Connect with Us

Mori për grua ish-të dashurën e Ramës/ Nga pylli tek apartamentet, pasuria marramendëse Blendi Çuçit

Aktualitet

Mori për grua ish-të dashurën e Ramës/ Nga pylli tek apartamentet, pasuria marramendëse Blendi Çuçit

Publikuar

-

Ministrat e kabinetit “Rama”, janë njëri më i pasur se tjetri. Ky konstatim vjen sipas të dhënave që ata kanë deklaruar pranë ILDKPKI, megjithëse jo të gjithë ministrat kanë qenë transparent me pasurinë.

CNA.al, ka raportuar më herët se Ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj nuk ka deklaruar një vilë në zonën turistike të  Gjiritë të- Lalzit. Deri më tani Lleshaj ka heshtur rreth kësaj pasuri, duke mos bërë asnjë reagim.

CNA.al do të kalojë në sitë të gjithë ministrat e Qeverisë “Rama” në aspektin e pasurisë.

Blendi Çuçi është një nga ministrat që rezulton i “mbytur” në pasuri.  Çuçi mori detyrën e Ministrit të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural në janar 2019.

Kujtojmë se Çuçi është bërë pjesë e strukturave drejtuese të PS-së që në vitin 2007, kur u zgjodh anëtar i Asamblesë Kom­bëtare të PS-së dhe kryetar i Komisionit të Asam­blesë për Çështjet e Pushtetit Vendor.

Që prej Shkurtit 2012, ai mban detyrën e Nënsekretarit për Çështjet Zgjedhore në PS.

Që prej shtatorit 2013, për tre vjet e gjysmë Bledi Çuçi ka mbajtur  detyrën si Ministër Shteti për Çështjet Vendore dhe Kordinator Kombëtar kundër Korrupsionit.

Prej tetorit të vitit 2016, z. Çuçi është i deleguari politik i PS për qarkun Gjirokastër.

Përveç se për pozicionet politike  që ka mbajtur nën logon e PS -së, emri i Blendi Çuçit, është lakuar edhe kur nisi bashkëjetesën me ish të dashurën e kryeministrit Edi Rama, Delina Fico, e cila sot është bashkëshortja e tij.

Ky aspekt nuk është se përbën problem për të, pasi shpesh e kemi parë të lumtur në krah të Ramës.

Sa i përket pasurisë, ai deklaron një sërë llogarish bankare në emër të tij dhe të gruas.

Në deklaratën e vitit 2013, sipas të dhënave të Open Spending Albania, Çuçi ka deklaruar se ka 2 apartamente, ku është bashkëpronar. Gjithashtu ai ka deklaruar se është bashkëpronar me 50% të Garazh për makinë, me sip.18.37 m2 Tiranë në vlerën prej 23 000 euro

Bashkëpronar me 50% e Tokë Pyll me sip.1000 m2 në Lanabregas, blerë në vitin 2007, në vlerën totale prej 1 400 000 lekë, horonar me 100% i një veture tip “Land Rover Discovery”, blerë në vitin 2010, në vlerën prej 27 000 euro si dhe bashkëpronar me 50% i një veture tip “Hunday Matrix”, i vitit prodhimit 2003,  vlerësuar si jashtë përdorimit.

Ndërsa në  vitin 2017 Çuçi ka deklaruar llogari bankare, 1.543.874 lekë  depozitë bankare, 543.911 lekë; llogari bankare, 13.755 euro, pagën si ish-ministër, 338.682 lekë, pagën si deputet, 658.185 lekë.

Ai ka deklaruar se bashkëshortja ka llogari në SHBA, 149.151 USD dhe 5.183 USD. Po ashtu bashkëshortja ka deklaruar llogari në bankën “Intesa San Paolo”, 932 USD dhe pagën si drejtoreshë programesh në SHBA, 129.657 USD. Çuçi ka deklaruar dhe llogarinë e djalit, 20.120 USD.

Deklarimi i pasurisë ndër vite

Viti 2013

Bashkëpronar me 33% të Ap.banimi Tiranë me sip. 94.4 m2, me privatizim, vlera 90 000 euro.

Bashkëpronar me 10% (vlerësuar pjesa si 25 000 euro) Ap.banimi Tiranë, me sip.130.3m plus ambiente ndihmëse, me blerje total në shumën prej 78 000 euro.

Bashkëpronar me 50% të Garazh për makinë, me sip.18.37 m2 Tiranë në vlerën prej 23 000 euro.

Bashkëpronar me 50% e Tokë Pyll me sip.1000 m2 në Lanabregas blerë 2007 në vlerën totale prej 1 400 000 lekë.

Bashkëjetuesja, ap. Rr. “Reshit Çollaku”, Tiranë, 8 000 000 lekë.

Bashkëjetuesja, garazh Rr. “Reshit Çollaku”, Tiranë, 23 0000 euro, pjesa takuese 50 %.

Llogari bankare në bankë të nivelit të dytë në lekë në vlerën 43 760 lekë.

Depozitë bankare në bankë të nivelit të dytë në lekë në vlerën 114 496 lekë.

Llogari bankare në bankë të nivelit të dytë në valutë të huaj në vlerën 6 183 euro.

Llogari bankare në një bankë të nivelit të dytë, 734 329 lekë.

Llogari bankare në një bankë të nivelit të dytë, 21 412 lekë.

Bashkëjetuesja, llogari në një bankë në Neë York, 1 731 dollarë.

Bashkëjetuesja, llogari në një bankë në Neë York, 5 157 dollarë.

Bashkëjetuesja, llogari në një bankë në Neë York, 70 000 dollarë.

Bashkëjetuesja, llogari në një bankë të nivelit të dytë, 23 euro.

LEXO EDHE:  Iu refuzua viza amerikane/ Kush e aministoi nga hetimet gjyqtaren e paditur

Bashkëjetuesja, llogari në një bankë të nivelit të dytë, 3 334 dollarë.

Bashkëjetuesja, llogari në një bankë të nivelit të dytë, 524 lekë.

Pronar me 100% i një veture tip Land Rover Discovery, blerë në vitin 2010, në vlerën prej 27 000 euro.

Bashkëpronar me 50% i një veture tip Hunday Matrix i vitit të prodhimit 2003 vlerësuar si jashtë përdorimit.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si ministër, 1 599 770 lekë.

Bashkëjetuesja, të ardhura nga paga në Neë York, SHBA, si drejtore për Programet e Shoqërisë Civile në Institutin e Menazhimit Lindje-Perëndim, 79 024 dollarë.

Bashkëjetuesja, të ardhura nga puna si konsulente, shtator – nëntor 2014, pranë Qendrës Aleanca Gjinore për Zhvillim, Tiranë, 2 250 dollarë.

Të ardhura nga shitja e pjesëve të një ap. Rr. “Ismail Qemali”, 2 501 760 lekë.

Viti 2015

Paga neto si ministër 1 578 254 (një milion e pesëqind e shtatëdhjetë e tetë mijë e dyqind e pesëdhjetë e katër) lekë.

Zonja Delina Fico, si rezidente e përhershme në SHBA, të ardhura nga puna me kohë të plotë si drejtore për programet e shoqërisë civile në East – Ëest Management Institute, organizëm jofitimprurës regjistruar në Neë York në vlerën 88191 (tetëdhjetë e tetë mijë e njëqind e nëntëdhjetë e një) USD.

të ardhura si konsulente pranë Komitetit Shqiptar të Helsinkit 4 600 euro.

të ardhura nga puna si konsulente pranë Partners Albania for Change and Development 4 500 USD.

ardhura nga puna si konsulente pranë Partners for Democratic Change USA 4 500 USD.

Të ardhura nga paradhënie për shitje makinë Land Rover 6 000 euro, formalizimi i plotë i kontratës për të cilën është bërë paradhënie përkon me mars 2016.

Viti 2016

Të ardhura nga paga si Ministër Shteti për Cështjet Vendore, 1 566 456 lekë.

Zonja Delina Fico, si rezidente e përhershme në SHBA, të ardhura nga puna me kohë të plotë si drejtore për programet e shoqërisë civile në East – Ëest Management Institute, organizate jofitimprurëse regjistruar në Neë York në vlerën 36 349 dollar.

Djali E. Cuci, shtesë pasurie si rezultat i rivlerësimit nga bërë me ekspert ligjorë në proces gjyqësor për pjestimin e pasurisë. pjesa takuese 75% të një ap. banimi me sip. 130.3 m2, vlera 25 000 000 lekë.

Të ardhura nga shitje veture, 12 000 euro, për të cilën paradhënia prej 6 000 euro është deklaruar në deklaratën e vitit të kaluar.

Gjendje llogarisë së pagës më 31 dhjetor, 1 913 847 lekë.

Gjendje depozitë bankare më 31 dhjetor, 421 848 lekë.

Gjendje llogari bankare më 31 dhjetor, 16 677 euro.

Bashkëjetuesja, Znj. Delina Fico, gjendje llogari bankare, 221 dollar.

Bashkëjetuesja, gjendje llogari kursimi, 139 287 dollar.

Bashkëjetuesja, gjendje llogari bankare, 5 175 dollar.

Bashkëjetuesja, gjendje llogari bankare, 24 euro.

Bashkëjetuesja, gjendje llogari bankare, 316 dollar.

Djali Z. Endi Cuci, gjendje llogari bankare “Future”, 20 070 euro.

Viti 2017

Të ardhura nga paga neto si ministër Shteti për Çështjet Vendore (për periudhën 1 janar – 23.03.2017.), 338 682 lekë.

Të ardhura nga paga neto si deputet (për periudhën 09.09.2017 – 31.12.2017.), shuma 319 503 lekë.

Të ardhura nga interesat e depozitës bankare në Bankën Intessa Sanpaolo, 543 911 lekë.

Bashkëshortja, Znj. Delina Fico e cila është rezidente e përhershme në SHBA, të ardhura neto nga puna me kohë të plotë (01.01.2017 – 31.12.2017.), si drejtore për Programet e Shoqërisë Civile në Institutin e Menaxhimit Lindje-Perëndim, organizatë jofitimprurëse e regjistruar në shtetin e Neë York-ut, 129 675 dollarë.

Gjendja e llogarisë bankare në Bankën Intessa Sanpaolo, të ardhura nga paga, 1 543 874 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare në Bankën Intessa Sanpaolo, të ardhura nga paga, 13 755.39 euro.

Bashkëshortja, Znj. Delina Fico, gjendja e llogarisë bankare në Citibank, Neë York, USA, të ardhura nga paga, 149 151.41 dollarë.

Bashkëshortja, Znj. Delina Fico, gjendja e llogarisë bankare në Citibank, Neë York, USA, të ardhura nga paga, 5 183.22 dollarë.

Bashkëshortja, Znj. Delina Fico, gjendja e llogarisë bankare në Intesa Sanpaolo, të ardhura nga paga, 932.4 dollarë.

Djali, Z. Endi Çuçi, gjendja e llogarisë bankare në Intesa Sanpaolo Bank, të ardhura nga paga e prindërve, 20 120.08 euro./CNA.al

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
1 Koment

1 Koment

  1. Kadriu

    20 Mars, 2019 at 1:51 pm

    Per keto plehra qe i jane futur politikes vetem per te rrjepur buxhetin dhe popullin nuk paska vetting?
    Ne shqiperi nuk ka minister apo ish, qe do te kalonte vetingun

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aktualitet

Këshilla-Si të mbroni veten dhe familjen tuaj nga tërmetet

Publikuar

-

Për dallim nga llojet e tjera të fatkeqësive natyrore, tërmetet mund të ndodhin në çdo kohë, pa ndonjë njoftim. Të jesh i përgatitur për një tërmet do të bëjë ndryshimin në aftësinë për të mbrojtur veten, familjen ose shtëpinë tënde në rast të tërmetit. Vazhdoni të lexoni për të mësuar se si të përgatisni shtëpinë dhe familjen tuaj për një tërmet, si dhe çfarë të bëni gjatë dhe pas tërmetit për të qëndruar të sigurt.

Çfarë të bëni gjatë një tërmeti

Tërmetet mund të godasin krejt papritur dhe pa paralajmërim. E rëndësishme është që që në dridhjen e parë të merrni masa mbrojtëse.

Gjeni strehë në vendin më të afërt

Nëse ndodheni jashtë, gjeni strehë ku të mundeni por mos u fusni brenda.

Nëse jeni në zyrë a shtëpi, gjeni strehë në një vend të sigurt ku të jeni të mbrojtur nga gjërat që bien.

Mos lëvizni prej andej deri sa tërmeti të ketë ndalur.

Strehohu, mbulohu dhe mbahu fort

Që në goditjen e parë futuni nën një mobilje siç mund të jetë tavolina dhe qëndroni aty.

LEXO EDHE:  Fotot/ Zbulohet prona 500 milionë e Ben Blushit

LEXO EDHE:  Një grua në krye të Gjykatës së Lushnjes/ Zbardhet pasuria e Esmeralda Çekajt

Mos u fusni poshtë krevatëve apo dollapëve të lartë që mund të shemben.

Mbuloni kokën dhe sytë mbajini mbuluar për t’u mbrojtur nga objektet fluturuese ose ato që bien.

Me njërën dorë mbuloni kokën dhe me tjetrën mund të mbaheni në një cep të mobiljes nën të cilën jeni strehuar.

Nëse mobilja lëviz, lëvizni bashkë me të.

Qëndroni nën të deri sa të jeni të sigurtë që goditjet kanë mbaruar.

Nëse nuk qëndroni dot nën pragun e derës apo nën një mobile, qëndroni pranë një shtylle të brendshme të shtëpisë dhe mbroni kokën dhe qafën.

Pragu i Derës

Pragu i derës është një nga më të fortat e të gjithë pallatit apo godinës.

Në prag duhet të përpiqeni të mbani këmbët hapur për të ruajtur ekuilibrin, të mbështeteni në njërën anë dhe me krahë të mbani fort derën./

CNA.al

SHPERNDAJE KETE MATERIAL INFORMUES

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Termet i frikshem ne Shqiperi

Publikuar

-

Nga

Nje termet 5.8 balle ka goditur Shqiperine 32 km larg Tiranes, ne detin Adriatik.

Njoftohen deme materiale dhe panik tek njerzit qe kane dale ne rruget e Tiranes.

Lekundjet jane ndjere te forta  ne Tirane, Elbasan, Durres. Korce, Fier etj…

Njoftohen deme materiale…vijon

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Provokimi i Mustafa Nanos: Duhet të jemi më racionalë me Enver Hoxhën

Publikuar

-

Nga

Këtë verë, libri i Isuf Kalos “Blloku” ka bërë jehonë të madhe. Libri është një dëshmi e njeriut, i cili ka qenë pranë ish-diktatorit Enver Hoxha për vite me radhë, duke qenë se ishte doktori i tij personal. Megjithatë, “Blloku” i Kalos ka marrë shumë kritika.

Në monologun e kësaj të premteje në emisionin “Provokacija”, gazetari Mustafa Nano ndalet pikërisht tek ky libër. Ai thotë se mënyra se si Isuf Kalo ka folur për Enver Hoxhën është e pakuptueshme dhe e pafalshme për shumë njerëz.

 

 

Sipas tij, Kalo e ka nxjerrë diktatorin si tepër human, baba të devotshëm, bashkëshort të mirë dhe si një politikan serioz. Edhe pse ka një mendim tjetër për Enver Hoxhën, Nano thotë se “Blloku” është një dokument historik i rëndësishëm, për të cilin në të ardhmen shumë njerëz do jenë të kënaqur që ekziston.

“Më duhet të them se as mua nuk më puqet Enver Hoxha i Kalos me Enver Hoxhën që unë njoh. E megjithatë nuk jam dakord me ata që sulmojnë Isuf Kalon. Blloku i tij mund të ketë provokuar shumë vetë, ndoshta ndokënd edhe mund ta ketë lënduar por, përtej të gjitha shijeve e ndjesive individuale, ky libër është një dëshmi interesante për kohët e komunizmit. Pas 50 vjetësh askush nuk do të kujtohet ta sulmojë Isufin për anëmbajtje apo empati për të ligun. Të gjithë do jenë të kënaqur që kjo dëshmi është dhënë. E që është dhënë në mënyrë të sinqertë. Blloku është një dokument historik i rëndësishëm”, thotë Nano.

Por moderatori i “Provokacijas” thotë se ka bërë edhe një vëzhgim të fundit. Sipas tij, tashmë që jemi 30 vite pas përmbysjes së komunizmit, duhet ta gjykojmë në mënyrë më racionale diktatorin Enxer Hoxha.

Sipas tij, nuk duhen thënë thënë deklarata të panevojshme që e shndërrojnë figurën e Hoxhës si bartës të të gjitha të këqijave dhe veseve të botës.

Nano merr shembull librin e Ylljet Aliçkës në librin e tij më të fundit, ku thuhet se një grua e dënuar me vdekje u fut e gjallë në dhé. Kur fshatarët i bënë gropën u lemerisën teksa dëgjonin rënkime të dala nga thellësia e tokës.

Përshkrime të tilla na ndihmojnë të nxjerrim dufin ndaj diktatorit, por nuk na ndihmojnë për të kuptuar se kush ishte në të vërtetë ai, thotë Nano.

 “Kam vënë re që ca e ca vijojnë të flasin për Enver Hoxhën ashtu si kanë folur një ditë pas përmbysjes së regjimit të tij, domethënë duke shtënë në punë veç mllef, urrejtje, neveri, apo ku di unë. Kur bëhet ky diskutim, njerëz të tillë, që rëndom kanë edhe përvoja personale vuajtjesh e persekucioni, përpiqen ta likujdojnë Enver Hoxhën si personazh të historisë thjesht duke thënë se ai ishte një maskara, qen e bir qeni, një armik i popullit të vet, një tradhtar, etj, etj. Unë mendoj se 30 vjet pas rënies së komunizmit mund të jemi pak më racionalë. Dhe të jesh racional nuk do të thotë të mohosh që ai ka qenë një diktator. Jo, kjo gjë tanimë është e dokumentuar. Edhe komunisti më budalla, thellë-thellë, bie dakord se Enver Hoxha ishte një diktator.

Të jesh racional do të thotë të mos thuash mufka që synojnë panevojshmërisht ta shndërrojnë figurën e Hoxhës nga katran në katran me bojë, që e nxjerrin atë si bartës të gjithë të këqijave apo veseve të botës, që e nxjerrin atë edhe pervers, pedofil, manjak seksual, vrasës manjak. Ah, se harrova, edhe homoseksual. Sepse dihet se çfarë mendojnë shqiptarët për një homoseksual.

Të jesh racional është edhe të mos thuash, siç thotë Ylljet Aliçka në një libër që sapo e ka publikuar, që një grua u dënua me vdekje thjesht se Enver Hoxha donte ta kishte si të dashur dhe se ajo i tha “jo”. Për këtë “krim”, ajo u fut në dhé e gjallë. Madje, fshatarët e zonës, ku kësaj gruaje i bënë gropën, u lemerisën teksa dëgjonin ca rënkime të dala nga thellësia e tokës, që ishin rënkimet e kësaj gruaje duke dhënë shpirt. Tani, gjatë regjimit të Enver Hoxhës ka pasur pa fund drama e tragjedira humane. Kjo nuk diskutohet, siç nuk diskutohet që fajtori kryesor për ato ka qenë Enver Hoxha. Ne mund të stisim edhe tragjedira të tjera në një roman fiction. Por mund t’i vëmë pak fré fantazisë dreqi ta hajë! Një njeri që futet i gjallë nën dhé nuk ka se si të rënkojë. Aq më pak ka gjasa që rënkimet e saj të jenë dëgjuar nga fshatarët e lemerisur. Sepse do të ketë dhënë shpirt shumë kohë para se toga e varrmihësve apo xhelatëve të kenë mbledhur rraqet e të jenë larguar. Le ta themi copë: Përshkrime të tilla na ndihmojnë të nxjerrim dufin ndaj diktatorit, por nuk na ndihmojnë për të kuptuar se kush ishte në të vërtetë ai”, u shpreh moderatori i “Provokacijas”./abcnews.al

LEXO EDHE:  Një grua në krye të Gjykatës së Lushnjes/ Zbardhet pasuria e Esmeralda Çekajt

LEXO EDHE:  A do ta sekuestrojë Anti-KÇK-ja, pasurinë e Lali Erit?

 

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: