Connect with Us

Pushoi hetimet për Ramën/ A do t’i shpëtojë Vettingut, prokurori Alket Mersini?

Vetingu

Pushoi hetimet për Ramën/ A do t’i shpëtojë Vettingut, prokurori Alket Mersini?

Publikuar

-

Prokurori Alket Mersini, i cili  ushtron detyrën pranë Prokurorisë së Shkallës së Parë në Tiranë, që nga janari i viti 2019 iu është nënshtruar hetimeve nga Komisioni i Vettingut.

Karrierën e tij Mersini e ka nisur nga Elbasani, për të vijuar më tej në Durrës dhe Korçë, për të përfunduar në Tiranë.

Mersini do të mbahet mend si prokurori që amnistoi kryeministrin Edi Rama nga hetimet.

Kujtojmë se në Tetor të vitit 2018, Prokuroria e Tiranës, nëpërmjet prokurorit Mersini, vendosi që të mos nisë procedim penal ndaj kryeministrit Edi Rama pas padisë së depozituar nga dy drejtuesit e grupit parlamentar të PD-së dhe të LSI-së, në atë kohë, Edmond Spaho dhe Petrit Vasili më 11 korrik, të viti 2018.

Kallëzimi kishte të bënte me rastin Babalja 1, përkatësisht me audiopërgjimin e shtetasit Albert Veliu dhe Agron Xhafaj, pasi kryeministri Edi Rama kishte deklaruar se e kishte kryer analizën e këtij audio përgjimi në laboratorët më serioz të botës dhe sipas tij i gjithi ishte një manipulim.

Por, sipas prokurorit Alket Mersini, fakti i pretenduar nga opozita tashmë joparlamentare nuk përbën vepër penale.

Në fakt edhe sot, audio-përgjimi në fjalë konsiderohet  i manipuluar, ndaj personat që e publikuan dhe e servirën janë të pandehur në një proces gjyqësorë.

Deri në përfundimin e procesit gjyqësor nuk mund të paragjykojmë,  duke anashkaluar Vettingun pë prokurorin Mersini.

Sa i përket pasurisë, prokurori Alket Mersini, mund të konsiderohet pjesë e lagjeve VIP të Tiranës,  dhe referuar lidhjeve familjare, bashkëshortja e tij Mirela Mersini, është pjesë e fakultetit ekonomik të Tiranës, për të vijuar më tej në Elbasan, por edhe pjesë e një Universiteti privat.

Në vitin 2003, prokurori Mersini deklaron një apartament 1 plus 1 ndërtuar para vitit 1990, përfituar nga privatizimi, një autoveturë Mercedez Benz, prodhimi i vitit 1987, blerë me kursimet në shumën 2 000 000 lekë, depozitë bankare në emër të bashkëshortes Mirela Mersini në shumën 6 milion lekë të reja si dhe gjendje cash në shtëpi në shumën 2.5 milion lekë të reja.

Në vitin 2004 deklaron një tjetër apartament banimi me sipërfaqe 120 m2, 2 plus 1, në ndërtim e sipër me vlerë 3 300 000 lekë. Në këtë pjesë të deklarimit ai përmend dhe një shifër prej 10 000 dollarë dhe të vëllain, por nuk kuptohet se  çfarë ka shkruar. Po në të njëjtin vit ai ka blerë dhe një autoveturë Benz Mercedez me vlerë 250 000 lekë.

Katër vite më vonë, në 2008, prokurori ka blerë një autoveturë tip Opel, me vlerë 500 000 lekë.

Duke qenë se jemi ndalur tek pasuritë e tundshme dhe të patundshme që prokurori ka blerë ndër vite, shkojmë në vitin 2011, ku pas shitjes së shtëpsë në Elbasan me sipërfaqe 120 m2, me vlerë 12 500 000 lekë, ka lidhur një kontratë për ndërtimin e një apartamenti në Tiranë me sipërfaqe 110.2 m2, me vlerë 58 406 euro.

Pas katër vitesh në 2015-ën, ai ka blerë një automjet Benz Mercedez 220, E Class me vlerë 3 000 euro, ndërsa ka shitur automjetin tip Opel Corsa në shumën 1 500 000 euro dhe i ka dhënë  borxh motrës shuma 10 000 euro.

Një tjetër pasuri e ka shtuar në vitin 2018, kur bashkëshortja e tij, Mirela Mersini ka blerë një autoveturë Benz Mercedez me vlerë 5 000 euro.

Këto lëvizje pasuri, shtime kursimesh, investime në bono thesari i ka bërë vetëm me të ardhurat nga paga.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Alket Mersini.

Viti 2003

Ap 1 plus 1 ndërtuar para vitit 1990, përfituar nga privatizimi.

Autoveturë Merceden Benz, prodhimi i vitit 1987, blerë me kursimet në shumën 2 000 000 lekë.

Depozitë bankare në emër të bashkëshortes Mirela Mersini në shumën 6 milion lekë të reja.

Gjendje cash në shtëpi në shumën 2.5 milion lekë të reja në shtëpi.

Paga si prokuror në Elbasan në shumën 0,82 milion lekë.

Paga e bashkëshortes nga Prefektura e Elbasanit, në shumën 0,45 milion lekë.

Paga e bashkëshortes nga Universiteti në Elbasan në shumën 0.09 milion lekë.

Viti 2004

Ap banimi me sip 120 m2, 2 plus 1, në ndërtim e sipër. 10 000 dollarë (nuk kuptohet saktë), nga vëllai për heqjen dorë nga pronësia. Vlera është 3 300 000 lekë.

Autoveturë Benz Mercedez me vlerë 250 000 lekë. Blerë pas shitjes së makinës së mëparshme.

Pakësim i gjendjes cash për blerjen e shtëpisë në shumën 2 500 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Durrës, në shumën 894 525 lekë.

Shpërblim në shumën 56 129 lekë.

Paga e bashkëshortes nga Prefektura e Elbasanit, në shumën 520 000 lekë.

Paga e bashkëshortes nga Universiteti në Elbasan në shumën 100 000 lekë.

Shpërblim në shumën 100 000 lekë.

Viti 2005

Të ardhurat nga paga dhe shpërblimi në shumën 920 660 dhe 44 070 lekë.

Të ardhurat vjetore në shumën 964 730 lekë.

Kredi bankare me vlerë 5 000 euro. Shuma e pashlyer është 3 800 euro.

Viti 2006

Shitje makine tip Benz 250, me vlerë 500 000 lekë.

Të ardhura të përfituara nga kursimet e pagave në shumën 500 000 lekë.

Paga si zv prokuror rrethi në Prokurorinë e Durrësit, në shumën 989 112 lekë.

Paga e bashkëshortes në Universitetin e Tiranës, fakulteti ekonomik, në shumën 600 000 lekë.

Kredi bankare me vlerë 5 000 euro. Shuma e pashlyer është 2 410 euro.

Viti 2007

Të ardhura të mbledhura si rezultat i pagave në shtëpi, në shumën 600 000 lekë.

Paga si zv prokuror rrethi në Prokurorinë e Durrësit, në shumën 1 104 311 lekë.

Paga e bashkëshortes në Universitetin e Tiranës, fakulteti ekonomik, në shumën 744 000 lekë.

Paga e bashkëshortes në Universitetin e Durrësit, si pedagoge e jashtme në shumën 90 000 lekë.

Kredi bankare me vlerë 5 000 euro. Shuma e pashlyer është 1 200 euro.

Viti 2008

Të ardhura të mbledhura si rezultat i pagave në shtëpi, në shumën 600 000 lekë.

Autoveturë tip Opel, blerë nga subjekti deklarues në shumën 500 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Durrës, në shumën 981 732 lekë.

Shpërblim në shumën 75 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 924 000 lekë.

Shpërblime për punën jashtë orarit në shumën 73 100 lekë.

Kredi bankare në shumën 255 000, me të cilën është shlyer kredia e parë.

LEXO EDHE:  Nga pasuria e dyshimtë tek lidhja me të inkriminuar/ Dritan Peka drejt shkarkimit

Viti 2009

Kursime nga pagat, në shumën 700 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Durrës, në shumën 901 000 lekë.

Shpërblim në shumën 9 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 1 067 167 lekë.

Kredi bankare në shumën 255 000. Shuma e pashlyer është 50 000 lekë.

Llogari bankare në emër të bashkëshortes me vlerë 2 100 000 lekë.

Viti 2010

Kursime nga pagat, në shumën 1 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Durrës, në shumën 1 006 489 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 1 409 138 lekë.

Kredi në shumën 1 000 000 lekë.

Bashkëshortja ka tërhequr shumën 2 100 000 lekë për prenotimin e një ap.

Viti 2011

Kursime nga pagat, në shumën 700 000 lekë.

Shitur shtëpia në Elbasan me sip 120 m2, me vlerë 12 500 000 lekë.

Kontratë për ndërtimin e një ap, në Tiranë me sip 110.2 m2, me vlerë 58 406 euro.

Të ardhura nga paga si prokuror në Durrës, në shumën 969 502  lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 1 228 918 lekë.

Kredi në shumën 1 000 000 lekë. Është shlyer.

Bashkëshortja, depozituar në bono thesari shumën 4 700 000 lekë.

Bashkëshortja ka tërhequr interesat e llogarisë së mësipërme, në shumën 327 004 lekë.

Viti 2012

Shtuar pasuria si rezultat i kursimeve në shumën 1 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Durrës, në shumën 290 778 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 714 682 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pdagoge tek ekonomiku në Tiranë në shumën 1 562 737 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pedagoge e jashtme në universitetin privat Beder dhe ne universitetin e Elbasanit, në shumën 210 000 lekë.

Viti 2013

Shtuar pasuria si rezultat i kursimeve në shumën 800 000 lekë.

Shtuar pasuria si rezultat i kursimeve të bashkëshortes në shumën 700 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 1 072 629 lekë.

Orë suplementare, të shtuna e të diela të paguar gjatë punës së bashkëshortes, Mirela Mersini si pedagoge ne fakultetin ekonomik, Tiranë, në shumën 850 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pdagoge tek ekonomiku në Tiranë në shumën 821 643 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pedagoge e jashtme në universitetin e Elbasanit, në shumën 230 000 lekë.

Shlyerje overdrafti në shumën 60 000 lekë, ndërsa e pashlyer është 140 000 lekë.

Viti 2014

Shtuar pasuria si rezultat i kursimeve në shumën 1 800 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 608 994  lekë.

Të ardhura nga paga si drejtues i Prokurorisë, Korcë, në shumën 1 017 867 lekë.

Orë suplementare, të shtuna e të diela të paguar gjatë punës së bashkëshortes, Mirela Mersini si pedagoge ne fakultetin ekonomik, Tiranë, në shumën 1 417 611.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pdagoge e jashme tek Universiteti Beder në shumën 104 400 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pdagoge e jashme tek Universiteti i Elbasanit në shumën 103 866 lekë.

Dieta të bashkëshortes si pedagoge në fakultetin ekonomik të Tiranës, në shumën 44 000 lekë.

Shlyerje overdrafti në shumën 120 000 lekë, ndërsa e pashlyer është 40 000 lekë.

Ndryshuar depozita bankare në emër të Mirela Mersinit me vlerë 4 200 000 lekë.

Viti 2015

Blerje automjeti Benz Mercedez 220, E Class me vlerë 3 000 euro, dogana 1 000 euro.

Shitur automjetin tip Opel Corsa në shumën 1 500 000 euro.

Dhënë borxh motrës shuma 10 000 euro.

Kursime të mbledhura nga pagat në shumën 800 000 lekë.

Të ardhura nga paga si drejtues i Prokurorisë, Korcë, në shumën 1 550 924 97 lekë të reja.

Të ardhura për orët jashtë orarit si drejtues i Prokurorisë, Korcë, në shumën 75 000 lekë të reja.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge efektive e fakultetit ekonomik në Tiranë, në shumën 1 173 564 lekë të reja.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pdagoge e jashme tek Universiteti i Elbasanit në shumën 123 000 lekë të reja.

Të ardhurat e bashkëshortes nga mësimdhënia në fakultetin Histori-Filologji, departamenti i gazetarisë në universitetin e Tiranës, në shumën 83 698 lekë të reja.

Shtuar në bonon e thesarit shuma 560 000 lekë të reja.

Viti 2016

Llogari e subjektit deklarues në shumën 428 95 lekë.

Të ardhura nga paga si drejtues i Prokurorisë, Korcë, në shumën 752 195 lekë të reja.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 586 344 lekë.

Llogari bankare të bashkëshortes në shumat 1 614 lekë dhe 321 33 lekë.

Bashkëshortja, interesa nga depozita bono thesari me vlerë 72 897 lekë.

Depozituar bono thesari në emër të Mirela Mersinit në shumën 1 500 000 lekë të reja.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge efektive e fakultetit ekonomik në Tiranë, në shumën 1 500 161 lekë të reja.

Të ardhurat e bashkëshortes nga mësimdhënia në Universitetin e Elbasanit, në shumën 140 000 lekë.

Viti 2017

Llogari e subjektit deklarues në shumën 2 943 55 lekë.

Kursime të mbledhura nga pagat në shumën 500 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 1 280 743 lekë.

Llogari bankare të bashkëshortes në shumën 32 707 87 lekë.

Bashkëshortja, interesa nga depozita bono thesari me vlerë 119 764  lekë.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge efektive e fakultetit ekonomik në Tiranë, në shumën 1 380 422 lekë të reja.

Të ardhurat e bashkëshortes nga mësimdhënia në Universitetin e Elbasanit, në shumën 138 953 lekë.

Viti 2018

Kursime të mbledhura nga pagat në shumën 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 1 292 868 lekë.

Llogari page të bashkëshortes në shumat 4 205 lekë dhe 182 95 lekë.

Bashkëshortja, interesa nga depozita bono thesari me vlerë 89 104 lekë.

Autoveturë benz mercedez në emër të Mirela Mersinit me vlerë 5 000 euro.

Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge efektive e fakultetit ekonomik në Tiranë, në shumën 1 457 067 lekë të reja.

Të ardhurat e bashkëshortes nga mësimdhënia në Universitetin e Elbasanit, në shumën 129 880 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

KPK e konfirmoi në detyrë/ ONM ankimon vendimin për Hajdarmatajn

Publikuar

-

Nga

Komisioneri Publik do të ankimojë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, për konfirmimin në detyrë të prokurorit pranë Prokurorisë së Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda, Besim Hajdarmataj.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimin në datën 16.10.2019, në përfundim të seancës dëgjimore përkatëse vendosi konfirmimin në detyrë të subjektit të rivlerësimit, z. Besim Hajdarmataj, me detyrë prokuror pranë Prokurorisë së Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda, Tiranë.

Por, në datën 4.12.2019, Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit u ka paraqitur Komisionerëve Publikë rekomandimin për të ankimuar në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, për konfirmimin në detyrë të Besim Hajdarmatajt.

LEXO EDHE:  Para të pista/ Prokuroria sekuestron pasuritë e Dashamir Gjokës

LEXO EDHE:  Para të pista/ Prokuroria sekuestron pasuritë e Dashamir Gjokës

Komisionerët Publikë, pasi të njoftohen me shkrim për vendimin nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, do ta shqyrtojnë atë krahas rekomandimit të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit.

Ky vendim ende nuk është njoftuar.

Bazuar në pikën 1, të nenit 63, të ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, Komisionerët Publikë, brenda 15 ditëve nga data e njoftimit të vendimit nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, kanë të drejtë të paraqesin ankim pranë Kolegjit të Posaçëm të Apelimit./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Kryeprokurori i ri/ Kush është Olsian Çela, prokurori i “dosjeve të nxehta”

Publikuar

-

Nga

Kuvendi i Shqipërisë pritet të zgjedhë sot Prokurorin e ri të Përgjithshëm. Në garë janë tre kandidatë, ku i pari në listën e sjellë nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë, është renditur prokurori i Krimeve të Rënda, Olsian Çela, e dyta është kryeprokurorja e përkohshme, Arta Marku ndërsa e treta është prokurorja Fatjona Memçaj.

Ndërkohë, burime për CNA.al bëjnë të ditur se grupi parlamentar i PS-së, si dhe një pjesë e deputetëve të opozitës parlamentare kanë vendosur që sot në Kuvend të votojnë kandidatin Olsian Çela, për të marrë detyrën e Kryeprokurorit, me një mandat 7-vjeçar dhe pa të drejtë rikandidimi.

Por, kush është Olsian Çela?!

Olsian Çela e nisi karrierën e tij në vitin 2001, pasi u diplomua në shkollën e Magjistraturës. Fillimisht ai ushtroi detyrën e prokurorit në Tiranë, në institucionin e akuzës dhe pas tre vitesh, në 2004-n u emërua prokuror tek Prokuroria e krimeve të Rënda.

Përgjatë viteve 2008- 2012, Çela ka drejtuar Prokurorinë për Krime të Rënda.

Kujtojmë se disa nga dosjet e hetuara prej tij, janë çështja e Mirit të Xhikes pronarit të Kartodromit, dosjen e trafikut nga grupi “Kompas”, si dhe çështjen e viteve të fundit që njihet si dosja “Xibraka”, ku një nga të hetuarit është edhe Ermal Hoxha, i etiketuar si nipi i diktatorit Enver Hoxha.

Prokurori Olsian Çela ka pasur nën hetim edhe Emiljano Shullazin, çështje për të cilën u përplas edhe me drejtuesen e Prokurorisë për Krimet e Rënda në vitin 2017, Donika Prelën. Çela refuzoi te merrte dosjen “Shullazi”, në kohën kur do të jepej pretenca kur prokurori Eneid Nakuçi u tërhoq nga çështja Shullazi për arsye shëndetësore. Prelaa vendosi ta zëvendësonte me short Nakuçin, gjë që prokurorët e kundërshtuan praktikën duke e cilësuar si të paligjshme.

LEXO EDHE:  Para të pista/ Prokuroria sekuestron pasuritë e Dashamir Gjokës

LEXO EDHE:  "Përgjimet"/ Paloka: Rama dhe Tahiri, frikë se ky skandal do ti marrë me vete

Kjo solli ndërhyrjen direkte të Kryeprokurores Arta Marku, e cila vendosi t’i transferojë të gjithë, madje kërkoi fillimin e procedimit disiplinor për prokurorët.

Mes tyre ishte Olsian Çela. Por, pas transferimit ai ka bërë padi në Gjykatën Administrative ndaj Arta Markut, të cilën e ka fituar.

Olsian Çela ka qëndruar tre muaj në Berat dhe KLP pas vendimit të gjykatës e riktheu tek Krimet e Rënda në Tiranë.

Përgjatë viteve si prokuror, Çela nuk është lakuar negativisht, as nga ana profesionale dhe as nga  aspekti i pasurisë.

CNA.al ka zbardhur më parë pasurinë e deklaruar nga Çela për ndër vite, të cilën mund ta lexoni në linkun e mëposhtëm. Sipas të dhënave të marra nga ILDKPKI, por referuar edhe të dhënave të Open Spending Albania. Të ardhurat, rezulton t’i ketë vetëm nga paga./ CNA.al

Olsian Çela, prokurori i “dosjeve të nxehta”/ Kandidati për Kryeprokuror jeton vetëm me pagën

Tentoi ta “eliminonte në internim”/ Olsian Çela i zë vendin Arta Markut?

Olsian Çela, prokurori i “dosjeve të nxehta”/ Kandidati për Kryeprokuror jeton vetëm me pagën

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Kandidate për SPAK/ KPK merr vendimin për prokuroren e Krimeve të Rënda

Publikuar

-

Nga

KPK ka konfirmuar në detyrë prokuroren e Krimeve të Rënda, Doloreza Musabelliu.

Musabelliu është kandidate për anëtare në Prokurorinë e Posaçme Antikorrupsion, e njohur si SPAK.

Më herët Musabelliu ka qenë drejtuese e njësisë së Anti-Korrupsionit tek Krimet e Rënda. Mirëpo në muajin Mars 2017, ish kreu i Krimeve të Rënda Besim Hajdarmataj, e shkarkoi duke e lënë vetëm prokurore të thjeshtë në njësinë kundër trafiqeve.

LEXO EDHE:  Video-Basha nxjerr zbuluar Ramën/ Ja si po mashtron për Teatrin

LEXO EDHE:  Para të pista/ Prokuroria sekuestron pasuritë e Dashamir Gjokës

CNA.al ka zbardhur më parë pasurinë e prokurores Musabelliu, të cilën mund ta lexoni në linkun më poshtë.

Prokurorja e “avionit me drogë”/ Gruaja e vetme në garën e SPAK-ut

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: