Connect with Us

Pyetjet e Strasburgut dhe pikëpyetjet e procesit të vettingut

Vetingu

Pyetjet e Strasburgut dhe pikëpyetjet e procesit të vettingut

Publikuar

-

Në kulmin e krizës së menaxhimit të situatës post-tërmet dhe në tre vjetorin e miratimit të paketës kushtetuese mbi reformimin e drejtësisë, nga Stasburgu kanë filluar të vijnë sinjalet e para të dyshimit.

Nuk është as rastësi dhe as surprizë lista e pyetjeve që Gjykata e të Drejtave të Njeriut i ka dërguar qeverisë shqiptare, pas regjistrimit dhe shqyrtimit të njërës prej dosjeve të një prokuroreje, të cilës zyrat dhe gjyqtarët e drejtësisë së re, nuk i drejtohen me emër por me togfjalëshin “subjekt i rivlerësimit”.

Nuk duam të komentojmë më tej terminologjinë denigruese të ngritur në terminologji juridike, sa kohë që Strasburgu dukshëm e ka evituar përdorimin e këtij termi duke preferuar të identifikojë me emër dhe mbiemër, njeriun për të cilin kërkohen shpjegime për nivelin e respektimit të të drejtave.

CNA.al shqyrtoi me vëmendje listën e pyetjeve të dërguara shtetit shqiptar, përfaqësuar nga Avokatura e Shtetit. Pas leximit të tyre, kupton menjëherë vështirësinë me të cilën duhet të përballen zyrtarët që ju është varur sot në qafë barra e hartimit të përgjigjeve.

Në kushtet kur ekspertët e nivelit të lartë, janë zhdukur nga qarkullimi dhe pas dekoratave kanë humbur edhe interesin për procesin e reformimit te drejtësisë, CNA.al mundet të vetëofrohet për formulimin e përgjigjeve.

Pyetjet e mbërritura dhe përgjigjet e hartuara nga CNA.al, janë si vijon:

1.A aplikohet neni 6 pika 1 e Konventës Europiane e të Drejtave të Njeriut, që garanton proces të rregullt ligjor për çdokënd, në rastin e Sevdarit?

CNA.al: JO

2.A i ka shteruar zonja Sevdari të gjitha mjetet juridike të brendshme? Veçanërisht:

a) A ka pasur Sevdari mundësi të kundërshtojë përbërjen e trupës së KPA-së?

CNA.al: formalisht PO, në realitet JO

b) A është shqyrtuar kërkesa e zonjës Sevdari më 23 maj, për nisjen e hetimit disiplinor dhe shkarkimin e dy anëtarëve të KPA nga institucionet përkatëse?

CNA.al: JO

Nëse po, cili ka qënë rezultati?

c) A kishte mundësi zonja Sevdari të kundërshtonte parashikimin ligjor të ndalimit përjetë të ushtrimit të profesionit të avokatit?

CNA.al: JO

Nëse po, a ka bërë ajo një kërkesë të tillë?

3.A është Komisioni i Pavarur i Kualifikimit një gjykatë e pavarur dhe e paanshme, në kuptim të nenit 6 të KEDNJ?

CNA.al: JO

4.A është krijuar KPA sipas ligjit ? A janë zgjedhur anëtarët e saj në përputhje me ligjin?

LEXO EDHE:  Hije dyshimi mbi pasurinë/ Gjyqtari Ilir Mustafaj në panik nga Xhensila Pine

CNA.al: JO

5.A ka patur zonja Sevdari mundësinë të dëgjohet sipas nenit 6 të KEDNJ? Veçanërisht: a) A ka patur zonja Sevdari kohën dhe mjetet e duhura që të përgatiste mbrojtjen e saj të shkruar dhe në mënyrë gojore para KPA?

CNA.al: JO

b) A ka kufizime ligji i vettingut për shkeljet e pretenduara nga KPA, konkretisht mospagimin e taksave nga bashkëshorti i zonjës Sevdari?

CNA.al: JO

Në këtë linjë, a i ka kaluar zonjës Sevdari barra e provës në mënyrë të paarsyeshme?

CNA.al: PO

c) Ka një përkufizim të qartë në ligj për termat “burime të pamjaftueshme financiare” dhe “cenim i besimit të publikut në drejtësi“?

CNA.al: Nuk ka asnjë përkufizim të asnjërit prej termave që përmendet si shtylla të vlerësimit kalimtar. Kushtetuta parashikon detyrimin e KPA, që të bëjë interpretimin në vendimet e para të lëshuara për “subjektet e rivlerësimit”. KPA nuk ka bërë detyrën.

d) Cila ishte baza ku u mbështet KPA për të dalë në përfundimin se zonja Sevdari ka “cenuar besimin e publikut”?

CNA.al: nuk dihet se ku është mbështetur KPA për shumë nga përfundimet e veta të zbardhura në vendime, që për shkak të pasojave të sjella, mund të përkufizohen si akte të dënimit me vdekje të personave që i janë nënshtruar rivleresimit kalimtar.

6.A ka cënuar vendimi i shkarkimit, nenin 8 për jetë private dhe familjare të KEDNJ?

CNA.al: PO

Nëse po a është bërë cenimi në përputhje me KEDNJ? Veçanërisht:

a) A ishte vendimi për shkarkim proporcional?

CNA.al: JO

b) A e ndalon Ligji “Për Avokatinë”, zonjën Sevdari të ushtrojë profesionin e avokatit? Nëse po për sa kohë?

CNA.al: PO

CNA.al: për aq kohë sa, Maks Haxhia si kryetar i Dhomës së Avokatisë do e vlerësojë të arsyeshme.

7.A ka patur zonja Sevdari mjete të mjaftushme juridike, për pretendimin e cenimit të nenit 13 të KEDNJ?

CNA.al: JO

8.A ka patur zonja Sevdari mjete të mjaftushme juridike, për pretendimin e cenimit të nenit 8 të KEDNJ?

CNA.al: JO dhe është për këtë arsye që çështja ka mberritur në Strasburg.

CNA.al nuk këshillon përdorimin e asistencës ndërkombëtare për hartimin e përgjigjeve. Konsulentët ndërkombëtarë kushtojnë shumë dhe jemi në periudhë kur gjithë buxheti duhet të fokusohet tek tërmeti./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Skandali me hetimin e aksidentit/ Milioneri i Prokurorisë së Fierit iu shpëton prangave

Publikuar

-

Nga

Prokurorë dhe gjyqtarë që kanë bërë pakt me krimin për interesa të tyre. Një situatë e tillë fatkeqësisht ka ndodhur në Shqipëri dhe që u pranua hapur, pas zbardhjes së skandaleve nga hetimet e Vettingut.

Prokurori Çlirim Sino, i cili nuk arriti dot të zgjidhej në në krye të Prokurorisë së Fierit, pritet që së shpejti të përballet me Vettingun.

Sino nuk është emër i padëgjuar për opinionin publik. Emri i tij lidhet me një aksident që ka ndodhur në Fier në vitin 2012, ku ka humbur jetën një i mitur.

Prindërit e të miturit dhanë alarmin në media se prokurori Sino nuk e ka hetuar si duhet rastin në fjalë, madje e kallëzuan penalisht prokurorin Sino.  Në mbështetje të tyre, vitin e kaluar dolën edhe Gjykata Shkallës së Parë, Lushnje dhe ajo e Apelit Vlorë.

Në media u raportua, se të gjykatat,  pasi shqyrtuan provat, urdhëruan Prokurorinë e Lushnjes që të niste hetimet ndaj prokurorit të Prokurorisë Fier, Çlirim Sino,  me arsyetimin se i njëjti nuk e ka hetuar çështjen ashtu siç duhet dhe në këtë mënyre ka shpërdoruar detyrën.

Por, prokurori i Lushnjes Arben Dyla e pushoi procedimin penal ndaj kolegut të tij me pretendimin se vepra penale në këtë akuzë të bërë nga familjarët nuk ekziston.

Nuk dihet nëse e ka pranuar Gjykata e Lushnjes, vendimin për pushim të hetimeve ndaj ndaj prokurorit Sino, por të gjitha këto detaje do të kalojnë në sitën e Vettingut.

CNA.al është ndaluar edhe tek pasuria e prokurorit Sino, ku të bien në sy shifrat e larta të pagës së bashkëshortes së tij, fillimisht si përmbaruesë gjyqësore private dhe më vonë si notere.

Patundshmëri ai deklaron në vitin 2003 një banesë njëkatëshe e përbërë prej 4 dhomash, e ndërtuar para vitit 1990, me vlerë 5.000.000 lekë, trashëguar nga babai. Më tej në vitin 2008 ai deklaron një apartament banimi 3+1, si edhe një garazh parkimi automjeti, me kontratën e sipërmarrjes me datë 13.11.2008, në Fier, por nuk e deklaron vlerën. Në të njëjtin vit deklaron dhe një apartament banimi të bashkëshortes me sipërfaqe 50 m2, regjistruar me datë 21.02.2007, me vlerë 3.100.000, dhuruar nga prindërit e bashkëshortes

Në vitin 2018 ai e ka shtuar patundshmërinë, duke blerë një apartament me sipërfaqe 78.24 m2, me vlerë 40 416 euro, tokë arë me sipërfaqe 1000 m2 me vlerë 209 000 lekë, tokë arë me sipërfaqe 1 100 m2 me vlerë 400 000 lekë si dhe po tokë arë me sipërfaqe 600 m2, me vlerë 100 000 lekë.

Ndër vite ka blerë dhe shitur edhe disa automjete, por për detaje, po sjellim pasurinë e plotë të deklaruar nga prokurori Sino pranë ILDKPKI-së.

Viti 2003

Banesë njëkatëshe e përbërë prej 4 dhomash, e ndërtuar para vitit 1990, me vlerë 5.000.000 lekë, trashëguar nga babai.

Automjet veturë Benz Mercedez, me vlerë prej 300.000 lekësh, 100% e zotëruar, regjistruar në regjistrat publik me 24.02.2003, blerë me kontratë shitblerje nga kursimet nga paga.

Të ardhura nga paga, shuma 574.127 lekë, detyrime fiskale 0.101.278, shuma neto në 0472.849, realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Viti 2004

Të ardhura nga paga, shuma 574,192, realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Viti 2005

Të ardhura nga paga, shuma 781, 331, realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier.

Viti 2006

Të ardhura nga paga, shuma 844,036, realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier.

Viti 2007

Të ardhura nga paga, shuma 886,186, realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, shuma 548.778 realizuar pranë Zyrës Përmbarimore, Fier

Viti 2008

Automjet veturë Mercedez Benz, me kontratë të huaj me datë 25.09.2008, vlera 4.000 euro, 339.521 lekë dogana

Apartament banimi 3+1, si edhe një garazh parkimi automjeti, me kontratën e sipërmarrjes me datë 13.11.2008, në Fier. (nuk e deklaron vlerën)

Apartament banimi i bashkëshortes me sip. 50 m2, regjistruar me datë 21.02.2007, me vlerë 3.100.000, dhuruar nga prindërit e bashkëshortes

Depozita në bankë për muajin dhjetor 2008, me vlerë 130.189 lekë

Të ardhura nga paga, shuma 943.278 lekë realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, shuma 217.000 realizuar pranë Zyrës Përmbarimore, Fier

Viti 2009

Mjete monetare, me vlerë 500.000 lekë

Të ardhura nga paga, shuma 923.395 realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier.

LEXO EDHE:  Njihuni me pasurinë e Bledar Abdullait/ Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës nesër kalon në “sitën” e Vetting-ut

LEXO EDHE:  “Plas bomba”/ Drejtësi me spiunët e sigurimit të shtetit

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, Arta Sino, shuma 650.000 realizuar pranë Zyrës Përmbarimore, Fier

Viti 2010

Depozitë në bankë për muajin dhjetor 2010, vlera prej 2.219 lekë.

Të ardhura nga paga, shuma 865.565 realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, Arta Sino, shuma 696.800 realizuar pranë Zyrës Përmbarimore, Fier.

Viti 2011

Të ardhura nga paga, shuma 946.110 realizuar pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, Arta Sino, shuma 715.305, si Përmbaruese gjyqësore.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 891 091 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si përmbaruese gjyqësore private në shumën 2 104 764 lekë.

Kursime nga paga si prokuror, në shumën 100 000 lekë.

Gjendja e pagës e subjektit deklarues 1 369 lekë.

Viti 2013

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 897 556 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si përmbaruese gjyqësore private në shumën 2 592 038 lekë.

Viti 2014

Llogaria e pagës së subjektit deklarues në shumën 313 218 14 lekë.

Llogaria e kursimit së subjektit deklarues në shumën 6 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 1 198 626 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si notere në shumën 2 189 986 lekë.

Viti 2015

Llogaria e pagës së subjektit deklarues në shumën 356 441 29 lekë.

Llogaria e kursimit së subjektit deklarues në shumën 18 056 74 lekë.

Shitur automjeti me vlerë 400 000 lekë.

Shitur automjeti me vlerë 1 000 000 lekë.

Blerje automjeti BMË me vlerë 500 000 lekë.

Shitur automjeti BMË me vlerë 1 000 000 lekë.

Blerje automjeti Benz Mercedez, me vlerë 14 000 euro. Doganë me vlerë 397 097 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes në shumën 4 000 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes, shtuar në shumën 5 125 158 14 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 1 211 243 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si notere në shumën 2 475 239 lekë.

Llogaria e pagës së subjektit deklarues në shumën 269 087 82 lekë.

Llogaria e kursimit së subjektit deklarues në shumën 30 221  87 lekë.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortes si notere në shumën 2 152 48 lekë.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortes në shumën 182 632 61 lekë.

Gjendje kesh në shtëpi në shumën 10 000 euro, kursime të bashkëshortes.

Depozitë e bashkëshortes në shumën 43 000 euro.

Viti 2017

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 1 352 904 41 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si notere në shumën 1 930 872 lekë.

Llogaria e pagës së subjektit deklarues në shumën 301 707 25 lekë.

Llogaria e kursimit së subjektit deklarues në shumën 42366. 62 lekë.

Gjendja e llogarisë së kursimit, kredituar në janar 2017 në shumën 15500.33 euro.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortes si notere në shumën 79828.50 lekë.

Gjendje e llogarisë së bashkëshortes në shumën 583 35 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortes si notere në shumën 43 037 71 euro.

Gjendja e llogarisë së vajzës, si kursime për fëmijë, në shumën 100 35 USD.

Gjendja e llogarisë së vajzës, si kursime për fëmijë, në shumën 37 506 67 lekë.

Gjendja e llogarisë së vajzës, si kursime për fëmijë, në shumën 81 28 euro.

Viti 2018

Blerje ap. me sip 78.24 m2, me vlerë 40 416 euro.

Blerje pasurie, tokë arë me sip. 1000 m2 me vlerë 209 000 lekë.

Toke arë me sip. 1 100 m2 me vlerë 400 000 lekë.

Blerje pasurie, tokë arë me sip 600 m2, me vlerë 100 000 lekë.

Pakësim llogarisë së kursimit për mobilimin e shtëpisë në Vlorë me vlerë 6 000 euro.

Shtim i pasurisë në llogarinë e vajzës në shumën 5654.46 lekë. Burimi i krijimit: 2300 euro dhuratë nga të afërmit për 10 vjetorin dhe kursime nga prindërit.

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 1 250 965 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si notere në shumën 1 930 872 lekë.

Llogaria e pagës së subjektit deklarues në shumën 25 547 85 lekë.

Llogaria e kursimit së subjektit deklarues në shumën 54 573 55 lekë.

