Connect with Us

Socialistët kërkojnë dorëheqjen e Ramës/ Zbardhet letra, kush janë firmëtarët  

Politikë

Socialistët kërkojnë dorëheqjen e Ramës/ Zbardhet letra, kush janë firmëtarët  

Publikuar

-

Kryeministri Rama tek selia e PS

Ndërkohë që në datë 29 shkurt, PS pritet të mbledhë Kongresin, mësohet se një grup personalitetesh të larguara tashmë nga kjo forcë politike kanë kërkuar dorëheqjen e Edi Ramës, nga drejtimi PS-së.

Letra, mban firmën e personaliteteve të njohura në PS, si Arta Dade, Eva Teqja (Allushi), Ibrahim Sulaj,Irena Beqiraj, Luan Zhegu, Maqo Lakrori, Nazmir Bilani, Përparim Bodinaku.-raporton BW.

Në letër i kërkohet kreut të PS-së, Mocion për Reformimin e Partisë Socialiste të Shqipërisë.

“Vazhdimi i misionit politik afatgjatë për të cilin u krijua Partia Socialiste e Shqipërisë në vitin 1991 dhe zgjidhja e problemeve ekonomike, sociale e politike që përjeton vendi ynë në këtë periudhë zhvillimi (përfshirë edhe mbrojtjen nga fatkeqësitë natyrore dhe shërimin e pasojave të tyre),  kërkojnë sot një reformim të thellë cilësor të Programit politik dhe të Rregullave të funksionimit të saj.” thuhet në letër, në të cilën parashtrohen 10 ndryshimet për programin dhe statusin e partisë, ndryshime që firmëtarët i kërkojnë Ramës, t’i kalojë për votim në Kongres.

Letra e plotë

Numri i mandateve partiake të kryetarit, Sekretarit të Përgjithshëm dhe sekretarëve të Partisë Socialiste të Shqipërisë kufizohet deri në dy.

Drejtuar: Përfaqësisë së Kongresit të Partisë Socialiste të Shqipërisë, të dt.29 shkurt, 2020

Lënda: Mocion për  Reformimin e Partisë Socialiste të Shqipërisë

– Cilido porositës dhe përfitues i manipulimit dhe vjedhjes së votave në zgjedhjet brenda partisë përjashtohet përgjithmonë nga Partia.

Përshëndetje!

Jemi disa votuese dhe votues të Partisë Socialiste; midis nesh ka edhe anëtare/ë të saj. Përmes kësaj letre dëshirojmë që t’ju njohim me një mocion për reformimin e Partisë Socialiste të Shqipërisë. Mocioni përcakton objektivat kryesorë të reformimit dhe propozon një paketë me 10  ndryshime e plotësime themelore në Programin dhe në Statutin e partisë. Kërkojmë nga ju, paraqitjen e tij për votim në Kongresin e PS, të dt. 29 shkurt 2020.

Kjo letër do të bëhet publike me qëllim që çdo anëtare dhe anëtar  i PS, çdo votuese dhe votues  i PS, çdo simpatizante e simpatizant i saj, e po ashtu edhe çdo qytetare e qytetar tjetër i Republikës së Shqipërisë, kudo që ndodhet – në vend dhe në emigracion – të ketë mundësinë që të njihet vetë me përmbajtjen e këtij mocioni dhe të përcaktojë lirisht e me bindje të plotë  qëndrimin personal ndaj tij. Ne besojmë se shumica do ta mirëkuptojë dhe do ta mbështesë këtë mocion për reformim, pasi reformimi përmirëson Partinë Socialiste e për pasojë përmirëson edhe qeverisjen që i bëhet vendit në emër të saj dhe të votueseve e votuesve të saj.

 Mocion për Reformimin e Partisë Socialiste të Shqipërisë

Vazhdimi i misionit politik afatgjatë për të cilin u krijua Partia Socialiste e Shqipërisë në vitin 1991 dhe zgjidhja e problemeve ekonomike, sociale e politike që përjeton vendi ynë në këtë periudhë zhvillimi (përfshirë edhe mbrojtjen nga fatkeqësitë natyrore dhe shërimin e pasojave të tyre),  kërkojnë sot një reformim të thellë cilësor të Programit politik dhe të Rregullave të funksionimit të saj.

 Objektivat e mocionit:

1. Parti me liri  fjale, votim të ndershëm, vendimmarrje dhe drejtim kolegjial.

2. Parti me integritet, e pakapshme nga korrupsioni dhe krimi i organizuar.

3. Parti  që realizon qeverisje të majtë demokratike, që mbron dhe shërben interesat themelore të shtetasve shqiptarë, kudo që jetojnë dhe punojnë.

 Paketa me ndryshime e plotësime në Program dhe në Statut

1.Partia Socialiste e Shqipërisë punon për ndërtimin e një shteti solidar me shtetasit e vet, që garanton me ligj të drejtat  dhe liritë themelore të njeriut dhe krijon mundësi materiale për realizimin e tyre, duke filluar nga niveli i domosdoshëm për ushqim, veshje, strehim,  shërbim shëndetësor, arsimim, punësim dhe lëvizje të lirë.

2. Përfaqësuesit e Partisë Socialiste të Shqipërisë në institucionet shtetërore legjislativë dhe ekzekutivë, qëndrorë dhe vendorë, janë të detyruar politikisht që të hartojnë e të zbatojnë programe qeverisës me natyrë të majtë demokratike, si dhe të korrigjojnë çdo veprim të mëparshëm qeverisës, që nuk respekton këtë detyrim, pavarësisht se kur është kryer.

LEXO EDHE:   Rama nxjerr letrën/ Ka një mesazh për Dibranët

3. Partia Socialiste e Shqipërisë dhe grupi i saj parlamentar, do të ndërmarrin nismat e nevojshme ligjore për amendimine ndryshimeve që iu bënë Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë në vitin 2008. Amendimet përfshijnë  vendosjen e një sistemi zgjedhor që e bën Kuvendin e Shqipërisë më përfaqësues të vullnetit të popullit, fuqizon kontrollin parlamentar të ekzekutivit dhe shmang çdo përqëndrim ”de jure” e ”de facto” të pushtetit shtetëror në   një institucion apo individ të vetëm.

4.Partia Socialiste e Shqipërisë mbështet politikisht dhe publikisht veprimtarinë e drejtësisë së reformuar dhe të  institucioneve të saj, përfshirë SPAK dhe BKH,  për pastrimin e klasës politike drejtuese në pushtet dhe në opozitë nga korrupsioni dhe bashkëpunimi me krimin e organizuar. Këtu përfshihen:

(a) – Verifikimi sistematik dhe pa asnjë përjashtim i pasurisë së të gjithë personave që kanë kryer, kryejnë ose do të kryejnë funksionet e presidentit të Republikës, kryetarit të Kuvendit, kryeministrit, ministrit, deputetit, kryetarit të bashkisë;

(b)- Konfiskimi i  pasurive të tyre të paligjëshme;

(c)- Dënimi sipas ligjit i personit abuzues, pavarësisht funksionit politik që ka patur, që ka aktualisht apo që mund të ketë në të ardhmen.

5. Partia Socialiste mbështet politikisht dhe publikisht ndëshkimin ligjor, politik dhe publik  të manipulimit  dhe vjedhjes së votave, që mund t’i bëhet  çdo lloj forme të shprehjes së vullnetit të popullit (zgjedhje parlamentare e vendore, referendume,për çështje me interes publik, qëndror dhe vendor).Ndëshkimi ligjor është i mundshëm pavarësisht kohës se kur provohet krimi elektoral dhe pavarësisht statusit politik të personit apo personave  porositës, manipulues dhe vjedhës të votave.

6 .Kandidatët e Partisë Socialiste për deputet, kryetar bashkie dhe këshilltar vendor propozohen nga organizatat socialiste të zonës zgjedhore vendore në të cilën ato veprojnë.Kandidatët zhvillojnë fushatë parazgjedhore në parti e në komunitet dhe përzgjidhen me votim të fshehtë. Forumet partiake drejtuese,që shpallin emrat e kandidatëve zyrtarë të Partisë Socialiste të Shqipërisë në zgjedhjet parlamentare dhe vendore, detyrohen që të respektojnë propozimin e organizatave socialiste.Përndryshe,duhet të argumentojnë      mospajtimin e vet me anëtarësinë socialiste të këtyre organizatave dhe të kërkojnë prej tyre rivotim të  fshehtë;ky rivotim është vendimtar.

7. Cilido porositës dhe përfitues i manipulimit dhe vjedhjes së votave në zgjedhjet brenda partisë përjashtohet përgjithmonë nga Partia Socialiste:

(a) -pavarësisht kohës kur e ka dhënë porosinë dhe/ose kur ka    përfituar nga manipulimi dhe vjedhja e votës;

(b) – pavarësisht funksionit, që mund të ketë patur ose vazhdon të ketë në parti apo në pushtetin legjislativ dhe ekzekutiv.

8.Funksionet e kryetarit, sekretarit të përgjithshëm dhe sekretarëve të Partisë Socialiste të Shqipërisë janë të papajtueshëm me funksionet e presidentit të Republikës, kryetarit të Kuvendit, kryeministrit, ministrit dhe kryetarit të bashkisë.

9.Numri i mandateve partiake të kryetarit, sekretarit të Përgjithshëm dhe sekretarëve të Partisë Socialiste  kufizohet deri në dy.

10.Në Partinë Socialiste njihet e drejta për oponencë kolektive të organizuar në forumet partiake vendimmarrëse qëndrore (Kongres, Asamble Kombëtare, Kryesi), si garanci strukturore për mbrojtjen e demokracisë së brendshme, respektimin e programit politik në qeverisje dhe shtimin e aftësive vetkorrigjuese të partisë. Oponenca kolektive merr formë të organizuar dhe funksionon vetëm pasi platforma e saj të jetë mbështetur me votim të fshehtë nga të paktën 20% e anëtarëve të partisë.

Për të siguruar arritjen e të gjithë objektivave të mocionit, paketa zbatohet e plotë. Kjo paketë është konceptuar si një strukturë unike, e përbërë nga 10 njësi në lidhje logjike mes tyre, që të gjitha të domosdoshme për të arritur reformimin e synuar. Për këtë arsye,  paketa i paraqitet Kongresit për t’u votuar si një e tërë , me  “Po” ose “Jo”.

Njësitë  1-5 dhe 6-10 integrohen përkatësisht në Programin dhe në Statutin e partisë. Ky integrim shoqërohet me të gjitha ndryshimet dhe plotësimet e tjera të nevojshme, bazuar në tekstin dhe në frymën e njësive 1-10.

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Politikë

Fahri Balliu sulmon Berishën për Nexhmijen/ Nuk e çoi përpara akuzave të forta e të vërteta

Publikuar

-

Nga

Ish-gazetari i “Zërit të Popullit”, i akuzuar edhe ish-spiun, Fahri Balliu ka reaguar pas ndarjes nga jeta të Nexhmije Hoxhës.

I ftuar në Syri TV, Fahri Balliu, autor i librit “Zonja e zezë Nexhmije Hoxha” tha se Nexhmije Hoxha nuk u vu asnjëhërë gjatë viteve të pluralizmit, para akuzave të forta, reale dhe se shoqëria shqiptare edhe sot vazhdon të jetë e infektuar prej mbrojtjes që i bën krimit komunist.

“Shteti duhet ta kishte vënë para akuzave të forta, reale, por kjo nuk ka ndodhur. Përkundrazi, edhe në këto vite, Hoxha ka qënë influente me një nga partitë kryesore, ka darkuar me njerëz kryesorë në pushtet dhe ka ndikuar në emërimin e mbështetësve si zëvendësministra. Ajo madje edhe ka përshëndetur protagonistët. Shoqëria shqiptare është e infektuar prej mbrojtjes që i ka bërë krimit komunist dhe degjenerimit që vazhdon, në kohërat e reja, po të njëjtit krim komunist.”-tha Fahriu Balliu, duke sulmuar kështu ish-kryeministrin Sali Berisha.

Sepse, Berisha ka qënë president në vitet 1992-‘97, kur Nexhmije Hoxha u dërgua në gjyq për historitë e kafeve në bllok.

Më pas Berisha ishte në pushtet nga viti 2005 deri në vitin 2013, dhe sërish Nexhmija nuk u ngacmua më.

LEXO EDHE:  Grupi i PS-së po mendon shkarkimin e Tom Doshit, Rama kërkon pjesëmarrje të plotë në mbledhjen e grupit

LEXO EDHE:   Rama nxjerr letrën/ Ka një mesazh për Dibranët

Pra në 30 vite tranzicion, PD ka pasur gjysmën e tyre në pushtet, dhe Nexhmija nuk u përball kurrë me drejtësinë.

Dhe pjesën tjetër kanë qënë socialistët, por edhe socialistët në bashkëpunim me njerëz të afërt të Fahri Balliut, si për shembull Ilir Meta. Ky i fundit, ish-kryeministër i socialistëve dhe mik i afërt me Balliun, i cili qeverisi katër vite me Berishen dhe më pas me Ramën.

Pra, idhulli i tij shpirtëror, Ilir Meta është po aq përgjegjës sa edhe Berisha për vënien para akuzave të vërteta dhe reale të Nexhmijës, por kjo nuk u bë kurrë as nga Meta e as nga Berisha, nga dy politikanët të cilët mbështet në publik Fahri Balliu. I treti është Luli,  por ky nuk i prish punë njeriu sepse në fakt është më Enverist sesa edhe vetë Enveri dhe jo vetëm sepse i ngjan./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Politikë

Nuk ndalet Meta/ Shqiponjat do kthehen në folenë e tyre

Publikuar

-

Nga

Presidenti Ilir Meta vijon të përcjellë mesazhe të forta në lidhje me tubimin e paralajmëruar, për datën 2 mars.

Në një postim në rrjetet sociale, Meta shkruan se edhe regjisori Edmond Budina do t’i bashkohet tubimit të dy marsit, lajm të cilin ai e cilëson mjaft frymëzues.

Po ashtu, Meta thekson se jemi komb Shqiponjash dhe Shqiponjat do të kthehen në atdhe, duke iu referuar kështu emigrantëve shqiptarë që jetojnë jashtë vendit.

“Një lajm frymëzues që edhe një nga përfaqësuesit më të shquar të Lëvizjes Demokratike, artisti i dashur për të gjithë ne, Edmond Budina, do na bashkohet më 2 mars në Tiranë, që e gjithë Europa dhe bota demokratike të dëgjojë sërish si para 30 viteve thirrjen: “E duam Shqipërinë si gjithë Europa! Liri Demokraci”.
Jetën e japim, Demokracinë dhe Lirinë tonë kurrë!
Jemi komb Shqiponjash!
Edhe Shqiponjat tona në emigracion do të kthehen në Folenë e tyre.
Mirësevjen i dashur Profesor Budina!”-shkruan Meta.

LEXO EDHE:  Kryemadhi jep alarmin/ PS, sekt i rrezikshëm kriminal

LEXO EDHE:  Kuotat gjinore/ Arta Dade: Liderët zgjedhin të preferuarat e tyre

LEXO TE PLOTE

Politikë

Ben Blushi bën vjehrrin miliarder/ CNA.al zbulon pasurinë 5 milionë dollarë

Publikuar

-

Nga

Pasuria e ish-politikanit dhe gazetarit, të kthyer së fundi në menaxher të një televizioni, Ben Blushi llogaritet të jetë me miliona e miliona dollarë. Kjo sipas deklarimeve që ai ka bërë, gjatë kohës që ka qënë deputet dhe ka mbajtur detyra shtetërore. Pra, kur ka pasur detyrimin e vetdeklarimit. Gjithçka ne e kemi sjellë në këtë link, ku mund të lexoni të plotë pasurinë e tij, e cila i përket nga vitit 2003 deri në vitin 2017 .(Lexo këtu) 

                          Prona në Korçë

Pra, për rreth 14 vjet pasuria e tij vetëm shtohet. Por, sa të vërteta janë ato deklarime dhe sa vlejnë pasuritë e tij në të vërtetë, a ka fshehje a ka deklarime të pavërteta, për këtë nuk është bërë kurrë një hetim?! Eshtë momenti për të pasur një të tillë, për t’i hapur një herë e mirë letrat e Ben Blushit, për të parë të vërtetën sesi një pronë në mes të Korçës, një biznes me një sipërfaqe 200 metër katëror në total, së bashku me garazhdet, blihet për 30 mijë euro dhe pastaj jepet me qera për 2 mijë euro në muaj.

Dhe për gati 18 muaj shlyen veten e tij, kur në fakt ajo vlen të paktën 500 milion lekë.

Këto detaje CNA.al i ka sjellë më parë, por sot do të sjellë të tjera detaje dhe të dhëna mbi një investigim të plotë të bërë nga ne dhe siç kemi raportuar më parë, sot do të sjellim një tjetër detaj në lidhje me pasuritë e Ben Blushit.

Një skemë që tregon qartësisht sesi familjarë dhe të afërm të tij janë bërë të pasur, milionerë, me prona dhe pasuri të paluajtshme, të cilat kapin vlera disa miliona dollarë.

          Pallati në Tiranë

Ky pallat që shikoni në këtë foto i përket në pronësi një ndërtuesi dhe një tjetër personazhi. Ai është ish-vjehrri i Ben Blushit, i ndjeri A. Brati. Një ish-jurist që çuditërisht një ditë kthehet në ndërtues dhe bëhet shpejt e shpejt miliarder. Dhe si u bë i tillë, skema e mëposhtme e tregon qartë.

Ndërtuesi nga ana tjetër e ka akuzuar dhe është në disa procese gjyqësore dhe gjithçka ka filluar me një skemë të parapërgatitur.

Influenca e Ben Blushit për të nxjerrë lejen e ndërtimit, ka qënë e padiskutueshme. Ndërtuesit i është dashur një ortak, një bashkëaksioner, i cili të mund ta ndihmonte për t’i nxjerrë lejen. Dhe kështu ka ndodhur. Formalisht ka pasur një kontratë të ndërtuesit me vjehrrin e Ben Blushit, i cili ishte jurist. Dhe gjoja për shërbimet e kryera dhe pagesat e pamarra, hapet një gjyq për truallin e pallatit që shihni në foto, në pronësi të ndërtuesit, një pjesë e saj i hiqet blerësit  dhe i jepet me një gjyq formal, me një marrëveshje totale vjehrrit të Ben Blushit.

Ky është momenti i fillimit të miliardave. Një skemë e pastër. Vjehrri si jurist përfiton pronësinë e truallit. Më pas sigurohet leja e ndërtimit, dhe vjehrri merr përqindjet si pronar trualli. Kështu ka ndodhur, kjo është skema.  Eshtë po i njëjti ndërtues në ortakëri me vjehrrin e Ben Blushit, i cili i ka shitur këtij të fundit për 30 mijë euro pasurinë që ne e përmendem më lart. Një aktivitet me qindra-mijë dollarë, e blerë për vetëm 30 mijë euro.

Por, që mesa duket është vetëm një nga detajet, pasi marrëdhënia e këtij ndërtuesi me vjehrrin e Ben Blushit, thellohet.

Skema kuptohet. Së pari bëhesh bashkëpronar, pastaj zhvilloojmë truallin, merret leja e pallatit dhe s’ka nevojë të dalë as Ben Blushi dhe as ndonjë tjetër. Por, vjehrri jurist kaq i famshëm sa për fatura dhjetëra mijë euro konsulencë juridike përfiton një truall në qendër të Tiranës, si pjesëtar me një çmim dhe një vlerë qesharake. Më pas kjo pronë zhvillohet. Këtu nxirret një leje ndërtimi dhe milionat vetëm shtohen.

Ben Blushi para selise se Partise Socialiste

Sipas të dhënave zyrtare të siguruara nga CNA.al dhe duke parë regjistrat e Kadastrës Tiranë, pra Hipotekës së djeshme, thuhet se në datën 23 janar të vitit 2013 vjehrri i Zotit Blushi ka përfituar 302.2 metër katëror dyqan, plus 43 metër katëror pronë e përbashkët. Pra, njësi tregëtare.

Gjithashtu ka përfituar një tjetër njësi tregtare me sipërfaqe 163.3 metër katëror. Në qendër të Tiranës ndodhet ky pallat. Ndodhet tek ish-Stadiumi Dinamo, “Selman Stërmasi” sot, i cili përdoret nga Klubi Tirana.

Këto janë dyqanet të cilat kanë një vlerë nga katër deri në pesë mijë euro për metër katëror në treg, të cilat ndodhen në katin e parë të këtij pallati.

Pra, rreth 500 metër katëror, që afërsisht bëjnë rreth 2 deri 2-5 milionë euro.

Më tej, sipas të dhënave është një apartament me sipërfaqe 113.8 metër katëror, me 17 metër katëror pronë të përbashkët. Më tej, një tjetër apartmanent me sipërfaqe 115 metër katëror, me 17.2 metër pronë të përbashket.

Një tjetër apartament 112.4 metër katëror plus 16.8 metër katëror pronë të përbashkët.

Një apartament 114.7 metër katëror, plus 27.4 metër katëror pronë të përbashkët.

Një apartment 67.4 metër katëror.

Një tjetër apartament 140 metër katëror, plus 21 metër katëror pronë e përbashkët.

Në një përllogaritje të thjeshtë, sipërfaqja është 663.3 m2 sipërfaqe banimi plus dhe 99.4 m2 sipërfaqe e përbashkët, me një vlerë e cila shkon edhe kjo gati në 2 milion euro.

LEXO EDHE:  Kuotat gjinore/ Arta Dade: Liderët zgjedhin të preferuarat e tyre

LEXO EDHE:  Sherr me armë e grushte në selinë e PS Shkodër/I pranishëm dhe ministri

Pra, në total janë total 500 m2 ambiente për njesi tregtare që shkojnë deri në 5 mijë euro për m2 dhe 762.7 m2 sipërfaqe banimi në total, me vlerë  nga 2 mijë euro për m2.

Që në total janë mbi 4 milionë euro pasuri e paluajtshme ose gati 5 milionë dollarë.

Me kohë, pra me vitin 2013, çmimet mund të kenë një diferencë më të ulët, por vlera e tregut të pallatit që ndodhet në zemër të Tiranës, është mjaft e lartë.

Apartamentet fillojnë minimalisht me 2 mijë euro metri katëror dhe njësitë e biznesit nga katër deri në 5 mijë euro për metër katëror.

E gjithë kjo pasuri prej mbi 4 milion euro është përfituar nga i vjehrri i ndjerë i Ben Blushit, thjeshtë nëpërmjet skemës që ne përmendëm më lart. Pra, ndërtuesi ka një truall, për të cilin del garant ta zhvillojë Ben Blushi. për të ndihmuar dhe për të nxjerrë lejen e ndërtimit. Kjo sipas vetë ndërtuesit.

Por, çfarë ka ndodhur?

Truallin, në pronësi të ndërtuesit, për konsulenca të papaguara juridike, vjehrri i Ben Blushit përfiton një sipërfaqe të caktuar. Më pas me ndërhyrje, ky truall merr lejen e ndërtimit. Kthehet në një pallat të madh, me ambiente biznesi dhe ambiente banimi. Ku në fund, vjehrri i Ben Blushit ka përfituar rreth 4 milion euro pasuri me çmimin e tregut të sotëm.

Nga ana tjetër, me po të njëjtin ndërtues, Ben Blushi ble një biznes rreth 200 metër katëror në Korçë, me vlerë vetëm 30 mijë euro, kur vlera e tregut ishte rreth 500 milion lekë. Dhe më pas ka edhe një tjetër shkëmbim.

        Ben Blushi, Eva Blushi

Nga pallati që ne e tregojmë në foto, me aktivitetin në Korçë, ku rreth 120 metër katëror të vjehrrit të Ben Blushit në Tiranë, këmbehen me 120 metër katëror të një ambienti në pronësi të ndërtuesit në fjalë, në Korçë, i cili është karshi pronës, që Ben Blushi e kishte blerë për vetëm 30 mijë euro.

Këto janë detajet e para nga investigimi ynë, por CNA.al do të vijojë të sjellë më shumë të dhëna në lidhje me këtë pasuri, e cila nxjerr zbuluar faktin sesi një politika dhe të afërm të tij nëpërmjet skemash të ndryshme kanë mundur të pasurohen në mënyrë të shpejtë, duke siguruar miliona e miliona euro pasuri.

Sot, në Shqipëri po ndodh një Vetting për drejtësinë. Një Vetting për gjyqtarë dhe prokurorë. Ende nuk ka filluar për politikanët. Një Vetting që ka hequr gjyqtarë për pesë apo dhjetë milion lekë të vjetra, apo ka larguar prokurorë nga detyra për apartamente 20 apo 30 metër katëror. Apo për kushërinjtë e tyre të parë të pasur dhe rrethin e tyre familjar.

Ndërsa Ben Blushi, jo vetëm vetë ka mundur që gjatë periudhës së tranzicionit politik në Shqipëri të bëhet një miliarder, por ai ka kthyer në miliarder edhe të afërm të tij, me skema të qarta, për të cilat akuzohet nga vetë ndërtuesi.

CNA.al do të sjellë nesër dhe në ditët në vijim të tjera të dhëna të papublikuara më parë dhe prononcime dhe qëndrime ekskluzive në lidhje me këtë pallat dhe gjithçka që lidhet me pasurinë prej miliarderi të oligarkut të medias, Ben Blushi.

Pasuritë e Ben Blushit dhe familjarëve të tij janë miliona dollarë, si të një arabi me puse nafte, një sheik mediatik. Por këto nuk janë të vetmet. Pasi Ben Blushi ka në emër të bashkëshortes së tij aksione në katër kompani, një prej të cilave në Bullgari. Po ashtu ka disa qindra mijë dollarë kesh në banka, prona të paluajtshme në Tiranë e Korçë dhe dalëngadalë pret kthimin e këtyre pasurive si trashëgimi nga vjehrri tek bashkëshortja e tij. (vijon) / CNA.al

Ekskluzive-Zbulohet gazetari oligark që ia kalon edhe Alfred Pezës

Ekskluzive dokumenti/Zbulohet ortakëria e Klodit të inceneratorëve me Ben Blushin

Ekskluzive dokumentet/ Klodi i inceneratoreve dhe Ben Blushi, blejnë “Lori Kafe”

Fotot/ Zbulohet prona 500 milionë e Ben Blushit

Detajet e reja/ Dokumentet që zbulojnë përqindjen e aksioneve të Ben Blushit me kompaninë e inceneratorëve

Zbulohet biznesi i dytë i Ben Blushit me Vjollca Hoxhën

Noterja në skandal/ Ortakëria me Vjollca Hoxhën dhe Klodët e inceneratorëve

Noterja në skandal/ Zbulohen katër bizneset e bashkëshortes së Ben Blushit

CNA.al paralajmëron skandalin e radhës/ Kush e ka këtë pallat Zoti Blushi?

Dosja e Blushit në SPAK/ Skandali me pronat në Tiranë dhe Korçë

SPAK do marrë në hetim familjen Blushi?!

Ben Blushi, ky “Robin Hood” i medias shqiptare

LEXO TE PLOTE