Connect with Us

Për një makinë zbraz llogarinë/ Adriatik Bocaj, gjyqtari që jeton vetëm me pagën

Vetingu

Për një makinë zbraz llogarinë/ Adriatik Bocaj, gjyqtari që jeton vetëm me pagën

Publikuar

-

Skandali / Gjyqtarja Fida Osmani rrëfen si i bën gjyqet në ajër dhe merr vendime në avion: Kush punon edhe gabon!

Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Adriatik Bocaj, ish anëtar i KLD-së,  për shtatë vite ka jetuar vetëm me pagën. Duke iu referuar deklarimit të pasurisë, së tij, të paktën që nga viti 2003 dhe deri në vitin 2010 ai deklaron vetëm pagën.

Në vitin 2011 më pagë mujore 1 290 497 lekë, gjyqtari Bocaj, ka marrë kredi dhe hua për blerjen e një makine.

Bëhet fjalë për një kredi prej më shumë 13 000 euro dhe një hua 7 000 euro, ndërkohë shuma e të ardhurave që ai dispononte, përveç pagës ishte 248 120 lekë dhe 12104.2 lekë.

Kredinë bankare e ka shlyer në vitin 2017, ndërsa huanë më në vitin 2018.

Ndërkaq në vitin 2017 ai ka zbrazhur llogarinë bankare duke belrë një makinë Skoda Veti me kontratë financiare, në shumën 22 980 euro.

Pasuri të patundshme ai ka deklaruar vetëm një apartament me sipërfaqe 65 m2, në Vlorë, e trashëguar nga nëna e tij.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Bocaj.

Viti 2003

Shtëpi banimi, ndërtuar në vitin 1990 me sip 72 m2, me vlerë 2 500 000 lekë. Blerë nga shitja e shtëpisë në Lezhë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 796 512 lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga paga dhe shpërblime si gjyqtar në Lezhë, në shumën 789 812 lekë.

Viti 2005

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 767 232 lekë.

Të ardhura të krijuara në shumën 20 000 lekë.

Viti 2006

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 801 677 lekë.

Të ardhura të krijuara në shumën 30 000 lekë.

Viti 2007

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 818 430 lekë.

Viti 2008

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 835 724 lekë.

Viti 2009

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 018 346 lekë.

Viti 2010

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 015 025 lekë.

Viti 2011

Depozitë bankare në shumën 248 120 lekë.

Depozitë bankare në shumën 12104.2 lekë.

Depozitë bankare e djalit në shumën 33 616 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 290 497 lekë.

Paga e djalit Devis Bocaj si IT, në shumën 33 616 lekë.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 021 326 47 lekë.

Shuma e të ardhurave 685 42 lekë.

Paga e djalit Devis Bocaj si IT, në shumën 33 616 10 lekë.

Shuma e të ardhurave të djalit, 29 835 82 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 3 113 euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

LEXO EDHE:  Pasuria marramendëse e Monika Kryemadhit/ Pse duhet të ketë frikë nga SPAK

Viti 2013

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 058 772 65 lekë.

Shuma e të ardhurave 5 106 27 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 3 396 euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

Paga e djalit Devis Bocaj si IT, në shumën 21 626 23 lekë.

Llogaria bankare e djalit në shumën 31 562 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 379 682 lekë.

Shuma e të ardhurave 7 691 68 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 3 396  euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

Llogaria bankare e djalit në shumën 12 351 89 lekë.

Viti 2015

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 314 900 lekë.

Shuma e të ardhurave 42 354 08 lekë.

Pagesë, dëm kasko, në shumën 26 200 00 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 3 396  euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

Llogaria bankare e djalit, Devis Bocaj në shumën 3 316 33 lekë.

Llogaria bankare e djalit, Devis Bocaj në shumën 171 864 17 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 405 050 lekë.

Shuma e të ardhurave 225 503 08 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 3 396  euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

Llogaria bankare e djalit, Devis Bocaj në shumën 347 935 76 lekë.

Llogaria bankare e djalit, Devis Bocaj në shumën 15 000 lekë.

Llogaria rrjedhëse e djalit, Devis Bocaj në shumën 18 819 22 lekë.

Viti 2017

Makinë Skoda Veti me kontratë financiare, në shumën 22 980 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 425 850 lekë.

Shuma e të ardhurave 25 344 lekë.

Të ardhura nga kursimet, në shumën 224 503 08 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 283 euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro. Shuma e shlyer është 5 000 euro.

Llogaria rrjedhëse e djalit, Devis Bocaj në shumën 296 789 55 lekë.

Llogaria rrjedhëse e djalit, Devis Bocaj në shumën 9 280 45 lekë.

Viti 2018

Ap me sip 65 m2, në Vlorë, e trashëguar nga nëna e subjektit deklarues.

Pakësim në llogarinë rrjedhëse, me 25 344 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 442 505 lekë.

Shuma e të ardhurave 178 018 00 lekë.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro. Është shlyer.

Pakësim i llogarisë rrjedhëse të djalit, në shumën 26 975 19 lekë.

Shtim në llogarinë rrjedhëse të djalit në shumën 8 994 26 lekë.

Llogari rrjedhëse e vajzës në shumën 571 18 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania

1 Koment

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Kryegjyqtari me apartamente, garazhe dhe troje të pajustifikuara/ Mblidhen dëshmi të reja për Kastriot Selitën

Publikuar

-

Nga

Kreu i Gjykatës Administrative të Apelit, Kastriot Selita po përballet me shkallën e dytë të Vettingut.

Selita po përballet në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit me ankimin e Komisionerit Publik, Florian Ballhysa si dhe me 12 denoncime të mbërritura pas përfundimit të procesit në shkallën e parë të Vetingut.

Kujtojmë se Selita, u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimitme 18 Qershor 2019.

Ishte ONM që rekomandoi tek Komisionieri Publik, kërkesën për shkarkimin e tij.

KPA mbledh dëshmi në institucione

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i përbërë nga Albana Shtylla, kryesuese, Ina Rama relatore dhe Natasha Mulaj, Sokol Çomo, anëtarë,  në seancën e datës 28.04.2021, ka njoftuar palët se kanë mbledhur prova nga aktet e mbërritura nga Gjykata e Lartë, Gjykata Administrative e Apelit, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Durrës, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Vlorë, Agjencia Shtetërore e Kadastrës Zyra Tiranë si dhe nga banka Intesa San Paolo.

Gjatë paraqitjes së tij, gjyqtari Selita ka deklaruar se pretendimet e Komisionerit Publik sa i përket kriterit të pasurisë janë të pabazuara, po ashtu, sipas tij, edhe pretendimet lidhur me qënien në konflikt interesi gjatë ushtrimit të detyrës, në aspektin praktik nuk janë të vërteta dhe nuk paraqesin aspekt ligjor.

Gjithashtu, Selita ka paraqitur edhe një akt të ri, një vërtetim të lëshuar nga Gjykata Administrative e Apelit që kërkoi të pranohet si provë nga trupi gjykues.

Pasi u tërhoq për konsultim, bazuar në nenin 49, pika 1, germa c, e ligjit 84/2016, trupi gjykues vendosi të administrojë vërtetimin e Gjykatës Administrative të Apelit, i cili do t’i vihet në dispozicion edhe Komisionerit Publik.

KPA do t’i kërkojë dokumentacion shtesë Drejtorisë së Apelimit Tatimor dhe në pritje të mbërritjes së këtij dokumentacioni.

LEXO EDHE:  Miliona lekë nga turizmi/ Zbardhet pasuria e prokurorit të “ndereve”

LEXO EDHE:  Pasuria marramendëse e Monika Kryemadhit/ Pse duhet të ketë frikë nga SPAK

Me kërkesë të trupit gjykues, gjatë  séancës së radhës që do të mbahet me datë 19 Maj 2021 , Selita do të mbajë qëndrimin e tij lidhur me shpenzimet e jetesës për vitet 1997-1999, ndërkohë që palët duhet të jenë të përgatitura edhe për të paraqitur konkluzionet përfundimtare.

Gjetjet e Komisionerit Publik

                                       Florian Ballhysa

Komisioneri Publik, Florjan Ballhysa ka kërkuar riçelje të hetimit për burimin e krijimit të disa pronave të zotëruara nga Selita dhe bashkëshortja e tij.

Bëhet fjalë për një apartament me sipërfaqe 124.9 m2 në rezidencën Ambasador 3, një apartament dhe garazh në të njëjtën adresë, një apartament 205 m2 dhe një sipërfaqe trualli në Lalëz të Durrësit si dhe për blerjen e një automjeti.

Ndërsa për shtëpinë e familjes së bashkëshortes, e shitur në vlerën e 220 mijë eurove, Ballhysa  ka kërkuar që të hetohen kostot e ndërtimit, ligjshmëria e burimeve si dhe metodologjia e përdorur nga KPK në analizën financiare.

Sa i përket aftësive profesionale, Ballhysa pretendon për konflikt interesi.

Kjo lidhet me një çështje të gjykuar nga Selita në cilësinë e relatorit, ndaj një kompanie, administratori i së cilës kishte blerë apartamentin e bashkëshortes së tij në vitin 2015 për 110 mijë euro.

Po, në një tjetër çështje, Selita kishte gjykuar një çështje me palë të tretë një kompani ndërtimi, ku një vit më pas kishte blerë një apartament dhe një garazh./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Pasuria “i pret kokën”/ Gjyqtari i Elbasanit jashtë sistemit të drejtësisë

Publikuar

-

Nga

Ditën e sotme Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pas seancave dëgjimore vendosi shkarkimin e gjyqtarit të Elbasanit, Ramazan Avdiu.

KPK ka gjetur probleme për katër huadhënie me interes nga ana e Avdiut si dhe mungesë burimesh financiare për krijimin e pasurisë.

Avdiu e ka konsideruar të pavërtetë raportin e KPK-së dhe e ka quajtur hetimin administrativ të KPK të përciptë dhe të nxituar. Fillimisht u ndal në përllogaritjen e shpenzimeve të Komisionit për periudhën 1994-2002. Avdiu ka këmbëngulur  se ishte e padrejtë që shpenzimet janë konsideruar në vlerën 66% të të ardhurave.

Gjatë seancës së shpalljes së vendimit të enjten, kryesuesi i trupës gjykuese, Olsi Komici deklaroi se, me shumicë votash, ishte rrëzuar kerkesa e gjyqtarit Avdiu për riçeljen e hetimit për të tri kriteret e rivlerësimit dhe se ishte vendosur shkarkimi i tij nga detyra.

Dy anëtarët e tjerë të trupit gjykues që kreu procesin e vetingut për gjyqtarin e Gjykatës së Elbasanit, Ramazan Avdiu janë Xhensila Pine dhe Valbona Sanxhaktari, kjo e fundit në cilësinë e relatores së çështjes.

LEXO EDHE:  Miliona lekë nga turizmi/ Zbardhet pasuria e prokurorit të “ndereve”

LEXO EDHE:  U shkarkua nga KPA/ Klodiana Lala zbardh lidhjet e Besnik Muçit me biznesmenin e inkriminuar

Ramazan Avdiu e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1995 dhe ka punuar fillimisht si gjyqtar dhe më pas kryetar në Gjykatën e Gramshit. Prej vitit 2008, Avdiu e ushtron funksionin në Gjykatën e shkallës së parë në Elbasan./CNA.al

Biznesi i drejtësisë/ Hije dyshimi mbi pasurinë e gjyqtarit të Elbasanit

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Vettingu/ KPK merr vendimin për prokurorin e Tiranës

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kulaifikimit, ka konfirmuar në detyrë prokurorin e Rrethit Gjyqësor Tiranë, Albert Murçaj.

Gjatë seancës dëgjimore të mërkurën, nuk u evidentuan probleme domethënëse në asnjë prej kritereve të rivlerësimit.

Relatorja Çiftja sqaroi se nuk janë gjetur pobleme në deklarimin e dy depozitave me vlerë 600 mijë lekë dhe 300 mijë lekë, për krijimin të cilave ka deklaruar si burime të ardhurat nga pagat, dietat dhe shpërblimet nga puna si prokuror. Komisioni konstaton se prokurori Murçaj kishte pasur burime edhe për krijimin e gjendjes cash. Por është konstatuar mospërputhje midis vlerës së pasqyruar në deklaratën veting në shumën 750 mijë lekë dhe cash-it në fund të vitit 2016 në vlerën 1 milion e 230 mijë lekë.

Prokurori Murçaj deklaroi se mospërputhja e gjendjes cash kishte ardhur si pasojë e një lapsusi nga ana e tij. Ai shtoi se është evidentuar shtesa, por nuk është shënuar tek gjendja cash. Komisioni nuk ka gjetur probleme edhe për shtëpinë e prindërve në Shkodër që përdoret nga subjekti i rivlerësimit.

LEXO EDHE:  Miliona lekë nga turizmi/ Zbardhet pasuria e prokurorit të “ndereve”

LEXO EDHE:  Rrahu avokaten/ Kryegjyqtari "dhunues" pa mandat dhe me kredi

Nga analiza financiare ka rezultuar se prokurori Murcaj rezultonte me balancë pozitive në të gjithë vitet.
Prokurori Murçaj mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Për profesionalizmin u konstatua se hetimi i një çështje e vitit 2012 kishte zgjatur tej afatit të përcaktuar; në një hetim tjetër kishte rezultuar se nuk ishin pyetur personat e kërcënuar dhe në një rast mungonte vendimi për zgjatje të hetimit. Komisioni nuk ka gjetur pobleme në katër denoncimet e depozituara nga publiku./CNA.al

LEXO TE PLOTE