Fiks Fare/ Qytetari ankohet te “Bashkëqeverisja”, Drejtori i hipotekes: Problemin të ta zgjidhe Rama – CNA
Connect with us

Aktualitet

Fiks Fare/ Qytetari ankohet te “Bashkëqeverisja”, Drejtori i hipotekes: Problemin të ta zgjidhe Rama

Publikuar

-

Fiks Fare denoncoi veprimet e Hipotekës së Durrësit, e cila ka sorollatur një qytetar për më shumë se 6 vjet. 300 herë ka shkaur qyetari në sportelin e hipotekës së Durrëist dhe asnjëherë nuk i dhanë zgjidhje problemit të tij. Në fund, qytetari ankohet në Platformën e Bashkëqeverisjes, e cila pas verifikimit gjen shkelje dhe urdhëron shkarkimin e një punonjësi të hipotekës. Por, edhe pas kësaj mase, qytetari vijon të sorollatet. Ai shkon të pyesë për problemin e tij, por tashmë është bërë i “famshëm” në këtë zyrë, teksa të gjithë punonjësit nuk i japin zgjidhe. Madje, as drejtori, i cili i thotë se “meqë u ankove te Rama, le ta zgjidhë Rama (kryeministri)”. Ndërkohë, për punonjësin e larguar nga Bashkëqeverisja, drejtori i thotë se nuk e shkarkoi, por ai punonjës iku vetë se “filloi mallin (drogën)”.

Në Fiks Fare u ankua Albert Doda, nga fshati Draç në Njësinë Administrative Ishëm në Durrës, i cili tha se familja e tij ka trashëguar një pronë prej 6600 metra, e cila ndodhet në krahun e bregut të detit. Prona është përfituar në vitin 1991 nga babai i denoncuesit. “Në vitin 2011, babai ndërron jetë dhe bëj aktin e trashëgimisë. E dorëzojmë në hipotekë. Shkojmë të pyesim në hipotekë dhe më thonë se prona është 7300 metra. Por në AMTP është 6600 metra tokë arë dhe 300 metra truall. Certifikata është nxjerrë 700 metra mbi akt. Më kanë hequr 100 metra te shtëpia dhe më kanë shtuar 700 metra në tokën arë” thotë Alberti. Më tej shton se nuk i intereson se kush do ta marrë atë 700 metër, le ta mbajë shteti, por familja e tij të përfitojë aq sa ka trashëguar.

“Kam shkuar mbi 100 herë në hipotekë me ankesa me shkresa. Kam bërë rreth 20 ankesa te Zyra e Bashkëqeverisjes. Më kanë thënë që dorëzojini dokumentet në bashki. U kam thënë që të gjitha dokumentet i kam dorëzuar në këto institucione, rakordojeni. Ka bërë letërkëmbime hipoteka me prefekturën. Portali thotë se letërkëmbimi mes këtyre institucioneve nuk ka funksionuar dhe është marrë masë ndaj një punonjësi me largim nga puna. S’më intereson largimi i punonjësit, por vetëm zgjidhja e çështjes” thotë Alberti.

Pas denoncimit, qytetari shkon në Hipotekën e Durrësit. Në sportel takon një punonjës, i cili i thotë që në 4 vjet janë ndërruar mbi 10 regjistruar. Ndërkohë, i thotë që s’di si të veprojë, pasi ai vetëm 1 vit ka. Pasi nuk i jep zgjidhje, e pyet sa afër është toka me detin pasi është një shoku i tij që kërkon tokë. Por, pasi nuk i jep zgjidhje, e orienton të takojë drejtorin e Hipotekës së Durrësit.

Qytetari shkon në zyrën e drejtorit dhe fillimisht flasin për ankesën që qytetari i ka dërguar Zyrës së Bashkëqeverisjes. Alberti i thotë drejtorit se ka marrë një përgjigje, por jo nga Hipoteka por nga zyra e Bashkëqeverisjes, madje është marrë një masë administrative për një punonjës të hipotekës, që është larguar nga puna. Drejtori i përgjigjet se “Erald Rexhepi filloi mallin ore. Iku kot, vetë”, ndërsa punonjësit e tjerë qeshin. Në vijim të bisedës, pasi qytetari i tregon të dyja problematikat, drejtori e pyet sërish për emrin dhe i thotë se kur e çon te zyra e Bashkëqeverisjes s’mund të t’ia zgjidhë çështjen hipoteka. “Ti përmend emrin, nuk mund të mbarosh dot punë. Do shkosh ta zgjidhësh atje. Se ti ke shkuar atje. Tashti unë përgjigjen e kam çuar atje. Ti dhe shkruan te Rama dhe vjen këtu do me hap letrat, ja kam çuar letrat Ramës!” i thotë në fund drejtori, pa i dhënë zgjidhje qytetarit.

Një ditë pasi takon specialistin dhe drejtorin, qytetari shkon sërish në Hipotekën e Durrës për të pyetur nëse është gjendur apo jo dosja. Ai takon një tjetër punonjës që i thotë se mund ta kishte zgjidhur fare mirë me punonjësit (të mos ishte ankuar). Qytetari shkon edhe në Prefekturë, te Komisioni i Vlerësimit të Titujve të Pronësisë. Një punonjëse i thotë se komisioni është shkrirë dhe pas datës 31 dhjetor 2018 nuk funksionon më, megjithëse ende nuk ka hyrë në fuqi ligji për kadastrat, që do të mbledhë bashkë disa drejtori nga Prefektura, Bashkia, Aluzini, Hipotekat…

ZVRPP Durrës

Qytetari – Ke kohë për mua Bled?

Specialisti – Sa të duash, për ty!

Qytetari – Sa herë kam ardh?

Specialisti – 300 herë.

Qytetari – Që në 2013-ën o Bled! Ajo është e regjistrimit fillestar.

Specialisti – Unë 1 vit kam filluar punë o burrë, ti 2013-ën. Të kisha qenë që në 2013-ën këtu, kush e di ku do ishe tani.

Qytetari – Kam 3-4 kërkesa, që ua ka bërë juve komisioni dhe ju s’i keni kthyer përgjigje. Këtë përgjigje ma ka sjellë Zyra e Bashkëqeverisjes.

Specialisti – Që e kemi çuar ne?

Qytetari – Që ju s’keni çuar plotësim dokumentacioni.

Specialisti – Kujt?

Qytetari – Komisionit të Verifikimit. Dhe për këtë arsye.

Specialisti – Është marrë Armanda me këtë.

Qytetari – Dhe për këtë arsye thotë është marrë masa administrative që  një punonjës është larguar.

Specialisti – Po, që ka ikur nga puna.

Qytetari – Nuk është zgjidhje ajo që largon nga puna.

Specialisti – Jam dakord me ty te kjo pjesë. Iku. Në këtë moment që flasim ne që Komisioni i Titujve të Pronësisë nuk ekziston, ku do ta çojë kthimin e përgjigjes. Ma thuaj tani.

Qytetari – Po deri tashti, ju keni thënë që e keni çu.

Specialisti – Ju, ore përgjegjësia nuk bie mbi mua …

Qytetari – Po mirë mo burrë, ju si zyrtarë.

Specialisti – Ku do ta gjesh arkëtaren, se ti më thua e 2014-ës, 2015-ës, 2016. Këtu për 4 vjet janë ndërru 10 regjistrues.

Qytetari – Dje më the që shko te komisioni.

Specialisti – Po pra, dje të thashë që ia kanë çuar komisionit këto.

Qytetari – Po ajo tjetra Bledi.

Specialisti – Po Bobi.

Qytetari – Që duhet të heqim dorë nga 700 metërshi.

Specialisti – Atë po e kontrollojmë, se ti tashti… Ta thash edhe dje. Një tru është ky, një është.

Qytetari – Po mirë mo mirë.

Specialisti – Unë 3 të kem si puna jote e humb fare. E humb. Ta them shumë seriozisht, jo kështu për të keq. E humb. Sa larg e ke detin?

Qytetari – Afër është nga deti, afër.

Specialisti – Po sa larg është po të pyes?

Qytetari – 20 metra.

Specialisti – Se do njëri me ble tokë prandaj.

Qytetari – Me ble?

