Policëve iu gjetën armë personale, makinës iu ndryshua targa/ A u manipuluan prokurorët provat kundër Dritan Dajtit? – CNA
Connect with us

Aktualitet

Policëve iu gjetën armë personale, makinës iu ndryshua targa/ A u manipuluan prokurorët provat kundër Dritan Dajtit?

Publikuar

-

Gjykata e Apelit për Krimet e Rënda ka njohur dënimin e shkurtuar për Dritan Dajtin, në një vendim 3 me 2, me gjyqtarë të mbledhur nga gjykatat e Apelit të Rretheve, pasi ata të Krimeve të Rënda ishin sfumuar si opsione për shkak të një procesi të tejzgjatur dhe me shumë të panjohura që prej ditës kur ndodhi masakra në Durrës ku mbetën të vrarë 4 policë dhe një shoqërues i Dajtit.

Sot ky vendim ka shkaktuar ping-pong akuzash politike, ku palët reciproke betohen në deklarata publike për zbatimin e ligjit dhe drejtësisë, në shënjestër janë gjyqtarët e çështjes që vendosën gjykimin e shkurtuar, ndaj tyre ka nisur gjyqi publik, të gjithë bëjnë sikur nuk dinë gjë dhe se janë kundër këtij vendimi.

Por ajo çfarë moralistët e sotshëm e dinë, por nuk e thonë, është fakti se hetimi i kësaj ngjarje ka pasur shumë pika të errëta, ndërsa që në vitin 2010, ish-avokati mbrojtës i Dajtit, Sokol Koçiu (asokohe askush nuk pranonte ta merrte në mbrojtje Dajtin) trokiste në dyert e mediave për të denoncuar atë që Koçiu e cilësonte si shkatërrimin dhe manipulimin e skenës së krimit nga prokurorët dhe policia.

Asnjë media nuk konsideroi provat dhe të dhënat e Koçiut, përveç gazetarit Artan Hoxha, që disa kohë më vonë i kushtoi në emisionin “Xhungël” një raportim më të detajuar kësaj ngjarje. I vetmi raportim që ofroi një tjetër anë të medaljes.

Sot për herë të parë publikimin e një kallëzimi penal të vitit 2010 që Koçiu ka bërë ndaj dy prokurorëve që hetuan çështjen. Të dhënat e renditura nga Koçiu hedhin dyshime serioze se provat e ngjarjes janë manipuluar dhe se operacioni policor mund të ketë pasur probleme tepër serioze në legjitimitetin dhe shtysat e organizimit të tij, shkryuan Fax news.

Më poshtë po publikojmë kallëzimin e plotë penal që Koçiu ka bërë ndaj dy prokurorëve të çështjes në vitin 2010:

K  A  L  L  Z  I  M    P  E  N  A  L

Drejtuar:         Prokurorit te Pergjithshem  zj.Ina Rama.

Kallzues:       “Byroja per mbrojtjen e të burgosurve”, perfaqesuar nga drejtori ekzekutiv Sokol Koçiu, Rr.Myslym Shyri, P.46/1, Shk.5, Ap.12, Tirane, nr.cel.06940XXXX.

Te kallzuar: Shtetasit Ardian Nezha dhe Eugen Beci, prokurore prane Prokurorise per krimet e renda.

Objekti:         Kryerja e veprave penale “Shperdorimi i detyres” dhe “Veprime qe pengojne zbulimin e se vertetes”, parshikuar respektivisht nga nenet 248 dhe 301 te K.Penal.

Baza ligjore:   Nenet 281 e vijues te K.Pr.Penale.

Me 07 Gusht 2009, rreth ores 13.50, ne Lagjen nr.13 Plazh-Durres, prane pistes se vogel “Iliria”, jane vrare me arme zjarri shtetasit Fatos Xhani, Kastriot Feskaj, Sajmir Duckollari, Altin Dizdari, Ledion Mara si dhe jane plagosur shtetasit Fatjon Shamku e Dritan Dajti.

Po ne te njejten date, Prokuroria per krimet e renda ka regjistruar procedimin penal nr.62 ne ngarkim te shtetasit Dritan Hasan Dajti, akuzuar per kryerjen e krimit “Vrasja ne rrethana cilesuese” e punonjesve te policise Fatos Xhani, Kastriot Feskaj, Sajmir Duckollari, Altin Dizdari, te parashikuara nga neni 79-c i K.Penal.

Lidhur me sa siper i burgosuri Dritan Dajti i eshte drejtuar per ndihme “Byrose per Mbrojtjen e te Burgosurve”, ku ka denoncuar autoritetet gjyqesore per shkelje te renda te ligjit e korrupsion ne procesin penal qe po zhvillohet ndaj tij.

Sa siper pas ekzaminimit e keqyrjes se akteve te procedimit ne fjale si dhe pas nje investigimi disa mujor, u zbuluan fakte dhe prova kompromentuese qe lidhen me kryerjen e dy krimeve nga prokuroret e ceshtjes Nezha e Beci, te cilat ne respektim te nenit 281 te K.Pr.Penale me detyrojne qe t’ju drejtohem me kete kallzim me shkrim.   

Elementet thelbesore te faktit.

Se pari, po ju paraqes tre akte dhe dy fotografi te administruara ne fashikullin e gjykates, te cilat tregojne se dy metra larg vendit ku u gjenden te vrare punonjesit e policise Saimir Duckollari dhe Altin Dizdari, eshte fiksuar nje autoveture Mercedes-benz, me ngjyre gri, me targa TR 1638 S, poseduesi i te cilit ka qene nje nga te dyshuarit apo deshmitaret kryesore te vendit te ngjarjes (lidhja 1).

Pas ekzaminimit nga ana jone, kjo prove rezultoi e manipuluar nga prokuroret. Pikerisht ky manipulim ka prishur themelin e hetimit duke bere qe per verifikim te mos shkoje targa e mesiperme e fiksuar ne vend ngjarje por nje e ngjajshme me te dhe konkretisht TR 1658 S (lidhja 2).

Ky veprim u pasua nga nje veprim tjeter i kundraligjshem, c’ka beri qe pas 10 ditesh ne sistemin e regjistrimit kombetar te targave; targa e ketij automjeti TR 1638 S, te ndryshohet me nje targe tjeter, duke humbur perfundimisht gjurmet per organet e hetimit.

Se dyti, ju paraqes faktin qe prokurori Nezha ndonse ka konstatuar ne vend ngjarje si bashkepuntor te Dritan Dajtit edhe nje person te dyte i cili sipas deklarimeve te tij eshte bere shkak per vrasjen e punonjesit te policise Kastriot Feskaj, ka shpallur moskompetencen per hetimin dhe zbulimin e ketij personi, duke ja kaluar aktet prokurorise se rrethit Durres me akuzen qesharake te armbejtjes pa leje. Ja se cfare thuhet shprehimisht ne kete vendim:

“Personi qe u largua u ndoq nga Kastrioti dhe ne hyrje te rrugices se dyte Kastrioti ka arritur ta neutralizoje kete person. Pasi ka pare skenen personi qe kishte pistoleten ne dore (Dritan Dajti) i eshte afruar nga pas policit Kastriot Feskaj duke e qelluar kete dy here nga pas. Personi i neutralizuar arriti te largohej nga vendi i ngjarjes dhe nuk eshte bere e mundur kapja dhe identifikimi i tij (lidhja 3).

Se treti, ju paraqes faktin qe te kallzuarit duke abuzuar me detyren dhe funksionet qe mbartnin nuk kane zbatuar ligjin penal ndaj punonjesit te policise Perlat Leli i cili ka levizur nga vendi i ngjarjes sende me vlera te paperseritshme per zbardhjen e tragjedise.

Prove autentike per sa me siper eshte Vendimi i prokurorit Beci date 8 Gusht 2010 per sekuestrimin e pistoletes se punonjesit te policise Sajmir Duckollari vrare gjate operacionit, nga ku rezulton qe kjo pistolete (prove materjale) eshte levizur nga vendi i ngjarjes prej shtetasit Perlat Leli. Ne kete vendim thuhet:

“Gjithashtu ky punonjes policie (Perlat Leli), disponon dhe armen e punonjesit te policise Sajmir Duckollari, te cilen deklaron se e ka marre ne vend ngjarje ku eshte vrare Sajmir Duckollari” (lidhja 4).

Se katerti ju paraqes faktin qe te kallzuarit nuk kane zbatuar ligjin penal ndaj punonjesit te policise Altin Xhepa  i cili ka levizur nga vendi i ngjarjes sende me vlera te paperseritshme per zbardhjen e tragjedise.

Prove autentike per sa me siper eshte Vendimi i prokurorit Beci date 8 Gusht 2010, per sekuestrimin e armeve te punjesve te policise Fatos Xhani dhe Kastriot Feskaj te vrare gjate operacionit, nga ku rezulton qe keto arme (prove materjale) jane levizur nga vendi i ngjarjes nga punonjesi i policise Altin Xhepa. Ne kete vendim thuhet:

“Gjithashtu ky punonjes policie disponon dhe armet e punonjesve te policise Kastriot Feskaj dhe Fatos Xhani te cilat deklaron se i ka marre ne vend ngjarje ku jane vrare Kastriot Feskaj dhe Fatos Xhani” (lidhja 5).

Se pesti ju paraqes faktin që punonjesit e policisë të pranishëm në operacion përveç armatimit personal kanë pasur në përdorim nga dy armë zjarri të tjera të paregjistruara te cilat nuk kane dashur ti ekzaminojne me ekspertim balistik.

Të ndodhur në këtë situatë, me ndihmën e prokuroreve te kallzuar ata kanë mundur të fallsifikojnë librin e armatimit deri në atë shkallë sa që i ndjeri Fatos Xhani dy muaj pas vdekjes rezulton të këtë firmosur një dokument me nr.63, që vërteton se më 10 Tetor 2009, ka marrë nga magazina e armatimit një armë zjarri të paregjistruar (lidhja 6).

Po e njëta sitatë ka ndodhur edhe me të ndjerin Altin Dizdari, i cili tre muaj pas vdekjes rezulton të këtë firmosur një dokument me nr.211, që vërteton se më 11 Nëntor 2009 ka marrë nga magazina e armatimit një armë zjarri të paregjistruar (lidhja 7).

Veprat penale per te cilat kallzohen.

Krimi i pare per te cilin kallzohen te permendurit eshte “Shperdorimi i detyres” parashikuar nga neni 248 i K.Penal, pasi me veprimet dhe mosveprimet e tyre ne kundershtim me ligjin, ata kane demtuar interesat e shtetit, drejtesise, dhe te shtetasve, per hetimin e plote te tragjedise.

Te kallzuarit duke keqperdorur funksionet qe u atribuoheshin me ligj, nuk kane filluar procedimin penal ndaj shtetasve Perlat Leli dhe Altin Dizdari, ndonse kane marre dijeni me iniciativen e vete qe keta punonjes policie kishin kryer krimin “Veprime qe pengojne zbulimin e se vertetes”, parashikuar nga neni 301 i K.Penal.

Po keshtu ata ne kundershtim me ligjin kane shmangur teresisht hetimet per nje person tjeter qe po sipas deklarimeve te tyre ka qene shkaku i vrasjes se punonjesit te policise Kastriot Feskaj.

Objekti si element i figures se ketij krimi eshte Ligji Procedural Penal i Republikes se Shqiperise ne nenet 24, 280, 304 e vijues te tij; te mbrojtura ne rastin konkret posacerisht nga neni 248 i K.Penal.

Ana objektive si element i figures se ketij krimi konsiston ne ekzistencen e lidhjes shkakesore ndermjet veprimeve dhe mosveprimeve te prokuroreve te cilat  jane bere shkak i drejteperdrejte per ardhjen e pasojes kriminale; cenimit te neneve 24, 304 e vijues te K.Pr.Penale.

Subjekti i posacem si element i figures se ketij krimi, konsiston ne faktin qe te dy te kallzuarit gjate kryerjes se veprimeve dhe mosveprimeve kane qene me cilesine e prokurorit, kane mbushur moshen per pergjejsi penale dhe kane qene te afte menderisht.

Ana subjektive si element i figures se ketij krimi konsiston ne ekzistencen e dashjes me paramendim per t’i shmangur nga pergjesia penale shtetasit Leli dhe Xhepa.

Vepra e dyte  per te cilen kallzohen te permendurit eshte kryerja e krimit “Veprime qe pengojne zbulimin e se vertetes”, parashikuar nga neni 301 i K.Penal, ku parashikohet shprehimisht qe:

“Kryerja e veprimeve per te ndryshuar vendin e kryerjes se vepres penale duke fallsifikuar nje dokument me qellim per te veshtiresuar dhe penguar zbulimin e vepres penale dhe te autorit te saj denohet …”. 

