Connect with Us

Skandali që pret Vettingun/ Gjyqtarja në krah të përdhunuesit të 10-vjecares

Vetingu

Skandali që pret Vettingun/ Gjyqtarja në krah të përdhunuesit të 10-vjecares

Publikuar

-

Skandalet në drejtësi nuk kanë fund. Në rastet më të shumta, drejtësi deri më tani ata që kanë pasur të njohur gjyqtarë dhe prokurorë, ata që kanë dhënë para dhe ata që kanë pasur lidhje të forta me politikën.

Sot do të sjellim një vëmendje një skandal të prodhuar nga Gjykata e Vlorës me gjyqtare Vjola Canaj.

Nga ajo çfarë ka deklaruar në formularët e pasurisë, gjyqtarja Canaj rezulton që është nënë, mirëpo kjo nuk e ka penguar të vendose kundër një të miture të përdhunuar.

Në Qershor të vitit 2019, emisioni investigativ “Stop”, pasqyroi një ngjarje të rëndë, e cila tronditi mbarë opinionin publik.

                          Vjola Canaj

Një 10-vjeçare nga një fshat i Fierit pak muaj më parë ishte abuzuar seksualisht nga një 67-vjeçar. Ai quhet Lefter Ruko. Ky i fundit u arrestua, u la në burg, e me pas gjykata e nxori në “arrest shtëpiak”.

Në këtë rast drejtësia ka dështuar për të bërë drejtësi. Pasi gjyqtarja Vjola Canaj, vendosi ndryshimin e masës së sigurisë, nga “arrest me burg” ne “arrest shtëpie”,  për  67-vjeçarin nën akuzë për përdhunimin e një dhjetëvjeçareje.

Por, kanë kaluar muaj dhe gjyqtarja Canaj vijon punën sikur asgjë mos të ketë, edhe pse ka lënë një pedofil përdhunues të lirë. Jo me pak faj është prokuroria në këtë mes. Dhe pikërisht prokurori i çështjes, të cilin do ta trajtojmë ditët në vijim.

Nuk kuptohet se ç’është kjo simpati dhe dashamirësi e gjyqtares dhe prokurorit për përdhunuesit.

CNA.al ka bërë dhe një vëzhgim mbi pasurinë e gjyqtares Canaj, të cilën po e sjellim të detajuar më poshtë.

Viti 2005

Depozitë pa afat me vlerë 401.09 dollarë.

Të ardhurat si student pranë Shkollës së Magjistraturës në shumën 329 6087, 5 lekë.

Të ardhurat si gjyqtare në Durrës në shumën 209 431 lekë.

Viti 2006

Paga si gjyqtare në Vlorë në shumën 974 520 lekë.

Viti 2007

Ap banimi me sip 84 m2, në Vlorë, me vlerë 36 400 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare dhe shpërblime në shumën 846 339 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro.

Detyrim ndaj një shoqërie ndërtimi në shumën 6 400 euro.

Bashkëshorti, detyrim për studime në shumën 470 000 lekë.

Viti 2008

Tërheqje e shumën 400 dollarë nga llogaria personale.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 225 659 lekë.

Pagesë barrëlindje në shumën 305 724 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 19326.77 euro.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007. Është paguar shuma 2 500 euro, ndërsa ka mbetur pa u paguar shuma 3900 euro.

Bashkëshorti ka blerë një send me vlerë 230 000 lekë, po ILKPKI e ka censuruar.

Bashkëshorti, detyrim për studime në shumën 80 000 lekë.

Viti 2009

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1

074 111 lekë.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007.Ka mbetur pa u paguar shoqërisë së ndërtimit, shuma 3900 euro.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 18 690 99 euro.

Bashkëshorti, detyrim për studime në shumën 80 000 lekë.

Viti 2010

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 796 748 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Mtrologjisë dhe Kalibrimit në shumën 399 863 lekë.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007.Ka mbetur pa u paguar shoqërisë së ndërtimit, shuma 3900 euro.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 18 034 18 euro.

LEXO EDHE:  Thellohen skandalet e Erion Veliajt/Jep me koncesion ndërtimin e shkollave në kryeqytet

Viti 2011

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 032 410 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Mtrologjisë dhe Kalibrimit në shumën 689 040 lekë.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007.Ka mbetur pa u paguar shoqërisë së ndërtimit, shuma 3900 euro.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 17 278 88 euro.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 877 122 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Mtrologjisë dhe Kalibrimit në shumën 559 797 lekë.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007.Ka mbetur pa u paguar shoqërisë së ndërtimit, shuma 3900 euro.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 16 606,48 euro.

Bashkëshorti ka blerë një automjet me vlerë 3 000 euro.

Viti 2013

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 821 824 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Metrologjisë dhe Kalibrimit në Fier, në shumën 372 802 lekë.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007.Ka mbetur pa u paguar shoqërisë së ndërtimit, shuma 3900 euro.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 15 701 35 euro.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 028 443 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës, i Aluzinit, Qarku, Vlorë në shumën 528 308 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 14 933 67 euro.

Viti 2015

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 103 474 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës i Postës Shqiptare, Vlorë në shumën 814 688 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga vendimi gjyqësor civil, në shumën 1 002 500 14 lekë.

Të ardhuratë bashkëshortit si anëtar i Këshillit Bashkiak Vlorë në shumën 59 500 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 14 261 71 euro.

Viti 2016

Pakësuar detyrimi për pagesën e kredisë prej 20 000 euor në shumën 1 700 euro.

Llogaria e pagës e subjektit deklarues në shumën 93 662 67 lekë.

Llogaria e pagës së bashkëshortit, Kreshnik Ziaj në shumën 59 503 54 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 008 247 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës i Postës Shqiptare, Vlorë në shumën 761 360  lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si anëtar i Këshillit Bashkiak Vlorë në shumën 130 900 lekë.

Viti 2017

Është paguar shuma 32 000 shoqërisë së ndërtimin pë rap e banimit.

Llogaria e pagës e subjektit deklarues në shumën 117017,62 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 122 642 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës i Postës Shqiptare, Vlorë në shumën 380 763 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si anëtar i Këshillit Bashkiak Vlorë në shumën 130 900 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 12 571 euro.

Bashkëshorti llogari bankare , në shumën 1340536 lekë.

Bashkëshorti llogari bankare , në shumën 1535141,3 lekë.

Bashkëshorti të ardhura nga Agjencia e Trajtimit për Kompesim Financiar për subjektin Hiqmet Ziaj, në shumën 1 660 000 lekë.

Viti 2018

Të ardhura të subjektit deklarues në shumën 207 861 63 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 123 681 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si anëtar i Këshillit Bashkiak Vlorë në shumë 164  900 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si avokat në shumën 135 000 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 11 607 euro./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

KPK e konfirmoi në detyrë/ ONM ankimon vendimin për Hajdarmatajn

Publikuar

-

Nga

Komisioneri Publik do të ankimojë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, për konfirmimin në detyrë të prokurorit pranë Prokurorisë së Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda, Besim Hajdarmataj.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimin në datën 16.10.2019, në përfundim të seancës dëgjimore përkatëse vendosi konfirmimin në detyrë të subjektit të rivlerësimit, z. Besim Hajdarmataj, me detyrë prokuror pranë Prokurorisë së Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda, Tiranë.

Por, në datën 4.12.2019, Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit u ka paraqitur Komisionerëve Publikë rekomandimin për të ankimuar në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, për konfirmimin në detyrë të Besim Hajdarmatajt.

LEXO EDHE:  Himara katër ditë pa drita/ Berisha denoncon skandalin me punonjësit e OSHEE

LEXO EDHE:  Himara katër ditë pa drita/ Berisha denoncon skandalin me punonjësit e OSHEE

Komisionerët Publikë, pasi të njoftohen me shkrim për vendimin nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, do ta shqyrtojnë atë krahas rekomandimit të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit.

Ky vendim ende nuk është njoftuar.

Bazuar në pikën 1, të nenit 63, të ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, Komisionerët Publikë, brenda 15 ditëve nga data e njoftimit të vendimit nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, kanë të drejtë të paraqesin ankim pranë Kolegjit të Posaçëm të Apelimit./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Kryeprokurori i ri/ Kush është Olsian Çela, prokurori i “dosjeve të nxehta”

Publikuar

-

Nga

Kuvendi i Shqipërisë pritet të zgjedhë sot Prokurorin e ri të Përgjithshëm. Në garë janë tre kandidatë, ku i pari në listën e sjellë nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë, është renditur prokurori i Krimeve të Rënda, Olsian Çela, e dyta është kryeprokurorja e përkohshme, Arta Marku ndërsa e treta është prokurorja Fatjona Memçaj.

Ndërkohë, burime për CNA.al bëjnë të ditur se grupi parlamentar i PS-së, si dhe një pjesë e deputetëve të opozitës parlamentare kanë vendosur që sot në Kuvend të votojnë kandidatin Olsian Çela, për të marrë detyrën e Kryeprokurorit, me një mandat 7-vjeçar dhe pa të drejtë rikandidimi.

Por, kush është Olsian Çela?!

Olsian Çela e nisi karrierën e tij në vitin 2001, pasi u diplomua në shkollën e Magjistraturës. Fillimisht ai ushtroi detyrën e prokurorit në Tiranë, në institucionin e akuzës dhe pas tre vitesh, në 2004-n u emërua prokuror tek Prokuroria e krimeve të Rënda.

Përgjatë viteve 2008- 2012, Çela ka drejtuar Prokurorinë për Krime të Rënda.

Kujtojmë se disa nga dosjet e hetuara prej tij, janë çështja e Mirit të Xhikes pronarit të Kartodromit, dosjen e trafikut nga grupi “Kompas”, si dhe çështjen e viteve të fundit që njihet si dosja “Xibraka”, ku një nga të hetuarit është edhe Ermal Hoxha, i etiketuar si nipi i diktatorit Enver Hoxha.

Prokurori Olsian Çela ka pasur nën hetim edhe Emiljano Shullazin, çështje për të cilën u përplas edhe me drejtuesen e Prokurorisë për Krimet e Rënda në vitin 2017, Donika Prelën. Çela refuzoi te merrte dosjen “Shullazi”, në kohën kur do të jepej pretenca kur prokurori Eneid Nakuçi u tërhoq nga çështja Shullazi për arsye shëndetësore. Prelaa vendosi ta zëvendësonte me short Nakuçin, gjë që prokurorët e kundërshtuan praktikën duke e cilësuar si të paligjshme.

LEXO EDHE:  Thellohen skandalet e Erion Veliajt/Jep me koncesion ndërtimin e shkollave në kryeqytet

LEXO EDHE:  Thellohen skandalet e Erion Veliajt/Jep me koncesion ndërtimin e shkollave në kryeqytet

Kjo solli ndërhyrjen direkte të Kryeprokurores Arta Marku, e cila vendosi t’i transferojë të gjithë, madje kërkoi fillimin e procedimit disiplinor për prokurorët.

Mes tyre ishte Olsian Çela. Por, pas transferimit ai ka bërë padi në Gjykatën Administrative ndaj Arta Markut, të cilën e ka fituar.

Olsian Çela ka qëndruar tre muaj në Berat dhe KLP pas vendimit të gjykatës e riktheu tek Krimet e Rënda në Tiranë.

Përgjatë viteve si prokuror, Çela nuk është lakuar negativisht, as nga ana profesionale dhe as nga  aspekti i pasurisë.

CNA.al ka zbardhur më parë pasurinë e deklaruar nga Çela për ndër vite, të cilën mund ta lexoni në linkun e mëposhtëm. Sipas të dhënave të marra nga ILDKPKI, por referuar edhe të dhënave të Open Spending Albania. Të ardhurat, rezulton t’i ketë vetëm nga paga./ CNA.al

Olsian Çela, prokurori i “dosjeve të nxehta”/ Kandidati për Kryeprokuror jeton vetëm me pagën

Tentoi ta “eliminonte në internim”/ Olsian Çela i zë vendin Arta Markut?

Olsian Çela, prokurori i “dosjeve të nxehta”/ Kandidati për Kryeprokuror jeton vetëm me pagën

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Kandidate për SPAK/ KPK merr vendimin për prokuroren e Krimeve të Rënda

Publikuar

-

Nga

KPK ka konfirmuar në detyrë prokuroren e Krimeve të Rënda, Doloreza Musabelliu.

Musabelliu është kandidate për anëtare në Prokurorinë e Posaçme Antikorrupsion, e njohur si SPAK.

Më herët Musabelliu ka qenë drejtuese e njësisë së Anti-Korrupsionit tek Krimet e Rënda. Mirëpo në muajin Mars 2017, ish kreu i Krimeve të Rënda Besim Hajdarmataj, e shkarkoi duke e lënë vetëm prokurore të thjeshtë në njësinë kundër trafiqeve.

LEXO EDHE:  Një apartament me kursime/ “Toka e florinjtë” e gjyqtares Irena Hoxha

LEXO EDHE:  Një apartament me kursime/ “Toka e florinjtë” e gjyqtares Irena Hoxha

CNA.al ka zbardhur më parë pasurinë e prokurores Musabelliu, të cilën mund ta lexoni në linkun më poshtë.

Prokurorja e “avionit me drogë”/ Gruaja e vetme në garën e SPAK-ut

LEXO TE PLOTE