Connect with Us

Zhvatësit e Qeverisë/ Si grabiten taksat e shqiptarëve nëpërmjet zëvendësministrave?

Lajm i Rekomanduar

Zhvatësit e Qeverisë/ Si grabiten taksat e shqiptarëve nëpërmjet zëvendësministrave?

Publikuar

-

qeveria e re Rama3 ne elbasan

Qeveria e Shqipërisë është e strëmbushur me zëvendësministra që më shumë se bëjnë punë zhvasin taksat tona.

Pavarësisht se janë të shumtë në numër ata qëndrojnë në hije, duke mos u ditur si janë katapultuar nëpër ministri dhe se çfarë pasurie kanë.

Ashtu si për ministrat CNA.al do të kalojë në filtër edhe zëvendësministrat për të vijuar më tej edhe pjesën tjetër të stafit që nga drejtorët e me radhë.

Qytetarët kanë të drejtë të dinë se kush paguhet me taksat e tyre dhe çfarë bëjnë në të vërtetë nëpër ministri, të ashtuquajturit zëvendës.

Elton Haxhi
               Elton Haxhi

Sot, në filtër do të kalojë zëvendësministri i Financave dhe Ekonomisë, Elton Haxhi. Ky i fundit ka qenë edhe anëtar i Këshillit Kombëtar Tatimor si dhe themelues dhe drejtues i një shoqërie të njohur auditimi ndërsa më herët ka punuar për kompani ndërkombëtare të fushës së auditimit.

Por, çfarë bën Haxhi në Ministrinë e Financave. Thjesht shton të ardhurat e tij, derisa zhvaten taksat e qytetarëve.

Në deklarimin e pasurisë që CNA.al ka marrë pranë ILDKPKI-së, rezulton se Haxhi ka përfituar, në formën e shpërblimit për përdorim makine nga Ministria e Financave në shumat 21 250 lekë dhe 153 000 lekë.

Pa llogaritur honoraret dhe dietat, vetëm pagë ai merr 1 393 766 lekë.

Ndërkohë që rezulton se ka tre apartamente, që kushtojnë, nga 81.760 USD, 190.000 Euro dhe 104,640 euro. Vetëm një vend parkimi e ka blerë 25.000 Euro. Këto pasuri ai i ka deklaruar në vitin 2017 para se të m Ndërsa bashkëshortja e tij rezulton e punësuar në Bankën e Shqipërisë.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga zëvendësministri Haxhi.

Viti 2017 (Deklarata fillestare)

Apartament banimi me sipërfaqe 102,2 m2, me kontratë blerje.

Burimi: pjesërisht me kursime familjare dhe pjesërisht me kredi në vlerën 5.400.000 lekë marrë nga bashkëshortja. Vlera totale është shumën 81.760 USD.

Apartament banimi me sip.102,2 m2. Burimi: 60.000 Euro nga kursimet familjare dhe 130.000 Euro me kredi. Vlera totale është 190.000 Euro.

Apartament sipas kontrates së sipërmarrjes me dt 24/10/2016, me vlerë 104,640 euro, nga të cilat paguar sipas kushteve të kontrates 30%. Burimi: 15.000 euro nga kursimet familjare dhe 16.392 Euro kredi. Janë pagura 31,392 Euro

Vend parkim makine në nëntokë me vlerë 25.000 Euro. Burimi:blerë me kursimet familjare.

Autoveturë tip Smart, prodhim i vitit 2000, blere me kursimet familjare. Vlera 4 000 euro.

Kuota në kapitalin e shoqërisë Baker Tilly Albania. Vlera 3 000 000 lekë.

Llogari rrjedhëse, në shumën 1 789 211 lekë.

Llogari rrjedhëse, në shumën 6 728 euro.

Kartë krediti, 232 lekë.

Gjendje likuidimesh në kesh në shumën 1 400 000 lekë.

Paga si administrator i shoqërisë Baker Tilly Albania, 1 420 350 lekë.

Të ardhura të pritshme nga dividenti për t’u marrë nga shoqëria Baker Tilly Albania, në shumën 7 140 000 lekë.

Të ardhura të pritshme nga shitja e 80% të kuotave  në shoqërinë Baker Tilly Albania, në shumën 2 400 000.

Kredi afatgjatë vlera, 130 000 euro, me këst mujor 836.56 euro, marrë në 9.12.2016 deri me 9.12.2032, me interes 2%. Shuma e pashlyer është 123 754 euro.

Kartë krediti, 371 euro.

Gjendje llogarie e bashkëshortes në vlerën 695 lekë.

Llogari rrjedhëse  e bashkëshortes-319 932 lekë.

Llogari rrjedhëse  e bashkëshortes në shumën 13 44 euro.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 2 108 234 lekë.

Të ardhura nga shpërblimi në BSH, në shumën 457 222 lekë.

Të ardhura nga aktiviteti AF Consulting, 3 500 000 lekë.

Viti 2017 (Deklarata vjetore)

Pakësim kuota në kapitalin e shoqërisë Baker Tilly Albania – 3 000 000 lekë.

Llogari rrjedhëse  në shumën -110 000 lekë.

Llogari rrjedhëse  në shumën 17 467 euro.

Llogari rrjedhëse  në shumën 4 381 514 lekë.

Kartë krediti, -232 euro.

Paga si zv.Ministër i Ekonomisë dhe Financave në shumën, 195 093 lekë.

Shpërblim për përdorim makine nga Ministria e Financave në shumën 21 250 lekë.

Të ardhura nga dividenti për t’u marrë nga shoqëria Baker Tilly Albania, në shumën 7 140 000 lekë.

Të ardhura të pritshme nga shitja e 80% të kuotave  në shoqërinë Baker Tilly Albania, në shumën, 2 400 000 lekë.

Kredi afatgjatë vlera, 130 000 euro, me këst mujor 836.56 euro, marrë në 9.12.2016 deri me 9.12.2032, me interes 2%. Shuma e pashlyer është 122 493 euro.

Bashkëshortja të ardhura nga Banka e Shqipërisë, në shumën 683 140 lekë.

Të ardhura nga shpërblimi në BSH, në shumën 473 606 lekë.

Viti 2018

Llogari rrjedhëse në shumën -1 676 700 lekë.

Llogari rrjedhëse në shumën -2 576 euro.

Llogari rrjedhëse në shumën -3 546 204 lekë.

Llogari rrjedhëse në shumën 24 416 euro.

Paga si zv.Ministër i Ekonomisë dhe Financave në shumën, 1 393 766 lekë.

Shpërblim për përdorim makine nga Ministria e Financave në shumën 153 000 lekë.

Honorare në këshilla dhe komitete në shumën 509 690 lekë.

Dieta në shumën 27 000 lekë dhe 1.004 euro.

Të ardhura të pritshme nga shitja e 80% të kuotave  në shoqërinë Baker Tilly Albania, në shumën, 2 400 000 lekë

Kredi afatgjatë vlera, 130 000 euro, me këst mujor 836.56 euro, marrë në 9.12.2016 deri me 9.12.2032, me interes 2%. Shuma e pashlyer është 114 834 euro.

Kartë krediti, janë paguar 698 euro, ndërsa kanë mbetur pa u paguar 756 euro.

Kartë Krediti, janë paguar 1 890 euro, ndërsa kanë mbetur pa u paguar 2 110 euro.

Bashkëshortja, gjendje llogarie në shumat, 107 708 lekë dhe 470 56 euro.

Investim në fond pensioni në shumën 281 884 lekë.

Bashkëshortja të ardhura nga Banka e Shqipërisë, në shumën 2 832 514 lekë.

Të ardhura nga shpërblimi në BSH, në shumën 972 339 lekë./CNA.al

KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lajm i Rekomanduar

Skandali i ARRSH/ Bllokon pagesat për mirëmbajtjen e rrugëve

Publikuar

-

Nga

Prej disa vitesh, Banka Botërore investon me mijëra euro për mirëmbajtjen e rrugëve në Shqipëri.

Por, Autoriteti Rrugor Shqiptar ka penalizuar projektin më të rëndësishëm të Bankës Botërore në vendin tonë, i cili mbi të gjitha synon rritjen e sigurisë rrugore, për shmangien e aksidenteve.

BB është financues i projektit “Mirëmbajtja dhe Siguria Rrugore bazuar në Rezultate”, me një vlerë prej 65.9 milionë eurosh.

Por, burime për CNA.al bëjnë të ditur se prej muajit prill, kompanitë e kontraktuara për mirëmbajtjen e rrugëve nuk paguhen nga ARRSH, gjë që të çon në dyshime të forta për afera korruptive.

Drejtoresha e ARRSH-së, Sonila Qato ka stopuar pagesat, dhe mesa duket diçka pret. Por, ndërsa drejtoresha penalizon një prej projekteve më të rëndësishme të BB-së, fatura deri tani ka shkuar në rreth 3 milion euro./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Kronika

Akuzat e PD-së për Mark Babanin/ Prokuroria vihet në lëvizje

Publikuar

-

Nga

Njësia e Dekriminalizimit pranë Prokurorisë së Përgjithshme është vënë në lëvizje, pas akuzave publike që Partia Demokratike ka bërë në drejtim të kryebashkiakut të Vaut të Dejës, Mark Babani.

Mësohet se organi i akuzës i ka kërkuar Babanit dorëzimin e shenjave të gishtave, në Institutin e Policisë Shkencore në Shkodër ose në Tiranë. Kjo e fundit më pas dërgon të dhënat pranë Njësisë së Dekriminalizimit.

Partia Demokratike pretendohen se socialisti është arrestuar më datë 4 Prill 1994, në Itali, në zonën e Siçilisë, për kryerjen e veprës penale “Vjedhje në rrethana rënduese, e kryer në bashkëpunim”.

Ky është rasti i tretë i kryebashkiakëve socialist që akuzohet nga PD, pas Valdrin Pjetrit në Shkodër dhe Agim Kajmakut në Vorë./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Lajm i Rekomanduar

Pafajësia e Kajmakut, si një alibi e pamjaftueshme

Publikuar

-

Nga

Dje mediat proqeveritare raportuan lajmin se Agim Kajmaku alias Jorgo Toto, ishte shpallur i pafajshëm nga Gjykata e Janinës, në lidhje me një çështje, ku akuzohej për falsifikim parash.

Në fakt ai u akuzua nga opozita disa kohë më parë se kishte fshehur dënimindhe se ndaj tij kishte një proçes penal në Greqi, ç’ka e bënte atë subjekt të ligjit të dekriminalizimit, sepse duhet të hetohej nga prokuroria, pasi kishte fshehur ndalimin nga policia dhe proçedimin penal në Greqi.

Në fakt, mediat e majta u përpoqën ta shpallnin si dështim të opozitës, dhe të nxirrnin në pah fitoren e tyre me Kajmakun, duke thënë se ai kishte marrë një vendim gjykate, ku shpallej i pafajshëm.

Por, si qëndron e vërteta në këtë rast?

Ligji i Dekriminalizimit e thotë qartë. Agim Kajmaku, apo të gjithë “Kajmakët” e tjerë duhet të deklarojnë ndalimin apo procedimin penal të bërë në një vend jashtë Shqipërisë apo në vendin tonë për një çështje të caktuar. Me detyrim e ka këtë deklarim çdo zyrtar i lartë i politikës, kryetaët e bashkive, deputetët etj, përfshirë dhe zyrtarët e lartë të shtetit.

Pra, Agim Kajmaku nuk është denoncuar nga Partia Demokratike se ishte apo nuk ishte i pafajshëm. Se kishte apo nuk kishte proçes gjyqësor. Partia Demokratike ka denoncuar me letra, me dokumenta zyrtare, se Agim Kajmaku ishte ndaluar në Greqi, më pas ishte zhvilluar një proçes gjyqësor dhe ai ishte dëbuar prej atje. Gjë të cilën Kajmaku nuk e ka shkruar në deklaratën e tij të pastërtisë së figurës, të dorëzuar pranë KQZ-së. Kjo është ajo që e penalizon Kajmakun dhe jo vendimi.

Ai mund të ketë dalë i pafajshëm, por ligji i Dekriminalizimit, mënyra si është shkruar apo ndërtuar, e çon nën akuzë Agim Kajmakun, minimalisht për veprën e mashtrimit, pasi kështu e detyron ky ligj. Të gjitha të tjerët, çfarë flitet nga media dhe politika janë fjalë pazari.

Pra, ligji i Dekriminalizimit e ka të qartë dhe të theksuar. Duhet deklaruar proçedimi, ndalimi etj. Dhe kështu ka ndodhur me Kajmakun. Ai është ndaluar dhe është proceduar, pavarësisht se dje ka dalë i pafajshëm.

Në qoftë se do ta shkruante se ishte në një procedim të tillë në Greqi, Zoti Kajmaku ishte në të drejtën e tij dhe skishte asnjë lloj problemi.

Në momentin që ligji është bërë në këtë formë, duhet respektuar ashtu siç është ndërtuar.  Ose të ndryshohet ligji, por nuk ka fuqi prapavepruese. Kështu që rasti “Kajmaku” është një rast tjetër edhe më i rëndë se Valdrin Pjetri.

Sepse në rastin e Valdrin Pjetrit, ku ka një të përbashkët që po ua quajmë të dyve se nuk ishin në dijeni, pasi edhe Gjykata në Greqi thotë se nuk ka qënë në dijeni të proçedimit të mëtejshëm penal, dhe të dy kanë qënë në dijeni të faktit se janë ndaluar apo shoqëruar nga policia për një X vepër penale.

Por, në rastin e Valdrin Pjetrit, ai u tërhoq, kërkoi edhe ndjesë publike, ndërsa Agim Kajmaku heshti, e mohoi dhe vazhdoi procedurat gjyqësore, deri disa ditë më parë ku mori dhe vendimin e pafajsësi.

Tani me këtë vendim pafajësie, ai kërkon që t’i hedhë hi syve publikut dhe politikës dhe palët të përplasen tani, kanë apo nuk kanë të drejtë.

Agim Kajmaku, edhe një herë e përsërisim se mund të jetë i pafajshëm dhe është shpallur i tillë nga Gjykata e Greqisë, por ai është proçeduar, ai është ndaluar, ka pasur një hetim dhe një dëbim ndaj tij. Këtë ai e ka fshehur dhe ligji i Dekriminalizimit e penalizon dhe kjo nuk ka diskutim.

E vetmja mënyrë për të shpëtuar nga të tilla problematika është ndryshimi i ligjit. Siç e përmendem edhe më lart, ligji është i qartë dhe e çon nën akuzë Agim Kajmakun. Të gjitha të tjerat janë fjalë./ CNA.al

LEXO TE PLOTE