Connect with Us

Olsi Dado drejt Prokurorisë së Përgjithshme/ Zbardhet pasuria e tij

Vetingu

Olsi Dado drejt Prokurorisë së Përgjithshme/ Zbardhet pasuria e tij

Publikuar

-

Prokuroria e Përgjithshme, pas emërimit të kryeprokurorit është në fazën e ndryshimeve thelbësore, që kanë të bëjnë me emërime të reja.

Një ndër emrat që synon të jetë pjesë e Prokurorisë së Përgjithshme është edhe prokurori Olsi Dado.

Ky i fundit, mësohet se po kandidon për drejtues të Marrëdhënieve me Jashtë për postin e shefit të Dekriminalizimit në Prokurorinë e Përgjithshme.

Këtë post më herët e ka mbajtur kreu i SPAK, Arben Kraja.

Në aspektin profesional prokurori Olsi Dado, lakohet si një nga njerëzit e suksesshëm të drejtësisë.

CNA.al është ndalur edhe tek pasuria e prokurorit Dado, bazuar tek të dhënat e ILDKPKI-së.

Si burim të ardhurash prokurori deklaron pagën. Ndërsa pasuria që ai deklaron rezulton e vënë para kohës se të punonte në organet e drejtësisë.

Kështu në deklaratën fillestare të vitit 2008 ai deklaron një apartament 2 plus 1 me vlerë 77880 si dhe një autoveture tip “Golf” me vlerë 14 700 euro.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Olsi Dado.

Viti 2008 (Deklarata fillestare)

Apartament 2 plus 1 me vlerë 77880.

Likujduar 74 110 euro, palikujtuar 3370 euro.

Objekt i paregjistruar 34 800 euro derdhur nga prindërit , marrëdhënie pune nga 1995  nga aktiviteti privat nga 2005.

Autoveture tip “Golf”, 14 700 euro.

Depozita kursimi 6 817 euro.

Depozitë kursimi 3 923 euro.

Të ardhura nga puna si noter në Dhomën e noterisë në Durrës 2 550 000 lekë.

Llogari bankare për dredhje page, shuma katulae nga aktiviteti privat 720 199 lekë

Depozitë kursimi 1 000 000 lekë

Llogari bankare 311 645 69 lekë.

Viti 2008 (Deklarata vjetore)

Llogari e lirë pakësuar në 10 000 lekë.

Nuk ka të ardhura nga paga si prokuror deri më 31 dhjetor 2008 për shkak se pagesa e 9 ditëve të fundit të muajit nëntor 2008 dhe paga e muajit dhjetor 2008 janë kaluar në llogarinë përkatëse.

Të ardhurat që duhet të jenë në llogari deri ne 31, 12, 2008  janë 70717 lekë.

Viti 2009

Llogari bankare mbetur 1355 lekë.

Depozitë kursimi, shtuar 038 804 lekë.

Llogaria ku derdhet paga 203 997 95 lekë.

Depozitë kursimi 900 000 lekë.

Depozitë kursimi në monedhë euro 6348 euro.

Depozitë kursimi 185 euro.

Transferuar nga Këshilli i Europës, dieta udhëtimi 76 125 euro.

Tërhequr nga shuma e transferuar nga Këshilli i Europës 400 euro dhe 350 euro, mbetur 1125 euro.

Llogari në emër të djalit 648 683 lekë.

Të ardhura nga paga neto 877 634 lekë

Të ardhura të fituara nga shpërblimet në detyrë 47250 lekë.

Të ardhura të përfituara nga dieta 19 800 lekë.

Viti 2010

Llogari bankare mbetur 1355 lekë.

Depozitë kursimi, shtuar 038 804 lekë.

Llogari e mbyllur, gjendje 44 288 lekë.

Depozitë kursimi 944 500 lekë.

Depozitë kursimi në monedhë euro 6348 euro.

Depozitë kursimi, 185 euro.

Llogari kursimi ne emër të djalit, 648 683 lekë, shtuar me 10 000 lekë në muaj.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 254 082 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Pogradec, në shumën 755 027 lekë.

Shpërblim nga prokuroria në Tiranë në shumën 10 000 lekë.

Shpërblim nga prokuroria në Pogradec, në shumën 88 339 lekë.

Viti 2011

Llogaria e bankare mbetur 1355 lekë, depozitë kursimi shtuar me 038 804 lekë.

Llogaria ku derdhet paga 74007 17 lekë.

Depozitë kursimi 944 500 lekë.

Depozitë kursimi 397758 euro, Shtuar nga interesat me 305 euro.

Apartamenti i deklaruar më parë është regjistruar pranë ZRPP Tiranë.

Llogari bankare në emër të djalit 1 000 004 0 lekë, shtuar me 10 000 lekë në muaj që naga deklarimi i fundit.

Të ardhurat nga paga neto plus shpërblimet 12 16234 lekë.

Viti 2012

Depozitë kursimi 18 423 lekë.

Llogaria ku depozitohet paga 378736 lekë.

Depozitë kursimi 6700 lekë.

Depozita kursimi në euro nuk ka shtesa.

Depozitë kursimi shtuar me 118 24 euro.

Kursime nga paga vjetore 402 500 lekë

Llogari bankare ku depozitohet detyrimi ushqimor mujot vendosur nga gjykata, shtuar me  55 749 lekë.

LEXO EDHE:  Dorëheqja e vëllait të Bashës/ Frikë nga Vettingu i pasurisë së Lulit

Të ardhura vjetore të përfituara nga paga neto plus shpërblime 1 055 958 lekë.

Viti 2013

Depozitë kursimi shtuar me interesat bankare 56 583 90 lekë.

Llogaria ku depozitohet paga 4 794 33 lekë

Depozitë kursimi shtuar nga interesat bankare  37 500 lekë

Depozitë kursimi shtuar një shumë prej 10 500 euro nga dhurimi i 7500 euro plus kursimet vjetore konvertuar në 3000 euro.

Depozitë kursimi shtuar me interesat, 8766 euro.

Kursime nga paga vjetore 398 000 lekë.

Llogari ku depozitohet detyrimi ushqimor vendosur nga gjykata, shtuar nga interesat bankare 73014 lekë. Totali i llogarisë  120 000 lekë.

Të ardhura vjetore të përfituara nga paga neto 1 014 492 lekë.

Viti 2014

Depozitë kursimi shtuar nga interesat bankare  37574 lekë

Llogaria ku depozitohet paga 24 490 lekë.

Depozitë kursimi  34375 lekë.

Depozitë kursimi në euro shtuar nga interesat banakre me 191 euro.

Depozitë kursimi shtuar me interesat bankare 284 euro.

Kursime nga paga vjetore  320 000 lekë.

Llogari ku depozitohet detyrimi ushqimor mujor vendosur nga gjykata 1 508 102 17 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 1 032 264 lekë.

Viti 2015

Depozita kursimi shtuar nga interesat bankare 16, 372 lekë.

Llogari bankare 18, 500 lekë.

Depozitë kursimi 1,744 lekë.

Depozitë kursimi në euro, 19 euro.

Depozitë bankare shtuar nga interesat bankare 2,82 euro

Kursime nga paga vjetore 194. 000 lekë

Llogaria ku depozitohet detyrimi ushqimor mujor vendosur nga gjykata 1.634, 773.56 lekë.

Llogari e hapur nga ish bashkëshortja në emër të djalit 1.620.63 lekë.

Të ardhura të përfituara nga paga neto 1.094.591 lekë.

Viti 2016

Truall në bashkëpronësi e pandarë me sip 69.2 m2, trashëgimi.

Depozitë kursimi në shumën 15 516 27 lekë.

Depozitë kursimi, shtuar në shumën 614 lekë.

Depozitë kursimi, në shumën 14.689 euro.

Llogari e lirë në shumën 4 026 lekë.

Kursime nga paga vjetore 350 000 lekë.

Llogaria ku depozitohet detyrimi ushqimor mujor vendosur nga gjykata 1 774  780 lekë.

Llogari e hapur në emër të djalit nga ish bashkëshortja në shumën 1 620 63 euro.

Të ardhura nga paga në shumën 1 084 462 lekë.

