Connect with Us

Gjyqtari i “listës së zezë” para vettingut/ KPK jep vendimin

Vetingu

Gjyqtari i “listës së zezë” para vettingut/ KPK jep vendimin

Publikuar

-

Komisioni i Pavaruar i Kualifikimit ka shkarkuar nga detyra kryetarin e Gjykatës së Elbasanit, Sulejman Kurti  pasi ka konstatuar probleme me pasurinë.

Kujtojmë se gjyqtari Kurti, është lakuar si pjesë e të ashtuquajturës “listës së zezë”, në vitin 2014, të përpiluar nga ish Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri.

CNA.al zbuluar më herët shkeljet  që pretendohet se janë kryer nga gjyqtari Sulejman Kurti.

Gjithashtu CNA.al ka zbardhur pasurinë e gjyqtarit ndër vite të cilën mund ta lexoni më poshtë:

Gjyqtari i “listës së zezë”/ Si e shtoi pasurinë Sulejman Kurti

KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Çfarë po e bllokon Vetting-un në Shqipëri?

Publikuar

-

Nga

“Reforma më e madhe gjyqësore që nga rënia e komunizmit, një shembull i mirë për pjesën tjetër të shteteve të Ballkanit Perëndimor që janë në procesin e integrimit europian dhe luftë pa frikë kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar”. Kështu e kanë përshkruar ekspertët dhe diplomatët europianë Reformën në Drejtësi që filloi në Shqipëri në vitin 2014.

Kjo reformë synon sigurojë pavarësinë e gjyqtarëve dhe prokurorëve dhe të shkurtojë lidhjet që sistemi gjyqësor ka pasur me politikën dhe grupet kriminale. Pesë vjet më vonë, kanë mbetur pak nga deklaratat euforike dhe pritshmërinë e mëdha, mbase edhe joreale, se Shqipëria të mund të zhvillonte një reformë kaq të madhe brenda një periudhe të shkurtër kohe.

Në fakt, procesi i zgjatur është bllokuar herë pas here. Sistemi gjyqësor është paralizuar dhe korrupsioni dhe krimi i organizuar kanë lulëzuar edhe më shumë gjatë viteve të fundit.

Ndërkohë shqetësimi i madh për reformën në drejtësi është ngritur në Bruksel, në veçanti nga Franca dhe Holanda, të cilat kanë qëndruar në mënyrë të vendosur kundër hapjes së negociatave të pranimit me Shqipërinë për shkak të korrupsionit dhe krimin e organizuar. Jo vetëm që Shqipëria është bllokuar në rrugën e BE, por disa nga vendet anëtare po vënë në dyshim edhe përfitimet tashmë ekzistuese, siç është udhëtimi pa viza.

Nga ana tjetër, Komisioni Evropian vazhdon ta vlerësojë procesin e reformës pozitivisht.

“Është arritur përparim përmes zbatimit të mëtutjeshëm të reformës në drejtësi (e cila përfshin krijimin e institucioneve për vetëqeverisjen e gjyqësorit) dhe vazhdimin e rezultateve të prekshme në procesin e verifikimit. Rivlerësimi i të gjithë gjyqtarëve dhe prokurorëve ka përparuar në mënyrë të qëndrueshme dhe ka dhënë rezultate thelbësore ”, thuhet në Raportin e Komisionit 2019 për Shqipërinë.

Institucionet zyrtare të Shqipërisë gjithashtu po theksojnë përparimet në këtë fushë. Sidoqoftë, përkundër lavdërimeve që vijnë nga Brukseli, situata në terren nuk është aq e shndritshme. Procesi po ecën i ngadaltë dhe lidhjet midis strukturave kriminale dhe gjyqësorit vazhdojnë të jenë të forta.

Sistemi gjyqësor është paralizuar, duke bërë që mijëra çështjet të grumbullohen për t’u ndjekur më vonë. Për shembull, për vitin 2018, kishte plot 28.863 raste të prapambetura, dyfish në krahasim me vitin 2015.

Rivlerësimi i gjyqtarëve dhe prokurorëve

Duke u dhënë statusi i vendit kandidate në vitin 2014, Shqipëria hapi rrugën për procesin e Reformës në Drejtësi. Qëllimi kryesor i këtyre ndryshimeve ka qenë forcimi i pavarësisë së sistemit gjyqësor, rritja e efektivitetit të sistemit dhe besimi i publikut në drejtësi. Ajo ndahet në dy faza: rivlerësimi i gjyqtarëve ekzistues dhe prezantimi dhe krijimi i institucioneve të reja gjyqësore kundër korrupsionit.

Të gjithë gjyqtarët dhe prokurorët janë verifikuar në tre aspekte kryesore: rivlerësimin e pasurive, kontrolli i integritetit për të zbuluar lidhjet me krimin e organizuar dhe kualifikimi. Procesi është udhëhequr nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit (IQC) dhe Komisioni i Ankesave.

“Deri më tani janë rivlerësuar 185 gjyqtarë vlerësues dhe prokurorë. Prej tyre 76 janë konfirmuar në detyrë dhe 80 prej tyre janë pushuar nga puna. Për më tepër, dhjetëra gjyqtarë dhe prokurorë kanë dhënë dorëheqje. Ka ende 615 gjyqtarë dhe prokurorë që duhet të kalojnë procesin e vlerësimit “, shpjegon Rovena Sulstarova, eksperte e Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM).

Duke u vlerësuar në bazë të këtyre tre kritereve, gjyqtarët dhe prokurorët duhet të dëshmojnë se ata nuk janë vetëm të kualifikuar për pozicionin që po mbajnë aktualisht, por edhe që në të kaluarën nuk kanë pasur lidhje me grupet kriminale, krimin e organizuar ose kanë kryer veprime të dyshimta.

“Deri më tani, më shumë se njëqind gjyqtarë dhe prokurorë në Shqipëri kanë dhënë dorëheqjen nga detyra, dhe numri i dorëheqjeve pritet të rritet në të ardhmen e afërt. Në këtë drejtim, dorëheqja e personelit duhet të shihet si një tregues që duhet të detyrojë organet e ndjekjes penale të hetojnë veprimet e tyre të kaluara në lidhje me pasuritë e tyre dhe lidhjet me krimin e organizuar ”, paralajmëron Sulstarova.

Megjithatë, ajo shton se nuk ka asnjë proces penal ndaj gjyqtarëve ose prokurorëve që nuk e kanë kaluar procesin e vlerësimit deri më tani.

Ata janë përjashtuar nga sistemi i drejtësisë për një periudhë 15 vjeçare. Organet e vlerësimit të procesit të verifikimit nuk kanë të drejtë të paraqesin një proces penal për asnjë nga gjyqtarët ose prokurorët. Sidoqoftë, institucionet e pavarura siç janë Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrolli i Pasurive dhe Konflikteve të Interesit dhe Drejtoria e Përgjithshme për Parandalimin e Pastrimit të Parave mund të nisin një procedimi penal për të gjithë gjyqtarët që nuk arritën të kalonin Vettingut për shkak të pasurive të pajustifikuara ose abuzimin me detyrës ”, shpjegon më tej Sulstarova.

LEXO EDHE:  Maqedonia Veriore/ Basha: Vendim historik

Është e rëndësishme të theksohet se një numër i madh i gjyqtarëve nuk mund të justifikojnë pasuritë e tyre. Në periudhën midis vitit 2004 dhe 2014, 80 për qind e gjyqtarëve të gjykatave të apelit nuk mund të justifikonin pasuritë e tyre brenda së paku një viti. Po ashtu sipas një investigimi të BIRN, 25 gjyqtarë të gjykatave të apelit në Tiranë kishin një vlerë të pasurish më të larta se 5 milion euro, e cila është e pakrahasueshme me të ardhurat e tyre mujore.

Sidoqoftë, pavarësisht faktit se gati gjysma e gjyqtarëve janë pushuar nga puna, mungesa e pasojave dhe ngritja e kallëzimeve penale për gjyqtarët që nuk e kanë kaluar Vettingut, ka bërë që ekspertët të ngrenë dyshime nëse Reforma në Drejtësi do të sjellë ndryshime tektonike që prisnin të gjithë.

Procesi i verifikimit parashikohet të përfundojë në vitin 2021. Sidoqoftë, sipas Sulstarova, me ritmin e tanishëm, institucioneve të verifikimit do tu duhen edhe tetë vjet të tjera për të përfunduar procesin. Për më tepër, e gjithë reforma është mbikëqyrur nga Mekanizmi Ndërkombëtar i Monitorimit që është nën kujdesin e Komisionit Europian. Ky Mekanizëm është futur në Shtojcat Kushtetuese, të miratuara në vitin 2016, por përbën jo pak shqetësim për shkak të pozitës shumë të paqartë dhe rolit që ky institucion do të ketë pasi të përfundojë procesi i rivlerësimit.

Ngritja e institucioneve

“Institucionet e reja për pavarësinë gjyqësorit, Këshilli i Lartë Gjyqësor, Këshilli i Lartë i Prokurorisë dhe Këshilli i Emërimeve në Drejtësi janë krijuar dhe përfaqësojnë një hap thelbësor në forcimin e pavarësis se gjyqësorit”, theksonte këtë vit raporti i Komisionit Europian.

Por përveç këtyre institucioneve, duhet të ngrihen edhe strukturat kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, siç është Byroja Kombëtare e Hetimit, një strukturë e pavarur përgjegjëse për hetimin e veprave penale, e cila do të funskionojë nën juridiksionin e Prokurorisë Speciale.

“BKH-ja është një pjesë e Strukturës Speciale Kundër Korrupsionit (SPAK) së bashku me Prokurorinë Speciale për të hetuar dhe ndjekur veprat e korrupsionit dhe krimeve të tjera që lidhen me të. Si një organ i pavarur hetimor, Byroja do të shërbejë si pikë kontakti me autoritetet ndërkombëtare në lidhje me krimet e korrupsionit “, shpjegon Rovena Sulstarova, duke shtuar se krijimi i këtyre institucioneve aktualisht është duke vazhduar.

Sidoqoftë, mosmarrëveshjet politike midis partive në pushtet dhe opozitës dhe bojkotimi i parlamentit dhe paqëndrueshmëritë politike në Shqipëri të shoqëruara me procedurat komplekse burokratike si zyrat, buxheti dhe stafi i institucioneve të reja, kanë paralizuar sistemin gjyqësor.

“Vonesat në krijimin e institucioneve të reja të drejtësisë, si krijimi i Strukturës Speciale Kundër Korrupsionit (SPAK), konflikti për kompetencat e Prokurorisë së Krimeve të Rënda dhe zyrave të prokurorisë së rretheve deri dhe mosfunksionimi i Gjykatës Kushtetuese dhe Gjykatës Supreme për shkak të mungesës së gjyqtarëve, ka krijuar një kaos në sistemin juridik në Shqipëri”, shpjegon Sulstarova.

Të gjitha këto shqetësime hedhin hije mbi të gjithë procesin që duhet të rikthente besimin e publikut në sistemin gjyqësor, të rriste efektivitetin dhe performancën profesionale të gjyqësorit dhe të bllokonte ndërhyrjen politike në sistemin gjyqësor në Shqipëri.

Sondazhet e opinionit publik kanë treguar se besimi i publikut në gjyqësor është shumë i ulët. Një sondazh i opinionit publik i realizuar në vitin 2017 ka treguar se 73.4 përqind e qytetarëve të intervistuar në Shqipëri besonin se sistemi gjyqësor nuk mbron të drejtat e tyre, dhe përqindja është edhe më e madhe për ata që i ishin drejtuar qoftë edhe njëheerë dyerve të gjykatave.

Edhe pse reforma dhe ndryshimet kushtetuese kanë synuar të forcojnë gjyqësorin, të ndalojnë korrupsionin e shfrenuar në fushën e drejtësisë dhe të shkatërrojnë lidhjet e gjyqtarëve dhe prokurorëve me politikën dhe krimin, vonesat dhe paaftësitë e të gjithë sistemi politik, kanë bërë që opinioni publik në Shqipëri të humbasë besimin se Sistemi i Drejtësisë do të mbrojë interesin e tyre edhe pas Vettingut.

Për momentin, procesi i Vetingut ka sjellë shpresë dhe telashe për Shqipërinë dhe qytetarët e saj. Por shpresa duhet të triumfojë mbi telashet, në mënyrë që të vazhdohet me këtë reformë të gjatë dhe të dhimbshme, veçanërisht pas vendimit për mos hapjen e bisedimeve të pranimit./“European Western Balkans”

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Fusha, kandidat për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi/ Si përfitoi pronën 440 m2, prokurori në Tiranë

Publikuar

-

Nga

bashkeshortja e gjyqtarit te administratives drejt SPAK

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka publikuar javën që shkoi listën e prokurorëve kandidatë për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi.

Një prej tyre është prokurori i Apelit të Gjirokastrës, Gjon Fusha.

Sipas të dhënave të ILDKPKI-së, të ardhurat e prokurorit Fusha vijnë nga paga e tij dhe e bashkëshortes.  Ajo që vërehet është se bashkëshortja e tij përveçse si jurist në Këshillin e Qarkut të  Gjirokstrës, punon dhe jurist duke u justifikuar si jashtmë, në komuna dhe Bashki të ndryshme të Qarkut Gjirokatëstër, shkruan CNA.al.

Gjithashtu ajo bën edhe specialisten e prokurimeve pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Gjirokastër, prej së cilës përfiton të ardhura.

Në vitin 2003, prokurori Fusha, deklaron një autoveturë me vlerë, 0.3 milion lekë si dhe të ardhurat nga paga si prokuror në Gjirokastër. Situata është e njëjtë edhe në vitin 2004, ndërsa një vit më vonë ai deklaron një depozitë bankare me vlerë 120 000 lekë, ndërsa në vitin 2006, kursimet janë  300 000 lekë.

Ndryshime të llogarive ka në vitin 2013, kur deklaron depozita bankare për dy fëmijët në vlerat 146 457 lekë dhe 184 853 lekë, të cilat janë shtuar ditët më vijim.

Po në vitin 2013 ai deklaron të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 1 217 074 lekë, të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 468 984 lekë, të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste e jashtme, Bashkia Libohovë, në shumën 185 520 lekë si dhe të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste e jashtme, Komuna Nepravishtë, në shumën 123 120 lekë.

Në vitin 2015, bashkëshortja deklaron dhe të tjera të ardhura nga shërbimit për shkak të profesionit e certifikuar për prokurimet publike, pranë Gjykatës së shkallës së Parë, Gjirokastër në shumat, 10 200 lekë dhe 10 200 lekë si dhe një kredi e marrë nga bashkëshortja në shumën 550 000 lekë. Kjo kredi është shlyer për një vit.

Në vitin 2016, ndryshimi është deklarimi i llogarisë rrjedhëse të bashkëshortes në shumën 500 000 lekë.

Ndërsa, në vitin 2017, prokurori deklaron se është bashkëpronar në një prone me sipërfaqe 440 m2, në Tiranë, me akt trashëgimie. Nuk e specifikon vlerën e pronës, por më herët i njëjti, bashkë me familjarë të tij, kanë përfunduar në polici për shkak të pronës. Por, duket se situata ka marrë zgjidhje që në vitin 2014, kohë kur edhe ka ndodhur.

Në vitin  2018, të ardhurat e prokurorit të Apelit Gjirokastër janë 1 287 397 lekë nga paga e tij, të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës dhe dietat në shumën 838 660 lekë, të  ardhura nga bashkëshortja, si specialiste prokurimesh, në Gjykatën e Gjirokastrës në shumën 34 000 lekë, të ardhura të bashkëshortes si anëtare e Komitetit të Përhershëm të Pranimit për nëpunësit Civil, në Bashkinë e Dropullit, në shumën 17 000 lekë si dhe 495 000 lekë kursime të bashkëshortes.

Më poshtë, po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga prokurori Gjon Fusha.

Viti 2003

Autoveturë me vlerë, 0.3 milion lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 0,8572 milion lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 934 271 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 380 220 lekë.

Viti 2005

Depozitë bankare me vlerë 120 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 1 049 787 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 467 334 lekë.

Viti 2006

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 885 517 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 396 000 lekë.

Gjendja cash e kursimeve nga paga, 300 000 lekë.

Viti 2007

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 928 327 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 393 046 lekë.

Viti 2008

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 881 549 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 403 370 lekë.

Viti 2009

LEXO EDHE:  U zhvasnin para të dënuarve/ Gjykata jep vendimin për avokatin dhe policin

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 993 735 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 530 000 lekë.

Viti 2010

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 1.333 936 lekë.

Shpërblim në shumën  95 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 646 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste e jashtme, Bashkia Libohovë, në shumën 252 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste e jashtme, Komuna Nepravishtë, në shumën 108.000 lekë.

Viti 2011

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 786 941 lekë.

Të ardhura nga raporti mjekësor, 379 533 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 504 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste e jashtme, Bashkia Libohovë, në shumën 204 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste e jashtme, Komuna Nepravishtë, në shumën 84.000 lekë.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 1 249 159 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 478 825 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste e jashtme, Bashkia Libohovë, në shumën 218 040 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste e jashtme, Qendër Libohovë, në shumën 124 168 lekë.

Viti 2013

Depozitë për djalin, në shumën 146 457 lekë.

Depozitë për vajzën në shumën 184 853 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 1 217 074 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 468 984 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste e jashtme, Bashkia Libohovë, në shumën 185 520 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste e jashtme, Komuna Nepravishtë, në shumën 123 120 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, si dhe raporti mjekësor në shuma 946 511 lekë dhe 280 000 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 500 872 lekë.

Viti 2015

Depozitë për djalin, në shumën 273 176 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror në Gjirokastër, në shumën 641 107  lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror Apeli në Gjirokastër, në shumën 702 517 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 502 783 lekë.

Të ardhura nga shërbimit për shkak të profesionit e certifikuar për prokurimet publike, pranë Gjykatës së shkallës së Parë, Gjirokastër në shumat, 10 200 lekë dhe 10 200 lekë.

Kredi e marrë nga bashkëshortja në shumën 550 000 lekë.

Viti 2016

Depozitë për djalin, në shumën 125 841 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror Apeli në Gjirokastër, në shumën 1 250 197 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës, në shumën 609 934 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si punonjëse e jashtme pranë Bashkisë Memaliaj, në shumën 207 792 lekë.

Kredi e marrë nga bashkëshortja në shumën 550 000 lekë. Është shlyer.

Depozitë bankare për vajzën në shumën 25 927 lekë.

Bashkëshortja, depozitë në llogarinë rrjedhëse në shumën 500 000 lekë.

Viti 2017

Bashkëpronar të një prone me sip 440 m2, në Tiranë, me akt trashëgimie.

Depozitë për djalin, në shumën 100 000 lekë.

Të ardhura nga paga si prokuror Apeli në Gjirokastër, në shumën 1 274 832 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës dhe dietat në shumën 812 961 lekë.

Viti 2018

Të ardhura nga paga si prokuror Apeli në Gjirokastër, në shumën 1 287 397 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si juriste nga Qarku i Gjirokastrës dhe dietat në shumën 838 660 lekë.

Të ardhura si specialist prokurimesh, në Gjykatën e Gjirokastrës në shumën 34 000 lekë.

Të ardhura si anëtare e Komitetit të Përhershëm të Pranimit për nëpunësit Civil, në Bashkinë e Dropullit, në shumën 17 000 lekë.

Debitor në llogarinë rrjedhëse, 11 684 lekë.

Bashkëshortja, gjendje llogarie në shumën 495 000 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Për një makinë zbraz llogarinë/ Adriatik Bocaj, gjyqtari që jeton vetëm me pagën

Publikuar

-

Nga

Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Adriatik Bocaj, ish anëtar i KLD-së,  për shtatë vite ka jetuar vetëm me pagën. Duke iu referuar deklarimit të pasurisë, së tij, të paktën që nga viti 2003 dhe deri në vitin 2010 ai deklaron vetëm pagën.

Në vitin 2011 më pagë mujore 1 290 497 lekë, gjyqtari Bocaj, ka marrë kredi dhe hua për blerjen e një makine.

Bëhet fjalë për një kredi prej më shumë 13 000 euro dhe një hua 7 000 euro, ndërkohë shuma e të ardhurave që ai dispononte, përveç pagës ishte 248 120 lekë dhe 12104.2 lekë.

Kredinë bankare e ka shlyer në vitin 2017, ndërsa huanë më në vitin 2018.

Ndërkaq në vitin 2017 ai ka zbrazhur llogarinë bankare duke belrë një makinë Skoda Veti me kontratë financiare, në shumën 22 980 euro.

Pasuri të patundshme ai ka deklaruar vetëm një apartament me sipërfaqe 65 m2, në Vlorë, e trashëguar nga nëna e tij.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Bocaj.

Viti 2003

Shtëpi banimi, ndërtuar në vitin 1990 me sip 72 m2, me vlerë 2 500 000 lekë. Blerë nga shitja e shtëpisë në Lezhë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 796 512 lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga paga dhe shpërblime si gjyqtar në Lezhë, në shumën 789 812 lekë.

Viti 2005

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 767 232 lekë.

Të ardhura të krijuara në shumën 20 000 lekë.

Viti 2006

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 801 677 lekë.

Të ardhura të krijuara në shumën 30 000 lekë.

Viti 2007

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 818 430 lekë.

Viti 2008

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 835 724 lekë.

Viti 2009

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 018 346 lekë.

Viti 2010

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 015 025 lekë.

Viti 2011

Depozitë bankare në shumën 248 120 lekë.

Depozitë bankare në shumën 12104.2 lekë.

Depozitë bankare e djalit në shumën 33 616 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 290 497 lekë.

Paga e djalit Devis Bocaj si IT, në shumën 33 616 lekë.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 021 326 47 lekë.

Shuma e të ardhurave 685 42 lekë.

Paga e djalit Devis Bocaj si IT, në shumën 33 616 10 lekë.

Shuma e të ardhurave të djalit, 29 835 82 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 3 113 euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

LEXO EDHE:  U zhvasnin para të dënuarve/ Gjykata jep vendimin për avokatin dhe policin

Viti 2013

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 058 772 65 lekë.

Shuma e të ardhurave 5 106 27 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 3 396 euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

Paga e djalit Devis Bocaj si IT, në shumën 21 626 23 lekë.

Llogaria bankare e djalit në shumën 31 562 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 379 682 lekë.

Shuma e të ardhurave 7 691 68 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 3 396  euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

Llogaria bankare e djalit në shumën 12 351 89 lekë.

Viti 2015

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 314 900 lekë.

Shuma e të ardhurave 42 354 08 lekë.

Pagesë, dëm kasko, në shumën 26 200 00 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 3 396  euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

Llogaria bankare e djalit, Devis Bocaj në shumën 3 316 33 lekë.

Llogaria bankare e djalit, Devis Bocaj në shumën 171 864 17 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 405 050 lekë.

Shuma e të ardhurave 225 503 08 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 3 396  euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro.

Llogaria bankare e djalit, Devis Bocaj në shumën 347 935 76 lekë.

Llogaria bankare e djalit, Devis Bocaj në shumën 15 000 lekë.

Llogaria rrjedhëse e djalit, Devis Bocaj në shumën 18 819 22 lekë.

Viti 2017

Makinë Skoda Veti me kontratë financiare, në shumën 22 980 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 425 850 lekë.

Shuma e të ardhurave 25 344 lekë.

Të ardhura nga kursimet, në shumën 224 503 08 lekë.

Kredi bankare për blerje makine në shumën 13 300 euro. Shuma e shlyer është 283 euro.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro. Shuma e shlyer është 5 000 euro.

Llogaria rrjedhëse e djalit, Devis Bocaj në shumën 296 789 55 lekë.

Llogaria rrjedhëse e djalit, Devis Bocaj në shumën 9 280 45 lekë.

Viti 2018

Ap me sip 65 m2, në Vlorë, e trashëguar nga nëna e subjektit deklarues.

Pakësim në llogarinë rrjedhëse, me 25 344 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 1 442 505 lekë.

Shuma e të ardhurave 178 018 00 lekë.

Hua për blerje të makinës në shumën 7000 euro. Është shlyer.

Pakësim i llogarisë rrjedhëse të djalit, në shumën 26 975 19 lekë.

Shtim në llogarinë rrjedhëse të djalit në shumën 8 994 26 lekë.

Llogari rrjedhëse e vajzës në shumën 571 18 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE