Connect with Us

Ish-deputeti i PD i dha 10 000 euro prokurorit/ Zbulohet se për çfarë u përdorën

Vetingu

Ish-deputeti i PD i dha 10 000 euro prokurorit/ Zbulohet se për çfarë u përdorën

Publikuar

-

2020-ta do të jetë viti i gjyqtarëve dhe prokurorëve e Tiranës. Këtë vit do të vendoset e ardhmja e tyre profesionale nga Vettingu. Gjeografia e listës së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit nis me prokuroritë dhe gjykatat  rretheve , për të përfunduar në Tiranë.

Nisur nga pasuritë që ata deklarojnë edhe pa përllogaritje të detajuara, shikohet qartë kush e kalon Vettingun e kush jo.

Një zbardhje dhe vëzhgim të pasurisë CNA.al ka bërë për prokurorin e Tiranës, Erion Pano, ku rezulton se të ardhura ka disa punë të bashkëshortes, nga qiraja e një objekti si dhe sigurisht nga paga e tij, me të cilat ka blerë disa patundshmëri.

Në vitin 2003, Pano, deklaron një banesë private me sipërfaqe 320m2, si trashëgimi nga gjyshi dhe bono thesari me vlerë 0.5 milion lekë.  Ndryshime ka në vitin 2006, kur deklaron kursime në shumën 700 000 lekë dhe në vitin 2007 kur ka blerë bono thesari me vlerë 700 000 lekë.

Në vitin 2008, përveç kursimeve nga paga e tij dhe e bashkëshortes e cila bën disa punë njëherësh, ai deklaron një truall me sipërfaqe 257 m2. Në të njëtij vit ai deklaron e ka shpenzuar për rinovimin e banesës,400 000 lekë të marra kredi si dhe thotë se ka marrë hua, 10 000 euro,  Astrit Veliaj, ish deputet i PD-së. Këtë hua ai deklaron se ka shlyer në vitin 2014.

Du vite më vonë, në  2010-ën, prokurori ka blerë një apartament banimi 92.8 m2, për të cilin ka paguar 25 000 euro. Vleta totale është 61 000 euro. Në vitin 2011 ai deklaon të ardhura nga dhënia me qira e truallit për treg fruta perimesh në shumën 170 000 lekë. Ndër vite kjo shumë është shtuar deri në 960 000 lekë.

Ndërkohë ai deklaron dhe një tjetër hua në shumën 3 000 lekë, të cilën e ka shlyer në vitin 2016.

Prokurori Erion Pano, për vitin 2016, deklaron blerjen e dy garazheve dhe të një makine.

Në vitin 2017, rezulton se bashkëshortja e tij është “mbytur”, nga llogaritë bankare, ndërsa një vit më vonë deklaron blerjen e një automjeti të përdorur Ford Kuga, me vit prodhimi 2015 me vlerë 17 500 euro. Ai thotë se këtë automjet e ka blerë me kredi. Shuma e financuar nga banka është 14 000 euro. Detyrimi i shlyer në vitin 2018 është 3 819 euro, ndërsa i pashlyer 11 331 euro. Ndërkohë vazhdon të shtojë shumat në gjendjen e llogarisë.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Erion Pano.

Viti 2003

Banesë private me sip 320m2, trashëgimi nga gjyshi.

Bono thesari me vlerë 0.5 milion lekë, të ardhura të krijuara nga familjarët.

Të ardhura nga paga në shumën 0 448 milion lekë.

Të ardhura nga paga e Kristo Panos në shumën 1 626 milion lekë.

Të ardhura nga paga e Mariana Panos në shumën 0 348 milion lekë.

Të ardhura nga paga e Doriana Panos, 0,36 miliona lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga paga në shumën 705 252 lekë.

Honorare në shumën 50 000 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare të bonove të thesarit në shumën 43 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 540 000 lekë.

Viti 2005

Bono thesari me vlerë 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 775 819 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 624 000 lekë.

Viti 2006

Kursime në shumën 700 000 lekë.

Kursime të depozituara në bono thesari, në shumën 400 000 lekë.

Kursime nga paga në bono thesari në shumën 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblime në shumën 829 926 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 501 600.

Viti 2007

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 492 019 lekë.

Kursime nga paga të E.Panos në shumën 328 186 lekë.

Blerë bono thesari me vlerë 700 000 lekë.

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 869 564 lekë.

Të ardhura nga E.Pano nga Agjencia e Trajtimit të kredive në shumën 534 868 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 75 600 lekë.

Të ardhura nga interesi bankar i bonove të thesarit në shumën 132 186 lekë.

Viti 2008

Kursime nga paga në shumën 450 000 lekë.

Kursime nga paga të E.Panos në shumën 350 000 lekë.

Truall me sip 257 m2.

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 907 307 lekë.

Të ardhura nga E.Pano nga Agjencia e Trajtimit të kredive në shumën 509 704 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 206 100 lekë.

Të ardhura të E. Panos nga Minsitria e Financav, në shumën 27 000 lekë.

Rinovim i banesës, me kredi bankare, 400 000 lekë.

Kontratë huamarrje në shumën 10 000 euro, pa interes.

Viti 2009

Kursime nga paga e subjektit deklarues, në shumën 400 000 lekë.

Kursime nga paga të E.Panos në shumën 400 000 lekë.

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 966 183 lekë.

Të ardhura nga E.Pano si juriste nga Agjencia e Trajtimit të kredive në shumën 637 593 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 245 000 lekë.

Të ardhura të E. Panos nga Minsitria e Financave, në shumën 65 000 lekë.

Interesa nga bonot e Thesarit, në shumën 20 000 lekë.

Kontratë kredie, 400 000 lekë. Shlyer shuma 200 400 lekë, ndërsa pashlyer 279 600 lekë.

Kontratë huamarrje në shumën 10 000 euro, pa interes.

Viti 2010

Kursime nga paga e subjektit deklarues, në shumën 320 000 lekë.

Kursime nga paga të E.Panos në shumën 320 000 lekë.

Ap banimi 92.8 m2, paguar 25 000 euro. Vleta totale është 61 000 euro.

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 879 665 lekë.

Të ardhura nga E.Pano si juriste nga Agjencia e Trajtimit të kredive në shumën 177 711 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 623 800  lekë.

Të ardhura të E. Panos nga Minsitria e Financave, në shumën 53 082 lekë.

LEXO EDHE:  Prokurori nxjerr zbuluar Ramën/ Shkeli në flagrancë nenet e Kushtetuetës

Kontratë kredie, 400 000 lekë. Shlyer shuma 199 199 lekë, ndërsa pashlyer 98 401 lekë.

Kontratë huamarrje në shumën 10 000 euro, pa interes.

Viti 2011

Kursime nga paga e subjektit deklarues, në shumën 50 000 lekë.

Kursime nga paga të E.Panos në shumën 50 000 lekë.

Ap banimi 92.8 m2 me vlerë totale është 61 000 euro. Likuiduar tërësisht.

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 889 651 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 532 800 lekë.

Dhënie me qira, të truallit, për treg fruta perimesh në shumën 170 000 lekë.

Kontratë kredie, 400 000 lekë. Shlyer shuma 98 401 lekë. Ka përfunduar.

Kontratë huamarrje me vlerë 3 000 000 lekë.

Viti 2012

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 973 068 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 538 200 lekë.

Dhënie me qira, të truallit, për treg fruta perimesh në shumën 900 000 lekë.

Kontratë huamarrje 10 000 euro. Marrë nga Erion Pano, Astrit Veliajt, në vitin 2008. Janë dhënë 5 000 euro, ndërsa pa shlyer 2 000 euro. Shtyrë likujdimi i plotë.

Kontratë huamarrje, 3 000 lekë. Shlyer 500 000 lekë, ndërsa pa shlyer 2 500 000 lekë.

Viti 2013

Kursime nga paga e subjektit deklarues, në shumën 91 458 lekë.

Kursime nga paga të E.Panos në shumën 153 086 lekë.

Kursime nga paga të E.Panos në shumën 169 84.

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 1 061 082 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 346 950 lekë.

Dhënie me qira, të truallit, për treg fruta perimesh në shumën 900 000 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në një universitet të dytë, në shumën 153 086 lekë.

Të ardhura nga paga nga Drejtoria e Përgjithshme e Auditimit, në shumën 73 440 lekë.

Kontratë huamarrje 10 000 euro. Marrë nga Erion Pano, Astrit Veliajt, në vitin 2008. Janë dhënë 1 000 euro dhe papaguar 10 000 euro.

Kontratë huamarrje, 3 000 lekë. Shlyer 700 000 lekë, ndërsa pa shlyer 1 800 000 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 1 302 437 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 294 750  lekë.

Dhënie me qira, të truallit, për treg fruta perimesh në shumën 900 000 lekë.

Të ardhura nga punimi shkencor i Kristo Panos në shumën 100 000 lekë.

Kontratë huamarrje 10 000 euro. Marrë nga Erion Pano, Astrit Veliajt, në vitin 2008. Shlyer tërësisht.

Kontratë huamarrje, 3 000 lekë. Shlyer 1 200 000 lekë, ndërsa pa shlyer 600 000 lekë.

Viti 2015

Kursime nga paga dhe qiramarrja në shumën 500 000 lekë.

Kursime nga paga e bashkëshortes në shumën 533 491 lekë.

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 1 315 243 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 294 146 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga një kompani në shumën 533 491 lekë.

Dhënie me qira, të truallit, për treg fruta perimesh në shumën 900 000 lekë.

Kontratë huamarrje, 3 000 lekë. Shlyer 500 000 lekë, ndërsa pa shlyer 100 000 lekë.

Viti 2016

Garazh me sip 18.20 m2, në Tiranë, me vlerë 325 000 lekë.

Garazh me sip 18.30 m2, në Tiranë, me vlerë 325 000 lekë.

Blerë autoveturë të përdorur në emër të bashkëshortes në shumën 180 000 lekë.

Gjendja e llogarisë së pagës së bashkëshortes, në shumën 1 080 498 lekë.

Kursime nga paga si prokuror dhe qiramarrja në shumën 700 000 lekë.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortes në shumën 407 838 lekë.

Gjendje e llogarisë së pagës të subjektit deklarues në shumën 900 lekë.

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 1 387 640 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 505 219 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga një kompani në shumën 1 059 173 lekë.

Kontratë huamarrje, 3 000 lekë. Shlyer tërësisht.

Viti 2017

Hapur llogari kursimi në emër të bashkëshortes në shumën 9 000 euro.

Shtuar në llogarinë e kursimit të bashkëshortes, shuma 2 000 euro.

Llogari kursimi në emër të bashkëshortes në shumën 2 000 euro.

Llogari kursimi në emër të bashkëshortes në shumën 2 000 euro. Shtuar në gjendjen e llogarisë së pagës së bashkëshortes, shuma 1 002 417 lekë.

Gjendja e llogarisë së pagës së bashkëshortes, shuma 106 798 lekë.

Gjendja e llogarisë së pagës së subjektit deklarues, shuma 878 lekë.

Gjendja cash ne banesë, 30 000 lekë.

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 1 223 317 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 616 577 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga një kompani në shumën 1 057 417 lekë.

Dhënie me qira, të truallit, për treg fruta perimesh në shumën 960 000 lekë.

Viti 2018

Automjeti i përdorur Ford Kuga, me vit prodhimi 2015 me vlerë 17 500 euro.

Shtuar, llogari kursimi në emër të bashkëshortes, shuma 4 000 euro.

Shtuar, llogari kursimi në emër të bashkëshortes, shuma 6 000 euro.

Shtuar, gjendja e llogarisë së pagës së bashkëshortes, 222 936 lekë.

Gjendja e llogarisë së pagës së bashkëshortes, 313 lekë.

Gjendja e llogarisë së pagës së subjektit deklarues, shuma 196 lekë.

Gjendja cash ne banesë, 20 000 lekë.

Të ardhura nga paga të subjektit deklarues në shumën 1 169 206 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge e jashtme në shumën 607 781 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si eksperte ligjore nga një kompani në shumën 1 153 408 lekë.

Dhënie me qira, të truallit, për treg fruta perimesh në shumën 960 000 lekë.

Kontratë qiraje financiare me objekt blerje automjeti Ford Kuga. Shuma e financuar nga banka është 14 000 euro. Detyrimi i shlyer është 3 819 euro, ndërsa i pashlyer 11 331 euro.

Tatim mbi të ardhurat individuale për dhënien me qira të një objekti, në shumën 144 000 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Gjyqtarja Alkelina Gazidede përballet me akuza për “njëanshmëri dhe konflikt interesi”

Publikuar

-

Nga

Gjyqtarja Alkelina Gazidede përballet me akuza për “njëanshmëri dhe konflikt interesi”

Në seancën e dytë dëgjimore, gjyqtares Alkelina Gazidede iu vu në dukje një denoncim që ngrinte dyshime për njëanshmëri në dy vendime të prishura nga Gjykata e Lartë dhe dyshimet për konflikt interesi. Gazidede mohoi akuzat, ndërsa kërkoi të konfirmohej në detyrë.