Specialisti – Po, për Zotin po. Ty s’të mbushet mendja, s’po tallem o burrë. E do një shoku jonë që punon te ALUIZNI. Sa janë këtu, 6 dynymë, 7 dynymë?

Qytetari – 6600 metra pra.

Specialisti – Fiks qenka pra. Pse s’futesh te Ardi njëherë.

Qytetari – Ëëë?! Kush është Ardi?

Specialisti – Te drejtori.

Qytetari – Bile, bile e kishit vu është ky çuni i Portalit, që ka bërë ankesat.

Specialisti – Jo 1 herë, 10 herë.

Qytetari – 10 ankesa.

Specialisti – Të thashë unë që i thash ka ardh Berti asaj gocës, tha ku është, ku është ta shoh!

Qytetari takon drejtorin e ZVRPP, Durrës

Qytetari – Kam aplikuar që në 2013-ën.

Drejtori – Po.

Qytetari – Për regjistrimin e aktit të trashëgimisë.

Drejtori – Kush, Albert Doda?

Qytetari – Albert Doda.

Drejtori – Ato që i keni shkrujt Ramës, e këtyne.

Qytetari – Të gjithëve.

Drejtori – Po s’mbarohet ajo, s’bëhet. Për cilën e ke bërë ankesën o vlla?

Qytetari – Unë kam bërë kërkesën për regjistrimin e aktit të trashëgimisë për pronën që ka qenë e regjistruar në emër të babës. Hiq dorë thotë hipoteka nga 700 metra. Kam hequr dorë me deklaratë noteriale. Kam rakorduar sipërfaqen që në 2013-ën.

Drejtori – E more përgjigjen nga KV-ja që ky akt është në rregull, ku di unë?

Qytetari – Jo.

Drejtori – Po atë po të them. Ma sill atë, hajde merr nesër certifikatën.

Qytetari – Po s’kam si marr përgjigjet o burrë i dheut, se ju komunikoni zyrtarisht me zyrën lart.

Drejtori – Po mirë dakord. Kur të na japin ato përgjigjen, ne do të japim certifikatën.

Qytetari – Po ato thonë që s’na kanë prurë përgjigje. Bile, bile është marrë edhe masë administrative për një punonjës këtu.

Drejtori – Po ti si ka mundësi, beson ata dhe s’më beson mua, që kam çuar 4 herë shkresë.

Qytetari – Atëherë me çfarë shkaku qenka larguar ai punonjës nga puna?

Drejtori – Kush punonjës more, s’kam larguar ndonjë nga puna!

Qytetari – Mua më ka ardhur përgjigje nga Zyra e Bashkëqeverisjes, që për këtë arsye, korrespondenca midis Prefekturës dhe Hipotekës nuk ka funksionuar dhe për këtë arsye është marrë  masë administrative për Erald Rexhepi, diçka e tillë.

Drejtori – Erald Rexhepi filloi mallin ore. Iku kot, vetë. (Punonjësit qeshin)

Qytetari – Po ideja është që ai akt qenka problematik, në prokurori. Po ky tjetri që është regjistruar o burrë. Tashti unë…

Drejtori – Një akt i ka të gjitha?

Qytetari – Jo, janë me dy akte të ndryshme.

Specialisti – Janë dy akte të ndryshme. Një të parin që e ka regjistru, atë do ky.

Drejtori – Po shife çik oo.

Specialisti – Po qe ashtu të marri këtë.

Qytetari – Dhe vjet më kanë thënë që nuk gjendet dosja, ka humbur dosja.

Specialisti – Po s’të kam thënë as unë, as shefi.

Qytetari – Atëherë në të kundërt, unë të marr dosjen nga fillimi, të heq dorë nga aplikimi. Nuk e di çfarë të bëj. Ça duhet të bëj.

Drejtori – Ça duhet të bëjë?! Ti je vetë Alberti?

Qytetari – Po unë jam Alberti. Jam bërë i famshëm këtu.

Specialisti – Ti ke bërë mjaftueshëm, se çdo gjë e jotja ka shkuar atje te portali.

Qytetari – Jo, jo dakord. Të gjitha dokumentet që kam dorëzuar mund t’i hapim në tavolinë.

Drejtori – Si hap dot sot në tavolinë. Kur e çon atje dhe thua s’më mbaron punë hipoteka, përmend emrin, nuk mund të mbarosh dot punë. Do shkosh ta zgjidhësh atje. Se ti ke shkuar atje. Tashti unë përgjigjen e kam çuar atje. Ti dhe shkruan te Rama dhe vjen këto do me hap letrat, ja kam çuar letrat Ramës!

Qytetari shkon të takojë një përgjegjëse

Specialisti – Ky është Albert Doda që është i famshëm në zyrën tonë.

Përgjegjësja – Ça thua re! Ky është Albert Doda, e prisja për moshë më të madhe.

Specialisti – Hahahaha.

Qytetari – Nuk ka të bëjë mosha.

Përgjegjësja – A thua?!

Specialisti – Ka të bëjë intelekti.

Përgjegjësja – A thua, s’ka të bëjë mosha?!

Vazhdon të sorollatet

Qytetari – O Bled, ça të bëj unë o Bled?

Specialisti – Lëviz, ik. Ik, se flasim bashkë.

Pas 1 ore

Qytetari – A vonohet.

Specialisti – Tu kërku (dosjen) jemi.

Qytetari – Sa do vonohet?

Specialisti – Ta gjejmë, ato mund të vonohen sa të duash.

Qytetari – Po të pres unë, ça?

Specialisti – Po prit një çik. Prit nja 10 minuta. Se duhet të verifikojë dhe tjetrën, është relacioni…

Dita 2, sërish në ZVRPP Durrës

Qytetari – Unë isha edhe dje edhe fola me Bledin, po kërkohej dosja ime, se ka ca kohë që nuk gjendet.

Specialisti 2 – Me ça emri?

Qytetari – Albert Doda. Kam bërë një aplikimin që në 2013-ën o burrë i dheut. Që në 2013-ën, hiq dorë nga 700 metra. E kam hequr dorë me deklaratë noteriale. Edhe Bledi e di shumë mirë, edhe ju e dini shumë mirë sa herë jam paraqitur unë këtu në sportel.

Specialisti 2 – Unë po të flas sikur i flas fëmijës tim. Për mu bëj ça të dush. Mua nuk më ashtu dot. Asnjë gjë nuk më gjen. E kupton? Por, e kam dëgjuar emrin në qarkullim edhe po të flas si fëmijë kësaj radhe, jo si aty qytetar që je. Po si fëmijë po të flas që e kishe zgjidhur shumë mirë me punonjësit këtu.

Qytetari – Po me punonjësit, me punonjësit jam këtu duke fol.

Specialisti 2 – Prandaj po të them, tako Bledin. Ishalla po ta mbyll tani të mbyllësh hesapet.

Qytetari shkon në Prefekturë

Qytetari – Kërkoj ndonjë nga këta punonjësit e Komisionit.

Punonjësja – S’ka asnjë.

Qytetari – Ëëë?

Punonjësja – S’janë më ata. Për çfarë i kërkon?

Qytetari – Kam aplikuar në hipotekë për regjistrim fillestar…

Punonjësja – Janë mbyllur fare, që më 31 dhjetor u mbyll si komision fare.

Qytetari – Se ata të hipotekës thanë ia kemi dërgu komisionit të verifikimit për miratim.

Punonjësja – Ata i kanë bërë dorëzimet të gjitha.

Qytetari – Ku i kanë dorëzuar ato?

Punonjësja – Thjeshtë në protokoll, po që nuk është se punojnë më. Që pas 31 dhjetorit.

Qytetari – Nuk funksionon më ky komision?

Punonjësja – Ncncnc fare.

Qytetari – Si do procedohet?

Punonjësja – Do bëjnë një tip agjencie që do i mbledh të gjitha. Do i bashkojnë Hipotekë, Aluizni. Do i bëjnë një në të gjithë.

Qytetari – Po do kohë kjo të bëhet, apo?

Punonjësja – Tani.

Punonjësja 2 – Tani përgjegjësja jonë, s’e besoj se do të dojë shumë.

Qytetari – Se normalisht duhet të hapet agjencia fillimisht pastaj të mbyllet (komisioni).

Punonjësja – Ne kështu i kemi.

Qytetari – I fillojnë mbrapsht gjërat.

Punonjësja – Nuk di ça të them.

 

 

Aktualitet

“A kanë dashnore politikanët?”/Këngëtarja shqiptare jep përgjigjen befasuese

Publikuar

-

Këngëtarja Besa Kokëdhima, e njohur dhe si  vajza e kreut të ‘Zgjidhja’ Koço Kokëdhimës, është e ftuara e mbrëmjes së sotme në emisionin ‘Xing me Ermalin’.

Pak minuta më pare, ajo zhvilloi një kuiz me Ermal Mamaqin në lidhje me politikanët.

Një nga pyetjet ka qenë vërtetë interesante dhe përgjigja e këngëtares po ashtu.

‘Cili politikanë ka dashnore?’, e ka pyetur Mamaqi.

Ndërkohë Besa përgjigjet:‘Unë nuk e di se cili ka, di  të vetëm të them atë që nuk ka, është babai im’.

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Horoskopi i ditës/ 21 prill 2019

Publikuar

-

By

Dashi

Dshuria: E diela plot me lajme, si për dashurinë dhe për gjëra të tjera. Një ndjenjë e përsosur ju bashkon me partnerin/en tuaj dhe të gjitha situatat e ndërlikuara papritmas qartësohen. Por ata që janë vetëm nuk do të duhet të guxojnë shumë për të shmangur thashethemet.

Puna: Mos i humbisni mundësitë e ofruara për ju. Jupiteri ndriçon shenjën duke sjellë në ju shumë energji dhe forcë.

Demi

Dashuria: Sot ju do të jeni nervoz, Hëna ju mban në fokus dhe thekson pikat më pak të këndshme të karakterit tuaj. Për fat të mirë, atmosfera festive lehtëson durimin tuaj! Beqarët do të jenë shumë interesantë dhe do të fitojnë shumë zemra.

Puna: Mundohuni të planifikoni më mirë të ardhmen tuaj, me projekte që janë më të lehta për t’u zbatuar dhe më pak utopike.

Binjakët

Dashuria: Në historitë e konsoliduara lindin nevoja të reja. Ndoshta rutina i ka shkatërruar marrëdhëniet, kështu që bëni diçka për ta ringjallur atë. E dielë e bukur për beqarët, do të ketë situata të favorshme për të përmbushur dashurinë!

Puna: Duke pasur parasysh kontaktet dhe informacionet e reja, gjithçka mbështetet nga favorizimi i yjeve, por sot pushoni.

Gaforrja

Dashuria: Megjithëse disa çështje që nuk lidhen me jetën e martuar mund të shkaktojnë keqkuptime, tregohuni më pak të ngurtë dhe më të hapur. Bisedoni me zemrën tuaj! Beqarët do të jenë të interesuar në njohje të reja dhe do të duan të mësojnë më shumë rreth saj.

Puna: Për fat të mirë, projektet vazhdojnë pa probleme dhe ju mund t’i jepni vetes një shpërqendrim nga jeta familjare.

Luani

Dashuria: Mund të ketë kontrast nga pikëpamja sentimentale që mund të çojë në ndjenja kundërthënëse. Shmangni çdo gjë që mund t’ju dëmtojë. Nëse jeni vetëm, ju keni hijeshinë dhe aftësinë për të hyrë në harmoni të plotë me ata që janë përreth jush.

Puna: Së shpejti përgjigje interesante mund të vinë për një intervistë ose një bashkëpunim të ri.

Virgjëresha

Dahuria: Filloni rimëkëmbjen që do t’ju lejojë të lini pas situata të komplikuara që keni përjetuar. Thirrni ndjeshmërinë tuaj për të kuptuar arsyet e të dashurit/ës tuaj. Shumë beqarë do të duhet të përballen me veten dhe të sqarojnë mendimet e tyre.

Puna: Nëse jeni të lodhur të pushoni, së shpejti do të shihni se gjërat do të jenë shumë më të mira.

Peshorja

Dashuria: Hëna hap rrugën për ju dhe lehtëson dialogun me të dashurit tuaj. Por mos insistoni gjithmonë në gjërat e gabuara! Nëse jeni vetëm, yjet shpallin një mbledhje fatale, e cila do të lëkundë zakonet dhe planet tuaja.

Puna: Ju mund të përdorni profesionalizmin tuaj për të bërë një kapërcim cilësor ose për të bërë ndryshime.

Akrepi

Dashuria: Një ditë lajmesh, udhëtime në horizont dhe shëtitje romantike me partnerin/en tënd. Marrëveshje të shkëlqyeshme edhe me miqtë dhe familjen. Zemrat e vetmuara janë të lira për të ndërmarrë një histori, por më mirë të presin për disa konfirmime.

Puna: Sot Hëna kthehet për të parë ty me dashamirësi, duke mbështetur të gjitha nismat tuaja dhe duke favorizuar bashkëpunime të reja.

Shigjetari

Dashuria: Lini më shumë autonomi veprimi dhe gjykimi për ata që doni dhe mos e kufizoni lirinë e tyre. Një qiell shumë pozitiv ndriçon ditën e sotme. Për beqarët, megjithatë, Hëna nuk do të jetë shumë e favorshme, por do të ketë ende një lajm të mirë.

Puna: Ju jeni në prag të marrjes së një vendimi që gjithashtu mund të çojë në perspektiva të reja.

Bricjapi

Dashuria: Përkundër melankolisë tuaj sot ju do të jeni në një gjendje shpirtërore të mirë dhe ju do të jetoni moment me gëzim dhe qetësi. Por nëse keni diçka me partnerin/en tuaj, flisni hapur. Jupiteri është në favor të beqarëve, por nëse në njërën anë favorizon takime, në anën tjetër shpall stuhitë.

Puna: Ju do të jeni në gjendje të zgjidhni një situatë të komplikuar, të merrni çështjen në dorë dhe të tregoni se çfarë jeni të aftë.

Ujori

Dashuria: Deri më tani ju keni treguar se ju e dini se si të menaxhoni më mirë një situatë sentimentale, por tani keni përshtypjen se jeni duke i detyruar gjërat. Për beqarët, ka një ditë plot surpriza, midis pushtimeve do të ketë dikush që me të vërtetë do të interesonte ty.

Puna: Nevoja për t’iu përshtatur skenarëve të rinj profesional për ju nuk duhet të jetë problem, por pritshmëri të moderuara.

Peshqit

Dashuria: Ditë shumë e rëndësishme, do të ketë zgjedhje të rëndësishme nga këndvështrimi I dashurisë që ju do të duhet të merrni me racionalitet të madh. Beqarët sot mund të merren me një person jo-serioz që nuk flet sinqerisht.

Puna: Sot ju rrezikoni të mos shihni gjërat në dimensionin e duhur dhe do të keni vështirësi të ndërmjetësoni. Jini të kujdesshëm

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Juve feston titullin/ E pabesueshme se çfarë bëjnë tifozët

Publikuar

-

Pas zhgënjimit në Champions League, shumë pak tifozë kanë dalë në qendër të Torinos për të festuar titullin e tetë radhazi.

Rreth 200 tifozë janë mbledhur në Piazza San Carlo duke festuar, por pjesa tjetër e qendrës së qytetit ka qenë thuajse e boshatisur.

Megjithatë festa do të ketë një datë të dytë, pikërisht atë të 19 majit kur do të luhet ndeshja e fundit e bardhezinjve dhe do të ngrihet trofeu.

E njëjta gjë ka ndodhur edhe vitin e kaluar, kur tifozët janë mbledhur për paradën e lojtarëve në qendër të Torinos.

Megjithatë bie në sy një atmosferë ndryshe këtë vit për shkak të eliminimit të parakohshëm nga Champions League.

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

LAJMET E FUNDIT

Aktualitet21:59 - 20 Prill, 2019

Protesta në Mal të Zi/ Qytetarët mblidhen për të rrëzuar Gjukanoviç

Mbrëmjen e sotme u mblodhën disa mijëra njerëz në kryeqytetin e Malit të Zi në Podgoricë. Sipas informacioneve lëvizja e...

Aktualitet21:22 - 20 Prill, 2019

Francezët iu rikthehen protestave/ Përshkallëzohet situata

Francezët jelek-verdhë u janë rikthyer protestave gjatë ditës së sotme. Siç raportojnë mediat e huaja protestuesit i kanë vënë flakën...

Aktualitet21:15 - 20 Prill, 2019

Promovohet në Tiranë dhe Korçë krijimtaria e Besim Xhelilit

Me mbështetjen e Ambasadës Austriake Tiranë, të Muzeut Historik Kombëtar Tiranë dhe në praninë e një numri të madh të...

Aktualitet21:08 - 20 Prill, 2019

Tenton të bëjë një selfie/ Rrezikon seriozisht jetën

Një turist po udhëtonte në autostradë në Canary Island. Ai ka menduar që të bëjë një selfie në makinë, ndërkohë...

Aktualitet10:01 - 20 Prill, 2019

DW: Demonstrim pushteti nga ana e Vuçiç

Dhjetëra mijëra vetë kanë demonstruar në kryeqytetin serb, Beograd në mbështetje të presidentit Vuçiç. Vetë presidenti kishte bërë thirrje për...

Aktualitet20:38 - 18 Prill, 2019

Qeveria gjermane ashpërson rregullat e dëbimit të emigrantëve

Qeveria gjermane miratoi projektin e “ligjit të kthimit të rregullt”, në mënyrë që të mos dështojnë kaq shumë riatdhesime. Ai...

Aktualitet20:15 - 18 Prill, 2019

Në përmbyllje të fushatës presidenciale në Maqedoninë e Veriut

Marrëveshja e Prespës, emri i ri i shtetit, anëtarsimi në NATO dhe në BE, zhvillimi ekonomik, raportet ndëretnike dhe politikat...

Aktualitet16:04 - 18 Prill, 2019

Ndërhyrjet ruse në zgjedhje/ Raporti Mueller gati për publikim

Një nga ngjarjet mbizotëruese në presidencën dyvjeçare të Donald Trump-it kalon në një fazë të re të enjten me publikimin...

Aktualitet09:06 - 18 Prill, 2019

Çfarë presin Kosova dhe Serbia nga takimi i Berlinit

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi dhe ai i Serbisë, Aleksander Vuçiç, nuk presin që në takimin e Berlinit me (29.04)...

Aktualitet22:12 - 17 Prill, 2019

Merr fund “telenovela” e zgjedhjeve në Turqi/ Shpallet fituesi i Stambollit

Ekrem İmamoğlu, kandidati i Partisë Republikane Popullore (CHP) për kryebashkiak të Stambollit në zgjedhjet lokale të mbajtura muajin e kaluar...

Aktualitet21:19 - 17 Prill, 2019

Djegia e katedrales “Notrë Dame”/ Feston ISIS: Paçi një ditë të mbarë!

Pas djegies së Katedrales së “Notrë Dame de Paris”, ISIS ka ndarë mesazhe në rrjetet sociale. Së bashku me publikimin...

Aktualitet21:05 - 17 Prill, 2019

Ngelën në mes të shkretëtirës/ Çifti gjen mënyrën brilante për të shpëtuar

Një çift e ka gjetur veten në vështirësi, pasi iu është prishur makina në mes të shkretëtirs. Shantelle Johnson dhe...

Aktualitet20:23 - 17 Prill, 2019

Rekord botëror/ Femrat “pushtojnë” parlamentin finlandez

Partia Socialdemokrate (SDP) në Finlandë ka fituar votimet duke marrë 40 vende me 17.7 % të votave nga 200 vende...

Aktualitet20:03 - 17 Prill, 2019

Hyn në fuqi Kodi i ri Penal/ Ashpërsohen dënimet për korrupsionin

Në Kosovë këtë javë ka hyrë në fuqi Kodi i ri Penal që parasheh shtim dënimesh për shkelësit e ligjit,...

Aktualitet19:10 - 17 Prill, 2019

SHBA, sanksione të tjera ndaj Kubës, Nikaraguas, Venezuelës

Qeveria amerikane do të njoftojë sot sanksione shtesë ndaj Venezuelës, Kubës dhe Nikaraguas, masa më e fundit kundër qeverive socialiste...

Aktualitet19:03 - 17 Prill, 2019

Policia shkoi ta arrestonte/ Vret veten ish presidenti peruan

Ka ndërruar jetë ish-presidenti peruan, Alan Garcia, i cili qëlloi veten sot me një armë zjarri. Ngjarja ndodhi pasi policia...

Taulant Balla zbulon nesw do te rikandidohet veliaj? Taulant Balla zbulon nesw do te rikandidohet veliaj?
Aktualitet16:10 - 17 Prill, 2019

Përplasjet tek Bregu i Lumit/ PD padit Veliajn

Partia Demokratike ka ngritur padi penale ndaj Policisë së Shtetit, Policisë Bashkiake si dhe ndaj kryetarit të bashkisë së Tiranës...

Aktualitet14:20 - 17 Prill, 2019

Sqarimi i një zhgënjimi

Kapitulli Nr. 15 i hapjes te Negociatave per anetaresimin ne B. E. ( per ENERGJINE ) si dhe V.K.M. Nr....

Aktualitet09:08 - 17 Prill, 2019

BE nuk duhet ta braktisë anulimin e Brexitit

Presidenti i Këshillit Evropian, Donald Tusk deklaroi se BE nuk duhet të ngutet, për shkak të një lodhjeje nga Brexiti....

Aktualitet22:39 - 16 Prill, 2019

Djegia e Katedrales/ Çfarë i tha Trump presidentit Marcon?

Shtëpia e Bardhë deklaroi se  presidenti Donald Trump i i ka shprehur ngushëllimet e tij presidentit francez Emmanuel Macron për...

Aktualitet18:44 - 16 Prill, 2019

Kandidati për president i SHBA bën transparent statusin e tij si milioner

Bernie Sanders, kandidati presidencial demokrat në SHBA, publikoi të hënën taksat për 10 vitet e fundit, duke dhënë detaje të...

Aktualitet18:40 - 16 Prill, 2019

Lutje dhe himne për Katedralen “Notrë Dam”

Brigada e zjarrëfiksave të Parisit tha të martën se struktura e katedrales së famshme të Notrë Damit është shpëtuar, së...

Aktualitet14:30 - 16 Prill, 2019

Alarm për bombë në Spanjë/ Evakuohet kulla 235 e lartë

Një alarm për bombë ka ngritur në këmbë policinë e Madridit. Sikurse bëjnë të ditur mediat e huaja, policia ka...

Aktualitet20:47 - 15 Prill, 2019

Foto-Francezët në panik/ Përloten gjatë djegies së katedrales historike

Katedralja më e famshme në Paris dhe Europë “Notre Dame” është përfshirë nga flakët pasditen e sotme. Pavarësisht ndërhyrjes së...

Aktualitet20:36 - 15 Prill, 2019

Zjarri gllabëroi majën e “Notre-Dame”/ Reagon Donald Trump

Flakët e zjarrit kanë pushtuar katedralen e famshme në Paris “Notre-Dame”. Për disa minuta zjarri ka përfshirë pjesën më të...

Aktualitet20:03 - 15 Prill, 2019

Konsumonte kokainë me miqtë/ Arrestohet avokati i njohur

Një avokat është arrestuar nga policia italiane, nën akuzën e trafikimit të drogës. Sipas informacioneve 51 vjeçari Francesco Bizzarri, ka...

Aktualitet19:50 - 15 Prill, 2019

Notre-Dame/ Flakët pushtojnë katedralen e famshme të Parisit

Një zjarr i madh ka rënë pasditen e sotme në katedralen e famshme të Notre-Dame në Paris. Sipas informacioneve objekti...

Aktualitet19:06 - 15 Prill, 2019

Video-Bullizohet nga të rinjtë/ Transgjinorja rrihet barbarisht

Një transgjinore është rrahur në mënyrë barbare nga disa të rinj në Dallas të SHBA-së. Sipas informacioneve 23 vjeçarja është...

Trending

Read previous post:
Ukrainë/ Timoshenko, kandidate për Presidente

Ish-kryemisnitrja Julia Tymoshenko, ka njoftuar sot kandidaturën për Presidente. Tymoshenko e cila ka qenë kryeministri në vitet 2007 e 2010...

Close