Gjendja e llogarisë së kursimit, në shumën 9499.41 euro.

Depozitë bankare e bashkëshortes si notere në shumën 8 500 euro.

Gjendja e llogarisë së vajzës, kursime në shumën 6 123 94 euro./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

I denoncuar për pronat/ Si ka ndryshuar pasuria e gjyqtarit Zihni Shahu në 13 vite

Publikuar

-

Nga

Gjyqtarët dhe prokurorët që prej dy vitesh po skanohen nga Komisioni i Vettingut. Gjysma e tyre që janë hetuar kanë përfunduar jashtë dyerve të sistemit të drejtësisë.

Për pjesën më të madhe shkak për shkarkimin është bërë pasuria marramendëse, të cilën gjyqtarët dhe prokurorrët nuk kanë mundur ta justifikojnë.

CNA.al do të vijojë me kalimin në filtër, një për një të të gjithë gjyqtarëve dhe prokurorëve, sipas listës që ka hartuar Komisioni i Pavarur i Kualifikimit.

Në radhë është gjyqtari i Elbasanit Zihni Shahu. Sa i përket apektit profesional, një indicie ku mund për t’u marrë në konsideratë janë dosjet e tij,  të apeluara në Gjykatën e Apelit në Durrës.

Të dhënat nuk bëhen publike, por më herët në media emri i gjyqtarit Zihni Shahu, është lakuar se ka arritur t’ia hedhë Apelit të Durrësit, për shkak të shoqërisë me gjyqtarë që ka atje.

Kujtojmë se me 11.4.2018, qytetari Flamur Harri, ndërsa protestonte tek KPK, para hapjes së dëgjesës publike të vettingut për gjyqtarin e Apelit Durrës, Besim Trezhnjeva, tashmë i shkarkuar.

“Duke marrë shkas nga një njoftim në televizor dhe gazetë, se Besim Trezhnjeva do të dilte për vettingun, erdha të protestoj për të thënë që ky njeri ka mbajtur anën e së keqes, sepse jam ndeshur me atë në proceset gjyqësore. Ai më ka mohuar të drejtën e pronës dhe ka mbrojtur gjyqtarin Zihni Shahu dhe pushtetarët e Elbasanit”, ka thënë ai për Top Channel.

CNA.al ka zbardhur pasurinë e gjyqtarit Shahut, ku ashtu si tek të gjithë kolegët e tij bein në sy, paratë dhuratë. Në rastin e tij janë gjyshërit që u kanë dhuruar para fëmijëve.

Burimet e të ardhurave ai deklaron se i ka nga paga e tij dhe e bashkëshortes, ndërsa si pasuri të patundshme ai deklaron një apartament me sipërfaqe 70 metër katror, ndërtesë e viteve para 1990, privatizuar dhe më pas blerë, ndërsa rë tundshme një makinë viti i prodhimit 1894, me vlere 300 mijë lekë e blerë me kursime.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Zihni Shahu nga viti 2003 deri në vitin 2018.

Viti 2003

Apartament me sipërfaqe 70 metër katror, ndërtesë e viteve para 1990, privatizuar dhe më pas blerë

Makinë viti i prodhimit 1894, me vlere 300 mijë lekë e blerë me kursime.

Likuiditete, 1 376, 098 lekë, krijuar nga pagat dhe nga dhënia e një objekti me qira.

Të ardhura nga paga si gjyqtar, në shumën 0.601 milion lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, në shumën 210, 490 lekë.

Të ardhura nga pensioni i nënës 86736 lekë.

Pasuri e paluajtshme, në emër të nënës,  një magazinë prej të cilës zotëron 20% me vlerë 0.3 milion lekë, përfituar nga privatizimi.

Viti 2004

Paga  si gjyqtar në Gjykatën e Elbasanit, në shumën 831,880 lekë.

Paga vjetore e bashkëshortes, në drejtorinë Arsimore të Elbasanit në shumën 230,400 lekëve.

Pensioni i nënës 144,000 lekë.

Vitin 2005:

Të ardhura nga paga e subjektit deklarues si gjyqtar, në shumën 864, 691 lekë.

Paga e bashkëshortes në shumën 230, 400 lekë.

Viti 2006

Depozita bankare, në emër të vajzës, E.Shahu, krijuar nga gjyshi i saj në formën e dhuratës,  në 28 mars të viti 2002, në shumën 646, 480 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në shumën 967, 934 lekë.

Paga e bashkëshortes në shumën 302, 400 lekë.

Viti 2007

Paga  si gjyqtar në Elbasan në shumën 1,007,442 lekë.

Paga bashkëshortes nga Drejtoria Arsimore, Elbasan në shumën 463, 680 lekë.

Viti 2008

Paga  si gjyqtar në Elbasan në shumën 1,056, 216 lekë.

Paga bashkëshortes nga Drejtoria Arsimore, Elbasan në shumën 502, 000 lekë.

Të ardhura nga pensioni vjetor i nënës 144, 000 lekë.

Viti 2009

Depozita bankare nuk ka ndryshim përveç interesave bankare 2,015,900 lekë.

Paga  si gjyqtar në Elbasan në shumën 1, 286, 043.

Paga bashkëshortes nga Drejtoria Arsimore, Elbasan në shumën 522, 000.
Pensioni vjetor i nënës 146, 400 lekë.

Vajza e gjyqtarit, E. Shahu ka  deklaruar në vitin 2008 depozitën ekzistuese plus interesa bankare dhe ndihma nga paga e babait, në shumën 1,014,300 lekë.

Viti 2010

Paga  si gjyqtar në Elbasan në shumën 1, 026, 482 lekë.

Paga bashkëshortes nga Drejtoria Arsimore, Elbasan në shumën 522.000 lekë.

Të ardhura nga pensioni i nënës 153, 600 lekë.

Gjendja e depozitës bankare në emër të djalit A.Shahu, në mars të 2010, në shumën 1,067,274 lekë.

Në muajin maj 2010, gjendja e llogarisë bankare të djalit A.Shahu,  është në shumën 2 500,000 lekë.

Viti 2011

Gjendja e depozitës bankare në 8 mars në shumën 2,237, 881 lekë.

Gjendje kesh, në shumën 220, 000 të krijuara nga të ardhura vjetore.

Të ardhura nga si gjyqtar në Elbasan, në shumën 1, 344, 000 lekë.

Paga bashkëshortes nga Drejtoria Arsimore, Elbasan në shumën 608, 000 lekë.

Të ardhura nga pensioni i nënës 153, 600 lekë

Të ardhura nga puna e vajzës si stazhiere për periudhën e padeklaruar shtator 2010- prill 2011 në një klinikë stomatologjie, 120, 000 lekë.

Gjendja e depozitës bankare në emër të vajzës, 1 120 000 lekë.

Gjendje, kesh nga paga e vajzës, në shumën 120 000 lekë.

Viti 2012

Depozita bankare në shumë 2, 410, 000 lekë gjendje në datën 8 mars 2012 shtuar me % e interesave të shtuara të bonove të Thesarit me maturim 1 vjeçar në shumë 141, 598 lekë.

Gjendje kesh të kursyera në nga paga 170, 500 lekë.

Të ardhura nga si gjyqtar në Elbasan, në shumën 979, 351 lekë.

Paga bashkëshortes nga Drejtoria Arsimore, Elbasan në shumën 524, 546 lekë.

Të ardhura nga pensioni i nënës 164, 400 lekë.

Të ardhura nga puna e vajzës në klinikë në periudhën maj-dhjetor 18, 726 lekë.

Të ardhurat nga Bonot e Thesarit për periudhën Mars 2012, Mars 2013: 141, 598 lekë.

LEXO EDHE:  Shkarkimet e gjyqtarëve dhe prokurorëve/ Cilët janë komisionerët më të “frikshëm”?

LEXO EDHE:  Tahiri “dush të ftohtë” ministrave dhe deputetëve/ “Vettingu duhej nisur nga ju”

Vajza E. Shahu ka blerë një apartament me vlerë 8.892, 000, shumë kjo e siguruar nga të ardhurat e të fejuarit M. Haroku, një pjesë dhe shuma prej 4,200,000 lekë e marrë kredi në emër të M.Haroku.

Gjendja e depozitës bankare të E. Shahut 66, 500 lekë.

Llogaria bankare e djalit A.Shahu me gjendjen në datën 15.05.2012 me shumën 300.000 lekë është shtuar me përqindjen e interesave nga blerjet e bonove të Thesarit me afat 1 vjeçar. Gjendja e llogarisë bankare 17311, 39 lekë.  Shuma e krijuar nga depozita ekzistuese me të ardhura nga prindërit e gjyshja.

Viti 2013

Gjendja e llogarise bankare 2,600,000 lekë.

Gjendje kesh të kursyera nga pagat 220, 000 lekë.

Blerje automjeti tip E 220 CDI, 12 500 euro.

Të ardhura nga si gjyqtar në Elbasan, në shumën 1,166, 711 lekë.

Paga bashkëshortes nga Drejtoria Arsimore, Elbasan në shumën 534, 980 lekë.

Të ardhura nga pensioni  i nënës 166, 900 lekë.

Të ardhura nga paga e vajzës nga Autoriteti Shëndetësor Rajonal, Tiranë, në shumën 324, 971 lekë.

Kontratë huaje në emër të subjektit deklarues me vlerë 12 500 euro.

Gjendje e depozitës bankare në emër të djalit, në shumën 300 000 lekë, investuar në blerjen e bomove të thesarit. Mbetur gjendje kesh shuma 120 000 lekë.

Gjendje e depozitës bankare në emër të vajzës në shumën 1.100.000 lekë investuar me blerjen e bonove të thesarit.

Viti 2014

Tërheqje e depozitës bankare 2.600. 000 lekë

Gjendje kesh të kursyera nga paga për vitin 2014: 200 000 lekë.

Nga shuma e depozitës së tërhequr më sipër pas shlyerjes së huas për makinën mbetur 800.00 lekë.

Nga shuma e gjendjes kesh të akumuluar prej vitesh deri ne vitin 2013 në shumën 650,000 minus shpenzimet për pushime dhe kondicioner  rreth 450.000= 200.000 lekë mbetur kesh. Në total kesh 200 000 +800 000+200 000 që shkojnë 1 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Elbasan, në shumën 1,390,590 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, nga Drejtoria Arsimore në Elbasan në shumën 569, 568 lekë.

Të ardhura nga pensioni i nënës 173, 400 lekë.

Të ardhura paga e vajzës E.Shahu, nga Autoriteti Shëndetësor Tiranë, në shumën 518, 400 lekë.

Shlyerja e një kontrate Huaje me shumën 1.800.000.

Burimi i shumës për shlyerjen e detyrimit është depozita e tërhequr nga banka  në shumën 2,600,000.

Është tërhequr depozita bankare e vajzës, në shumën 1,100,000 lekë investuar në blerjen e bonove të thesarit.

Shuma gjendje kesh 1.146, 800 lekë.

Gjendja keshe  konsumuar 120,000 lekë.

100,000 është paguar shkolla e Avokatisë, pjesa tjetër janë shpënzime për nevoja personale.

Viti 2015

Gjendje kesh të kursyera nga paga 300. 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Elbasan, në shumën 1.359. 176 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, nga Drejtoria Arsimore në Elbasan në shumën 568.001 lekë.

Të ardhura nga pensioni i nënës 175, 560 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit A. Shahu  tek Inspektorati Shtetëror Shëndetësor Dega Rajonale Elbasan 503, 073 lekë.

Gjendje kesh nga vajza në shumën 200 000 lekë.

Viti 2016

Pakësuar gjendja kesh e krijuar ndër vite: Nga 1,500,000-810,000= 700, 000 për shkak të çeljes së llogarisë bankare në emër të A. Shahut në shumën 6 000 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Elbasan në shumën 1 382,068 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 561, 304 lekë.

Të ardhura nga pensioni i nënës 177, 632 lekë.

Të ardhura nga paga neto e djalit Arbër Shahu në Inspektoratin Shtetëror Shëndetësor- 592, 160 lekë.

Universiteti i Elbasanit me kohë të pjesshme- 45, 900 lekë.

Llogari bankare të A.Shahut- 6010 euro, burimi nga gjendja kesh e të ardhurave familjare.

Blerje e një garazhi pa truall, vetëm hapësirë ndodhur në Tiranë 712, 000 lekë.

Të ardhurat e bashkëshortit një pjesë gjednje kesh nga të sajat dhe të ardhurat vjetore.

Të ardhura nga paga neto 432, 359 lekë.

Shpërblim për lindje DRSSH-11,000 lekë.

Raporte pas lindjes  143, 916 lekë.

Viti 2017

Është shtuar gjendja kesh me vlerën 6 000 Euro nga mbyllja e llogarisë bankare në emër të djalit A. Shahu.

Kursim nga paga në vlerën 172, 843 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Elbasan, në shumën 1.337. 406 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 591 894 lekë.

Të ardhura nga pensioni i nënës 184, 992 lekë.

Gjendje kesh në emër të vajzës në shumën 100 000 lekë.

Të ardhura nga paga e vajzës nga Autoriteti Shëndetësor Tiranë, në shumën 528 268 lekë.

Gjendje kesh e djalit në shumën 40 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit nga Inspektoriati Shëndetësor Elbasan në shumën 653 309 lekë.

Viti 2018

Shtohet gjendja e parave kesh në shumën 130.000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Elbasan në shumën 1,425, 027 lekë.

Të ardhura nga pensioni i nënës 190, 022 lekë.

Të ardhura neto nga paga si mësuese për vitin 2018 në shumën 632, 241 lekë.

Gjendja në kartën (debiti), të djalit në shumën 193, 36 lekë.

Shpenzuar gjendja kesh, nga djali 40.000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit si kryeinspektor I komanduar në inspektoriatin shtetëror shëndetësor në Elbasan në shumën 28 989 lekë.

Të ardhura nga bursa e studimit për djalin dhënë nga Enti Publik I Rajonit të Lazios me vlerë 5 118 36 lekë.

Llogaria bankare e vajzës në shumën 8640 euro.

Burimi nga gjendja kesh ndër vite në shumën 1,300,000 lekë plus kursimet e vitit 2017 në shumën 100,000 lekë.

Paguar nga bashkëshorti i vajzës taksë për shkollën në Freiburg International Academy në shumën 4 000 euro.

Të ardhurat e vajzës  si stomatologe në shumën 514, 644 lekë./CNA.al

 

 

 

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Nga patundshmëritë tek paratë dhe dhoma e gjumit dhuratë/ Prokurorja si tregtare shumice

Publikuar

-

Nga

Prokurorja e Prokurorisë së Durrësit Flora Reka mund të konsiderohet si një nga njerëzit e pasur të drejtësisë. Pasuria e saj përveç llogarive të shumta bankare përbëhet edhe nga patundshmëri.

Si burime të ardhurash, prokurorja deklaron pagën e saj dhe të bashkëshortit gjyqtar si dhe përfitime nga qiraja e një apartamenti.

Ajo çfarë bie në sy në deklarimin e pasurisë së saj, të zbardhur nga CNA.al, janë shuma parash dhuratë, të dhëna nga të afërmit siç deklaron ajo.

Ajo deklaron se i është dhuruar në gusht 2005  shuma 1 000 dollarë nga vëllai i bashkëshortit, dhuruar në dhjetor 2005, shuma prej 2 000 euro nga kunati dhe dy vajzat e motrës, dhuruar nga nëna e saj, shuma 100 000 lekë, dhuruar nga vëllai, dhomë gjumi për fëmijët në shtator 2005, me vlerë mbi 10 000 lekë si dhe dhuruar në dhjetor 2005 shuma prej 50 000 lekësh nga motra e bashkëshortit.