Nga Vladimir Karaj

Gjyqtarja e Gjykatës Administrative të Apelit, Alkelina Gazidede u përball në një seancë të dytë dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me një denoncim që ngrinte dyshime për konflikt interesi dhe gjykim të çështjeve të njëjta në dy shkallë të gjyqësorit. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, i përbërë nga Suela Zhegu kryesuese, Genta Tafa Bungo relatore dhe Firdes Shuli anëtare, bëri me dije se çështja ishte shtyrë, pikërisht për shkak të denoncimit të marrë në ditën e seancës dëgjimore të 10 janarit 2020.

Sipas denoncuesit, Gazidede kishte shqyrtuar si gjyqtare e Shkallës së Parë dhe më pas si gjyqtare e Apelit dy çështje të njëjta, duke dëmtuar paanshmërinë e procesit. Sipas denoncimit, Gjykata e Lartë që kishte shqyrtuar ankimin e palëve, e kishte përdorur këtë si argument për prishjen e vendimeve të Apelit. Po ashtu, denoncuesi pretendonte se Gazidede ishte në konflikt interesi dhe se kishte gjykuar çështje me palë kompaninë Albtelekom, në të cilën kishte aksione. Gazidede i kundërshtoi akuzat. Ajo tha se për një nga çështjet, gjykimi i saj kishte qenë i arshivuar dhe edhe pse palët ishin të njëjta dhe objekti i saj i ngjashëm.

Gazidede tha se në rastin e dytë, ajo nuk kishte gjykuar çështjen siç përmendej në denoncim, por kishte zhvilluar vetëm një seancë paraprake. Gjyqtarja tha se kjo seancë kishte dështuar, pasi palët nuk kishin qenë të pranishme dhe pas kësaj ajo kishte kaluar në dhomën penale dhe çështja ishte rishortuar. E pyetur nga relatorja se pse Gjykata e Lartë kishte vendosur të prishte vendimet e Apelit Administrativ, nisur edhe nga prania e saj në këto çështje më herët, Gazidede tha se “Gjykata e Lartë nuk kishte pasur arsye ta shikonte kaq thellë rastin”. Ajo vuri në dukje se vendimet kishin qenë unanime dhe se prania e saj nuk kishte ndikuar në proces. Gazidede po ashtu mohoi akuzat për konflikt interesi për shkak të aksioneve në kompaninë Albtelekom. Ajo tha se aksionet, prej të cilave ishte hequr dorë, ishin të papërfillshme.

LEXO EDHE:  Prokurori nxjerr zbuluar Ramën/ Shkeli në flagrancë nenet e Kushtetuetës

LEXO EDHE:  Prokurori nxjerr zbuluar Ramën/ Shkeli në flagrancë nenet e Kushtetuetës

“Janë vetëm 0.000333 për qind,” tha ajo, duke theksuar se ishin përfituar nga bashkëshorti si punonjës i kompanisë kur ajo ishte shtetërore. Ajo shtoi se vlera e tyre ishte e vogël dhe se asnjëherë nuk kishin përfituar dividentë nga kompania. “Nëse de jure vlerësohet si shkelje, de fakto s’ka pasur pasoja,” shtoi jo, duke theksuar se vlera e aksioneve kishte qenë vetëm në letër. Gazidede e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1996 dhe ka punuar për më shumë se një dekadë në Gjykatën e Tiranës. Ajo u emërua gjyqtare në Gjykatën Administrative të Apelit në nëntor 2013 me dekret të Presidentit të Republikës.

Në janar të këtij viti ajo u përball në seancë dëgjimore me një raport negativ nga Inspektoriati i Lartë për Deklarimin dhe Kontrollin e Pasurisë dhe të Konfliktit të Interesit, ILDKPKI dhe me barrën e provës për disa prej pasurive. KPK vuri në dukje disa mosdeklarime dhe mungesë burimesh. Gjyqtarja pretendoi se mosdeklarimet ishin “gabim njerëzor”, ndërsa kërkoi të merreshin parasysh punë dhe të ardhura që nuk ishin parë nga Komsioni.

Edhe në këtë seancë, asaj iu vu në dukje si konflikt interesi pasja e askioneve, ndërsa u tha se i ishte kaluar barra e provës edhe për një sërë gjetjesh në kriterin e profesionalizmit. Gazidede ka kërkuar në të dy seancat konfirmimin në detyrë. Vendimi pritet të njoftohet më 10 korrik 12.00.

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Dokumenti-Skandali në Gjykatën e Rrethit Tiranë/ Gjyqtarja shkel ligjin

Publikuar

-

Nga

Në vendin tonë shpesh, institucionet të cilat duhet të bëjnë drejtësi për qytetarët, duket se janë ato që bëjnë padrejtësi ndaj tyre.

Një rast i tillë ka ndodhur në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë, në lidhje me një padi të bërë nga një shtetas shqiptar.

Në datë 15.01.2020, shtetasi me inicialet G.L. vendos të hapë padi civile ndaj shtetasit me iniciale Z.Z , pronar dhe administrator i një firme ndërtimi në Tiranë, për blerjen e tokës në zonën e Saukut, ku i padituri nuk ka realizuar aktin e shitjes së kësaj toke pas përfitimit të shumës 22,500 Euro nga paditësi në vitin 2013, shumë e cila përbente të gjitha kursimet familjare të këtij qytetari dhe familjes së tij.

Në datën 09.06.2020 gjyqtarja e rrethit gjyqësor Tiranë, Fida Osmani, pasi ka shqyrtuar padinë dhe aktet VENDOS: KTHIMIN E PADISË DHE AKTEVE PA VEPRIME, si padi me të meta.

Arsyetimi që e nderuara ka bërë për klasifikimin e padisë me të meta janë adresat e pasakta të të paditurve (të gjithë bashkëpronarëve të truallit), të cilin e bazon ne nenin 145/a.

E nderuara ama ka harruar të vërtetojë këtë fakt, pasi i vetmi burim i saktë i gjeneraliteteve dhe adresave të shtetasve është Gjendja Civile e Republikës së Shqipërisë. Ajo e ka cilësuar padinë me të meta duke SUPOZUAR që adresat janë të pasakta.

LEXO EDHE:  “Salinjani ua vari në qafë Babalet”/ Ndoka vë me shpatulla pas muri Ramën

LEXO EDHE:  Berat/ Astrit Veliaj refuzon Urën Vajgurore në zgjedhjet e 21 qershorit

Për të vijuar më tej, Neni 130 i Kodit të Procedurës Civile, thotë se: “Njoftimi shkresor i njoftohet personit të thirrur KUDO KU AI GJENDET, Neni 131 thotë se: Kur nuk është i mundur njoftimi sipas dispozitave të nenit 130, ai bëhet në zyrën e tij apo në vendin ku ushtron veprimtarinë tregtare”.

Neni 133 thotë se: “Kur nuk dihet vendbanimi, njoftimi bëhet nëpërmjet afishimit të kopjes në Gjykatë dhe në vendin e afishimit, ku ai ka patur banesën e fundit, gjithashtu në faqen elektronike zyrtare të Gjykatës”.

Të gjitha këto nene të Kodit të Procedurës Civile, janë anashkaluar dhe trajtuar si joekzistente nga gjyqtarja.

Nga të gjitha këto duket qartë që qëllimi në vetvete i gjyqtares ka qënë të mbrojë të paditurin.

Me vendimin KTHIM TË PADISË PA VEPRIME, gjyqtarja FIDA OSMANI ka vendosur: Hajduti milioner Z.Z të mbajë token dhe 22.500 Euro, ndërsa i dëmtuari të jetojë me faktin që i janë vjedhur 22.500 Euro ose të kërkojë mënyra të tjera për vendojsen e drejtësisë.

Edhe pse ka kaluar një muaj nga zbardhja e vendimit, paditësi nuk ka marrë në dorë këtë vendim nga Gjykata, për ta ankimuar atë në Gjykatën e Apelit. Përpjeket e tij për të marrë në dorezim personalisht vendimin në gjykatë kanë rezultuar të pasukseshme deri më sot./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Gjyqtarja në sitën e vettingut/ Si u tetë-fishua pasuria e Alkelina Gazidede nga viti 2003-2017

Publikuar

-

Nga

Gjyqtarja Alkelina Gazidede e Gjykatës Administrative të Apelit do të përballet të martën më 6 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Trupa gjykuese që po kryen procesin e vetingut përbëhet nga Suela Zhegu, Firdes Shuli dhe Genta Tafa Bungo.

Alkelina Gazidede e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1996 dhe ka punuar për më shumë se një dekadë në Gjykatën e Tiranës. Ajo u emërua gjyqtare në Gjykatën Administrative të Apelit në nëntor 2013 me dekret të Presidentit të Republikës.

Analiza e pasurisë është një ndër tre shtyllat e rivlerësimit për gjyqtarët, së bashku me kontrollin e figurës dhe vlerësimin e aftësive profesionale. Skeda grafike e mëposhtme paraqet ndryshimin e pasurisë së deklaruar të gjyqtares Alkelina Gazidede nga viti 2003 deri në fund të vitit 2017.

Në deklaratën e parë të dorëzuar në vitin 2003, gjyqtarja Gazidede zotëronte pasuri familjare me vlerë 2.9 milionë lekë, ndërsa në fund të vitit 2017, pasuria familjare është rritur me tetë herë, duke kapur vlerën e 24.6 milionë lekëve.

Në fund të vitit 2017, pasuria familjare përbëhet nga pasuri të paluajtshme me vlerë 10.9 milionë lekë, likujditete bankare prej 11.6 milionë lekësh, kursime në cash prej 1.2 milionë lekësh si dhe një automjet me vlerë 270 mijë lekë. Familjarët e gjyqtares zotërojnë gjithashtu aksione me vlerë 100 mijë lekë.

Të ardhurat familjare për periudhën deklaruese janë 44.5 milionë lekë. Paga nga funksioni i gjyqtares zë 32% në buxhetin e të ardhurave, ndërsa pagat e familjarëve zënë 31%. Të ardhurat e siguruara nga biznesi i familjarëve janë në masën 16%, ndërsa të ardhurat nga qiratë përbëjnë rreth 9% të totalit.

Përveç analizës për rritjen/uljen e pasurisë, strukturën e aseteve dhe të ardhurave, ky raport paraqet dhe kontrollin aritmetik/logjik të deklarimeve të subjektit si dhe “flamujt e kuq’  që identifikohen gjatë kontrollit. Nga kontrolli aritmetik/logjik për 14 vitet e deklarimit të Znj. Alkelina Gazidede, dy deklarata rezultojnë me probleme.

LEXO EDHE:  Artan Hoxha zbulon dhomën e hotelit/Prokurori dhe shoqëruesja e tij të mos paraqiten më!

LEXO EDHE:  Artan Hoxha zbulon dhomën e hotelit/Prokurori dhe shoqëruesja e tij të mos paraqiten më!

Gjyqtarja Alkelina Gazidede rezulton me balanca negative të pasurisë për vitet 2010 dhe 2016, duke mos justifikuar me burimet e deklaruara shtesat e aseteve në këto vite. Në vitin 2010, diferenca është 336 mijë lekë, ndërsa për vitin 2016 shënohet një diferencë e vogël prej 23 mijë lekësh, pa llogaritur në këtë analizë shpenzimet vjetore për konsum familjar.

Nga analiza cilësore e deklaratave të pasurisë, BIRN identifikoi si “flamur të kuq” procedurat e paqarta për ndërtimin e një shtëpie dhe më pas legalizimin e saj. Në vitin 2004, subjekti deklaron ndërtimin e një shtese kati me vlerë 11 mijë euro mbi shtëpinë ekzistuese, ndërsa në vitin 2006 deklaron shtesën e një papafingoje të palegalizuar. Në deklarim nuk është e qartë nëse kemi të bëjmë me të njëjtën shtesë të deklaruar në vitin 2004 apo me shtesë të re pasurie.

Lidhur me shtëpinë, gjyqtarja deklaron gjithashtu se ka blerë truallin nga ALUIZN-i në vitin 2010, ndërsa në vitin 2011 ka përfunduar procesi i legalizimit të pronës.

Një tjetër “flamur i kuq” i identifikuar lidhet me huamarrjet e bashkëshortit të subjektit në vlerat 7 mijë euro dhe 3.6 milionë lekë gjatë periudhës deklaruese.

Deklarata e pasurisë  së vitit 2003

Deklarata e pasurisë  së vitit 2004

Deklarata e pasurisë  së vitit 2005

Deklarata e pasurisë  së vitit 2006

Deklarata e pasurisë  së vitit 2007

Deklarata e pasurisë  së vitit 2008

Deklarata e pasurisë  së vitit 2009

Deklarata e pasurisë  së vitit 2010

Deklarata e pasurisë  së vitit 2011

Deklarata e pasurisë  së vitit 2012

Deklarata e pasurisë  së vitit 2013

Deklarata e pasurisë  së vitit 2014

Deklarata e pasurisë  së vitit 2015

Deklarata e pasurisë  së vitit 2016

Deklarata e pasurisë  së vitit 2017

 

 

LEXO TE PLOTE