Connect with Us

Mijëra euro dhuratë vajzës dhe me një banesë karabina/ Kryegjyqtari mashtron me pasurinë?

Vetingu

Mijëra euro dhuratë vajzës dhe me një banesë karabina/ Kryegjyqtari mashtron me pasurinë?

Publikuar

-

Gjyqtarët konsiderohen si pjesa më e kalbur e sistemit të drejtësisë.

Vettingu ka spastruar disa prej tyre, por ende ka gjyqtarë, të cilët kanë një të kaluar dhe pasuri të dyshimtë, që vijojnë të jenë pjesë e gjyqësorit.

CNA.al, nuk merr përsipër ti etiketojë me emra, por do të vijojë me zbardhjen e të kaluarës së tyre profesionale njëherësh edhe zbardhjen e pasurisë së tyre.

Më pas është Vetingu që flet me emra dhe mbiemra, ndërsa ne informojmë me korrektësi opinionin publik.

Kreu i Gjykatës së Apelit, Dritan Banushi, ka qenë pjesë e listës prioritare të Vettingut, i përzgjedhur që në fillim të vititn 2018. Por, duket se ende nuk ka mbaruar hetimi për të, në mënyrë që të dalë në seancë dëgjimore.

Subjekti i rivlerësimit, Dritan Banushi, të paktën që nga viti 2003 e ka ushtruar profesionin e gjyqtarit në Gjirokastër në fillim në shkallën e parë e më pas në Apel si drejtues.

Sa i përket pasurisë, nga viti 2003 deri në vitin 2013, deklaron vetëm të ardhurat që merr nga detyra që bën.

Në 2014, ka një ndryshim të financave, shtim të gjendjeve të llogarisë dhe depozitave bankare. Ndërkohë kursime ka deklaruar thuajse çdo vit.

Në mënyrë të përgjithësuar po ndalemi tek vitet, ku ka lëvizje të pasurisë dhe financave.

Në vitin 2003, ai deklaron një autoveturë tip Nissan, me vlerë 1 000 000 lekë si dhe apartament banimi karabina me vlerë 800 000 lekë. Më vonë, të paktën deri në 2018, nuk thotë se çfarë ka ndodhur më këtë pronë.

Në vitin 2005 ai deklaron se ka shitur automjetin tip Nisan, në shumën 450 000 lekë si dhe para kesh nga kursimet  në shumën 300 000 lekë.

Më tej në vitin 2007, shuma kesh e deklaruar prej tij është 400 000 lekë. Po në të njëjtin viti, ka blerë një autoveturë në Gjermani në shumën 3 800 euro.

Në vitin 2014, përveç të tjerash deklaron se vajza e tij Marinela Banushi ka marrë si dhuratë nga të afërmit me rastin e fitimit të shkollës së lartë, në universitetin Zoja e Këshillit të Mirë, në shumat 3 500 euro dhe 100 000 lekë.

Ndërsa në vitin 2015, vajza Marinela Banushi sërish deklaron  dhuratë nga të afërmit për ditëlindje dhe festat e fundvitit në shumat 450 euro dhe 21 000 lekë.

Një vit më vonë, në 2016-ën, bashkëshortja, Mimoza Banushi deklaron një apartament banimi me sipërfaqe 67.6 m2, të trashëguar nga babai me vlerë 1 600 000 lekë.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Dritan Banushi.

Viti 2003

Autoveturë tip Nissan, me vlerë 1 000 000 lekë.

Paga mujore si gjyqtar në Gjirokastër në shumën 653 189 lekë.

Ap banimi karabina me vlerë 800 000 lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Gjirokastër në shumën 653 189 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar i Apelit në Gjirokastër, në shumën 535 134 lekë.

Viti 2005

Të ardhura nga shitja e automjetit tip Nisan, në shumën 450 000 lekë.

Gjendje cash e siguruar nga kursimet dhe të ardhurat në shumën 300 000 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga, shpërblime dhe dietat në shumën 1 408 840 lekë.

Viti 2006

Gjendje cash, siguruar nga të ardhurat e subjektit deklarues në shumën 400 000 lekë.

Të ardhura të krijuara nga paga në shumën 1 322 327 lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 90 000 lekë.

Viti 2007

Gjendje cash, siguruar nga të ardhurat e subjektit deklarues në shumën 400 000 lekë.

Blerë autoveturë në Gjermani në shumën 3 800 euro.

Të ardhura të krijuara nga paga në shumën 1 173 208 lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 49 400 lekë.

Viti 2008

Gjendje cash, siguruar nga të ardhurat e subjektit deklarues dhe bashkëshortes së tij, në shumën 700 000 lekë.

Të ardhura të krijuara nga paga në shumën 1 130 540 lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 89 200 lekë.

Të ardhura të krijuara nga shpërblimi në shumën 70 000 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga e bashkëshortes si edukatore në shumën 162 637 lekë.

Viti 2009

Gjendje cash, siguruar nga të ardhurat e subjektit deklarues dhe bashkëshortes së tij, në shumën 800 000 lekë.

Të ardhura të krijuara nga paga dhe shpërblimi në shumën 1 241 532 lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 121 000 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga e bashkëshortes si edukatore në shumën 271 737 lekë.

Viti 2010

Gjendje cash, siguruar nga të ardhurat e subjektit deklarues dhe bashkëshortes së tij, në shumën 700 000 lekë.

Të ardhura të krijuara nga paga dhe shpërblimi në shumën 1 211 766 lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 136 500 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga e bashkëshortes si edukatore në shumën 388 192 lekë.

Viti 2011

Gjendje cash, siguruar nga të ardhurat e subjektit deklarues dhe bashkëshortes së tij, në shumën 600 000 lekë.

Të ardhura të krijuara nga paga dhe shpërblimi në shumën 1 208 827 lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 103 500 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga e bashkëshortes si edukatore në shumën 405 548 lekë.

Viti 2012

Gjendje cash, siguruar nga të ardhurat e subjektit deklarues dhe bashkëshortes së tij, në shumën 700 000 lekë.

LEXO EDHE:  Deputeti i PD zbulon pazarin e Ramës me drejtësinë/Çfarë tregoi oferta

Të ardhura të krijuara nga paga dhe shpërblimi në shumën 1 254 312 lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 99 500 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga e bashkëshortes si edukatore në shumën 413 721 lekë.

Viti 2013

Gjendje cash, siguruar nga të ardhurat e subjektit deklarues dhe bashkëshortes së tij, në shumën 900 000 lekë.

Të ardhura të krijuara nga paga dhe shpërblimi në shumën 1 332 389 lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 136  500 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga e bashkëshortes si edukatore në shumën 430 732 lekë.

Viti 2014

Gjendje cash, siguruar nga të ardhurat e subjektit deklarues dhe bashkëshortes së tij, në shumën 1 000 000 lekë.

Depozitë bankare në shumën 3 000 000 lekë.

Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues në shumën 33 256 lekë.

LLogari rrjedhëse e bashkëshortes Mimoza Banushi në shumën 901 lekë.

Pakësuar gjendja cash me 3 652 euro.

Të ardhura të krijuara nga paga si kryetar i Gjykatës së Apelit në Gjirokastër, në shumën 1 461 183 lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 128 000 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga e bashkëshortes si edukatore në shumën 476 664 lekë.

Gjendje cash e vajzës Marinela Banushi si dhuratë nga të afërmit me rastin e fitimit të shkollës së lartë, në universitetin Zoja e Këshillit të mirë, në shumat 3 500 euro dhe 100 000 lekë.

Viti 2015

Gjendje cash, siguruar nga të ardhurat e subjektit deklarues dhe bashkëshortes së tij, në shumën 1 100 000 lekë.

Depozitë bankare në shumën 1 500 000 lekë.

Depozitë bankare në shumën 2 000 000 lekë.

Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues në shumën 24636 67 lekë.

LLogari rrjedhëse e bashkëshortes Mimoza Banushi në shumën 97 lekë.

Pakësuar gjendja cash jashtë sistemit banker me 4 336 euro.

Të ardhura të krijuara nga paga si kryetar i Gjykatës së Apelit në Gjirokastër, në shumën 1 470 163 lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 131 000 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga e bashkëshortes si edukatore në shumën 480 096 lekë.

Të ardhura të krijuara nga interesat bankare në shumën 50 182 lekë.

Të ardhura të përfituara nga Shkolla e Magjistraturës në cilësinë e ekspertit në shumën 24 575 lekë.

Depozitë bankare e vajzës Marinela Banushi në shumat 3 500 euro dhe 100 000 lekë.

Gjendje cash e vajzës Marinela Banushi si dhuratë nga të afërmit për ditëlindje dhe festat e fundvitit në shumat 450 euro dhe 21 000 lekë.

Viti 2016

Gjendje cash, jashtë sistemit banker në shumën 1 000 000 lekë.

Depozitë bankare në shumën 700 000 lekë.

Pakësuar gjendja cash jashtë sistemit bankar me 4 364 euro.

Të ardhura të krijuara nga paga si kryetar i Gjykatës së Apelit në Gjirokastër, në shumën 1 480 893 lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 56 000 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga e bashkëshortes si edukatore në shumën 482 315 lekë.

Të ardhura të krijuara nga interesat bankare në shumën 44 086  lekë.

Bashkëshortja, Mimoza Banushi deklaron ap banimi me sip 67.6 m2, të trashëguar nga babai me vlerë 1 600 000 lekë.

Bashkëshortja, Mimoza Banushi, llogari rrjedhëse në shumën 8 332 68 lekë.

Depozitë bankare e vajzës Marinela Banushi në shumën 3 450 euro.

Depozitë bankare e vajzës Marinela Banushi në shumën 43 000 lekë.

Viti 2017

Shtuar  gjendja cash jashtë sistemit bankar me 850 000 lekë.

Llogari kursimi e subjektit deklarues në shumën 11 167 66 lekë.

Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues në shumën 52 645 lekë.

Pakësuar gjendja cash jashtë sistemit bankar me 4 385 euro.

Të ardhura të krijuara nga paga si kryetar i Gjykatës së Apelit në Gjirokastër, në shumën 1 498 480  lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat në shumën 132 000 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga e bashkëshortes si edukatore në shumën 506 139 lekë.

Të ardhura të krijuara nga interesat bankare në shumën 13154 5 lekë.

Të ardhura të përfituara nga Shkolla e Magjistraturës në cilësinë e ekspertit në shumën 12 288 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes në shumën 13 562 18 lekë.

Të ardhura të përfituara nga interesat bankare të vajzës Marinela Banushi në shumën 0 12 euro.

Depozitë bankare e vajzës Marinela Banushi në shumën 54 432 lekë.

Të ardhura të përfituara nga interesat bankare të vajzës Marinela Banushi në shumën 4,47 lekë.

Viti 2018

Shtuar gjendja e llogarisë bankare në shumën 354 223 lekë.

Interesa të përfituara nga depozita bankare në shumën 188 872 33 lekë.

Interesa të përfituara nga depozita bankare në shumën 18 583 57 lekë.

Interesa të përfituara nga depozita bankare në shumën 15 584 48 lekë.

Pakësuar llogaria e pagës në vlerën 580 000 lekë, duke e konvertuar në 4450 euro, shpenzim ky i kryer për shkollimin e vajzës.

Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues në shumën 408 868 lekë.

Të ardhura të krijuara nga paga si kryetar i Gjykatës së Apelit në Gjirokastër, në shumën 1 515 051lekë.

Të ardhura të krijuara nga dietat dhe udhëtimet në shumën 69  016 lekë.

Të ardhuratë krijuara nga paga e bashkëshortes si edukatore në shumën 534 522 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes në shumën 5890 18 lekë.

Të ardhura të përfituara nga interesat bankare të vajzës Marinela Banushi në shumën 0 12 euro.

Të ardhura të përfituara nga interesat bankare të vajzës Marinela Banushi në shumën 163 51 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Zbulohet pasuria/ Kush janë tre kandidatët për kreun e SPAK

Publikuar

-

Nga

dorina bejko, spak

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zbardhi sot emrat e tre prokurorëve, kandidatë për të marrë detyrën e drejtuesit të Prokurorisë së Posaçme Antikorrupsion, e njohur ndryshe si SPAK.

Sikurse bëri të ditur KLP, emrat në garë për të marrë drejtimin e SPAK, janë Edvin Kondili, Arben Kraja dhe Altin Dumani.

CNA.al ka kaluar në filtër më parë prokurorët të cilët kanë shprehur interesin për të marrë drejtimin e SPAK.

Sa i takon Dumanit, nëse i shikojmë pasurinë ngjan me një agjenci imobiliare e cila që sapo ka nisur biznesin.

Emri i tij është i lidhur me ngjarjen e rëndë të Gërdecit, ku gjatë gjykimit të 29 të pandehurve kërkoi 3 dënimet  përjetshme për tre nga të pandehurit kryesorë.

Po ashtu, Altin Dumani  është prokurori që ka pasur në dorë dosjen e “21 Janarit”, madje edhe  apeloi çështjen në Gjykatën e Lartë.

Emri i Dumanit është lakuar në kohën  kur punonte në Prokurorinë e Apelit, pasi ka rënë pre e përgjimeve.

Në media u raportua se ai ishte mbajtur për disa ditë në survejim të plotë nëpëmjet një mekanizmi elektronik GPS dhe një Laptopi.

Personi që kishte ngritur dhe kishte projektuar e financuar këtë skemë survejimi ishte një 26 vjeçar, kushëriri  ish-prokurorit të Tiranës Aleksandër Plepi, cili ishte arrestuar nga kolegu i tij Altin Dumani.

CNA.al ka zbardhur më parë pasurinë e deklaruar prej tij sipas të dhënave të Open Spending Albania.

Ajo që vërehet pa kaluar një përllogaritje, është se ka një ndryshim rrënjësor nga pasuria fillestare e vitit 2004 deri tek pasuria që ka deklaruar për vitin 2016. ( Lexo këtu)

                                                                                   Altin Dumani 

Kandidati tjetër për kreun e SPAK, Arben Kraja, është i njohur si prokurori që hetoi dosjen hetimore për abuzimet me fondet e rrugës Durrës-Kukës, ku u hetua edhe kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha.

Por, që në fakt Basha kurrë s’dha llogari. Kraja mundi ta kalojë Vettingun lehtë, meghithëse ka pasur dhe denoncime ndaj tij.

Ndërsa sipas të dhënave të pasurisë rezulton milioner.

Të dhënat e analizuara nga BIRN tregojnë se prokurori Arben Kraja zotëronte pasuri me vlerë 3 milionë lekë në vitin 2003 – kur deklaroi për herë të parë pasurinë. Ndërsa në fund të vitit 2017, pasuria familjare e prokurorit Kraja ishte 27.4 milionë lekë. Kraja ka regjistruar një rritje 9.2 herë të pasuisë bruto familjares nga viti 2003 deri në vitin 2017 – me një rritje mesatare vjetore prej 1.74 milionë lekë.( lexo këtu)

LEXO EDHE:  Të korruptuarit e drejtësisë/ Bëmat e gjyqtares së Krimeve të Rënda dhe bashkëshortit të saj

                                                                                Arben Kraja

Kandidati Edvin Kondili, ishte një nga prokurorët  rebelë që refuzuan shortin për dosjen Shullazi dhe kërkesën e kryeprokurores së komanduar të Krimeve të Rënda, Donika Prela.

LEXO EDHE:  Kryegjyqtari që rrahu avokaten/ Skandali drejt Vettingut

Kondili është prokurori që ka bërë veprimet e para për sekuestrimin e 613 kg kokainë në Portin e Durrësit.

Kondili ka  pasur një sërë çështjesh të trafikimit të kanabisit, por edhe dosje të tilla si “Lazarati”, por edhe dosjen e Alket Hatijas. Edvin Kondili ka hetuar edhe grupin e Admir Tafilit. Po ashtu, Edvin Kondili ka pasur në duart edhe dosjen e rrëmbimit dhe zhdukjes së Remzi Hoxhës.

Sa i përket pasurisë, Kondili, burimet e të ardhurave i ka nga paga e tij dhe e bashkëshortes. Të paktën sipas të dhënave të Open Spending Albania.

Pasuri të patundshme ai ka deklaruar vetëm një apartament të blerë në vitin 2011, i cili ka kushttuar 70 mijë euro. Si burim ai deklaron 60 mijë euro kredi. Në vitin 2014 bashkëshortja e tij ka marrë 10 mijë euro hua nga i vëllai. Në 2015, ka blerë një automjet, benz, 500 000 lekë. (lexo këtu)

                                                                                       Edvin Kondili

Nga dosja e tritolit tek rebelimi ndaj Donika Prelës / Zbardhet pasuria e “prokurorit të kokainës”

Arben Kraja në “siten” e Vettingut/ Zbardhet pasuria, si ka ndryshuar ndër vite

Nga Krimet e Rënda në SPAK/ Altin Dumani nis biznesin e imobiliar?

LEXO TE PLOTE

Kronika

Zbulohet kandidatura e tretë për kreun e SPAK

Publikuar

-

Nga

Këshilli i Lartë i Prokurorisë bën të ditur se kandidatura e tretë për drejtues të Prokurorisë së Posaçme Antikorrupsion, e njohur ndryshe si SPAK është Altin Dumani.

Sipas KLP,  Altin Dumani ka paraqitur interesin për garën për kreun e KLP, ndërsa kërkesa është shoqeruar me vizionin për ndërtimin e Prokurorisë së Posaçme si institucion funksional dhe efektiv.

LEXO EDHE:  “Supermeni” i Gjykatës së Lartë në luks/ Zbardhen milionat e Xhezair Zaganjorit

LEXO EDHE:  Deputeti i PD zbulon pazarin e Ramës me drejtësinë/Çfarë tregoi oferta

Kujtojmë këtu se dy kandidatët e tjerë për kreun e SPAK janë Arben Kraja dhe Edvin Kondili.

LEXO TE PLOTE

Vetingu

KPK konfirmon në detyrë kryeprokuroren e Durrësit

Publikuar

-

Nga

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka konfirmuar në detyrë Anita Jellën.

Drejtuesja e Prokurorisë së Durrësit, është njëherazi edhe kandidate për Prokurorinë e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar.

Anita Jella ka përfunduar studimet në Fakultetin e Drejtësisë në vitin 1999 dhe Shkollën e Magjistraturës në vitin 2002. Ajo e ka filluar karrierën si prokurore në Elbasan në vitet 2001-2003 dhe më pas ka punuar si drejtuese e Prokurorisë së Librazhdit deri në vitin 2007.

LEXO EDHE:  Alfred Balla, me plagjiaturë në KLP/ Nga kamioni “Saurel” me shtëpi dhe llogari bankare në SHBA

LEXO EDHE:  Doli sot në Vetting/ Gjyqtari Gurali Brahimllari në pikëpyetje për pasurinë

Pas rikthimit për një vit në Prokurorinë e Elbasanit, Jella u emërua prokurore në Prokurorinë e Durrësit, ku e ushtron funksionin prej 10 vitesh. Më 9 maj 2018, Anita Jella u caktua përkohësisht drejtuese e Prokurorisë së Durrësit.

LEXO TE PLOTE