Connect with Us

Nga zyra e Ramës në Komisionin e Vettingut/ Prokurori i PS  mbylli hetimet për Valbona Sanxhaktarin

Aktualitet

Nga zyra e Ramës në Komisionin e Vettingut/ Prokurori i PS  mbylli hetimet për Valbona Sanxhaktarin

Publikuar

-

Valbona Sanxhaktari nga  zyra juridike e Kryeministrisë ka përfunduar në Komisionin e Vettingut, përkatësisht në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit.

Më herët është raportuar se ajo ka gënjyer në të dhënat e  vetdeklarimit. Ajo nuk ka raportuar se më herët ndaj saj ka pasur një kallëzim penale.

Pasi në kohën që ajo ka punuar në Ministrinë e Arsimit në vitin 2004, ndaj saj dhe disa kolegëve të saj janë ngritur  disa akuza për korrupsion dhe shpërdorim të fondeve publike në një vlerë të përgjithshme prej afro 2.5 milion dollarë amerikanë.

Akuzat u ngritën nga Kontrolli i Lartë i Shtetit po në vitin 2004.

Por,  Prokuroria e Tiranës që në atë kohë drejtohet nga Vexhi Muçmata, i cili i pushoi hetimet për Sanxhaktarin dhe të tjerët.

Muçmata ka qenë deputet i Partisë Socialiste në mandatin 2013-2017.

CNA.al ka bërë një vëzhgim mbi pasurinë e deklarauar nga Valbona Sanxhaktari e cila etiketohet si komisionerja e Rilindjes.

Në vitin 2014 ajo ka deklaruar një apartamenti, për të cilin thotë se u përket prindërve dhe që shkon rreth 48 000 euro.

Ndërsa në vitin 2018 ajo deklaron se ka blerë një apartament në Tiranë në vlerën 180 000 euro, për të cilin thotë ka marrë 100 000 euro kredi dhe ka shitur një tjetër apartament që posedonte.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë deklaruar nga Sanxhaktari, sipas të dhënave të ILDKPKI-së.

Viti 2014 (Deklarata fillestare)

Apartament banimi, banesa e prindërve e përfituar nga procesi i privatizimit në Tiranë. Pa vlerësuar (Rreth 48.000 euro)

Autoveturë marka wV, tipi  “Golf’ Vlera në shitje: 21 000 EURO

Llogari rrjedhëse bankare në banken 2.517,23 ALL

Llogari kursimi në shumën  221.80 ALL

Llogari kursimi për fëmijën, në shumën 15000.00 lekë.

Llogari rrjedhëse 100 all .

Paga si pedagoge në një universitet privat, 100 000 000 lekë në muaj.

Viti 2014 (Deklarata vjetore)

Juriste. Njesia e Legjislacionit & Akteve të Keshillit të Ministra.e

Mesatarisht 958.348.31 leke nga 1 marsi 2014 – 31 dhjetor 2014.

Pedagoge/lektor ne nje Universitet privat “Albanian University”.

Mesatarisht 741,746.00 leke nga 1 marsi 2014 – 31 dhjetor 2014.

Viti 2015

Llogari rrjedhëse e hapur më 23.10.2015.  Nga llogaria e pagës dhe nga të ardhurat nga mësimdhënia në universitet 27,428.9 lekë.

Llogari rrjedhëse e kartës së kreditit e hapur më 26.11.2015. Limiti kreditimit nga banka 250.000 lekë.

Llogari kursimi për fërnijën, shtuar gjatë vitit 20015 me 65.000 paga.

Të ardhurat neto nga paga për vitin 2015 Juriste. Njësia e Legjislacionit & Akteve të Këshillit të Ministrave, në  shumën 1.107.744 leke nga 1 janar – 31 dhjetor 2015.

Të ardhurat neto nga paga për vitin 2015 si lektor i jashtëm në universitet privat “Albanian University”,  629.984.00 leke nga 1 janar – 31 dhjetor 2015.

Të ardhura neto nga pjesëmarrja në komisionin e pensioneve të posaçme në Kryeministri, në shumën  66.300 lekë nga 1 janar – 31 dhjetor 2015.

Viti 2016

Sipërfaqe banese prej 21 m2, përfituar nga legalizimi, shtese ballkoni në apartamentin e banimit. Vlera e objektit të rivlerësuar 2 170 000 lek.

Ap. me sip .78 m2 në Tiranë, deklaruar në deklaratën para fillimit të detyrës. Nënshtruar procesit të rivlerësimit. Vlera e banesës pas rivlerësimit është 7 800 000 lek.

Llogari rrjedhëse në llogari page nga të ardhurat nga mësimdhënia në universitet gjendja ne 31.12.15 eshte 532.25 lek.

Llogari rrjedhëse e kartës së kreditit. Limiti kreditimit nga baka 250,000 lek

Llogari kursimi për fëmijën, shtuar gjatë vitit 2016 me 60.000 lek, kursime nga paga. Gjendja në 31.12.2016 është 180 0000 lek.

Llogari rrjedhëse nga paga në Kryeministri. Gjendja ne 31.12.2016, është  65 442 lek

Llogari rrjedhëse në kursime nga pagat. Gjendja në 31.12.2016 është 20 009 lek.

Të ardhurat neto nga paga për vitin 2016 si Juriste, Njësia e Legjislacionit & Akteve të Këshillit të Ministrave, nga 1 janar – 31 dhjetor 2016, në shumën 1 293 960 lekë.

Të ardhurat neto nga paga për vitin 2016 si lektor i jashtëm në universitet privat “Albanian University”, nga 1 janar – 31 dhjetor 2016, në shumën 843 009 lekë.

Të ardhura neto nga pjesëmarrja në komisionin e pensioneve të posaçme në Kryeministri, nga 1 janar – 31 dhjetor 2016, në shumën 66 300 lekë.

Të ardhura neto nga zhvillimi i disa trajnimeve për qendrën “Ardex Consulting-, si honorare shërbimi, në shumën 19 040 lekë.

Viti 2017

Shitur ap banimi me sip.78 m2, në Tiranë. Vlera e shitjes së apartamentit 58.200 euro.

Shitur sipërfaqe banese prej 21 m2 shtesë ballkoni në apartamentin e banimit. Vlera totale e shitjes është 16.800 euro nga e cila 10.000 euro kanë kaluar në llogarinë time

Llogari rrjedhëse e hapur me datë 6.12.2017, përv arsye të transfertës bankare të shitjes së apartamentit. Gjendja me 31.12.2017 është 9.999 euro.

Shitur makina autoveturë marka ËV, tipi “Golf me datë 4.07.2017, në shumën 9.500 euro.

Llogari në euro e hapur me datë 3.7.2017. Gendja ne 31.12.2017 me shumën 10.000 euro shtuar nga të ardhurat nga shitja e makinës dhe kursime.

Llogari rrjedhëse është 5,183 lek.

Llogari kursimi për fëmijën. Gjendja 241,490 lekë.

Llogari rrjedhëse në lek nga paga në 4,921 lekë.

Llogari rrjedhëse në lekë nga pagat. Gjendja me 31.12.2017 është 1,130,036.77 lekë.

Te ardhurat ncto nga paga pir vitin 2017 si Juriste, Njesia e Legjislacionit & Akteve të Këshillit te Ministrave, nga 1 janar – 26 korrik 2017, në shumën 619,482 lekë.

Të ardhura neto nga pjesëmarrja në komisionin e pensioneve të posaçme në Kryeministri, nga 1 janar – korrik 2017, në shumën 33,150 lekë.

Të ardhura neto nga paga si anëtare e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit (Komisioner), 1,576,256 lek, nga 27 korrik-31 dhjetor 2017.

Të ardhurat neto nga paga për vitin 2017 si lektor i jashtëm në universitet privat “Albanian University”, nga 1 janar – 31 dhjetor 2017, në shumën 744,220 lekë.

Viti 2018

Shitur ap. banimi me sip. 78 m2 në Tiranë. Vlera e shitjes së apartamentit 58.200 euro.

Kjo shumë është përdorur për blerjen e një aprtamenti të ri për të cilin është marrë.

Shitur sipërfaqe banese prej 21 m2, shtesë ballkoni në apartamentin e entin e banimit. Vlera totale e shitjes është 16.800 euro.

Blerë ap. me sip. 119.18 m2 me çmimin 180.000 euro.

80.000 euro  paguar menjëherë dhe 100.000 mijë euro nëpërmjet kredisë.

Llpgari rrjedhëse 9,999 Euro.

Llogari në euro, pakësuar gjatë vitit 2018 në shumën -1,296 euro

Gjendja në 31/12/17 është 10,000 Euro

Gjendja në 31.12.18 është 8,704 Euro

Llogari rrjedhëse në lekë nga paga në KPK,  +31,527 lekë.

Gjendja në 31/12/17 në shumën 4.921 lekë.

Gjendja në 31/12/18, është 36,448 lekë.

Llogari rrjedhëse në lekë në -1,030,032 leke

Gjendja në 31/12/17 është 1,130,037 lekë.

Gjendja në 31/12/18 është 100,005 lekë.

Llogari rrjedhëse në +113,142 lekë.

Gjendja në 31/12/17 është 5,183 lekë.

Gjendja në 31/12/18 është 118,352 lekë.

Llogari kursimi për fëmijën shtuar gjatë vitit 2018, +100,369 lekë.

Gjendja në 31/12/17 është 241,490 lekë

Gjendja në 31/12/18 është 341,858 lekë.

Gjendje cash në shtëpi në 31.12.2018 në shumën 200.000 lekë.

Të ardhura neto nga paga si anëtare e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit (Komisionet) në shumën 3,459,564 lekë. Plus shpërblim në vlerën neto 77,000 lekë. (bruto 4,804,308 + 100,000)

Kontratë kredie me datë 19.02.2018 në shumën 100.000  euro me qëllim blerje apartamenti. Kredia është marrë për një afat 12 vjecar. Kolateral i vendour për kredinë e marrë eshte aparamenti me sip 119.18 m2 në Tiranë. Gjatë viti 2018 është paguar principal 5,216 euro dhe interesa 2,231 euro, detyrimi i mbetur në shumën 94.784 euro (principal). /CNA.al

KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aktualitet

Ish-futbollisti austriak del bllof/ Zbulohet e vërteta e akuzave ndaj Takaj dhe Skënderbeut

Publikuar

-

Nga

Lajmi që u përhap me shpejtësi këtë javë nga të gjitha mediat ishin akuzat e Sanel Kuljiç, ish-futbollisti i kombëtares austriake, që pretendon se drejtuesit e Skënderbeut janë të përfshirë në trukime ndeshjesh në kampionatin austriak. Madje, ai shkon dhe më tutje ku thotë se i rrezikohet jeta.

Për këtë arsye, Gerhard Takaj, djali i presidentit Ardian Takaj, ka udhëtuar drejt Austrisë dhe ka dhënë për gazetën “Krone”, e cila publikoi intervistën e Kuljiç, provat se korçarët nuk kishin gisht në këtë mes.

Takaj, përmes ndërmjetësimi të Roland Luçit, ish-futbollist shqiptar që jeton në Austri prej 30 vitesh tregon se Kuljic e ka bërë gjithë këtë gjë për interesa dhe përftim personal.

“Babai im është i frikësuar dhe ndjehet i shqetësuar për sigurinë e tij. Mohoj të kemi ndonjë kontakt apo njohje me Kjuliç. Kush e di se çfarë gjëje tjetër janë në gjendje të bëjnë njerëz si Kuljiç, me aludime të tilla? Ai akuzohet për zhvatje dhe shpifje”.

Kuljic, në tetor të vitit 2014 u përfshi në skandalin më të madh të basteve në Austri. Ai akuzua për mashtrime, zhvatje dhe për kërcënime. Në fund te hetimeve dhe gjykimit u dënua me 5 vite burg.

“Ai e di se ne ende po luftojmë kundër vendimit të UEFA-s, e di se çdo gjë që ku përmendemi negativisht është e keqe për ne. Ai dhe personat që e mbështetin deshën të përdorin këtë metodë për të na zhvatur para. Ndaj ne po flasim me avokatë në Austri, duam ta padisim për zhvatje dhe shpifje dhe prishje imazhi”, vazhdon Takaj.

Gjithashtu ai foli edhe për videon ku dukej Kjuliç në “Tropikal Resort”.

“Si mund të jetë i frikësuar një person kur vjen në hotelin e Presidentit dhe stadiumin e tij? Kjo është apsolutisht qesharake”, shprehet Takaj.

CNA.al publikon ekskluzivisht dy videot në fjalë, ku duket qartë që askush nuk i ka bërë presion apo kërcënuar siç pretendon ai.

Kjo nuk është hera e parë që ekipin e Skënderbeut dhe drejtuesit e tij mundohen t’i përbaltin sa më shumë brenda dhe jashtë vendin, për suksesin që arritën në Kupat e Europës duke bërë krenar gjithë shqiptarët, por duke zemëruar edhe disa të të tjerë. Nuk duhet shumë për të kuptuar që qëllimi i këtyre gazetave, mediave dhe personazheve të tyrë komikë është të zhvatin ku dhe sa të mundin para, pa pyetur për dëmin moral, monetar dhe jo vetëm mbi palët e përmendura në to. /CNA.al

https://sport.cna.al/2019/09/12/akuzat-per-kercenim-nga-austria-reagon-ardjan-takaj/

https://sport.cna.al/2019/09/12/skandali-i-trukimeve-media-austriake-permend-presidentin-e-skenderbeut/

 

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Denoncimi: Drejtori makinën e shkollës ja ka dhënë gruas

Publikuar

-

Nga

Ish-kryeministri Sali Berisha, ka denoncuar drejtorin e një shkolle në Durrës që sipas qytetarit dixhital makinën e shkollës ja ka dhënë gruas.

Postimi i plote i Berishes:

Drejtori i shkolles se mesme profesionale ben te lumtur nusen me nje makine te shkolles.
Akuzohet per vjedhje dhe shperdorime te tjera.

Lexoni mesazhin e mesuesit dixhital. sb

Zoti berisha pershendetje.jam nje mesues qe jap mesim ne shkollen profesionale beqir cela durres.doja te ndaja me ju dhe me publikun disa mangesi te qellimshme ne kete shkolle.kjo shkolle qe nxjerr nxenes profesionist qe i sherbejne tregut te punes ne shqiperi dhe jashte saj .ka 3 vite qe drejtohet nga nje drejtor z fatmir merkuri i cili eshte nje militant i partise socialiste qe nuk ka arsim perkates per kete fetyre ose me sakt nuk e ka mbaruar akoma shkollen e larte.eksperienca e tij ne arsim eshte 0.ai u vu ne detyre pasi sherbeu si ushtare i betuar i Vangjush Dakos .puna e tij e meparshme ka qene shiste kepuce ne tregun e durresit.keto vite ai e ka kthyer kete shkolle ne baze te partise socialiste.ku ka punesuar ne vende te mesuesve profesionist militante partie pa arsimin perkates dhe pa njohuri ne lenden qe ato japin mesim.kuptohet vet sa te pregatitur po dalin nxenesit keto vitet e fundit.nje tem tjeter eshte vjedhja e fondeve qe vijne per kete shkolle .posi asaj i duhet nje baze materiale e konsiderueshme per cdo vit shkollor.keto materiale qe blihe i ngarkohen mrsuesve te praktikes me 6 apo 8 fishin e vleres reale.domethene nje kif kamje makine nga 23.000 leke tereja vjen ne shkolle me nje vlere 90. 000 leke te reja .keto manipulime apo vjedhje sido qe te quhen.ai i kryen me magazijeten e shkolles dhe me ndrejtoren Z M Zh dhe keto te dyja militante ke partise socialiste.pervec ketyre te larte permendura drejtori i shkolles ka nxjerr n ga shkolla nje makine golf 5 dhe ja ka dhene ne perdorim nuses se tij.gje qe absolutishte nuk lejohet.nje sasi e konsiderueshme nafte dhe benzine duhet te vije ne shkolle.por tollonat shiten rruges .shume mesues te lidhur me drejtorine kryejne mit marrje nxenesve per te kaluar klasen.etj me respekte doktor dhe te lutem anonim .besoj ky mesazh nuk do bjeri ne vesh te shurdher.

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Makina përplas këmbësoren/ Në gjëndje të rëndë 47-vjeçarja

Publikuar

-

Nga

Një ngjarje e rëndë  ka ndodhur ditën e sotme  në “Patos fshat”.

Një mjet tip “Audi” ka përplasur këmbësoren A.M 47-vjeçe.

Drejtuesi i mjetit është larguar nga vendngjarja.

Mësohet se A.M ndodhet në gjëndje të rëndë në spital./CNA.al

LEXO TE PLOTE