Connect with Us

Skandali/ Prostitucion në rrugët e Tiranës dhe fëmijë tutorë të nënës!

Denoncim

Skandali/ Prostitucion në rrugët e Tiranës dhe fëmijë tutorë të nënës!

Publikuar

-

Emisioni ‘Stop’ në Tv Klan ka denoncuar një rast skandaloz të prostituimit në një nga akset më kryesore të Tiranës. Përmes kameras së fshehtë, ‘Stop’ ka zbuluar se një grua ushtron aktivitetin ilegal pranë kompleksit malajzian tek kthesa e Kamzës.

Nga kjo situatë janë shqetësuar banorët, të cilët janë ankuar disa herë në polici, por nuk kanë marrë asnjë zgjidhje. Gjithçka ndodh si ritual i përnatshëm pas orës 22:30, nën hundën e policisë.

Ajo që e bën këtë ngjarje akoma më të rëndë, është prania e dy fëmijëve të mitur të gruas që prostituon në rrugë. Djali i madh i saj 12 vjeç, dhe i vogli 6 vjeç, shërben si tutor i vetë nënës së tij. Përmes kamerës së fshehtë, ‘Stop’ ka zbuluar se djali 12-vjeçar negocion me klientë të mundshëm dhe drejtues automjesh që ndalojnë aty për nënën e tij!

Banorët e zonës aty pranë, nën kushtet e anonimatit, thonë se kjo situatë është bërë shqetësuese.

Banore: ‘Unë jam një banore e kompleksit malajzian përballë Casa Italia. Si banorë këtu janë 2 mijë vetë që kanë të njëjtin shqetësim. Jemi drejtuar në polici disa herë. Është një zonjë me dy fëmijë të mitur që vjen pas orës 22:30 dhe pret klientët e saj këtu. Fëmijët janë njëri rreth moshës 12 vjeç, vajza është 7 vjeç. Fëmija 12 vjeç bën tutorin e nënës. Këtu mblidhen makina pafund, bërtasin, fëmijët qajnë. Ndonjëherë klienti nuk i jep lekët, zihen me grushte, shahen, ofendohen. Kemi frikë të dalim poshtë’.

Banore: ‘Jam në kat të parë, i ndjej zhurmat. Nuk dalim dot jashtë. Na vijnë fëmijë vonë natën, ne duhet të dalim t’i presim. Është bërë jetë e pajetueshme në këtë zonë këtu. Ky fenomen po ndodh për rreth gati 1 vit’.

Një person i infiltruar i ‘Stop’, që shfaqej si klient, ka zbërthyer përmes kamerës së fshehtë të gjithë këtë aktivitet kriminal. Pak metra më tutje qëndron një patrullë policie, e cila nuk ndërhyn por qëndron në distancë. Zonja që prostituon thotë se i njeh policët dhe nuk i shkaktojnë probleme.

Qytetari– Çakmak!

Qytetari– Na trëmbe me k’ta policat.

Qytetari– Çakmak!

Gruaja– Si, si?

Qytetari– Çakmak!

Gruaja– Ça më thua mua re?! Ku ikën ata? (Pyet për policët)

Qytetari– Lë, se kemi hallin e policisë!

Gruaja– I njof ata unë, po hë…!

Djali– Ma jep një cigare!

Qytetari– Të jap unë një cigare, po ik gjemë një çakmak!

Qytetari– Fëmijët e tu janë ata?

Gruaja– Po!

Qytetari– Çuna i ke të dy?

Gruaja– Po!

Qytetari– Sa vjeç janë?

Gruaja– 12, 6!

Djali 2- Iku policia? Shif njëherë!

Qytetari– Jo mo, k’tu janë. K’shu vijnë për ditë k’ta? (Policët)

Qytetari– K’shu vijnë k’ta?

Djali 2- Rrijnë këtej.

Qytetari– Ti, si e ke emrin ti, Ronaldo?

Djali 2 – Bledi!

Qytetari– Bledi, ta gëzosh! Flokët i paske yll fare. Do më gjesh noi çakmak?

Djali 2- Nuk e di ku ka, as ai s’kishte.

Qytetari– Po kujt ia dhe atë cigaren ti?

Djali 2- Kë?

Qytetari– Cigaren, kujt ia dha ai?

Djali 2- Më duket, se ia dha atij atje.

Qytetari– Ah, policit, hë?

Djali 2– Policit, policit, policit…

Qytetari– Po pra. janë dy.

Qytetari– Hë rrushi ngrije edhe çikë, ngrije, po për të kërcyer, kërcen?

Djali 2- S’paska pyetje hë xhaxh…(nuk kuptohet mirë)

Gruaja– Po ti më shumë pyet, sesa…. (Nuk dëgjohet)

Qytetari– Hë 50 mijë lekë!

Gruaja– Pastaj, do punoj çikë unë dhe pastaj më vonë.

Qytetari– Hë, më vonë, të vij më vonë unë, 50 mijë lekë?

Gruaja– Hë!

Qytetari– Në rregull!

Gruaja– Pse nuk më jep 100 mijë lekë ti mua dhe të shkojmë në vendet më të bukura edhe të rrij unë sa të dush ti, kurse këtu s’është’noi gjë kush e di, s’po të kërkoj noi gjë të madhe…

Gruaja– E kupton ti?

Qytetari– Vetëm një të prishur e ke 30 mijë lekë ti?

Gruaja– Jo, 10 të prishur…

Qytetari– Hë? Hë, se s’po tallem!

Gruaja– Oooooooo….

Qytetari– Vetëm një të prishur do marrësh 30 mijë lekë?! Po janë shumë!

Gruaja-….

Qytetari– Ti je dhe me taka.

Gruaja– Hajt!

Qytetari– Hë, se jemi andej ne!

Gruaja– Hajde k’tej!

Qytetari– Ku do vemë?

Qytetari– Po jemi andej më…

Gruaja: Po me rrushi, hajde futemi këtu!

Qytetari– Po!

Gruaja– Hajd, se jemi aty!

Qytetari– Po fëmijët? Se mos na vijnë këtej fëmijët..?!

Gruaja– Nuk vijnë, jo!

Qytetari- Po nuk do vish, se jemi me çunat atje më?

LEXO EDHE:  Rriten në mënyrë drastike çmimet/Apartamentet në Tiranë më të shtrenjtat në rajon 

Gruaja- Po hajd mbarojmë punë, ku do vesh ti?

Qytetari- Po prezervativ ke ti?

Gruaja- Ca ra buzëkuqi?

Qytetari- Ke prezervativ ti?

Gruaja- Kam!

Qytetari- Hë?

Gruaja- Kam!

Qytetari- Po për ata?

Gruaja– Edhe për ata, s’kam ble dhe aq shumë, kam kam, 3 veta ,4…,kam.

Gruaja– Hë mo, hajt ktu!

Qytetari- Ec pra, futu para ti, ça rri?!

Banorët thonë se kanë lajmëruar disa herë policinë, por patrulla vjen, bisedon me gruan që prostiuon në rrugë dhe largohet.

Banore: ‘Kam lajmëruar disa herë policinë, kam shprehur këtë shqetësim dhe e vetmja gjë që kanë bërë, kanë ardhur, kanë bërë pak muhabet edhe kanë ikur. Zonja vazhdonte të njëjtën situatë’.

Telefonata 1

Denoncuesja- Kam lajmëruar disa herë policinë, kam shprehur këtë shqetësim dhe e vetmja gjë, që kanë bërë, kanë ardhur kanë bërë pak muhabet edhe kanë ikur. Zonja vazhdon të njëjtën situatë.

Denoncuesja- (Flet në telefon me policinë) Kam marrë disa herë për të njëjtin shqetësim me këtë zonjën k’tu, që del me dy fëmijët e mitur dhe prostituon këtu. A mund ta di, mund ta zgjidhni pak këtë çështje ju lutem, se është bërë shumë e bezdisur?

Policia- Tashi, ku është fiks ajo aty? Ca vendi, se ndahen ato, një pjesë e ka komisariati 3 një pjesë 6-ta, kshuqë, na ço çikë atë, ku është ajo.

Denoncuesja- Fiks, fiks sa futesh tek kompleksi ‘Malejzian’ tek dy portat e mëdhaja, që janë që janë përballë ‘Casa Italias’. Por ju lutem të merren masa, jo vini të bëni pak muhabet dhe të ikni!

Telefonata 2

Policia- Policia e shtetit Tiranë, më thuaj!

