Connect with Us

Nga milionat tek kreditë/ “Rrudhet” pasuria e gjyqtares

Vetingu

Nga milionat tek kreditë/ “Rrudhet” pasuria e gjyqtares

Publikuar

-

Pasuria është kriteri që ka nxjerrë jashtë sistemit të drejtësisë mbi 80 përqind të gjyqtarëve dhe prokurorëve.

CNA.al paralelisht me hetimet e Vettingut ka hedhur dritë mbi pasuritë e njerëzve të drejtësisë, dhe sigurisht edhe në aspektin profesional duke iu referuar denoncimeve që janë bërë ndaj tyre ndër vite.

Në objektiv këtë radhë do të jetë gjyqtarja e Fierit Matilda Shalla, emri i së cilës është lidhur me disa çështje të njohura për opinionin publik.

Shalla, ishte gjyqtarja që pas tre seancash e cila i dha lirinë ish deputetin socialdemokrat Mark Frrokut më herët, pas kërkesës së tij për lirim me kusht.

E njëjta gjyqtare në në vitin 2016, ka ulur në mënyrë drastike dënimin për biznesmenin F.Kajolli, duke e dënuar atë me me 8 vjet burg nga 22 vjet që ishte dënuar nga gjykata italiane.

Sa i përket pasurisë, gjyqtarja si burim të ardhurash fillimisht dekaroj pagën e saj dhe përfitimet nga bizneset e bashkëshortit.

Në deklaratën fillestare atë të vitit 2007, gjyqtarja thotë se ka në pronësi një apartament banimi me vlerë  127 300 euro, Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një shoqërie me vlerë 3 800 000 lekë, të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një firme ndërtimi në shumën 1 500 000 lekë dhe të ardhura të tjera në shumën 1 000 000 lekë. Për të vijuar sërish me të ardhura nga bashkëshorti përfituar nga emigracioni në vitet 1996-1998 në shumën 180 000 euro. Gjithashtu ajo deklaron dy kredi, njërën për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj dhe tjetrën për blerje apartamenti në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Bashkëshorti i saj posedonte dy llogari rrjedhëse me nga 60 000  dhe 50 000 euro si dhe një automjet Volsvagen Tuareg me vlerë 40 000 euro.

Në deklaratën e fundit, atë të vitit 2018, gjyqtarja thotë se ka të ardhura nga paga, në shumën 1 134 832 lekë dhe një kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me kohëzgjatje 300 muaj, prej së cilës ka pa shlyer shumën 86 011 21 euro.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar pranë ILDKPKI-së nga gjyqtarja Matilda Shalla.

Viti 2007 (Deklarata fillestare)

Ap banimi me vlerë  127 300 euro.

Llogari rrjedhëse me vlerë 10 000 lekë.

Të ardhura nga shkolla e magjistraturës në shumën 960 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një shoqërie me vlerë 3 800 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një firme ndërtimi në shumën 1 500 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti në shumën 1 000 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti përfituar nga emigracioni në vitet 1996-1998 në shumën 180 000 euro.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet.

Bashkëshorti, makinë volsvagen tuareg me vlerë 40 000 euro.

Bashkëshorti, llogari rrjedhëse në shumën 60 000 euro.

Bashkëshorti, llogari rrjedhëse në shumën 50 000 euro.

Viti 2017 (Deklarata vjetore)

Makinë, “skoda oktava” me vlerë 23 200 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Durrës në shumën 193 500 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një shoqërie me vlerë 240 00 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një tjetër subjekti me vlerë 172 000 lekë.

Kredi bankare për blerje makine, në shumën 15 200 euro.

Viti 2008

Makinë, “skoda oktava” me vlerë 23 200 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në shumën 807 091 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një shoqërie me vlerë 1 020 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një tjetër subjekti me vlerë 1 500 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 676 024 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 17 542 51 euro.

Kredi bankare për blerje makine, në shumën 15 200 euro. Pa shlyer shuma 15’ 271 euro.

Bashkëshorti, ka shitur makinën Volsvagen në shumën 25 000 euro.

Viti 2009

Të ardhura nga paga si gjyqtare në shumën 822 189 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një shoqërie me vlerë 1 020 000 lekë.

Të ardhura nga bashkëshorti si administrator i një tjetër subjekti me vlerë 1 500 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 582 078 26 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 27 057 36 euro.

Kredi bankare për blerje makine, në shumën 15 200 euro. Pa shlyer shuma 11 498 euro.

Viti 2010

Të ardhura nga paga si gjyqtare në shumën 836 083 lekë.

LEXO EDHE:  Nga Artan FUGA/ I (E) VIRGJËR !

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 100 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 486 825 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 16 087 52 euro.

Kredi bankare për blerje makine, në shumën 15 200 euro. Shlyer tërësisht.

Viti 2011

Të ardhura nga paga vjetore në shumën 848 551 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 1 200 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 340 673 58 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 15 244 14 euro.

Viti 2012

Garazh me sip 22.6 m2, në Tiranë me vlerë 22 000 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 857 230.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 100 000 lekë.

Kursime në shumën 500 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 187 380 89 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 15 244 14 euro.

Bashkëshorti, shitje 100% të aksioneve të kompanisë “Tis Solution” me vlerë 20 000 euro.

Bashkëshorti,të ardhura nga paga si administrator i kompanisë “Tis Solution” me vlerë 3 600 000 lekë.

Viti 2013

Pakësim pasurie: Kalim i ap si garanci për kontratën e kredisë marrë nga kompania “Tis Solution”, ku administrator është ish bashkëshorti me vlerë 20 750 000 lekë.

Blerje e ap të mësipërm, ku nga ish bashkëshorti janë paguar 80 000 euro. Ndërsa vlera totale është 174 080 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 834 098 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 100 000 lekë në muaj.

Kursime në shumën 524 383 73 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Pa shlyer shuma 33 805 17 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 13 279  60 euro.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj.

Viti 2014

Depozitë bankare në shumën 537 547 61 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 1 078 462 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 600 000 lekë.

Kredi bankare për përdorim personal në shumën 800 000 lekë me kohëzgjatje 84 muaj. Është shlyer tërësisht.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 12 140 22 euro.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj. Pa shlyer shuma 93 710 23 euro.

Viti 2015

Depozitë bankare në shumën 546 179 00 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 1 066 939 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 600 000 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Pa shlyer shuma 6 750 euro.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj. Pa shlyer shuma 92 122 66 euro.

Viti 2016

Pakësim i depozitës bankare për pagesën e kredisë me vlerë 3 623 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 1 118 987 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 600 000 lekë.

Kredi bankare për blerje ap në shumën 20 000 euro me kohëzgjatje 15 vjet. Është shlyer tërësisht.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj. Pa shlyer shuma 89 702 25 euro.

Viti 2017

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 1 147 345 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 600 000 lekë.

Dëmshpërblim nga shoqëria “Interlogistik” për djegie të marketit “One Stop”, që ndodhet në pallatin e banimit. Vlera 47 200 00 lekë.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj. Pa shlyer shuma 89 123 40 euro.

Viti 2018

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Fier, në shumën 1 134 832 lekë.

Detyrimi që bashkëshorti ka paguar për vajzën në shumën 600 000 lekë.

Kredi bankare për blerje shtepie në shumën 95 000 euro me koëzgjatje 300 muaj. Pa shlyer shuma 86 011 21 euro./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Vettingu si hanxhar mbi kokat e drejtuesve të policisë/ Fshihen 50 faqe raport, konfirmohet Ardi Veliu

Publikuar

-

Nga

drejtori i policise se shtetit , ardi veliu

Komisioni i Jashtëm i Vlerësimit ka vendosur konfirmimin në detyrë për Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë, Ardi Veliu.

Kujtojmë se dje Veliu doli “me xhepa të shpuar” para Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit ku u paraqit pa praninë e avokatit.

Në media u raportua  se Veliu nuk ka fshehje të pasurisë, dhe se aktualisht ai jeton në shtëpi me qera e nuk rezulton të ketë pasuri të tjera të paluajtshme.

Por, e vërteta e pasurisë nuk është kështu siç u raportua nëpër media, pasi u fshehën 50 faqe raport për Veliun dhe shume probleme që kanë të bëjnë me kryepolicin.

LEXO EDHE:  U ble apo u shpërblye nga politika?/ Gjyqtarja e Krimeve të Rënda në sitën e Vettingut

LEXO EDHE:  Operacioni “Vollga”/ Gjykata jep vendimin për katër të arrestuarit

Raporti me 50 faqe e nxjerr Veliun me probleme dhe borxhe, por pavarësisht kësaj vettingu ka zgjedhur ta konfirmojnë në detyrë.
Duket qartë se vettingu në polici është thjesht një instrumet politik si hanxhar mbi kokat e drejtuesve të policisë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Klodiana Lala lëshon “bombën”/ Sulm i organizuar nga bandat kundër komandantit të Gardës

Publikuar

-

Nga

Gazetarja Klodiana Lala ka reaguar në lidhje me lajmet e publikuara në media, për proçesin e Vettingut ndaj Kreut të Gardës Gramoz Sako.

Në një postim në rrjetet sociale, Lala shkruan se nuk e ka njohur nga afër Sakon, por shton se shumë e njohin si një profesionist.

Po ashtu gazetarja Lala hedh dyshime të forta për një sulm të “orkestruar” ndaj Sakos, ndërsa shkruan se një dorë me çdo kusht kërkon ta largojë nga drejtimi i Gardës.

Ndër të tjera Lala thekson se kjo të çon në dyshime për përplasje bandash edhe në Gardë, ndërsa shton se Vettingu ka vdekur.

“Nuk e kam njohur Gramoz Sakon nga afer. Shume me kane folur se eshte profesionist. Fakti qe e sulmojne nga cdo ane me ben te dyshoj se ka nje dore qe do me cdo kusht ta largoje nga drejtimi i Gardes.

LEXO EDHE:  Dritë jeshile nga BE?/ Ministri gjerman apel politikës shqiptare

LEXO EDHE:  Nën hetim për fshehje pasurie/ Deputeti socialist përgjigjet për akuzat

Perplasje bandash edhe ne Garde????

Do besoja vertete qe ka probleme me pasurine nese do behej nje hetim i pavarur nga i ashtuquajturi komision Vettingu, qe zyrtaret oligarke te policise i nxjerr te varfer e policet me uniforma te dala boje milionere. Vettingu VDIQ, rrofte Vettingu!”-shkruan gazetarja Lala në postimin e saj./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Ardi Veliu i pastrehë?/ Gazetari zbulon të pathënat e Vettingut

Publikuar

-

Nga

Gazetari Elkier Bushkolaj ka reaguar në lidhje me lajmet e publikuara në media, për procesin e Vettingut ndaj kreut të Policisë së Shtetit, Ardi Veliu.

Në një postim në rrjetet sociale, gazetari i cilëson tallje me shqiptarët, raportimet në media, ku thuhej se Ardi Veliu ka dalë sot “me xhepa të shpuar” para Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit.

Sipas tij, deklarata e pasurisë së Ardi veliut, rrëzon propagandën Anti-KÇK të Rilindjes.

“Buzëqeshja e Klement Balilit kur mori vesh se Drejtori i Pergjithshëm i Policise Shtetit, Ardi Veliu, nuk ka as shtëpi dhe as makinë është dëshmi e qartë se tallja e këtij shteti me shqiptarët nuk njeh limite.

Deklarata pasurisë e, Ardi Veliut, rrëzon propagandën “Anti-KÇK” pasi as ne vendet e botës tretë një drejtor policie pa shtëpi mbi kokë dhe pa makinë nuk merr përsipër të sekuestrojë pronat e mafiozëve që kanë mundur të “mbretërojnë” në botën e krimit në Evropë dhe Amerikën Latine.

LEXO EDHE:  Të arrestuar për korrupsion/ Gjykata refuzon kërkesën e dy ish-deputetëve

LEXO EDHE:  Gjykata e Shkodres rrezon pezullimin e policit, qelloi me arme Alfred Hilen

Keqardhje për ata policë që kanë dhënë jetën për këtë vend e mbi të gjitha për familjet e tyre dhe neveri për ata që sot tallen me gjakun e tyre”-shkruan gazetari Bushkolaj në postimin e tij./ CNA.al

Ardi Veliu me “xhepa të shpuar” para vettingut/ Fshihen 50 faqe raport për kryepolicin

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: