Misteri i vdekjes së shoferit të Fatmir Xhafajt/ Prokurori Demirneli dështon me hetimet? – CNA
Connect with us

Aktualitet

Misteri i vdekjes së shoferit të Fatmir Xhafajt/ Prokurori Demirneli dështon me hetimet?

Publikuar

-

Më shumë se gjysma e gjyqtarëve dhe prokurorëve që janë filtruar nga Vettingu, janë shkarkuar.

Pa mohuar se në disa raste janë përdorur dy standarte, në dritë kanë dalë shkelje, abuzime dhe korrupsion i prodhuar nga gjyqtarë dhe prokurorë.

Në fakt për opinionin publik nuk ishte ndonjë suprizë e madhe, pasi dihet që sistemi i drejtësisë ishtë kokë e këmbë i korruptuar dhe i inkriminuar si dhe vepronte në favor të politikës.

Por, tashmë që ka prova për të gjitha këto elemente, opinioni publik pret vënien para drejtësisë të prokurorëve dhe gjyqtarëve të shkarkuar.

Gjithsesi, procesi i Vettingut po vijon. KPK, ka kryer hetime të thelluara dhe po i thërret një e nga një gjyqtarët dhe prokurorët.

Në listë për këtë fazë është prokurori i Tiranës, Albert Demirneli.

Gjithë karrierën, Demirneli e ka zhvilluar në Prokurorinë e Tiranës, fillimisht si numri dy i kësaj prokurorie e më pas si prokuror i thjeshtë.

Kujtojmë se Demirneli është prokurori i cili u mor me hetimet mbi rastin e shoferit të ndjerë të ish-Ministrit të Brendshëm Fatmir Xhafaj.

Me 30 Qershor 2018, shoferi i Ministrit të Brendshëm Fatmir Xhafaj, Shkëlzen Qordja u gjet i pajetë në makinën e gardës në garazh.

Ai është gjetur i vdekur me një plumb në kokë brenda në makinë në garazh nga kolegët kur shkuan për të marrë automjetet.  Sipas policisë, Qordja u vetëvra me armën e shërbimit automatik MP5, dhe u gjet i vdekur me një plumb në kokë, nga kolegët.

Prokurori Albert Demirneli urdhëroi në atë kohë që të sekuestrohet serveri i kamerave të sigurisë së Gardës, me qëllim verifikimin e orarit kur ka hyrë ne ambjentet e garazhit, dhe nëse ka qenë i vetëm, i shoqëruar, me makinë, apo në këmbë.

Risjellim në vëmendje se ditën që ndodhi ngjarja, ajo u mbajt e fshehtë, për disa orë nga policia, gjë që ngriti shumë dyshime dhe hodhi zëra për një atentat mafioz.

Kur janë bërë rreth dhjetë muaj që ka ndodhur kjo ngjarje e rëndë, ende nuk ka pasur asnjë sqarim nga organet hetuese. Vdekja e Shkëlzen Qordjas mbetet e mbuluar me mister, pavarësisht se u shpejtua me një ekspertizë që  pretedon se është vetvrasje.

Sipas ekspertëve kriminalistikë, janë konstatuar  faktorë plotësues të qitjes me armë zjarri në dorën e tij të djathtë. Edhe gjurmët e gishtërinjve në armën automatike tip “MP5” përputheshin, sipas tyre,  me ato të 31-vjeçarit..

Po ky version i ekspertizës është i dyshimtë, pasi erdhi pas deklaratës së kryeministrit Edi Rama, të Ministrit të Brendshëm në atë kohë Fatmir Xhafaj si dhe të Policisë, të cilët njëri pas tjetrit dolën me deklarata të tipit se 31 vjeçari Shkëlzen Qordja është vetvrarë.

Kush janë ata ekspertë që do dilnin kundër këtyre deklaratave?

A ka guxuar prokurori Demirneli të dalë kundër këtyre deklaratave?

Për këtë sigurisht që duhet të japë llogari në Vetting, pasi opinioni publik pret të vërtetën mbi rastin e Shkëlzen Qordjas.

Sa i përket pasurisë, Demirneli të ardhurat i ka nga paga e tij dhe bashkëshortes. Sigurisht që si pjesa e më e madhe e prokuorëve dhe gjyqtarëve bashkëshorten e ka punësuar në institucione shtetërore.

Është zotësi apo kthim nderi për ndonjë rast këtë nuk mund ta themi.

Sipas të dhënave të Open Spending Albania, Demirneli e ka shtuar pasurinë në vitin 2009 me blerjen e një apartamenti me sipërfaqe, 107 metër katror, që ka kushtuar 42 800 euro. Në të njëjtin vit ai ka deklaruar se i kanë vjedhur dhe automjetin tip Benz, të cilin e ka deklaruar që në vitin 2003.

Viti 2003

Shtëpi banimi, apartament. Nga shitja e apartamentit të privatizuar nga shteti në vitin 1996, të cilin e ka pasur në qytetin e Rrëshenit.

Autoveturë, Benz

Paga si prokuror, 1054413 lekë.

Paga, Majlinda Demirneli, 187 200 lekë.

Detyrim financiar ndaj të afërmëve, por nuk është publike shuma.

Viti 2004

Detyrim financiar 700 000 lekë, janë shlyer 200 000 lekë dhe janë pashlyer edhe 500 000 lekë.

Paga, si zv kryeprokuror në Tiranë, 1 231 345 lekë.

Paga e bashkëshortes, 187 200 lekë.

Viti 2005

Gjendje cash 340 000 lekë.

Paga, si zv kryeprokuror në Tiranë, 1 236 724 lekë.

Paga e bashkëshortes, 197 400 lekë.

Viti 2006

Gjendje e llogarisë cash, 566 120 lekë.

Gjendje e llogarisë cash në emër të bashkëshortes, 10 000 lekë.

Paga, si zv kryeprokuror në Tiranë, 1 446 232 lekë.

Paga e bashkëshortes,155 543 lekë.

LEXO EDHE:  Zvarriti hetimet për të mbrojtur kunatin?/ Vladimir Mara e ka vendin në burg

Viti 2007

Gjendja e llogarisë rrjedhëse, 1 042 564 lekë.

Paga, si zv kryeprokuror në Tiranë, 1 225 824 lekë.

Paga e bashkëshortes,49 600 lekë dhe 35 100 lekë.

Ka shlyer detyrimin prej 700 000 lekësh të marrë në vitin 2003.

Viti 2008

Paga si prokuror në Tiranë, 864 798 lekë.

Paga e bashkëshortes si operatore në Drejtorinë e Tatimeve dhe paga si punonjësve e kompanisë “Sigma”, në shumat 280 800 lekë, 40 000 lekë.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse të pagës, 810 000 lekë.

Viti 2009

Blerje apartamenti me sipërfaqe, 107 metër katror, në shumën e 42 800 euro.

Blerja e këtij apartamenti është bërë me paratë e shitjes së apartamentin 56 metër katror, në shumën 4 000 000 lekë.

I kanë vjedhur automjetin tip Benz

Paga si prokuror në Tiranë,1071212 lekë.

Paga e bashkëshortes si punonjësve e kompanisë “Sigma”,240 000 lekë. Të ardhura nga komisionet në lekë, 179 928 lekë dhe të ardhurat nga komisionet në valutë, 4244 euro.

Kursime nga paga në vite, 269 936 lekë.

Kursime nga paga mujore, 185 764 lekë.

Viti 2010

Paga si prokuror në Tiranë, 1 121 152 lekë.

Paga e bashkëshortes si punonjësve e kompanisë “Sigma”, deri më 30.11.2010,  është 140 000 lekë.

Paga e bashkëshortes së specialiste në Agjencinë e Publikimit dhe Akreditimit të Arsimit të Lartë, pranë Ministrisë së Arsimit, 180 000 lekë.

Të ardhura nga komisionet në lekë, 147 430 lekë dhe të ardhurat nga komisionet në valutë, 2 153 euro.

Kursime nga paga mujore, 640 911 00 lekë.

Gjendja e llogarisë së bashkëshortes, 37 596 00 lekë.

Viti 2011

Paga si prokuror në Tiranë, 1 189 618 lekë.

Paga e bashkëshortes së specialiste në Agjencinë e Publikimit dhe Akreditimit të Arsimit të Lartë, pranë Ministrisë së Arsimit, 558. 665 lekë.

Të ardhura nga pagat dhe shpërblimet, 1 748 283 lekë.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes, nga paga mujore 326902 lekë.

Gjendje në bankë nga interesi, në shumën 700 000 lekë.

Gjendje në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes, 141 750 lekë.

Viti 2012

Paga si prokuror në Tiranë, 108 4510 lekë.

Paga e bashkëshortes së specialiste në Agjencinë e Publikimit dhe Akreditimit të Arsimit të Lartë, pranë Ministrisë së Arsimit, 565 713 lekë.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse,160 000 lekë.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes, 240 000 lekë.

Llogari kursimi me afat një vjeçar, 1 010 127 lekë.

Viti 2013

Paga si prokuror në Tiranë, 111 5862 lekë.

Paga e bashkëshortes së specialiste në Agjencinë e Publikimit dhe Akreditimit të Arsimit të Lartë, pranë Ministrisë së Arsimit, 582 372 lekë.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse, 211 797 lekë.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes, 10 000 lekë.

Llogari kursimi me afat një vjeçar, 1 010 127 lekë.

Viti 2014

Paga si prokuror në Tiranë, 135 4024 lekë.

Paga e bashkëshortes së specialiste në Agjencinë e Publikimit dhe Akreditimit të Arsimit të Lartë, pranë Ministrisë së Arsimit, 624 144 lekë.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse 316 063 94 lekë.

Gjendja në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes, 31 000 lekë.

Llogari kursimi me afat një vjeçar,1 010 127 lekë.

Të ardhura nga paga e djalit , student i Fakultetit të Studimeve të Integruara, të Teorisë me Praktikën pranë Universitetit “Aleksandër Moisiu” në Durrës, 20 070 lekë.

Viti 2015

Paga si prokuror në Tiranë, 1 343 834 lekë.

Gjendje cash nga kursimet në vite, 1 412 943.

Paga e bashkëshortes së specialiste në Agjencinë e Publikimit dhe Akreditimit të Arsimit të Lartë, pranë Ministrisë së Arsimit, 670 7730 lekë.

Të ardhurat nga sponsorizimi për djalin, në shumat, 1 300 euro dhe 14 000 lekë.

Gjendja e llogarisë së djalit, 40 361 lekë.

Kartë krediti, shumë, 200 000 lekë.

Llogari në emër të bashkëshortes, kartë krediti, 60 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura nga paga si prokuror, 1 340 246 lekë.

Gjendje cash nga kursimet në vite, 1 020 991 lekë.

Paga e bashkëshortes së specialiste në Agjencinë e Publikimit dhe Akreditimit të Arsimit të Lartë, pranë Ministrisë së Arsimit, 620 452 lekë.

Gjendje në llogarinë rrjedhëse të bashkëshortes, 30 762 66 lekë.

Të ardhurat nga sponsorizimi për djalin,1 200 euro.

Gjendja e llogarisë së djalit, 132 606 55 lekë.

Kartë krediti, shumë, 200 000 lekë.

Llogari në emër të bashkëshortes, kartë krediti, 60 000 lekë./CNA.al

 

Aktualitet

Kostum sportiv dhe taka me diamante/ Këngëtarja i habit të gjithë me pamjen e re

Publikuar

-

Atë mund ta quajmë pa frikë “një shtëpi mode”, pasi në çdo dalje të saj vjen ndryshe dhe shumë trendi.

Bëhet fjalë për këngëtaren e famshme Rihanna, e cila i ka habitur të gjithë me veshjen e saj të fundit.

Rihanna është shfaqur me një kostum sportiv, të cilin e ka kombinuar me vëthë dhe këpucë prej diamante dhe e siguri do të bëhet shembull për të gjitha vajzat.

LEXO EDHE:  Zvarriti hetimet për të mbrojtur kunatin?/ Vladimir Mara e ka vendin në burg

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Qëlloi Ramën me çizme…/ Neritan Ceka i puth dorën Kryemadhit

Publikuar

-

By

Arkeologu, historiani, politikani dhe ish ambasadori i Shqipërisë në Itali, Neritan Ceka, fjalëve të Ramës se ka dalë nga filxhani i Monika Kryemadhit i është përgjigjur duke thënë se ai nuk ka pirë asnjëherë kafe me Kryemadhin.

Ceka sqaroi se është takuar vetëm një herë, rastësisht, me Kryemadhin dhe i ka puthur dorën, që ka qëlluar Ramën me çizme.

“Rama në takimet e tij me popullin thotë që Neritan Ceka del nga filxhani i Monika Kryemadhi. Tani e ka zvogluar objektin nga kazani, tepsia e timoni ka dalë tek filxhani. Unë i them që nuk kam pirë as edhe një herë kafe me Monikën, e kam takuar një herë rastësisht dhe e pyeta se me kë dorë qëlloi me çizme Ramën dhe kur ajo ma tregoi i’a putha dorën”,-tha Ceka në studion e “Provokacija”./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

“Hajdut, ke vjedhur …”/ Neritan Ceka shpërthen kundër Edi Ramës

Publikuar

-

Arkeologu, historiani, politikani dhe ish ambasadori i Shqipërisë në Itali, Neritan Ceka, ka komentuar audiopërgjimet e shitblerjes së votave në Dibër.

I qenë present në studion e emisionit “Provokacija”, në TV “ABC News”, Ceka e quajti Ramën hajdut që duhet të japë dorëheqjen.

“I kam lexuar me një trishtim shumë të madh audiopërgjimet. Nuk është se u blenë 4 vota. Kemi të bëjmë me një deputet, drejtor që vrapon, shantazhon dhe bën presion. Nuk janë një fakt i veçuar.

LEXO EDHE:  Zvarriti hetimet për të mbrojtur kunatin?/ Vladimir Mara e ka vendin në burg

Zotëri ti ke vjedhur, je hajdut dhe duhet të ikësh. Por kush do ia thotë Ramës këtë? Këtë mund të ia thotë vetëm populli shqiptar me 30 Qershor, nëse do të shkojnë për të votuar”, – u shpreh Cekaj, ndër të tjera./CNA.al

 

 

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

LAJMET E FUNDIT

Aktualitet19:08 - 18 Qershor, 2019

A i ka mbajtur Presidenti Trump premtimet e bëra?

Ndërsa demokratët vazhdojnë përplasjen njëvjeçare për të parë se kush do të sfidojë Presidentin Donald Trump në zgjedhjet 2020, presidenti...

Aktualitet18:47 - 18 Qershor, 2019

Erdogan e quan “martir”/ Funerali i ish presidentit egjiptian, Mohamed Morsi

Ish presidenti egjiptian Mohamed Morsi, udhëheqësi i parë i zgjedhur në mënyrë demokratike në vend, i cili u detyrua më...

Aktualitet18:39 - 18 Qershor, 2019

Shtetet e Bashkuara ratifikojnë marrëveshjen e ekstradimit me Kosovën

Ministri i Drejtësisë në Kosovë, Abelard Tahiri, tha të martën se ka marrë një letër të nënshkruar presidenti i Shteteve...

Aktualitet18:26 - 18 Qershor, 2019

Gjoka bën deklaratën që nuk pritej: Më mirë që na ra Debreceni

Kukësi do të përballet me Debrecenin në turin e parë të Europa League dhe në kampin verilindor e kanë pritur...

Aktualitet19:48 - 17 Qershor, 2019

Ndërron jetë në sallën e gjyqit ish Presidenti i “Pranverës Arabe”

Mohamed Morsi, ish presidenti i  Egjiptit, i dalë pas lëvizjes së njohur si “Pranvera Arabe”, që rrëzoi nga froni presidencial...

Aktualitet19:04 - 17 Qershor, 2019

Vizitë në Sarajevë/ Palmer: Rusia po bllokon Ballkanin Perëndimor

Zëvendësi i ndihmësit të Sekretarit amerikan të Shtetit për Evropën, Matthew Palmer ka deklaruar se SHBA angazhohet për një raport...

Aktualitet18:37 - 17 Qershor, 2019

Vendimi pritet të shtyhet/ Mogherini: Çelja e negociatave të bëhet sa më shpejt

Federica Mogherini, përfaqësuesja e lartë e BE-së për Politikën e Jashtme edhe njëherë ka kërkuar nga vendet anëtare të BE...

Aktualitet18:31 - 17 Qershor, 2019

Maqedoni e Veriut, hidhet poshtë varianti i zgjedhjeve të parakohëshme

Kryeministri maqedonas Zoran Zaev bëri të ditur të dielën në mbrëmje se nuk do të ketë zgjedhje të parakohëshme parlamentare...

Aktualitet18:18 - 17 Qershor, 2019

“I ke dhënë ndonjë gjë a si ke dhënë”/ Qytetari i ankohet drejtorit të Ramës se nuk ka marrë lekët e votave

Në audiopërgjimin nr.5, publikuar nga gazetari i “Bild”, zbulohet biseda mes drejtorit në ministrinë e Brendshme Arben Keshi me dy persona...

Aktualitet14:13 - 17 Qershor, 2019

Lëvizja pa viza/ Avramopoulos: Kujdes, BE do të marrë masa

Numri i hyrjeve legale të azilkërkuesve në BE po rritet. Veçanërisht persona nga Amerika Latine dhe Ballkani Perëndimor e kanë...

Aktualitet12:00 - 17 Qershor, 2019

Presionet dhe sinjalet/ Grindje serioze mes Iranit dhe Britanisë së Madhe

Edhe Britania e Madhe beson se Irani qëndron pas sulmeve ndaj dy anijeve. Kjo ka shkaktuar pakënaqësi në Teheran, i...

Aktualitet09:04 - 17 Qershor, 2019

Humb jetën një pushuese në Vlorë

Një trup i pajetë është gjetur mëngjesin e sotëm në plazhin e vjetër të Vlorës. Viktima është identifikuar si Shoha...

Aktualitet19:36 - 16 Qershor, 2019

BE damkos Rusinë për dezinformim

Gënjeshtra, teori komplotiste, #hashtag-e me urrejtje. Në zgjedhjet europiane të majit janë përdorur instrumenta dezinformimi me origjinë në Rusi, shprehet...

Aktualitet18:11 - 16 Qershor, 2019

Operacioni “Krasta”/ Jepet vendimi për Suela Mustën

Gjykata e Elbasanit ka vendosur sot masën “Arrest shtëpie” për gazetaren Suela Musta e arrestuar nga policia gjatë operacionit të...

Aktualitet10:33 - 16 Qershor, 2019

Thaçi për L’Express/ Në Hagë shkoj vetëm si dëshmitar

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka folur  për 20-vjetorin e çlirimit të Kosovës në të përjavshmen francese “L’Express”. Ndër të...

Aktualitet10:27 - 16 Qershor, 2019

Negociatat me BE/ Zaev: Ne kërkojmë datën, jo anëtarësimin e menjëhershëm

Maqedonia e Veriut është njëri nga vendet e Ballkanit Perëndimor që mori dritën jeshile nga Komisionit Europian për të filluar...

Aktualitet12:33 - 15 Qershor, 2019

Marrëveshja Kosovë-Serbi/ Senatori amerikan: Vuçiç e di që do jetë e dhimbshme

Ron Johnson, senatori amerikan, ka thënë se e beson vullnetin e Presidentit të Kosovës Hashim Thaçi dhe Presidentit serb Aleksandër...

Aktualitet09:06 - 15 Qershor, 2019

Ballkani dhe krimet e luftës

Radioja kombëtare e Gjermanisë „Deutschlandfunk“ (DLF) me rastin e 20 vjetorit të fundit të luftës në Kosovë transmetoi disa reportazhe...

Aktualitet22:05 - 14 Qershor, 2019

Bllokohet puna në doganën e Kapshticës/ Serverat jashtë funksioni

Prej 6 orësh pika doganore e Kapshticës është jashtë çdo funksioni. Sipas informacioneve paraprake, serverat janë jashtë funksioni, ndërsa më...

Aktualitet18:50 - 14 Qershor, 2019

Emërohet shefi i hetimeve në Prokurorinë Speciale të Kosovës

Emërohet shefi i hetimeve në Prokurorinë Speciale pranë Gjykatës Speciale për Krimet e Luftës në Kosovë. Prokurori me francezo-amerikan Alex...

Aktualitet19:32 - 11 Qershor, 2019

Miratohet dorëheqja e Nikolla Gruevskit nga posti i deputetit

Parlamenti i Maqedonisë së Veriut ia miratoi dorëheqjen nga posti i deputetit Nikolla Gruevskit, ish-kryeministrit të arratisur në Hungari. Ky...

Aktualitet09:20 - 11 Qershor, 2019

Foto-AKU bën “namin” në pikat kufitare/ Sekuestrohen lëngje frutash, pije energjike dhe kripë

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon me rigorozitet kontrollet e mallrave ushqimore në Pikat e Inspektimit Kufitar me qëllim parandalimin e...

Aktualitet19:06 - 10 Qershor, 2019

Greqia në zgjedhje të parakohëshme/ Pavlopulos pranon kërkesën e Tsipras për shpërndarjen e Parlamentit

Kryeministri grek, Aleksis Tsipras i ka kërkar Presidentit të Greqisë shpërbërjen e parlamentit grek për ta çuar vendin në zgjedhje...

Aktualitet23:06 - 9 Qershor, 2019

Vëllimi “Deti nuk ka portë”/ Ku mund ta gjesh heroin poetik të Aleksandër Çipës

Nga Josif Papagjoni -Për Aleksandër Çipën kam pasur një simpati, që rridhte brenda meje si ai mushti, së paku i...

Aktualitet22:49 - 9 Qershor, 2019

Nga përdorues kokaine tek gara për kryeministër/ Njihuni me Michael Gove

Pretendenti për kryeministër në Britaninë e Madhe, Michael Gove, ka dhënë një prononcim të çuditshëm për gazëtën prestigjoze “Daily Mail”....

Aktualitet21:05 - 8 Qershor, 2019

Ujë dhe gaz lotsjellës ndaj protestuesve/ Tensionohet situata tek Kuvendi

Është tensionuar situata tek Kuvendi. Protestuesit kanë hedhur shashka e kapsolla ndaj policisë. Ndërkohë që për të shpëndarë turmën, polica...

Aktualitet20:47 - 8 Qershor, 2019

Zhvendoset protesta/ Fillon marshimi drejt parlamentit

Dy orë nga protesta e opozitës që zhvillohet në sheshin përballë Kryeministrisë, tashmë marshimi ka nisur drejt Parlamentit. Teksa mbylli...

Aktualitet09:51 - 8 Qershor, 2019

Foto-Eksporti i produkteve shtazore/ Shqipëria nënshkruan memorandumin me Kinën

Shqipëria dhe Kina kanë nënshkruar një Memorandum Mirëkuptimi mes tyre për bashkëpunimin mbi importin dhe eksportin e produkteve ushqimore dhe...

Trending

Read previous post:
Fitorja e Selenskyjt në Ukrainë/ Shpresa e lindur nga zemërimi

Në zgjedhjet presidenciale në Ukrainë aktori i komedisë, Volodymyr Selenskyj arriti një rezultat rekord. Pse i besojnë atij kaq shumë...

Close