Motra milionere e ministres së Ramës në KPK/ PS shkarkon dhe konfirmon gjyqtarë e prokurorë – CNA
Connect with us

Aktualitet

Motra milionere e ministres së Ramës në KPK/ PS shkarkon dhe konfirmon gjyqtarë e prokurorë

Publikuar

-

qeveria e re Rama3 ne elbasan

Komisioni i Vettingut është përzgjedhur në bazë të lidhjeve politike. Nuk është përceptim por fakt.

Kjo duket dhe nga vendimet me dy standarte në raste të njëjta. Një numër jo i vogël i anëtarëve kanë lidhje direkte me politikën, më saktë me partinë që është në pushtet.

Njëra prej anetarëve të Komisionit të Vettingut përkatësisht KPK, që ka lidhje me Partinë Socialiste është Pamela Qirko.

Kjo e fundit është motra e ministres së Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku.

Lidhjet politike të anëtares së KPK -së Qirko,  janë të pastra dhe duken hapur, por edhe për nga pasuria ajo nuk mbetet pas.

                                              Pamela Qirko

Në të dhënat e pasurisë së CNA.al ka marrë pranë ILDKPKI-së, rezulton se Pamela Qirko, se të ardhurat më të shumta i ka nga bashkëshorti.  Ky i fundit, të paktën në vitin 2018, rezulton administrator në 10 biznese.

Ndërsa në vitin 2017, bashkëshortja e tij, pikërisht anëtarja e KPK -së, Pamela Qirko i ka dhuruar pjesën e saj të aksioneve të një biznesei ku ajo bënte pjesë.

Ndër të tjera si pasuri të patundshme, Qirko deklaron një apartament 128m2, me kontratë shitje dt. 11.10.2017. Ajo thorë se 100 000 Euro i ka marrë  kredi, ndërsa 20 000 Euro nga kursimet kesh si dhe nga të ardhura personale e borxhi nga biznesi i bashkëshortit. Vlera totale e apartamentit është 120 000 Euro.

Patundshmëri ajo deklaron dhe një tokë arë me sip 3480 m2, në Petrelë, të blerë në dt. 18/11/2016 me vlerë 1.548.600.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë e deklaruar nga anëtarja e KPK-së, Pamela Qirko.

Viti 2017 (Deklarata fillestare)

Tokë are me sip 3480 m2 me adresë, Komuna Petrelë e blerë në dt. 18/11/2016 me vlerë 1.548.600.

Autoveturë Dacia Duster e vit prodhimit 2011 blere në dt 10/04/2012 Burimi i kriiimit:6750 Euro të ardhura nga personale të Bashkëshortit dhe 6750 Euro kontratë. Në total, 13.500 Euro.

Llogari rrjedhëse: Gjendja në dt 17.06.2017

Llogari page, 292.541 Lekë.

Llogari Rrjedhëse ne 17/06/2017 16.418 Leke

Para CASH ne shumën 1.410.000 Leke

Juriste e Lartë Telekom Albania SH.A. Janar — 17.06.2017,  585.664 Lekë.

Bashkëshorti Meland Qirko Administrator i Meleon Tirana shpk Janar — 17.06.2017,  700.000 Lekë.

Bashkëshorti Meland Qirko Administrator i XL Market shpk Janar — 17.06.2017, 345.000 Lekë.

Bashkëshorti Meland Qirko Administrator i Maxi Hippo shpk Janar — 17.06.2017,  110.000 Lekë.

Bashkëshorti Meland Qirko Administrator i Hippo Studenti shpk Janar — 17.06.201,7 36.000 Lekë.

Bashkëshorti Meland Qirko Administrator i Hippo Tregu Elektrik shpk Janar — 17.06.2017,  45.000 Lekë.

Bashkëshorti Meland Qirko Administrator i Hippo shpk Janar — 17.06.2017,  110.000 Lekë.

Bashkëshorti Meland Qirko Administrator i Retail&Marketing Systems shpk Janar — 17.06.2017,  425.000 Lekë.

Bashkëshorti Meland Qirko Administrator i Meleon shpk Janar — 17.06.2017,  591.150 Lekë.

Kredi konsumatore e marrë në 21/07/2011 me vlerë 517.500 Lekë

Kredia fillon në dt. 21/07/2011 dhe mbaron në dt 21/07/2018. Kësti mujor 10278 me interes 16% në 5 vitet e para, në shumën 118.668 Lekë.

Kartë krediti e marrë me datë 02/05/2006. Vlera Limit 240.000 mijë Balanca dt. 17/06/2017 ( – 81.492 ).

Apartment 124m2, i regjistruar në dt 24/07/2013. Burimi i dhuruar nga prindërit e gjithë shuma, Mobilimi dhe rregullime të brendshme 2.500.000 lekë.Burimi i kriiimit: Te ardhura personale

Autoveturë e tipit SMART, viti prodhimit 2002 e blerë në 10 Nëntor 2014. Burimi: Të ardhura personale, 2.300 Euro.

Autoveture Dacia Duster, viti i prodhimit 2011 blerë me dt. 10/04/2012. Burimi i krijimit:  6750 Euro të ardhura nga personale b) 6750 Euro kontratë. Në total,13.500 Euro.

Aksione në kompaninë Meleon shpk,themeluar ne 13/11/2010 NIPT L07324201N, 50% te aksioneve (vlera totale e kapitalit 6.717.520 Lekë) Burimi i të ardhura personale, 3.358.760 Lekë.

Aksione ne kompanine Melon Tirana shpk. themeluar ne 24/07/2012 NIPT L22003004S. 50% të aksioneve (vlera totale e kapitalit 100.000 Leke) Burimi i kriiimit: Te ardhura personale, 50.000 Lekë.

Aksione në kompaninë XL Market shpk, themeluar ne 30/06/2015 me NIPT L51 906031M, 51% të aksioneve (vlera totale e kapitalit 100.000 Leke) Burimi i kriiimit: Dhuruar nga bashkëshortja ne dt 15/06/2017, me vlerë 51.000 Lekë.

LEXO EDHE:  PS kërkoi “kokën” e Malajt/ Ish-ministri flet me emra, zbardh mesazhet kërcënuese

Aksione në kompaninë HIPPO shpk, themeluar në 06/07/2015 NIPT 60.000 Lekë L519090191. 60% te aksioneve (vlera totale e kapitalit 100.000  lekë. Burimi i krijimit: Të ardhura personale

Aksione në kompanine HIPPO STUDENTI shpk, 40% të aksioneve 40.000 Lekë (vlera totale e kapitalit 100.000 Leke). Burimi i krijimit: dhuruar 25% dhe 15% te kuotave nga aksionerët e mëparshërn, përkatësisht në dt 11/3/2017.

Aksione në kompaninë Hippo Tregu Elektrik shpk, themeluar ne 13/04/2017 NIPT L71 6200/9R, 51% të aksioneve (vlera totale e kapitalit 100.000 Lekë)

Burimi i krijimit:Të ardhura personale 51.000 Lekë.

Aksione në kompaninë Retail&Marketing Systems, themeluar në 15/10/2015 me NIPT L52223022K, 60% të aksioneve (vlera totale e kapitalit 100.000 Lekë)

Burimi i krijimit:Të ardhura personale 60.000 Lekë.

Person Fizik Meland Qirko, regjistruar ne 05/06/2015 NIPT L51805006A. Burimi i kriiimit: Të ardhura personale 10.000 Lekë.

Dhënë hua një shtetasi ne dt. 26/10/2016.  Burimi i krijimit: Të ardhura personale nga pagat 1.000.000 Lekë.

Llogari rrjedhëse hapur ne 29/06/2011. Gjendje në dt 17/06/2017 310.000 Lekë.

Llogari rrjedhëse e hapur në 26/09/2005. Gjendje në dt 17/06/2017 80.000 Lekë.

Burimi i krijimit:Të ardhura nga paga 80.000 Lekë.

Llogari Fleksi gjendje në dt 29/12/2011, 115 Lekë.

Depozitë, për fëmijë të mitur. Gjendje dt 17/06/2017, 664.945 Lekë. Burimi i krijimit: Të ardhura personale dt. 664.945 Lekë.

Administrator i Meleon Tirana shpk Janar— 17.06.2017, 700.000 Lekë.

Administrator i XL Market shpk Janar— 17.06.2017, 345.000 Lekë. Administrator i Maxi Hippo shpk Janar — 17.06.2017, 110.000 Lekë. Administrator i Hippo Studenti shpk Janar — 17.06.2017, 36.000 Lekë. Administrator i Hippo Tregu Elektrik shpk Janar— 17.06.2017, 45.000 Lekë.

Administrator i Hippo shpk Janar— 17.06.2017, 110.000 Lekë

Administrator i Retail&Marketing Systems shpk Janar — 17.06.2017, 425.000 Lekë.

Administrator i Meleon shpk Janar — 17.06.2017,  591.150 Lekë.

Kartë krediti. Gjendje për tu paguar 210.000 Lekë.

Viti 2017 (Deklarata vjetore)

Apartament 128m2, me kontratë shitje dt. 11.10.2017. Burimi: 100 000 Euro kredi nga 20 000 Euro nga kursimet kesh,të ardhura personale e borxh nga biznesi i bashkëshortit. Vlera 120 000 Euro.

Zvogëlim prej 1.410.000 Lekë, shpenzuar për blerjen e apartamentit.

Llogari pagë krijuar në 19/08/2005. Gjendje në dt 31.12.2017 në 1000 Lekë, zvogëlim me 291.541 Lekë.

Paga e muajit Qershor, shpërblimi për vjetërsinë dhe leje të papaguara nga punëdhënësi Telekom Albania Sh.A. derdhur në llogarinë rrjedhëse tek nëe muajt Qershor — Korrik 2017 , 358 605 Lekë.

Të ardhura nga paga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit (Paga e dhjetorit do të reflektohet në deklaraten e vitit 2018), 1 576 226 Lekë.

Detyrim Kredie me shumë 100.000 Euro, kohëzgjatje 25 vjet, dhe këst mujor 542 Euro

Kartë krediti e marrë ne 02/05/2006. Vlera Limit 240.000 mijë. Balanca dt. 31/12/2017 ( – 63.134 leke )

Kartë krediti,  në dt 30.11.2017 me limit 5000 euro.

Shlyer detvrimi i kredisë konsumatore marrë me dt 21/07/2011 me vlerë 517.500 Lekë. Pagesa e fundit prej 84061 Lekë është bërë në dt. 20 Tetor 2107 pa penalitet, 118.668 Lekë.

Llogari rrjedhëse e hapur në 29/06/2011. Gjendje në dt 31/12/2017: 480 000 Lekë, shtesa 170.000 Lekë.

Llogari rrjedhëse, hapur në 26/09/2005. Gjendje në dt 31/12/2017 46.300 Lekë, zvogëlim me 33.700 Lekë.

Llogari Futura. Gjendje në dt 31/12/2017, në 696.94 shtesë 32.000 Lekë. Burimi i krijimit:  Interesa dhe transferta nga Ilogaria rrjedhëse Ilogarinë e fëmijes në 696.945 Lekë.

Administrator i Meleon Tirana 17.06.2017 — 31.122017 980.000 Lekë.

Administrator i XL Market shpk 17.06.2017 —31.12.2017, 455.000 Lekë.

Administrator i Maxi Hippo shpk 17.06.2017 — 31.12.2017, 350.000 Lekë.

Administrator i Hippo Tregu Elektrik shpk 17.06.2017 — 31.12.2017, 350.000 Lekë.

Administrator i Retail&Marketing Systems shpk 17.06.2017 — 31.12.2017, 645.000 Lekë.

Administrator i Meleon shpk 17.06.2017 —31.12.2017,  474.690 Lekë.

Viti 2018

Llogari page, 125 000 lekë.

Llogari page, 2098 lekë.

Të ardhura nga paga KPK, 3 459 564 lekë.

Të ardhura, shpërblime nga KPK, 77 000 lekë.

Bashkëshorti:

Llogari rrjedhëse, 1 300 000 lekë.

Llogari futura, 737 718 lekë.

Para cash, 1 500 000 lekë.

Administrator i Meleon Tirana, 1 855 000 lekë.

Administrator i XL Market, 780 000 lekë.

Administrator i Maxi Hippo, 1 053 000 lekë.

Administrator i Hippo Tregu Elektrik, 600 000 lekë.

Administrator i Retail&Marketing Systems, 1070 000 lekë.

Administrator i Meleon shpk, 360 000 lekë.

Administrator i Hippo shpk, 1 272 000 lekë.

Administrator i Hippo, pazari i ri, 119 000 lekë.

Administrator Stacioni shpk, 110 000 lekë.

Administrator HIPPO studenti, 658 000 lekë./CNA.al

 

Aktualitet

“Lufta” Qeveri-Presidencë/ Zbardhet roli i Metës në shkatërrimin e Kushtetueses

Publikuar

-

By

“Mungesa e Gjykatës Kushtetuese vjen si pasojë e mos kryerjes së detyrës së presidentit Ilir Meta, në kohën kur duhet të shpallte vakancën, në vitin 2016”.

Kështu është shprehur ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj, e ftuar në emisionin “Tempora”, duke iu kundërpërgjigjur Presidentit Ilir Meta, i cili ankohet për mungesën e Gjykatës Kushtetuese.

Meta, reformën në drejtësi e ka quajtur ramaforma në drejtësi.

Por, sipas Gjonajt, nëse Presidenti do të ishte i shqetësuar për ngritjen dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese do duhej të kishte hedhur shortin e KED, si në 2017, ashtu edhe në 2018.

LEXO EDHE:  Njerëzit e Sorosit në PS dhe PD/ Deklarata e miliarderit, 14 vite më parë

“Nëse Presidenti do ishte i shqetësuar për ngritjen e Gjykatës Kushtetuese do duhej të kishte shpallur vakancën e parë kur është njoftuar që në 2016, për dorëheqjen e një anëtari të saj. Por në fakt e ka shpallur dy vite më vonë gati në shkurt të vitit 2018. Të gjitha këto vonesa nuk janë për shkak të qeverisë. Qeveria i ka bërë të gjitha detyrat e saj dhe Ministria e Drejtësisë ka ushtruar të gjithë funksionin kushtetues dhe ligjor”, ka thënë Gjonaj./CNA.al

 

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Reforma në drejtësi/ Ministrja Gjonaj kapet duke gënjyer

Publikuar

-

By

Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj, nuk shkëputet dot nga linja e gënjeshtrave të Qeverisë.

Madje ajo guxon të gënjejë, hapur teksa deklaron se reforma në drejtësi sot nuk pengohet nga politika.

“Nëse më përpara edhe pas miratimit, kishte rrezikshmëri që të pengohej nga politika, sot nuk ka asnjë pengesë nga politika. Sot merr kohën e saj që do ti duhet çdo sistemi që ndryshon nga fillimi, me një arkitekturë dhe institucione të reja të marri periudhën e saj tranzitore që i duhet për të ringritur sistemin e ri”, ka thënë Gjonaj në emisionin”Tempora”.

LEXO EDHE:  Njerëzit e Sorosit në PS dhe PD/ Deklarata e miliarderit, 14 vite më parë

Faktet se politika i ka duart në drejtësi janë të shumta, duke nisur që nga emërimi i prokurores së përgjithshme të përkohshme Arta Marku, tek skandali që vitin e kaluar përfshiu Krimet e Rënda apo së fundi tek përzgjedhja e disa prokurorëve skandaloz për në SPAK./CNA.al

 

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

“Kërcënoi Arben Malajn”/ Taulant Balla pranon fajin

Publikuar

-

By

Partia Sociale që mbrëmë ka njoftuar se do të kërkonte shkarkimin e Arben Malajt nga bordi i Bankës së Shqipërisë.

Sot, gjatë ditës, Malaj reagoi, duke thënë se ka marrë edhe mesazhe kërcënuese nga kolegët e tij dhe drejtori gishtin ndaj kreut të grupit parlamentar të PS, Taulant Balla.

Ky i fundit i ftuar në emisionin “Përballë” të gazetarit Lutfi Dërvishi ka mohuar të ketë kërcënuar Malajn.

“Nuk do doja të bëja asnjë koment. Do të jenë kolegët e Grupit Parlamentar që kanë kerkuar marrjen e kësaj mase disiplonore që do të flasin. Në asnjë Bankë Kombëtare në botë, asnjë anëtar që paguhet nga buxheti i shtetit, nuk bëhet pjesë e aktiviteteve publike”, është shprehur Balla.

LEXO EDHE:  PS kërkoi “kokën” e Malajt/ Ish-ministri flet me emra, zbardh mesazhet kërcënuese

Më tej ai ka pranuar se ka faj, por e ka lidhur me propozimin që ai ka bërë për emërimin e zotit Malaj në bordin e BSH-së.

“Unë di vetëm që kam fajin dhe përgjegjësinë që kam propozuar zotin Malaj që të bëhet anëtar i bordit të Bankës së Shqipërisë. Me ne, nëse shkel ligjin shkarkohesh, është një shkelje flagrante e ligjit nga Malaj. Une mbaj pergjegjësi që kam ngulmuar të ishte edhe ish-ministri i Financave, Arben Malaj”, është shprehur Balla./CNA.al

 

 

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama

Trending