Connect with Us

“Dosja Top Channel”, pjesa e dytë/ Gjyqet, paditë në prokurori dhe përplasjet vazhdojnë

Lajme

“Dosja Top Channel”, pjesa e dytë/ Gjyqet, paditë në prokurori dhe përplasjet vazhdojnë

Publikuar

-

Çfarë halli ka Vjollca Hoxha në majë të Moravës?!

Një rrugë e gjatë e pandalshme, padi penale, çështje në gjykim, prokuroria në lojë dhe palët janë në përplasje të plotë. Në Gjykatën e Faktit ka disa kërkesa, përjashtim gjyqtarësh, më pas kallëzime në prokurorinë e Tiranës. Vendime pro njërës palë që rrëzohen në favor të palës tjetër. Beteja e aksioneve vazhdon me proçedurat e gjykatave të Shqipërisë. Strukturë e akuzuar shpesh si një sekt i korrupruar, që tashmë është përfshirë në vetting.

Më poshtë po sjellim pjesën e dytë të “dosjes Top Channel”, e cila i është dorëzuar ambasadores së SHBA në Tiranë, Yuri Kim, pak kohë më parë, një fakt që CNA.al e raportoi disa ditë më parë. (Lexo ketu)

Më 15 shkurt 2016, kërkuesit i janë drejtuar sërish Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë me kërkesën për përjashtimin e gjyqtares Teuta Hoxha nga gjykimi i mëtejshëm i çështjes civile me nr. 5059 Akti.

Me vendimin Nr.232, datë 01.03.2016, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë ka vendosur “pranimin e kësaj kërkese dhe përjashtimin e gjyqtares Teuta Hoxha nga gjykimi i kësaj çështje civile.”

Gjthashtu, me anë të një kallëzimi penal datë 18.02.2016, drejtuar Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Z. Albert Sino dhe Z. Aurel Baçi, kërkojnë kryerjen e hetimeve dhe ushtrimin e ndjekjes penale ndaj gjyqtares së Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Teuta Hoxha për krimet e “shpërdorimit të detyrës” dhe “falsifikimit të dokumentave” nga personi që ka për detyrë hartimin e tyre.

Gjithashtu, në mbrojtje të të drejtave ligjore të cënuara dhe të shkelura në mënyrë flagrante në kundërshtim me të gjithë legjislacionin përkatës në fuqi në Republikën e Shqipërisë, Pala e Paditur ju drejtohet nëpërmjet shkresave zyrtare shumë institucioneve kombëtare dhe ndërkombëtare të tilla si Presidentit të Republikës së Shqipërisë, Kyreministrisë, Kuvendit, Këshillit të Europës, Delegacionit Europian, Diplomacive të huaja si Ambasadës Amerikane, Britanike, Hollandeze etj.

Më datë 17.02.2016, Albert Sino dhe Aurel Baçi kundrejt masës së sigurisë kanë paraqitur ankim duke iu drejtuar Gjykatës së Apelit Tiranë, ku kërkojnë ndryshimin e vendimit të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Nr. 5059, datë  05.02.2016 dhe heqjen e masës së sigurimit të padisë.

LEXO EDHE:  Sokol Balla-Ramës: Ia keni marrë dorën duke u përzierë me punët e brendshme të SHBA

Gjykata e Apelit pas analizimit të çështjes vendosi “lënien në fuqi të Vendimit Nr. 5059, datë 05.02.2016.”

Ndërkohë, në lidhje me padinë e themelit kundrejt të paditurve Albert Sino dhe Aurel Baçi me detyrimin për t’i njohur paditësit pronar edhe mbi 60% të aksioneve të shoqërisë “Top Channel” sh.a, duke kërkuar edhe “ligjërimin” e masës së sigurimit të vendosur me Vendimin Nr. 5059, datë 05.02.2016, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë me vendimin Nr.3873 datë 09.05.2016, pas shqyrtimit dhe gjykimit në themel të çështjes nga gjyqtarja Marinela Osmani, vendos “rrëzimin e padisë së palëve paditëse Vjollca Hoxha, Lorela Hoxha, Sara Hoxha, Redia Hoxha dhe Itan Hoxha si dhe heqjen e masës së sigurimit të padisë.”

Ndaj këtij vendimi është ushtruar ankim nga pala paditëse në Gjykatën e Apelit Tiranë. Kjo e fundit, me vendimin nr.436, datë 10.06.2016, vendosi “lënien në fuqi të vendimit nr. 5059 Akti, datë 05.02.2016 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë.”

