Connect with Us

“Të hetohet nga SPAK”/ Zbardhet pasuria e prokurorit Andi Pogaçe

Vetingu

“Të hetohet nga SPAK”/ Zbardhet pasuria e prokurorit Andi Pogaçe

Publikuar

-

Drejtësia është në dorë të Vettingut. Nëse Vettingu arrin ta pastrojë, abuzimet nga prokurorët dhe gjyqtarët do të jenë më të pakta.

Gjatë gjithë kësaj periudhe të procesit të Vettingut që CNA.al, po hedh dritë mbi pasurinë dhe anën profesionale të gjyqtarëve dhe prokurorëve, kemi ndeshur skandale të llojeve të ndryshme.

Në fokus këtë radhë do të jetë prokurori i Fierit, Andi Pogaçe.

Ky i fundit, nga një djalë që i blente makinë babai, u shndërrua në një bankomat edhe pse shumë vonë është pjesë e sistemit të drejtësisë.

Ai ka deklaruar disa depozita, me shuma të vogla, gjë që e bën të tpakuptueshme se përse i duhen aq shumë llogari bankare. Nisur nga kolegët e tij më të vjetër, kemi vërjetur se një metodë e tillë përdoret për manipulime të mëvonshme.

Pogaçe, duke qenë vetëm prej pesë vitesh, pjesë e sistemit të drejtësisë, ai ka arritur të japët “kontribut” edhe për reformën në drejtësi. Të paktën kështu deklaron në formularët e pasurisë, edhe në vitin 2015, ishte pothuajse pa përvojë.

Pogaçe, jeton në Durrës, në një shtëpi që  në një deklaratë, herë thotë paguan qira 15 000 lekë në muaj e herë 18 000 lekë. Shtëpinë sipas tij ia ka marrë avokati, po me një pagesë të tillë, nuk gjen shtëpi në Durrës, veçse në periferi, ose ose jeton në një shtëpi të rrënuar.

Bashkëshortja e tij është gjyqtare në Durrës, edhe ajo rezulton se ka “kontribuuar”, për reformën në drejtësi, por si bisht i SOROS-it.

Më poshtë do të sjellim pasurinë që deklaron prokurori në fjalë, por po sjellim në vëmendje edhe një denoncim të bërë në shkurt të këtij viti, në një televizion me titra nga avokati Kujtim Cakrani.

Ky i fundit, duke iu refreuar një hetimi për falsifikimin e arkivave, denoncoi prokurori Andi Pogaçe dhe kërkoi hetimin e tij nga Krimet e Rënda.

“Rasti i shtetasit A. M. dhe shumë qyetarëve të tjerë nga Fieri që po luftojnë prej vitesh me  një sistem të korruptuar duke nisur që nga prokuroria e Fierit, me disa prokurorë dhe po e përmend me emër Andi Pogaçe, i cili i ka hetuar dokumentat, tapi të vitit 1921 dhe e ka cilësuar si të rregullt do të thotë që dhe ky prokuror, duhet të merret në hetim nesër nga Prokuroria Krimeve të Rënda ose nga SPAK-u nesër.

Për faktin se prokurori nuk ka kryer hetimin ashtu siç e kërkon ligji për të zbardhur të vërtetën e këtyre dokumentave të cilat janë prezantuar në komisionin e këshillave të pronave dhe mbi bazë të këtyre dokumentave janë përfituar prona disa qindra hektarë në qytetin e Fierit” është shprehur Cakrani.

Në fakt, Krimet e Rënda nuk kanë reaguar, por nëse SPAK-u, do të funksionojë sic thuhet, atëherë prokurori në fjalë edhe mund të hetohet, nëse ka prova.

Gjithsesi prokurori Pogaçe, përpara ka Vettingun, i cili mund të zbardhë çdo denoncim ndaj tij.

Pasuria e deklaruar nga prokurori Andi Pogaçe.

Viti 2013 (Deklarata fillestare)

Automjet Peugeot 206 e blerë me të ardhurat e babait, në vitin 2011 me vlerë 2 800 euro.

Titullar i një kredie në shumën 1 080 000 lekë.

Pagesë si lektor i lëndës “E drejta Civile” e avancuar në një universitet privat në shumën 28 000 lekë.

Pagesë si prokuror stazhier në Prokurorinë, Fier në shumën 87 380 lekë.

Debi nga karta e kreditit e hapur në 2010, si punonjës i Drejtorisë së Metrologjisë në shumën 52 000 lekë.

Viti 2013 (Deklarata vjetore)

Automjet Peugeot 206 e blerë me të ardhurat e babait, në vitin 2011 me vlerë 2 800 euro.

LEXO EDHE:  Superskandal/ Terrorizohen fëmijët e prokurorëve që po hetojnë Tahirin

Titullar i një kredie në shumën 1 080 000 lekë.

Pagesë si lektor i lëndës “E drejta Civile” e avancuar në një universitet privat në shumën 28 000 lekë.

Pagesë si prokuror stazhier në Prokurorinë, Fier në shumën 87 380 lekë.

Debi nga karta e kreditit e hapur në 2010, si punonjës i Drejtorisë së Metrologjisë. Paguar shuma 17 000 lekë.

Viti 2014

Depozitë bankare në shumën 1 007 300 lekë.

Depozitë bankare krijuar nga paga si prokuror në shumën 381 000 lekë.

Depozitë kursimi me vlerë 6 000 lekë.

Depozitë bankare në shumën 7 554 lekë.

Depozitë për kalimin e pagës si pedagog në shumën 27 650 lekë.

Depozitë për kalimin e pagës si prokuror në shumën 1 980 lekë.

Pagesë si lektor i jashtëm, në një universitet privat në shumën 109 800 lekë.

Pagesë e kartës së krediti, pa likijduar 627 lekë.

Viti 2015

Pagesë për shërbimit në Kuvendin e Shqipërisë si staf teknik i fazës së parë të Reformës në drejtësi në shumën 42 524 lekë.

Paga si prokuror në Fier, në shumën 1 338 631 lekë.

Kursime nga pagesa si lector i jashtëm në shumën 26 430 lekë.

Depozitë e krijuar me të ardhura nga Shkolla e Magjistraturës, Prokuroria dhe Kuvendi në shumën 63 507 lekë.

Depozitë e krijuar nga paga në momentin e hapjes së llogarisë së pagës, në shumën 18 057 lekë.

Depozitë krijuar nga kursimi i pagës në shumën 219 498 lekë.

Viti 2016

Depozitë bankare për pagën dhe llogari e hapur nga vetë banka në shumën 5 185 lekë.

E drejtë përdorimi të një banese private për rregullim me qëllim banimi.

Paga si prokuror në Fier në shumën 1 459 549 lekë.

Kontratë qiraje, shlyer 15 000 lekë.

Bashkëshortja Nurjeta Tafa, gjendje llogarie nga kalimet e pagave si gjyqtare në Durrës, në shumën 4 561 46 lekë.

Bashkëshortja Nurjeta Tafa, gjendje llogarie, nga pagat si lektore e jashtme në një universitet privat në shumën 1 766 51 lekë.

Bashkëshortja Nurjeta Tafa, limit overdrafti në shumën 240 000 lekë.

Bashkëshortja Nurjeta Tafa, kartë krediti VISA me limit 150 000 lekë.

Bashkëshortja Nurjeta Tafa, të ardhura si eksperte teknike në shërbim të fondacionit SOROS në lidhje me reformën në drejtësi, në shumën 448075, 59, shumë kjo e shpenzuar për arsyer shëndetësore.

Bashkëshortja Nurjeta Tafa, të ardhura nga paga si gjyqtare në Durrës, 1 031 955 lekë.

Viti 2017

Shtëpi me qira në Durrës,marrë një avokati që punon në Kavajë,  me pagesë 15 000 lekë në muaj.

Paga e subjektit deklarues si prokuror në Fier në shumën 1 192 783 lekë.

Depozitim i bashkëjetueses krijuar nga kalimi i pagës në shumën 963 264 lekë.

Pagesë për qiranë e banesës, në shumën 180 000 lekë.

Bashkëshortja Nurjeta Tafa, të ardhura nga paga si gjyqtare në Durrës, 963 264.

Viti 2018

Gjendje llogarie e subjektit deklarues në shumën 11 579 lekë.

Llogari page në shumën 12 156 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Fier në shumën 1 076 538 lekë.

Paga dhe dieta nga Shkolla e Magjistraturës si pjesëmarrës në seminare në shumën 45 287 lekë.

Bashkëshortja Nurjeta Tafa, të ardhura nga paga si gjyqtare në Durrës, 1 063 890 lekë.

Pagesa të kryera nga Shkolla e Mgjistraturës për bashkëshorten në shumën 56 190 lekë.

Detyrimi i kartës së kredit, pashlyer shuma 50 063 79 lekë.

Bashkëshortja Nurjeta Tafa, gjendje llogarie në shumën 250 137 50 lekë./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Gjyqtarja Alkelina Gazidede përballet me akuza për “njëanshmëri dhe konflikt interesi”

Publikuar

-

Nga

Gjyqtarja Alkelina Gazidede përballet me akuza për “njëanshmëri dhe konflikt interesi”

Në seancën e dytë dëgjimore, gjyqtares Alkelina Gazidede iu vu në dukje një denoncim që ngrinte dyshime për njëanshmëri në dy vendime të prishura nga Gjykata e Lartë dhe dyshimet për konflikt interesi. Gazidede mohoi akuzat, ndërsa kërkoi të konfirmohej në detyrë.

Nga Vladimir Karaj

Gjyqtarja e Gjykatës Administrative të Apelit, Alkelina Gazidede u përball në një seancë të dytë dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me një denoncim që ngrinte dyshime për konflikt interesi dhe gjykim të çështjeve të njëjta në dy shkallë të gjyqësorit. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, i përbërë nga Suela Zhegu kryesuese, Genta Tafa Bungo relatore dhe Firdes Shuli anëtare, bëri me dije se çështja ishte shtyrë, pikërisht për shkak të denoncimit të marrë në ditën e seancës dëgjimore të 10 janarit 2020.

Sipas denoncuesit, Gazidede kishte shqyrtuar si gjyqtare e Shkallës së Parë dhe më pas si gjyqtare e Apelit dy çështje të njëjta, duke dëmtuar paanshmërinë e procesit. Sipas denoncimit, Gjykata e Lartë që kishte shqyrtuar ankimin e palëve, e kishte përdorur këtë si argument për prishjen e vendimeve të Apelit. Po ashtu, denoncuesi pretendonte se Gazidede ishte në konflikt interesi dhe se kishte gjykuar çështje me palë kompaninë Albtelekom, në të cilën kishte aksione. Gazidede i kundërshtoi akuzat. Ajo tha se për një nga çështjet, gjykimi i saj kishte qenë i arshivuar dhe edhe pse palët ishin të njëjta dhe objekti i saj i ngjashëm.

Gazidede tha se në rastin e dytë, ajo nuk kishte gjykuar çështjen siç përmendej në denoncim, por kishte zhvilluar vetëm një seancë paraprake. Gjyqtarja tha se kjo seancë kishte dështuar, pasi palët nuk kishin qenë të pranishme dhe pas kësaj ajo kishte kaluar në dhomën penale dhe çështja ishte rishortuar. E pyetur nga relatorja se pse Gjykata e Lartë kishte vendosur të prishte vendimet e Apelit Administrativ, nisur edhe nga prania e saj në këto çështje më herët, Gazidede tha se “Gjykata e Lartë nuk kishte pasur arsye ta shikonte kaq thellë rastin”. Ajo vuri në dukje se vendimet kishin qenë unanime dhe se prania e saj nuk kishte ndikuar në proces. Gazidede po ashtu mohoi akuzat për konflikt interesi për shkak të aksioneve në kompaninë Albtelekom. Ajo tha se aksionet, prej të cilave ishte hequr dorë, ishin të papërfillshme.

LEXO EDHE:  Nga pasuria e dyshimtë tek lidhja me të inkriminuar/ Dritan Peka drejt shkarkimit

LEXO EDHE:  Shqiptarët po varfërohen/ Pasuria financiare e familjeve rënie që nga viti 2014

“Janë vetëm 0.000333 për qind,” tha ajo, duke theksuar se ishin përfituar nga bashkëshorti si punonjës i kompanisë kur ajo ishte shtetërore. Ajo shtoi se vlera e tyre ishte e vogël dhe se asnjëherë nuk kishin përfituar dividentë nga kompania. “Nëse de jure vlerësohet si shkelje, de fakto s’ka pasur pasoja,” shtoi jo, duke theksuar se vlera e aksioneve kishte qenë vetëm në letër. Gazidede e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1996 dhe ka punuar për më shumë se një dekadë në Gjykatën e Tiranës. Ajo u emërua gjyqtare në Gjykatën Administrative të Apelit në nëntor 2013 me dekret të Presidentit të Republikës.

Në janar të këtij viti ajo u përball në seancë dëgjimore me një raport negativ nga Inspektoriati i Lartë për Deklarimin dhe Kontrollin e Pasurisë dhe të Konfliktit të Interesit, ILDKPKI dhe me barrën e provës për disa prej pasurive. KPK vuri në dukje disa mosdeklarime dhe mungesë burimesh. Gjyqtarja pretendoi se mosdeklarimet ishin “gabim njerëzor”, ndërsa kërkoi të merreshin parasysh punë dhe të ardhura që nuk ishin parë nga Komsioni.

Edhe në këtë seancë, asaj iu vu në dukje si konflikt interesi pasja e askioneve, ndërsa u tha se i ishte kaluar barra e provës edhe për një sërë gjetjesh në kriterin e profesionalizmit. Gazidede ka kërkuar në të dy seancat konfirmimin në detyrë. Vendimi pritet të njoftohet më 10 korrik 12.00.

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Dokumenti-Skandali në Gjykatën e Rrethit Tiranë/ Gjyqtarja shkel ligjin

Publikuar

-

Nga

Në vendin tonë shpesh, institucionet të cilat duhet të bëjnë drejtësi për qytetarët, duket se janë ato që bëjnë padrejtësi ndaj tyre.

Një rast i tillë ka ndodhur në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë, në lidhje me një padi të bërë nga një shtetas shqiptar.

Në datë 15.01.2020, shtetasi me inicialet G.L. vendos të hapë padi civile ndaj shtetasit me iniciale Z.Z , pronar dhe administrator i një firme ndërtimi në Tiranë, për blerjen e tokës në zonën e Saukut, ku i padituri nuk ka realizuar aktin e shitjes së kësaj toke pas përfitimit të shumës 22,500 Euro nga paditësi në vitin 2013, shumë e cila përbente të gjitha kursimet familjare të këtij qytetari dhe familjes së tij.

Në datën 09.06.2020 gjyqtarja e rrethit gjyqësor Tiranë, Fida Osmani, pasi ka shqyrtuar padinë dhe aktet VENDOS: KTHIMIN E PADISË DHE AKTEVE PA VEPRIME, si padi me të meta.

Arsyetimi që e nderuara ka bërë për klasifikimin e padisë me të meta janë adresat e pasakta të të paditurve (të gjithë bashkëpronarëve të truallit), të cilin e bazon ne nenin 145/a.

E nderuara ama ka harruar të vërtetojë këtë fakt, pasi i vetmi burim i saktë i gjeneraliteteve dhe adresave të shtetasve është Gjendja Civile e Republikës së Shqipërisë. Ajo e ka cilësuar padinë me të meta duke SUPOZUAR që adresat janë të pasakta.

LEXO EDHE:  Pas grabitjes së Prokurorisë/ Mikesha e Arta Markut rehabilitohet në SPAK?

LEXO EDHE:  Shifrat e FMN-së: Edhe në vitin 2020, Shqipëria dhe Kosova do të jenë ndër më të varfrat e Europës

Për të vijuar më tej, Neni 130 i Kodit të Procedurës Civile, thotë se: “Njoftimi shkresor i njoftohet personit të thirrur KUDO KU AI GJENDET, Neni 131 thotë se: Kur nuk është i mundur njoftimi sipas dispozitave të nenit 130, ai bëhet në zyrën e tij apo në vendin ku ushtron veprimtarinë tregtare”.

Neni 133 thotë se: “Kur nuk dihet vendbanimi, njoftimi bëhet nëpërmjet afishimit të kopjes në Gjykatë dhe në vendin e afishimit, ku ai ka patur banesën e fundit, gjithashtu në faqen elektronike zyrtare të Gjykatës”.

Të gjitha këto nene të Kodit të Procedurës Civile, janë anashkaluar dhe trajtuar si joekzistente nga gjyqtarja.

Nga të gjitha këto duket qartë që qëllimi në vetvete i gjyqtares ka qënë të mbrojë të paditurin.

Me vendimin KTHIM TË PADISË PA VEPRIME, gjyqtarja FIDA OSMANI ka vendosur: Hajduti milioner Z.Z të mbajë token dhe 22.500 Euro, ndërsa i dëmtuari të jetojë me faktin që i janë vjedhur 22.500 Euro ose të kërkojë mënyra të tjera për vendojsen e drejtësisë.

Edhe pse ka kaluar një muaj nga zbardhja e vendimit, paditësi nuk ka marrë në dorë këtë vendim nga Gjykata, për ta ankimuar atë në Gjykatën e Apelit. Përpjeket e tij për të marrë në dorezim personalisht vendimin në gjykatë kanë rezultuar të pasukseshme deri më sot./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Gjyqtarja në sitën e vettingut/ Si u tetë-fishua pasuria e Alkelina Gazidede nga viti 2003-2017

Publikuar

-

Nga

Gjyqtarja Alkelina Gazidede e Gjykatës Administrative të Apelit do të përballet të martën më 6 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Trupa gjykuese që po kryen procesin e vetingut përbëhet nga Suela Zhegu, Firdes Shuli dhe Genta Tafa Bungo.

Alkelina Gazidede e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1996 dhe ka punuar për më shumë se një dekadë në Gjykatën e Tiranës. Ajo u emërua gjyqtare në Gjykatën Administrative të Apelit në nëntor 2013 me dekret të Presidentit të Republikës.

Analiza e pasurisë është një ndër tre shtyllat e rivlerësimit për gjyqtarët, së bashku me kontrollin e figurës dhe vlerësimin e aftësive profesionale. Skeda grafike e mëposhtme paraqet ndryshimin e pasurisë së deklaruar të gjyqtares Alkelina Gazidede nga viti 2003 deri në fund të vitit 2017.

Në deklaratën e parë të dorëzuar në vitin 2003, gjyqtarja Gazidede zotëronte pasuri familjare me vlerë 2.9 milionë lekë, ndërsa në fund të vitit 2017, pasuria familjare është rritur me tetë herë, duke kapur vlerën e 24.6 milionë lekëve.

Në fund të vitit 2017, pasuria familjare përbëhet nga pasuri të paluajtshme me vlerë 10.9 milionë lekë, likujditete bankare prej 11.6 milionë lekësh, kursime në cash prej 1.2 milionë lekësh si dhe një automjet me vlerë 270 mijë lekë. Familjarët e gjyqtares zotërojnë gjithashtu aksione me vlerë 100 mijë lekë.

Të ardhurat familjare për periudhën deklaruese janë 44.5 milionë lekë. Paga nga funksioni i gjyqtares zë 32% në buxhetin e të ardhurave, ndërsa pagat e familjarëve zënë 31%. Të ardhurat e siguruara nga biznesi i familjarëve janë në masën 16%, ndërsa të ardhurat nga qiratë përbëjnë rreth 9% të totalit.

Përveç analizës për rritjen/uljen e pasurisë, strukturën e aseteve dhe të ardhurave, ky raport paraqet dhe kontrollin aritmetik/logjik të deklarimeve të subjektit si dhe “flamujt e kuq’  që identifikohen gjatë kontrollit. Nga kontrolli aritmetik/logjik për 14 vitet e deklarimit të Znj. Alkelina Gazidede, dy deklarata rezultojnë me probleme.

LEXO EDHE:  Pas grabitjes së Prokurorisë/ Mikesha e Arta Markut rehabilitohet në SPAK?

LEXO EDHE:  “Ndërkombëtarët po ruajnë Vettingun”/ LSI zbulon gënjeshtrën e Ramës

Gjyqtarja Alkelina Gazidede rezulton me balanca negative të pasurisë për vitet 2010 dhe 2016, duke mos justifikuar me burimet e deklaruara shtesat e aseteve në këto vite. Në vitin 2010, diferenca është 336 mijë lekë, ndërsa për vitin 2016 shënohet një diferencë e vogël prej 23 mijë lekësh, pa llogaritur në këtë analizë shpenzimet vjetore për konsum familjar.

Nga analiza cilësore e deklaratave të pasurisë, BIRN identifikoi si “flamur të kuq” procedurat e paqarta për ndërtimin e një shtëpie dhe më pas legalizimin e saj. Në vitin 2004, subjekti deklaron ndërtimin e një shtese kati me vlerë 11 mijë euro mbi shtëpinë ekzistuese, ndërsa në vitin 2006 deklaron shtesën e një papafingoje të palegalizuar. Në deklarim nuk është e qartë nëse kemi të bëjmë me të njëjtën shtesë të deklaruar në vitin 2004 apo me shtesë të re pasurie.

Lidhur me shtëpinë, gjyqtarja deklaron gjithashtu se ka blerë truallin nga ALUIZN-i në vitin 2010, ndërsa në vitin 2011 ka përfunduar procesi i legalizimit të pronës.

Një tjetër “flamur i kuq” i identifikuar lidhet me huamarrjet e bashkëshortit të subjektit në vlerat 7 mijë euro dhe 3.6 milionë lekë gjatë periudhës deklaruese.

Deklarata e pasurisë  së vitit 2003

Deklarata e pasurisë  së vitit 2004

Deklarata e pasurisë  së vitit 2005

Deklarata e pasurisë  së vitit 2006

Deklarata e pasurisë  së vitit 2007

Deklarata e pasurisë  së vitit 2008

Deklarata e pasurisë  së vitit 2009

Deklarata e pasurisë  së vitit 2010

Deklarata e pasurisë  së vitit 2011

Deklarata e pasurisë  së vitit 2012

Deklarata e pasurisë  së vitit 2013

Deklarata e pasurisë  së vitit 2014

Deklarata e pasurisë  së vitit 2015

Deklarata e pasurisë  së vitit 2016

Deklarata e pasurisë  së vitit 2017

 

 

LEXO TE PLOTE