445 euro.
Shlyerje detyrimi për arsimin e dy djemve, 4 602 euro.
Mbyllur llogaria e bashkëshortes dhe kaluar në bono thesari shuma 1 000 000 lekë.

LEXO EDHE:  Shqipëria në kushte mbijetese/ Qarqet më të varfëra 

LEXO EDHE:  BE dhe ISHM, çmim për gazetarinë investigative në Shqipëri

Viti 2012
Llogari bankare 21 000 euro, krijuar nga shitja e tokës.
Të ardhura nga bono thesari, 684 353 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues në ILDKPKI, 1 267 309 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si Drejtore e Drejtorisë së shërbimeve mbështetëse në filialin e Postës Shqiptare, 780 000 lekë.
Të ardhura nga pensioni i nënës, 520 000 lekë.
Kredi në shumën 45 000 euro. Pa shlyer 36 445 euro.
Shlyerje detyrimi për arsimin e dy djemve, 4 671 euro.

Viti 2013
Shitur tokë bujqësore 1 750 m2, me vlerë 210 000 euro.
Shtuar bono thesari në 22 000 000 lekë.
Llogari me vlerë 2 000 000 lekë.
Blerë makinë Audi 22 000 euro. Shitur pas një aksidenti në shumën 990 000 lekë.
Llogari bankare 3 000 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues në ILDKPKI, 249 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Posta Shqiptare, 746 778 lekë.
Të ardhurat nga interesat e bonos së thesarit, 1 607 000 lekë.
Të ardhura nga interesa bankare 49 000 lekë.
Kredi në shumën 45 000 euro. Pa shlyer 33 660 euro.
Shlyer detyrimi për garazhin 10 000 euro.

Viti 2014
Të ardhura të subjektit deklarues në ILDKPKI, 170 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Posta Shqiptare, 124 000 lekë.

Viti 2015
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Pukë, 168 000 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Posta Shqiptare, 136 000 lekë.
Të ardhura nga paga e djalit në OSSHE, 144 998 lekë.
Të ardhura nga obligacionet 423 000 lekë.
Të ardhura (nuk e thotë nga ), 94 300 lekë.
Kredi 40 000 euro. Pa shlyer 30 156 lekë.
Kredi marrë nga djali 1 000 000 lekë. Pa shlyer 844 000 lekë.

Viti 2006
Pakësuar llogaria me 1 000 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 1 001 916 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Posta Shqiptare, 804 180 lekë.
Të ardhura nga paga e djalit si jurist në OSSHE, 869 900 lekë.
Interesa nga obligacionet, 846 000 lekë.
Të ardhura…612 000 lekë.
Kredi 40 000 euro. Pa shlyer 28 486 lekë.
Sigurim jetë 1 040 euro.
Overdraft 250 000 lekë.
Kredi konsumatore në emër të bashkëshortes, në shumën 310 000 lekë. Pa shlyer 248 000 lekë.
Kredi marrë nga djali 1 000 000 lekë. Pa shlyer 926 000 lekë.

Viti 2017
Shitur tokë, 200 m2 me vlerë 300 000 lekë.
Shitur makina Mercedez Benz, 7 500 euro.
Pakësuar llogaria me 1 000 000 lekë.
Gjendja kesh 2 000 euro.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 1 001 916 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Posta Shqiptare, 903 500 lekë.
Shpërblim bashkëshortes nga angazhimi në Komitetin e Kontrollit SHKK “Alber kredi”, 55 250 lekë.
Të ardhura nga paga e djalit si jurist në OSSHE, 869 900 lekë.
Të ardhura… 490 000 lekë.
Interesa nga obligacionet, 846 000 lekë.
Të ardhura nga qiraja e banesës në Tiranë, 1 050 euro.
Kredi 40 000 euro. Pa shlyer 26 501 lekë.
Sigurim jetë 1 040 euro.
Kredi konsumatore në emër të bashkëshortes, në shumën 310 000 lekë. Pa shlyer 106 000 lekë.
Kredi marrë nga djali 1 000 000 lekë. Pa shlyer 816 000 lekë.

Viti 2018
Blerë makinë Volvo XC 60 me vlerë 13 500 euro.
Pakësuar llogaria me 8 000 000 lekë.
Shitur 1 000 m2 tokë, për 25 000 euro.
Gjendje kesh 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues si prokuror në Kavajë, 1 001 916 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes nga Posta Shqiptare, 900 228 lekë.
Shpërblim bashkëshortes nga angazhimi në Komitetin e Kontrollit SHKK “Alber kredi”, 123 250 lekë.
Të ardhura nga paga e djalit si jurist në OSSHE, 869 900 lekë.
Të ardhura… 273 000 lekë.
Interesa nga obligacionet, 846 000 lekë.
Të ardhura nga qiraja e banesës në Tiranë, 287 000 lekë.
Të ardhura të djalit nga puna në një kompani në USA, 55 000 dollarë.
Kredi 40 000 euro. Shlyer.
Sigurim jetë 1 040 euro.
Llogari rrjedhëse e bashkëshortes, 171 173 lekë.
Kredi konsumatore në emër të bashkëshortes, në shumën 310 000 lekë. Shlyer.
Kredi marrë nga djali 1 000 000 lekë. Shlyer.
Kredi e marrë nga djali 2 000 000 lekë. Pa shlyer 1 853 000 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

‘Drejtësia e Gjirokastrës” në Vetting/ Emrat e “viktimave” që shkaktoi Reforma në Drejtësi

Publikuar

-

Nga

Drejtuesit e Prokurorisë dhe Gjykatës së Gjirokastrës janë shkarkuar nga Vettingu dhe tashmë në radhë janë kolegët e tyre.

Jashtë organit të akuzës ka përfunduar drejtuesi i Prokurorisë së Gjirokastër, Arben Pasho. Shkak për shkarkimin e tij është bërë një marrëdhënie financiare me një biznesmen që ishte denoncuar tre herë për pastrim parash.

“Viktimë” në Vetting ka rënë edhe kreu i Prokurorisë së Apelit Gjirokastër, Alfred Agolli. KPK i vuri në dukje Agollit problemet e gjetura sa i përket pasurisë së tij të vetme, një apartament 68.5 metra i blerë në vitin 2007 në Gjirokastër.

Ndër të tjera KPK rrëzoi raportin e dytë të Drejtorisë së Informacionit të Klasifikuar, ku prokurori Agolli cilësohej si i papërshtatshëm për të vazhduar detyrën.

Për Agollin kishte pasur dy raporte nga DSIK. Raporti i parë ishte pozitiv, por në të dytin DSIK e vlerësonte “të papërshtatshëm” prokurorin Agolli.
edhe një tjetër prokuror i Gjirokastrës nuk i ka shpëtuar Vettingut. Ai është Spartak Çoçoli i cili, u shkarkua nga detyra, pas problemeve me integritetin dhe profesionalizmin. Për pasurinë, është shkarkuar edhe kryetarja e Gjykatës së Gjirokastrës Albina Spaha.

Ndërsa për gjyqtaren Irena Brahimi, të cilën KPK e konfimoi në detyrë, Komisioneri Publik ka kërkuar rihetim të saj. Vendimi është lënë në duar të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit nëse do ta mbjë në detyrë gjyqtaren Brahimi apo do ta shkarkojë.

Komisioneri Publik pretendon se KPK nuk ka vlerësuar drejt mungesat e burimeve të ligjshme për vitet 2007 dhe 2008 të parave me të cilat gjyqtarja Brahimi ka blerë një apartament dhe një njësi shërbimi në Gjirokastër, si dhe nuk ka hetuar në thellësi pretendimet e saj për kursime familjare.

LEXO EDHE:  Vettingu/Bylykbashi: Të gatshëm për konsensus, por të respektohen proçedurat kushtetuese

LEXO EDHE:  Ndërtimi i HEC-it të Skavicës/ Çfarë parashikon projekti që zë fill që prej 1963

Një tjetër gjyqtar i shkarkuar por jo nga Vettingu, por nga bëmat e tij është edhe gjyqtari Guximtar Boçi. Kujtojmë se në vitin 2016, pas publikimit të audio-përgjimit, ku kryetari i Gjykatës së Gjirokastrës, Guximtar Boçi i kërkonte favore seksuale një gruaje 40-vjeçare në këmbim të vendosjes së drejtësisë për një çështje pronësie, që gruaja kishte në gjykatë, Këshilli i Lartë i Drejtësisë vendos të shkarkojë këtë të fundit.

Më poshtë po sjellim shkrimet mbi pasuritë e gjyqtarëve dhe prokurorëve të Gjirokastrës, përfshirë këtu edhe bëmat e tyre profesionale./CNA.al

“KPK mbylli sytë për gjyqtaren e Apelit”/ Kritikat e gjyqtarit në prag Vettingu

 

Liroi të dyshuarin për pedofili/ Gjyqtarja merr qira nga LSI

 

Skandali seksual në Gjykatë dhe pasojat/ Vettingu nis hetimet për gjyqtaren

La të lirë trafikantët e drogës/ Pasuria e gjyqtarit që u “kryqëzua” nga Apeli

 

Nga pasuria tek punësimi i vajzës në gjykatë/ A ka përfituar nga KLD, Izet Salaj

 

 

Ra në përgjimin e Krimeve të Rënda/ Zbulohet pasuria e prokurorit sekser

 

Krimet e Rënda hetojnë prokurorin Spartak Çoçoli

 

Mbylli hetimet për biznesmenin/ Vettingu pret “kokën” e prokurorit Arben Pasho

 

Fusha, kandidat për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi/ Si përfitoi pronën 440 m2, prokurori në Tiranë

 

Pas shkarkimit nga Vettingu/ Fusha zë vendin e Alfred Agollit

 

Krimet e Rënda përfshihen në skandal/ Favorizuan “gjyqtarin e seksit”

Kërkoi favore seksuale/ Ish-kryegjyqtari kërkon rikthimin në detyrë

Probleme me pasurinë/ Shkarkohet kryetarja e Gjykatës së Shkallës së Parë, Gjirokastër

LEXO TE PLOTE

Vetingu

“Drejtësia e Durrësit” në Vetting/ Nga gjyqtarja me 1 milion dollarë, tek plumbat mbi prokurorin

Publikuar

-

Nga

Procesi i Vettingut, që në krye të herës, “zbrazi” Gjykatën dhe Prokurorinë e Apelit në Durrës.

Pasuria e dyshimtë çoi në shkarkimin e tyre. Në këtë mënyrë në kohë record, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, shkarkoi gjyqtarët e Apelit të Durrësoit Tritan Hamitaj, Besim Trezhnjeva, Arjan Balliu dhe Arben Vrioni.

Për Hamitaj KPK konstatoi mungesë burimesh në vlera të mëdha për pasurinë e krijuar dhe deklarime të pasakta, për Trezhnjevën për fshehje të pasurisë, për Arjan Balliun dhe Arben KPK konstatoi sërish probleme me pasurinë. Të njëjtin fat, për të njëjtën arsye si gjyqtarët kanë pasur edhe prokurorët e Apelit, Ferdinand Elezi dhe Bujar Hoti.

Ndërsa prokurori i Apelit Ludovik Dosaj rrezikon postin pas ankimimit të Komisionerit Publik. Ai u konfirmua në detyrë nga KPK duke kaluar shkallën e parë të Vettingut por komisioneri publik i doli kundër. Tashmë Vettingu ka “zbritur”, në Shkallën e Parë, ku nuk mungojnë bëmat profesionale të prokurorëve dhe gjyqtarëve ndër vite.

Risjellim në vëmendje se nëvitin 2015, Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive paditi në Prokurori për fshehje pasurie dhe dyshim për pastrim parash, gjyqtaren Shpëtime Pitaku. Ajo akuzohej se ka fshehur rreth 1 milion dollarë pasuri, përmes falsifikimit të dokumentave dhe tashmë pret Vettingun.

Nga ana tjetër organi i akuzës në Durrës, në disa raste është përfshirë në skandale. Kujtojmë këtu rastet e grabitjes.
Sikur të mos mjaftonin këto, një tjetër ngjarje e rëndë kriminale, me objekt prokurorin e Durrësit Arjan Ndoj ka tronditur rendin dhe sigurinë në qytetin bregdetar,

Ndaj prokurorit Ndoj u krye një attentat, ngjarje kjo e cila sot është në duar të GJKKO-së. Ndërsa prokurori Arjan Ndoj me një super-pasuri ende nuk ka dalë në Vetting.

Më poshtë po sjellim shkrimet mbi pasuritë dhe aaspektin professional të gjyqtarëve dhe prokurorëve të Durrësit në kuadër të procesit të Vettingut./CNA.al

Kërkoi pushim të hetimeve për “dosjen 339”/ 10 000 euro dhuratë, për prokuroren nga vëllai

 

Agron Gjana e largoi nga drejtimi i prokurorisë/ Vëllai i ish Presidentit me Toyota 25 000 euro

LEXO EDHE:  Shqipëria në kushte mbijetese/ Qarqet më të varfëra 

 

Nga kërcënimi tek dështimi/ Pasuria e prokurores Oltiana Çifliku

Prokurori i “zotit të drogës”/ Nga Kurbini në Durrës me një apartament

Ina Rama e “hodhi” në rrugë/ Prokurori i serverave, kujton pas 5 vitesh, llogaritë e gruas

 

Vettingu i prokurorit Afrim Shehu

 

Çifti i gjyqtarëve Balliu në “mjerim”/ Pasuri apo drejtësi me qira?

Një shtëpi dhuratë dhe një tjetër me kredi/ Si ka ndryshuar pasuria e prokurorit Arben Sharra

 

Me apartamente nga Tirana në Durrës/ Shpëtim Reka, gjyqtari që punon për Rilindjen?

Gjyqtarja fshehu 1 milionë dollarë/ ILDKP e kallëzon në Prokurori

Privatizimi i hotel “Vollgës”/ Në hetim 3 gjyqtarë

Amnistoi bashkëshortin nga hetimet?/ Prokurorja e Durrësit me pasuri të dyshimtë

 

Dha dorëheqjen para përballjes me vettingun/ KPK nxjerr nga sistemi i drejtësisë prokuroren e Durrësit

 

Refuzoi arrestimin e zyrtarëve me tenderat/ Eda Kaja, gjyqtarja e skandaleve

 

U kërcënua nga Erion Braçe/ Zbardhet pasuria e gjyqtares që konfirmoi akuzat e Ndojës

 

Grabitja në Prokurorinë e Durrësit/ Anita Jella me “mision security”

I varfri i Gjykatës së Apelit/ Valbon Çekrezi në mjerim drejt Vettingut

 

Borxh për shtëpi luksoze/ Gjyqtari Desart Avdulaj manipulon me pasurinë?

KLP e la jashtë SPAK-ut/ Prokurorja e mbytur në borxhe, për apartamente

Fëmijët me biznes dhe apartamente/ A e justifikojnë kreditë, pasurinë e prokurorit të Apelit?

Kap çfarë të kapësh nga drejtësia/ Dritëhijet e pasurisë së një prokurori

 

Dhjetëfishoi pasurinë në 4 vite/ Prokurori që mbrojti trafikantin e drogës me 21 apartamente

Probleme me pasurinë/ Ngec në “sitën” e vettingut një tjetër gjyqtar

 

Liroi nga burgu Lul Berishën/ Vettingu i “pret” kokën gjyqtarit

 

Probleme me pasurinë/ Shkarkohet kreu i prokurorisë së Durrësit

Prokurori që e mban gruaja/ Zbardhet pasuria e kandidatit për Këshillin e Lartë të Prokurorisë

 

LEXO EDHE:  Takimit Rama-Basha i bashkohet edhe një përfaqësues i LSI-së

 

 

LEXO TE PLOTE