Palët Albert Sino dhe Aurel Baçi, paraqitën rekurs pranë Gjykatës së Lartë kundër vendimit nr.436, datë 10.06.2016 të Gjykatës së Apelit Tiranë dhe vendimit nr. 5059 akti datë 05.02.2016 “për sigurimin e padisë” të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë./ CNA.al

Vijon

Ekskluzive/ Dosja Top-Channel, përfundon në ambasadën Amerikane

“Dosja Top Channel”, pjesa e parë/ Si u themelua dhe filluan përplasjet në gjykata

Si do të zgjidhen gjyqet e Top Channel në Gjykatën e Lartë?!

Dosja “Top Channel”/ Skandalet nga aksionet tek gjyqet dhe shantazhet

Vjollca Hoxha humb betejën me bosët e mëdhenj për Digitalb/ Bie “monopoli” i vendimmarrjes

Skandali/ Zbulohet skema e plotë, si pronarët e inceneratorëve paguan aksionerët e Top Channel

Si i “vrau” Vjollca të gjithë shokët dhe bashkëpunëtorët e Tanit të Top-it

Top Channel dhe Vjollca Hoxha shantazh gjyqtarëve

‘Vetingu’/ “Top Channel” vë në shënjestër gjyqtarët që nuk i përulen Vjollca-Blushit

Top Channel dhe Vjollca Hoxha shantazh gjyqtarëve

Top Channel i shpall “luftë” gjyqtarit/ Vjollca Hoxha dërgon nipin në protestë

Top Channel sulmon Gjykatën e Lartë në prag të gjyqit për aksionet e pronësisë

Si do të zgjidhen gjyqet e Top Channel në Gjykatën e Lartë?!

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lajme

Pse Kisha Orthodhokse i nderon ata që ranë për mbrojtjen e Atdheut?

Publikuar

-

Nga

Pse Kisha Orthodhokse i nderon ata që ranë për mbrojtjen e Atdheut?

Nga Miron Çako – Përgjegjësi i Zyrës së Katekizmit të Kryepeshkopatës

Dita e pavarësisë, 28 nëntor dhe e çlirimit 29 nëntor, na nxisin të gjithëve, si shtetas të përgjegjshëm, në kujtim dhe nderim të atyre njerëzve që sakrifikuan edhe jetën për pavarësinë e çlirimin e vëndit tonë.

Veçanërisht Kisha Orthodhokse ka një shërbesë të veçantë në nderim të flamurit tonë kombëtar në ditën e pavarësisë. Flamuri kombëtar vendoset brenda kishës dhe pas një dhoksologjie drejtuar Perëndisë Tiradik, Atit, Birit dhe Shpirtit të shenjtë, kleri së bashku me besimtarët luten : “O Zot, që bekon dhe shenjtëron, ti bekoje flamurin tonë dhe shpëtoje shtetin tonë nga çdo rrezik e  shtrëngicë dhe drejtoje në udhën e dritës, lirisë të përparimit, në hijen tënde dhe vlerësona ne të pavyerit ta kremtojmë këtë ditë të lavdëruar me nder, shëndet dhe ditë të gjata këtu e kudo. Se ti je Perëndi mëshirëplotë dhe njeridashës dhe ty ta drejtojmë lavdinë e Atit dhe Birit dhe Shpirtit të Shenjtë, tani e përherë e në jetë të jetëve. Amin!”

Kisha Katholike Apostolike Orthodhokse, duke qënë një kishë e shpërndarë në të gjithë botën, i shërben mirëqënjes së vendit ku ajo ndodhet. Kisha, si trupi i Krishtit dhe Ai kreu i saj, ka si mesazh dhe punon ndershëm për paqen në çdo vend, sepse Shpëtimtari, Zoti Jisu Krisht,  është: “Perëndia i paqës”(Romakëve 16-20) dhe Ai lumëron paqëberësit: “Lum ata që përpiqen për paqen, sepse ata do të quhen bij të Perëndisë”. (Mateu 5-9)

Kur kjo paqe rrezikohet nga armiqtë e jashtëm dhe të brendshëm të atij vendi, Kisha Orthodhokse nxit besimtarët e saj që të bëjnë detyrën sublime ndaj mbrojtjes së atheut, si përmbushje urdhëresës: “Duaje Zotin, Perëndinë tënd, me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd, me gjithë mendjen tënde e me gjithë forcën tënde!”. Ky është i pari urdhërim. Dhe i dyti i ngjan këtij: “Duaje të afërmin tënd porsi vetveten”. Nuk ka urdhërim tjetër më të madh se këta”.

Ky binom i pandashëm energjizon dashuritë e ndërsjellta duke marrë e duke dhënë, sepse dashuria për Zotin mbi veten, të drejton në dashuri ndaj tjetrit si veten, dmth ndaj atdheut vëndit ku punojmë e jetojmë së bashku dhe kjo dashuri njëri – tjetrit na drejton përsëri drejt dashuris së Zotit: “Sepse po ta duam njëri –tjetrin, Perëndia qëndron në ne dhe dashuria e tij është e përsosur ndër ne.“ ( 1 Joanit 4-12)

Kisha Orthodhokse nuk ka ngurruar të nxisë besimtarët ta duan atdheun e tyre, sepse ai që do Zotin duhet të doje edhe atdheun. Flamuri i çdo kombi mishëron këtë flijim dashurie ndaj atdheut, prandaj Kisha bekon flamurin e çdo kombi, jo si nacionalizëm dhe filitizëm, por si një nderim ndaj dëshmorëve, që ranë për atdhe dhe si nxitje dashurie të popujve për vëndin e tyre ku kisha i shërben Zotit dhe njeriut.

Që në kohët apostolike, Kisha e ka respektuar shtetin dhe ka kërkuar që besimtarët të luten dhe të kontribojnë në mbarëvajtjen e Tij, sepse paqja në një vend është në të mirën e vetë kishës. Apostull Pavli thotë:” Të bëj thirrje, pra, para së gjithash, që të bëhen përgjërime, lutje, ndërhyrje dhe falënderime për të gjithë njerëzit, për mbretërit e për të gjithë ata që janë në pushtet, që të mund të shkojmë një jetë të qetë dhe të paqtë me çdo perëndishmëri dhe nder. Sepse kjo është e mirë dhe e pëlqyer përpara Perëndisë, Shpëtimtarit tonë, i Cili dëshiron që gjithë njerëzit të shpëtohen dhe t’ia arrijnë njohjes të së vërtetës.” ( I Timotheut 1-2)

Pasuesit e doktrinës së Krishterë, që në shekujt e parë, kanë marrë pjesë në detyra ushtarake. Sipas Tertulianit shkrimtar i krishter i shekullit II, numri i tyre ishte aq i madh sa mbushnin ushtrinë Romake. Edhe pse krishtërimi përndiqej nga perandorët romak, Kisha Apostolike i këshilloi ushtarët e krishterë të ruheshin në ushtri nga rreziku i ndikimeve fetare pagane dhe imorale që bien ndesh me besimin dhe moralin e krishterë, por asnjëherë nuk ka dënuarë ose ka penguar detyrën ushtarake.

LEXO EDHE:  Pas grabitjes së Prokurorisë/ Mikesha e Arta Markut rehabilitohet në SPAK?

LEXO EDHE:  Prokuroria “dhëmb për dhëmb” me Tahirin/ Ja lëvizja e radhës

Këtë e tregon edhe numri i madh i shenjtorëve martirë, që bënin pjesë në ushtëri. Në sinaksarët e shenjtorëve të Kishës Orthodhokse ka shumë shenjtorë dëshmorë, që ishin ushtarë edhe në ushtritë pagane, të cilët luftuan me trimëri në detyrat ushtarake, por kundërshtuan autoritet, vetëm kur urdhrat e tyre ishin kundër besimit dhe moralit të krishterë edhe pse ju rrezikohej jeta.

Në pagëzimin e ushtarëve, Kisha Apostolike, sipas kanoneve të apostujve  nuk ndaloi shërbimin e tyre ushtarak, por caktoi po atë rregull që kishte caktuar edhe Joan Pagëzori, kur ushtarët i kërkuan çfarë ata duhet të bënin që të shpëtoheshin: “Edhe ushtarët e pyetën duke thënë: ”Dhe ne, ç’duhet të bëjmë?”. Dhe ai u tha atyre: ”Mos i bëni shantazh asnjeriu, mos i bëni akuza të rreme kurrkujt dhe jini të kënaqur me pagën tuaj!”. (Luka 3-14)

Po ashtu Shën Athanasi i madh shekulli i IV, i mbiquajtur edhe “Atë i Orthodhoksisë”,  mëson në lidhje me detyrën ushtarke të mbrojtjes së vendit: “Të vrasësh nuk është e lejueshme, por të zhdukësh armiq në kohë lufte, është edhe e ligjëshme edhe e denjë për lëvdatë. Kështu, vlerësohen për nderime të mëdha, ata që  janë  shquar në luftë. Atyre u ngrihen përkujtimore, që të dëshmojnë veprat e tyre. Kështu që një punë, e cila në një mënyrë e një kohë  të caktuar nuk është e lejuar, por në një mënyrë tjetër edhe lejohet edhe ndjehet”

Po ashtu Shën Vasili e interpreton, shekulli i IV, rregullin e Shën Athanasit: “Vrasjet në luftë, etërit tanë s’i kanë numërur si vrasje; më duket se ata u japin ndjesë atyre që luftojnë për mbrojtjen e urtësisë dhë të shpresës”

Rregulli kanoik dhe praktik i Kishës orthodhokse, na thotë se lufta mbrojtëse është luftë e arsyetuar e lejuar dhe luftëtarët që luftojnë dhe bien dëshmor meritojnë të nderohen. Thirrja e atdheut, kur është në rrezik, hyn me shpejtësi në ndërgjegjen e besimtarëve, sepse është  mbështetje e doktrinës ungjillore të dashurisë ndaj  Zotit dhe dashurisë ndaj të afërmit.

Për këtë arsye, Kisha orthodhokse, lutet dhe i nderon si ata që ranë për fe po ashtu edhe ata që ranë për atdhe, sipas mësimit dhe shembullit të Krishtit, që tha tek nxënësit e tij: “sepse  ska dashuri më të madhe se të japësh jetën për miqtë” (Joani 15-13).

LEXO TE PLOTE

Lajme

Shqipëria e fundit për besueshmërinë në zgjedhje/ SHBA renditet vetëm një shkallë më lart

Publikuar

-

Nga

Nga Astrit Patozi/ Ata që po guxojnë të përflasin Amerikën nga Tirana...

Në të gjitha studimet, Shqipëria renditet si një vend me korrupsion shumë të madh.

Këtë gjë e ka vërtetuar edhe një studim i bërë së fundmi, duke marrë shkas nga zgjedhjet në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Presidenti aktual i SHBA, Donald Trump, ka ngritur akuzat se zgjedhjet e 13 nëntorit janë manipuluar në disa shtete dhe kjo ka bërë që amerikanët të humbasin besimin te integriteti i zgjedhjeve.

Mediat amerikane kanë raportuar se SHBA është vendi i 37-të përsa i përket integritetit te zgjedhjeve, ndërsa shteti i fundit për besueshmëri në zgjedhje është Shqipëria.

Kronikën ku rapotohet ky informacion e ka publikuar në rrjetet sociale Marko Kepi, shqiptari i parë Republikan që garoi për Asamblenë e New York-ut.

LEXO EDHE:  Sokol Balla-Ramës: Ia keni marrë dorën duke u përzierë me punët e brendshme të SHBA

LEXO EDHE:  Parashikimi i ekspertit amerikan/ 100 mijë vetë mund të humbin jetën nga koronavirusi në SHBA

Ai thotë se fakti që SHBA renditet pranë Shqipërisë, është vërtet shqetësuese.

Meqenëse kam lindur në Shqipëri, mund t’ju them se ata kanë sistemin e votimit më të korruptuar në botë. Për SHBA të jesh pranë Shqipërisë është jashtëzakonisht shqetësuese!!!”, shkruan Kepi në rrjetet sociale./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Lajme

KLP e shkarkoi/ Kuvendi emëron Ilirjana Nano, kryetare të Komisionit Rregullator në KQZ

Publikuar

-

Nga

KQZ/ Kryetarja e Komisionit Rregullator ish shefe kabineti e Komisionerit

Bazuar në indicet mbi disa problematika të funksionimit të pjesës Administrative të Këshillit, Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka iniciuar në korrik 2020 një verifikim të situatës.