Sa siper prokuroret Nezha dhe Beci duhen te pergjigjen penalisht sepse ne shkresen qe i kane derguar policise per verifikim kane fallsifikuar targen e autovetures tip Mercedes-benz, nga TR 1638 S ne TR 1658 S.

Ata duhet te pergjigjen penalisht edhe per faktin se me dashje kane futur ne fashikullin e prokurorit dhe ne ate te gjykates dokumentete fallsifikuara ku punonjesit e policise Fatos Xhani dhe Altin Dizdari te cilet kane humbur jeten gjate ketij operacioni, rezultonin te kishin firmosur ne librin e armatimit marrjen e dy armeve disa muaj pas vdekjes.

Objekti si element i figures se ketij krimi eshte Ligji Procedural Penal i Republikes se Shqiperise ne nenet 277 e vijues te tij; te mbrojtura ne rastin konkret posacerisht nga neni 301 i K.Penal.

Ana objektive si element i figures se ketij krimi konsiston ne ekzistencen e lidhjes ndermjet veprimeve dhe mosveprimeve te te kallzuarve qe jane bere shkak i drejteperdrejte per ardhjen e pasojes kriminale; cenimit te nenve 277 e vijues te K.Pr.Penale.

Subjekti si element i figures se ketij krimi, konsiston ne faktin qe te dy te kallzuarit, gjate kryerjes se veprimeve dhe mosveprimeve kane pas mbushur moshen per pergjejsi penale dhe kane qene te afte menderisht.

Ana subjektive si element i figures se ketij krimi konsiston ne ekzistencen e dashjes me paramendim per penguar zbulimin e vepres penale dhe te autorit te saj.

Tirane me 27 Dhjetor 2010
Me konsiderate
Drejtori ekzekutiv i B.M.B
 Sokol Kociu

Aktualitet

Tentativa për bllokimin e KQZ-së/ Basha del blof

Publikuar

-

By

Gjatë ditëve të fundit, ka pasur informacione se pas djegjes së mandateve, Partia Demokratike do të shkojë edhe në tërheqjen e përfaqësuesve të saj në institucionet e tjera, përfshirë këtu edhe Komisionin Qendror të Zgjedhjeve.

Në fakt, PD mendon se mund të bllokojë KQZ-në me djegien e mandateve, me bllokimin e procedurës e teknikalitete të tjera ligjore apo kushtetuese, por duket se është gjetur përballë një fakti, i cili duket se po e frenon dhe është pa zgjidhje.

Burime zyrtare pranë KQZ-së, bëjnë të ditur për CNA.al se Partia Demokratike, edhe në rast se mund t’i tërheqë anëtarët e saj, në bazë të ligjit aktual, ata zëvëndësohen brenda 24 orëve.

“Pra, tërheqja e tyre edhe pse PD mund t’i ketë djegur mandatet, me mandatet që ka mazhoranca, e cila shkon në 77, mund ti zëvëndësonte brenda 48 orëve anëtarët e KQZ-së.”-thanë burime zyrtare.

Së dyti, po sipas burimeve zyrtare nga KQZ, CNA.al ka mësuar se “edhe në rastin se mund të tërhiqte përfaqësuesit e saj dhe të ngeleshin vetëm katër anëtarë, sërish deputetët e radhës në listën e Lulzim Bashës mund të zëvëndësohen, sepse me pesë vota sipas ligjit zgjedhor është dhënia e mandatit, kurse dorëzimi i tij është me katër vota dhe miratimi i listës së deputetëve dhe dhënia e mandateve të Partisë Demokratike është bërë me 7 vota.”

Pra, çka do të thotë se lista mund të vazhdojë dhe mund të bëhet zëvëndësimi i deputetëve me thjeshtë katër vota nga ana e KQZ-së.

Kjo është të paktën proçedura zyrtare dhe ligjore. Që do të thotë se Lulzim Basha e ka të pamundur, dhe ai e di shumë mirë këtë, të bëjë bllokim të KQZ-së apo dhe të institucioneve të tjera për të çuar në “kolendrat greke” djegien e mandateve, ashtu sikundër po veprojnë me faktin se nuk po merr dorëheqjet e deputetëve në mënyrë të menjëhershme, por e ka shtyrë këtë me një komision teknikësh.

Gjithçka duket, ashtu siç kemi thënë edhe në materiale të tjera, thjeshtë dhe vetëm një lojë për të fituar kohë dhe një kërcënim final i Lulzim Bashës për të shkuar në një tjetër marrëveshje me Edi Ramën./ CNA.al

Loja e Lulzim Bashës, gjoja me djegien e mandateve

Shënim/ Pse Basha nuk e djeg mandatin e tij

Shënim/ Djegia e mandateve si mashtrim i Bashës për pazar me Ramën

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Loja e Lulzim Bashës, gjoja me djegien e mandateve

Publikuar

-

By

Lulzim Basha ne deklarate per mediat

Partia Demokratike, nëpërmjet kryetarit Lulzim Basha, pas debateve në grupin parlamentar ka njoftuar djegien e mandateve.

Në fakt, një djegie që më shumë duket një akt formal, sesa një akt politik. Kjo për shkak të lëvizjes që po bën Lulzim Basha dhe kohës që ai po kërkon të fitojë.

Sipas ligjit dhe Kodit Zgjedhor të Republikës së Shqipërisë, mandati, megjithëse jepet nga partia, ai është individual.

Pra, do të mjaftonte që deputetët të jepnin dorëheqjen sot në dy gisht letër dhe të njoftohej Kuvendi. Ky i fundit më pas të njoftonte KQZ-në dhe kështu deputetët e PD-së nuk do të kishin më mandate.

Më pas procedura ligjore, shkon tek njoftimi i deputetëve të rinj, të cilët do duhej të bënin betimin dhe në rast se ata nuk paraqiteshin, sërish Kuvendi do të njoftonte KQZ-në dhe vendet vakante vazhdonin të shpalleshin.

Kjo do të ishte proçedura më e shpejtë dhe gjithçka do të ecte brenda 24 orëve.

Por, çfarë po ndodh?

Lulzim Basha nuk ju ka kërkuar deputetëve të dorëzojnë mandatet, dhe sërish po gënjen publikisht. Ai kërkon kohë që të mbledhë Këshillin Kombëtar dhe të gjejë teknikalitetet për zgjidhjen e kësaj situate.

Nuk ka asnjë problematikë, mjafton që deputetët të firmosnin letrën e dorëheqjes dhe mandatet do të quheshin të djegura.

Nga ana tjetër, vetë Lulzim Basha po mbledh një Këshill Kombëtar, i cili nuk ka asnjë kompetencë mbi deputetët aktualë, pasi nuk është ky Këshilli Kombëtar që ju ka dhënë atyre mandatin, megjithëse atëherë kur i zgjodhi Basha nuk pyeti askënd.

Prandaj, djegia e mandateve duket të jetë një lojë dhe asgjë më shumë se kaq./CNA.al

Shënim/ Djegia e mandateve si mashtrim i Bashës për pazar me Ramën

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Besnik deri në fund/ Nala nuk mungoi as në varrimin e Sala

Publikuar

-

By

Qeni i Sala, ish-futbollistit të Nantes, i cili humbi tragjikisht jetën në një aksidenti ajror në një avion privat teksa po udhëtonte në drejtim të Cardiffit, është kthyer në qëndër të vëmëndjes kohët e fundit.

Gjatë kohës që Sala rezultonte i humbur, motra e tij vendosi të publikonte disa imazhe të qenit duke pritur kthimin e të zotit. Nala, siç quhet dhe qeni tashmë është kthyer në një personazh pas publikimit të fotove.

Nala, për të cilin Sala, kujdesej gjatë kohës që luante në Francë, ishte pjesë e funeralit të futbollistit që u mbajt në vendlindjen e tij, në Argjentinë.

Gjatë funeralit ishte i pranishëm dhe një lojtar i Nantes, klubit ku aktivizohej Sala. I pranishëm ishte gjithashtu vëllai i futbollistit, Higuain, Nicolas Higuain, i cili para dy viteve kishte qënë edhe menaxheri i Sala.

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

LAJMET E FUNDIT

Aktualitet09:35 - 18 Shkurt, 2019

 “Kalova nga Tirana”/  Gruevski bën paralajmërimin e fortë

Ish-kryeministri i Maqedonisë Nikola Gruevski, i cili aktualisht ndodhet në Hungari, ku ka kërkuar azil politik ka pohuar se arriti...

Aktualitet21:55 - 17 Shkurt, 2019

Paralajmërimi i Thaçit/ Herët a vonë gjenocidi i Serbisë do të ndëshkohet

Presidenti i Kosovës gjatë deklaratës së tij për 11-vjetorin e pavarsisë së Kosovës ndër të tjera u shpreh se marrëveshja...

Aktualitet18:28 - 17 Shkurt, 2019

Kosovë-Serbi/ Kryeministri maqedonas, deklaratë të fortë për ndryshimin e kufjve

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, nga qyteti gjerman i Mynihu, ku mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare për Çështje...

Aktualitet13:21 - 17 Shkurt, 2019

Marrëveshje me Serbinë/ Tërhiqet Haradinaj?

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, gjatë fjalimit të tijë në seancën solemne për 11 vjetorin e pavarësisë së Kosovës është...

Aktualitet12:14 - 17 Shkurt, 2019

Seanca e pavarësisë së Kosovës/ Veseli: Kosova duhet të dëgjojë Amerikën

Sot, me rastin e 11 vjetorit të pavarësisë Kuvendi i Kosovës  ka zhvilluar seancë solemne, në të cilën merrte pjesë...

sekretari i shtetit amerikan mike pompeu sekretari i shtetit amerikan mike pompeu
Aktualitet11:29 - 17 Shkurt, 2019

Pompeo uron Kosovën/ I përmend reciprocitetin me Serbinë

Sot Kosova mbush 11 vjeç si shtet i pavarur dhe siç është bërë tanimë traditë ka marë urime zyrtare nga...

Aktualitet10:56 - 17 Shkurt, 2019

Aksidenti në Maqedoni/ Zbardhet identiteti i viktimës nga Kukësi

Nata e 13 shkurtit tashmë është shënuar si një natë e zezë për shqipëtarët e Maqedonisë. Si pasojë e një...

haradinaj, kryeminister i kosoves haradinaj, kryeminister i kosoves
Aktualitet10:36 - 17 Shkurt, 2019

11-vjetori i Pavarësisë/ Haradinaj: Pavarësia jeton me ne

Qeveria e Kosovës ka zhvilluar sot mbledhjen solemne, me rastin e 11-vjetorit të Pavarësisë së vendit,  të drejtuar nga Kryeministri...

Aktualitet21:27 - 16 Shkurt, 2019

Policia shmang sulmet terroriste

Disa zona të Maqedonisë së Veriut kanë shpëtuat nga sulme terroriste të planifikuara nga mbështetës së organizatës famëkeqe ISIS. Lajmi...

hashim thaci dhe aleksander vucic hashim thaci dhe aleksander vucic
Aktualitet21:00 - 16 Shkurt, 2019

Debati për marrëveshjen finale/ Thaçi dhe Vuçiç përballen në Mynih

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, dhe ai i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, janë përballur ballazi në qytetin gjerman të Mynihut, në...

trump thirrje kosoves dhe serbise trump thirrje kosoves dhe serbise
Aktualitet19:08 - 15 Shkurt, 2019

Marrëveshja Kosovë-Serbi/ Trump bën thirrje për njohje të ndërsjellë

  Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, u bëri thirrje presidentëve të Kosovës dhe Serbisë që të punojnë për...

Aktualitet09:57 - 15 Shkurt, 2019

Ulen tensionet me Italinë/ Franca kthen ambasadorin

Këtë të premte pritet që ambasadori i Francës në Itali, Christian Masset të kthehet në Romë. Ministri i jashtëm francez...

dorina bejko, spak dorina bejko, spak
Aktualitet15:37 - 13 Shkurt, 2019

Ngritja e SPAK/ Regjistrohet një tjetër kandidat

Një tjetër prokuror ka aplikuar ditën e sotme për t’u bërë pjesë e Strukturës së Posaçme të Antikorrupsionit. Mësohet se...

tabela ne gjuhen shqipe ne maqedoni tabela ne gjuhen shqipe ne maqedoni
Aktualitet14:24 - 13 Shkurt, 2019

Ndryshimet në Maqedoni/ Tabelat rrugore, edhe në shqip

Ndryshimi i emrit të Republikës së Maqedonisë Veriore, siç edhe pritej ka filluar të japë efektet e para në këtë...

emri i ri i Maqedonise emri i ri i Maqedonise
Aktualitet08:41 - 13 Shkurt, 2019

Hyn në fuqi emri i ri Republika e Maqedonisë së Veriut

Marrëveshja e Prespës dhe ndryshimet kushtetuese hynë në fuqi dhe prej ditës së sotme vendi quhet Republika e Maqedonisë së...

Aktualitet08:37 - 13 Shkurt, 2019

Ligji për Gjuhën Shqipë në Maqedoni/ Qeveria miraton grupin e punës

Qeveria në Maqedoni ka miratuar formimin e grupit të punës ndërministror për zbatimin e Ligjit për gjuhët. Mediat bëjnë të...

Aktualitet21:39 - 12 Shkurt, 2019

Haradinaj: Marrëdhëniet me SHBA-të të pacenueshme, tarifat nuk i heqim

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, i cili e kishte pranuar letrën më herët gjatë ditës nga ambasadori amerkan Philip Kosnett,...

Aktualitet21:30 - 12 Shkurt, 2019

SHBA ultimatum Kosovës/ Gati të ndihmojmë një marrëveshje me Serbinë

Ambasadori amerikan në Prishtinë, Philip Kosnett u dorëzoi të martën udhëheqësve të Kosovës një letër të nënshkruar nga tre zyrtarë...

Aktualitet10:27 - 12 Shkurt, 2019

Tiranë ndërpritet energjia elektrike/ Ja cilat zona mbeten në terr

Operatori Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka bërë me dije ditën e sotme se në disa zona të Tiranës do të...

ne pranga cifti shqiptar ne pranga cifti shqiptar
Aktualitet15:50 - 11 Shkurt, 2019

Trafikonin  drogë/ Në pranga një çift

Policia italiane ka vënë në pranga një çift shqiptar në zonën e Padernos në Itali. Sipas autoriteteve italiane çifti shqiptar...

presidenti serb aleksander vucic presidenti serb aleksander vucic
Aktualitet15:26 - 11 Shkurt, 2019

Vuçiç kërkesë Kosovës/ Të punojmë së bashku

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç ka kërkuar sërish heqjen e taksës 100% nga shteti i Kosovës. Në një komunikim me...

Aktualitet20:21 - 10 Shkurt, 2019

Taksa ndaj Serbisë/ Gjenerali amerikan anullon vizitën në Kosovë

Këshilltari i Presidentit Thaçi, Ardian Arifaj, ka konfirmuar se komandanti i Gardës Kombëtare të Iowas, gjeneral-majori Timothy Orr e ka...

Aktualitet20:10 - 10 Shkurt, 2019

“Jelekverdhët” përmbytin bulevardin “Champs Elysees”

Nё Francё sёrish lёvizja “jelekverdhёt” organizoi protesta nё rrugё pёr tё 13 herё. Disa mijёra vetё marshuan nё Paris nga...

Aktualitet19:55 - 10 Shkurt, 2019

Shkundet koalicioni qeverisës/ Qindra mijёra protestues nё Romё

Jo vetëm Serbia por edhe kryeqyteti italan, Roma, është pëtfshirë nga protesta masive ku janë pjesëmarrë qindra mijëra vetë. Sikurse...

Aktualitet19:44 - 10 Shkurt, 2019

Protesta e opozitës, kundër Presidentit, trondit Serbinë

Protestat e opozitës kundër rizgjedhjes së presidentit në detyrë Aleksandër Vuçiç kanë njohur përshkallëzim. Nёn moton “njё ndёr pesё milionё”...

Aktualitet22:25 - 9 Shkurt, 2019

Tre vjeçarja bie nga kati i katërt/ Motra e madhe bën mrekullinë

Një mrekulli ka ndodhur në periferi të Milanos. Një vajzë 3 vjeçare, ka shpëtuar me dëmtime të lehta, pasi ka...

Aktualitet21:59 - 9 Shkurt, 2019

Maskat grabisin një bankë në Prishtinë

Prishtina është tronditur mbrëmjen e sotme nga një grabitje me armë dhe me maska që i është bërë një banke...

debaqt ne parlamentin grek debaqt ne parlamentin grek
Aktualitet20:49 - 9 Shkurt, 2019

Maqedonia në NATO/ Tsipras akuza të forta opozitës greke

Parlamenti grek është përfshirë ditën e sotme nga debate me tone të ashpëra nga mazhoranca dhe opozita. Shkak për këtë...

Trending

Read previous post:
Tiranë ndërpritet energjia elektrike/ Ja cilat zona mbeten në terr

Operatori Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka bërë me dije ditën e sotme se në disa zona të Tiranës do të...

Close