Connect with Us

Një mendim për kotec apelin apo Gjykatën e Lartë të narkoshtetit!

Opinione

Një mendim për kotec apelin apo Gjykatën e Lartë të narkoshtetit!

Publikuar

-

Nga Sali Berisha

Gjykata e Larte e perkohshme dhe ad hoc si kotec apel i Edvin Mafise dhe ndrikull Llagamit – kukull Mafise, eshte nje dhunim puçist flagrant i turpshem i lgjeve, Kushtetues se Shqiperise, Kartes Europiane te te Drejtave te Njeriut, vendimeve dhe sinopseve te Gjykates Europiane te te Drejtave te Njeriut!

Te dashur miq, me urdher te krye kreut te meduzes, Edvin Kristaq Mafise dhe ndrikull Llagami, ne nje akt te mirefillte puçist e antikushtetues, shpalli jashte çdo procedure ligjore e kushtetuese, duke marre pushtetin e presidentit te Republikes, dy gjykates apeli si gjykates te Gjykates te Larte.

Ne te gjitha kushtetutat e vendeve te lira, nje akt me te cilin nje dege e pushtetit apo institucion merr pushtetin e nje dege apo institucioni tjeter ne dhunim te Kushtetutes, konsiderohet grusht shteti brenda shtetit.

Ne rastin konkret, de jure, Ndrikull Llagami, por de facto krye kreu i meduzes Edvin Kristaq Mafia, duke emeruar dy gjykates te Gjykates se Larte kane marre ne nje akt puçist te mirefillte pushtetin e presidentit te Republikes. Kjo sepse Kushtetuta e vendit ne nenin 136/26 piken e pare te tij sanksionon:

“1. Gjyqtarët e Gjykatës së Lartë emërohen nga Presidenti i Republikës, me propozim të Këshillit të Lartë Gjyqësor, për një mandat 9-vjeçar, pa të drejtë riemërimi.”

Pra vetvetiu del se dy apelantet e shpallur gjykates te larte nga Edvin Mafia dhe Ndrikulla e Kukull Mafia, sipas Kushtetutes dhe ligjeve te vendit nuk jane kurre anetare apo gjyqtare te Gjykates se Larte pasi jane shpallur te tille ne kundershtim flagrant me nenin 136/26 te Kushtetutes.

Gjithashtu me kete vendim puçist eshte shenuar nje rekord i zi turpi dhe i eshte dhene nje goditje fatale parimeve themelore mbi te cilat ngrihet sistemi i drejtesise te vendeve te lira. Pikerisht ne respekt te ketyre parimeve, ligjet dhe Kushtetuta e Shqiperise ne asnje nen, ne asnje dispozite tranzitore te saj nuk njohin, nuk parashikojne, nuk autorizojne ngritjen e nje Gjykate te Larte te perkohsheme apo dhe ad hoc. Te tilla mund te ngrene vetem juntat, diktaturat staliniste siç bente Enver Hoxha ne vitet 1946-1947 dhe siç’ ngrene sot ne narkoshtetin e tij Edvin Mafia. Per rrjedhoje, ata dy gjykates te emeruar pa shprehur pelqimin apo refuzimin me dekret presidenti i Republikes, nuk mund te konsiderohen kurre anetare te Gjykates se Larte por thjeshte anetare te nje aneksi apo koteci antikushtetues te Gjykates se Apelit.

Po keshtu kjo Gjykate e Larte e perkohshme dhe ad hoc, e ngritur si precedent tejet i rezikshem dhe i turpshem duke zhgarravitur ne zyre e tij Kushtetuten e vendit me doren e tij te zeze Edvin Kristaq Mafia dhe me peqe lepen e ndrikull Llagamit, nuk mund te konsiderohen dhe pranohen kurre si Gjykate e Larte e ngritur dhe bazuar ne Kushtetuten e vendit.

Me kete akt Shqiperia shkel dhe dhunon detyrimet e saj qe rrjedhin nga firma qe ka hedhur mbi Konventen Europiane te te Dejtave te Njeriut, e cila shpall dhe detyron per vendet anetare te Keshillit te Europes parimet mbi te cilat ndertohet sistemi i drejtesise ne vendet qe firmosin kete Konvente.

Po keshtu, nje dhunim po kaq flagrant i Kushtetutes dhe i te gjitha ligjeve te vendit eshte gjithashu dhe caktimi de juro nga ndrikull Llagami dhe defacto nga krye kreu i meduzes i çeshtjeve qe do gjykoje ky kotec apo aneks i gjykates se apelit i shpallur si Gjykate e Larte.

Ky akt sipas ligjeve dhe Kushtetutes te Shqiperise mund te ndodhe vetem me gjykatat e tjera paralele por nuk mund te ndodhe kurre me Gjykaten e Larte perveçse ne narkoshtetin e Edvin Mafise ku ligji dhe kushtetuta zevendesohen me vullnetin e mafies se droges.

Ndaj çdo vendim i gjyqtareve te apelit te emeruar ad hoc ne Gjykaten e Larte sipas eshte nul et void. Gjykata e Larte eshte nje institucion kushtetues i pazevendsueshem nga asnje gjykate tjeter ne sistemin e drejtesise.

Por per Shqiperine anetare e Keshillit te Europes, qe ka firmosur Karten Europiane te te Drejtave te Njeriut dhe qe eshte e detyruar t’u garantoje qytetareve Shqiptare nje sistem drejtesie dhe gjykimi ne perputhje me percaktimet e kesaj Karte dhe vendimet e sinopset Gjykates Europiane te te Drejtave te Njeriut (GJEDNJ) dhe jo standartet e nje narkoshteti, çdo vendim i kotecit te Apelit per qytetaret e ketij vendi eshte i paligjshem sepse merret ne shkelje flagrante te te drejtave te tyre te garantuara nga Karta Europiane e te Drejtave te Njeriut, pra eshte nul et void!

Kjo sepse me Kotec Apelin apo Apel Aneksin qytetaret shqiptar zhvendosen nga hapsira europiane e Keshillit te Europes ne hapsiren e narkoshtetit te Edvin Krista Mafise. Per rrjedhoje çdo vendim i Kotec Apelit kunder delinkuenteve dhe krimineleve qe presin ekstradim per shkak te procedures jo ligjore dhe mos respektimit nga Shqiperia i detyrimeve qe rrjedhin nga Karta Europiane e te Drejtave te Njeriut dhe vendimet e sinopset e GJEDNJ ndihmon, inkurajon, mbeshtet krimin.

Se fundi, dua te shtoj se do te deshtojne plotesisht te gjitha ata qe mendojne se per efekt te hapjes se negociatave me BE do mund te mashtrojne dhe shesin kete akt puçist antikushtetues dhe ne shkelje te parimeve te misheruara ne Karten Europiane te te Drejtave te Njeriut si ngritjen dhe funksionimin ne Shqiperi te z Gjykates se Larte. E kunderta eshte e vertete.

Ata te cilet kane kerkuar me shume te drejte ngritjen e institucioneve kushtetuese te drejtesise ne Shqiperi, si njerin prej kushteve me kryesore per hapjen e negociatave, kane deklaruar me shkrim se ata gjithashtu se do te vezhgojne nga afer menyren e ngritjes se tyre. Historia e ketyre viteve ka faktuar se kane deshtuar me sukses te plote te gjithe ata qe kane lustruar realitetin e hidhur te Shqiperise ndaj dhe negociatat nuk u hapen dhe datat per hapjen e tyre u anulluan nga dhjetori i vitit 2016 gjer ne prill te vitit 2019 kater here.

“Facta sund servanda” thoshin latinet, ato nuk mund te zevendesohen me fake neës! sb

KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opinione

Revolucioni që po i ha kokën Lulit

Publikuar

-

Nga

Pesë aleatët formalë të PD, janë mbledhur në kantinën e Agron Dukës dhe i kanë kërkuar Lulzim Bashës të ulen me Edi Ramën, sipas një plani të hartuar së bashku, ku përfshihen ndryshime kushtetuese, ndryshime të kodit elektoral, ndryshime në ligjin e dekriminalizimit etj.

Monika Kryemadhi, që ka shmangur darkën me verë mes burrash, ja ka thënë sot, thuajse të njëjtën gjë, duke u përpjekur t’i heqë turpin për takimin me Ramën.

Të dërguarit ndërkombëtarë që vijnë e ikin në Shqipëri pa vrarë shumë mendjen për krizën, po ashtu po i kërkojnë opozitës të ulet në tryezë për reforma ligjore. Kushti i vetëm i të gjithëve është që Lulzim Basha të mos ulet vetëm me Edi Ramën, por bashkë me të tjerët.

Situata është tragji-komike për faktin se Lulzim Bashën po e trajtojnë të gjithë si një delikuent të papërgjegjshëm, që duhet të shkojë i shoqëruar në takim me të rriturit, ndërsa vet Lulzim Basha nuk ka asgjë për të reformuar në tryezë me Edi Ramën.

Ai nuk ka gjë për të shtuar në ndryshimet kushtetuese, nuk ka ndonjë ide se si mund të shpëtojë po ndryshoi përsëri ligjin e dekriminalizimit, dhe mbi të gjitha, ai  është dakord me Edi Ramën, lidhur me sistemin elektoral, pasi është i vetmi sistem që i jep atij autoritet në parti.

Ajo që u premtoi Lulzim Basha aleatëve para se të niste revolucioni, ishte gjunjëzimi i Edi Ramës me revolucion, me djegie mandatesh dhe bojkot zgjedhjesh, dhe jo mundja e Edi Ramës përmes një marrëveshje të re me të, qoftë dhe me pesë aleatët e tij dëshmitarë.

Përpjekja e të gjithëve për t’i nxjerrë turpin Lulzim Bashës dhe për ta ulur me Edi Ramën, është qesharake, pasi ai nuk ka problem dialogun me Edi Ramën, por mundjen e Edi Ramës.

Nëse ai pranon të ulet sot në tryezë me Edi Ramën, duhet të pranojë që i ka dështuar revolucioni dhe revolucioni i dështuar ka kosto, pasi siç ka thënë dhe Berisha, lideri duhet të ketë bilanc.

Nga ana tjetër, nëse Lulzim Basha duhet të ndryshojë kursin dhe të pranojë humbjen e revolucionit, ai duhet të ndryshojë dhe aleatët e tij.

Këta që po i kërkojnë të ulet me Edi Ramën janë ata që i kërkuan të nisë revolucioni dhe i qëndruan në krah në gjithë atë marrëzi që desh futi në luftë civile Shqipërinë.

Ata që e kundërshtuan dhe nuk i shkuan pas Lulzim Bashës, janë në Parlament, ose jashtë tij, në parti të tjera. Lulzim Basha nëse ndryshon kurs, do t’i duhet së pari të ulet me ta, të pranojë që gaboi dhe të mbështesë idenë e tyre.

Ulja në tryezë me Edi Ramën nënkupton rikthim në sistem dhe rikthimi në sistem bëhet duke ripranuar opozitën parlamentare, duke ja lënë asaj përfaqësimin e PD në Parlament dhe duke u përpjekur të rintegrohet përmes tyre.

Pa ata, PD në zgjedhjet e ardhshme është një parti jo parlamentare, pa asnjë deputet dhe kryetar bashkie, pa asnjë fond nga shteti dhe pa asnjë të drejtë më shumë se Bindja Demokratike e Patozit, apo ndonjë parti tjetër që mund të formojë opozita parlamentare.

Ndaj historia e opozitës tanimë nuk zgjidhet nga ata që përkrahën rrugën e revolucionit. Ata kanë dështuar dhe të humburit në luftë janë thjeshtë të vdekur.

Rikthimi i PD në tryezë bisedimesh është lajm i mirë për PD, por jo për Lulzim Bashën. Atij do t’i duhet t’i hapë rrugë dikujt që nuk kishte përgjegjësi për këtë greminë ku e hodhi PD dhe duhet t’u kërkojë ndjesë gjithë atyre që i mallkoi si armiq të PD, vetëm pse nuk pranuan rrugën që sot të gjithë e quajnë dështim, por Lulzim Bashën nuk guxojnë ta quajnë dështak.

Në parim çdo revolucion u ha kokën bijëve të vet, kurse ky revolucioni i dështuar i PD, thjesht po u ha kohën, duke u marrë me Lulzim Bashën. Dhe kanë për t’i gjetur zgjedhjet e vitit 2021, duke ju lutur të mos ketë frikë nga Edi Rama./TemA

LEXO TE PLOTE

Opinione

Nga Altin Goxhaj/ Zëri i Amerikës përfshihet në fushatën e Soros për mbrojtjen e imazhit të tij

Publikuar

-

Nga

Zëri i Amerikës përfshihet në fushatën e Soros për mbrojtjes së imazhit të tij  në kuadër të Fushates të Fondacionit Soros të nisur ne Shtator për shpëtimin e imazhit të rrënuar të Soros!

Nuk është puna se VOA – Zëri i Amerikës vazhdon të fshehë në mënyrë rigoroze dhe antiprofesionale prej 5 vjetesh ekzistencën e Levizja AntiSoros Për Shqipërinë (një lëvizja pro-amerikane e orientuar si ProTrumpiste që prej fushatës presidenciale amerikane të vitit 2016) e cila ka qenë dhe burimi kryesor i hedhjes dritë mbi errësirën e Axhendes Soros për Rrënimin, Falimentimin dhe Shpopullimin e Shqipërisë sipas përcaktimeve te Memorandumit te Vaso Cubrillovic për Dëbimin e Shqiptareve nga Ballkani (i prezantuar para Akademisë së Shkencave të Serbisë në 1937)!

Thelbi i këtij reagimi lidhet me skandalin se ky emision është pjese dhe jo koincidence e fillimit në Shtator të Fushatës milionere të Fondacionit Soros për shpëtimin e imazhit të rrënuar të Soros nga degjenerimi i plote në opinionin publik shqiptar i cili është madje më i fortë edhe se opinioni publik antisoros në Hungari!

Ky material jo profesional filmik gazetaresk është sponsorizim i fshehtë i Fondacionit Soros në kundërshtim me rregullat e Departamentit të Shtetit dhe vete VOA (mos përfshirja në Axhendat Partizane të Soros) dhe është pjesë e një skandali të ri në VOA – Zëri i Amerikës ku disa gazetarë të të cilit janë dhe anëtarë apo familjarë të Bordeve të Soros apo rrogëtarë të tij dhe projekteve të tij dhe kjo ndikon hapur në punën e tyre raportuese për Shqipërinë!

Fondacioni Soros ka përgatitur dhe do shfaqet këto dite në  Top Channel nje film mockumentar per shpëtimin e ç’ka mund të shpëtohet nga reputacioni i zi i Soros nga urrejtja e opinionit publik shqiptar që është krijuar edhe si pasojë e punës së pamohueshme të Levizja AntiSoros Për Shqipërinë!

Kujtojmë (siç kemi demonstruar me fakte dhe prova fotografike  https://web.facebook.com/LevizjaAntiSoros/posts/2290565534387786) se prej 12 ditësh, pjesë e fillimit të kësaj fushate të Soros ishte dhe bllokimi 100% i audiences se Faqes së Levizja AntiSoros Për Shqipërinë në Facebook (është bllokuar shfaqja e cdo postimi në News Feed dhe ky është një subjekt i një reagimi tone drejtuar direkt vetë @Mark Zuckerber) në kundërshtim me rregullat e Facebook për shkak se Fondacioni Soros ka ngritur zyra në Tirane për mbikëqyrjen e rrjeteve sociale si Facebook!

Në ketë kronike të sponsorizuar nga Soros fshihen mbi 1 miliardë dollarë pasuri të vena me korrupsion qeveritar dhe ndërkombëtar në kurriz të Shqipërisë dhe taksapaguesve shqiptarë, por dhe amerikanë dhe europianë!

Fshihet Programi udhëheqëses ekonomik dhe social i Qeverise Shqiptare që financohet (me të paktën 4 milionë dollarë) nga Soros me anë të Institutit  Center for International Development at Harvard University (të themeluar nga Sokrates Kokkalis (ish spiun i KGB dhe STASSI në kohën e Luftës së Ftohtë) dhe Elaine Papoulias) që sot drejtohet nga  Ricardo Hausmann që është dhe ideatori i paguar dhe mbikëqyrësi kryesor i skemës baze të rrënimit dhe falimentimit ekonomik të Shqipërisë me PPP, Zonat e Lira, Investimet e Huaja Strategjike, Rilindjen Urbane, reformën e arsimit të larte, energjinë, ujin, pensionet, etj, etj.

Interesante është se pavarësisht se në emision Drejtori i Soros Andi Dobrushi deklaron i papyetur se Lulzim Basha ka marrë bursë nga Soros (e justifikon me absurdin se Soros nuk ka ditur gjë!!!) e vërteta është se Lulzim Basha ka marre familjarisht disa bursa dhe se e gjithë karriera e tij është mbështetur dhe sponsorizuar ne çdo hap te tij (ashtu si Edi Rama, Erion Veliaj, Linda Rama, dhe dhjetëra anëtarët ish-askushër të Bandës Soros që sundojnë sot Shqipërinë) që nga Holanda në Kosove, nga Kosova ne KOP, nga KOPi ne Qeveri dhe me pas në marrjen e Bashkisë dhe me pas marrjen e PD sipas marrëveshjes së Berishës me Soros ne 2005 (per ta caktuar Bashen si pasardhës të tij – si rruga e vetme në atë kohë që PD të vinte në pushtet i shantazhuar nga Soros me krijimin e një force politike që do të pengonte arritjen e numrave të nevojshëm në krijimin e një Qeverie nga PD).

Komenti i ish Kryeministrit Berisha në emision se ai nuk e ka ditur për bursën e Bashës nga Soros dhe nëse është e vërtete Basha duhet të kthejë mbrapsht paratë e Soros, është e vonuar dhe krejt pa vlerë sot kur gjithë Shqipërinë e kontrollon Oligarkia Soros edhe për shkakun se Soros prodhoi një Opozitë Kuislinge në shërbim të bandës kriminale antishqiptare sorosiane të Rilindjes!

Kronika e gjysme të vërtetave të VOA për Soros synon mashtrimin e publikut neper mjet disa “aktivisteve” te OJFve që paguhen nga Soros sikur problemi i Soros është maksimumi njëanshmëria e tij politike (kjo është teza kryesore e Fushatës që ka nisur Soros në Shtator pra pse Soros i ka dhënë më shumë mbështetje të Majtës dhe jo sa duhet PD) duke fshehur argumentin e pretenduar me fakte nga Levizja AntiSoros dhe gjerësisht e pranuar nga një pjese e madhe e opinionit publik se Soros me mercenarët dhe jeniçerët e tij shqiptarë po zbaton Axhendën për Rrënimin, Falimentimin dhe Shpopullimin e Shqipërisë!

Në asnjë moment në kronikën sorosiane të VOAs nuk tregohet denoncimi i Presidentit Meta për kapjen e Shqipërisë dhe rrënimin e demokracisë dhe drejtësisë nga Soros! Pesha e fjalës dhe akuzës së Kreut të Shtetit (e përcjellë edhe nga  Fox News në SHBA) nuk mund të injorohej në një kronikë ekskluzive si kjo!

Asnjë fjale për dokumentin e publikuar zyrtar por sekret (Strategjia e Fondacionit Soros Shqipëri 2014-2017) të nxjerre nga  Wikileaks (@DCLeaks) se Reforma në Drejtësi u ideua, konceptua dhe u lobua nga Soros dhe më pas u përfshinë në ketë “kauzë” po me ndërhyrjen e Soros si Ambasada Amerikane dhe BE dhe se sot pikat kyçe të Drejtësisë i kanë zënë në konflikt të hapur interesi jeniçerët e dalë nga Foleja e Qyqes Soros!

Asnjë fjalë që një pjese e pasurive kombëtare në naftë dhe gaz në Shqipëri janë kontrolluar dhe kontrollohen (si pasuri të dhuruara nga të gjitha qeveritë shqiptare) nga Soros!

Asnjë fjalë për bizneset me peshë të Soros në Shqipëri në financa, shëndetësi, teknologji informacioni që po pine gjakun e shqiptareve me ndërhyrjen e Shtetit me dhurata si PPP-të, kredi të apo ndihma nga BE, BB, OKB, etj duke grabitur paratë e taksapaguesve shqiptare neper mjet ndërhyrjeve favorizuese të Qeverive Nano dhe Berisha dhe të kthyer në grabitjen e Shekullit nga Soros me ndihmën e Qeverise Rama!

Asnjë fjalë për denoncimin e ardhur nga Shqipëria për rolin e Soros në skenarin serb të copëtimit të Kosovës!

Gënjeshtra pa fund për gjoja ndërtime dhe rikonstruksione të 200 shkollave të ndihmuara nga Soros apo 137 milionë dollarë të Soros ndërkohë që Faqja e  Fondacioni Shoqeria e Hapur per Shqiperine  www.osfa.al është faqja e vetme e një Fondacioni publik në botë që ka fshirë çdo të dhënë raportimi se kë dhe kur, sa dhe si ka ndihmuar, cila shkolla apo organizata ka krijuar apo ndihmuar! Askund nuk ka errësirë më të madhe se sa transparenca e parave të Fondacionit Soros në Shqipëri! Nuk kanë qenë kurrë 137 milionë dollarë ndihma por të paktën mbi 1 miliardë euro që i janë grabitur shqiptarëve paratë e tyre dhe ndihma ndërkombëtare nga një gropë thithëse e Soros siç ka vetë logon ky Fondacion! Nuk ka asnjë dokument referencial dhe asnjë burim që verifikon ketë shifër përderisa nuk ka asnjë raport vjetor zyrtar te Fondacionit te publikuar në mënyre transparente dhe të aksesueshëm diku! Dhe mungesa totale dhe unike e transparencës së parave dhe përfituesve kjo ka mbi 7 vjet që është zhdukur gjithçka!!!

Kjo mungesë totale dhe unike transparence nuk mund të neglizhohej në asnjë kronikë gazetareske nga asnjë media në SHBA por e bën sot Zëri i Amerikës për shkak se sot ai po shërben si një OJF në shërbim të Soros dhe jo një media prestigjioze që rrëzoi komunizmin në Shqipëri dhe na mësoi që nga 1990 çfarë do të thotë media dhe fjalë e lirë, gazetari, raportim, e vërteta dhe demokracia!

Asnjë fjalë nuk u tha për Censurën dhe Represionin që ushtron Rrjeti Soros në Shqipëri ndaj çdo kujt që guxon dhe denoncon Soros!

Veç unë psh, kam në kurriz 18 gjyqe dhe kallëzime penale dhe një represion unik prej 16 vjetësh që kur dhashë dorëheqje publike nga një Bord i Fondacionit Soros duke e denoncuar që në 2003 për Axhendën e tij Politike për Shkretimin e Shoqërisë Civile (siç dhe ndodhi por edhe siç u paralajmërova për pasojat e veprimit tim direkt nga Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit në atë Çapajev Gjokutaj)! Që prej Shtatorit 2014, kur filloi Soros të lëvizte gurët për të shpikur Reformën Sorosiane në Drejtësi, mua më është bërë e ndaluar që të shfaqem në çdo kanal televiziv dhe sa herë dikush ka guxuar t’a shkelë këtë vendim ka pasur pasoja për gazetarët apo edhe emisione madje dhe televizione! Veç me hapjen e Fax News në Shqipëri unë kam mundësi të shpreh pikëpamjet e Lëvizjes AntiSoros me audiencë të madhe publike për arsyen e vetme se Fax News është i vetmi TV në Tiranë jashtë kontrollit të Oligarkisë Sorosiane në Pushtet dhe Opozitë! Dhe këtë mund t’a konfirmojë çdo gazetar në çdo media!

Por të mos harrojmë që të gjithë aktivistët antisoros sot përballen me një represion total dhe gjithëpërfshirës duke mos u lejuar as të punojnë në fushat e tyre profesionale, duke u represuar me lloj lloj formash të shantazhit të mafies së jakave të bardha të Soros (si  Armir Shkurti,  Zirkon Disha,  Lorisa W. Ylli,  Kastriot Çipi, etj etj)! Ata janë të gjithë në Listen e Zezë të Soros dhe Rilindjes sps duhen bërë shembull për këdo (njësoj si praktikat e Mafies) se çfarë pasojash ka nëse guxon dhe denoncon Don Sorosin! E njëjta gjë ka ndodhur me shantazhet dhe pushime nga puna të intelektualit dhe një prej mendjeve më të ndritura të Shqipërisë (dhe me reputacion ndërkombëtar) studiuesit Aurel Plasari që e shkarkuan pa asnjë motiv nga Drejtor i Bibliotekës Kombëtare dhe ndaj të cilit janë derdhur në anglisht dhe shqip, dhe gjuhë të tjera shpifje pa fund nga drejtuesit më të lartë të programeve të Soros në Shqipëri dhe botë sepse është edhe i pari shqiptar që i është kundërvënë axhendës Soros në Shqipëri (që në 1993). Madje rezistenca e tij për të mos lejuar kapjen e Fakultetit të Filologjisë nga metastazat e Soros në 1993 u bë dhe shkak i dëbimit nga Shqipëria të themeluesit të Soros Tiranë (të denoncuar nga shërbimet sekrete shqiptare si spiun i UDBsë) Fron Nahzi.

Asnjë fjalë në kronikën sorosiane të VOA për Soros, se po të denoncosh Soros në Shqipëri ke vetëm një alternative nëse do të kesh një jetë normale dhe familjare: të marrësh valixhet dhe të largohesh nga Shqipëria sa më parë!

Keqorientimi dhe mashtrimi sikur debati me Soros është pse i dhe më shumë para dhe mbështetje socialistëve dhe më pak demokrateve është FAKE NEWS! Debati nuk është pse krimineli dhe armiku parapëlqen të korruptojë dhe përdorë për axhendën e tij të majtët por sepse ai është një entitet i huaj privat i cili për qëllimet e veta të përfitimeve financiare dhe gjeopolitike ka kapur Shqipërinë duke e dëmtuar, shkretuar, falimentuar dhe shpopulluar në favor të axhendave antishqiptare rajonale dhe më gjerë! Se sa para i dha njërit apo tjetrit është politikë teknike e brendshme e departamentit të rekrutimit të burimeve njerëzore të Soros dhe jo e thelbit që është Axhenda Soros per Rrënimin, Falimentimin dhe Shpopullimin e Shqipërisë!!!

Nëse autorët e Kronikës Sorosiane për Soros në VOA mund të pretendojnë se nuk kanë fakte dhe prova për parashtrimet e mësipërme (dhe këtu kthehemi te paragrafi i parë i ketij teksti për fshirjen e ekzistencës se Lëvizja ProAmerikane ProTrumpiste AntiSoros) bujrum ja ku na kanë pasur prej vitesh me gjithë dosjet përkatëse! Pse nuk na i kërkuan kurrë provat?!

Ndaj dhe Kronika për Soros e lobuar nga Soros në VOA do të mbetet një ndër njollat turpëruese të këtij kanali prestigjioz sepse ky amalgam minutash të qepura me arna të prera keq nga rrobaqepësit e Soros vetëm me gjysme të vërteta nuk është gjë tjetër veçse një shembull më shumë i të vërtetës së thënë nga një prej Eterve më të mëdhenj Themelues të Kombit Amerikan, Benjamin Franklin:
“HALF A TRUTH IS OFTEN A GREAT LIE!”
(“Gjysëm të vërtetat janë gënjeshtrat më të mëdha”)

P.s. Gjths Levizja AntiSoros Për Shqipërinë Për Shqipërinë ka përgatitur një Film AntiMockumentar si kundërpërgjigje ndaj Fushatës milionere të Shpëtimit të Imazhit të Soros të nisur nga Soros në Shtator!
Filmi ynë AntiMockumentar quhet “FOLEJA E QYQEVE TË SOROS” dhe është kundërpërgjigje demontuese e gënjeshtrave që prodhon Filmi Mockumentar për Soros që ka përgatitur me paratë e Soros Top Channel që drejtohet nga ish Drejtori i Qendrës së Medias Soros Ben Blushi!

LEXO TE PLOTE

Opinione

Nga Lutfi Dervishi/ Erdhi dita….e “Vetvendosjes”?!

Publikuar

-

Nga

Erdhi dita… është sllogani me të cilin Vetvendosja synon të dalë parti e parë dhe të ketë kryeministrin pas zgjedhjeve parlamentare të 6 tetorit në Kosovë.
Vetvendosje është thirrje e dëgjuar 50 vjet më parë në gjithë Kosovën në protestat për njohjen e të drejtave kombëtare të shqiptarëve në ish Jugosllavi.
15 vjet më parë, në 2004-ën, Albin Kurti themeloi lëvizjen “Vetvendosje”- një nga pikat e programit të së cilës është bashkimi me Shqipërinë.
5 muaj më parë VV hapi zyrat e saj në Shqipëri.
Lideri i “Vetvendosjes”, që në takime publike shfaqet vetëm me flamurin kombëtar, thotë se “bashkimi duhet bërë sot”. Vendet e BE-së, thekson ai, janë më të bashkuara me njëri-tjetrin se cc’ është e bashkuar Shqipëria dhe Kosova.
“Jo negociata, Vetvendosje” ishte parrulla e lëvizjes kundër bisedimeve për statusin final të Kosovës.
Vetvendosja është e vetmja forcë politike në Kosovë që nuk ka qenë në pushtet. Prej 15 vjetësh ka kritikuar, ka protestuar.
Më 6 tetor është e bindur se do të kalojë nga parti proteste në parti qeverisëse.
Pas 3 javësh shtetasit e Kosovës do të votojnë për parlamentin dhe qeverinë e re. “Vetvendosja” premton qeveri më të vogël, kthim të trurit në Kosovë, luftë ndaj korrupsionit dhe rimëkëmbje ekonomike, por si do të përballet “Vetvendosja” me problemet e mëdha të Kosovës dhe me premtimet e mëdha që ka në programin e vet politik.
#Përballë me kandidatin për Kryeministër të Kosovës, Albin Kurti.

Nga Lutfi Dervishi

LEXO TE PLOTE