Mjeku e lë në shtëpi me dhimbje/ Qytetari ndërron jetë pas disa orësh – CNA
Connect with us

Aktualitet

Mjeku e lë në shtëpi me dhimbje/ Qytetari ndërron jetë pas disa orësh

Publikuar

-

Mjeku lë pacientin në shtëpi me dhimbje, i thotë pi ujë, pas disa orësh, qytetari ndërron jetë.

“Fiks Fare” denoncoi kushtet e urgjencës së spitalit rajonal të Korçës dhe veprimet e punonjësve të saj. Një ekip i kësaj urgjence i shkoi disa herë në shtëpi një pacienti, duke i rekomanduar se për dhimbjet e mëdha duhet të pinte ujë dhe lëngje. Por, megjithëse pacienti dhe familjarët iu lutën ekipit që ta çonte në spital, mjekja vendosi që trajtimi me “ujë dhe lëngje” të vazhdonte në shtëpi. Pas disa orësh, gjendja e pacientit u përkeqësua dhe herën e tretë, ky ekip vendosi ta transferojë pacientin në spital. Por, ishte shumë vonë! Disa minuta pasi mbërritën në spital, pacienti ndërroi jetë.

Në redaksinë e “Fiks Fare” u ankua Stela Tiko, nga Korça, e cila u ankua për vdekjen e babait të saj, Sotiraqit, 67-vjeç, në datën 1 prill në Spitalin Rajonal të Korçës. Qytetarja thotë se nga data 31 mars e deri mëngjesin e datës 1 prill, ka kontaktuar disa herë me Urgjencën Kombëtare dhe me mjekët e Urgjencës së Korçës. Madje, ekipi i urgjencës i shkoi dy herë në shtëpi, ku i bëri disa qetësues dhe i rekomandoi të pinte ujë dhe lëngje. Qytetarja thotë se mjekja i ka bërë një qetësues voltaren, kur në fakt, sipas saj, babai i saj vuante nga aritmia. Qytetarja thotë se injektimi i këtij qetësuesi i ka shkaktuar problemet, që më pas i morën jetën.
Ndërkohë, qytetarja u ankua se, në momentin që autoambulanca transportoi babain e saj nga shtëpia drejt spitalit, ai i ra nga barela, pasi nuk ishte i lidhur.

“Dua të denoncoj dhe një fakt tjetër; Në Spitalin e Korçës bëhen pazare me të vdekurit. Lajmin që babai ndërroi jetë ma dha një punonjës i funeralit. Mjekja dhe personeli u mbyllën në dhomë. Madje, edhe skedën e vdekjes ma solli punonjësi i funeralit” thotë ajo.
Pas denoncimit, qytetarja shkoi në Urgjencën e Spitalit të Korçës, ku takoi shefin e urgjencës, Kujtim Shabani, dhe doktoreshën që i erdhi disa herë, por nuk e mori asnjëherë në spital babanë e saj.

Qytetarja i shpjegoi situatën shefit të urgjencës. Ajo i tha se babai i saj vuante nga aritmia, ndërsa doktoresha i bëri një qetësues voltaren. Shefi i tha se qytetarja është një vajzë e mirë. Qytetarja i kërkoi llogari shefit duke i kërkuar se përse ka marrë skedën e vdekjes nga një punonjës funerali, ndërsa ai i përgjigjet se në të shumtën e rasteve, familjarët autorizojnë punonjësit e funeralit. Për kushtet e autoambulancës, ai i thotë se “nuk je lidhur shumë me realitetin”.

Qytetarja i kërkoi disa herë se përse ekipi i urgjencës nuk e dërgoi në spital babanë e saj. Fillimisht, shefi i urgjencës thotë se ka qenë keq dhe nuk mund të transportohej në spital. Më pas i thotë se gjendja nuk ka qenë aq e keqe. Dhe në fund, i kërkon llogari se përse nuk e mori vetë qytetarja ta dërgonte në urgjencë. Në bisedë me qytetaren, shefi fillon të dredhë një cigare brenda ambienteve të urgjencës, ndërsa i thotë se urgjenca vetëm këto bën. Sipas tij, nuk bëhet as EKG, as Eko.

Ai justifikohet se nuk mund t’i marrë 50 pacientët që vizitohen në shtëpi në spital, pasi urgjenca ka vetëm 10 shtretër, ndërsa i thotë se “urgjenca nuk është për të sëmurët kronikë, urgjenca është për të sëmurët akutë”. Në lidhje me pirjen e lëngjeve dhe ujit, shefi i urgjencës i përgjigjet se “përdorimi i ujit ka hyrë masivisht, mos të duket shaka”.

Më pas, në zyrën e shefit të urgjencës, mbërrin edhe mjeke Silvana. Qytetarja i kërkon shpjegime se përse nuk e dërgoi më shpejt në spital dhe ajo i përgjigjet se “nuk i parashikojmë dot zonjë! Unë e kam ndërgjegjen shumë të qetë, se unë pash parametrat që duhet të masja”.

“Fiks Fare” mori kontakte me drejtues të Spitalit të Korçës, të cilët na u përgjigjën se “në rast se doni t’ju japim informacion me shkrim, adresa e e-mailit është spitalikorçë@shëndetësia.gov.al.

Nëse dëshironi intervistë, na lajmëroni t’ju lidhim me mjeken”. Por, disa çaste më vonë, Drejtoria e Spitalit, na kontaktoi sërish dhe na komunikoi se mjekja nuk dëshiron të japë intervistë.

“Fiks Fare” kërkonte informacion se përse autoambulancat në Korçë nuk kanë barelë? Përse nuk ka defribilator, apo EKG? Çfarë duhet të pësojë një pacient në shtëpi që të shoqërohet për në spital?

***

BISEDË MES QYTETARES DHE SHEFIT TË URGJENCËS NË SPITALIN KORÇË, KUJTIM SHABANI

Qytetarja – Dua të di, ajo i ka bërë në orën 2 voltaren, atropin, kur i sëmuri vuante me aritmi në zemër. Në orën 3 e çerek, kam lajmëruar përsëri urgjencën se ai kishte kriza akoma. E kam marrë në telefon Tiranën, Tirana më lidhi me doktoreshën këtu. Dhe pa pikën e turpit më ka thënë në telefon “unë të ngre urgjencën në orën 4 të mëngjesit të të vij ty në shtëpi?”. Si mund t’i thuash një pacienti pi ujë, kur ai është në gjendje kritike për jetën? Të marrësh masa, sepse ajo sot vdiq babain tim, nesër do të vdesë një person tjetër.

Shefi i urgjencës – Doktoresha të siguroj është vajzë shumë e mirë, e para e punës.

Qytetarja – Pse duhet ta marrë funerali në dorë, pse mos ta marrë evlati i tij? Çfarë kishte ky njeri, pse vdiq?

Shefi i urgjencës – Sepse në pjesën më të madhe, familjarët autorizojnë atë të funeraleve.

Qytetarja – S’kanë punë funeralet, funeralet kanë bërë biznes me spitalin. Pa dhënë shpirt njeriu, të vijë funerali mbrapa, është logjike?

Shefi i urgjencës – Stela, mbase ndodh edhe kjo që thua ti. Në dijeninë time, nga mjekët nuk vë në dyshim, nga mjekët. Nga personeli i mesëm, këtu janë aq shumë…

Qytetarja – Shumë gabim! Shumë gabim!

Shefi i urgjencës – S’mund t’i kontrolloj.

Qytetarja – Më fal që po ta them, po jeta këtu në qytetin tonë është bërë biznes funerali.

Shefi i urgjencës – Këtu?

Qytetarja – Po.

Shefi i urgjencës – Kështu është në gjithë Shqipërinë.

Qytetarja – Dhe të jetë një ambulancë brenda, pa asnjë lloj ndihme, pa asnjë aparaturë, me një barelë, që mua babai më ka rënë nga barela. E dini?
Shefi i urgjencës – Më duket se nuk je e lidhur shumë me realitetin tonë.

Qytetarja – Sepse ky është realiteti që ne po vdesim?!

Shefi i urgjencës – A jeton këtu në Korçë?

Qytetarja – Po këtu jetoj.

Shefi i urgjencës – Çfarë pretendon, të ketë shërbim njësoj si në shtetet e tjera?

Qytetarja – Po. Të ketë ambulancën në rregull.
Shefi i urgjencës – Mjeku merret vetëm me të sëmurin, nuk merret me ambulancën.

Qytetarja – Po duhet të merret, se kjo është ndihma e parë…
Shefi i urgjencës – Ti ke plotësisht të drejtë, po kjo është…

Qytetarja – Ndihma e parë që i jepet një pacientë në ambulancë është ambulanca, nuk është spitali. Dmth, deri sa ta sjell unë në spital, ai ka ndërruar jetë në ambulancë.

Shefi i urgjencës – Kjo është çështje e drejtuesve.

Qytetarja – Pse s’ma mori babain në spital doktoresha?

Shefi i urgjencës – Po sepse ajo është mjeke, ajo vendos që gjendja e tij ka qenë e rëndë, nuk transportohet dhe nuk përfiton, kaq.

Qytetarja – Duhet ta linte atje të vdiste, në krevat.

Shefi i urgjencës – Ta merrte që të vdiste këtu në institucion?

Qytetarja – Po ajo prapë erdhi dhe e mori dhe prapë këtu vdiq, këtu dha frymën e fundit. I mati vetëm tensionin dhe kaq ishte puna.

Shefi i urgjencës – Çfarë duhet t’i bënte tjetër?

Qytetarja – Nuk i pa zemrën, as rrahjet e tij. Unë i thashë që ky ka aritmi në zemër, ia shpjegova sëmundjen e tij. Fundin e jetës e ka pasur në spital.

Shefi i urgjencës – E sollën gjallë apo të…

Qytetarja – E sollën me frymë dhe pushimi i zemrës së tij është bërë këtu në spital. Pse nuk vini një barelë që të lidhni një pacient?
Shefi i urgjencës – Ku ta gjejmë barelën ne vajzë, këto barela ka bërë shteti, këto barela kemi ne. Bota jashtë, meqenëse po flet, ka barelë mbajtësit që vete dhe e marrin ata që janë apostafat për atë punë. Pse nuk e more ta sillje?

Qytetarja – Nuk e merrja dot në atë gjendje siç e kisha babanë, prandaj lajmërova urgjencën.
Shefi i urgjencës – Si nuk e merrje dot?!

Qytetarja – S’mund ta ngrija vetë, unë femër vetëm ta ngrija në kurriz dhe ta sillja ty në spital, kur është urgjenca dhe mund të më vijë.

Shefi i urgjencës – Erdhi dhe për momentin ka pasur parametra normalë… Nuk ka justifikuar erdhjen në institucion. Ty s’të pëlqeu, merre babin sille këtu.

Qytetarja – Kjo është sjellja e një doktori, pi ujë?

(Doktori fillon të dredhë një cigare ne zyre)

Qytetarja – Unë dua që të merren masa për mjeken.

Shefi i urgjencës – Jo, jo si u marrkan masa.

Qytetarja – Po, sepse ajo sot vdiq babain tim nesër…

Shefi i urgjencës – Jo ore, t’i drejtohesh të bësh padi te oficeri i policisë dhe pastaj vazhdojnë hallkat e tjera. Stela bëhen 50 vizita shtëpie, t’i marrim ne këtu, ku do të gjejmë vend për babain tënd.

Qytetarja – Ku e pa ajo që ai kishte parametra normale, kur s’i bëri asnjë gjë?

Shefi i urgjencës – Çfarë t’i bënte?

Qytetarja – Vetëm matjen e tensionit, kur mund t’i bënte një EKG.

Shefi i urgjencës – Po EKG-ja si u bëka moj vajzë, kështu hajde të bëjmë një EKG.

Qytetarja – Po ekzaminime…

Shefi i urgjencës – Jo po t’i bënim një Eko Abdominale , t’i bënim dhe ndonjë skaner.

Qytetarja – Çfarë do i sëmuri t’ia bëjmë.

Shefi i urgjencës – Jo ore, po do justifikuar ky është shërbim urgjence. Më fal, pse nuk e more ta sillje ti?

Qytetarja – Ta merrja ta sillja unë?

Shefi i urgjencës – Po.

Qytetarja – Po urgjenca që e merr…

Shefi i urgjencës – E di sa banorë ka qyteti dhe qarku i Korçës.

Qytetarja – Ti përgjigjet.

Shefi i urgjencës – Kujt ti përgjigjet, me dy mjekë? Më fal, po të marrim 50 veta t’i sjellim këtu neve, me 10 shtretër që janë, ku do t’i fusim ata me infarkte, hemorragjitë, diabetit. Pse pjesa më e madhe e atyre që vijnë këtu, janë të marrë nga urgjenca? Vijnë vetë, pjesa më e madhe!

Qytetarja – Shumë gabim.

Shefi i urgjencës – Urgjenca nuk është për të sëmurët kronikë, urgjenca është për të sëmurët akutë.

Qytetarja – Dmth, ata që vuajnë duhet të vdesin!

Shefi i urgjencës – Termi urgjencë kush është?

Qytetarja – Urgjenca, kur një njeri është shumë rëndë duhet ta marrë urgjenca.

Shefi i urgjencës – Ku t’i mbajmë ne këta të tërë rëndë?

Qytetarja – Dmth, ne t’i lëmë njerëzit të dergjen në shtrat.

Shefi i urgjencës – Përse e ke lënë ti gjatë gjithë ditës, përse nuk mban ti një çik përgjegjësi morale. Pse nuk e vizitove ti gjatë ditës.

Qytetarja – Unë e kam vizituar para dy tre ditësh, i kam bërë EKO.

Shefi i urgjencës – Jo para disa ditëve, atë ditë, atë ditë.

Qytetarja – Atë ditë pastaj që ai u përkeqësua, unë mora urgjencën në telefon, vendimi i saj ishte thjesht i bëri dy qetësues. Dhe xhaxhi duhet të pinte vetëm lëngje.

Shefi i urgjencës – Mos abuzo me këtë që duhet të pijë lëngje. Përdorimi i ujit ka hyrë masivisht tani, mos të duket shaka ty!
Qytetarja – Kështu i tha.

***

BALLAFAQIMI MES QYTETARES, SHEFIT TË URGJENCËS DHE DOKTORESHËS

Qytetarja – Në orën 3 të natës përsëri i ka bërë një qetësues dhe i jam lutur shumë që ta merrte në spital, në ekzaminim dhe nuk pranoi. Dhe më the që nuk mund të pësojë diçka nga një gur në veshka.

Doktoresha – Të kam thënë, për momentin ankohet për këtë pjesë, anën e dhimbjes nga guri i veshkave.

Qytetarja – Se të thashë, që ai mund të pësojë diçka, ta bëra të qartë.

Doktoresha – Mund të pësojë dhe unë pas një ore.

Qytetarja – Ta bëra të qartë. Pse nuk më erdhi mua një skedë, të më merrje ti mua si mjeke dhe të më thoje që babai jot pësoi këtë goditje. Pse të shkruhet këtu që babai im ka vdekur nga “policitemia vera”, kur babai im në ato momente mund të kishte kaluar një hemorragji cerebrale. Vendi i vdekjes shtëpi. Unë dua kush e ka plotësuar skedën e babait tim.

Shefi i urgjencës – E kam plotësuar unë skedën e vdekjes.

Qytetarja – Po të neglizhohet vdekjet e njerëzve dhe pas meje të vijë një funeral direkt, direkt. Pas ambulancës të më vijë funerali, është kulmi për njeriun. Ai nuk kishte vetëm dhimbjet e veshkave, ai kishte sëmundje tjetër.

Doktoresha – Për momentin vetëm atë ankonte moj zonjë.

Qytetarja – Dhe kima kujdes të thashë, se mund të kalojë diçka tjetër.

Doktoresha – Nuk i parashikojmë dot zonjë!

Qytetarja – Ndërgjegjja mos ta lejonte ty vetë ta lije në atë gjendje, po të ma merrje këtu.

Doktoresha – Unë e kam ndërgjegjen shumë të qetë, sepse unë pash parametrat që duhet të masja.

Qytetarja – Një mjeke më është përgjigjur në telefon, të të ngre unë ty urgjencën në 4 të mëngjesit.

Doktoresha – Është Tirana.

Qytetarja – Fola me Tiranën dhe Tirana më tha do të lidhë me ekipin e Korçës. Dhe më lidhi me Korçën.

Doktoresha – Nuk ka lidhje Tirana drejtpërdrejt, të lidh me mjekun e Tiranës.

Aktualitet

Nuk ndalet Dritan Dajti/ I kundërvihet prokurorisë

Publikuar

-

By

Pas vendimit të Gjykatës së Apelit për Krimet e Rënda, e cila pranoi gjykimin e shkurtuar për Dritan Dajtin, dhe e dënoi këtë të fundit me 25 vite burg, organi i akuzës bëri rekurs në Gjykatën e Lartë.

Por, Dritan Dajti ka vendosur sërish të sfidojë drejtësinë, duke bërë kundër rekurs ndaj Prokurorisë së Apelit për Krime të Rënda.

Sipas gazetarit të Report TV, Arsen Rusta, me argumentin se ankimi i prokurorisë së Apelit nuk është bërë nga prokurori i dosjes, por nga një tjetër, Dajti pretendon të mos pranohet rekursi i prokurorisë, si i bërë në kushte joligjore. Kujtojmë se tre muaj më parë, Dajti iu hoq dënimi i përjetshëm dhe dënua përfundimisht me 25 vite burg për vrasjen e 4 policëve, pas 10 vitesh proces. Vendimi u diskutua gjatë në opinionin publik, ndërsa ndaj gjyqtarëve që dhanë vendimin ka nisur edhe një hetim për “Korrupsion pasiv”.

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Interi hap thesin/ 70 milionë euro për sulmuesin 23-vjeçar

Publikuar

-

Interi është gati të bëj çmendurinë e radhës në merkato. Skuadra zikaltër nuk po kalon një moment të mirë dhe shpenzimet kanë qënë me pikatore në vitet e fundit. Por duket se prezenca e Beppe Marotta dhe financat e shëndosha të Grupit Suning do të rikthejë shpenzimet marramendëse. Kështu të paktën informon edhe prestigjozja “France Football” që konfirmon se Inter ka shfaqur interes për xhevahirin e Ligue 1, Nicolas Pepe.

Sulmuesi i Lille po shkëlqen në këtë sezon dhe Inter është gati të bëj çmendurira për ta “rrëmbyer” e për ta sjellë në Milano. Lille nuk e lëshon bomberin nga Bregu i Fildishtë për një shifër më të vogël se 60 milionë euro, ndërkohë që Inter është e gatshme ta kalojë atë shifër. Sipas “France Football”, zikaltërit do të ofrojnë rreth 70 milionë euro për kartonin e 23 vjeçarit.

Një shifër ekstreme për një futbollist të ri, i cili në të ardhmen mund të bëhet një nga kampionët më të mëdhenj në fushën e blertë. /CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Vasili i përgjigjet “flakë për flakë” Ballës/ Produkt i neveritshëm

Publikuar

-

By

Ish-kreu i grupit parlamentar të LSI-së, Petrit Vasili ka reaguar pas fjalës së kreut të grupit parlamentar të PS, Taulant Balla, i cili tha se LSI ka damkën më të keqe të shit-blerjes së votës.

Në një konferencë për mediat, Vasili e cilësoi parlamentin e sotëm, si produktin më të neveritshëm të shit-blerjes së votes.

“Sot guxuan e folën për shit-blerjen e votës, ata që janë produkti më i neveritshëm i shit-blerjes së votes. Këtë e thotë OSBE/ ODIHR dhe jo opozita. OSBE/ ODIHR në raportin e tyre evidenton se vetëm PD dhe LSI denoncuan shit-blerjen e votës, të njëjtën gjë thotë edhe raporti i DASH, i cili i vë damkën zgjedhjeve. Ndërsa ajo që e nxjerr përfundimisht sheshit është Dosja 339 “-tha Petrit Vasili.

Gjithashtu ai tha se ky parlament është nënprodukt i krimit të organizuar dhe e vetmi arritje e tyre është drejtimi i Kuvendit nga krimi.

“Dosja 339 qartëson shumë pastër se janë këta drejtues socialistë të implikuar me kriminelë, të organizuar në shit-blerjen e votës”-tha ndër të tjera Petrit Vasili./ CNA.al

Balla i prerë: Zgjedhjet do mbahen, nuk ka budallenj që bëjnë burg për Lulin

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

LAJMET E FUNDIT

Aktualitet18:49 - 24 Prill, 2019

Pritje vllazërore/ Udhëheqësi komunist Kim Jong Un mbrin në Rusi

Sikurse ishte paralajmëruar, udhëheqësi komunist i Koresë së Veriut, Kim Jong Un, mbriti në qytetin port të Vladivostokut, në rajonin...

Aktualitet18:30 - 24 Prill, 2019

KQZ nuk çertifikon kandidatët e Listës serbe për zgjedhjet në komunat veriore

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nuk i certifikoi katër kandidatët e subjektit Lista serbe, për zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetarët e...

Aktualitet18:22 - 24 Prill, 2019

Gjykata vendos masën e arrestit shtëpiak për 10 gra të kthyera nga Siria

Një gjykatë në Prishtinë vazhdoi të mërkurën dëgjimin e një grupi grash të kthyera nga Siria, nën dyshimet për përfshirjen...

Aktualitet10:28 - 24 Prill, 2019

Luftë kundër dhunës seksuale në rajonet e krizave

Me nismën gjermane Këshilli i Sigurimit të OKB kërkon me një rezolutë që komuniteti botëror të luftojë më ashpër dhunën...

Aktualitet19:04 - 23 Prill, 2019

Rusia do të marrë me qira portin sirian të Tartusit

Medie të të dyja vendeve raportojnë se përfaqësues të qeverisë ruse kanë zhvilluar konsultime me Presidentin Assad për një marrëveshje....

Aktualitet18:32 - 23 Prill, 2019

Kim Jong Un dhe Vladimir Putin takohen të enjten në Vladivostok

Udhëheqësi i Koresë së Veriut, Kim Jong Un, do të udhëtojë këtë javë drejt qytetit rus të Vladivostokut për një...

Aktualitet18:26 - 23 Prill, 2019

Gratë e kthyera nga Siria nën hetime për përfshirje në terrorizëm

Rënia e grupit militant Shteti Islamik, që dikur kontrollonte mbi 100 mijë kilometra katrorë territor dhe së paku tetë milionë...

Aktualitet09:16 - 23 Prill, 2019

Fitorja e Selenskyjt në Ukrainë/ Shpresa e lindur nga zemërimi

Në zgjedhjet presidenciale në Ukrainë aktori i komedisë, Volodymyr Selenskyj arriti një rezultat rekord. Pse i besojnë atij kaq shumë...

Aktualitet16:54 - 22 Prill, 2019

Vrau bashkëshorten dhe gruan e djalit/ Zbulohet arsyeja e krimit

Vrasja e trefishtë në lagjen Dardania në Prishtinë ka tronditur vendin. Një burrë ka vrarë gruan e djalit, gruan e...

Aktualitet14:56 - 22 Prill, 2019

Horror në Prishtinë/ Tre të vrarë me armë zjarri 

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur rreth mesditës së sotme në Prishtinë. Policia e Kosovës bën të ditur se tre...

Aktualitet14:42 - 22 Prill, 2019

Zeng Yi në Firenze, Kina në një shkrepje fotografike!

Intervistoi Dr. Dritan Haxhiraj: Prof Rocca, Ju jeni Drejtori i Akademisë së Arteve te Bukura të Firences, kohët e fundit...

Aktualitet14:00 - 22 Prill, 2019

Tragjedia në Sri Lanka/Miliarderi i ASOS humb tre fëmijët e tij

Numri i të vdekurve në sulmet e Sri Lanka është tani në 290, pas një serie shpërthimesh në kishat dhe...

Aktualitet11:23 - 22 Prill, 2019

Pendarovski dhe Siljanovska-Davkova në balotazh/ Vendosin votat e Rekës

Në Maqedoninë e Veriut u mbajt dje raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale. Në balotazh u kualifikuan dy kandidatët maqedonas....

Aktualitet09:47 - 22 Prill, 2019

Bilanc lufte/ 290 të vdekur, mbi 500 të plagosur  

Ka shkuar në 290 numri i personave që kanë ndëruar jetë, ndërsa 500 të tjerë kanë mbetur të plagosur në...

Aktualitet09:27 - 22 Prill, 2019

Zgjedhjet në Maqedoninë e Veriut/ Pendarovski fiton raundin e parë 

Stevo Pendarovski, kandidat i 31 partive në pushtet të udhëhequr nga Lidhja Social-Demokrate, është shpallur fitues në raundin e parë...

Aktualitet23:31 - 21 Prill, 2019

Zgjedhjet presidenciale/ Kandidati Blerim Reka fiton komunat shqiptare

Blerim Reka, kandidati shqiptarë në garën për president të Maqedonisë së Veriut, ka dalë kryesues në shumicën e vendbanimeve shqiptare,...

Aktualitet23:01 - 21 Prill, 2019

Numërohen 70 % e votave/ Mësoni kush e kryeson garën për President i Maqedonisë

Burimet më të fundit nga zgjedhjet presidenciale në Maqedoninë e Veriut flasin se janë numëruar rreth 70 % e votave....

Aktualitet22:28 - 21 Prill, 2019

Komediani mposht bisnesmenin, zgjidhet president i Ukrahinës

Presidenti aktual i Ukrainës, Petro Poroshenko, përfundimisht e pranoi humbjen, duke i njohur fitoren rivalit të tij në zgjedhje Volodimir...

Aktualitet21:16 - 21 Prill, 2019

Zgjedhjet presidenciale në Maqedoni/ Kandidati shqiptar fiton Gostivarin

Burime nga Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve në Maqedoninë Veriore, kanë publikuar në ueb faqen e vet zyrtare rezultatet e para...

Aktualitet20:23 - 21 Prill, 2019

Zgjedhjet presidenciale maqedonase/ Ja pjesëmarrja në komunat me shumicë shqiptare

Shqiptarët janë faktor determinues në përcaktimin e kandidatit fitues të garës për President të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Kjo...

Aktualitet20:15 - 21 Prill, 2019

Forcohet aleanca e populistëve para zgjedhjeve europiane

Euroskeptikët bashkojnë forcat para zgjedhjeve europiane. Tani edhe kryetarja e „Bashkimit Kombëtar“ francez, Marine Le Pen iu bashkua aleancës së...

Aktualitet20:11 - 21 Prill, 2019

Edhe sa kohë do të qëndrojë në post Angela Merkel?

Largim i parakohshëm i Merkelit? Për këtë po flitet shumë. Në fokus është vendosur kryetarja e re e CDU-së, Annegret...

Aktualitet20:02 - 21 Prill, 2019

Fitore apo balotazh?/ Përfundon votimi për Presidentin e Maqedonisë së Veriu

 Ndërkohë që konform ligjit zgjedhor, ora 19.00 ka sjellë mbylljen e të gjitha qendrave të votimit, duke i dhenë fund...

Aktualitet18:41 - 21 Prill, 2019

Ukrainë, kandidatët presidencialë në balotazh

Zgjedhësit në Ukrainë u drejtuan sot tek kutitë e votimit për të zgjedhur presidentin e ardhshëm të vendit. Balotazhi ka...

Aktualitet18:30 - 21 Prill, 2019

Po merrte pjesë në një ceremoni mortore/ Rrihet lideri i opozitës

Lideri opozitar, megjithse mbrohej nga Njësia e Operacioneve Speciale e policia, pasi u mor nga zona ku ndodhej, është dërguar...

Aktualitet16:49 - 21 Prill, 2019

Maqedonia e Veriut në zgjedhje/ Shqiptarët dynden në kutitë e votimit

Në Maqedoninë e Veriut, sot po mbahen zgjedhjet presidenciale. Në garë për të parin e shtetit janë tre kandidatë, Blerim...

Aktualitet16:42 - 21 Prill, 2019

Votimet në Maqedoninë e Veriut/ OSBE vlerëson procesin

“OSBE e ndjek procesin zgjedhor me 250 vëzhgues të sistemuar nëpër tërë vendin, ndërsa procesi deri më tani po zhvillohet...

Aktualitet16:18 - 21 Prill, 2019

Kina “pushton” Europën/ KE pritet të marrë vendimin drastik

Siç shkruan BBC, invesitimet e Kinës po përhapen gjithmonë e më shumë në Europë dhe kjo gjë ka shtuar ankth...

Trending

Read previous post:
Foto-Francezët në panik/ Përloten gjatë djegies së katedrales historike

Katedralja më e famshme në Paris dhe Europë “Notre Dame” është përfshirë nga flakët pasditen e sotme. Pavarësisht ndërhyrjes së...

Close