Connect with Us

Deputeti, 1.8 milionë eurosh/ Si u pasurua ish këshilltari i Ramës?

Aktualitet

Deputeti, 1.8 milionë eurosh/ Si u pasurua ish këshilltari i Ramës?

Publikuar

-

Kuvendi i Shqipërisë është i përbërë nga dy kategori, të paktën dy bien në sy. Nga analfabetë dhe nga miliarderë, që se dinë çfarë do të thotë politikë, por që dinë shumë mirë se si mund të zhvasin dhe të bëjnë para në kurriz të saj.

Sigurisht që Vettingu në drejtësi ishte më i domosdoshëm por edhe në politikë është i nevojshëm, teksa institucionet kyçe si Kuvendi janë zaptuar nga dy kategoritë që përmendëm më sipër.

CNA.al ashtu siç ka bërë me zbardhjen e pasurive për gjyqtarët dhe prokurorët, do të veprojë edhe për të ashtuquajturit politikanë, pavarësisht se cilit kah të politikës i përkasin.

Më pasuri marramendësi në Kuvend, rezulton edhe deputeti socialist Fatmir Velaj, ish këshilltari i kryeministrit Edi Rama, vite më parë.

   Fatmir Velaj

Pasuri e tij shkon rreth 1.8 milion euro, por në media është lakuar se merr edhe ndihmë ekonomike.

Sipas të dhënave të ILDKPKI, që CNA.al ka grumbulluar, deputeti socialist Fatmir Velaj, rezulton pronar i një apartamenti në Vlorë 85 metra katrorë dhe i një automjeti Chrysler.

Të ardhurat më të shumta i deklaron në emër të bashkëshortes. Rreth 5 milion lekë të reja ajo i deklaron në Shqipëri, ndërsa 6 milion lekë të reja i deklaron se i ka të kursyera në Vjenë.

Velaj thote se nga koleksione artistike ka përfituar plot 1.25 milion euro.

 Viti 2003 (Deklarata fillestare)

Një ap. banimi me sip. 85 m2 në Vlorë, trashëgimi nga familja, vlera 5 000 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve në Vjenë hapur në 2012, të ardhura nga paga personale dhe e gruas, 4 000 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve, hapur në 2005, të ardhura nga paga personale dhe e gruas, 1 000 000 lekë.

Makine tip ‘Chryesler Voyager’, blerë me të ardhura nga paga dhe kursimet, vlera 2 000 000 lekë.

Koleksioni veprash personale prej 200 pikturash, krijime personale, vlera 80 000 000 lekë.

Koleksioi privat prej 60 pikturash të artistëve të huaj, blerë me të ardhurat e krijuara nga veprimtaria personale artistike si edhe dhurata, vlera 40 000 000 lekë.

Koleksion me 2000 fotografi artistike personale, krijime personale, vlera 30 000 000 lekë.

Koleksion me 300 fotografi artistike nga artistë të huaj, dhuratë, vlera 15 000 000 lekë.

Viti 2013 (Deklarata vjetore)

Paga si këshilltar pranë Kryeministrit, 1 400 000 lekë.

Kompensim për familjen, për dy fëmijët nga Zyra e Financës në Vjenë, 400 euro.

Bashkëshortja Klarita Velaj, të ardhura nga paga, 1 800 euro/ muaj.

Vajza, Helena Velaj, të ardhura nga bursa + rrogë, 520 euro/muaj.

Ap. banimi me sip. 85 m2 në Vlorë, trashëgimi nga familja, vlera 5 000 000 lekë.

Makine tip ‘Chryesler Voyager’,  vlera 700 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve në Vjenë hapur në 2012, , 5 000 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve, hapur në 2005, në shumën  2 000 000 lekë.

Koleksion veprash personale prej 200 pikturash, krijime personale, vlera 90 000 000 lekë.

Koleksion privat prej 65 pikturash të artistëve të huaj, dhurata dhe blerje, vlera 45 000 000 lekë.

Koleksion me 2600 fotografi artistike personale, krijimtari personale, vlera 37 000 000 lekë.

Koleksion me 300 fotografi artistike nga artistë të huaj, dhuratë dhe blerje, vlera 15 000 000 lekë.

Gjendja cash,  në shumën 5 000 000 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga  në shumën 1 290 171 lekë neto.

Bashkëshortja, Klarita Velaj, të ardhura nga paga mujore, 2 084 euro.

Vajza, Helena Velaj, të ardhura nga bursa + kompensim familjar nga shteti austriak, 432 euro.

Ap. banimi me sip. 85 m2 në Vlorë, trashëgimi nga familja, vlera 5 000 000 lekë.

Makine tip ‘Chryesler Voyager’ me vlerë 800 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve në Vjenë, 6 000 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve, në Tiranë në shumën 2 824 454 lekë + 5 900 euro.

Viti 2015

Të ardhura nga paga në shumën, 1 290 171 lekë neto.

Bashkëshortja, Klarita Velaj, të ardhura nga paga mujore, 2 084 euro.

LEXO EDHE:  Kokëdhima- Rama, çfarë fshihet pas ndarjes/Nga kanabisi i Lazaratit tek ndryshimet Kushtetuese

Vajza Helena Velaj, të ardhura nga bursa + kompensim familjar nga shteti austriak, 432 euro.

Pronar me 100 % i një ap. banimi me sip. 85 m2 në Vlorë, trashëgimi nga familja, vlera 5 000 000 lekë.

Makinë  tip ‘Chryesler Voyager’,  me vlerë 400 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve në Vjenë, në shumën 6 500 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve në Tiranë, në shumat 3 824 454 lekë + 5 900 euro.

Viti 2016

Të ardhura nga paga në shumën, 1 290 171 lekë neto.

Bashkëshortja Klarita Velaj, të ardhura nga paga mujore, 2 084 euro.

Vajza, Helena Velaj, të ardhura nga bursa + kompensim familjar nga shteti austriak, 432 euro.

Djali, Romel Velaj, të ardhura gjatë shërbimit civil, 670 euro.

Ap. banimi me sip. 85 m2 në Vlorë, trashëgimi nga familja, me  vlerë 5 000 000 lekë.

Makine tip ‘Chryesler Voyager’, me vlerë 400 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve në Vjenë në shumën, 6 000 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve në Tiranë, në shumat 4 824 454 lekë + 3 500 euro.

Viti 2017

Të ardhura nga paga si deputet, 111 731.91 lekë.

Bashkëshortja Klarita Velaj, të ardhura nga paga mujore, 2 084 euro.

Vajza, Helena Velaj, të ardhura nga bursa + kompensim familjar nga shteti austriak, 432 euro.

Djali, Romel Velaj, të ardhura gjatë shërbimit civil, 650 euro.

Bashkëshortja, të ardhura nga rroga si financiere në firmën ‘Lausch and Co’, Vjenë -Austri, 28 000 euro/vit.

Bashkëshortja të ardhura nga kompensimi i shtetit austriak për fëmijët studentë, 5 500 euro/vit.

Kontrate të lidhur në maj 2009 në shumën 8 000 000 lekë për punë të kryera. Ndaj mospagimit ka hapur proces gjyqësor dhe e ka fituar. Në vitin 2017 janë përfituar 3 000 000 lekë ndërsa mbeten për t’u marrë edhe 5 000 000 lekë.

Kontrate të lidhur në vitin 2012 në shumën 5 000 000 lekë për punë të kryera. Ndaj mospagimit ka hapur proces gjyqësor dhe e ka fituar.Në vitin 2017 janë përfituar 2 500 000 lekë ndërsa mbeten për t’u marrë edhe 2 500 000 lekë.

Ap.banimi me sip. 85 m2 në Vlorë, trashëgimi nga familja, vlera 5 000 000 lekë.

Makine tip ‘Chryesler Voyager’, me vlerë 400 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve në Vjenë në shumën 20 000 euro.

Gjendja e depozitës së kursimeve në Tiranë, në shumën 130 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve në Tiranë, në shumën 42 000 euro.

10 000 libra e katalogë me vetëautorësi botuar në Tiranë, Bukuresht, Bari, Kairo. Vlera e librave shkojnë 10 -40 euro secili. Në total 1 200 000 euro.

Viti 2018

Ap.banimi me sip. 85 m2 në Vlorë, trashëgimi nga familja, vlera 5 000 000 lekë.

Makine tip ‘Chryesler Voyager’, me vlerë 400 000 lekë.

Gjendja e depozitës së kursimeve në Tiranë, në shumën 854 55 lekë.

Realizime personale si dhe të artistëve të huaj ndër vite, Bukuresht, Tiranë, Bari, Kairo, Zagreb. Vlera e librave shkojnë 10 -40 euro secili. Në total 1.25 milion euro.

Të ardhura nga paga si deputet, 111 731 91 lekë.

Kontratë e lidhur ne Maj 2009 për një punë të kryer në shumën 8 milion lekë. Ndaj mospagimit ka hapur proces gjyqësor dhe e ka fituar.

Në vitin 2018 janë përfituar 8 milion lekë dhe kanë mbetur pa u marrë edhe 500 000 lekë.

Kontratë të lidhur në vitin 2012 në shumën 5 000 000 lekë për punë të kryera. Ndaj mospagimit ka hapur proces gjyqësor dhe e ka fituar

Në vitin 2018 janë përfituar 2.5 milion lekë dhe kanë mbetur pa u marrë 2.5 milion lekë të tjera.

Bashkëshortja, të ardhura nga rroga si financiere në firmën ‘Lausch and Co’, Vjenë -Austri 29 000 euro në vit.

Bashkëshortja të ardhura nga kompensimi i shtetit austriak për fëmijët studentë, 5 500 euro/vit.

Vajza, Helena Velaj, të ardhura nga puna parti time në një kompani austriake, në shumën 10 220 euro./CNA.al

 

 

 

 

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aktualitet

Këshilla-Si të mbroni veten dhe familjen tuaj nga tërmetet

Publikuar

-

Për dallim nga llojet e tjera të fatkeqësive natyrore, tërmetet mund të ndodhin në çdo kohë, pa ndonjë njoftim. Të jesh i përgatitur për një tërmet do të bëjë ndryshimin në aftësinë për të mbrojtur veten, familjen ose shtëpinë tënde në rast të tërmetit. Vazhdoni të lexoni për të mësuar se si të përgatisni shtëpinë dhe familjen tuaj për një tërmet, si dhe çfarë të bëni gjatë dhe pas tërmetit për të qëndruar të sigurt.

Çfarë të bëni gjatë një tërmeti

Tërmetet mund të godasin krejt papritur dhe pa paralajmërim. E rëndësishme është që që në dridhjen e parë të merrni masa mbrojtëse.

Gjeni strehë në vendin më të afërt

Nëse ndodheni jashtë, gjeni strehë ku të mundeni por mos u fusni brenda.

Nëse jeni në zyrë a shtëpi, gjeni strehë në një vend të sigurt ku të jeni të mbrojtur nga gjërat që bien.

Mos lëvizni prej andej deri sa tërmeti të ketë ndalur.

Strehohu, mbulohu dhe mbahu fort

Që në goditjen e parë futuni nën një mobilje siç mund të jetë tavolina dhe qëndroni aty.

LEXO EDHE:  Detaji/ Zbulohet pse Edi Rama hoqi Niko Peleshin dhe vendosi Senida Mesin zv.Kryeministre

LEXO EDHE:  Kokëdhima- Rama, çfarë fshihet pas ndarjes/Nga kanabisi i Lazaratit tek ndryshimet Kushtetuese

Mos u fusni poshtë krevatëve apo dollapëve të lartë që mund të shemben.

Mbuloni kokën dhe sytë mbajini mbuluar për t’u mbrojtur nga objektet fluturuese ose ato që bien.

Me njërën dorë mbuloni kokën dhe me tjetrën mund të mbaheni në një cep të mobiljes nën të cilën jeni strehuar.

Nëse mobilja lëviz, lëvizni bashkë me të.

Qëndroni nën të deri sa të jeni të sigurtë që goditjet kanë mbaruar.

Nëse nuk qëndroni dot nën pragun e derës apo nën një mobile, qëndroni pranë një shtylle të brendshme të shtëpisë dhe mbroni kokën dhe qafën.

Pragu i Derës

Pragu i derës është një nga më të fortat e të gjithë pallatit apo godinës.

Në prag duhet të përpiqeni të mbani këmbët hapur për të ruajtur ekuilibrin, të mbështeteni në njërën anë dhe me krahë të mbani fort derën./

CNA.al

SHPERNDAJE KETE MATERIAL INFORMUES

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Termet i frikshem ne Shqiperi

Publikuar

-

Nga

Nje termet 5.8 balle ka goditur Shqiperine 32 km larg Tiranes, ne detin Adriatik.

Njoftohen deme materiale dhe panik tek njerzit qe kane dale ne rruget e Tiranes.

Lekundjet jane ndjere te forta  ne Tirane, Elbasan, Durres. Korce, Fier etj…

Njoftohen deme materiale…vijon

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Provokimi i Mustafa Nanos: Duhet të jemi më racionalë me Enver Hoxhën

Publikuar

-

Nga

Këtë verë, libri i Isuf Kalos “Blloku” ka bërë jehonë të madhe. Libri është një dëshmi e njeriut, i cili ka qenë pranë ish-diktatorit Enver Hoxha për vite me radhë, duke qenë se ishte doktori i tij personal. Megjithatë, “Blloku” i Kalos ka marrë shumë kritika.

Në monologun e kësaj të premteje në emisionin “Provokacija”, gazetari Mustafa Nano ndalet pikërisht tek ky libër. Ai thotë se mënyra se si Isuf Kalo ka folur për Enver Hoxhën është e pakuptueshme dhe e pafalshme për shumë njerëz.

 

 

Sipas tij, Kalo e ka nxjerrë diktatorin si tepër human, baba të devotshëm, bashkëshort të mirë dhe si një politikan serioz. Edhe pse ka një mendim tjetër për Enver Hoxhën, Nano thotë se “Blloku” është një dokument historik i rëndësishëm, për të cilin në të ardhmen shumë njerëz do jenë të kënaqur që ekziston.

“Më duhet të them se as mua nuk më puqet Enver Hoxha i Kalos me Enver Hoxhën që unë njoh. E megjithatë nuk jam dakord me ata që sulmojnë Isuf Kalon. Blloku i tij mund të ketë provokuar shumë vetë, ndoshta ndokënd edhe mund ta ketë lënduar por, përtej të gjitha shijeve e ndjesive individuale, ky libër është një dëshmi interesante për kohët e komunizmit. Pas 50 vjetësh askush nuk do të kujtohet ta sulmojë Isufin për anëmbajtje apo empati për të ligun. Të gjithë do jenë të kënaqur që kjo dëshmi është dhënë. E që është dhënë në mënyrë të sinqertë. Blloku është një dokument historik i rëndësishëm”, thotë Nano.

Por moderatori i “Provokacijas” thotë se ka bërë edhe një vëzhgim të fundit. Sipas tij, tashmë që jemi 30 vite pas përmbysjes së komunizmit, duhet ta gjykojmë në mënyrë më racionale diktatorin Enxer Hoxha.

Sipas tij, nuk duhen thënë thënë deklarata të panevojshme që e shndërrojnë figurën e Hoxhës si bartës të të gjitha të këqijave dhe veseve të botës.

Nano merr shembull librin e Ylljet Aliçkës në librin e tij më të fundit, ku thuhet se një grua e dënuar me vdekje u fut e gjallë në dhé. Kur fshatarët i bënë gropën u lemerisën teksa dëgjonin rënkime të dala nga thellësia e tokës.

Përshkrime të tilla na ndihmojnë të nxjerrim dufin ndaj diktatorit, por nuk na ndihmojnë për të kuptuar se kush ishte në të vërtetë ai, thotë Nano.

 “Kam vënë re që ca e ca vijojnë të flasin për Enver Hoxhën ashtu si kanë folur një ditë pas përmbysjes së regjimit të tij, domethënë duke shtënë në punë veç mllef, urrejtje, neveri, apo ku di unë. Kur bëhet ky diskutim, njerëz të tillë, që rëndom kanë edhe përvoja personale vuajtjesh e persekucioni, përpiqen ta likujdojnë Enver Hoxhën si personazh të historisë thjesht duke thënë se ai ishte një maskara, qen e bir qeni, një armik i popullit të vet, një tradhtar, etj, etj. Unë mendoj se 30 vjet pas rënies së komunizmit mund të jemi pak më racionalë. Dhe të jesh racional nuk do të thotë të mohosh që ai ka qenë një diktator. Jo, kjo gjë tanimë është e dokumentuar. Edhe komunisti më budalla, thellë-thellë, bie dakord se Enver Hoxha ishte një diktator.

Të jesh racional do të thotë të mos thuash mufka që synojnë panevojshmërisht ta shndërrojnë figurën e Hoxhës nga katran në katran me bojë, që e nxjerrin atë si bartës të gjithë të këqijave apo veseve të botës, që e nxjerrin atë edhe pervers, pedofil, manjak seksual, vrasës manjak. Ah, se harrova, edhe homoseksual. Sepse dihet se çfarë mendojnë shqiptarët për një homoseksual.

Të jesh racional është edhe të mos thuash, siç thotë Ylljet Aliçka në një libër që sapo e ka publikuar, që një grua u dënua me vdekje thjesht se Enver Hoxha donte ta kishte si të dashur dhe se ajo i tha “jo”. Për këtë “krim”, ajo u fut në dhé e gjallë. Madje, fshatarët e zonës, ku kësaj gruaje i bënë gropën, u lemerisën teksa dëgjonin ca rënkime të dala nga thellësia e tokës, që ishin rënkimet e kësaj gruaje duke dhënë shpirt. Tani, gjatë regjimit të Enver Hoxhës ka pasur pa fund drama e tragjedira humane. Kjo nuk diskutohet, siç nuk diskutohet që fajtori kryesor për ato ka qenë Enver Hoxha. Ne mund të stisim edhe tragjedira të tjera në një roman fiction. Por mund t’i vëmë pak fré fantazisë dreqi ta hajë! Një njeri që futet i gjallë nën dhé nuk ka se si të rënkojë. Aq më pak ka gjasa që rënkimet e saj të jenë dëgjuar nga fshatarët e lemerisur. Sepse do të ketë dhënë shpirt shumë kohë para se toga e varrmihësve apo xhelatëve të kenë mbledhur rraqet e të jenë larguar. Le ta themi copë: Përshkrime të tilla na ndihmojnë të nxjerrim dufin ndaj diktatorit, por nuk na ndihmojnë për të kuptuar se kush ishte në të vërtetë ai”, u shpreh moderatori i “Provokacijas”./abcnews.al

LEXO EDHE:  Paketa anti-shpifje/ Deputeti vë me shpatulla pas muri Ramën

LEXO EDHE:  “Bomba” e Ivanov kundër Ramës/Letër ndërkombëtarëve: Rrezikon sovranitetin!

 

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: