Connect with Us

Gjyqtarja e Krimeve të Rënda përballë vettingut/ KPK jep vendimin

Vetingu

Gjyqtarja e Krimeve të Rënda përballë vettingut/ KPK jep vendimin

Publikuar

-

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka konfirmuar në detyrë gjyqtaren e Krimeve të Rënda, Daniela Shirka.

Mungesa e burimeve të ligjshme e një prej huadhënësve për një apartament dhe një vendim i dhënë prej saj dhe dy gjyqtarëve të tjerë në Gjykatën e Elbasanit, u theksuan si dy probleme të gjyqtares së Gjykatës së Krimeve të Rënda, Daniela Shirka gjatë seancës dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK.

Trupa gjyqësore përbëhej nga Valbona Sanxhaktari kryesuese, Roland Ilia relator dhe Genta Tafa (Bungo) anëtare. Në cilësinë e vëzhguesit ndërkombëtar ishte i pranishëm John Leonardo. Komisioni bëri me dije se e kishte përfunduar procesin e rivlerësimit për gjyqtaren Shirka në të tri kriteret, atë të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe profesionalizimin.

Daniela Shirka e ka filluar karrierën në sistemin gjyqësor në vitin 2003 gjatë kohës që ishte në Shkollën e Magjistraturës. Ajo është emëruar si gjyqtare në Gjykatën e Elbasanit në vitin 2004 ku ka shërbyer deri në vitin 2015 kur u dekretua pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda Tiranë.

Pasuria e zbardhur nga Birn. 
Relatori i çështjes Roland Ilia renditi në fillim të seancës pasuritë e pasqyruara nga gjyqtarja Shirka në deklaratën veting, nga të cilat u evidentua mungesë e burimeve të ligjshme financiare në vlerën -1.7 milionë lekë për blerjen e një apartamenti në vitin 2012. Ilia tha se për këtë apartament me sipërfaqe 92 m2 të blerë në Tiranë, subjekti ka deklaruar si burim krijimi 3 milionë lekë nga pagat dhe kursimet ndër vite si edhe vlerën 3.5 milionë lekë të marrë hua nga persona të ndryshëm.

Sipas Komisionit, Shirka ka deklaruar se bashkëshorti i saj ka marrë një hua 2 milionë lekë në vitin 2012 nga shtetasi B.L dhe se e ka shlyer dy vite më pas. Si burim financiar që ka shërbyer për shlyerjen e kredisë, Shirka ka deklaruar pagat e saj e të bashkëshortit dhe të ardhura të përfituara nga shpronësimi i një sipërfaqeje toke. Ilia pohoi se nuk arrihej të provohej mundësia financiare e huadhënësit B.L për t’i dhënë bashkëshortit të gjyqtares vlerën 2 milionë lekë në vitin 2011.

“Komisioni konstaton pamundësinë financiare në vlerën -1.7 milionë lekë për blerjen e apartamentit”, pohoi relatori Ilia. Ai shtoi se pas kalimit të povës, gjyqtarja Shirka kishte depozituar shpjegime e prova që do të vlerësohen gjatë marrjes së vendimit përfundimtar.
Në fjalën e saj, gjyqtarja Shirka tha se huadhënësi ka qenë i regjistruar si biznes i vogël dhe se ka patur fitim të thjeshtuar. Ajo pretendoi se kjo gjë ishte e provueshme dhe për pasojë huadhënësi nuk ka patur detyrim të deklarojë situacionet. “Ai e ka të pamundur të provojë me shkresa të ardhurat”, theksoi gjyqtarja Shirka e cila shtoi se hudhanësi ka pasur xhiro të mjaftueshme që tregon se ka pasur burime financiare. Ndërsa për tre huatë e tjera nga 500 mijë lekë, nuk u identifikuan pamundësi financiare të huadhënësve.
Ndërkohë, u identifikua fakti se bashkëshorti i gjyqtares Shirka, si punonjës i Albtelekom ka blerë bono të kësaj shoqërie në vlerën 50 mijë lekë dhe se zotëron 0.0003% të aksioneve të saj. Blerjen e këtyre bonove e ka kryer para lidhjes së martesës me gjyqtaren Shirka. Ilia tha se gjatë kësaj periudhe, Albtelekom ka marrë pjesë në 245 procedura prokurimi. Ai theksoi se personat e lidhur të gjyqtarëve apo prokurorëve e kanë të ndaluar të marrin pjesë në tendera publikë. Sipas selatorit të çështjes, gjyqtarja Shirka ka depozituar shpjegime e prova të cilat do të vlerësohen.

Komisioni nuk identifikoi probleme për një apartament 49.6 m2 në Tiranë, ku Shirka rezulton bashkëpronare me prindërit. Të saktë janë gjetur edhe deklarimi i blerjes së një autoveture në vitin 2009 për shumën 430 mijë lekë dhe përdorimi i një apartamnti në Tiranë për periudhën 2009-2012.
Relatori Ilia tha se gjyqtarja Shirka ka kryer deklarim të saktë edhe për likujditetet, si për depozitat apo llogaritë bankare, ashtu edhe për gjendjen cash.

LEXO EDHE:  Ngjela paralajmëron/ Filloi Vettingu

Profesionalizimi

Raporti i Këshillit të Lartë Gjyqësor lidhur me profesionalizimin e gjyqtares Shirka ishte pozitiv. Relatori Ilia tha se edhe dy denoncimet e kryera nga publiku kanë rezultuar pa indicie për të çelur ndonjë hetim.
Ndërkohë, u identifikua një çështje gjyqësore e vitit 2007 lidhur me subjektin e atëhershëm nën hetim Xh.I. të akuzuar nga prokuroria për vrasje në rrethana të tjera cilësuese të tre personave, e mbetur në tentativë. Relatori Roland Ilia tha se trupa gjykuese ku bënte pjesë në cilësinë anëtares edhe gjyqtarja Daniela Shirka, e ka ndryshuar akuzën e prokurorisë duke e klasifikuar si plagosje e më pas e ka pushuar hetimin në ngarkim të Xh.I për shkak të amnistisë së kësaj vepre penale. Trupa gjykuese ka vendosur t’i heqë të pandehurit Xh.I edhe masën e sigurisë arrest në burg dhe e ka liruar.
Por ky vendim i Gjykatës së Elbasanit është ndryshuar nga Apeli Durrës që e ka shpallur fajtor Xh.I për veprën penale të vrasjes në rrethana të tjera cilësuese të tre perosnave, e mbetur në tentativë dhe e ka dënuar me 8 vjet heqje lirie. Gjykata e Lartë nuk e ka pranuar rekursin e kryer nga Xh.I duke lënë në fuqi vendimin e Apelit Durrës. Ilia tha se, lidhur me keto konstatime subjekti ka dhënë shpjegime që do të merren parasysh gjatë vlerësimit përfundimtar.
Në fjalën e saj, gjyqtarja Daniela Shirka pohoi se Apeli Durrës nuk kishte konstatuar shkelje, por se ndryshimi i vendimit kishte të bënte me vlerësimin e provave. “Nuk ka të bëjë me shkelje disiplinore”, tha ajo.

“Konkluzioni ka ardhur si rezultat i vlerësimit të provave dhe aktit të ekspertimit mjeko-ligjor. Edhe vetë prokuroria nuk ka kërkuar masë maksimale të dënimit”, tha ndër të tjera gjyqtarja Shirka.

“Fakti që në folenë armës ishte edhe vetëm një fishek dhe se autori kishte qenë afër me personin tjetër, tregon se ai nuk ka pasur qëllim të vrasë njeri. Besoj se në vendimarrje kam zbatuar vetëm ligjin”, shpjegoi Shirka para trupës së KPK-së.

Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar, DSIK ka dorëzuar pranë Komisionit një raport pozitiv për pastërtinë e figurës së gjyqtares Daniela Shirka. Edhe Komisioni ka konkluduar përshtatshmërinë e subjektit për të vazhduar detyrën lidhur me këtë kriter.
Në fund të seancës dëgjimore ajo e cilësoi procesin e rivlerësimit si mjaft transparent dhe tha se kishte punuar gjatë gjithë kohës me ndershmëri e integritet. Shirka i kërkoi Komisionit konfirmimin e saj në detyrë.

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Mbi 360 mijë euro shtëpi dhe me pronë tek kullat binjake/ Pasuria e çmendur e Eduart Halimit

Publikuar

-

Nga

Ish-Ministri i Drejtësisë në qeverinë “Berisha”, Eduard Halimi, i cili tashmë shfaqet në rolin e avokatit të Lulzim Bashës, zotëron një pasuri të konsiderueshme.

Halimi, i cili dha dorëheqjen nga mandati i deputetit më vitin 2018 deklaron miliona euro pasuri të patundshme.

CNA.al ka zbardhur pasurinë e tij, bazuar në të dhënat e publikuara nga Open Spending Albania.

Në vitin 2012, kur ishte në krye të Ministrisë së Drejtësisë ai deklaron të ardhura nga qiradhënia 34 000 euro, për një zyre pranë Kullave Binjake. Sipas të njëjtit shuma i përket detyrimit të prapambetur nga viti 2011 dhe 2012. Në të njëjtin vit ai deklaron, të ardhura nga shitja e një apartamenti 67 m2 në qytetin e Durrësit për 65 000 euro.

Gjithashtu ai ka deklaruar se ka pakësim pasurie 40 000 euro për një tokë truall në Lundër.

Në vitin 2013, të ardhura nga qiradhënia deklaron 26 000 euro, për një zyre pranë Kullave Binjake, ndërsa në vitin 2014, kur ishte deputet i PD-së,  këto të ardhura kapin shumën 4 480 euro.

Në vitin 2015 ai ka blerë një banesë me vlerë 364 000 euro. Ai deklaron se ka paguar shumën 164 000 euro si detyrim ndaj kompanisë së ndërtimit dhe i detyrohet edhe 200 000 euro.

Ndërsa në vitin 2016, të ardhura nga qiraja e zyrës te kullat binjake, janë 20 400 euro.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga Halimi përgjatë viteve 2012-2018.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si Ministër i Drejtësisë 1 822 000 lekë.

Të ardhura si anëtar i KKT dhe KLD 100 000 lekë.

Të ardhura nga qiradhënia 34 000 euro, për një zyre pranë Kullave Binjake. Shuma i përket detyrimit të prapambetur nga viti 2011 dhe 2012.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga 869 315 lekë.

Të ardhura nga shitja e një apartamenti 67 m2 në qytetin e Durrësit për 65 000 euro.

Gjendja totale e llogarive bankare në fund të vitit 140 434 euro.

Gjendja totale e llogarive bankare në fund të vitit 2 087 906 lekë.

Pakësim pasurie 40 000 euro për një tokë truall në Lundër, anullim kontrate.

Viti 2013

Të ardhura nga paga dhe përfitime të tjera financiare si Ministër dhe Deputet i Kuvendit të Shqipërisë 1 600 000 lekë.

Të ardhura si anëtar i KKT dhe KLD 100 000 lekë.

Të ardhura nga qiradhënia deri në muajin Nëntor dhe detyrim i prapambetur nga qiramarrësi 26 000 euro, për një zyre pranë Kullave Binjake.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga 776 362 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si deputet, 2 083 113 lekë.

Të ardhura nga qiraja e zyrës te kullat binjake, 4 480 euro.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga, 840 000 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, pakësuar me 65 000 euro, pjesa takuese 50 %.

Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, pakësuar me 2 500 euro, pjesa takuese 50 %.

Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, shtuar me 216 845 lekë.

Bashkëshortja, gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, shtuar me 40 000 lekë.

Detyrim ndaj kompanisë së ndërtimit për ap. në vlerën 67 500 euro, shlyer plotësisht.

Viti 2015

Të ardhura nga paga si deputet, 2 457 427 lekë.

Të ardhura nga interesa bankare të depozitës, 238 900 lekë.

LEXO EDHE:  Ultimatumi i BE “zgjon” Vettingun/ Paralajmëron KPK: Do pastrojmë drejtësinë nga të korruptuarit

LEXO EDHE:  Gjyqtarët dhe prokurorët “nën ethe”/ Avokati i njohur tregon si i shpëtohet Vettingut

Të ardhura nga qiraja e zyrës te kullat binjake, 18 376 euro.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga, 845 000 lekë.

Detyrime të papaguara në vlerën 27 524 282 lekë për një kredi bankare marrë në vitin 2015 me principal 28 000 000 lekë dhe afat 22 vjet.

Detyrime të papaguara në vlerën 164 000 euro si detyrim ndaj kompanisë së ndërtimit për blerje banese me cmim 364 000 euro.

Llogari bankare pakësuar me 25 485 euro.

Llogari bankare pakësuar me 110 000 lekë.

Llogari bankare e pagës pakësuar me 474 713 lekë.

Llogari bankare e bashkëshortes pakësuar me 302 040 lekë.

Detyrime të paguara në vlerën -1 305 782 lekë për një kredi bankare marrë në vitin 2015 me principal 28 000 000 lekë dhe afat 22 vjet.

Detyrime të paguara në vlerën -200 000 euro si detyrim ndaj kompanisë së ndërtimit për blerje banese me cmim 364 000 euro.

Viti 2016

Të ardhura nga paga dhe përfitimet në funksionin e deputetit, 2 486 420 lekë.

Të ardhura nga interesa bankare të depozitës, 55 327 lekë.

Të ardhura nga qiraja e zyrës te kullat binjake, 20 400 euro.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga, 845 000 lekë.

Gjendje llogari e pagës, pakësuar me 90 562 lekë.

Gjendje llogari depozite, pakësuar me 53 714 euro.

Gjendje llogari rrjedhëse, shtuar me 1 621 euro.

Gjendje llogari bankare, pakësuar me 183 103 lekë.

Bashkëshortja, gjendje llogari e pagës, pakësuar me 300 321 lekë.

Shlyer në vitin 2016 -933 763 lekë për një kredi bankare marrë në vitin 2015 me principal 28 000 000 lekë dhe afat 22 vjet. Detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 26 590 520 lekë.

Shlyer në vitin 2016 -30 000 euro si detyrim ndaj kompanisë së ndërtimit për blerje banese me çmim 364 000 euro. Detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 134 000 euro.

Viti 2018 (Deklarata pas largimit)

Gjendja e llogarisë së pagës në 09 Shkurt 2018 është 341 597 Lekë, e shtuar me 108 347 Lekë nga të ardhurat e pagës.

Gjendja e llogarisë rrjedhëse në një bankë të nivelit të dytë është 996 Euro e pakësuar me 147 Euro.

Bashkëshortja, Znj. Lea Kilica, gjendje të llogarisë së pagës në një bankë të nivelit të dytë, 1 013 121 Lekë, të shtuar me 156 826 Lekë nga të ardhurat e punësimit në Akademinë e Arteve (2 muaj).

Kredi bankare të marrë në një bankë të nivelit të dytë në vitin 2015, me afat shlyerje 22 vite. Shlyer detyrimi në shumën 304 518 Lekë nga llogaria rrjedhëse e pagës dhe gjendja e detyrimit të pashlyer është 25 547 034 Lekë.

Detyrimi ndaj kompanisë së ndërtimit mbetet në të njëjtat vlera si në deklarimin e mëparshëm.

Të ardhura nga paga, honorare dhe shpërblime të tjera nga statusi i Deputetit të Kuvendit të Shqipërisë, shuma 316 226 Lekë.

Bashkëshortja, Znj. Lea Kilica, të ardhura neto në vlerën 156 826 Lekë nga paga si punonjëse e Akademisë së Arteve Tiranë (2 muaj).

Të ardhura nga interesat bankare të depozitës në një bankë të nivelit të dytë, shuma 76 Euro./CNA.al

Si u katandis Eduard Halimi

Eduard Halimi: Nuk kthehem më në politikë

Për ty Halim, që di këndim

Si doli nga dera dhe po futet nga penxherja në politikë, Eduard Halimi

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Nga makina dhuratë, djalit, tek patundshmëritë mijëra euro/ Pasuria e gjyqtarit të “lobimit rus”

Publikuar

-

Nga

Lazër  Sallaku, ëhstë gjyqtari i cili një ditë më parë vendosir të pushojë hetimet ndaj kreut të PD-së Lulzim Basha dhe të tjerëve.

Lulzim Basha u dërgua në Gjykatës, si i pandehur nga Prokuroria, për lobimin 675 mijë dollarë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës përmes kompanisë offshore Biniata Trade, për zgjedhjet parlamentare të vitit 2017.

Basha dhe tre përfaqësuesit e opozitës u akuzuan për “falsifikim të vulave dhe stampave”, ndërsa për ta u pushuar hetimi për pastrim të produkteve të veprës penale.

Pavarësisht akuzave të prokurorisë, gjyqtari Lazër Sallaku, doli “në krah” të Bashës, duke pushuar çështjen.

Emri i gjyqtarit Lazër Sallaku nuk është i panjohur për publikun pasi e ka pasur në duar edhe çështje të tjera me personazhe  publike.

Për Sallakun duket se ende nuk kanë përfunduar hetimet e Vettingut, pasi ai ende nuk është përzgjedhur për t’u përballur me KPK-në.

Referuar të dhënave pasurore të tij rezulton se Sallaku, burimin e të ardhurave e ka nga paga, ndërkohë që deklaron dhe patundshmëri.

Fillimishtë në vitin 2008 ai deklaron një shtëpi banimi me sipërfaqe 110 m2, me vlerë 60 000 euro, një makinë tip Mitsubishi, me vlerë 700 000 lekë dhe një motoskaf me vlerë 300 000 lekë. Gjithashtu ai deklaron dhe një kredi për shtëpi,me vlerë 60 000 euro dhe hua,me vlerë 216 000 lekë.

Në vitin 2009 makinën dhe motoskafin i ka shitur, ndërsa një vit më vonë apartamentin dhe kredinë ia ka kaluar ish bashkëshortes.

Në vitin 2012 ai deklaron një autoveturë, Ford Fiesta e bashkëshortes, me vlerë 3  000 euro si dhe 40 000 euro dhuruar bashkëshortes nga nëna e saj me rastin e martesës.

Dy vite më vonë ai deklaron blerjen e një apartamenti me sipërfaqe 100.7 m2. Kësti i parë është paguar 10 000 euro, të dytin nuk e deklaron, ndërsa si vlerë shkruan se është 30 727 euro. Më tej gjyqtari deklaron se paguan 2 400 euro, në një banesë në Kodrën e Diellit.

Ndërsa bashkëshortja, deklaron apartament  banimi 57.6 m2, si trashëgimi, të cilin e ka shitur në vlerën 16 000 euro.

Bashkëshortja ka blerë edhe një makinë që ka kushtuar 7 000 euro.

Në vitin 2016, gjyqtari ka paguar 7 547 euro për një garazh me sipërfaqe 22.9 m2, ndërsa i ka dhuruar djalit, autoveturë, Volsvagen Golf.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Lazëe Sallaku.

Viti 2008(Deklarata fillestare)

Shtëpi banimi, sip 110 m2, viti i ndërtimit 2007, me vlerë 60 000 euro.

Makina tip Mitsubishi, me vlerë 700 000 lekë.

Motoskaf me vlerë 300 000 lekë.

Të ardhura si avokat, shuma 1 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, shuma 636 532.

Kredi për shtëpi, me kontratë huaje, me vlerë 60 000 euro.

Kontratë huaje,me vlerë 216 000 lekë.

Viti 2008 (Deklarata vjetore)

Të ardhura nga paga dhe dieta, shuma 1 261 431 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, 764 921 lekë.

Kredi për shtëpi, me kontratë huaje, me vlerë 60 000 euro. Shuma e shlyer 5 040 euro.

Viti 2009

Shitur makina “Mitsubishi” me vlerë 500 000 lekë.

Shitur motoskafi, me vlerë 180 000 lekë.

Blerë automjeti me vlerë 5 800 euro.

Të ardhura nga paga dhe dieta e subjektit deklarues, në shumën 1 378  612 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes, në shumën 718 213 lekë.

Kredi për shtëpi me vlerë 60 000 euro me afat 20 vjet.Shuma e shlyer është  5 040 euro.

Viti 2010

Shtëpi banimi dhe kredia për shtëpinë i ka kaluar ish bashkëshortes, sipas një vendimi gjykate.

Kursime familjare monetare, në shumën 500 000 lekë.

LEXO EDHE:  Gjyqtarët dhe prokurorët “nën ethe”/ Avokati i njohur tregon si i shpëtohet Vettingut

LEXO EDHE:  Stoku i dosjeve dhe Vettingu bllokojnë Gjykatën e Lartë

Të ardhurata nga paga, dietat dhe si inspektor në KLD, më vlerën 434 611 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Durrës, në vlerën 622 812 lekë.

Paga e ish bashkëshortes, në vlerën 654 600 lekë.

Viti 2011

Kursime familjare, monetare, 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Durrës, në shumën 910 254 lekë.

Pension ushqimor për fëmijën, në shumën 120 000 lekë.

Viti 2012

Autoveturë, Ford Fiesta e bashkëshortes, me vlerë 3  000 euro.

Dhuruar bashkëshortes nga nëna e saj me rastin e martesës në shumën 40 000 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Durrës, në shumën 979 627 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortessi pedagoge në departamentin e fakultetit të Ekonomisë të Universitetit të Tiranës, në shumën 129 258 lekë.

Të ardhura të bashkëshortes nga leja e lindjes në shumën 257 367 lekë.

Viti 2013

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Durrës, në shumën 927 343 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortessi pedagoge në departamentin e fakultetit të Ekonomisë të Universitetit të Tiranës, në shumën 764 120 lekë.

Viti 2014

Ap me sip 100.7 m2. Kësti i parë është paguar 10 000 euro, të dytin nuk e deklaron, ndërsa si vlerë shkruan se është 30 727 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Durrës, në shumën 1 118 665 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pedagoge në departamentin e fakultetit të Ekonomisë të Universitetit të Tiranës, në shumën 721 459 lekë.

Kontribut për detyrimin ushqimor të fëmijës në shumën 120 000 lekë.

Pagimi i qirasë në shumën 2 400 euro, (200 euro në muaj).

Bashkëshortja, ap banimi 57.6 m2, si trashëgimi.

Bashkëshortja, shtuar gjendja cash me 16 000 euro, krijuar nga shitja e ap të mësipërm.

Bashkëshortja, shtuar gjendja cash me 10 000 euro, nga shitja e makinës.

Bashkeshortja ka blerë autoveturë me vlerë 7 000 euro.

Viti 2015

Blerë autoveturë Volsvagen me vlerë 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga e  ish bashkëshortes si pedagoge në departamentin e fakultetit të Ekonomisë të Universitetit të Tiranës, në shumën 386 434 lekë.

Kontribut për detyrimin ushqimor të fëmijëve, në shumat 120 000 lekë, 240 000 lekë.

Pagim i qirasë së shtëpisë me vlerë 4 200 euro.

Viti 2016

Pagimi i këstit të tretë për ap me vlerë 15 596 euro.

Garazh me sip 22.9 m2 me vlerë 7 547 euro.

Dhuruar djalit, autoveturë, Volsvagen Golf.

Të ardhura nga paga si gjyqtar, në shumën 1 096 011 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pedagoge në departamentin e fakultetit të Ekonomisë të Universitetit të Tiranës, në shumën 762 277 lekë.

Kontribut për detyrimin ushqimor të fëmijës së mitur, në shumën 120 000 lekë.

Pagim i qirasë së shtëpisë me vlerë 1 800 euro.

Viti 2017

Marrë hua 11 000 euro me afat 5 vjeçar.

Marrë me marrëveshje financimi shuma 36 000 euro, për blerjen e pjesës takuese të ap të ish bashkëshortes.

Paguar shuma 45 000 euro ish bashkëshortes, pas zgjidhjes së martesës.

Gjendje kesh, 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar, në shumën 1 156 874 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si pedagoge në departamentin e fakultetit të Ekonomisë të Universitetit të Tiranës, në shumën 277 096 lekë.

Viti 2018

Gjendje kesh në shumën 50 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar, në shumën 1 242 389 lekë.

Vajza, deklaron të ardhura nga një aktivitet privat, në shumën 1107,5 euro dhe 18 850 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Fshehu pasurinë/ Gjyqtarja e Antikorrupsionit drejt shkarkimit?

Publikuar

-

Nga

Gjyqtarja e Gjykatës së Posaçme, Marsela Balili ka dalë sot në seancën dëgjimore para Komisionit të Pavarur i Kualifikimit .

Për Balilin, hetimi është kryer në kriterin e pasurisë dhe për ta justifikuar gjyqtarja dorëzoi një vërtetim punësimi të prindit të saj në SHBA.

Më tej ajo njoftoi KPK-në , se ishte në pritje të dokumenteve të tjera nga Gjermania.

Më herët Balili kishte kërkuar hetim edhe për dy kriteret  e tjera, por KPK e kishte rrëzuar kërkesën e saj.

Raportohet se ILDKPKI ka dorëzuar në KPK një raport me konstatimin se deklarimi nuk është i saktë dhe në përputhje me ligjin.

Sipas të njëjtit raport, gjyqtarja Balili ka kryer fshehje të pasurisë dhe deklarim të rremë.

CNA.al ka zbardhur më herët pasurinë e gjyqtares, ku rezulton se ka në pronësi të gjyqtares, janë një apartament duplex në Tiranë, i blerë për 125 mijë euro në vitin 2012. Por, sipas KPK, ka mospërputhje për blerjen dhe pagimin e kësteve për këtë apartament.  Gjithashtu është konstatuar se ka ndryshim në çmim dhe akt-marrëveshje.

LEXO EDHE:  Vendimi për Donika Prelën/ “Shpërthen” gazetari i Top Channel

LEXO EDHE:  Ultimatumi i BE “zgjon” Vettingun/ Paralajmëron KPK: Do pastrojmë drejtësinë nga të korruptuarit

Ndër të tjera gjyqtarja ka deklaruar një  makinë “Ford Fiesta”, blerë në vitin 2012 për 4 mijë euro. Por edhe pasuri është kontestuar nga KPK.

Një tjetër pasuri e kontestuar është edhe një llogari në lekë e dollarë pranë një banke, e cila është hapur në vitin 2014. Burim është deklaruar nga dhurimet e prindërve.

Nga hetimi i KPK, ka rezultuar se subjekti dhe bashkëshorti kanë mungesë financiare.

Edhe një shumë parash për blerjen e një apartamenti në Vlorë, për të cilin gjyqtarja thotë se ia ka marrë babait, është kontestuar nga KPK./CNA.al

LEXO TE PLOTE