Me urdhër të Kryetarit të Këshillit, zoti Gent Ibrahimi është ngritur Komisionin Disiplinor i cili duhej të hetonte problematikat e situatës së krijuar bazuar në konstatimet dhe gjetjet e pasqyruara në dy memo të mbajtura nga këshilltarët e Kabinetit të Kryetarit të Këshillit dhe nga stafi administrativ i Këshillit Me datë 10. 07. 2020, Komisioni Disiplinor ka filluar ecurinë disiplinore për punonjësen znj. Ilirjana Nano, në cilësinë e Sekretarit të Përgjithshëm dhe me datë 10/07/2020, është njoftuar pezullimi i përkohshëm nga detyra.

Në përfundim të procesit, Komisioni Disiplinor ka konstatuar se veprimet dhe mos veprimet e saj si Nëpunësi më i Lartë i Shërbimit Civil në institucion, kanë sjellë pasoja të rënda për funksionimin normal të KLP, duke pasur dëme materiale dhe financiare. Këto veprime janë konsideruar si shkelje shumë të rënda, të parashikuara në Ligjin e 152/2013 për “Nëpunësin Civil”, neni 57, pika 1, germa “a”, dhe komisioni në përfundim të procesit pasi ka evidentuar shkeljet në Vendimin e tij Përfundimtar ka vendosur marrjen e masës disiplinore “Largimin nga shërbimi civil” për znj. Ilirjana Nano me detyrë Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit të Lartë të Prokurorisë.

Në 11.09.2020, Këshilli i Lartë i Prokurorisë është njohur me kërkesë padinë e ngritur ndaj tij nga znj, Ilirjana Nano, ku kërkohet shfuqizimin i urdhrit për largim nga detyra dhe detyrimin e palës së paditur për ta sistemuar në të njëjtin pozicion si edhe të paguajë pagën deri në ekzekutimin e këtij vendimi.

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka marrë dijeni nga mediat se më datë 6 tetor 2020, znj. Nano është votuar nga Parlamenti si kryetare e Komisionit Rregullator.

Pasi eshte shkarkuar nga KLP per shkelje flgrante administrative, Parlamenti e ka votuar se fundi ne nje detyre tjeter te rendesishm, si kryetare e Komisionit Rregullator te KQZ.

LEXO EDHE:  Kalonin refugjatët në SHBA/ Arrestohen dhjetëra persona

LEXO EDHE:  Strategjia e Trumpit ndaj Kinës

Po si kanë rrjedhur ngjarjet në të vërtetë?

Në ligjin për Kodin Zgjedhor të Republikës së Shqipërisë i ndryshuar, neni 13, pika 3, “Përzgjedhja e Komisionerit bëhet në bazë të eksperiencës së mëparshme të suksesshme në drejtim, të ligjshmërisë së demonstruar ose të provuar në ushtrimin e detyrave apo funksioneve dhe të reputacionit publik të kandidatit. Dokumentat apo referencat provuese të kandidatit lidhur me suksesin dhe ligjshmërinë në ushtrimin e detyrave duhet të shtrihen së paku për një periudhë vazhduese 3 vjeçare veprimtarie.”.

Në momentin e dorëzimit të dokumentacionit në Kuvend për kandidimim për një pozicion në Komisionin Regullator në KQZ, znj. Ilirjana Nano nuk plotësonte kriteret të cituara më lart; nuk ka një periudhë vazhduese 3 vjeçare veprimtarie dhe e cila, për më tepër, nuk mund të konsiderohet e suksesshme për deri sa largimi nga detyra e Sekretarit të Përgjithshëm të Këshillit të Lartë të Prokurorisë është bërë me masë disiplinore shkarkim nga detyra.

Ditën e premte, 13. 11. 2020, gjyqtarja e Gjykatës Administrative, znj. Elvana Çiçolli ka vendosur në mënyrë të shpejt ( që në seancën e parë, kur zakonisht caktimi i seancave gjyqësore zgjaten në kohë ) të mos marrë në konsideratë argumentet dhe provat të paraqitura nga juristët të Këshillit dhe të urdhërojë shfuqizimin e urdhrit të kryetarit të Këshillit për shkarkim nga detyra dhe për rrjedhojë, rikthimin të zonjës Nano në pozicionin e mëparshëm.
Në mënyrë paradoksale, më ketë vendim, zonja Ilirjana Nano do të jetë edhe kryetare e Komisionit Rregullator të KQZ edhe Sekretare e Përgjithshme në Këshillin e Lartë i Prokurorisë./CNA.al

LEXO TE PLOTE