Viti 2017

Depozitë kursimi  522390 lekë

Llogaria ku depozitohet paga mujore 848 53 lekë.

Llogaria në emër të djalit ku është depozituar detyrimi mujor vendosur nga Gjykata është mbyllur pasi djali mbushi 18 vjeç.
llogari është kthyer në depozitë kursimi 1841985 lekë.

Totali i llogarisë bankare të djalit 163077 lekë.

Kursime nga paga vjetore  120000 lekë.

Të ardhura vjetore të përfituara nga paga bruto 1455775 lekë.

Depozitë kursimi në euro 1630, 77 euro.

Viti 2018

Depozitë kursimi 1,239 623. 86 lekë

Depozitë kursimi 1,028,446 lekë.

Depozitë kursimi pakësuar nga tërheqja, 2,689.29 euro.

Depozitë kursimi 7, 525. 06 lekë.

Llogaria  ku depozitohet paga mujore 198 58 lekë.

Automjeti “Volsvagen’ çmimi i blerës 22 500 euro, paguar kësti i pare prej 11 250 euro plus rreth 17 këste mujore për vlerën 3990 euro.

Shuma është tërhequr nga llogaria e deklaruar në euro.

Nga shuma e tërhequr janë depozituar 11 307 euro.

Nga 22500 euro janë likuiduar si parapagim 11250 euro plus 3689 lekë= 14939 lekë.

Depozita e kursimit pakësuar në shumën 12. 000 euro.

Shkaku i pakësimit pagesa e këstit të parë të blerjes së automjetit.

Shitet automjeti kundrejt shumës 3800 euro.

Nga shuma përshkruar më lart  pakësuar me 3689 euro.

Shkaku i pakësimit pagesa e 17 kësteve mujore për blerjen e automjetit.

Të ardhura nga paga bruto 1457127 lekë, neto 1.128, 162 lekë.

Detyrim financiar sipas kontratës së qirasë lidhur me kompaninë për blerjen e automjetit.

Çmimi i blerjes së qerasë 22 500 lekë, parapaguar 11250 lekë. Kësti mujor 216, 97 euro.

Shuma e shlyer nga deklarimi 14 939  euro.

Gjendje e detyrimit të mbetur pa shlyer 7561 lekë.

Deklarata  e pasurisë së djalit K. Doda.

Depozitë kursimi në lekë, pakësuar rreth 15 600 lekë. Gjendja në depozitë  pas pakësimit 1,685, 000 lekë.

Depozitë kursimi në euro, gjendja në depozitë pas 100% pakësimit 0,77 euro./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Probleme me pasurinë/ KPA “i pret kokën” kryetarit të Gjykatës së Fierit

Publikuar

-

Nga

Probleme me pasurinë/ KPA “i pret kokën” kryetarit të Gjykatës së Fierit

Kryetari i Gjykatës së Fierit Roland Jaupaj është shkarkuar përfundimisht nga detyra, pas vendimit të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit.

Trupa gjykuese e përbërë nga Ina Rama kryesuese, Albana Shtylla relatore, Ardian Hajdari, Rezarta Schuetz, Sokol Çomo anëtarë la në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit të datës 28 Maj të vitit të shkuar.“Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Ina Rama kryesuese, Albana Shtylla relatore, Ardian Hajdari, Rezarta Schuetz, Sokol Çomo anëtarë, shpalli vendimin për çështjen (JR) nr.36/2019, datë 31.07.2019, që lidhet me ankimin e subjektit të rivlerësimit Roland Jaupaj, kundër vendimit nr. 150, datë 28.05.2019 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Në përfundim të gjykimit në dhomë këshillimi, trupi gjykues, bazuar në nenin 66, pika 1, shkronja “a” e ligjit nr.84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, në mënyrë unanime, vendosi: Lënien në fuqi të vendimit nr. 150, datë 28.05.2019 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, që i përket subjektit të rivlerësimit Roland Jaupaj. Ky vendim është përfundimtar dhe ka efekt të menjëhershëm. U shpall sot, në Tiranë, më datë 10.09.2020″, thuhet në njoftim.

LEXO EDHE:  “Ngriu” aksionet e gruas së Alfred Pezës/ Zbulohen të ardhurat e gjyqtares së Krimeve të Rënda

LEXO EDHE:  Patundshmëri dhuratë për fëmijët e prokurorit/ Sali Hasa "uzurpon" institucionet me familjarë

Gjatë hetimit KPK kishte konstatuar një sërë parregullsish në formularin e vetë-deklarimit të pasurisë ndër vite të gjyqtarit Juapaj./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Pasuria “fundos” një tjetër gjyqtar/ Vetingu “i pret” kokën

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka vendosur shkarkimin nga detyra të gjyqtari të Apelit të Tiranës, Artur Gaxha pasi janë janë konstatuar probleme të shumta lidhur me pasurinë.

Artur Gaxha e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995. Ai ka punuar për më shumë se një dekadë në Gjykatën e Tiranës, ndërsa në vitin 2016 u emërua gjyqtar i Gjykatës së Apelit Tiranë.

Inspektoriati i Lartë i Deklarimit të Pasurive nuk kishte konstatuar probleme në pasurinë e Gaxhës, por KPK e përmbysi atë në seancë. Sipas relatores Qirko, gjyqtari rezultonte me pamundësi financiare në dhjetëra milionë lekë për krijimin e pasurive të tij si dhe mosdeklarim të pasurive dhe huave.Gaxha i ka mohuar kategorikisht akuzat dhe u shpreh se raporti i KPK është me gabime të rënda dhe të pabazuar në prova.

LEXO EDHE:  Dorëheqja e vëllait të Bashës/ Frikë nga Vettingu i pasurisë së Lulit

LEXO EDHE:  Patundshmëri dhuratë për fëmijët e prokurorit/ Sali Hasa "uzurpon" institucionet me familjarë

Komisioni konstatoi pamundësi financiare të Gaxhës për blerjen e një apartamenti me sipërfaqe180 m2 në Tiranë në vitin 2015 për shumën 200 mijë euro. Si burim krijimi të kësaj pasurie, ai ka deklaruar një kredi në vlerën 120 mijë euro, 41 mijë euro të përfituara nga shitja e një apartamenti në Golem, 1.5 milionë lekë nga shitja e një automjeti dhe kursime familjare si dhe problematika të shumta në lidhje me pasurinë.

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Nuk kaloi Vettingun/ KPA “i shuan shpresat” prokurorit të Fierit

Publikuar

-

Nga

Nuk kaloi Vettingun/ KPA “i shuan shpresat” Fatmir Lushi prokurorin e Fierit

KPA ka lënë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për Fatmir Lushin, duke e shkarkuar nga detyra si drejtues i Prokurorisë së Fierit.

Ky i fundit u shkarkua pak muaj më parë nga detyra nga KPK, pasi u konstatuan probleme me pastërtinë e figurës dhe pasurinë e tij. Sipas hetimeve të kryera nga DSIK, Lushi u vlerësua si i papërshtatshëm pasi dyshohej se kishte favorizuar persona nën hetim duke mos kaluar kështu Vettingun.

VendimiTrupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Natasha Mulaj kryesuese, Ardian Hajdari relator, Albana Shtylla, Ina Rama, Rezarta Schuetz anëtarë, shpalli vendimin për çështjen (JR) nr.27/2019, datë 20.05.2019, që lidhet me ankimin e subjektit të rivlerësimit Fatmir Lushi, kundër vendimit nr. 125, datë 26.03.2019 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

LEXO EDHE:  OFL nuk ndalet/ Kush janë tre të fortët e radhës në “shënjestër”

LEXO EDHE:   Sitet pasuria e gjyqtarëve dhe prokurorëve/ Vetingu “djeg” të korruptuarit

Në përfundim të gjykimit në dhomë këshillimi, trupi gjykues, bazuar në nenin 66, pika 1, germa “a” e ligjit nr.84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, në mënyrë unanime, vendosi:
Lënien në fuqi të vendimit nr. 125, datë 26.03.2019 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, që i përket subjektit të rivlerësimit Fatmir Lushi. Ky vendim është përfundimtar dhe ka efekt të menjëhershëm.
U shpall sot, në Tiranë, më datë 08.09.2020./CNA.al

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: