Denoncimi i Fiks fare/ ALUIZNI hedh poshtë lejen e legalizimit të lëshuar prej tij – CNA
Connect with us

Aktualitet

Denoncimi i Fiks fare/ ALUIZNI hedh poshtë lejen e legalizimit të lëshuar prej tij

Publikuar

-

fiks fare publikon skandalin

ALUIZNI Kavajë një herë jep lejen e legalizimit më pas kërkon korrigjimin e saj pasi e ka bërë gabim. Nga 79.4 metra katrorë kërkon ta korrigjojë duke i dhënë qytetares vetëm 16 metra katrorë. Gabimi i bërë nga ALUIZNI ka çuar në konflikt dy familjet të cilat kalojnë në një rrugë.

Dorjana Alla ankohet në Fiks Fare se ka marrë lejen e legalizimit, nga Aluizni Kavajë por tani i thonë se ja kanë dhënë gabim. Ajo shprehet se bëhet fjalë për një rrugicë përpara shtëpisë e cila është edhe objekt sherri me komshiun e saj. Pasi e kanë marrë lejen e legalizimit, Aluizni i njofton me anë të një letre se është bërë një gabim dhe kjo leje pezullohet, pasi do hiqen metra nga dokumenti që vetë ata i kanë dhënë zj. Alla. “ Unë kërkoj të drejtën time dhe që të mos kem konflikt, pasi vetë ma dhanë dhe tani më thonë që është gabim njerëzor. Unë nuk po e gjej të drejtën”, shprehet ajo.

Për të kuptuar më shumë nga ajo që ka ndodhur familja Alla i drejtohet Aluiznit Kavajë. Juristi I këtij institucioni Klodi Harizi u shprehet se është bërë një gabim njerëzor dhe kjo leje do korrigjohet dhe këtë e bën pikërisht për të shuar konfliktet. Ai shprehet se dokumenti edhe pse është lëshuar nga ata e firmosur nga drejtori I institucionit është I parregullt pasi është përpiluar gabim, pra ka pasaktësi. Dhe të gjitha këto kanë vetëm një kryefjalë “ gabim njerëzor”. Madje juristi shkon edhe më tej kur i thotë familjes Alla se lejen e legalizimit ua ka dhënë ai për t’u bërë nder. “Qenka me të vërtetë ajo pjesa që kush bën nder, gjen qeder. Je i dyti person që unë bëj leje me kokën time për t’i ndihmuar me hadikat për Zotin, dhe që të dy këto njerëz më kthehen në boomerang” thotë Harizi. Ai shkon edhe më tej duke u hakërryer qytetarëve se nuk do u marri dorën atyre për korrigjimin që do I bëj lejes së legalizimit , edhe pse në shkresën e përpiluar nga ai vetë dhe që I ka shkuar me anë të postës në shtëpi familjes Alla thuhet pezullim i lejes, por për këtë juristi shprehet se nuk mban mend gjë se çfarë ka shkruar në të.

Familja Alla i drejtohet edhe zyrës së Urbanistikës në Bashkinë Kavajë, për të marr përgjigje për kërkesën që ka depozituar pranë kësaj zyre, por ajo që marrin është një sorollatje dhe një shërbim që lë për të dëshiruar për të qenë punonjës të administratës në shërbim të qytetarëve. Vetë drejtoresha e zyrës, Dëshira Qato shprehet se nuk ka kohë dhe nerva të merret me qytetarët, por I adreson ata në zyra të tjera.”Unë s’kam as kohë as nerva me u marrë me ju. Shko atje në kat të parë, ka zyra të tjera që merren me këtë punë” thotë ajo.

Bisedë me juristin e Aluiznit Kavajë, Klodi Harizi

Qytetari – Tashi ku është problemi ktu..a e bëte ju?
Juristi – Tani a ta kam sqaru 100 herë ktë problem o burrë
Qytetari – Tani lekët i pagova,e bona..
Drejtori – Ato lekë që ke pagu kanë humb..jo jo po bëj korrigjim
Qytetari – Po..po ça korrigjimi. Unë se kuptoj se ça korrigjimi do me bo ti.
Drejtori – Të duket pak ty pjesa ….duhet të bëhem unë shkak konflikti. Po bëj konflikt unë.
Qytetari – Po e a bone i her ti? Kush e boni,e bona unë.
Drejtori – Tani më dëgjo içik..Jo po duhet t’më dëgjosh. Në momentin ku ka konflikt,unë duhet të gjej mënyrën për të shuar konfliktin unë nuk dua të bëj konflikt. Po të heq ty dhe po e lej shtet se ashtu është. Është bërë gabim kjo.Se nuk duhet të ishte vënë.
Qytetari – Po pse?
Drejtori – Tani nuk ke faj,unë po ndreq gabimin o burrë. Tani kupton ti kur robi gabon,kur punon, gabon. Gabon se me nxitim.
Qytetari – Po pse e nxore mbrapa ti kur erdhi tjetri? Ktë dua me dit unë.
Drejtori – Po se kisha ditë unë ktë.
Qytetari – Po kur erdha unë ti mora..A erdha unë ti mora përgjigjet.
Drejtori – Dakord nga matja është bërë ky gabim dhe unë kam nxjerrë gabimin.
Qytetari – I pagova unë.
Drejtori – Jo,s’ke pagujt lekë për ktë. Jo,jo.Ke pagujt taksë ndikimi në infrastrukturë,
Qytetarja – Që të sjellësh ti një letër te shpia që ne 5 vjet mezi i morëm kto letra. Si mendon ti Klodi, është gjë e mirë?
Drejtori – Ju duhet të kuptoni dhe të bindni veten se ..
Qytetarja – Ça duhet të kuptojmë ne? Urdhër pezullimi gjithmonë,ne kemi 5 vjet.
Drejtori – Jo urdhër pezullimi. Korrigjim.
Qytetarja – Po ça korrigjimi?
Drejtori – Ja pra ky është korrigjimi,ju nuk doni me kuptu.
Qytetarja – Tani e gjete korrigjimin ti Klodi.
Drejtori – Tani ti don me e kuptu ktë,nuk do me e kuptu është e drejta jote.
Qytetarja – Unë e kuptoj shume qartë.
Qytetari – Ore mu a më takon 1000 metër e 20 ?
Drejtori – Nuk di unë me ta përcaktua atë. Është e përbashkët është komunitet. Nuk është e jotja.
Qytetari – Është e shtetit. Pse e vune ti? Pse e heq tani?
Drejtori – S’është vetëm e jotja. Tani unë po të ngrej konflikte,s’kam rrugë të hyj në shpi time thotë ai
Qytetari – Pse e vune ti?
Drejtori – Po u bo gabimi tani,kupton ti që kur bohet gabim , bohet gabim. Ka dhe ndreqje gabimi mor burrë.
Qytetari: Çfarë faji kam unë që e ke bërë gabim?
Jurisri: E kam bërë, ja e ndreq unë.
Qytetarja: Ti e ndreqe gabimin në momentin që erdhi pala tjetër, kundërshove, na solle dhe letër tek shpija, për, pezullimin e lejes.
Juristi: Për korrigjim, për korrigjim.
Qytetarja: Për pezullim the në fillim, pastaj për korrigjim, çfarë do korrigjosh? E keni mat vetë.
Qytetari: Për gabimin tat,
Juristi: Jo për gabimin tim, për gabimin e zyrës., nuk është i imi.
Qytetari: Tani kur të erdhi pala tjetër…
Juristi: Se kush erdhi, si erdhi, kjo është pjesë e përbashkët nuk është individuale, s’është as e jotja dhe as e atij tjetrit.
Qytetarja: Ku qëndron shpija? Në ajër? Vetëm këtë dua të di.
Juristi, në tokë, sa është shpija e ke tokën,
Qytetarja: Ku është ? sa është? Sa metra?
Juristi: Sa është shpija e ke tokën,
Qytetarja: 1 metër e 20. Sa i takon shtëpisë? Nga t’i vij rreth e përqark shpisë?
Juristi: Nuk e përcaktoj unë sa i tako, është sipas rrethanave ajo.
Juristi: Këtu është bërë gabim njerëzor dhe po ndreqet gabimi, asgjë më tepër. Nuk është e jotja, nuk po ta heq, nuk është e jotja, nuk është e jotja.
Qytetari: Do me heq, hiqe. Është gabim që është bërë nga zyra, zyrat tona kanë bërë një gabim dhe ndreqim gabimin.
Qytetarja: Specialistët, më fal specialistët kur erdhën dhe bënë matjet si i bënë ata?
Juristi, janë njerëz, njerëz janë, po njerëz janë pra.
Qytetarja: Po na heq të drejtën tonë,
Juristi: Po nuk keni të drejtë pra.
Qytetarja: Sa erdhi pala tjetër ti e hoqe.
Juristi: Oj ti goc, është gabim njerëzor që është bërë, unë kam menduar që kjo është bahçe, që është e shpive, por kjo qenka rrugë, dhe kjo është rruga që është bërë 6 muaj sherr jo bie statusi rrugë, jo nuk bie statusi rrugë. Kjo paska qenë statusi rrugë, kjo është statusi rrugë.
Qytetarja: Aktualisht Klodi e ke gabim, nuk është kjo , nuk është kjo rruga, rruga është një rrugë e përbashkët, që ne e dimë shumë mirë.
Juristi: Atëherë është e jotja?
Qytetarja: Jo nuk është e imja.
Juristi: Duhet me ta dhënë ty?
Qytetarja: Unë kam metrin tim, ku është metri im?
Juristi: Ku e ke përcaktuar?
Qytetarja: Ku e kam përcaktuar ato që e kan mat?
Juristi: Ti kur ke blerë çfarë ke blerë?
Qytetarja: Unë kam blerë shpinë dhe që ti vij shpisë sime rreth e qark.
Juristi: Kush ta tha ty këtë?
Qytetarja: Kush ma tha mua? Ma thotë ligji.
Juristi: Ti ke blerë në ajër, ti ke blerë ajrin se nuk ke blerë gjë me letra.
Qytetarja: Drejtori si e vulosi këtë letër?
Juristi; Po të them edhe një herë , gabimi pason që nga terreni dhe është gabim njerëzor, dhe unë po ndreq gabimin.
Qytetarja: Me këtë letër, më fal që sollët në shtëpi për pezullimin e lejes, tani del korrigjimi.
Juristi: Jo pezullim, korrigjimi. Korrigjim të lejes.
Qytetarja : Në fillim thua pezullim, pezullim të lejes. Lexon letra, ja ku e ke fakt.
Juristi: Nuk e di si kam shkruar letrën.
Qytetarja: Ja, pezullimin e lejes,
Juristi : Nuk e kam pezulluar lejen,
Qytetarja: Mund të flasim dhe me drejtorin?
Juristi: Nuk e pezulloj, tani ti kupton çfarë flas? Leja nuk pezullohet, në asnjë mënyrë jo.
Qytetari: Po pra e bëre, tani e hoqe. A e bëre ti ? Tani po e heq.
Juristi: Atëherë gabimi numër 1 starton që tek ju, nuk duhet ta kishit pranuar që në fillim, jo Klod, je gabim këtu. Do ndreq, unë do ndreq gabimin që është bërë.
Qytetarja: Unë i kam paguar, çfarë është e nevojsghme i kam paguar.
Juristi: Nuk më prish punë fare.
Qytetarja: Unë e kam blerë 79.4 metra, ku është aty 79.4?
Juristi: Ku e ke blerë 79.4?
Qytetarja: Pse kërkon të ma heqësh?
Juristi: Ku e ke blerë?
Qytetarja: Ku e kam blerë? E kam paguar komplet infrastrukturën e të gjitha, shko përplasu në bashki, tek ju po ashtu. Ku jemi ne këtu? Jena në 2019 ën.
Juristi: Ti ke shumë të drejtë, ke me të vërtetë të drejtë, dhe qenka me të vërtetë ajo pjesa që kush bën nderë, gjen qeder. Je i dyti person që unë bëj leje me kokën time për ti ndihmu me hadikat për Zotin, dhe që të dy këto njerëz më kthehen në bumerang. Tani gabimin tim nuk do të marr dorë ty unë ta korrigjoj apo jo? Por unë mbaj përgjegjësi për këtë që kam bërë,
Qytetarja: Ma jep me shkrim.
Juristi: Do të vijë në shpi. Do të vijë letra, ky korrigjimi që kam bërë dhe një kopje të lejes, me vulë të njomë që po është marrë nga origjinali, do të vijë në shpi. Pa diskutim.

Bisedë me drejtoreshën e urbanistikës, Dëshira Qato.

Qytetari: Patëm bërë një ankesë, të na jepni një rrugë zgjidhje.
Drejtoresha e Urbanistikës: Për çfarë?
Qytetari: Për një vërtetim.
Drejtoresha e Urbanistikës: Po një vërtetim, pa parë situatën në vend si jepet vërtetimi? Pa parë situatën,
Qytetari: Po tani duhet të vini ju apo kush duhet të vijë?
Drejtoresha e Urbanistikës: E kemi detyrë po pse, vetëm ti je problemi këtu? Vetëm ti je problemi këtu? Sa probleme ka si puna jote.
Qytetari: Po më jepni një rrugë zgjidhje, nuk po ju kërkoj të më bëni pallat. Një rrugëzgjidhje kërkoj.
Drejtoresha e Urbanistikës: Shko tek ai i katit të parë, tek IMTV,
Qytetari: Tani ato thonë shko këtu, ti thua shko atje, tashi dhe ne kemi ra në hall, ti thua shko atje poshtë.

Drejtoresha e Urbanistikës: Po pra po fajin e kanë këta që e kanë gjetur zyrën e urbanistikës si tabelë qitje, dhe hajde bjeri të gjithë këtu.
Qytetari: Po ku të shkojmë? Ku të shkojmë?
Qytetarja: Shiko, ne nuk po kërkojmë zaptimin e rrugës, po kërkojmë të drejtën tonë, të drejtën tonë , të dalim nga dera e shpisë dhe sa na takon, 1 metër e 20, 1 metër e 20 po kërkojmë.
Qytetari: Unë kërkoj të vini atje në terren dhe ta verifikoni, ku është, unë nuk po bllokoj rrugë fare, pjesën time, unë e dua kështu nga bashkia, të lirume.
Qytetarja: Zonja Dëshira më fal, kërkesa jonë ka 2 javë, me letra me të gjitha.
Drejtoresha e Urbanistikës: Unë s’kam as kohë as nerva me u marrë me ju.
Qytetari: A s’ke nerva?
Drejtoresha e Urbanistikës: Po jo mor se nuk kam, se nuk të lë rrugën unë, se jeni mësuar keq, shko atje në kat të parë, ka zyra të tjera që merren me këtë punë. Shko tek administratori i lagjes, ai të vijë këtu.
Qytetarja: Administratori i lagjes nuk vjen.
Drejtoresha e urbanistikes: Ai, ai duhet të vijë këtu. S’kam punë me ju.

Aktualitet

Skandali që prishi koalicionin qeveritar në Austri

Publikuar

-

By

Pas publikimit të skandalit të zëvendës kancelarit të Austrisë Strache, ky vend do të shkojë në zgjedhje të jashtëzakonshme. “Mjaft më”, tha kancelari i Austrisë Kurz. Pritet vendimi përfundimtar i presidentit.

Kancelari i Austrisë Sebastian Kurz ka vendosur të prishë koalicionin me partinë populise të djathtë FPÖ. Ai këtë vendim ia ka komunikuar edhe presidentit të vendit Alexander Van der Bellen, nga i cili ka kërkuar zgjedhje të reja, “në një kohë sa më të shpejtë të mundur”. Sebastian Kurz është takuar sot në Vjenë edhe me presidentin dhe kanë shqyrëtuar së bashku mundësitë më të mira për dalje nga kriza qeveritare, pas publikimit të skandalit të liderit djathtist, Heinz-Christian Strache, i cili i ka premtuar oligarkëve rusë favore nga paratë e taksapaguesve austriakë, nëse ata e ndihmojnë në zgjedhje. Kurz tha se pas një video të këtillë, koalicioni nuk mund të vazhdojë.

Österreich Wien Kanzler Sebastian Kurz (AFP/A. Halada)

“Pas publikimit të videos më duhet të them: Mjaft më!”, tha Kurz para gazetarëve. Strache kishte premtuar gjatë fushatës së kaluar parazgjedhore se do t’u bënte favore sipërmarrjeve ruse, nëse ata e ndihmojnë në fushatë, që Kurz e ka komentuar si një pëprjekje për shpërdorimin e parave të taksapaguesve austriakë.

Presidenti Van der Bellen foli pas publikimit të videos për një veprim të turpshëm dhe veprim të papërgjegjshëm të autoriteteve austriake. Ai tha se kjo nuk do të pranohen dhe se mirëbesimi duhet të kthehet tek qytetarët, e kjo mund të bëhet vetëm me zgjedhje të reja. Pritet që ai së shpejti të caktojë datë e zgjedhjeve të

Österreich Wien Präsident Alexander Van der Bellen (Imago Images/Xinhua/Guo Chen)

reja. Njëkohësisht krerët e partisë FPÖ duhet të japin shpjegime të hollësisht për akuzat.

Strache jep dorëheqje

Më parë shefi i partisë djathtiste FPÖ, zëvendës kancelari Heinz-Christian Strache ka dhënë dorëheqje pas publikimit të skandalit. Krerët e opozitës kanë kërkuar menjëherë që të mbahen zgjedhje të reja. Dorëheqja e Straches nuk mjafton, tha kreu i listës së partisë SPÖ, për zgjedhjet evropiane, Andreas Schieder. Politika e Ausrisë ka nevojë për një ndryshëm rrënjësor, tha ai.

Österreich | Heinz-Christian Strache (Imago Images/photonews.at)

Para zyrës së kancelarit menjëherë pas publikimit të videos janë mbledhur rreth 7000 qytetarë të cilët kanë kërkuar përfunidmin e mandatit të qeverisë së Kurzit, e cila është zgjedhur para një viti e gjysmë, në dhjetor të vitit 2017. Vendimit do ta marrë së shpejti presidenti i Austrisë.

bc/uh/se (ORF, dpa, rtr, afp)

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Eurovizion/ Art,kult apo politikë?

Publikuar

-

U mbyll skena e Eurovizionit 2019. Si gjithmonë kritikat ndaj garës më të madhe të popit në botë Festivalit Europian të Këngës nuk mungojnë. Por shumica dëshiron thjesht dëfrim me një festival të ngritur tashmë në kult.

Figura farfuritëse që këndojnë, Eurovizioni – Eurovision Song Contest (ESC) u zhvillua për herë të tretë në Izrael. Garën e fitoi Holanda, ndërsa mijëra vetë në Tel Aviv e festuan këtë festë të këngës disa ditë me radhë. 180 milionë vetë e ndjekin atë në televizion. Në të njëjtën kohë, qeveria e Izraelit mban Rripin e Gazës të bllokuar dhe Jordanin Perëndimor të pushtuar, Lartësitë Golan të aneksuara. Po a ka të bëjë kjo me muzikën?

Organizatorët e eurovizionit thonë Jo, dhe i ikin debatit publik me këtë. Artistëve të muzikës iu ndalohet të shprehen për konfliktin në Lindjen e Afërt në skenë të hapur. As ikona e popit, Madona. Vetëm një grup muzikor nga Islanda nuk iu përmbajt kësaj duke poetizuar para shfaqjes së tyre për „shtetin e aparteidit Izrael” që diskriminon palestinezët. Ata edhe gjatë votimeve treguan flamurin palestinez, qV u shoqërua me fishkëllima të publikut.

Politikë mes tingujve
Edhe palestinezët e përdorin për qëllimet e tyre vëmendje botërore të festivalit të njohur. Breshëritë me raketa palestineze ndaj Izraelit nga Rripi i Gazës para dhjetë ditësh donin të transmentonin edhe mesazhin, se në një shtet „shtypës” – siç e quajnë kritikët Izraelin, – është në vendin e gabuar një garë muzikore dëfryese. Izraeli vetë e interpreton garën kulmore të muzikës europiane si provë se sa tolerante dhe e hapur ndaj botës është demokracia e vetme e Lindjes së afërt.

Eurovision Song Contest logjikisht – një ngjarje politike: kështu ka qenë gjithmonë. Në fillim si një simbol i bashkimit të Europës Perëndimore pas Luftës së Dytë Botërore, pas rrëzimit të Murit të Berlinit një instrument për lidhjen mes Lindjes dhe Perëndimit të Europës. Një festival gjithmonë para kohës, sepse eurovizioni ka pasur gjithmonë më shumë anëtare se Bashkësia Europiane, ai përfshiu edhe Jugosllavinë komuniste shumë kohë para fundit të Luftës së Ftohtë. Edhe Izraeli ka 40 vjet që paraqitet në këtë festival.

Anëtarë të “European Broadcasting Union” që e organizojnë festivalin janë edhe vendet afrikanoveriore dhe ato arabe, por veç Marokut nuk kanë marrë pjesë për shkak të refuzimit të një anëtari tjetër, Izraelit. Që në vitet 60-të në eurovizion ka pasur protesta, atëherë kundër diktaturës ushtarake në Spanjë. Konfliktet e Rusisë me Gjeorgjinë dhe Ukrainën, tensionet mes Armenisë dhe Azerbajdxhanit – të gjitha këto konflikte e kanë politizuar rregullisht eurovizionin naiv me fasadën e shumëngjyrshme e plot drita.

Pa efekt

Këtë vit thirrjet për bojkotim të eurovizionit 2019 për shkak të Izraelit nuk gjetën jehonë. Të 41 artistet dhe artistët u shfaqën në Tel Aviv për të prezantuar vendin e tyre. Në fakt erdhën më pak turistë dhe fansa se sa ishte parashikuar, por kjo nuk lidhet aq me politikën apo gjendjen e sigurisë, se sa me çmimet e majme, deri diku absurde për biletat, qëndrimin në hotele apo kostot e transportit.

Në Izrael nuk ka asgjë që nuk është edhe politike. Gjithçka dhe çdo gjë lidhet me konfliktin me Palestinën apo akuzat për antisemitizmin. Në një pikë groteskte kulmoi një debat i fushatës bojkotuese propalestineze, „BDS” (Bojkot, Mosinvestim, Sanksione). Organizatorët pretendojnë, se qeveria izraelite e mbështjell politikën e saj „antiligjore” me ngjyrat e ylberit për homoseksualët dhe transseksualët apo interseksualët, që kanë dobësi për eurovizionin. Komuniteti LGBTQI, që po ashtu e përdor festivalin për vete, lejon të përdoret nga qeveria e Netanjahut me „pink washing”, lyerjen me ngjyrë rozë të politikës së ngulimeve.

Vërtet homoseksualët mund të jetojnë në Izrael pa ndonjë problem. Në të vërtetë në Tel Aviv festojnë edhe homoseksualë palestinezë. Në shoqëronë tolerante izraelite mund të martohen çiftet e së njëjtës gjini dhe të adoptojnë fëmijë. Në Rripin e Gazës dhe Jordanin Perëndimor homoseksualiteti në shoqëritë represive është një mëkat i rëndë. Aktivistët e bojkotimit vetë argumentojnë në mënyrë homofobe, kur ata e hedhin në një kazan politikën e Izraelit ndaj palestinezëve me të drejtat për barazinë e komunitetit e LGBTQI.

Të mos këndosh nuk është zgjidhje

Transformimet antisemitiste të aktivistëve propalestinezë, BDS duhen refuzuar me përbuzje. Në një logo të protestës së tyre ato tregojnë në formatin e shkrimit të eurovizionit një zemër të thyer që bie në dy runa të SS-ve nazistë. Me këtë ata duan të vendosin paralele mes terrorit nazist dhe garës muzikore në shtetin hebre. Në këtë kontekst Bundestagu gjerman ka bërë gjënë e duhur që ishte parlamenti i parë në Europë që i pa me sy kritik aktivistët e fushatës bojkotuese dhe do t’ua heqë mbështetjen.

Natyrisht mund ta kritikosh politikën e qeverisë izraelite. Por ajo nuk duhet të rrëshqasë në propagandë kundër hebrenjve. Nëse do të përdorësh matësin e kritikëve të eurovizionit 2019, atëherë as në vitin 2012 nuk duhej të zhvillohej eurovizioni në Azerbajdxhan, as në vitin 2009 në Rusi. Nëse nuk mund të këndosh në Tel Aviv, atëherë nuk duhet luajtur futboll as në Katar në Kampionatin Botëror dhe as në Kinë Lojërat Olimpike në vitin 2022. Edhe për këto vende ka të paktën po aq kritika sa ndaj Izraelit.

Bojkotim dhe përjashtim? Jo. Diskutim dhe kritikë? Po. Kjo mund të jetë fryma politike e një eurovizioni. Por nuk duhet pritur shumë. Sepse në radhë të parë eurovizioni është një party me përmasa të mëdha./Burimi:DW

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

“Nuk tronditi aq sa për ta votuar”/BBC “analizon” këngën e Jonida Maliqit

Publikuar

-

Mbrëmjen e djeshme në Tel Aviv, Izrael u mbajt nata finale e festivalit europian “Eurovision” ku mes 27 këngëve pjesmarrëse ishte edhe këngëtarja shqiptare Jonida Maliqi. Por fatkeqsisht ajo u rradhit e 18 sipas votave të publikut dhe të shteteve të tjerë.

Por shumë e kanë komentuar këngën e saj dhe mes tyre ishte edhe gjigandi mediatik BBC i cili ka bërë një analizë të shkurtër pas performancës së këngëtares shqiptare dhe ka specifikuar se asnjë vend që ka kënduar i dyti në natën finale të Eurovisionit nuk ia ka dalë të fitojë festivalin.

“Ky është një lajm i keq për Jonida Maliqin e Shqipërisë. Kënga vajtuese e së cilës, “Ktheju tokës”, vështirë të tronditë dikë sa për ta votuar në mënyrë të konsiderueshme”.-thotë në komentin e tij Neil Smith, reporter i BBC-së në Tel Aviv.

“Çdo këngë, çdo lot është veç një suvenir i hidhur, thoshte mes notave të saj këngëtarja shqiptare. Ke humbur identitetin, ndaj kthehu në shtëpi tani”, – citon ai në shkrimin e tij disa nga vargjet e muzikës.

Jonida i dha fuqi këngës dhe mesazhit që mbart ajo. Shqiponja gjigante ishte diçka e gjetur, sipas Neil Smith.

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

LAJMET E FUNDIT

Aktualitet09:51 - 19 Maj, 2019

Zgjedhjet, Kosova pengon Gjuriçin/ Serbët mbushin qendrat e votimit

Sot po mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar komune në Veri të Kosovës. Zgjedhje kanë nisur të qeta që në...

Aktualitet08:25 - 19 Maj, 2019

Zgjedhjet në Veri të Kosovës/ Nis votimi

Procesi zgjedhor në katër komunat në veri të Kosovës, ka filluar në orën 07:00 ashtu siç ishte paralajmëruar. Aty votoi...

austria ne zgjedhje te parakoheshme austria ne zgjedhje te parakoheshme
Aktualitet21:59 - 18 Maj, 2019

Video-skandali i zv.Kancelarit/ Kryeministri austriak thërret zgjedhjet e parakohëshme

Kancelari austriak Sebastian Kurz bëri thirrje për zgjedhje të parakohëshme pas dorëheqjes së zëvendës kancelarit, që i dha fund koalicionit...

Aktualitet19:44 - 18 Maj, 2019

Iu zbulua lidhja me rusët/ Dorëhiqet zëvendës kancelari austriak

Zëvendës kancelari i Austrisë Heinz-Christian Strache dha dorëheqjen të shtunën. Vendimi vjen pasi dy gazeta gjermane, “Der Spiegel” dhe “Sueddeutsche...

Aktualitet16:44 - 18 Maj, 2019

Sherefedin Shehu thirrje demokratëve/ “Mos u bëni viktima të udhëheqësve pa princip”

Ish deputeti i Partisë Demokratike, Sherefedin Shehu në një postim në rrjetet sociale ka reaguar ashpër ndaj deklaratave të përfaqsuesve...

Aktualitet14:34 - 18 Maj, 2019

Zyrtarit serb i ndalohet hyrja në Kosovë

Zyrtari serb, Marko Gjuriçi, edhe pse ka paralajmëraur më herët se do të vizitonte Kosovën në kuadër të zgjedhjes së kryetarëve...

Aktualitet12:57 - 18 Maj, 2019

Videoja që skandalizoi Austrinë/ Zëvendëskancelari jep dorëheqjen

Pas skandalit me publikimin e videos, zëvendëskancelari austriak, Heinz-Christian Strache dha dorëheqjen të shtunën. Kancelari Sebastian Kurz e pranoi dorëheqjen...

Aktualitet10:24 - 18 Maj, 2019

Shkëmbimi i territoreve/ Ish-deputeti tregon se çfarë ka premtuar Vuçiç

Ish-deputeti i PS-së, Tritan Shehu ka shkruar sot lidhur me aspiratën serbe për shkëmbim territoresh. Sipas Shehut, bashkëautorët e shkëmbimit...

trump thirrje kosoves dhe serbise trump thirrje kosoves dhe serbise
Aktualitet08:58 - 18 Maj, 2019

Dëbimi i emigrantëve të rinj/ Gjykata Federale e Apelit “rrëzon” Trumpin

Sipas një vendimi të Gjykatës Federale të Apelit, administrata Trump ka vepruar në mënyrë “arbitrare dhe kapriçioze”, kur kërkoi që...

Aktualitet10:48 - 17 Maj, 2019

Ndryshimi i ligjeve të imigracionit/ Trump, i thotë jo Lotarisë Amerikane

Presidenti amerikan Donald Trump paraqiti të enjten planin e tij për reformimin e sistemit të imigracionit, duke thënë se do...

Aktualitet08:31 - 17 Maj, 2019

Fushata e shtrenjtë elektorale e zgjedhjeve europiane në Itali

Zhurma elektorale mund të kushtojë shumë. Pak para zgjedhjeve europiane është duke e provuar Italia: Zëvendëskryeministri Salvini gjëmon kundër rregullave...

Aktualitet08:18 - 17 Maj, 2019

Eshkë e ndezur mbi Shkëlzen

Nga AZGAN HAKLAJ – president i Unionit Artistik te Kombit Shqiptar Festivali që përflaki shpirtin e Kombit Tonë. Ky festival...

Aktualitet20:18 - 16 Maj, 2019

Sulmoi policinë në protestën e 11 majit/ Arrestohet një tjetër protestues

Policia ka arrestuar sot një tjetër protestues, pas shqyrtimit të pamjeve filmike nga protesta e 11 majit. Sipas njoftimi të...

Aktualitet19:42 - 16 Maj, 2019

Prokuroria në Kosovë fillon hetimet për përdhunimet nga forcat serbe

Prokuroria e Posaçme e Kosovës, tha të Enjten se ka filluar hetimet rreth një fotografie të publikuar nga deputetja Flora...

Aktualitet19:38 - 16 Maj, 2019

Eliminon lotarinë amerikane/ Plani Trump kufizon imigracionin masiv

Presidenti amerikan Donald Trump pritet të shpallë të enjten propozimin e shumëpritur për imigracionin, një plan që ka si synim...

Aktualitet17:56 - 16 Maj, 2019

Reshjet e shiut/ Përmbytje në Fier, rrezikohen dhe banesat

Mungesa e pastrimit të kanaleve kulluese ka bërë që të përmbyten 15 hektarë tokë bujqësorë në Fier. Ngjarja raportohet në...

Aktualitet17:11 - 16 Maj, 2019

OSHEE njofton ndërprerjen e energjisë elektrike në këto zona të kryeqytetit

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) ka njoftuar ndërprerjen e energjisë elektrike në disa zona të kryeqytetit. Sipas njoftimit,...

Aktualitet18:40 - 15 Maj, 2019

Thaçi: Berlini as nuk hapi e as nuk mbylli ndonjë ide për marrëveshjen me Serbinë

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, tha të mërkurën se takimi i Berlinit që u mbajt më 29 prill me nismën...

nderprerja e energjise nderprerja e energjise
Aktualitet18:15 - 15 Maj, 2019

Punimet në rrjet/ Tirana 8 orë pa energji elektrike

OSHEE ka njoftuar se me 17 maj disa zona në Tiranë do të mbesin pa energji elektrike. Ndërprerja e  energjisë...

Aktualitet17:27 - 15 Maj, 2019

Korça Folkfest Ballkan/ Dy netë në qytetin e kulturës

Në qytetin e Korçës, i cili ndryshe quhet edhe “Parisi i vogël”, do të mbahet edicioni i parë i “Korça...

Aktualitet13:40 - 15 Maj, 2019

Kur do të hiqen vizat për kosovarët? 

Ndërkohë që kryeministri i Kosovës, Haradinaj shprehet optimist për mundësinë e liberalizimit të vizave me Kosovën në Bruksel askush nuk...

Aktualitet20:34 - 14 Maj, 2019

Telekomi i Kosovës në prag të falimentimit

Në Kosovë parlamenti të martën debatoi me tone të ashpra në një seancë të jashtëzakonshme të thirrur nga opozita, për...

Aktualitet20:28 - 14 Maj, 2019

SHBA: Qeveria të mos emërojë individë të pakualifikuar në poste të larta në Kosovë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë shprehur thellësisht të shqetësuara nga, siç thuhet, “veprimi i qeverisë së Kosovës për emërimin...

Aktualitet18:44 - 13 Maj, 2019

Aktpadi ndaj 20 kompanive farmaceutike/ Akuzohen për rritje artificiale të çmimit të ilaçeve

“Kemi prova të forta që tregojnë se industria farmaceutike është përfshirë në mashtrime me vlerë prej disa miliarda dollarësh në...

Aktualitet17:08 - 13 Maj, 2019

Bomba molotov në protestë/ Ministria e Brendshme paralajmëron Opozitën

Sot pritet të mbahet protesta e opozitës, ndërkohë që Ministria e Brendshme ka paralajmëruar organiziatorët për distancim nga aktet kriminale....

Aktualitet10:53 - 13 Maj, 2019

Ishte dënuar me 13 vite burg për vrasje/ Ndërron jetë shqiptari

Një shqiptar, nga Shkupi, i cili ishte dënuar me 13 vite heqje lirie ka ndërruar jetë në burgun e Idrizovës...

Aktualitet00:19 - 12 Maj, 2019

Protesta e opozitës/ Policia shoqëron 50 persona

Policia ka shoqëruar një numër të madh protestuesish pas përplasjeve të dhunshme mbrëmjen e sotme. Deri tani mësohet se janë...

Aktualitet23:34 - 11 Maj, 2019

Dhuna ndaj Sahit Dollapit/ Zëri Amerikës: E rëndë

Pas arrestimit të sekretarit Organizativ të PD-së Sahit Dollapi, ka reaguar dhe Zëri i Amerikës. “Një skuadër e shtuar policore,...

Trending

Read previous post:
Ish-avokati i Trump: “Akoma ka shumë për t’u thënë”

Ish avokati personal i Presidentit Donald Trump, Michael Cohen nisi dënimin tre vjeçar të hënën pasi u gjet fajtor se...

Close