Connect with Us

KLSH në sulm me kallëzime dhe ndjekje penale/ Arrin në 112 numri i drejtuesve

Kronika

KLSH në sulm me kallëzime dhe ndjekje penale/ Arrin në 112 numri i drejtuesve

Publikuar

-

Ka arritur në 112 numri i kallzimeve penale, nga ana e KLSH lidhur me shkeljet e kontatuara për drejtues të lartë dhe të mesëm në institucionet e shtetit për periudhën Janar – Dhjetor 2018.

Gjatë kësaj periudhe KLSH kishte bërë 41 kallzime, kryesisht në bashki, ZVRPP e Institucione shëndetësore.

Ndërkohë që kësaj liste i shtohen dhe 71 institucione të tjera.

Më poshtë lista e institucioneve

Gjatë kësaj periudhe, nga ana e KLSH-së janë bërë 41 kallëzime dhe indicie penale, për drejtues
kryesisht të rangut të mesëm dhe të lartë, konkretisht në këto institucione:

1) Drejtoria e Përgjithshme e Rezervave Materiale të Shtetit (Titullari i Institucionit);
2) Ministria e Kulturës;
3) Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor (Indicie për dijeni, analizë dhe vlerësim
të elementëve të veprës penale).

4) Drejtoria Rajonale e ALUIZNI-t Kamëz – Vorë (Ish-përgjegjës i sektorit të legalizimit, Përgjegjës i
sektorit të legalizimit, Specialist i sektorit të hartografisë, Ish-përgjegjës i sektorit të hartografisë,
Ish-përgjegjës i sektorit të hartografisë, Ish-përgjegjës i sektorit të hartografisë, Specialiste në
zyrën e legalizimit);
5) ZVRPP Malësi e Madhe (Ish regjistrues, Ish regjistrues, Ish specialist);
6) ZVRPP Elbasan (Specialiste, Specialist, Ish-regjistrues, Ish-regjistrues, Ish-regjistrues, Ishregjistrues, Ish-regjistrues, Ish-regjistrues, Ish-regjistrues, Ish-regjistrues, Specialist, Specialist, Ishspecialist);
7) Enti Rregullator i Energjisë (ERE) (Kryetar i Entit Rregullator të Energjisë);
8) Autoriteti i Aviacionit Civil Shqiptar (Zv.Drejtor i AAC);
9) Bashkia Belsh (Kryetar i Bashkisë, Drejtor i Bujqësisë, Ish – përgjegjës i Urbanistikës, Ish-juriste)
{Në cilësinë e anëtarëve të KVO-së};

10) Bashkia Belsh (Kryetar i Bashkisë, Mbikëqyrës i Kontratës, Kolaudatore, Kolaudator);
11) Bashkia Rrogozhinë;
12) Bashkia Rrogozhinë (Mbikëqyrës i punimeve në shoqërinë “C..” sh.p.k);
13) Bashkia Rrogozhinë (Ish-Kryetar i Bashkisë në cilësinë e Kryetarit të Komisionit të Qiradhënies së
Tokës Bujqësore të Pandarë).
14) Universiteti Fan S.Noli Korçë (Inxhinier Ndërtimi, më cilësinë e Mbikëqyrësit të Punimeve);
15) Spitali Universitar i Traumës;
16) ZVRPP Fier (Ish Regjistrues, Përgjegjës Zone, Jurist, Specialist, Zv/Regjistrues, Ish Regjistrues,
Specialist);

17) ZVRPP Tiranë (Ish Regjistruese, Specialist dhe Ish Përgjegjës Zone, Ish Përgjegjëse e Sektorit të
Legalizimeve, Specialist, Ish Specialist Hartograf, Përgjegjës Sektori);
18) Drejtoria Rajonale e Mjedisit Berat (Drejtor i DRM Berat, Tre Specialist të Vlerësimit të Ndikimit
në Mjedis);
19) Hekurudha Shqiptare Sha Durrës;
20) Spitali Rajonal Shkodër (Ish-Drejtor i Spitalit Rajonal Shkodër);
21) Bashkia Lezhë, ish komuna Ungrej (Administrator, në cilësinë e titullarit të AK, Ish-përgjegjëse e
Zyrës së Financës, në cilësinë e kryetarit të KVO, Nëpunës i Gjendjes Civile, Ish-sekretar i Këshillit të
Komunës);

LEXO EDHE:  Presidenca bën publik kandidatët për kreun e KLSH/ Konfirmohet lista e CNA.al, shtohen dhe 4 emra

22) Bashkia Lezhë, ish komuna Blinisht (Sekretar, në cilësinë e Kryetarit të KVO, Administrator,
Specialiste në Zyrën e Tatimeve, Ish-Arkivist, Specialist pyjesh);
23) Bashkia Lezhë, ish komuna Zejmen (Ish- Kryetar i Komunës, Ish-përgjegjës i Zyrës së Financës);
24) Bashkia Lezhë (Inspektoratit të Mbrojtjes së Territorit);
25) Bashkia Këlcyrë (Specialist i Kadastrës (në cilësinë e Kryetarit të KVO, Përgjegjëse e Zyrës së
Taksave dhe Tarifave Vendore (Në cilësinë e anëtarëve të KVO-së), Inspektor i Taksave dhe
Tarifave Vendore (Në cilësinë e anëtarëve të KVO-së);
26) Bashkia Konispol (Përgjegjësi i Zyrës së Financës, Drejtori i Urbanistikës, Specialiste Juriste,
Specialist i Drejtorisë së Urbanistikës, Specialist i Drejtorisë së Urbanistikës, Ish-Zv/Kryetari i
Bashkisë Konispol, Specialist i Drejtorisë së Bujqësisë);

27) Indicie për hetime të mëtejshme mbi veprime mashtruese në dëm të imazhit të KLSH-së, për
Znj.I.K., për konsumimi e figurës së veprës penale të “Mashtrimit”, parashikuar në nenin 143 të
Ligjit nr.7895, datë 27.01.1995 “Kodi Penal i Republikës së Shqipërisë”, me ndryshimet përkatëse,
dërguar Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë;
28) ALUIZNI Lushnje;

29) ALUIZNI Qarku Durrës (Ish-Drejtor i Drejtorisë Rajonale, Ish-Drejtor i Drejtorisë Rajonale,
Specialist/Hartograf, Specialist/Juriste);
30) ZVRPP Sarandë (Ish-Regjistruese, Ish-Zv.Regjistrues, Specialist Hartograf, Përgjegjëse e Sektorit
të Regjistrimit, Ish-specialist jurist, Ish- Specialist Jurist, Ish-specialist Jurist, Ish-Regjistruese, Ish
Specialist Jurist, Ish Specialist Hartograf, Ish Regjistrues, Ish Regjistrues);
31) Bashkia Dibër (Ish-Kryetar i Bashkisë, Drejtor i zyrës së Financës (në cilësinë e Kryetarit të KVO),
Ish-Përgjegjësit dhe Përgjegjësit e Sektorit (në cilësinë e anëtarit të KVO);
32) Bashkia Korçë (Ish-komunat Voskopojë, dhe Bulagerc);
33) Bashkia Kolonjë;
34) Bashkia Gjirokastër;
35) Bashkia Gjirokastër;
36) Bashkia Shijak (Kryetar, në cilësinë e Titullarit të Autoritetit Kontraktor; Nënkryetar, në cilësinë e
Kryetarit të KVO; Ish Nënkryetar, në cilësinë e Kryetarit të KVO; Shefe Finance, në cilësinë e
anëtarit të KVO; Përgjegjëse e Sektorit të Planifikimit dhe Kontrollit të Zhvillimit të Territorit, në
cilësinë e anëtarit të KVO);
37) Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve3
(Zv. Drejtor i Përgjithshëm-Indicie);
38) Porti Detar sh.a.Vlorë (Drejtor i Shoqërisë);
39) ZVRPP Pogradec (Ish Rregjistrues, Specialist Hartograf, Specialist Jurist, Ish-Specialiste);
40) Agjencia e Trajtimit të Pronave Tiranë (Ish-Drejtor);
41) Spitali Rajonal Durrës (Ish Drejtor, Ish Drejtore);

KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kronika

Publikohet raporti/ Antidroga greke: 62% e marijuanës së kapur erdhi nga Shqipëria

Publikuar

-

Nga

“Rreth 62% e marijuanës së sekuestruar nga policia greke në vitin 2018 në Greqi erdhi nga Shqipëria fqinje”, thuhet në një raport që u publikua të mërkurën nga Njësia Koordinuese e Zbatimit të Drogës dhe Njësia e Inteligjencës Kombëtare.

Raporti përfshin të dhënat për vitin 2018 dhe vlerëson se “Greqia është në një nga rrugët kryesore të trafikut të drogës, e ashtuquajtur “Rruga Ballkanike”, e cila lidh rajonet më të mëdha në botë që prodhojnë opiume (Azinë Qendrore) dhe Lindjen e Mesme me vendet e Evropës veriperëndimore, të cilët janë konsumatorët kryesorë të lëndëve narkotike”. “Për më tepër, thuhet në raport Greqia është ngjitur me Shqipërinë, e cila është furnizuesi kryesor i marijuanës së papërpunuar në vendet e “kontinentit të vjetër”. “Ndërsa zona detare në Jug të Kretës, sipas raportit, është një pikë tranziti për ngarkesat e marijuanës së përpunuar”.

Raporti vlerëson se “për të dytin vit radhazi, sasi të mëdha kanabisi të përpunuar u kapën në anijet që kalonin në jug të Kretës”. Sipas Raportit” Greqia ka një mori portesh dhe aeroportesh ndërkombëtare ku mundësohet importimi i dërgesave të kokainës me origjinë kryesisht nga vendet e Amerikës Latine”. Raporti vlerëson edhe goditjen e organizatave kriminale të transportit të kokainës.

LEXO EDHE:  KLSH: Bashkia e Tiranës ndërtoi Unazën e vogël në shkelje të plotë të ligjeve

LEXO EDHE:  KLSH-ja, institucioni grabitës i shtetit

Sipas Raportit një total prej 560 kilograme kokainë u kap në bashkëpunim me autoritetet greke dhe autoritetet ekuadoriane edhe dy organizata kriminale që vepronin në shkallë të gjerë për shpërndarjen e kokainës u shkatërruan në vitin 2018. “Vlera e tregut e sasive të sekuestruara të narkotikëve në Greqi në vitin 2018 i tejkalon 390 milion Euro, duke marrë çmimet për gram dhe tablet”, vlerëson raporti. Gjithashtu sipas raportit te antidrogës greke në vitin 2018, u bë sekuestrimi më i madh i tabletave capatagon (3,127,360), një lloj droge që përdorej nga ushtarët e ISIS në vatrat e luftës në Siri./VOA

LEXO TE PLOTE

Kronika

U gjet i pajetë në rrugë/ Policia jep detaje për 34 vjeçarin nga Vlora

Publikuar

-

Nga

Policia e Vlorës ka dhënë informacion zyrtar lidhur me trupin e pajetë që u gjet në lagjen “Kushtrimi”.

Sipas policisë së Vlorës, nga ekspertiza e plotë mjeko-ligjore, në trupin e 34 vjeçarit K.D, konkretisht në pjesën e pasme të shpatullës është konstatuar një plagë e cila dyshohet të jetë shkaktuar nga armë zjarri.
34 vjeçari punonte në një firmë këpucësh në qytetin e Vlorës dhe nga ana e Policisë nuk njihet si person me precedent penal.

LEXO EDHE:  Raporti/ KLSH konstaton 32 miliardë lekë dëm shtetit

LEXO EDHE:  Fier/ Në pranga drejtuesi i mjetit, 45 vjeçari i pirë

Në Policinë e Vlorës është ngritur një grup i posaçëm hetimor me qëllim dokumentimin dhe zbardhjen e plotë të ngjarjes.
Vijojnë hetimet e mëtejshme në bashkëpunim me Prokurorinë për sqarimin e rrethanave dhe vendosjen para përgjegjësisë penale të autorit./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Kronika

Aksident në Lezhë/ Shoferja 25 vjeçare me urgjencë te Trauma

Publikuar

-

Nga

Një aksident rrugor ka ndodhur mesditën e sotme në rrugën Laç-Lezhë, ku për pasojë ka mbetur e plagosur shoferja.

Aksidenti ka ndodhur afër mbikalimit të Laçit ku automjetin tip ‘Toyota’ me targa AA 915RA e drejtonte një vajzë rreth 25 vjeç, e cila udhëtonte e vetme.

Sipas policisë, e reja pasi ka humbur kontrollin e mjetit dhe është përplasur me bordurën anësore të rrugës, ndërsa ka mbetur e plagosur.
Aktualisht në vendin e ngjarjes ndodhet policia, ndërkohë që drejtuesja e mjetit është transportuar në spitalin e Traumës./CNA.al

LEXO TE PLOTE