Connect with Us

Rrëzoi audiopërgjimin Biba-Bianku/ “Prokurori i shantazhit”, rehabilitohet në prag Vettingu

Vetingu

Rrëzoi audiopërgjimin Biba-Bianku/ “Prokurori i shantazhit”, rehabilitohet në prag Vettingu

Publikuar

-

Në vitin 2016, kur përflitej zbatimi i procesit të Vettingut, gjyqtarët dhe prokurorët u kujdesën për pasuritë e patundshme dhe jo vetëm.

Ata u vunë në lëvizje duke shitur pronat apo edhe duke i kaluar në emra të tjerë dhe herë duke i deklaruar si dhurata apo dhe si trashëgimi.

Në mes gjyqtarëve dhe prokurorëve miliarderë ka edhe nga ata që jetojnë vetëm me pagën dhe një patundshmëri që kanë pasur e kanë shitur.

Ky është rasti i , i cili si të vetmin burim të ardhurash deklaron pagën e tij dhe të bashkëshortes në UKT.

Një patundshmëri të llojit arë që ai thotë se bashkëshortja e tij e ka trashëgimi e ka shitur në vitin 2016, pikërisht në kohën kur zienin diskutimet për Vettingun.

Kujtojmë se prokurori Adriano Dyrmishi ka hetuar rastin “Biba-Bianku”.

Hetimet nisën në vitin 2018, pas publikimit në media të një përgjimi me audio, sipas të cilit numri dy i KQZ-ës Denar  Biba akuzohej se kishte shantazhuar në emër të Qeverisë, gjyqtarin shqiptar në Strasburg, Ledi Bianku.

Por, prokurori Dyrmishi, kërkoi nga gjykata  që të miratojë, kërkesën për  pushimin e hetimeve, duke argumentuar, se Ledi Bianku nuk ishte marrë dot në pyetje pasi nuk ndodhej në Shqipëri.

Sipas të njëjtit, prokuror nga hetimet ka rezultuar, se nuk ka asnjë ndikim të paligjshëm nga ana e Bibës tek gjyqtari.

Komentet nëse qëndron vërtet ky argument i prokurorit apo kjo është vendosur nën presionin e Vettingut, i ka mbyllur gjykata me miratimin e kërkesës për pushimin e hetimeve.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e prokurorit Adriano Dyrmishi.

Viti 2004

Të ardhura nga paga si oficer i policisë gjyqësore në Prokurorinë e Përgjithshme, por nuk e shkruan pagën.

Viti 2010 (Deklarata fillestare)

Gjendje cash, siguruar nga të ardhura familjare, në shumën 2 000 000 lekë.

Automjet Mercedez Benz 190 D, prodhimi i vitit 1992 me vlerë 200 000 lekë.

Kredi konsumatore , 150 000 lekë.

Viti 2010 (Deklarata vjetore)

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, Nëntor-Dhjetor 2010, në shumën rreth 130 000 lekë.

Kredi konsumatore , 150 000 lekë. Shuma e pashlyer është 53 000 lekë.

LEXO EDHE:  Ish kryeministri zbulon njeriun që në prapaskenë drejton vettingun

Viti 2011

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 935 659 lekë.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 949 428 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si punonjëse e Drejtorisë së Trajtimit të Studentëve nr 2 në Tiranë, në shumën  31 697 lekë.

Viti 2013

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 1 129 911 428 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si punonjëse e Drejtorisë së Trajtimit të Studentëve nr 2 në Tiranë, në shumën  31 697 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 1 065 779 lekë.

Viti 2015

Automjet tip Audi A4, i prodhuar në vitin 2006, blerë me të ardhurat e familjes në vlerën 500 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 1 051 933 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si specialiste e burimeve njerëzore në UKT, në shumën 47 000 lekë.

Viti 2016

Llogari bankare hapur pas lindjes së fëmijës dhe dhënë nga Bashkia në shumën 5 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 1 049 214 lekë.

Bashkëshortja, të ardhura nga shitja si bashkëpronare e pasurisë, e llojit arë, në fshatin Gercalli, Fier, në shumën 375 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si specialiste e burimeve njerëzore në UKT, në shumën 594 502 lekë.

Viti 2017

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 1 087 810 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si specialiste e burimeve njerëzore në UKT, në shumën 434 369 lekë.

Viti 2018

Të ardhura nga paga si prokuror në Tiranë, në shumën 1 092 625  lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si specialiste e burimeve njerëzore në UKT, në shumën 698 442 lekë./CNA.al

Shantazhoi gjyqtarin?/ Pushohen hetimet ndaj Denar Bibës

Konfirmon Strasburgu/ Denar Biba shantazhoi gjyqtarin Ledi Bianku

‘‘Audio-përgjimi“/ Denar Biba nxjerr zbuluar Bashën

“Audio-përgjimi i manipuluar” / Denar Biba akuza opozitës

Shantazhi ndaj gjyqtarit në Strasburg/ Denar Biba i kujton Bashës marrëveshjen e 18 majit

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
1 Koment

1 Koment

  1. Jamarber

    19 Nentor, 2019 at 2:39 pm

    KPK e kotrolluat nga Rilindasit, në shkelje te ligjit po stergjat mbylljen e hetimeve per gruan e Bibes, KPK te beje transparence perse per kete rast zbatohen standarte te reja

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Gjyqtarja Alkelina Gazidede përballet me akuza për “njëanshmëri dhe konflikt interesi”

Publikuar

-

Nga

Gjyqtarja Alkelina Gazidede përballet me akuza për “njëanshmëri dhe konflikt interesi”

Në seancën e dytë dëgjimore, gjyqtares Alkelina Gazidede iu vu në dukje një denoncim që ngrinte dyshime për njëanshmëri në dy vendime të prishura nga Gjykata e Lartë dhe dyshimet për konflikt interesi. Gazidede mohoi akuzat, ndërsa kërkoi të konfirmohej në detyrë.

Nga Vladimir Karaj

Gjyqtarja e Gjykatës Administrative të Apelit, Alkelina Gazidede u përball në një seancë të dytë dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me një denoncim që ngrinte dyshime për konflikt interesi dhe gjykim të çështjeve të njëjta në dy shkallë të gjyqësorit. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, i përbërë nga Suela Zhegu kryesuese, Genta Tafa Bungo relatore dhe Firdes Shuli anëtare, bëri me dije se çështja ishte shtyrë, pikërisht për shkak të denoncimit të marrë në ditën e seancës dëgjimore të 10 janarit 2020.

Sipas denoncuesit, Gazidede kishte shqyrtuar si gjyqtare e Shkallës së Parë dhe më pas si gjyqtare e Apelit dy çështje të njëjta, duke dëmtuar paanshmërinë e procesit. Sipas denoncimit, Gjykata e Lartë që kishte shqyrtuar ankimin e palëve, e kishte përdorur këtë si argument për prishjen e vendimeve të Apelit. Po ashtu, denoncuesi pretendonte se Gazidede ishte në konflikt interesi dhe se kishte gjykuar çështje me palë kompaninë Albtelekom, në të cilën kishte aksione. Gazidede i kundërshtoi akuzat. Ajo tha se për një nga çështjet, gjykimi i saj kishte qenë i arshivuar dhe edhe pse palët ishin të njëjta dhe objekti i saj i ngjashëm.

Gazidede tha se në rastin e dytë, ajo nuk kishte gjykuar çështjen siç përmendej në denoncim, por kishte zhvilluar vetëm një seancë paraprake. Gjyqtarja tha se kjo seancë kishte dështuar, pasi palët nuk kishin qenë të pranishme dhe pas kësaj ajo kishte kaluar në dhomën penale dhe çështja ishte rishortuar. E pyetur nga relatorja se pse Gjykata e Lartë kishte vendosur të prishte vendimet e Apelit Administrativ, nisur edhe nga prania e saj në këto çështje më herët, Gazidede tha se “Gjykata e Lartë nuk kishte pasur arsye ta shikonte kaq thellë rastin”. Ajo vuri në dukje se vendimet kishin qenë unanime dhe se prania e saj nuk kishte ndikuar në proces. Gazidede po ashtu mohoi akuzat për konflikt interesi për shkak të aksioneve në kompaninë Albtelekom. Ajo tha se aksionet, prej të cilave ishte hequr dorë, ishin të papërfillshme.

LEXO EDHE:  Nga Çili, part time tek Rama/ Qeveritarja me mijëra euro në llogari

LEXO EDHE:  Ish kryeministri zbulon njeriun që në prapaskenë drejton vettingun

“Janë vetëm 0.000333 për qind,” tha ajo, duke theksuar se ishin përfituar nga bashkëshorti si punonjës i kompanisë kur ajo ishte shtetërore. Ajo shtoi se vlera e tyre ishte e vogël dhe se asnjëherë nuk kishin përfituar dividentë nga kompania. “Nëse de jure vlerësohet si shkelje, de fakto s’ka pasur pasoja,” shtoi jo, duke theksuar se vlera e aksioneve kishte qenë vetëm në letër. Gazidede e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1996 dhe ka punuar për më shumë se një dekadë në Gjykatën e Tiranës. Ajo u emërua gjyqtare në Gjykatën Administrative të Apelit në nëntor 2013 me dekret të Presidentit të Republikës.

Në janar të këtij viti ajo u përball në seancë dëgjimore me një raport negativ nga Inspektoriati i Lartë për Deklarimin dhe Kontrollin e Pasurisë dhe të Konfliktit të Interesit, ILDKPKI dhe me barrën e provës për disa prej pasurive. KPK vuri në dukje disa mosdeklarime dhe mungesë burimesh. Gjyqtarja pretendoi se mosdeklarimet ishin “gabim njerëzor”, ndërsa kërkoi të merreshin parasysh punë dhe të ardhura që nuk ishin parë nga Komsioni.

Edhe në këtë seancë, asaj iu vu në dukje si konflikt interesi pasja e askioneve, ndërsa u tha se i ishte kaluar barra e provës edhe për një sërë gjetjesh në kriterin e profesionalizmit. Gazidede ka kërkuar në të dy seancat konfirmimin në detyrë. Vendimi pritet të njoftohet më 10 korrik 12.00.

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Dokumenti-Skandali në Gjykatën e Rrethit Tiranë/ Gjyqtarja shkel ligjin

Publikuar

-

Nga

Në vendin tonë shpesh, institucionet të cilat duhet të bëjnë drejtësi për qytetarët, duket se janë ato që bëjnë padrejtësi ndaj tyre.

Një rast i tillë ka ndodhur në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë, në lidhje me një padi të bërë nga një shtetas shqiptar.

Në datë 15.01.2020, shtetasi me inicialet G.L. vendos të hapë padi civile ndaj shtetasit me iniciale Z.Z , pronar dhe administrator i një firme ndërtimi në Tiranë, për blerjen e tokës në zonën e Saukut, ku i padituri nuk ka realizuar aktin e shitjes së kësaj toke pas përfitimit të shumës 22,500 Euro nga paditësi në vitin 2013, shumë e cila përbente të gjitha kursimet familjare të këtij qytetari dhe familjes së tij.

Në datën 09.06.2020 gjyqtarja e rrethit gjyqësor Tiranë, Fida Osmani, pasi ka shqyrtuar padinë dhe aktet VENDOS: KTHIMIN E PADISË DHE AKTEVE PA VEPRIME, si padi me të meta.

Arsyetimi që e nderuara ka bërë për klasifikimin e padisë me të meta janë adresat e pasakta të të paditurve (të gjithë bashkëpronarëve të truallit), të cilin e bazon ne nenin 145/a.

E nderuara ama ka harruar të vërtetojë këtë fakt, pasi i vetmi burim i saktë i gjeneraliteteve dhe adresave të shtetasve është Gjendja Civile e Republikës së Shqipërisë. Ajo e ka cilësuar padinë me të meta duke SUPOZUAR që adresat janë të pasakta.

LEXO EDHE:  Ish kryeministri zbulon njeriun që në prapaskenë drejton vettingun

LEXO EDHE:  Jep dorëheqjen/ Ndërpritet Vettingu për gjyqtarin  

Për të vijuar më tej, Neni 130 i Kodit të Procedurës Civile, thotë se: “Njoftimi shkresor i njoftohet personit të thirrur KUDO KU AI GJENDET, Neni 131 thotë se: Kur nuk është i mundur njoftimi sipas dispozitave të nenit 130, ai bëhet në zyrën e tij apo në vendin ku ushtron veprimtarinë tregtare”.

Neni 133 thotë se: “Kur nuk dihet vendbanimi, njoftimi bëhet nëpërmjet afishimit të kopjes në Gjykatë dhe në vendin e afishimit, ku ai ka patur banesën e fundit, gjithashtu në faqen elektronike zyrtare të Gjykatës”.

Të gjitha këto nene të Kodit të Procedurës Civile, janë anashkaluar dhe trajtuar si joekzistente nga gjyqtarja.

Nga të gjitha këto duket qartë që qëllimi në vetvete i gjyqtares ka qënë të mbrojë të paditurin.

Me vendimin KTHIM TË PADISË PA VEPRIME, gjyqtarja FIDA OSMANI ka vendosur: Hajduti milioner Z.Z të mbajë token dhe 22.500 Euro, ndërsa i dëmtuari të jetojë me faktin që i janë vjedhur 22.500 Euro ose të kërkojë mënyra të tjera për vendojsen e drejtësisë.

Edhe pse ka kaluar një muaj nga zbardhja e vendimit, paditësi nuk ka marrë në dorë këtë vendim nga Gjykata, për ta ankimuar atë në Gjykatën e Apelit. Përpjeket e tij për të marrë në dorezim personalisht vendimin në gjykatë kanë rezultuar të pasukseshme deri më sot./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Gjyqtarja në sitën e vettingut/ Si u tetë-fishua pasuria e Alkelina Gazidede nga viti 2003-2017

Publikuar

-

Nga

Gjyqtarja Alkelina Gazidede e Gjykatës Administrative të Apelit do të përballet të martën më 6 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Trupa gjykuese që po kryen procesin e vetingut përbëhet nga Suela Zhegu, Firdes Shuli dhe Genta Tafa Bungo.

Alkelina Gazidede e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1996 dhe ka punuar për më shumë se një dekadë në Gjykatën e Tiranës. Ajo u emërua gjyqtare në Gjykatën Administrative të Apelit në nëntor 2013 me dekret të Presidentit të Republikës.

Analiza e pasurisë është një ndër tre shtyllat e rivlerësimit për gjyqtarët, së bashku me kontrollin e figurës dhe vlerësimin e aftësive profesionale. Skeda grafike e mëposhtme paraqet ndryshimin e pasurisë së deklaruar të gjyqtares Alkelina Gazidede nga viti 2003 deri në fund të vitit 2017.

Në deklaratën e parë të dorëzuar në vitin 2003, gjyqtarja Gazidede zotëronte pasuri familjare me vlerë 2.9 milionë lekë, ndërsa në fund të vitit 2017, pasuria familjare është rritur me tetë herë, duke kapur vlerën e 24.6 milionë lekëve.

Në fund të vitit 2017, pasuria familjare përbëhet nga pasuri të paluajtshme me vlerë 10.9 milionë lekë, likujditete bankare prej 11.6 milionë lekësh, kursime në cash prej 1.2 milionë lekësh si dhe një automjet me vlerë 270 mijë lekë. Familjarët e gjyqtares zotërojnë gjithashtu aksione me vlerë 100 mijë lekë.

Të ardhurat familjare për periudhën deklaruese janë 44.5 milionë lekë. Paga nga funksioni i gjyqtares zë 32% në buxhetin e të ardhurave, ndërsa pagat e familjarëve zënë 31%. Të ardhurat e siguruara nga biznesi i familjarëve janë në masën 16%, ndërsa të ardhurat nga qiratë përbëjnë rreth 9% të totalit.

Përveç analizës për rritjen/uljen e pasurisë, strukturën e aseteve dhe të ardhurave, ky raport paraqet dhe kontrollin aritmetik/logjik të deklarimeve të subjektit si dhe “flamujt e kuq’  që identifikohen gjatë kontrollit. Nga kontrolli aritmetik/logjik për 14 vitet e deklarimit të Znj. Alkelina Gazidede, dy deklarata rezultojnë me probleme.

LEXO EDHE:  Pse Ilir Meta nuk e kalon Vettingun?

LEXO EDHE:  Erion Veliaj, prova e parë për SPAK

Gjyqtarja Alkelina Gazidede rezulton me balanca negative të pasurisë për vitet 2010 dhe 2016, duke mos justifikuar me burimet e deklaruara shtesat e aseteve në këto vite. Në vitin 2010, diferenca është 336 mijë lekë, ndërsa për vitin 2016 shënohet një diferencë e vogël prej 23 mijë lekësh, pa llogaritur në këtë analizë shpenzimet vjetore për konsum familjar.

Nga analiza cilësore e deklaratave të pasurisë, BIRN identifikoi si “flamur të kuq” procedurat e paqarta për ndërtimin e një shtëpie dhe më pas legalizimin e saj. Në vitin 2004, subjekti deklaron ndërtimin e një shtese kati me vlerë 11 mijë euro mbi shtëpinë ekzistuese, ndërsa në vitin 2006 deklaron shtesën e një papafingoje të palegalizuar. Në deklarim nuk është e qartë nëse kemi të bëjmë me të njëjtën shtesë të deklaruar në vitin 2004 apo me shtesë të re pasurie.

Lidhur me shtëpinë, gjyqtarja deklaron gjithashtu se ka blerë truallin nga ALUIZN-i në vitin 2010, ndërsa në vitin 2011 ka përfunduar procesi i legalizimit të pronës.

Një tjetër “flamur i kuq” i identifikuar lidhet me huamarrjet e bashkëshortit të subjektit në vlerat 7 mijë euro dhe 3.6 milionë lekë gjatë periudhës deklaruese.

Deklarata e pasurisë  së vitit 2003

Deklarata e pasurisë  së vitit 2004

Deklarata e pasurisë  së vitit 2005

Deklarata e pasurisë  së vitit 2006

Deklarata e pasurisë  së vitit 2007

Deklarata e pasurisë  së vitit 2008

Deklarata e pasurisë  së vitit 2009

Deklarata e pasurisë  së vitit 2010

Deklarata e pasurisë  së vitit 2011

Deklarata e pasurisë  së vitit 2012

Deklarata e pasurisë  së vitit 2013

Deklarata e pasurisë  së vitit 2014

Deklarata e pasurisë  së vitit 2015

Deklarata e pasurisë  së vitit 2016

Deklarata e pasurisë  së vitit 2017

 

 

LEXO TE PLOTE