Connect with Us

Mbi 40 mijë euro dhuratë nga prindërit?/  Lojërat e fatit në bodrumin e prokurorit të Apelit

Politikë

Mbi 40 mijë euro dhuratë nga prindërit?/  Lojërat e fatit në bodrumin e prokurorit të Apelit

Publikuar

-

Mijëra euro dhuratë dhe trashëgimi, apartamente për fëmijët, dyqan, llogari të tëra  bankare milionëshe, përbëjnë pasurinë e prokurorit të Apelit të Tiranë Edmond Hyka.

Ky i fundit pritet që së shpejti të përballet me Vettingun dhe pjesën më të madhe të pasurisë ai pretendon se e ka bërë gjatë kohë që ka punuar si avokat dhe me kursimet e familjes.

Fëmijët e tij duken se janë me fat, pasi gjyshja i dhuron djalit mbi 20 000 euro, por pas nuk mbetet as bashkëshortja, e cilat flet për dhurata prej mbi 20 000 euro nga prindërit.

Në deklarimin fillestar që përkon me vitin 2004, Hyka deklaron një apartament tre plus një me sipërfaqe 1220 m2, me vlerë 2 000 000 lekë, një bodrum, dyqan, kati nëntokësor me sipërfaqe 52 m2 me vlerë 5 000 000 lekë, një automjet Mercedez me vlerë 8 000 euro dhe depozita bankare në shumat 700 000 lekë,3 000 000 lekë dhe 5 000 000 lekë.

Apartamentin dyqanin dhe autoveturën deklaron se i  ka blerë me të ardhurat si avokat përgjatë viteve 1998-2005, si dhe me të ardhurat e babait nga pronat. Në dyqanit të cilin ai përfitontë të ardhura nga qiraja, zhvillohej aktiviteti i lojërave të fatit. Siç deklaron prokurori, ky aktivitet është mbyllyr në vitin 2018.

Në vitin 2006, nuk ka ndryshim të pasurisë, ndërsa në viti 2007 ai deklaron kursime të familjes në shumën 1 000 000 lekë si dhe të ardhura nga qiraja e lokalit në shumën 200 000 lekë. 700 000 lekë janë shtuar në llogarinë e tij bankare në vitin 2008, ndërsa kursimet cash janë në shumën 600 000 lekë.

Në vitin 2009, prokurori Hyka thotë se ka trashëgimi nga babai 5 000 000 lekë, nga të cilat 1 500 000 i janë shtuar depozitës së bashkëshortes dhe 35 000 euro, nga të cilat 11 000 euro, janë depozituar në emër të deklaruesit si dhe 30 000 euro në emër të deklaruesit, ndërsa deklaron edhe dy shuma të tjera  21 000 euro dhe 3 000 000 lekë, por nuk kuptohet se çfarë ka shkruar në formular.  Edhe në 2009, përveç pagës së tij dhe bashkëshortes, ka pasur të ardhura edhe  nga qiraja e lokalit në shumën 200 000 lekë.

Depozitat bankare nuk kanë ndryshuar në vitin 2010, ndërsa 3 000 000 lekë janë shpenzuar për shkollimin e fëmijëve  dhe 21 000 euro janë në gjendje cash.

Në vitin  2012, deklaron një depozitë në bono thesari në shumën 4 500 000 lekë një tjetër depozitë në shumën 1 600 000 lekë. Prokurori bashkë me vajzën kanë hapur një depozitë bankare me vlerë 16 231 euro, të cilën e kanë shtuar nga viti në vit.

Më tej ai deklaron se djali tij ka marrë dhuratë nga gjyshja shumën prej 22 883 euro.

Një vit më vonë, në depozitën e bonos së thesari në shumën 4 500 000 lekë është shtuar shuma 1 600 000 lekë.

Prokurori bashkë me vajzën disponojnë 16 696 98 euro, ndërsa bashkëshortja ashtu sic deklaron në vitet e mëvonshme thotë se ka marrë dhuratë nga prindërit e saj shumat  20 000 euro dhe 4 500 000 lekë. Këto shuma ajo i deklaron deri në vitin 2018. Ndërsa djali posedon 22 883 euro.

Edhë në vitin 2014, nuk ka ndryshim të depozitave, vec shtesave të interest bankar, ndërsa në vitin 2015, djali i Gëzim Hyka, ka blerë banesë me vlerë 32 000 euro, prej së cilës në vitin 2016 ka marrë 1 770 euro nga dhënia me qira.

Ndryshime nuk ka as në vitin 2017 dhe janë të njëjtat depozita bankare, por tashmë të shtuara për shkak të interesit si dhe deklarohen cash shumat 10 000 euro dhe 100 000 lekë.

Dyqani i cili i shërbente për veprimtarinë e lojërave të fatit është mbyllur në vitin 2018.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Edmond Hyka.

Viti  2004

Ap 3 plus 1 me sip1220 m2, me vlerë 2 000 000 lekë.

Bodrum, dyqan, kati nëntokësor me sip 52 m2 me vlerë 5 000 000 lekë.

Automjet Mercedez me vlerë 8 000 euro.

Depozitë bankare me vlerë 700 000 lekë.

Depozitë bankare në emër të deklaruesit dhe babait të tij në shumën 3 000 000 lekë.

Depozitë bankare në emër të bashkëshortes me vlerë 5 000 000 lekë.

Ap, dyqanin dhe autoveturën deklaron se i  ka blerë me të ardhurat si avokat përgjatë viteve 1998-2005, si dhe me të ardhurat e babait nga pronat.

Të ardhura nga puna si avokat në shumën 10 000 lekë.

Të ardhuratë bashkëshortes si dentiste në shumën 250 000 lekë.

Viti 2005

Depozitë bankare me vlerë 700 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në shumën 836 824 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën  277 408 lekë.

Viti 2006

Shtuar depozita bankare në emër të deklaruesit dhe babait të tij në shumën 500 000 lekë.

Shuma e depozituar nga bashkëshortja është 5 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokuror në shumën 1 181 517 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën  282 600 lekë.

Viti 2007

Kursime të familjes në shumën 1 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet si prokuror në shumën 1 235 195 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 401 702 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në shumën 200 000 lekë.

Viti 2008

Shtesë në llogarinë bankare 700 000 lekë.

Kursime cash në shumën 600 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror i Apelit, në shumën 1 137 949  lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 388 260 lekë.

Viti 2009

Gjendje nga deklarimi i  parë ka shumën 4 200 000 lekë. Pas transferimit të shumën 300 000 nga një tjetër person, gjendja ëhstë 4 500 000 lekë.

Trashëgimi nga babai 5 000 000 lekë, nga të cilat 1 500 000 i janë shtuar depozitës së bashkëshortes dhe 35 000 euro, nga të cilat 11 000 euro, janë depozituar në emër të deklaruesit si dhe 30 000 euro në emër të deklaruesit, dhe pjesa tjetër 21 000 euro…. 3 000 000 lekë (Nuk kuptohet cfarë ka shkruar në formular).

Shumë e depozituar më parë 1 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror i Apelit, në shumën 1 134 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 456 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në shumën 200 000 lekë.

Viti 2010

Depozitë bankare në shumën 4 500 000 lekë.

Bashkëshortja ka depozituar 3 500 000 lekë.

Deklaron 1 500 euro, por nuk kuptohet cfarë ka shkruar.

Shpenzime për shkollimin e fëmijëve në shumën 3 000 000 lekë.

Gjendje cash në shumën 21 000 euro.

Të ardhura nga paga si prokuror i Apelit, në shumën 1 145 440 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 456 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në shumën 200 000 lekë.

LEXO EDHE:  Kryegjyqtari në “rrjetën” e Vettingut/ Kursimet kesh i dërgon në Amerikë

Viti 2011

Po i publikojmë vetëm shifrat, pasi shkrimi është në nivel analfabetik, i palexueshëm dhe i pakuptueshëm.

4 500 000 lekë.

3.500 000 lekë.

15 000 euro.

200 000 lekë.

3 000 000 lekë.

21 000 euro.

Të ardhura nga paga si prokuror i Apelit, në shumën 1 264 171 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 522 540 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në shumën 200 000 lekë.

Viti 2012

Depozitë në bono thesari në shumën 4 500 000 lekë.

Depozitë bankare në shumën 1 600 000 lekë.

Depozitë e subjektit deklarues me vajzën në shumën 16 231 euro.

Bashkëshortja depozitë në shumën 4 500 000 lekë.

Djali, dhuratë nga gjyshja në shumë 22 883 euro.

Gjendje cash në shumën 3 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror i Apelit, Tiranës në shumën 1 175 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 543 300 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në shumën 297 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në shumën 200 000 lekë.

Interesa bankare në shumat 252 754 lekë,100 000 lekë, 306 000 lekë dhe 1 000 euro.

Viti 2013

Depozitë në bono thesari në shumën 4 500 000 lekë. Shtuar shuma 1 600 000 lekë.

Depozitë e subjektit deklarues me vajzën në shumën 16 696 98 euro.

Bashkëshortja depozitë në shumën 20 000 euro.

Bashkëshortja depozitë në shumën 4 500 000 lekë.

Djali, depozitë në shumë 22 883 euro.

Gjendje cash në shumën 3 000 000 lekë.

Gjendje cash në shumën 3 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror i Apelit, Tiranës në shumën 1 152 160 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 548 707 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit në shumën 472 800 lekë.

Të ardhura nga qiraja e lokalit në shumën 200 000 lekë.

Interesa bankare nga dy llogaritë e bashkëshortes në shumën 413 016.

Viti 2014

Transferuar në llogarinë për blerje obligacionesh me afat 7 vite, shumën 6 100 000 lekë.

Depozitë e subjektit deklarues sëbashku me vajzën në shumën 16 906 euro.

Depozitë bankare e bashkëshortes në shumat 20 000 euro dhe 4 500 000 lekë.

Depozitë e djalit Gëzim Hyka në shumën 24 247 euro.

Gjendje cash në shumën 3 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror i Apelit, Tiranës në shumën 1 238 195 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes Ermira Hyka në shumën 585 654 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit, Gëzim Hyka në shumën 472 800 lekë.

Interesat nga depozita bankare në shumën 240 210 lekë.

Bashkëshortja, interesat nga depozita bankare në shumën 333 391 lekë.

Interesat nga depozita bankare në shumën 208 210 lekë.

Interesat nga depozita bankare me vajzën në shumën 16 906 lekë.

Viti 2015

Transferuar në llogarinë për blerje obligacionesh me afat 7 vite, shumën 6 100 000 lekë.

Depozitë e subjektit deklarues sëbashku me vajzën në shumën 17 000 euro.

Depozitë bankare e bashkëshortes në shumat 20 000 euro dhe 4 500 000 lekë.

Djali Gëzim Hyka, të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 960 euro.

Gjendja cash në shumën 1 700 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror i Apelit, Tiranës në shumën 1 249 130 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes Ermira Hyka në shumën 580 315 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit, Gëzim Hyka në shumën 472 800 lekë.

Të ardhura nga paga e vajzës Iris Hyka në shumën 500 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e dyqanit, në shumën 240 000 lekë.

Interesa nga depozita me obligacion në shumën 397 245 lekë.

Bashkëshortja, interesat nga depozita bankare në shumën 214 900 lekë.

Djali Gëzim Hyka, ka blerë banesë me vlerë 32 000 euro.

Viti 2016

Transferuar në llogarinë për blerje obligacionesh me afat 7 vite, shumën 6 100 000 lekë.

Depozitë e subjektit deklarues sëbashku me vajzën në shumën 17 616 euro.

Depozitë bankare e bashkëshortes në shumat 20 000 euro dhe 4 500 000 lekë.

Gjendja cash në shumën 1 700 000 lekë.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse të subjektit deklarues në shumën 2 007 lekë.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes në shumën 2 784 lekë.

Gjendja në llogarinë e vajzës Iris Hyka në shumën 10 988 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror i Apelit, Tiranës në shumën 1 249 130 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes Ermira Hyka në shumën 460 837 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit, Gëzim Hyka në shumën 472 800 lekë.

Të ardhura nga paga e vajzës Iris Hyka në shumën 695 238 lekë.

Të ardhura nga qiraja e dyqanit, në shumën 240 000 lekë.

Shtuar interesa nga depozita me obligacione në shumën 402 875 lekë.

Shtuar interesa nga depozita me obligacione në shumën 202 878 lekë.

Shtuar interesat e llogarisë së depozitës së vajzës në shumën 116 lekë.

Djali Gëzim Hyka, të ardhura nga qiraja e banesës në shumën 1 770 euro.

Viti 2017

Depozitë për blerje obligacionesh me afat 7 vite, shumën 6 100 000 lekë.

Depozitë e subjektit deklarues në shumën 200 000 lekë.

Depozitë në emër të bashkëshortes Ermira Hyka, para ta dhuruara nga prindërit e saj dhe kursime të familjes, në shumën 4 500 000 lekë.

Depozitë në emër të bashkëshortes Ermira Hyka, para ta dhuruara nga prindërit e saj dhe kursime të familjes, në shumën 20 000 euro.

Llogari rrjedhëse në shumën 35 599 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror i Apelit, Tiranës në shumën 1 304 140 lekë.

Të ardhura nga qiraja e dyqanit në shumën 300 000 lekë.

Të ardhurat nga interesat bankare të depozitës së deklaruesit në shumën 473 970 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes Ermira Hyka në shumën 613 298 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare të depozitës së bashkëshortes në shumën 117 823 lekë.

Gjendje cash, 10 000 euro dhe 100 000 lekë cash.

Viti 2018

Depozitë për blerje obligacionesh me afat 7 vite, shumën 6 100 000 lekë.

Depozitë e subjektit deklarues në shumën 200 000 lekë të reja.

Depozitë në emër të bashkëshortes Ermira Hyka, para ta dhuruara nga prindërit e saj dhe kursime të familjes, në shumën 4 500 000 lekë.

Depozitë në emër të bashkëshortes Ermira Hyka, para ta dhuruara nga prindërit e saj dhe kursime të familjes, në shumën 20 000 euro.

Llogari rrjedhëse në shumën 12 664 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror i Apelit, Tiranës në shumën 1 323 533 lekë.

Të ardhura nga qiraja e dyqanit në shumën 300 000 lekë. Me mbylljen e lojëra të fatit, kjo kontratë është mbyllur.

Të ardhurat nga interesat bankare të depozitës së deklaruesit në shumën 473 970 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes Ermira Hyka në shumën 619 848 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare të depozitës së bashkëshortes në shumën 41 076 lekë.

Gjendje cash, 10 000 euro dhe 100 000 lekë cash./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Politikë

Ngjela “merr në pyetje” Olsian Çelën/ Të hetojë krimin shtetëror me mafien e ndërtimit në Durrës e Tiranë

Publikuar

-

Nga

Avokati i njohur Spartak Ngjela shprehet se Prokurori i ri i Përgjithshëm, Olsian Çela duhe të dijë që, nëse e realizon hetimin e imët të krimit të madh shtetëror me mafien e ndërtimit në Durrës dhe Tiranë, i ka bërë Shqipërisë shërbimin më të madh në njëqind vjet.

Sipas Ngjelës, ai dhe ekipi i tij do të jenë pa dyshim drejtuesit moralë të shtetit shqiptar në një të ardhme të afërt.

Avokati shprehet se “zhvillimi shqiptar sot kërkon moralitet dhe duhet ta kuptojnë të gjithë që moraliteti vendoset me anë të ligjit. Mungesa e ndëshkimit ka shtypur ligjin dhe legjitimitetin në Shqipëri, prandaj, ndëshkimi i autorëve të këtij krimi të madh, fillon etapën historike të vendosjes së moralitetit në drejtimin e shtetit shqiptar”.

Ngjela ka ngritur disa pyetje për prokurorin e ri lidhur me situatën pas tërmetit dhe përgjëgjësit.

“Sa pallete iu janë rrëzuar shitësve familjarë të Ramës, Berishës dhe Metës në Plazhin e Durrësit?
Ku është gjetur pronësia mbi truallin në bregdet, dhe, si e ka historinë kjo pronësi në breg të detit, kur dihet se bregdeti ka qenë tokë shtetërore absolute?
Kur është shitur bregdeti, nga cili kryeminister, dhe si?
Cilat janë firmat e ndërtimit dhe pronarët e parë të pallateve të rrëzuar?
Çfarë lidhje kanë këto firma ndërtimi me kryeministrat Berisha, Rama dhe Meta?
Nga sa aparranente kanë disponuar familjarët e Ramës, Berishës dhe Metës në pallatet e rrëzuar, por edhe në ata që nuk janë rrëzuar nga tërmeti i 26 nëntorit?
Sa janë përfshirë gratë dhe fëmijët e kryeministrave në tregun e ndërtimit në plazhin e Durrësit, dhe si?” shkruan Ngjela.

LEXO EDHE:  Nga makinat tek tepsia e pushtetit/ “Djali” i Monika Kryemadhit pazare me votat

LEXO EDHE:  Nga makinat tek tepsia e pushtetit/ "Djali" i Monika Kryemadhit pazare me votat

Sipas tij, këto pyetje ngrihen që t’i hetojë edhe gazetaria.
“Edhe gazetarët, televizionet dhe gazetat që do t’i japin me fakte përgjigjet e pyetjeve të më sipërme, do të lansohen në historinë e shpejtë të Shqipërisë. Të tjerat medie që do t’i fshehin, sigurisht që do të ndëshkohen bashkë me të inkriminuarit në këtë krim shtetëror.
Krimi i bashkëpunimit korruptiv të politikës së lartë me mafien e ndërtimit, duhet të hetohet domosdoshmërisht; kjo është kërkesë imperative e kësaj kohe historike”, përfundon Ngjela./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Politikë

Shqipëria bën hapa pas/ Korrupsioni, më keq se dhjetë vite më parë

Publikuar

-

Nga

Instituti për Studime Politike, bën të ditur të sot, Dita Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit e gjen Shqipërinë një vend me rekorde negative për shkak të nivelit të korrupsionit.

Sipas ISP, “sëmundja” e mandateve të dyta të mazhorancave dhe lidhja e fortë midis politikës dhe oligarkisë ka bërë që në Shqipëri gjatë viteve të fundit asnjë zyrtar i lartë i akuzuar për korrupsion të mos përballet me drejtësinë dhe asnjë politikan i përfshirë në akuza korruptive të mos largohet nga politika.

Po ashtu, ISP shprehet se progres është bërë vetëm me largimin nga sistemi i drejtësisë i një numri të madh prokurorësh e gjyqtarësh të korruptuar.

ISP gjithashtu, deklaron se sipas Transparency International, sa i takon korrupsionit, jemi më keq sesa 10 vjet më parë kur duhej të ishim 10 herë më mirë.

“Treguesi më simbolik i dështimit të premtimeve anti-korrupsion?

Le të shohim gjashtë prej tyre:

1. Dy politikanë të lartë të përfshirë në listën e zezë amerikane për akte korruptive vijojnë të jenë aktiv në vendimmarrjen e lartë politikë në parlament dhe në partinë që qeveris 100% në pushtet qendror e lokal, si dhe të preferuarit e kryeministrit;
2. Ministri përgjegjës për korrupsionin dhe koordinimin kombëtar të luftës ndaj korrupsionit është vetë në hetim nga prokuroria për korrupsion;
3. Partitë janë bërë gjithnjë e më shumë piramida financiare dhe përfaqësimi politik gjithnjë e më shumë çështje tenderi e klientele;
4. Në ditën anti-korrupsion ish guvernatori i shkarkuar për skandalin më të madh financiar në vend akuzon Shqipërinë në Strasburg dhe kërkon rikthim në detyrë;
5. Portali zyrtar ku qeveria fton qytetarët të denoncojnë korrupsionin është vetë i krijuar dhe i formatuar në kundërshtim me kërkesat e ligjit, pra në formë abuzive dhe korrupsioni politik,
6. Alternativa politike në luftën ndaj korrupsionit, opozita politike, është vetë nën hetim për financim të paligjshëm, pra për korrupsion!
Zgjidhja? Të gjithë sytë janë drejt SPAK, struktura që duhej të ngrihej më 2018 e që shpresohet të ngrihet më 2020, e cila do të ketë rol thelbësor në dhënien e përgjigjeve konkrete ndaj këtyre katër simbolikave zhgënjyese.”-thuhet ndër të tjera në deklaratë./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Politikë

Cakaj me Ministrat e Jashtëm të BE-së/ Dinamikë e re politike për hapjen e negociatave

Publikuar

-

Nga

Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj mori pjesë në mëngjesin e punës në Bruksel me pjesëmarrjen e të gjithë Ministrave të Jashtëm të Bashkimit Evropian.

Takimi u fokusua kryesisht në hapat që duhet të ndërmerren për të mundësuar çeljen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

Gjatë takimit, Kryediplomati Cakaj ka nënvizuar faktin se Shqipëria ka përmbushur të gjitha kushtet teknike për të filluar bisedimet për anëtarësim në BE dhe ka theksuar rëndësinë madhore të perspektivës evropiane për të ndihmuar tutje procesin e demokratizimit dhe stabilizimit të Ballkanit Perëndimor.

LEXO EDHE:  Vettingu/ Pse u shkarkuan 10 prokurorë e gjyqtarë të dosjeve të nxehta

LEXO EDHE:  Vettingu/ Gjyqtari i Apelit kalon në “sitë”

Nëpërmjet një postimi në facebook, Ministri në Detyrë Cakaj është shprehur “Menjëherë pas miratimit të metodologjisë së re për negociim, pritet të fillojë një dinamikë e re politike në funksion të hapjes së negociatave për anëtarësim me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut“./CNA.al

LEXO TE PLOTE