Ndërsa si patundshmëri ajo deklaron në vitin 2003 një apartament 1+1 me sipërfaqe 55 m2, ndërtuar para vitit 1990, një apartament 1+1 me sipërfaqe 70 m2, i ndërtuar në vitin 1999, të cilin e ka dhënë me qira.

Në vitin 2005 deklaron blerjen e një apartamenti 3+1, me vlerë 70 000 euro.

Ndërsa pasuri të luajtshme deklaron në vitin 2003 një makinë me vlerë 2 500 dollarë.

Në vitin 2008 ka blerë një automjet tip Opel me vlerë 5 000 euro, ndërsa në vitin 2012 ka blerë automjetin Mercedez Benz me vlerë 1 300 000 lekë.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga Flora Reka, e cila pritet së shpejti që të përballet me KPK.

Viti 2003

Ap 1+1 me sip 55 m2, ndërtuar para vitit 1990. Blerë nga privatizimi në vitin 1993.

Ap 1+1 me sip 70 m2, i ndërtuar në vitin 1999, dhënë me qira.

Tokë me sipërfaqe 250 m2.

Autoveturë me vlerë 2 500 dollarë.

Të ardhura nga dhënia e banesës me qira, 5 000 USD.

Paga e subjektit deklarues në shumën 0,53 milion lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 0,58 milion lekë.

Viti 2004

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti.

Paga e subjektit deklarues në shumën 755 093 lekë.

Shpërblime dhe orët jashtë orarit të subjektit deklarues, në shumën 128 760 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 760 831 lekë.

Shpërblime dhe orët jashtë orarit të bashkëshortit, në shumën 60 982 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 420 000 lekë.

Viti 2005

Blerë apartament 3+1, me vlerë 70 000 euro. Janë paguar 60 000 euro.

Shitur me datë 15.07.2005 një apartament 1+1 me vlerë 3 300 000 lekë.

Autoveturë, Benz  në emër të bashkëshortit, shitur 10 000 euro.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 841 994 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 864 978 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 350 000 lekë.

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti. Është shlyer shuma 2 992 87 euro, ndërsa pa u shlyer 29 017 13 euro.

Dhuruar në gusht 2005  shuma 1 000 dollarë nga vëllai i bashkëshortit.

Dhuruar në dhjetor 2005, shuma prej 2 000 euro nga kunati dhe dy vajzat e motrës.

Dhuruar nga nëna e subjektit deklarues, shuma 100 000 lekë.

Dhuruar nga vëllai, dhomë gjumi për fëmijët në shtator 2005, me vlerë mbi 10 000 lekë.

Dhuruar në dhjetor 2005 shuma prej 50 000 lekësh nga motra e bashkëshortit.

Viti 2006

Kursimet vjetore në shumën 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 841 994 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 826 900 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 360 000 lekë.

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti. Është shlyer shuma 1 100 euro, ndërsa pa u shlyer 26 914 euro.

Viti 2007

Kursimet vjetore në shumën 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 1 102 249 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 999 090 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 360 000 lekë.

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti. Është shlyer shuma 6 364 euro, ndërsa pa u shlyer 24 636 euro.

Viti 2008

Automjet tip Opel me vlerë 5 000 euro.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 896 600 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 807 099 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 360 000 lekë.

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti. Është shlyer shuma 14 395 euro, ndërsa pa u shlyer 16 605 euro.

Viti 2009

Kursimet vjetore në shumën 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 1 072 202 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 1 012 321 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 360 000 lekë.

Pagesa e subjektit deklarues si pedagoge e jashtme tek Justiniani, 30 000 lekë.

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti. Është shlyer shuma 3 850 euro, ndërsa pa u shlyer 14 715 euro.

Viti 2010

Kursimet vjetore në shumën 400 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 1 343 351 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 997 443 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 360 000 lekë.

Pagesa e subjektit deklarues si pedagoge e jashtme tek Justiniani, 41 400 lekë.

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti. Është shlyer shuma 3 694 23 euro, ndërsa pa u shlyer 12 366 57 euro.

Viti 2011

Kursimet vjetore në shumën 400 000 lekë.

Ap 3+1, me sip.146.5 m2 me vlerë 70 000 euro e shlyer tërësisht. Kjo pasuri është blerë në vitin 2004 dhe është pasqyruar në ILDKPKI në vitin 2006.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 1 469 122 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 1 402 385 lekë.

LEXO EDHE:  Njihuni me pasurinë e Bledar Abdullait/ Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës nesër kalon në “sitën” e Vetting-ut

LEXO EDHE:  Shkarkimet e gjyqtarëve dhe prokurorëve/ Cilët janë komisionerët më të “frikshëm”?

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 360 000 lekë.

Pagesa e subjektit deklarues si pedagoge e jashtme tek Justiniani, 41 400 lekë.

Pagesa e vajzës si anëtare e Këshillit të Fakultetit të shkencave juridike në UAMD, në shumën 50 400 lekë.

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti. Është shlyer shuma 3 970 euro, ndërsa pa u shlyer 9 531 95 euro.

Viti 2012

Shitur automjeti tip Opel Corsa me vlerë 2 800 euro.

Blerë automjeti Mercedez Benz me vlerë 1 300 000 lekë.

Kursimet familjare të pakësuara në shumën 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 1 034 673 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 1 402 385 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 432 000 lekë.

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti. Është shlyer shuma 3 700 euro, ndërsa pa u shlyer 6 891 33 euro.

Viti 2013

Kursimet familje, janë shtuar në shumën 600 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 1 498 403 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 1 056 098 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 432 000 lekë.

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti. Është shlyer shuma 3 148 01 euro, ndërsa pa u shlyer 3 743 32euro.

Viti 2014

Kursimet familje, janë shtuar në shumën 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 1 588 531 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 1 296 878 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 432 000 lekë.

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti. Është shlyer shuma 4 016 99 euro, ndërsa pa u shlyer 297 95 euro.

Viti 2015

Të ardhura monetare të kursimeve familjare në shumën  1 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 1 402 322 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 1 298 572 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 204 000 lekë.

Kredi me vlerë 31 000 euro për blerje apartamenti. Është shlyer e tëra.

Joli Reka ka hapur llogaritë bankare në shumat 72.05 lekë dhe 21 509 lekë.

Joli Reka ka blerë ap. me sip.57 m2 me vlerë 13 000 euro.

Joli Reka regjistruar si person fizik për tregëti me pakicë e produkteve kozmetike me vlerë 60 000 lekë.

Joli Reka, ka marre me qira një ambjent me sip 22 m2 me vlerë 80 000 lekë.

Erin Reka ka hapur llogari bankare në shumat 360 59 lekë, 46 82.00 lekë dhe  207.50 euro.

Erin Reka regjistruar si person fizik me agjenci imobiliare me vlerë 240 000 lekë.

Erin Reka, kontratë qiraje për një ambjent me sip 40 m2, me vlerë 300 euro në muaj.

Viti 2016

Llogari bankare në emrin e  subjektit deklarues dhe fëmijëve në shumën 16 820  37 lekë.

Llogari bankare në emrin e subjektit deklarues dhe bashkëshortit në shumën  15 866 63 lekë.

Llogari bankare në emrin e subjektit deklarues dhe bashkëshortit në shumën 657 43 lekë.

Llogari bankare në emrin e subjektit deklarues, në shumën 9 euro.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortit në shumën 359 88 lekë.

Llogari rrjedhëse për pagën e subjektit deklarues në shumën 5 086 lekë.

Gjendje cash jashtë sistemit bankar në shumën 300 000 lekë.

Pas vdekjes së nënës, subjekti deklarues ka trashëguar ¼ e  me vlerë 20 805 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 1 531 317 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 1 306 094 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 600 euro.

Viti 2017

Llogari bankare në emrin e  subjektit deklarues dhe fëmijëve në shumën 16 607  37 lekë.

Llogari bankare në emrin e subjektit deklarues dhe bashkëshortit në shumën  15 416 63 lekë.

Llogari bankare në emrin e subjektit deklarues dhe bashkëshortit në shumën 655 23 lekë.

Llogari bankare në emër të bashkëshortit dhe djalit, në shumën 966 2 lekë.

Depozitë me afat në emër të subjektit deklarues dhe fëmijëve në shumën 268 311 14 lekë.

Depozitë bankare në emrin e subjektit deklarues dhe bashkëshortit në shumën 2 500 000 lekë.

Llogari rrjedhëse për pagën e subjektit deklarues në shumën 4 000 lekë.

Pas vdekjes së nënës, subjekti deklarues se ka trashëguar ¼ me sip 23.3 m2.

Të ardhura nga paga si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 1 544 748 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 1 277 929 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 344 250 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues të përfituara si trashëgimtare nga kompesimi i pronës me vlerë 3 538 474 lekë.

Bashkëshorti dhe djali kanë marrë kredi në shumën 800 000 lekë për blerjen e një automjeti me afat pesë vjeçar.

Viti 2018

Llogari bankare në emrin e  subjektit deklarues dhe fëmijëve në shumën 14 970 37 lekë.

Llogari bankare në emrin e subjektit deklarues dhe bashkëshortit në shumën  13 716 63 lekë.

Llogari bankare në emrin e subjektit deklarues dhe bashkëshortit në shumën 638 76 lekë.

Llogari bankare në emër të bashkëshortit dhe djalit, në shumën 26 824 16 lekë.

Depozitë me afat në emër të subjektit deklarues dhe fëmijëve në shumën 269 451 47  lekë.

Depozitë bankare në emrin e subjektit deklarues dhe bashkëshortit, pakësuar në shumën 2 000 000 lekë.

Llogari rrjedhëse për pagën e bashkëshortit, në shumën 867 57 lekë.

Llogari rrjedhëse për pagën e subjektit deklarues në shumën 843 95 lekë.

Gjendje cash jashtë sistemit bankar në shumën 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokurore në Durrës, të subjektit deklarues në shumën 1 520 000 lekë.

Paga e bashkëshortit si gjyqtar në Durrës, në shumën 1 337 559 lekë.

Të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 459 000 lekë.

Bashkëshorti dhe djali kanë marrë kredi në shumën 800 000 lekë për blerjen e një automjeti me afat pesë vjeçar. Është shlyer shuma 202 441 12 lekë, ndërsa pa u shlyer 562 825 64 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE