Connect with Us

Gjyqtarja e “dosjeve të nxehta”/ Si ka ndryshuar në 15 vite pasuria e Liljana Bakut

Aktualitet

Gjyqtarja e “dosjeve të nxehta”/ Si ka ndryshuar në 15 vite pasuria e Liljana Bakut

Publikuar

-

Prokurorët  dhe gjyqtarët janë vënë në shënjestër për shkak të Vettingut.

Procesi në fjalë hodhi dritë mbi një realitet të rëndë që deri vonë quhej perceptim, kur shkruhej për gjyqtarët dhe prokurorë të korruptuar, të lidhur me krimin apo dhe të paaftë.

Sigurisht që ka edhe prokurorë dhe gjyqtarë të ndershëm që kanë dhënë vendime të rënda.

Liljana Baku është gjyqtarja e Krimeve të Rënda, që ka dhënë vendime për çështje tejet të “nxehta” penale.

Gjyqtarja Baku ka dhënë vendim për burgim 126 vjet për ‘grupin terrorist’ të Imamëve.

Kujtojmë se gjatë leximit të vendimit nga kryesuesja e trupës gjykuese, gjyqtarja Liljana Baku, ata i janë drejtuar me fjalët: “Shumë shpejt do ta merrni dënimin”.

Gjithashtu e njëjta gjyqtare Baku, ka marrë vendimin kundër nipit të diktatorit Hoxha, i kapur në krimin e prodhimit dhe trafikimit të drogave të rënda.

Sipas Prokurorisë për Krimet e Rënda, Ermal Hoxha, që tashmë është në liri, ishte një nga anëtarët e një rrjeti të përpunimit dhe trafikimit të kokainës. Gjithnjë, sipas organit të akuzës, në dosjen hetimore gjendeshin përgjime telefonike dhe përgjime ambientale, që provonin komunikimet e Hoxhës me të dyshuarit e tjerë, si edhe hyrje daljet e tij në laboratorin e përpunimit të kokainës në Xibrakë.

Gjyqtarja Liljana Baku ka pasur në duar edhe çështjen e Nezar Seitit, i cili akuzohet si bashkëpunëtor i Habilajve dhe që më vonë u ekstradua në Itali.

Gjyqtarja në fjalë e cila ka kaluar në duar dosje të nxehta penale, kur vjen puna tek pasuria rezulton e varfër.

Ndryshe nga kolegët e saj, burimet e të ardhurave ajo i ka nga paga e saj dhe bashkëshortit.

Sipas të dhënave që CNA.al ka marrë pranë ILDKPKI-së, gjyqtarja Baku, deklaron si burim të ardhurash edhe qira nga dy objekte në emër të bashkëshortit.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga gjyqtarja Liljana Baku.

Viti 2003

Shtëpi banimi, ndërtuar pas 1990, me vlerë, 3.5 milion lekë.

Pagesa nga Ministria e Drejtësisë, 0.396 lekë.

Viti 2004

Të ardhura nga paga për 10 muaj, 807 200 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e një objekti, 180 000 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e një objekti për katër muaj, 200 000 lekë.

Të ardhura nga paga për dy muaj nga Ministria e Drejtësisë, 33 000 lekë.

Viti 2005

Në objektin ish depo drithi në Laprakë, është bërë ndërrimi i catisë, në vlerën 400 000 lekë.

Të ardhura nga paga, Gjykata e Krimeve të Rënda, 180 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një objekti në Korçë, 180 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e ish objektit depo drithi në Laprakë, 140 000 lekë.

Viti 2006

Shtesë një kat në shtëpinë ekzistuese me sip.120 m2, në Tiranë, 2 800 000 lekë.

Kursime 900 000 lekë.

Të ardhura nga paga e 13, shpërblimet, puna jashtë orarit, 1 108 430 lekë.

Të ardhura nga qira e magazinës në Korçë, 240 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e ish objektit depo drithi në Laprakë, 840 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, 600 000 lekë.

Kredi për shtëpi, 25 000 euro.

Viti 2007

Shtesë, vlera monetare, 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga e 13, shpërblimet, puna jashtë orarit, 1 172 565 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, në sektorin privat, 240 000 lekë.

Të ardhura nga qira e magazinës në Korçë, 240 000 lekë.

Të ardhura nga nga qiraja e një objekti në Tiranë, për dy muaj, 80 000 lekë.

Viti 2008

Shtesë në pasuri të luajtshme, 500 000 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, në sektorin privat, 750 000 lekë.

Të ardhura nga qira e magazinës në Korçë, 240 000 lekë.

Viti 2009

Kursime vjetore, 500 000 lekë.

Shtesë në pasuri të luajtshme, 350 euro.

Të ardhura nga paga e 13, shpërblimet, puna jashtë orarit, 1 172 143 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, në sektorin privat, 900 000 lekë.

Të ardhurat nga interesat bankare prej 15 000 euro, në shumën 525 00 euro.

Të ardhura nga qira e magazinës në Korçë, 100 000 lekë.

Viti 2010

Shtesë nga kursimet, 1 500 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet, 1 281, 878 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, në sektorin privat,1 000 000 lekë.

LEXO EDHE:  OFL “troket” në Berat dhe Tiranë/ Ultimatum 3 shënjestrave të radhës

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si person juridik, 360 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e magazinës në Korçë, 240 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një pjesë të objektit në Tiranë, në shumën 300 000 lekë.

Viti 2011

Shtuar pasuria, 1 800 000 lekë.

Një makineri për prodhimin e eleve të cepit, 17 050 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet, 1320386 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si person juridik, 1809165 lekë.

Të ardhura nga qiraja e magazinës në Korçë, 240 000 lekë

Të ardhura nga qiraja e një pjesë të objektit në Tiranë, në shumën 300 000 lekë.

Të ardhura nga kujdestaria e bashkëshortit mbi vajzën, 111 600 lekë.

Viti 2012

Shtuar pasuria, 1 868 060 lekë.

Makineri për kthim llamarine në Kinë, 8000 dollarë dhe transporti, 4 000 dollarë.

Shuma e pagesës për kujdestarinë e vajzës, 168 397 94 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet, 1442803 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si person juridik, 1 868 060 lekë.

Viti 2013

500 m2 truall, si parcelë ndërtimore e shtëpisë së banimit, me vlerë 2 174 600 lekë dhe 2 320 000 lekë bono privatizimi.

Një automjet i markës Mercdez Benz, 1 500 euro.

Shuma në lekë, 1 942 035 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpërblimet, 1 331 557 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit si person juridik, 2 902 035 lekë.

Të ardhura nga qiraja e magazinës në Korçë, 240 000 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si gjyqtare, 1 707 158 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura neto nga aktiviteti privat si person juridik, 1 184 172 lekë, pjesa takuese 50 %.)

Bashkëshorti, të ardhura nga paga si administrator i një aktiviteti privat, 900 000 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura nga dhënia me qira e gjysmës së objektit të ndodhur në Korçë, 120 000 lekë.
Bashkëshorti, të ardhura nga ndihma për paaftësi dhe kujdestaria mbi vajzën, 234 000 lekë.
Djali, bursa të përfituara në shkollën 9-vjeçare, 54 000 lekë.

Kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë, 25 000 euro, me afat 20 vjet, detyrimi financiar i pashlyer 19 037 euro.
Djali, llogari bankare në një bankë të nivelit të dytë, 140 898 lekë.

Viti 2015

Pasuria e shtua me vlerën, 1 400 000 lekë.

Pasuria e shtua me vlerën, 220 000 lekë.

Pasuria e shtua me vlerën, 199 040 lekë.

Blerë makinë, 400 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare, 1 672 848 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura neto nga aktiviteti privat si person juridik, 1028367 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura nga paga si administrator i një aktiviteti privat,600 000 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura nga dhënia me qira e gjysmës së objektit të ndodhur në Korçë, 120 000 lekë.
Bashkëshorti, të ardhura nga ndihma për paaftësi dhe kujdestaria mbi vajzën, 199 040 lekë.

Viti 2016

Gjendje cash, 600 000 lekë.

Pasuria u shtua me 243 600 lekë.

Pasuria u shtua me 519 120 lekë.

Studimet e djalit në Belgjikë, 1 000 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare1 637 949lekë.

Bashkëshorti, të ardhura neto nga aktiviteti privat 519 120 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura 1 659 664 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura nga dhënia me qira e një objekti të ndodhur në Korçë, 120 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një objekti në Laprakë, 472 500 lekë.

Viti 2017

Bashkëshorti, shtesë në lek, 147 354 lekë.

Shtesë cash 250 000 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare, 1 736 951 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura neto nga aktiviteti privat, 639 360 lekë.

Të ardhura nga aktiviteti i bashkëshortit si person juridik, 2 264 243 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura nga dhënia me qira e një objekti të ndodhur në Korçë, 120 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një objekti në Laprakë, 567 000 lekë.

Viti 2018

Llogari bankare gjendje, 432 132 29 lekë.

Llogari bankare e bashkëshortit, 274 919 7 lekë.

Gjendje cash, 650 000 lekë.

Depozitë bankare e bashkëshortit, 1 217 000 lekë.

Të ardhura si gjyqtare, 1 723 146 lekë.

Të ardhura nga shkolla e magjistraturës, 50 815 lekë.

Të ardhura nga aktiviteti i bashkëshortit si person juridik, 2 719 740 lekë.

Të ardhura nga puna e bashkëshortit, 903 500 lekë.

Bashkëshorti, të ardhura nga dhënia me qira e një objekti të ndodhur në Korçë, 120 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një objekti në Laprakë, 1 227 720 lekë./CNA.al

 

 

 

 

 

 

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bota

Salvini “zbarkon” në SHBA/ Sinjal alarmi për Conten

Publikuar

-

Nga

Matteo Salvini shumë vite më parë ka qenë një mbështetës i Vladimir Putin. Por tashmë gjërat kanë ndryshuar dhe Salvini po sheh drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe presidentit Donald Trump.

Hetimi i Metropol mbi Gianluca Savoini dhe fondet e pretenduara të Lega ndryshuan rrënjësisht kartat në tryezë. Që nga ajo kohë Salvini ka ndaluar së shikuari nga Lindja dhe tani i ka përqendruar përpjekjet e tij në Uashington. Ai e kuptoi, nga këndvështrimi i tij, se pa mbështetje nga Shtetet e Bashkuara Italia, një vend strategjik për NATO-n, i vendosur në qendër të Mesdheut, nuk mund të qeveriset. Por nuk mund të harrohen dhe fjalët e presidentit Trump në njërën prej deklaratave të tij ku shprehej me fjalët më të mira hde mbështeste kryeministrin Giuseppe Conte.

“Kryeministri shumë i respektuari Republikës Italiane, Giuseppi Conte është një njeri, shumë i talentuar, i cili shpresoj të mbetet kryeministër “, shprehej Trump.

Salvini i zgjedhur nga Wall Street JournalNë të njëjtën periudhë, jo çuditërisht, Prokurori i Përgjithshëm William Barr dhe prokurori John Durham u mirëpritën në Romë, në dy takime të ndara, nga drejtuesit e shërbimeve tona në kërkim të disa informacioneve mbi profesorin maltez Joseph Mifsud dhe mbi origjinën e Russiagate. Ndërsa prisnim që ai hetim i udhëhequr nga Durham të hidhte dritë, përshtypja është se marrëdhëniet midis administratës Trump dhe Giuseppi janë ftohur dhe bota konservatore e Sh.B.A tani po shikon Matteo Salvini me shumë interes dhe vlerësim. Siç vëren LiberoHapësira të ngjashme në atë gazetë u ofrohen krerëve të shtetit dhe udhëheqësve ndërkombëtarë të një rëndësie të madhe, jo personazheve të zier në rrugën e perëndimit të diellit, pasi kolonistët e majtë italianë dhe progresivë pëlqen të pikturojnë sekretarin e Lidhjes. Intervistuesi vlerëson punën e Salvinit: ” Nëse Italia do të votojë sot “, shkruan e përditshmja konservatore, ” sondazhet thonë se Matteo Salvini do të ishte kryeministri i ardhshëm “. Dhe si ” skifteri i imigracionit “, vëren intervistuesi, ” Salvini duket një version më kompetent i një politikani të caktuar amerikan “.

LEXO EDHE:  Akuzat për korrupsion/ Krimet e Rënda thërrasin Vangjush Dakon

LEXO EDHE:  Basha tek Krimet e Rënda/ Zbulon çfarë tha para prokurorëve belgë

“Unë gjithmonë kam besuar në Trump”

Për udhëheqësin e Lidhjes Veriore, është mundësia e artë për të shprehur të gjithë afërsinë e tij me administratën Trump dhe manjatin. ” Unë isha një nga të paktët politikanë italianë që besova në fitoren e tij dhe brohoritën për të katër vjet më parë. Unë ende besoj se ai ishte një president i mirë dhe shpresoj që ai të rizgjidhet .” Por mbase elementi më i rëndësishëm i gjithë intervistës përfaqësohet nga fakti se për ” disa çështje ndërkombëtare “, siç janë marrëdhëniet me Kinën, Iranin dhe marrëdhëniet me Izraelin, ai dhe Trump ” kanë të njëjtin mendim”. Në të vërtetë, nëse Matteo Salvini bëhet kryeministër, ” Jeruzalemi do të njihej nga qeveria ime si kryeqyteti i Izraelit”dhe marrëdhëniet me Kinën dhe Iranin , kundërshtarët strategjikë të SH.B.A. do të” pezullohen “. Salvini premton një ndryshim të qartë të kursit edhe me rrjetin 5G , siç kërkohej në atë kohë nga Sekretari i Shtetit Mike Pompeo. Dhe kjo për Uashingtonin, kushdo që fiton zgjedhjet presidenciale në nëntor, përfaqëson një element themelor.”

LEXO TE PLOTE

Politikë

Arrestohen 9 persona në Tiranë/ Policia jep detaje, për çfarë akuzohen

Publikuar

-

Nga

Operacion mes Italisë e Shqipërisë/ Goditet grupi kriminal, arrestohen 12 persona

Në vijim të punës për kapjen e personave të shpallur në kërkim, specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Nr.4, bënë kapjen dhe ndalimin e shtetasit F.L(Sh)., 37 vjeç, i shpallur në kërkim për veprën penale “Largimi i të burgosurit nga vendi i qëndrimit”.

Në vijim të operacionit policor të koduar “Sezoni”, për goditjen e veprimtarisë kriminale në fushën e vjedhjes, sherbimet e Komisariatit të Policisë Nr. 2, Tiranë, u bë kapja dhe ndalimi për veprën penale “Moskallëzim i Krimit” i shtetases të shpallur në kërkim: V. O., 44 vjeçe, banuese në Itali.Ndalimi i kësaj shtetaseje u bë pasi ishte në dijeni se bashkëjetuesi i saj shtetasi A.R ( autori kryesor i vjedhjeve), kryente vjedhje të ndryshme sëbashku me shtetas të tjerë, dhe nuk ka kallëzuar për krimin dhe është mundur ti shmanget përgjegjësisë.
Nga specialistët e Qarkullimit Rrugor u bë arrestimi në flagrancë i shtetasve :
•I.H., 18 vjeç, A.D., 18 vjeçe, dhe R.Ç., 22 vjeç, pasi u kapën në flagrancë duke drejtuar mjetet pa lejen përkatese;
•Q.D, 67 vjeç, A.D., 60 vjeç, L.Ç., 56 vjeç, A.K., 44 vjeç, dhe E.R., 32 vjeç, pasi u kapën duke drejtuar mjetet përkatese në gjendje të dehur.
Nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Kavajë u bë arrestimi në flagrancë për vepren penale ” Shkelja e rregullave të Qarkullimit Rrugor” i shtetasit G.Z., 58 vjeç, pasi rreth orës 03:50 tek rrethrotullimi i Golemit ka aksidentuar motorrin me drejtues shtetasin E.K., 32 vjeç, i cili si pasojë e plagëve të marra ka gjetur vdekjen.
Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, për veprime të mëtejshme./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Politikë

“Aktrimi” pranë familjes së Manjola Cakonit/ Grida Duma del dy herë bllof

Publikuar

-

Nga

Kryeministri Edi Rama i është përgjigjur përmes një video akuzave të PD në lidhje me rastin e Manjola Cakonit, e cila humbi burrin dhe vajzën në tërmetin e 26 nëntorit. Rama ka nxjerrë bllof ish deputeten e PD, Grida Duma e cila është marrë personalishte me këtë familje, të cilën e ka vizituar shpesh herë.

Prej disa ditësh, Duma ka publikuar rastin e Manjola Cakonit, e cila jeton jeton vetëm me të birin, pasi në tërmetin e 26 nëntorit humbi bashkëshortin dhe vajzën. (Lexo këtu)

Duma ngriti një sërë akuzash ndaj kryeministrit Edi Rama, ndërsa pretendon se qeveria e ka braktisur këtë familje dhe nuk e ka ndihmuar. Sipas Dumës, pasi u keqpërdor në media kjo familje që u kthye në simbol, u la në haresë duke mos iu zgjidhur thuajse asgjë.

Mirëpo, Rama ka publikuar një video përmes së cilës tregohet se çfarë është bërë për të ndihmuar këtë familje duke filluar nga apartamenti që i është dhuruar për të cilin kanë publikuar dokumente përkatëse, deri tek negociatat për punë me Manjolën.

Manjola në deklaratën e publikuar nga ish-deputetja Grida Duma ka thënë se kryeministri e ka marrë në telefon dhe e ka kërcënuar, pse doli në televizor dhe tha se qeveria e ka mashtruar atë e djalin e saj. Rama nuk ka ngurruar të quajë “kafshë pylli” Dumën, ndërsa denincimet e bëra prej saj i ka cilësuar abuzime kundrejt një nënë të lënduar nga tragjedia e 26 nëntorit.Në rastin konkret kam përjetuar me keqardhje dhe me një ndjesi neverie, abuzimin me të ëmën e Alesios, e cila është një grua e rënduar psikologjikisht dhe emocionalisht nga një tragjedi qe nuk kalon kurrsesi pa lënë gjurmë. Ndërkohë që mendoj se etika e medias dhe për më teper e politikës duhet ta ndalojë hedhjen e nxituar të hapave të tillë për të konsumuar në publik njësoj si në një restorant, në një klub ku hahet mish, mishngrënie e njerëzve në nevojë, e njerezve në sekëlldi, e njerezve të traumatizuar dhe duhet t’i referohet fakteve. Padiskutim që do të ishte shumë njerëzore, do të ishte e lavderueshme nga pikëpamja etike që pa e abuzuar, pa e konsumuar, pa e dhunuar, imazhin fizik në tregun mediatik dhe politik, te hulumtoheshin faktet dhe të shihej nëse unë dhe qeveria i kemi braktisur apo u kemi qendruar pranë jo vetëm Manjolës dhe Alesios por të gjithë familjeve. Neveritem kur shoh se si hiena që e ka vendin në kategorinë më të ulët të kafshëve të pyllit, shfaqen në formën e personit publik, në formën e logos mediatike, në formën e përfaqësuesit politik, në formën e flamurit partiak dhe ha mish njeriu, duke i ftuar të gjithë në një orgji mishi dhe dehjeje me demek ndienjën e solidaritetit dhe keqardhjes. Nuk është as solidaritet dhe as keqardhje. Ky është shpërdorim, abuzim, shpërdorim, dhunim i njerëzve“, theksoi Rama.

LEXO EDHE:  Basha tek Krimet e Rënda/ Zbulon çfarë tha para prokurorëve belgë

LEXO EDHE:  Basha tek Krimet e Rënda/ Zbulon çfarë tha para prokurorëve belgë

Kujtojmë se disa ditë më parë edhe gazetari Blendi Fevziu ka nxjerrë “zbuluar” ish-deputeten, pasi tha se ka konfirmuar që familja Cakoni ka marrë një banesë nga qeveria dhe djalit të Manjolës, Alesios, i është siguruar një bursë studimi.

Zonja ka marrë të gjitha bonuset. Me aq sa u interesuam ne, ajo është në një apartament që i është dhuruar nga qeveria dhe djalit të saj i është dhënë bursë studimi”, u shpreh Fevziu në “Opinion”. (Lexo këtu)

Pra, siç duket gjithçka ka qënë aktrim i ish deputetets Grida Duma pranë familjes që përjetoi tragjedi mbrëmjen e 26 nëntorit. Kjo familje është përdorur nga Duma për të luajtur skena si “aktore Hollywood-i”./CNA.al

 

LEXO TE PLOTE