Connect with Us

Rrjeti i Sorosit në drejtësi/ Si u zhdukën hetimet për gjyqtarin e Apelit?

Lajm i Rekomanduar

Rrjeti i Sorosit në drejtësi/ Si u zhdukën hetimet për gjyqtarin e Apelit?

Publikuar

-

Gjyqtarët dhe prokurorët, nuk fshehin vetëm pasurinë, por edhe të kalurën e tyre të errët profesionale.

Të ndihmuar nga politika, një pjesë prej tyre ia kanë dalë mbanë në këtë grup, dyshohet se bën pjesë edhe gjyqtari i Apelit të Tiranës, Artur Kalaja.

Kalaja ka qenë pjesë e trupës gjykuese,e  cila u dha pafajësinë anëtarëve të bandës “Hakmarrja për drejtësi”, në vitin  2017.

Vendimi ngjalli shumë debat atëherë, gjë që çoi edhe në reagimin e strukturave të larta shtetërore

Bujar Nishani, që në atë kohë,  President me cilësinë e Kryetarit të Këshillit të Lartë të Drejtësisë, i kërkoi KLD-së që të niste hetimet për gjyqtarët e Apelit të Krimeve të Rënda që vendosën pafajësi për gjithë anëtarët e bandës “Hakmarrja për Drejtësi”.

                                    Artur Kalaja

Me 14.02.2017, Inspektorati i KLD-së filloi hetimin për të verifikuar dyshimet e arsyeshme të ngritura në media dhe në opinionin publik për shkelje disiplinore të gjyqtarëve të Gjykatës së Apelit për Krime të Rënda Tiranë.

“Nga shqyrtimi paraprak i ngjarjes së transmetuar dhe nga shqetësimi i ngritur nga Presidenti i Republikës, njëherazi kryetar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë, u konstatua se ka vend që Inspektorati i KLD-së, të verifikojë veprimtarinë gjyqësore të gjyqtarëve të Gjykatës së Apelit për Krime të Rënda Tiranë, Alaudin Malaj, Artur Kalaja, Stavri Kallço, Sotiraq Lubonja dhe Etleva Temo, për akte dhe sjellje që diskreditojnë rëndë figurën e gjyqtarit në funksion të zgjidhjes së parregullt të një çështjeje gjyqësore penale”, thuhej në njoftimit e KLD.

Në media ishte raportuar se hetimi kishte si bazë me akuzën se Kalaja sëbashku me një koleg tjetër, kanë dhënë pafajësi për grupin ‘Hakmarrja për drejtësi” , duke zhdukur nga dosja penale, fashikuj zyrtar e dëshmi, akte eskpertimi e prova të tjera fizike.

Sot e kësaj dite nuk dihet se çfarë ka ndodhur me hetimet në fjalë, por ajo që dihet është se gjyqtari Kalaja nuk ka ndonjë procedim disiplinor dhe vijon punën normalisht.

CNA.al ka bërë një  vëzhgim mbi pasurinë e tij, sipas të dhënave ta marra pranë ILDKPKI dhe rezulton se deri në vitin 2009 të ardhurat i ka nga paga e tij dhe e bashkëshortes.

Kalaja rezulton pronar i një apartamenti 2+1, përfituar sipas Ligjit të Privatizimit, ndërsa bashkëshortja është bashkëpronare në dy pasuri të patundshme, në një shtëpi të dhuruar nga nëna e saj dhe një apartamenti 2+1.

Në vitin 2009, bashkëshortja ka përfituar një ambjent zyre me sipërfaqe 20 m2 si dhe ka një veturë tip Mercedes Benz në vlerën 14 000 euro.

Në vitin 2014, gjyqtari Kalaja ka deklaruar të ardhura të paguara nga “SOROS”, si ekspert në projektin “Reforma Kushtetuese”, 900 dollarë.

Deri më tani të gjithë ata që kanë pasur lidhje me Soros e kanë kaluar Vettingun dhe janë vënë në pozicione kyçe, pavarëoshst të kaluarës së tyre apo dyshimeve mbi pasurinë.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Artur Kalaja.

Viti 2003

Apartamen 2 plus 1 plus 1, përfituar në bazë të ligjit ‘Për privatizimin e banesave shtetërore’.

Bashkëshortja, Flora Kalaja, pronare me 20 % e një apartamenti 2 plus 1 plus 1 përfituar në bazë të ligjit ‘Për privatizimin e banesave shtetërore’.

Bashkëshortja, Flora Kalaja pronare e 1/12, në një shtëpi 2-katëshe dhe një trualli 800 m2, dhuruar nga e ëma Kudrete Hado e cila e ka përfituar sipas vendimit të KKKP-së, nr. 5, dt. 14.11.2001. Trualli është dhënë për ndërtim sipas kontratës së sipërmarrjes së vitit 2002.

Gjendja e depozitës bankare, në shumën 256 448 lekë.

Gjendja e depozitës bankare, në shumën 1 500 000 lekë.

Gjendja cash në shumën 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga si Gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Elbasan, 734 000 lekë.

Bashkëshortja, Flora Kalaja, të ardhura nga paga si juriste në Drejtorinë Juridike, Bashkia Tiranë, 405 557 lekë bruto.

Viti 2004

Paga vjetore Artur Kalaja 795 926 lekë.

Bashkëshortja paga në vlerën 432 000 lekë.

Para Cash në vlerën 100 000 lekë.

Veturë tip Mercedes Benz në vlerën 500 000 lekë

Viti 2005

Paga vjetore Artur Kalaja 967 840 lekë.

Bashkëshortja paga në vlerën 432 000 lekë.

Para Cash në vlerën 300 000 lekë.

Llogaria e pagës gjendje 100 000 lekë.

Viti 2006

Paga vjetore Artur Kalaja 1 364 328 lekë.

Bashkëshortja paga në vlerën 694 800 lekë.

Depozitë bankare shtuar me 400 000 lekë.

Depozitë bankare në emër të djalit shtuar me 200 000 lekë.

Para Cash në vlerën 300 000 lekë.

Viti 2007

Paga vjetore Artur Kalaja 1 141 452 lekë.

Pagesa si ekspert trajnues pranë Shkollës së Magjistraturës në vlerën 30 000 lekë.

Bashkëshortja paga në vlerën 694 800 lekë.

Bashkëshortja marrë nga nëna para të fituara nga shitja e një shtëpie në vlerën 400 000 lekë.

Para Cash në vlerën 700 000 lekë.

Viti 2008

Paga vjetore Artur Kalaja 1 159 536 lekë.

Pagesa si ekspert trajnues pranë Shkollës së Magjistraturës në vlerën 30 000 lekë.

Bashkëshortja paga në vlerën 694 800 lekë.

Para Cash në shumën 1 000 000 lekë.

Viti 2009

Paga vjetore Artur Kalaja 1 159 536 lekë.

Bashkëshortja paga në vlerën 694 800 lekë.

Para Cash në vlerën 800 000 lekë.

Depozitë bankare shtuar me 500 000 lekë.

Viti 2010

Paga vjetore Artur Kalaja 1 159 536 lekë. Bashkëshortja paga në vlerën 694 800 lekë.

Bashkëshortja qira zyre në vlerën 2 400 euro.

Para Cash në vlerën 250 000 lekë.

Shitur apartamenti me sip. totale 130 m2 në vlerën 6 200 000 lekë.

Bashkëshortja përfituar ambient zyre me sip. 20 m2.

Blerë veturë tip Mercedes Benz në vlerën 14 000 euro.

Viti 2011

Paga vjetore Artur Kalaja 1 154 645 lekë.

Bashkëshortja paga në vlerën 694 800 lekë.

Para Cash në vlerën 600 000 lekë.

Viti 2012

Paga vjetore Artur Kalaja 1 471 910 lekë.

Para Cash në vlerën 500 000 lekë.

Viti 2013

Paga vjetore Artur Kalaja 1 152 156 lekë.

Bashkëshortja të ardhura nga aktiviteti i noteres në vlerën 760 819 lekë.

Bashkëshortja përfituar certifikatë pronësie për apartament banimi me sip. 171.75 m2.

Bashkëshortja përfituar certifikatë pronësie për një njësi me sip. 20.2 m2.

Bashkëshortja përfituar certifikatë pronësie për një garazh me sip. 31.72 m2.

Para Cash në vlerën 1 000 000 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si gjyqtar, 1 230 609 lekë.

Të ardhura të paguara nga “SOROS”, si ekspert në projektin “Reforma Kushtetuese”, 900 dollarë.

Bashkëshortja, të ardhura nga puna si notere, 1 596 194 lekë.

Gjendja cash, 800 000 lekë.

Bashkëshortja, gjendja e depozitës bankare në një bankë të nivelit të dytë, 7 000 euro.

Viti 2015

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Gjykatën e Apelit Tiranë, 1 218 863 lekë neto.

Bashkëshortja, Flora Kalaja, të ardhura nga interesat bankare në një bankë të nivelit të dytë.

Djali, Rei Kalaja, të ardhura nga bursa si student i ekselencës në Universitetin Publik të Tiranës, 8 900 lekë/ muaj.

Bashkëshortja, Flora Kalaja, të ardhura nga ushtrimi i veprimtarisë si notere, 1 668 380 lekë. Nga ky fitim 534 324 lekë është në llogari pa interes në një bankë të nivelit të dytë për realizimin e aktivitetit të përditshëm të noterit.

Gjendja e depozitës bankare në një bankë të nivelit të dytë, kursime të familjes gjatë vitit 2015 dhe vitit deklarues, 9 500 euro.

Gjendja cash, kursime familjare, 500 000 lekë.

Përfaqësues me prokurë i babait, Sadik Kalaja për një llogari bankare në një bankë të nivelit të dytë në shumë 24 000 000 lekë, derdhur nga AKKP nëpërmjet shërbimit përmbarimor, në ekzekutim të vendimit dt. 10.06.2013 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor, Tiranë.

Viti 2016

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Gjykatën e Apelit Tiranë, 1 225 912 lekë neto.

Të ardhura nga interesat bankare të depozitave të deklaruara më parë.

Djali, Rei Kalaja, të ardhura nga bursa si student i ekselencës në Universitetin Publik të Tiranës, 8 900 lekë/ muaj.

Bashkëshortja, Flora Kalaja, të ardhura nga ushtrimi i veprimtarisë si notere, 1 697 483 lekë.

Bashkëshortja, Flora Kalaja, gjendja e depozitës bankare në një bankë të nivelit të dytë, kursime të familjes gjatë vitit deklarues, 7 500 euro.

Gjendja cash, kursime familjare, 700 000 lekë.

Bashkëshortja, Flora Kalaja, gjendja e llogarisë rrjedhëse në një bankë të nivelit të dytë si person fizik, hapur në vitin 2013, shtesë 6 630 lekë. Gjendja totale, 540 954 lekë.

Viti 2017

Gjendje cash, jashte sistemit bankar, në shumën 800 000 lekë.

Paga si gjyqtar në Gjykatën e Apelit, në shumën 1 251 071 lekë.

Bashkëshortja, fitimi si notere, në shumën, 649 101 lekë.

Llogari rrjedhëse e bashkëshortes në shumën 3 600 lekë.

Djali, depozitë bankare, në shumën 150 000 lekë.

Djali, gjendje në karten e parapaguar Visa në shumën, 715 99 euro.

Viti 2018

Gjendje cash në shumën 700 lekë.

Paga si gjyqtar në Gjykatën e Apelit, në shumën 1 270 461 lekë.

Bashkëshortja, depozita, në shumën 3 000 euro.

Bashkëshortja, të ardhura nga qiraja e zyrës 139 000 lekë.

Bashkëshortja, fitimi si notere, në shumën, 709 882 lekë.

Bashkëshortja, llogaria rrjedhëse, në shumën 25 200 lekë.

Djali, shtuar depozita, me 7.028 lekë.

Djali, gjendje në karten e parapaguar Visa në shumën 533 84 euro.

Djali, llogari bankare në shumën 227 009 lekë./CNA.al

KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lajm i Rekomanduar

Para dhuratë, makinë 10 mijë euro, por pa shtëpi/ Në 5 vite, gjyqtari kërkon luksin

Publikuar

-

Nga

Vettingu pritet të nisë me ritme të shpejta në shtator. Prioritet do të kenë kandidatat për në SPAK, por edhe subjekte të tjera.

Vettingu i skanon prokurorët dhe gjyqtarët në tre kritere, në atë të pasurisë, të pastërtisë së figurisë dhe në kriterin profesional.

Pjesa më e madhe e gjyqtarëve dhe prokurorëve që janë rrëzuar deri më tani nga Vettingu ka qenë për shkak të pasurisë.

Që në vitin 2016, hipotekat në rang vendi kanë nisur një kontroll për verikimin e patundshmërive të gjyqtarëve dhe prokurorëve, në mënyrë që të shmagnin ndryshimet eventuale të pronësisë që mund të bëheshin nga subjektet e rivlerësimit.

Një prej të verifikuarve është edhe gjyqtari i Kavajës, Genti Dokollari.  Sipas deklaratave të pasurisë, që CNA.al ka marrë pranë ILDKPKI-së, rezulton se Dokollari nuk ka pasuri të patundshme, por nuk i mungojnë të ardhurat.

Në formularin e vetdeklarimit, ai thotë se në vitin 2003 ka qëndruar ka muaj për pushime në Greqi. Bëhet fjalë për periudhën Qershor -Shtator 2003. Por, pushime pa para nuk bëhen.

Dokollari kur ka deklaruar pasurinë për herë të parë në vitin 2013, ka deklaruar një autoveturë, tip Volsvagen Golf, viti i prodhimit, 98, dhuratë nga familja, në shumën 500 000 lekë dhe gjendje llogarie në shumën 37 000 dhe 47 000 lekë.

Por, me punësimin si gjyqtar, ai ka përfituar të ardhura edhe nga Shkolla e Magjistraturës apo edhe nga mësimdhënia në Universitet private.

Në vitin 2015 ai deklaron një kredi dhe një overdraft.

Pas dy vitesh, në 2017-ën, ai deklaron se  ka shtim të pasurisë në kesh, me 20 000 lekë, në total 70 000 lekë. Gjithashtu ai thotë se ka lidhur kontratë për shitblerje me rezervë pronësie për blerje të automjetit tip BMW, E70, viti 2007, çmimi 10 000 euro, prej të cilit është paguar kapari 1 000 euro dhuratë nga babai.

Ndërsa në vitin 2018 ai deklaron se ka shitur automjetin e markës Mercedez Benz në shumën 8 000 euro. Sipas asaj që ka deklaruar bëhet fjalë për automjetin e blerë në vitin 2013 në shumën 840 000 lekë.

Në asnjë vit, Dokollari nuk deklaron pasuri të patundshme si shtëpi. Ose, jeton jashtë ose rri nëpër komshinj apo me prindërit, pasi babai i dhuron para edhe pse burimet financiare nuk i mungojnë. Por ka dhe variante të tjera, si ajo e fshehjes së pasurisë.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga `gjyqtari Genti Dokollari.

Viti 2013 (Deklarata fillestare)

Autoveturë, tip Volsvagen Golf, viti i prodhimit, 98, dhuratë nga familja, në shumën 500 000 lekë.

Gjendje llogarie në shumën 37 000 dhe 47 000 lekë.

Viti 2013

Blerë makinë Mercedez Benz në shumën 840 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 164 000 lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia në universitet privat në shumën 100 074 lekë.

Të ardhura nga pjesëmarrja në bordin e Shkollës së Magjistraturës në shumën 18 000 lekë.

Bashkëkredimarrës dhe overdraft në shumën 2 109 000 lekë.

Viti 2014

Makinë Mercedez Benz në shumën 840 000 lekë, blerë në vitin 2013.

Shitur, autovetura, tip Volsvagen Golf, në shumën 2 500 euro.

Shlyerje overdrafi 50 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë, në shumën 974 020 lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia në universitet privat në shumën, 274 200 lekë.

Të ardhura nga pjesëmarrja në bordin e Shkollës së Magjistraturës në shumën 36 000 lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia pranë fakultetit të drejtësisë në shumën, 24 800 lekë.

Viti 2015

Shpenzime për pushime, kujdes shëndetësor, nga shuma e shitjes së automjetit prej 2 500 euro. Gjendja që ka mbetur është 1 000 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Tiranë dhe Korçë, në shumën 985 450 lekë.

Të ardhura nga mësimdhënia në universitet privat në shumën,7 200 lekë.

Bashkëkredimarrës dhe overdraft. Janë shlyer 378 840 37  lekë, ndërsa kanë mbetur pa u shlyer, 1 646  878 06 lekë. Si dhe shuma 100 000 lekë.

Viti 2016

Shpenzime për nveoja të zakonshme 90 000 lekë. Gjendje 50 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Korçë, në shumën 1 027 947 lekë.

Të ardhura, kompesim nga departamenti amerikan i shtetit për pjesëmarrjen në konferencë, në shumën 18 679 lekë.

Viti 2017

Shtim i pasurisë cash, me 20 000 lekë. Gjendja aktualue, 70 000 lekë.

Lidhur kontratë për shtiblerje me rezervë pronësie për blerje të automjetit tip BMË, E70, viti 2007, çmimi 10 000 euro, prej të cilit është paguar kapari 1 000 euro dhuratë nga babai.

Të ardhura nga paga si gjyqtar në Korçë, në shumën 1 047 214 lekë.

Detyrim financiar, për blerjen e automjetit në shumën 9 000 euro.

Bashkëkredimarrës dhe over draft. Është shlyer shuma 303 977 99 lekë, ka mbetur pa shlyer 1 052 376 18 lekë.

Viti 2018

Shitur automjeti i markës Mercedez Benz në shumën 8 000 euro.

Pakësuar gjendja cash nga 70 000 lekë në 35 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtarë në Korçë dhe në Kavajë, në shumën 950 437 lekë.

Bonus dhe honorare nga Shkolla e Magjistraturës dhe Fakulteti i Drejtësisë, në shumat 26 447 lekë dhe 23 261 lekë.

Bashkëkredimarrës dhe overdraft. Detyrimi i shlyer është 312 843 lekë dhe detyrim i pashlyer në shumën 739 533 lekë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Lajm i Rekomanduar

Dy “Arditë” të tjerë humbën jetën dje në Tiranë

Publikuar

-

Nga

Anëtari i Bordit Drejtues të Bindjes Demokratike, Fabian Topollaj, ka reaguar në lidhje me ngjarjen tragjike që ndodhi një ditë më parë në Tiranë, ku dy punonjës ndërtimi humbën jetën, ndërsa tre të tjerë morën dëmtime të rënda.

Në një postim në rrjetet sociale, Topollaj shkruan se dy “Ardite” te tjere humben jeten dje ne Tirane, duke iu referuar kështu edhe rastit të Ardit Gjoklajt, 17-vjeçari që humbi jetën në landfillin e Sharrës në gusht të vitit 2016.

Sipas tij, dje rasti u përsërit me dy djem të rinj që humbën jetën duke punuar në një “projekt të Bashkisë Tiranë” për restaurimin e fasadave të pallateve.

“Dy “Ardite” te tjere humben jeten dje ne Tirane.

Rasti i Ardit Gjoklajt, adoleshentit nga Tirana qe ju pergjigj thirrjes se Veliajt per tu punesuar ne nje inisiative te bashkise ne Landfillin e Sharres dhe humbi jeten tragjikisht, u perserit dje me dy djeme te rinje qe humben jeten duke punuar ne nje “projekt te Bashkise Tirane” per restaurimin e fasadave te pallateve.”-shkruan Topollaj.

Më tej, ai hedh akuza ndaj kryebashkiakut të Tiranës, Erion Veliaj, ku thekson se “Vetem Velise i ndodh te humbin jeten punonjes qe angazhohen ne projekte fare te thjeshta, kjo sepse perpara zbatimit te ligjit, Bashkia Tirane kujdeset vetem per te rritur kostot ne letra dhe per ti ulur ato ne terren, me qellim qe llokma e Kryetarit te jete gjithmone brenda parametrave qe ai kerkon.”

Postimi i plotë:

Dy “Ardite” te tjere humben jeten dje ne Tirane.

Rasti i Ardit Gjoklajt, adoleshentit nga Tirana qe ju pergjigj thirrjes se Veliajt per tu punesuar ne nje inisiative te bashkise ne Landfilline Sharres dhe humbi jeten tragjikisht, u perserit dje me dy djeme te rinje qe humben jeten duke punuar ne nje “projekt te Bashkise Tirane” per restaurimin e fasadave te pallateve.

Jo pa qellim e kam vene ne thonjeza fjalen “projekt te Bashkise Tirane”, sepse ne fakt eshte vertetuar tashme qe keto s’jane gje tjeter vetem se disa afera korruptive te Erion Veliajt qe nuk kane asnje lidhje me ate qe do duhej te ishte nje inisiative e nje institucioni shteteror.

E them kete sepse vetem ne nje afere korruptive mund te ndodhe qe punonjesit te trajtohen ne kushte skllaverie nga nenkontraktori i Institucionit Shteteror dhe ky i fundit te mos konstatoje shkeljen e ligjit qe ne rrethana te tjera do duhet ta kontrollonte per cdo subjekt privat qe operone ne treg e jo me per projektet qe realizon me fonde publike.

Vetem Velise i ndodh te humbin jeten punonjes qe angazhohen ne projekte fare te thjeshta, kjo sepse perpara zbatimit te ligjit, Bashkia Tirane kujdeset vetem per te rritur kostot ne letra dhe per ti ulur ato ne terren, me qellim qe llokma e Kryetarit te jete gjithmone brenda parametrave qe ai kerkon.

Po kaq kriminale, ndoshta dhe me shume, eshte se njesoj si me rastin e te ndjerit Ardit, edhe kesaj here Veliaj po ben cdo gje per te fshehur faktin qe dy punetoret qe humben dje jeten, ishin te kontraktuar nga Bashkia Tirane./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Lajm i Rekomanduar

“Pistoletë” në duart e Erdoganit/ Veliaj merr peng kryeqytetin

Publikuar

-

Nga

Tirana, metropoli shqiptar është marrë peng. Kryebashkiaku Erion Veliaj, pasi është kthyer në pistoletën e Erdoganit, po “ekzekuton” kryeqytetin.

Janë hequr ferrat tek kodrat e liqenit, për të plotësuar kërkesat e Erdoganit, ndërsa rrugët e  Tiranës janë pushtuar nga mbeturinat.

“Po, sigurisht Tirana, ka vend për të gjithë”. Ka vend për viktimat e grushtit të shtetit në Turqi, ka vend edhe për mbeturinat që kanë pushtuar zemrën e kryeqytetit.

Propagada dhe mashtrimi i Veliajt janë mbërthyer në foto nga qytetarët, të cilët sjellin realitetin.  Ish parku Rinia, një zonë kjo mjaft e njohur dhe e frekuentuar në kryeqytet, është mbuluar  nga mbeturinat.

Në fotot e shkrepura nga qytetarët, që CNA.al do t’i sjellë më poshtë, shihen grumbuj të tërë mbeturinash. Koshat janë të mbushur dhe mbeturinat kanë përfunduara të shpërndara në ambjetet rreth e rrotull.

Kjo tregon se ka ditë të tëra që nuk është pastruar. Por, kryebashkiaku Veliaj është i zënë nga propagandat mashtruese, me kaseta që shpërndan në mediat e financuara prej tij. Kur kjo ndodh në zemër të Tiranës, nuk imagjinohet se çfarë mund të ndodh në periferi, aty ku Bashkia është inekzistente.

Nga tarifa e pastrimit dhe largimit të mbeturinave, për këtë vit është parashikuar të mblidhen rreth 2.1 miliardë lekë, duke qenë zëri i tretë më i rëndësishëm pas taksës së infrastrukturës, që i siguron më shumë të ardhura Bashkisë.

Në raport me 2018-n, bizneset dhe familjarët, në 2019,  paguajnë 7% më shumë. Paratë mblidhen por shërbimi nuk ofrohet. Qytetarët vidhen, por Veliaj nuk u ndahet skandaleve.  Fati i tij është i lidhur ngushtë me mbeturinat. Në impiantin e përpunimit të mbeturinave në Sharrë në 2016 u vra Ardit Gjoklaj, dhe Veliaj bëri çmos të hiqte përgjegjësitë nga vetja.

Edhe për mebturinat në mes të kryeqytetit, do bëjë çmos të largojë përgjegjësinë nga vetja. Kur e bëri këtë me një vrasje, për mbeturinat në rrugët e Tiranës nuk e ka aspak problem. Më poshtë po sjellim fotot e shkrepura nga qytetarët, në ish parkun Rinia, të mbuluar me mbeturina./CNA.al

 

LEXO TE PLOTE