Denoncuesja- Alo, mirëmbrëma! Alo mirëmbrëma!

Policia- Mirëmbrëma zonjë! Më thuaj!

Denoncuesja- Jam k’tu te kompleksi ‘Malajzian’ përballë ‘Casa Italias’. Është një zonjë këtu me nja dy fëmijë të mitur edhe po na shqetëson, që bën prostitutën këtuja. Të lutem a mund të vini t’ma, t’na i nxirrni jashtë, se neve nuk mund të flemë dot gjumë, ora 12 e natës tashi.

Policia- Te ‘Malajziani’?

Denoncuesja- Po te ‘Malajziani’, ke femrën aty me dy fëmijë të mitur, edhe po na shqetëson, po na bën zhurmë.

Psikologia Denada Toçe thotë për ‘Stop’ se ky është një rast skandaloz, aq më tepër që ndodh në prani të dy fëmijëve të gruas në fjalë. Ajo shprehet se shteti duhet të marrë masa për dy të miturit, në mënyrë që ata të socializohen, por edhe për vetë gruan që prostituohen duhet të ofrohet përkujdesje.

Psikologia Denada Toçe: ‘Gjithë vlerësimin maksimal që unë kam që Stopi sjell në sytë e qytetarëve denoncime ose sjell jetën reale që ekziston përtej portave tona, dhe ne nuk kemi sot një zgjidhje sepse vetë ne nuk po e njohim si po funksionon ky shtet. Ky rast ose ky fenomen kërkon një trajtim afatgjatë dhe rehabilitues të fëmijëve, të cilët kanë një tjetër koncept për jetën, që mund të fitojnë para dhe nëpërmjet abuzimit të nënës. Dhe vetëm akti i abuzimit që ata kanë parë dhe me sytë e tyre është një akt traumatik. Ata e perceptojnë si fenomen ‘normal’ se është bërë rutinë, por me kalimin e kohës kjo situatë kthehet në traumatike. Kur të kuptohet nga fëmijët, nëse do arrihet të kuptohet, dhe t’i prezantohet një tjetër model perspektive, fëmijët do ta perceptojnë si një akt traumatik. Dhe nuk e dimë nëse këta fëmijë do përfitojnë nga kjo e ardhmja ndryshe, dhe një perspektivë edukimi të një tjetër natyre.

Nëse do përfitonin nga kjo do ishte fat i madh, por midis një situate shumë kaotike që ofrojnë institucionet shtetërore, është luks të mendosh që këta do ta përfitonin këtë lloj ndihme, këtë lloj trajtimi dhe këtë lloj rehabilitimi. Për momentin rekomandohet që nëna të mund të përfshihet në një situatë rehabilitimi vetë. Shteti të mund të ndërhyjë në situatën dhe në gjendjen socio-ekonomike të saj, të mund të ndërhyjë në rehabilitimin e fëmijëve, të ndërhyjë që këta fëmijë të mund të rehabilitohen, por e vetmja mundësi që ne kemi është që t’ia heqim nënës fëmijën dhe t’i çojmë në institucion. Dhe nuk jam e sigurtë nëse vetë institucioni do jetë abuzim apo jo për fëmijën. Nuk jam e sigurtë që institucioni do jetë mënyra e rehabilitimit të tyre. Jemi në një udhëkryq dhe në një ngërç shumë të madh që është institucional që fillon që nga institucioni familje dhe deri tek institucioni shtet’.  /tvklan.al

 

KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denoncim

Ikën babai emërohet i biri në krye të AMA-s/ Presim pergjigje nga dy institucione rehabilitimi për drogërat e forta

Publikuar

-

Nga

Maklen Misha, djali i Pirro Mishës, po projektohet të jetë në krye të Autoritetit të Mediave Audiovizive(AMA). Në funksion të këtij emërimi pak më parë ka dhenë dorëheqjen nga qënia pjesë e Bordit të AMA-s, babai i tij, ndërkohë që në prapaskenë, këtë javë po përgatiten letrat për ti përcjellë në Kuvend, i cili është dhe institucioni që miraton emërimin.

Denoncimi vjen nga ish Kryeministri Sali Berisha, nëpërmjet një postimi në faqen e tij në rrjetet sociale.

“Iken babai emerohet i biri!”, e nis postimin Berisha, duke vijuar:

“Edvin Mafia dhe Lal Plehu emerojne Maklen Mishen, shkruesin e fjalimeve te ketij te fundit, per kryetar te AMA!

Babi Pirro, anetar bordi te AMA jep doreheqjen per ti hapur vendin djalit te vet!

Lexoni mesazhet e qytetareve dixhital. sb

“Pershendetje Doktor. Po Ju nis nje info ne lidhje me zhvillimet e fundit tek AMA.

Kete jave po pergatitet kandidatura e Maklen Mishes, per tu derguar se shpejti ne Kuvend per tu emeruar kryetar i AMA. Maklen Misha ka punuar deri para pak muajsh ne Bashkine e Tiranes (ku bente fjalimet e Erion Veliaj) dhe tani punon drejtues i nje fondacioni dhe keshilltar i jashtem i Ministres se Mbrojtjes.

Piro Misha (babai i Maklenit) e la detyren si anetar i bordit te AMA para 1 muaji. Pra iken babai dhe tani vjen i biri ne krye.

Rama po kerkon kontroll te plote tek AMA, me qellim pergatitjen per sulmin e rradhes ndaj medias dhe portaleve ndaj te cilave ka pergatitur ligjin special per censure. Nderkohe mbetemi ne pritje te kthim pergjigjes nga dy institucione rehabilitimi per drogerat e forta ne Hollande per Mishen dhe do ju shkruajme serisht”

2-

“I dashur Doktor Berisha ! Çuditë nuk kanë të sosur në vendin tonë të mjerë! E keqja ska fund! Ai që njihej në lidhje të shkrimtarve si spiun i sigurimit të shtetit , Pirro Misha ,aqsa shkrimtari ynë i madh Ismail Kadare e bëri personazh tek romani Hija, duke i dhënë në liber rrolin që kishte në jetë , u bë drejtor i Bibliotekes Kombetare nga anetar i bordit te AMA! Projekte të medha financiare janë në plan! Spostimi i Bibliotekes kombetare tek garda, miliona euro, destinacioni i ri i asaj pjese te pallatit të kultures per biznes, projekti i dixhitizimit , pra kudo para, para, para! Pirro Misha benjamini sorosian, gjuetari i çdo ptojekti , miku i vjeter i Linda Rames strehues i saj tek Sorosi dikur,sot shperblehet duke u gjindur ne qender te qarkullimit te parave te taksapaguesve shqiptare! Po nesë do ishte vetem kaq gjysma e te keqes! Ka edhe më! Me bekimin e Ben Blushit,Linda Rama, Endri Fuga te cilet merren me propoganden e fshehte dhe te hapur te Edi Rames po pergatiten të çojnë një kamerier të ri në krye të Autoritetit te Medjave Audiovizive, AMA ! Kush është ky do thoni ju? Maklen Misha sugari i sugarit siç thoni ju, djali i Pirro Mishes, i cili deri dje ka punuar ne Bashkine e Tiranes. dhe aktualisht keshilltar i Ministres se Mbrojtjes! Nepotizem dhe trashegimi! Iken baba e sjell djalin ! Baba drejtor i Bibliotekes Kombetare i biri Kryetar i AMA hajde shtet hajde !Kjo vegel e re në krye të Ames shpreh natyren e ketij shteti, nepotizem, lidhje familjare, dore ne thesin e parave! Une qe ju shkruaj jam pjese e stafit të Kryeministrise dhe keto i di me siguri, me eshte neveritur vetja po tani sjam me as ai qe ik as ai qe rri! Ju jeni i vetmi ze ne kete vend qe mund te shqiptoni pa frike disa te verteta! Maklen Misha ne krye te AMA duhet per te kontrollluar mediat e portalet, per te iniciuar ligjin e ri te censures! Ju lutem mos ma nxirrni numrin se me merrni ne qafe! Me respekt !”/CNA.al

LEXO TE PLOTE

Denoncim

Skandal në burgun e Peqinit/ 2 mijë euro rryshfet për operacionin e të dënuarit

Publikuar

-

Nga

Një investigim disa javor i emisionit “Fiks Fare” zbuloi korrupsionin e zyrtarëve të një burgu. Drejtorë burgjesh, shefa policie, gardianë dhe mjekë bashkëpunojnë me njëri tjetrin që të “lejojnë” një të burgosur të bëjë operacion. Dhe, e gjitha kjo, kundrejt një ryshfeti prej 2 mijë eurosh. Këta zyrtarë i zvarritën prej disa vitesh operacionin, duke rrezikuar që i burgosuri të mbetej i paralizuar. Me zë dhe figurë, “Fiks Fare” faktoi se këta zyrtarë i shtynë operacionin, vetëm e vetëm që ta “detyronin” që të paguante ryshfetin.

Nga kabina e burgut, i burgosuri tha se prej disa vitesh vuan dënimin për një krim. “Jam dënuar me 20 vite burg. Kur kam qenë në paraburgim, kam thyer këmbën. Kam bërë operacion dhe shkoi çdo gjë në rregull. E kam ndjekur sipas kartelës, konsultat, të gjitha. Mbushi një farë kohe, dy vjet sa e ka kjo, duhet të hiqja vidat, pllakat. Janë disa vida, se unë kam thyer kaviljen, janë disa shtiza, që ato duhen hequr pa mbushur dy vjet, për arsye që nuk duhet t’i zërë mishi” thotë ai.

Më tej shtoi se ka folur me doktorin e burgut Eduart Ruçi. “Më thotë do të çoj sot, do të çoj nesër. Prit një çik, prit një çik. Është çik dallaveraxhi ai. Jo këtë javë, jo të ngrohet koha, të ftohet koha. Si përfundim ma nxori urdhrin para dy javësh, për të bërë grafinë dhe konsultën. Vajta unë në Elbasan për të bërë konsultën, siç kishte dalë urdhri, edhe bëj grafinë unë dhe më thotë doktori si ke ecur ti dy vite. I thash unë s’kam mbushur kohën, s’më kanë sjellë këta. Jo më tha, njëra vidë ty të është hyrë në kockë. Kjo ka dashur hequr para kohe tha, kjo vida. Duhen hequr edhe këto shtizat tha” vijoi më tej ai, ndërsa shtoi se doktori i burgut i bëri me disa se nëse doktori i Elbasanit e merr përsipër kryerjen e operacionit, ai ka të drejtë ta bëjë ku të dojë ai.

“Nëse ai ta merr ty përsipër, ne do të bëjmë procedurat. Do shkosh në Spital të Burgut, në Spital të Burgut do të japim QSUT-në. Unë kam dy javë që nuk më jep njeri shpjegim. Ku di unë ça procedurash bëjnë. Jo do të çojnë në Tiranë, ku di unë ça marrëveshje, janë kokrra e dallaveres. Me pak fjalë, sa kuptova unë nga një gardian tjetër tha, jepi ndonjë lekë doktorit dhe e bën doktori atë pastaj” pohoi i burgosuri, ndërsa tha se do të takohet me mjekun dhe do na marrë sërish në telefon. Dy ditë më pas, i burgosuri telefonoi sërish redaksinë e “Fiks Fare” dhe tha se takimi mirë shkoi. “Ti duhet ta kishe takuar doktorin, ti kishe çuar njeri doktorit të Elbasanit. Ishte muhabeti që ta takojë njeri para se të bëhet operacioni, pastaj të më takojë njeri mua,mbase flas unë me drejtorë, me këto… Më tha një numër telefoni mua ai. Diçka, unë rri në Durrës, mund të më takojë një njeri tha” përfundoi i burgosuri.

Më pas, një bashkëpunëtor i “Fiks Fare” takon mjekun e burgut, Eduart Ruçi, i cili fillimisht është pak skeptik. Ai dyshon dhe, në takimin e parë, vetëm sa interesohet për bashkëpunëtorin e “Fiks Fare”. Pasi bëhet i besueshëm, mjeku i thotë se do e telefonojë sërish dy ditë më vonë, pasi të ketë vizituar më parë të dënuarin.

Pas dy ditësh, bashkëpunëtori i “Fiks Fare” dhe mjeku takohen në afërsi të Spitalit Ushtarak në Tiranë. Mjeku bën disa lëvizje, bën telefonata me doktorin në Elbasan, i cili nuk ia merr përsipër operacionin. Më pas, shkon te takojë një mjek në Spitalin Ushtarak dhe më pas, i thotë bashkëpunëtorit se “për 2 mijë euro” bëhet operacioni. Ai thotë se në këtë “lojë” nuk është i vetëm, por është edhe drejtori i burgut, shefi i policisë, madje edhe gardianë.

***

TAKIMI I PARË

(MES BASHKËPUNËTORIT TË “FIKS FARE” DHE MJEKUT EDUART RUÇI)

Fiksi – Si je?

Mjeku i burgut – Mirë. I Elbasanit je apo?

Fiksi – L… Më ka rënë në qafë, se s’jam marrë ndonjëherë më të mo burrë.

Mjeku i burgut – I kena çu! Dy tre herë i kena çu, po s’po e bëjnë (operacion). E kemi çuar për konsulta

Fiksi – Kë duhet të takojë mo burrë i dheut?

Mjeku i burgut – Ça lidhje ke me të? Me …?

Fiksi – Unë e kam çun teze.

Mjeku i burgut – Si e ke emrin ti?

Fiksi – A… K…

Mjeku i burgut – Të flasim me doktorë atje, ta çojmë.

Fiksi – Ai më tha do iki nesër, tani, unë të them hapur, s’dua të merrem me shumë… unë flas hapur.

Mjeku i burgut – Ça ka vrarë ai?

Fiksi – Komshi të vetë ka vrarë me të atin… Problemi është te këto…

Mjeku i burgut – I janë këputur ca vida atij.

Fiksi – Po pra. Unë të them hapur, kaq këtu, kaq atje… I mbyll! Mua më ka zënë dhe ty të ka zënë se e kë për detyrë.

Mjeku i burgut – Deri ça ditë je këtu the?

Fiksi – Unë deri në 20 (nëntor) jam.

Mjeku i burgut – Nesër do të shkoj ta vizitoj, se e kemi lënë nesër. Dhe pasnesër, pastaj po ashtu takohemi pimë ndonjë kafe. Nga ç’vend është ai, nga ç’vend i …? Nga …?

Fiksi – Jo re, nga …

Mjeku i burgut – …! Mbasnesër bëjmë muhabetet. Unë e kam ndihmu sepse…

Fiksi – Më ka thënë… Unë them këtë…

Mjeku i burgut – Unë e kam detyrim ligjor me e ndihmu. Po gjë tjetër ka pengesa, ka vështirësi.

Fiksi – Më thuaj kaq, troç. Unë i kam për veten time, thuaj. Ti tërheq lekët t’i jap, të iki në punën time.

Mjeku i burgut – Tashti të lëvizi unë?

Fiksi – Po.

Mjeku i burgut – Hajde gjithë të mirat.

TAKIMI I DYTË

Mjeku i burgut – Unë tani e gjeta numrin e atij mjekut. Unë isha dje e vizitova. Pastaj e gjeta numrin e atij, ma solli një shok, doktorit ishalla…

Fiksi – Mua fol vetëm kaq, troç. Merru me mua, të iki në punën time. Nuk kam kohë me u marrë, të flasim hapur.

Mjeku i burgut – Ku e di unë sesa japin… sa ta kesh. Bisedoje me ta, as unë nuk e di. Atje te shëndetësia ku jam unë, do policia, do drejtori. Do ndahen. Pastaj më mbrapa ça do operohet atje ai, do kthej…

Fiksi – Ti më thuaj…

Mjeku i burgut – Ndaje mendjen.

LEXO EDHE:  Tiranë/Eksploziv në një dyqan rrobash

LEXO EDHE:  Video-Pamje të frikshme nga laboratori në Tiranë/Çfarë konsumojmë

Fiksi – Ti më thuaj (shumën)?

Mjeku i burgut – Bën vaki të them shumë, bën vaki të them pak, ku e di unë…

Fiksi – Joo, doktor për këtu nuk e di…

Mjeku i burgut – Sa, qysh, taksë…

Fiksi – Jo, jo. Mua më thuaj zotni, kaq më bën në total.

(Flet në telefon me doktor Nelin)

Mjeku i burgut – Alo, doktor Neli si je? Mirë je? Unë jam doktor Eduart Ruçi, doktor i Burgut të Peqinit. Kam sjellë një për konsultë … aty, që ka atë për heqjen e protezës më duket aty, që kishte bërë një konsultë. Pse, s’ka aty? Fole ti me ndonjë? Ok, të përshëndes, gjithë të mirat! Nuk e mori përsipër ky (doktori i Elbasanit). Ky që e ka vizitu, nuk e mora thotë se skam kohë, duhet te Spitali i Burgut në Tiranë. Ta shtrojmë atje te Spitali i Burgut dhe Spitali i Burgut ta sjelli këtu, është më keq. Këta duan 1500 euro për me e shtru. Fola këtu në prezencë. Ndajeni mendjen sa e keni bërë.

Fiksi – Jo, jo, jo.

Mjeku i burgut – Te unë s’humb gjo. Nëse do realizohet, realizohet. Në qoftë s’hy, unë t’ja lë burrit të huaj atje ku të më thotë, ose hajde prapë. Se nuk kam qejf këtë histori. Kam shtru në Spital të Burgut, te 1500 euro kanë dhënë. Veç me marrë doktorat, me marrë doktorat, me mor andej e këndej.

Fiksi – Atëherë, më thuaj…

Mjeku i burgut – Po të ishte në Elbasan, e kisha më shumë qejf atje se shkonte më pak, një rrugë, ashtu…

Fiksi – Më thuaj, 5 lekë, 10 lekë, për 1 ditë ose 2, 1 javë, 1 muaj.

Mjeku i burgut – Po s’e di as unë, se duhet me taku 7 veta. Me taku të gjithë, kështu. Dhe unë nuk e dijsha kush je, se këto punë janë me zarar. U sigurova, e thirra (të burgosurin). I thash më ka ardhur filani, më tha emrin A. K. Më tha kushëriri im që rri dhe gruaja ime dhe njerëzit e mi andej. Atëherë unë u qetësova, se s’di si me të fol, se kjo punë është me zarar o burrë. Se bën me të ndihmu… Se sa më bën mua puna dhe karriera, s’më bën mua ato lekët. Unë dua të dal andej me ashtu doktorët, sa kshu, hajt shëndet.

Fiksi – Atëherë sa?

Mjeku i burgut – Ku di unë, 100 euro më pak, 100 euro më shumë, se s’jam tu bë llafe, se ti ke me e ndihmu. Se s’kam hyrë unë të fitoj për vete.

Fiksi – Më thuaj kaq bën, kaq! Shqip. Unë përgjigjem.

Mjeku i burgut – Ti me the, prandaj erdha unë këtu, kastile.

Flet sërish në telefon

Mjeku i burgut – Ku je Oljo, je këtu te puna? Edi, Edi jam ooo! Ça kati e ke? Te recepsioni apo te ortopedia? Ortopedinë e di unë o vllai. Hajt, hajt çiao. Do më presësh këtu, të shkoj njëherë unë atje?

Fiksi – Po, po.

Mjeku i burgut shkon në Spitalin Ushtarak (Pas disa minutash…)

Mjeku i burgut – Këtu e bëjnë ata (në Spital Ushtarak), fola me e planifiku po problemi është se këtu s’e di a e ruajnë dot policia. Vjen tjetri e ta vret aty, a e merr vesh? Është problem

Mjeku i burgut – Mund të rrijë dhe shumë pak , le të vijë atje, e mor andej unë (Spitalin e Elbasanit) po…

Mjeku i burgut – Kur do ikësh ti njëherë për Itali?

Fiksi – Unë me 20 du me ik

Mjeku i burgut – 20 nëntor

Fiksi – më ka zënë e s’kam nga iki

Mjeku i burgut – A fol me atë ti (të dënuarin),të merr në telefon ?Foli se bën ndonjë gafë ndonjëherë ai, është mes njerëzve atje dhe thonë shko tako atë,punë lekësh,fillojnë e bëjnë ëëë do marrësh ndonjë lekë. Se s’e kuptojnë këtë të dënumit, janë jashtë realitetit

Mjeku i burgut – (Flet në tel ) O Mond a ike?CA më përzune mu? Këtu te kafja erdha, hë mo mbrapa ke parkingu. Ku jashtë o burrë? Po s’kemi një parking atje, e kena lon makinën këtu.

Fiksi – Kush ishte doktori?

Mjeku i burgut – Se unë e planifikoj këtu,nxjerr pordhë policia atje se u shkon menja kan morr leke, kan mor ato..

Fiksi – Po.

Mjeku i burgut – Edhe thonë nuk e çoj sot dot,por e kam planifiku. E mor atje, e çoj në spital të burgut, thonë prit se do e mbajmë sonte këtu, s’e bijmë sonte atje. Prandaj s’e mor dot përsipër. Unë zakonisht, p.sh marr ndonjë kafe kështu e i çoj, merren vetë njerëzit, unë bëj lidhjet. Po të rri unë e të merrem pastaj unë …

Fiksi – Unë nuk di kë me taku mor burrë.

Mjeku i burgut – Deri me 20 që je ti këtu, do merrem unë me këtë punë, t’a planifikoj e të thom unë pastaj.

Mjeku i burgut – Ato janë 1,2,3 katër vende me dhënë.

Fiksi – Jam i detyruar, i kam hyrë kësaj valleje

Mjeku – Ke terezi me shku 2000 operacioni euro me pagu?

Fiksi – Ça të bëj?

Mjeku i burgut – Thuaj atij të mos llapi atje se janë shumë ( flet për të burgosurin, të mos tregoi ). Të mbaroi hallin tan, ti e di shumë mirë s’merrem hiç. Ban kafja ime kaq po desh ene shnet. Nuk rri unë të marr koston e kërkujt.

Fiksi – E zgjidh unë këtë muhabet. Nuk dua ta marr vesh njeri.

Mjeku i burgut – Se ata e kanë humbur realitetin, jo se ata e bëjnë me të keqe. Ata e bëjnë si pa të keqe ha mo se i dhashë kaq doktorit, mbaroi punë. Do flas unë me ato shokët. Kam hallin të bëj kokë më kokë, të bien dakord. Pastaj edhe të thonë pastaj e drejtoj vetë atë unë. S’e bëj sot, pas tre ditësh. unë them të bien dakord.

Fiksi – Atëherë do më thuash një llaf kur i takon e më kthe përgjigje, më thuaj çmimin

Mjeku i burgut –Unë për 2 – 3 ditë takohemi.

Fiksi – PO, e vendosim. Atëherë të përgatitem, që t’i jap në dorë, të përgatitem sa më shkon afërsish, me plus minus. Ke 2000 euroshi më the?

Mjeku i burgut – Them unë kot unë një minimale po nuk e di me të bo llogaritë.

Fiksi – Bëj llogaritë më thuaj troç. Të mbeta borxh ti sjellë brenda ditës.

Mjeku i burgut – Nuk e di unë a do ngelësh ti borxh a do të ngelem unë borxh./Tch

 

LEXO TE PLOTE

Denoncim

Denoncimi/ Nuk i dha votën, kryebashkiakja socialiste i shemb shtëpinë qytetarit

Publikuar

-

Nga

Ish kryeministri Sali Berisha ka bërë publik mesazhin e një qytetari i cili denoncon kryebashkiaken e Roskovecit Majlinda Bufi, se ka bllokuar të gjitha legalizimet për simpatizantët e PD në këtë qytet, ndërsa një tjetri po i shemb banesën tre kat, pasi nuk i dha votëm më 30 qershor.

“Ndrikulla e Rroskovecit prish objektet atyre qe nuk votuan ne zgjedhjet moniste! sb

Doktor në fillim ju uroj shëndet,dua të ndaj me ju një shqetësim dhe një padrejtësi të madhë që bënë kryetarja e bashkisë së rroskovecit, ka bllokuar me qëllime legalizimet dhe po eleminon të gjithë simpatizantët e PD.nje gje e tillë po indoth një tregtari vetëm pse kundërshtoj atë në votimet e qershorit po i prish objektin tre katesh të cilin e ka te legalizuar e te hipotekuar ,kur të njëjtën kohë të gjitha objektet përreth janë të gjitha pa dekumenta është gjëja më poshtër që mund t’i behet një njeriu, doktor kryetarja jonë nuk është njëri por një xhelatë që i ka vënë tmerrin popullit të rroskovecit, ju lutem doktor na ndihmoni që të shpëtojmë nga kjo mostër , edhe unë që po shkruaj kamë frikë se po e mori vesh ajo mostra do të hakmerret prandaj ju lutem anonim ,me respekt dhe ju uroj shëndet”, shkruhet në denoncimin e Berishës./CNA.al

LEXO TE PLOTE