Connect with Us

Nga sekretet e korrupsionit tek miliardat/ Sheiku i koridoreve të Rilindjes

Vetingu

Nga sekretet e korrupsionit tek miliardat/ Sheiku i koridoreve të Rilindjes

Publikuar

-

partia socialiste selia qendrore

Shqipëria është vend i varfër por me politikanë të pasur. Pasuria e tyre  përllogaritet në miliarda, të paktën ajo që deklarojnë.

Një ndër miliarderët e politikës ëhstë edhe Spartak Braho, ndryshe njihet si “Baba Taku”.

Kur përmendet Spartak Braho, nuk mund të harrohet çanta e zezë që mbart sekretet e korrupsionit.

Braho i cili dikur ishte në krah të Ilir Metës tashmë President dhe Monika Kryemadhit, sot kryetare e LSI, ka kaluar në “prehrin” e Partisë Socialiste.

Sa nga Meta e Kryemadhi tek Rama, i cili e bëri edhe këshilltar personal për Palamentin, Braho nga viti në vit e ka shtuar pasurinë e tij në mënyrë të frikshme.

                              Spartak Braho

Sipas të dhënave që CNA.al ka marrë pranë ILDKPKI-së, rezulton se Braho ka një shtëpi banimi 200 m2, të cilën thotë se e ka ndërtuar me kontribut familjar me vlerë 5.000.000 lekë.

Ndër të tjera ai ka deklaruar një automjet tip Mercedes S Clas 3500, blerjen e së cilës e justifikon me anë të një kredie.

Në vitin 2018 Braho ka blerë edhe 800 m2 tokë në një fshat të Skraparit me vlerë 400.000 lekë.

Kjo është një pjesë e pasurisë e deklaruar në emër të tij, pasi bashkëshortja Anida Braho, deklaron një shtëpi banimi me sipërfaqe 120 m2 si dhe një automjet Toyota fuoristradë që kushton 3.000 euro, të cilën thotë se ia ka dhuruar bashkëshorti.

Edhe djemtë e tij nuk mbeten pas me pasuri.

Djali i tij, Kreshnik Braho ka një shtëpi banimi me sipërfaqe 100 m2 me vlerë 30.000 euro, ndërsa djali i tjetër Arbër Braho, i cili ka mbajtur edhe postin e nënkryetarit të Bashkisë së Durrësit, përveç shtëpive ka deklaruar disa makina.

Arbër Braho, deklaron se ka dy shtëpie me sipërfaqe 90 dhe 224 metra2 me vlera respektivisht 25.000 dhe 160.000 euro. Gjithashtu ai deklaron një automjet tip Mercedz Benz prodhim i vitit 1988 me vlerë 800 euro, një automjet tip Lançia viti i prodhimit 1991 me vlerë 240.000 lekë, një automjet tip AlfaRomeo e vitit 1991 me vlerë 5.000 euro, një motor Harley Davidson me vlerë 10.000 euro, një motor Suzuki, për të cilin thotë se ia kanë dhuruar, një automjet tip Mercedez Benz me vlerë 15.000 euro.

Më tej Arbër Braho deklaron është pronar i njjë ambient shërbimesh me sipërfaqe 347 m2, një sipërfaqe objekt ndërtimi 600 m2 si dhe është edhe aksioner në pjesëmarrje 100 % në shoqërinë “Ëhite Stone Berat” me vlerë 200.000 lekë. Por, të ardhurat rezulton se i ka vetëm nga paga si nënkryetar i Bashkisë së Durrësit.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga familja Braho që nga viti 2003 deri në vitin 2018.

Viti 2003

Ap. banimi me sip.130 m2, 3+1, në vlerën 5 milion lekë, blerë me kredi.

Autoveturë Fuoristradë, me vlerë 1.7 milion lekë, blerë me të ardhurat e deklaruesit.

Të ardhurat nga paga si deputet, në shumën 1 465 938 lekë.

Të ardhura nga Anida Braho nga Drejtoria e Arkivit në Durrës, në shumën 0.337 lekë.

Detyrim, 5 milion lekë për blerje ap.

Detyrim në emër të bashkëshortes 50 000 euro për blerje ap.

Viti 2004

Likujditet në bankë në shumën 2000 dollarë.

Kredi në shumën 5 000 lekë marrë në vitin 1999. Detyrimi i pashlyer është 4 500 lekë.

Kredi 50 000 euro, marrë në vitin 2003. Detyrimi i pashlyer është 45 000 euro.

Të ardhurat nga paga si deputet, në shumën 1 323 198 lekë.

Të ardhura nga bashkëshortja Anida Braho, në shumën 4 20 000 lekë më vit.

Të ardhura nga paga e djalit nga Prokuroria, Durrës, në shumën 600 000 lekë.

Viti 2005

Të ardhurat nga paga si deputet dhe këshilltar në shumën 1 451 420 lekë.

Të ardhura nga bashkëshortja Anida Braho, në shumën 360 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Kreshnik Braho nga Prokuroria, Durrës, në shumën 660 000 lekë.

Kredi bankare në shumën 5 000 000 lekë, viti 2000 -2020. Interesi 3%. Detyrime të pashlyera në shumën 4032000 lekë.

Kredi bankare për banesë në shumën 50 000 000 euro, viti 2004-2016. Interesi 8%. Detyrime të pashlyera në shumën 35 856 euro.

Viti 2006

Të ardhura nga paga si deputet në shumën 146 570 lekë.

Të ardhura nga bashkëshortja Anida Braho, në shumën 600 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Kreshnik Braho nga Prokuroria, Durrës, në shumën 630 000 lekë.

Kredi, 50 000 euro marrë në vitin 2003. Detyrime të pashlyera në shumën 20 000 euro.

Kredi 50 000 000 lekë, marrë në vitin 1999. Detyrime të pashlyera në shumën 25 milion lekë.

Viti 2007

Ap, 1+1 në Durrës në emër të djalit Arbër Braho.

Të ardhura nga paga si këshilltar, jurist në Parlament në shumën  951 789 lekë.

Të ardhura nga bashkëshortja Anida Braho, në shumën 40 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Arbër Braho, në shumën 25 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Kreshnik Braho, në shumën 4 7 000 lekë.

Kredi, 50 000 euro marrë në vitin 2003. Detyrim i shlyer në shumën 5 800 euro.

Kredi 50 000 000 lekë, marrë në vitin 1999. Detyrim i shlyer në shumën 2.5 milion lekë.

Viti 2008

Veturë Volsvagen, blerë me kursimet në shumën 9 000 euro.

Të ardhura nga paga si deputet në shumën 1 457 781 lekë.

Të ardhura nga bashkëshortja Anida Braho, në shumën 35 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Kreshnik Braho, në shumën 47 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Arbër Braho, në shumën 50 000 lekë.

Kredi, 50 000 euro marrë në vitin 2003. Detyrim i shlyer në shumën 7 000 euro.

Kredi 50 000 000 lekë, marrë në vitin 1999. Detyrim i shlyer në shumën 280 000 lekë.

Bashkëshortja, shtëpi banimi 2+1, që nga viti 2002 në vlerën 30 000 euro.

Bashkëshortja, depozitë bankare në shumën 500 mijë lekë.

Djali Kreshnik Braho, shtëpi banimi 2+1 me sip.100 m2, në Durrës me vlerë 30 000 euro.

Djali Kreshnik Braho, kredi bankare e marrë në vitin 2008 në shumën 5 milion lekë.

Djali Arbër Braho, shtëpi bamimi  1+1 me sip. 90 m2, në Durrës, me vlerë 25 mijë euro.

Djali Arbër Braho, të ardhurat nga paga në Kontrollin e Lartë të Shtetit në shumën  50 000 lekë.

Djali Arbër Braho, ka blerë një sip 3500 m2 tokë arë në vlerën 1 milion lekë.

Viti 2009

Tokë, arë 510 m2, me vlerë 600 000 lekë.

Paga si këshilltar ligjor në Kuvend dhe pensioni i pjesshëm si deputet në shumën 125 782 lekë.

Të ardhura nga paga si deputet në shumën 45 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Kreshnik Braho, në shumën 47 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Arbër Braho, në shumën 62 000 lekë.

Kredi, 50 000 euro marrë në vitin 2003. Detyrim i shlyer në shumën 7 000 euro.

Kredi 50 000 000 lekë, marrë në vitin 1999. Detyrim i shlyer në shumën 240 000 lekë.

Bashkëshortja, shtëpi banimi 2+1, që nga viti 2002 në vlerën 30 000 euro.

Viti 2010

Veturë Volsvagen, blerë me kursimet në shumën 9 000 euro.

Toyota, blerë në vitin 2002 me vlerë 7 000 euro.

Paga si këshilltar ligjor dhe pesion suplementar në shumën 90 000 lekë në muaj.

Të ardhura nga bashkëshortja Anida Braho, në shumën 60 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Kreshnik Braho, në shumën 50 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Arbër Braho, në shumën 60 000 lekë.

Kredi, 50 000 euro marrë në vitin 2003. Detyrim i pashlyer në shumën 20 000 euro.

Kredi 50 000 000 lekë, marrë në vitin 1999. Detyrim i pashlyer në shumën 2.3 milion lekë.

Bashkëshortja, shtëpi banimi 2+1, që nga viti 2002 në vlerën 30 000 euro.

Bashkëshortja, tokë, arë 510 m2, me vlerë 600 000 lekë.

Viti 2011

Shtëpi banimi 200 m2,  me vlerë 50 milion lekë.

Autoveturë Mercedez 3200 me vlerë 14 000 euro.

Paga si këshilltar ligjor dhe pesion suplementar në shumën 130 000 lekë në muaj.

Të ardhura nga bashkëshortja Anida Braho, në shumën 60 000 lekë në muaj.

Të ardhura nga paga e djalit Kreshnik Braho, në shumën 50 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Arbër Braho, në shumën 70 000 lekë.

Kredi, 50 000 euro marrë në vitin 2003. Detyrim i pashlyer në shumën 15 000 euro.

Kredi 50 000 000 lekë, marrë në vitin 1999. Detyrim i pashlyer në shumën 2 milion lekë.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si deputet në shumën 3 045 100 lekë.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga në shumën 756 288 lekë.

Djali Arbër Braho, të ardhura nga paga në shumën 864 000 lekë.

Djali Kreshnik Braho, të ardhura nga paga në shumën 792 000 lekë.

Shtëpi banimi me sip. 200 m2 në Pogradec, në shumën 5 000 000 lekë.

Fuoristradë me vlerë 7 000 euro.

Veturë tip Mercedes Benz, në vlerë 4 000 euro.

Veturë tip Mercedes Benz, me vlerë 6 000 euro.

Detyrime të papaguara në vlerën 60 000 lekë për kredi bankare me këst mujor 25 000 lekë.

Detyrime të papaguara në vlerën 4 800 000 lekë ndaj një personi fizik marrë në Prill 2013 në shumën 5 000 000 lekë.

Detyrime të papaguara në vlerën 21 000 euro ndaj shoqërisë “Autostar” për ndërrim mjeti.

Bashkëshortja, pronare me 100% i një shtëpie banimi me sip. 120 m2 në Durrës.

Bashkëshortja, gjendja e llogarisë bankare në bankë të nivelit të dytë, 3 051 875 lekë.

Djali Kreshnik Braho, pronar me 100% i një shtëpie banimi me sip. 100 m2 në Durrës, 30 000 euro.

Djali Kreshnik Braho, detyrime të papaguara në vlerën 2 500 000 lekë për kredi bankare marrë në vitin 2008 me principal 5 000 000 lekë.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një shtëpie banimi me sip. 90 m2 në Durrës, 25 000 euro.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një veture tip Mercedes Benz, 800 euro.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një veture, 240 000 lekë.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një veture, 2 000 euro.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një veture, 15 000 euro.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një toke are me sip. 3 900 m2.) Djali Arbër Braho, aksioner me 80% pranë Ëhite-Stone shpk, 200 000 lekë.

Djali Arbër Braho, pronar i një objekt ndërtimi me sip. 600 m2 në Pogradec.

Detyrime të paguara në vlerën -360 000 lekë për kredi bankare me këst mujor 25 000 lekë.

Detyrime të paguara në vlerën -200 000 lekë ndaj një personi fizik marrë në Prill 2013 në shumën 5 000 000 lekë.

Detyrime të paguara në vlerën -13 000 euro ndaj shoqërisë “Autostar” për ndërrim mjeti.

Djali Kreshnik Braho, detyrime të paguara në vlerën -2 500 000 lekë për kredi bankare marrë në vitin 2008 me principal 5 000 000 lek.

Viti 2013

Të ardhurat nga paga si Këshilltar Ligjor në periudhën Janar-Shtator 130 000 lekë.

Të ardhurat nga paga si Deputet i Kuvendit të Shqipërisë 140 000 lekë.

Bashkëshortja, të ardhurat nga paga 720 000 lekë.

  1. Kreshnik Braho, të ardhurat nga paga pranë Prokurorisë së Rrethit Durrës, 648 000 lekë.
  2. Arbër Braho, të ardhurat nga paga si Nënkryetar i Bashkisë Durrës 960 000 lekë.

Blerje automjeti me vlerë 6 000 euro.

Pagesë detyrimi me vlerë 5 000 euro për një kredi bankare të marrë në vitin 2003.

Pagesë detyrimi me vlerë 300 000 lekë për një kredi bankare të marrë në vitin 1999.

Pagesë detyrimi me vlerë 100 000 lekë për një kredi marrë personave të tretë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si deputet, 2 727 581 lekë.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga 700 000 lekë.

Djali Arbër Braho, të ardhura nga paga 800 000 lekë.

Djali Kreshnik Braho, të ardhura nga paga 600 000 lekë.

Kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë, detyrimi financiar i pashlyer 2 000 euro.

Kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë, detyrimi financiar i pashlyer 1 200 00 lekë.

Viti 2015

Të ardhura nga paga si deputet, 3 045 100 lekë.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga 756 288 lekë.

Djali Arbër Braho, të ardhura nga paga 864 000 lekë.

Djali Kreshnik Braho, të ardhura nga paga 792 000 lekë.

Shtëpi banimi me sip. 200 m2 në Pogradec, 5 000 000 lekë.

Veturë tip Fuoristradë, 7 000 euro.

Veturë tip Mercedes Benz, 4 000 euro.

Veturë tip Mercedes Benz, 6 000 euro.

Detyrime të papaguara në vlerën 60 000 lekë për kredi bankare me këst mujor 25 000 lekë.

Detyrime të papaguara në vlerën 4 800 000 lekë ndaj një personi fizik marrë në Prill 2013 në shumën 5 000 000 lekë.

Detyrime të papaguara në vlerën 21 000 euro ndaj shoqërisë “Autostar” për ndërrim mjeti.

Bashkëshortja, pronare me 100% i një shtëpie banimi me sip. 120 m2 në Durrës.

Bashkëshortja, gjendja e llogarisë bankare në bankë të nivelit të dytë, 3 051 875 lekë.

Djali Kreshnik Braho, pronar me 100% i një shtëpie banimi me sip. 100 m2 në Durrës, 30 000 euro.

Djali Kreshnik Braho, detyrime të papaguara në vlerën 2 500 000 lekë për kredi bankare marrë në vitin 2008 me principal 5 000 000 lekë.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një shtëpie banimi me sip. 90 m2 në Durrës, 25 000 euro.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një veture tip Mercedes Benz, 800 euro.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një veture, 240 000 lekë.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një veture, 2 000 euro.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një veture, 15 000 euro.

Djali Arbër Braho, pronar me 100% i një toke are me sip. 3 900 m2.

Djali Arbër Braho, aksioner me 80% pranë Ëhite-Stone shpk, 200 000 lekë.

Djali Arbër Braho, pronar i një objekt ndërtimi me sip. 600 m2 në Pogradec.

Detyrime të paguara në vlerën -360 000 lekë për kredi bankare me këst mujor 25 000 lekë.

Detyrime të paguara në vlerën -200 000 lekë ndaj një personi fizik marrë në Prill 2013 në shumën 5 000 000 lekë.

Detyrime të paguara në vlerën -13 000 euro ndaj shoqërisë “Autostar” për ndërrim mjeti.

Djali Kreshnik Braho, detyrime të paguara në vlerën -2 500 000 lekë për kredi bankare marrë në vitin 2008 me principal 5 000 000 lekë.

Viti 2016

Shtëpi banimi me sip. 200 m2 në Pogradec, 5 000 000 lekë.

Veturë tip Fuoristradë, 7 000 euro.

Veturë tip Mercedes Benz, 4 000 euro.

Veturë tip Mercedes Benz, 6 000 euro.

Të ardhura nga paga për vitin 2016 në shumën 2 606 076 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 756 288 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Arbër Braho në shumën 1 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit, Kreshnik Braho në shumën 792 000 lekë.

Vazhdon shlyerja e kredisë me këst 25 000 lekë. Detyrim i pashlyer në shumën  60 000 lekë.

Hua e marrë në shumën 5 milion lekë në pril të vitit 2013. Detyrim i pashlyer në shumën 3 milion lekë.

Detyrim financiar kundrejt një shoqërie për arsye të ndërrimit të makinës e cila është vlerësuar 34 000 euro.  Detyrim i pashlyer në shumën 21 000 euro.

Bashkëshortja, shtëpi në Durrës, me sip.120 m2.

Bashkëshortja, llogari bankare në shumën 3 251 874 68 lekë.

Djali, Kreshnik Braho, shtëpi me sip 100 m2 në Durrës, me vlerë 30 000 euro.

Kredi bankare, në shumën 5 000 000 lekë marrë në vitin 2007. Detyrimi i pashlyer është 2 000 000 lekë.

Djali, Arbër Braho, shtëpi në Durrës me sip 90 m2 me vlerë 25 000 euro dhe shtëpi me sip 224 m2 e fituara me trashëgimi me vlerë 160 000 euro.

Djali, Arbër Braho, automjet Mercedez me vlerë 800 euro.

Djali, Arbër Braho, automjet Lancia me vlerë 240 000 lekë.

Djali, Arbër Braho, automjet Toyota me vlerë 6 000 euro.

Djali, Arbër Braho, automjet Alfa Romeo me vlerë 5 000 euro.

Djali, Arbër Braho, automjet mercedez benz me vlerë 15 000 euro.

Djali, Arbër Braho, tokë-arë me sip 3 900 m2.

Djali, Arbër Braho, aksioner në shoqërinë Ëhite Stone, Berat. Vlera 200 000 lekë.

Djali, Arbër Braho 600 m2 sipërfaqe objekt ndërtimi në Pogradec.

Djali, Arbër Braho, të ardhura nga paga si nënkryetar i Bashkisë në shumën 1 200 000 lekë.

Viti 2017

Shtëpi banimi me sip. 200 m2 në Pogradec, 5 000 000 lekë.

Veturë Toyota e blerë në 2001 me vlerë 7 000 euro.

Veturë Mercedez 3200 blerë në 2017 me vlerë 34 000 euro.

Vetura Mercdez 2500 blerë në vitin 2009 , është shitur në vitin 2017 në vlerën 3 000 euro.

Të ardhura nga paga në shumën 3 045 100 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 756 288 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Kreshnik Braho në shumën 792 000 lekë.

Vazhdon shlyerja e kredisë me këst 25 000 lekë. Detyrim i pashlyer në shumën  4 080 000 lekë.

Hua e marrë në shumën 5 milion lekë në pril të vitit 2013. Detyrim i pashlyer në shumën 2 milion lekë.

Detyrim financiar kundrejt një shoqërie për arsye të ndërrimit të makinës e cila është vlerësuar 34 000 euro.  Detyrim i pashlyer në shumën 10  000 euro.

Bashkëshortja, shtëpi në Durrës, me sip.120 m2.

Bashkëshortja, llogari page në shumën 3 056 619 19 lekë.

Djali, Kreshnik Braho, shtëpi me sip 100 m2 në Durrës, me vlerë 30 000 euro.

Djali, Arbër Braho, shtëpi në Durrës me sip 90 m2 me vlerë 25 000 euro dhe shtëpi me sip 224 m2 e fituara me trashëgimi me vlerë 160 000 euro.

Djali, Arbër Braho, automjet Lancia me vlerë 240 000 lekë.

Djali, Arbër Braho, automjet Toyota me vlerë 6 000 euro.

Djali, Arbër Braho, automjet Alfa Romeo me vlerë 5 000 euro.

Djali, Arbër Braho, automjet mercedez benz me vlerë 15 000 euro.

Djali, Arbër Braho, tokë-arë me sip 3 900 m2 në Bubq.

Djali, Arbër Braho, aksioner në shoqërinë Ëhite Stone, Berat. Vlera 200 000 lekë.

Djali, Arbër Braho 600 m2 sipërfaqe objekt ndërtimi në Pogradec.

Viti 2017 (Deklarata pas largimit nga funksioni)

Shtëpi banimi me sip. 200 m2 në Pogradec, 5 000 000 lekë.

Veturë Toyota e blerë në 2001 me vlerë 7 000 euro.

Veturë Mercedez 3200 blerë në 2017 me vlerë 34 000 euro.

Të ardhura nga paga në shumën 3 045 100 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 756 288 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Kreshnik Braho në shumën 792 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Arbër Braho në shumën 864 000 lekë.

Vazhdon shlyerja e kredisë me këst 25 000 lekë. Detyrim i pashlyer në shumën 60 000 lekë.

Hua e marrë në shumën 5 milion lekë në pril të vitit 2013. Detyrim i shlyer në shumën 2000 000  lekë.

Detyrim financiar kundrejt një shoqërie për arsye të ndërrimit të makinës e cila është vlerësuar 34 000 euro.  Detyrim i shlyer në shumën 13  000 euro.

Bashkëshortja, shtëpi në Durrës, me sip.120 m2.

Bashkëshortja, llogari page në shumën 3 051 874 68 lekë.

Viti 2018

Shtëpi banimi 200 m2 me vlerë 5 milion lekë.

Automjet mercedez clas i blerë me kredi në shumën 20 000 euro.

Ka blerë 800 m2 toka arë në Skrapar me vlerë 400 000 lekë.

Të ardhura nga paga në shumën 1 555 787 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 756 288 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Kreshnik Braho në shumën 792 000 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Arbër Braho në shumën 864 000 lekë

 

Vazhdon shlyerja e kredisë me këst 25 000 lekë. Detyrim i pashlyer në shumën 120 000 lekë.

Detyrim financiar kundrejt një shoqërie për arsye të ndërrimit të makinës e cila është vlerësuar 34 000 euro.  Detyrim i shlyer në shumën 20 000 euro.

Bashkëshortja, shtëpi në Durrës, me sip.120 m2.

Bashkëshortja, llogari bankare në shumën 3 500 000 lekë.

Bashkëshortja, automjet Toyota, dhuratë nga bashkëshorti në shumën 3 000 euro.

Viti 2018 (Deklarata pas largimit nga funksioni)

Shtëpi banimi 200 m2 me vlerë 5 milion lekë.

Veturë Toyota e blerë në 2001 me vlerë 7 000 euro.

Veturë Mercedez 3200 blerë në 2017 me vlerë 34 000 euro.

Të ardhura nga paga në shumën 3 045 100 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 756 288 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit Kreshnik Braho në shumën 792 000 lekë.

Vazhdon shlyerja e kredisë me këst 25 000 lekë. Detyrim i pashlyer në shumën 25 000 lekë.

Huaja e marrë në shumën 5 milion lekë ndaj një shtetasi në vitin 2013. Detyrim i pashlyer në shumën 4 000 000 lekë.

Detyrim financiar kundrejt një shoqërie për arsye të ndërrimit të makinës e cila është vlerësuar 34 000 euro.  Detyrim i shlyer në shumën 6 000 euro.

Bashkëshortja, shtëpi në Durrës, me sip.120 m2.

Bashkëshortja, llogari bankare në shumën 3 056 619 19 lekë.

Djali, Kreshnik Braho, shtëpi banimi në Durrës me sip.70 m2, me vlerë 4 000 000 lekë.

Djali, Kreshnik Braho kredi në shumën 35 000 euro. Shlyer detyrimi në shumën 20 000 euro, ndërsa pashlyer detyrimi në shumën 15 000 euro./CNA.al

KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vetingu

Prokurori i dosjeve të nxehta para KPK-së/ Çfarë do të ndodhë me Besim Hajdarmatajn

Publikuar

-

Nga

Ish-kreu i Prokurorisë për Krimet e Rënda, Besim Hajdarmataj ka dalë sot në një seancë dëgjimore para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, ku do t’i nënshtrohet “filtrit” të Vettingut.

Trupa Gjykuese e cila do të bëjë rivlerësimin e Hajdarmatajt, përbëhet nga Brunilda Bekteshi, Roland Ilia dhe Suela Zhegu.

LDKPI ka sjellë një raport ku thuhet se Hajdarmataj ka deklarime të sakte, burime të ligjshme dhe nuk ka kryer fshehje të pasurisë.

Ndërsa KPK është shprehur se pas hetimeve ka figuruar se Hajdarmataj ka dy depozita bankare, një me 5 milionë dhe një tjetër me vlerë 1 milionë. Sipas KPK këto llogari e kanë burimin nga kursimet e pagës prej vitit 1997 deri në vitin 2016, duke deklaruar se deklarimet e tij përputhen.

Në llogari të Hajdarmataj janë edhe dy shuma parash , prej 6 mijë eurosh dhe 4 mijë paundësh  të dërguara nga i vëllai me banim në Angli. KPK deklaron se pas verifikimeve ka rezultuar se i vëllai figuron me punësim të ligjshëm në Angli duke i quajtur dhuratat të justifikuara.

LEXO EDHE:  “Lista e zezë” e Saimir Tahirit/ Kryegjyqtari i pasur, që s’u ndëshkua kurrë

Kujtojmë këtu se Hajdarmataj, është një ndër tre prokurorët që kohë më parë kërkuan arrestimin e sih-ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri.

Besim Hajdarmataj e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1999 dhe përgjatë 20 viteve, ai ka mbajtur poste drejtuese në Prokurorinë e Tropojës dhe të Kurbinit. Në maj 2015, ai u emërua prokuror në Prokurorinë e Krimeve të Rënda dhe një vit më vonë mori drejtimin e kësaj prokurorie.

Me ardhjen e Arta Markut në krye të Prokurorisë së Përgjithshme, Hajdarmataj u largua fillimisht nga posti i drejtuesit të Krimeve të Rënda dhe në shtator 2018 u komandua në Prokurorinë e Pogradecit. Ai e konsideroi transferimin të paligjshëm dhe me vendim të Gjykatës Administrative dhe më pas të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, u rikthye sërish si prokuror i Krimeve të Rënda./ CNA.al

Skeda e pasurisë së deklaruar/ Ish-kreu i Krimeve të Rënda, Besim Hajdarmataj përballet të hënën me Vetingun

Kryeprokurori i dosjeve të nxehta, i “pastrehë”/ Zbulohet pasuria e Hajdarmatajt

LEXO TE PLOTE

Kronika

Gara për kryeprokuror/ KLP s’bie dakord për rregulloren e renditjes së kandidatëve

Publikuar

-

Nga

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka shtyrë për në mbledhjen e ardhshme, miratimin e rregullores së pikëzimit për renditjen e kandidatëve për postin e Kryeprokurorit të ri.

Duke qënë se në mbledhjen e sotme nuk ka pasur një dakordësi mes anëtarëve të KLP-së sa i takon metodologjisë, kjo pikë e rendit të ditësh është shtyrë për në mbledhjen tjetër.

Kujtojmë këtu se sipas ligjit për organizimin dhe funksionimit të prokurorisë kriteret që vlerësohen janë; kriteret profesionale, morale, organizative e drejtuese dhe elemente plotësuese vlerësimit (tituj akademik, trajnime, gjuhë të huaja).

Pikëzimi është mjaft i rëndësishëm, pasi do të përcaktojë se kush do të jetë i pari në listën me tre kandidatët që do i dorëzohen Kuvendit për votim. Parlamenti më pas duhet që me shumicë votash të përzgjedhë një nga tre emrat e dërguara nga KLP.

LEXO EDHE:  “Lista e zezë” e Saimir Tahirit/ Kryegjyqtari i pasur, që s’u ndëshkua kurrë

Në rast se Kuvendi nuk zgjedh me votë mes tre kandidatëve, atëherë KLP emëron kandidatin i cili është renditur i pari në klasifikimin mes tre emrave.

Procesi për kandidatët është ende në apel, pasi Lulzim Alushi ka paditur vendimin e Këshillit të Lartë të Prokurorisë për skualifikimin që i bëri nga gara dhe ndërkohë Apeli administrativ i la afat deri më 14 tetor për të plotësuar padinë sipas kërkesave ligjore.

Në garë të kualifikuar deri tani për postin e Kryeprokurorit janë Olsian Çela, Arta Marku dhe Fatjona Memcaj. Në rendin e ditës në mbledhjen e sotme ishin edhe disa cështje të tjera që u miratuan./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Vetingu

Thyen rekordin me patundshmëri/ Gjyqtari i “mbytur” në pasuri, shmang përballjen me Vettingun

Publikuar

-

Nga

Ish-anëtari Këshillit të Lartë të Drejtësisë, sot gjyqtar Apeli Astrit Haxhialushi është dorëhequr nga detyra, duke shmangur kështu përballjen me Vettingun.

Haxhialushi ka paraqitur dorëheqjen në Presidencë dhe në KLGJ si dhe pranë KPK-së, me motivacionin se po largohet nga sistemi për arsye shëndetësore.

Kujtojmë këtu se Ish-anëtari i KLD-së, Astrit Haxhialushi, është pjesë e fazës së  dytë të Vettingut, por ende pa datë seance.

CNA.al ka zbardhur më parë pasurinë e Haxhialushit, i cili rezulton se ka pafund pasuri të patundshme, për të cilën thotë e ka trashëgimi.

Bëhet fjalë për prona në bregdet, Gjirin e Lalzit, në Durrës, në Karpen të Kavajës, por jo vetëm.

Sipas një vëzhgimi i bërë në Open Spending Albania, Haxhialushi, rezulton se është pronar i 47 ha pyll në Vorë, 62500 m2 truall i lirë në zonë rurale Vorë, 200 m2 truall në Shetaj Durrës, 58000 m2 ullishte Marqinet Tiranë, 26.19 m2 garazh në Tiranë, 280 m2 truall Karpen Kavajë, pronar i një toke e kompensuar me 4.600.000 lekë Kavajë, 47.5 m2 truall në Kavajë, ¼ e 38000 m2 në Shetaj Durrës si edhe një apartament në Tiranë me sipërfaqe 106.72m2. Kjo është ajo çfarë ai ka deklaruar me 23.03.2017.

LEXO EDHE:  “Lista e zezë” e Saimir Tahirit/ Kryegjyqtari i pasur, që s’u ndëshkua kurrë

Në linkun më poshtë pasuria e zbardhur e Haxhialushit:/ CNA.al

Thyen rekordin me patundshmëri/ Gjyqtari i Apelit me pasuri në katër qytete

 

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: