Connect with Us

Skandali me hetimin e aksidentit/ Milioneri i Prokurorisë së Fierit iu shpëton prangave

Vetingu

Skandali me hetimin e aksidentit/ Milioneri i Prokurorisë së Fierit iu shpëton prangave

Publikuar

-

Prokurorë dhe gjyqtarë që kanë bërë pakt me krimin për interesa të tyre. Një situatë e tillë fatkeqësisht ka ndodhur në Shqipëri dhe që u pranua hapur, pas zbardhjes së skandaleve nga hetimet e Vettingut.

Prokurori Çlirim Sino, i cili nuk arriti dot të zgjidhej në në krye të Prokurorisë së Fierit, pritet që së shpejti të përballet me Vettingun.

Sino nuk është emër i padëgjuar për opinionin publik. Emri i tij lidhet me një aksident që ka ndodhur në Fier në vitin 2012, ku ka humbur jetën një i mitur.

Prindërit e të miturit dhanë alarmin në media se prokurori Sino nuk e ka hetuar si duhet rastin në fjalë, madje e kallëzuan penalisht prokurorin Sino.  Në mbështetje të tyre, vitin e kaluar dolën edhe Gjykata Shkallës së Parë, Lushnje dhe ajo e Apelit Vlorë.

Në media u raportua, se të gjykatat,  pasi shqyrtuan provat, urdhëruan Prokurorinë e Lushnjes që të niste hetimet ndaj prokurorit të Prokurorisë Fier, Çlirim Sino,  me arsyetimin se i njëjti nuk e ka hetuar çështjen ashtu siç duhet dhe në këtë mënyre ka shpërdoruar detyrën.

Por, prokurori i Lushnjes Arben Dyla e pushoi procedimin penal ndaj kolegut të tij me pretendimin se vepra penale në këtë akuzë të bërë nga familjarët nuk ekziston.

Nuk dihet nëse e ka pranuar Gjykata e Lushnjes, vendimin për pushim të hetimeve ndaj ndaj prokurorit Sino, por të gjitha këto detaje do të kalojnë në sitën e Vettingut.

CNA.al është ndaluar edhe tek pasuria e prokurorit Sino, ku të bien në sy shifrat e larta të pagës së bashkëshortes së tij, fillimisht si përmbaruesë gjyqësore private dhe më vonë si notere.

Patundshmëri ai deklaron në vitin 2003 një banesë njëkatëshe e përbërë prej 4 dhomash, e ndërtuar para vitit 1990, me vlerë 5.000.000 lekë, trashëguar nga babai. Më tej në vitin 2008 ai deklaron një apartament banimi 3+1, si edhe një garazh parkimi automjeti, me kontratën e sipërmarrjes me datë 13.11.2008, në Fier, por nuk e deklaron vlerën. Në të njëjtin vit deklaron dhe një apartament banimi të bashkëshortes me sipërfaqe 50 m2, regjistruar me datë 21.02.2007, me vlerë 3.100.000, dhuruar nga prindërit e bashkëshortes

Në vitin 2018 ai e ka shtuar patundshmërinë, duke blerë një apartament me sipërfaqe 78.24 m2, me vlerë 40 416 euro, tokë arë me sipërfaqe 1000 m2 me vlerë 209 000 lekë, tokë arë me sipërfaqe 1 100 m2 me vlerë 400 000 lekë si dhe po tokë arë me sipërfaqe 600 m2, me vlerë 100 000 lekë.

Ndër vite ka blerë dhe shitur edhe disa automjete, por për detaje, po sjellim pasurinë e plotë të deklaruar nga prokurori Sino pranë ILDKPKI-së.

Viti 2003

Banesë njëkatëshe e përbërë prej 4 dhomash, e ndërtuar para vitit 1990, me vlerë 5.000.000 lekë, trashëguar nga babai.

Automjet veturë Benz Mercedez, me vlerë prej 300.000 lekësh, 100% e zotëruar, regjistruar në regjistrat publik me 24.02.2003, blerë me kontratë shitblerje nga kursimet nga paga.

Të ardhura nga paga, shuma 574.127 lekë, detyrime fiskale 0.101.278, shuma neto në 0472.849, realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Viti 2004

Të ardhura nga paga, shuma 574,192, realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Viti 2005

Të ardhura nga paga, shuma 781, 331, realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier.

Viti 2006

Të ardhura nga paga, shuma 844,036, realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier.

Viti 2007

Të ardhura nga paga, shuma 886,186, realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, shuma 548.778 realizuar pranë Zyrës Përmbarimore, Fier

Viti 2008

Automjet veturë Mercedez Benz, me kontratë të huaj me datë 25.09.2008, vlera 4.000 euro, 339.521 lekë dogana

Apartament banimi 3+1, si edhe një garazh parkimi automjeti, me kontratën e sipërmarrjes me datë 13.11.2008, në Fier. (nuk e deklaron vlerën)

Apartament banimi i bashkëshortes me sip. 50 m2, regjistruar me datë 21.02.2007, me vlerë 3.100.000, dhuruar nga prindërit e bashkëshortes

Depozita në bankë për muajin dhjetor 2008, me vlerë 130.189 lekë

Të ardhura nga paga, shuma 943.278 lekë realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, shuma 217.000 realizuar pranë Zyrës Përmbarimore, Fier

Viti 2009

Mjete monetare, me vlerë 500.000 lekë

Të ardhura nga paga, shuma 923.395 realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier.

LEXO EDHE:  Foto-Me maskë, doreza dhe armë/ Kush është gangsterja nga Fieri?

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, Arta Sino, shuma 650.000 realizuar pranë Zyrës Përmbarimore, Fier

Viti 2010

Depozitë në bankë për muajin dhjetor 2010, vlera prej 2.219 lekë.

Të ardhura nga paga, shuma 865.565 realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, Arta Sino, shuma 696.800 realizuar pranë Zyrës Përmbarimore, Fier.

Viti 2011

Të ardhura nga paga, shuma 946.110 realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, Arta Sino, shuma 715.305, si Përmbaruese gjyqësore.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 891 091 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si përmbaruese gjyqësore private në shumën 2 104 764 lekë.

Kursime nga paga si prokuror, në shumën 100 000 lekë.

Gjendja e pagës e subjektit deklarues 1 369 lekë.

Viti 2013

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 897 556 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si përmbaruese gjyqësore private në shumën 2 592 038 lekë.

Viti 2014

Llogaria e pagës së subjektit deklarues në shumën 313 218 14 lekë.

Llogaria e kursimit së subjektit deklarues në shumën 6 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 1 198 626 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si notere në shumën 2 189 986 lekë.

Viti 2015

Llogaria e pagës së subjektit deklarues në shumën 356 441 29 lekë.

Llogaria e kursimit së subjektit deklarues në shumën 18 056 74 lekë.

Shitur automjeti me vlerë 400 000 lekë.

Shitur automjeti me vlerë 1 000 000 lekë.

Blerje automjeti BMË me vlerë 500 000 lekë.

Shitur automjeti BMË me vlerë 1 000 000 lekë.

Blerje automjeti Benz Mercedez, me vlerë 14 000 euro. Doganë me vlerë 397 097 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes në shumën 4 000 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes, shtuar në shumën 5 125 158 14 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 1 211 243 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si notere në shumën 2 475 239 lekë.

Llogaria e pagës së subjektit deklarues në shumën 269 087 82 lekë.

Llogaria e kursimit së subjektit deklarues në shumën 30 221  87 lekë.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortes si notere në shumën 2 152 48 lekë.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortes në shumën 182 632 61 lekë.

Gjendje kesh në shtëpi në shumën 10 000 euro, kursime të bashkëshortes.

Depozitë e bashkëshortes në shumën 43 000 euro.

Viti 2017

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 1 352 904 41 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si notere në shumën 1 930 872 lekë.

Llogaria e pagës së subjektit deklarues në shumën 301 707 25 lekë.

Llogaria e kursimit së subjektit deklarues në shumën 42366. 62 lekë.

Gjendja e llogarisë së kursimit, kredituar në janar 2017 në shumën 15500.33 euro.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortes si notere në shumën 79828.50 lekë.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortes në shumën 583 35 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes si notere në shumën 43 037 71 euro.

Gjendja e llogarisë së vajzës, si kursime për fëmijë, në shumën 100 35 USD.

Gjendja e llogarisë së vajzës, si kursime për fëmijë, në shumën 37 506 67 lekë.

Gjendja e llogarisë së vajzës, si kursime për fëmijë, në shumën 81 28 euro.

Viti 2018

Blerje ap. me sip 78.24 m2, me vlerë 40 416 euro.

Blerje pasurie, tokë arë me sip. 1000 m2 me vlerë 209 000 lekë.

Toke arë me sip. 1 100 m2 me vlerë 400 000 lekë.

Blerje pasurie, tokë arë me sip 600 m2, me vlerë 100 000 lekë.

Pakësim llogarisë së kursimit për mobilimin e shtëpisë në Vlorë me vlerë 6 000 euro.

Shtim i pasurisë në llogarinë e vajzës në shumën 5654.46 lekë. Burimi i krijimit: 2300 euro dhuratë nga të afërmit për 10 vjetorin dhe kursime nga prindërit.

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 1 250 965 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si notere në shumën 1 930 872 lekë.

Llogaria e pagës së subjektit deklarues në shumën 25 547 85 lekë.

Llogaria e kursimit së subjektit deklarues në shumën 54 573 55 lekë.

Gjendja e llogarisë së kursimit, në shumën 9499.41 euro.

Depozitë bankare e bashkëshortes si notere në shumën 8 500 euro.

Gjendja e llogarisë së vajzës, kursime në shumën 6 123 94 euro./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Ngec në “sitën” e vettingut/ KPK shkarkon prokurorin e “ndereve”

Publikuar

-

Nga

Ngec në sitën e vettingut prokurori Adnand Xhelili.

Mësohet se Komisoni i Pavaruir i Kualifikimit e ka shkarkuar, pasi ka konstatuar probleme me dy pasuritë kryesore të familjes së tij, konkretisht një apartament me sipërfaqe 117 m2 në Tiranë dhe një vilë trekatëshe në Borsh të Lukovës.

Adnand Xhelili i Prokurorisë së Tiranës, u lakua pak kohë më parë në emisionin investigativ “Fiks Fare”, ku denoncoi sorollatjet e një qytetareje në zyrat e një notereje, të Hipotekës, gjykatës, prokurorisë dhe përmbarimit.

Ndërsa në anën ekonomike, Xhelili ka deklaruar  gjashtë burime të ardhurash . Ai ka deklaruar të ardhura nga paga e rij si prokuror, si pedagod, pagën e bashkëshortes, pagën e  djalit, të ardhurat nga tokat bujqësore në Borsh, të ardhura nga shtëpia e pushimeve verore për turizëm./ CNA.al

Miliona lekë nga turizmi/ Zbardhet pasuria e prokurorit të “ndereve”

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu si hanxhar mbi kokat e drejtuesve të policisë/ Fshihen 50 faqe raport, konfirmohet Ardi Veliu

Publikuar

-

Nga

drejtori i policise se shtetit , ardi veliu

Komisioni i Jashtëm i Vlerësimit ka vendosur konfirmimin në detyrë për Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë, Ardi Veliu.

Kujtojmë se dje Veliu doli “me xhepa të shpuar” para Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit ku u paraqit pa praninë e avokatit.

Në media u raportua  se Veliu nuk ka fshehje të pasurisë, dhe se aktualisht ai jeton në shtëpi me qera e nuk rezulton të ketë pasuri të tjera të paluajtshme.

Por, e vërteta e pasurisë nuk është kështu siç u raportua nëpër media, pasi u fshehën 50 faqe raport për Veliun dhe shume probleme që kanë të bëjnë me kryepolicin.

LEXO EDHE:  Shkarkohet kryetarja e PS-së

LEXO EDHE:  Shkarkohet kreu i Gjykatës Kushtetuese

Raporti me 50 faqe e nxjerr Veliun me probleme dhe borxhe, por pavarësisht kësaj vettingu ka zgjedhur ta konfirmojnë në detyrë.
Duket qartë se vettingu në polici është thjesht një instrumet politik si hanxhar mbi kokat e drejtuesve të policisë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Klodiana Lala lëshon “bombën”/ Sulm i organizuar nga bandat kundër komandantit të Gardës

Publikuar

-

Nga

Gazetarja Klodiana Lala ka reaguar në lidhje me lajmet e publikuara në media, për proçesin e Vettingut ndaj Kreut të Gardës Gramoz Sako.

Në një postim në rrjetet sociale, Lala shkruan se nuk e ka njohur nga afër Sakon, por shton se shumë e njohin si një profesionist.

Po ashtu gazetarja Lala hedh dyshime të forta për një sulm të “orkestruar” ndaj Sakos, ndërsa shkruan se një dorë me çdo kusht kërkon ta largojë nga drejtimi i Gardës.

Ndër të tjera Lala thekson se kjo të çon në dyshime për përplasje bandash edhe në Gardë, ndërsa shton se Vettingu ka vdekur.

“Nuk e kam njohur Gramoz Sakon nga afer. Shume me kane folur se eshte profesionist. Fakti qe e sulmojne nga cdo ane me ben te dyshoj se ka nje dore qe do me cdo kusht ta largoje nga drejtimi i Gardes.

LEXO EDHE:  Deputeti i 1 miliard lekëve në Prokurori/Llalla nis hetimet ndaj Alfred Pezës për evazion fiskal

LEXO EDHE:  Kërcënime dhe rryshfet qytetarëve/ Arrestohen një avokat dhe dy policë

Perplasje bandash edhe ne Garde????

Do besoja vertete qe ka probleme me pasurine nese do behej nje hetim i pavarur nga i ashtuquajturi komision Vettingu, qe zyrtaret oligarke te policise i nxjerr te varfer e policet me uniforma te dala boje milionere. Vettingu VDIQ, rrofte Vettingu!”-shkruan gazetarja Lala në postimin e saj./ CNA.al

LEXO TE PLOTE