“$525,000+ për Shqipërinë në 3 minuta”, Albanian Scholarship Effort – CNA
Connect with us

Aktualitet

“$525,000+ për Shqipërinë në 3 minuta”, Albanian Scholarship Effort

Publikuar

-

Nga Besart Çopa

* Në moshën 15 vjecare unë isha Shqiptari i parë që iku në një nga gjimnazet më prestigjoze dhe më të shtrenjta në botë, Leysin American School. Bursa për tre vite e kaloi vlerën $240,000; arsimi dhe zhvillimi im personal gjatë atyre viteve kaloi një vlerë akoma dhe më të madhe.

Sot, mbas disa vitesh dhe shumë punë, dy shkolla Zviceriane kanë mirëpritur 3 studentë të tjerë shqiparë me bursa — që e kalojnë vlerën $525,000+ se bashku. Në 2019 katër bursa të tjera janë të gatshme për studentët tanë të rinj, me vlerë më të madhe se $800,000.

Në fillim, unë e nisa ASE-në me një qëllim të thjeshtë: të ndihmoja më shumë moshatarë të mi në Shqipëri që të ikinin jashtë dhe të shijonin kushtet e jetesës dhe arsimin që po kisha unë në Zvicer. Siç e dinë mirë shumë nga miqtë e mi nga gjimnazi, unë nuk isha shumë fans i madh i metodologjisë në shkollat shqiptare. Sidomos vitet e fundit në Shqipëri, mosha 13 deri në 15, i mbaj mend shumë të zymta. Mësimi permendësh, mësues që përdornin autoritetin si bazë arsyetimi në vend të fakteve, bashkëmoshatar shumë të zgjuar që kishin hequr dorë nga sistemi tradicional i arsimit sepse e konsideronin veten shumë herë më “të dobët” se sa shoku ose shoqja bankës (që ikte në tre kurse mbas shkolle, dhe ndoshta dy prej tyre me mësuesit e shkollës) — gjithë këto ishin arsye të mjaftueshme për mua që të doja te ikja sa më shpejt, dhe të ndihmoja të tjerë të bënin të njëjtën gjë.

Unë me prindërit e mi në festën e diplomimit nga Leysin American School, 2016.

Por ky qëllim ndryshoi shpejt mbas disa eksperiencash fillestare. Një nga idetë kryesore që kisha unë gjatë moshës 16 vjecare, kur ishte fillimi i krijimit të grupit të ASE, ishte që “sa më shumë Shqiptarë në shkolla të mira, aq më mirë për Shqiperinë”. Kjo ndoshta ishte e vërtetë për tablot e portaleve online ose për ndonjë emision tektuk ne media— por për realitetin e prekshëm të Shqiperisë, nuk ishte domosdoshmërisht e vërtetë. Aq injorant sa isha, mësova që Shqiperia nuk ka pasur mungesë të ndriturish që kanë ikur në universitetet më të mira në botë. Ndoshta jo ne Zvicër — ku une isha Shqiptari i dytë mbas Princ Lekës në rangun e gjimnazeve luksoze Zviceriane — por nëpër botë, po. Harvard, Oxford, NYU, Bocconi, Stanford, Sciences Po…shumë shpejtë unë kuptova se Shqiperia nuk ka vuajtur kurrë nga mungesa e intelektualëve.

Shqipëria ka pasur mungesë liderash intelektualë— individë që jo vetëm dijnëpor që bëjnë.

Kjo frazë është kyçi i ASE. Nje lider intelektual është dikush që e përdor dijen për të sjellë një ndryshim të prekshëm. Kjo është pika kyce. Dikush që është vetëm një intelektual ka dije, por nëse kjo dije nuk vendoset në punë është e kotë në kontekstin e gjerë. Dikush që është vetëm një lider ka shumë vullnet që të kryej çfarë ai ose ajo mendon që është më e mira, por pa dije dhe mendim kritik intelektual ky fenomen bëhet i rrezkishem (Shqipëria ka shumë lidera të tillë). Kombinimi i të pasurit dijen dhe kuriozitetin e një intelektuali bashkë me ambicien, kurajon, dhe integritetin e një lideri është cfarë krijon një lider intelektual.

Një aspekt tjetër i liderit intelektual është fakti që ai ose ajo ka kapacitetin të kuptoj që të ndihmosh të tjerët nuk është bamirësi, është investim për një komunitet me cilësi më të lartë për veten dhe pasardhësit e tu. ASE nuk është bamirësi, por investim në kapitalin human të Shqipërisë. Pritet që çdo pjesëtar, çdo mentor, çdo student i ASE të japë një kontribut të prekshëm në Shqipëri. Ndryshe, “nuk bën”.

Kuptimi i kësaj ideje ishte pika kur vizioni i ASE ndryshoi. Ky ndryshim u reflektua në disa gjëra:

  1. Unë ndalova së konsultuari cdo njeri të interesuar, sepse shumica nuk kishin asnjë lloj interesi të jepnin kontribut në të ardhmen. Deri tani mund të kem folur me më shumë se 100 familje shqiptare. Shumë pak prej fëmijeve të tyre kishin qëllime më të larta se sa mediokriteti dhe egoizmi i të shkuarit jashtë — dhe aq.
  2. Bashkë me Nerjaden, të cilën e njoha gjatë kohës time tek OSBE dhe ka qenë bashkë-drejtuesja më fantastike e ASE që atëherë, hartuam programin e mentorshipit: çdo vit do të zgjedhim 10 studentë Shqiptarë të cilët do i bashkojmë me nga një mentor të ASE dhe do punojnë së bashku për dy vite. Viti i parë fokusohet tek pjesa e “liderit” dhe studentët duhet të kryejnë një projekt lokal në Shqiperi. Viti i dytë fokusohet tek pjesa e “intelektualit” dhe studentët duhet të aplikojnë për bursa.
Me Nerjadën dhe Aleksandrin në Berkley.

Viti i parë i mentorshipit ishte 2018. Selektuam 10 studentë dhe i bashkuam me 10 mentorë. Studentët janë Shqiptarë nga mosha 12 deri në moshën 16 vjecare dhe vijnë nga Shkodra, Tirana, Fieri, Durrësi, dhe Shkupi. Mentorët janë Shqiptarë që kanë studiuar kryesisht në universitet më të mira Amerikane dhe Europiane dhe punojnë në fusha të ndryshme që përputhen me interesat e studentëve. Cdo mentor duhet të dedikoj një orë në muaj për studentin e tij— 3 minuta në ditë.

Në të njëjtin vit, një nga studentët e parë që une kisha takuar për konsultë me ASE, Hermes Gjinaj, u pranuar në gjimnazin tim, Leysin American School in Swtizerland. Studenti i dytë nga Shqipëria në historinë e shkollës. Në të njëjtin vit, drejtoresha e bursave të Leysin American School i kishte folur një shkolle tjetër mbi nismën e ASE dhe vizionin tonë. Shkolla tjetër, Le Régent Crans-Montana College, kërkoi një student me bursë të plotë. I dërguam dy nga ata qe kishim selektuar — dhe shkolla i mori të dy. Krenarin nga Shkupi dhe Tean nga Tirana. Bursat e të treve e kalojnë vlerën $525,000+. Në të njëjtin vit gjithashtu, Viola — një studente që unë e kisha njohur në fillimin e ASE — ishte një nga pak Shqiptaret që u pranua në kampusin e United World College në Angli me ndihmë burse.  

Sipër majtas: Hermesi përpara shkollës ne Leysin; sipër majtas: Viola në kostum popullor; poshtë majtas: Tea dhe unë (në senacë mentorshipi); poshtë djathtas, Krenari pëpara hyrjes së shkollës.

Te katër këta studentë të parë e kanë kuptuar dhe manifestuar konceptin e “liderit intelektual”. Tea u bë pjesë e jetës aktive në Le Regent si dhe në Shqiperi që kur iku. Në Regent është në skuadrën e voleibollit, u angazhua me muzikë dhe kengë, doli e shkëlqyer me nota. Ndërkohë në Shqipëri krijoi një projekt të vogël sensibilizmi mbi dëmin që shkaktojnë rrjetet sociale mbi rininë. Gjithashtu ajo u selektua në një konkurs shkencor të NASA. Ndërkohë Hermesi në Leysin ka hapur dy klube studentësh, një në biznes dhe një për studentët nga Ballkani, është bër organizator i TEDx, është vullnetar te qëndra lokale e refugjatëve — dhe ka pasur një nga mesataret më të larta në shkollë. Viola gjithashtu ja ka kaluar shumë mirë në Angli; në dhjetor u bë e famshme në portalet Shqiptare sepse, me shumë vullnet dhe kurajo, bindi drejtorin e saj të ngrinte flamurin e Shqipërisë për ditët e 28–29 Nentorit në kalanë e qytezës së saj në Wales të Anglisë. Krenari gjithashtu ka pasur një kohë të jashtezakonshme në Le Regent dhe është akoma në zhvillim të idesë së tij të riciklimit të plastikës.

Shembull i artikujve që u shkruajtën mbi Violen.

Këto janë shembujt e rinj të “liderave intelektualë” që na duhen ne. Këto janë prototipet që Shqipëria duhet të shumëzojë dhe rrisë si elita e re e të së ardhmes.

Sot ASE hap aplikimet e reja për programin e mentorshipit dhe dy shkolla Zviceriane kanë ofruar 4 bursa të plota për studentët tanë (dhe pse nuk e dimë nëse kemi per te pasur aplikime me cilësinë e duhur për të fituar të 4-ta bursat). Pra këtë vit kemi $800,000+ në dispozicion.

ASE ka si ambicie që në 2–3 vitet e ardhshme të marri rreth 10 bursa të plota të siguruara për studentët tanë nga gjimnaze Zviceriane — dhe të tjera internacionale; ose thënë ndryshe, një fond prej $1milion për studentë Shqiptarë nga mosha 12 deri 16. Për më shumë, ambicia jonë është që të krijojmë një fond të vecantë nga bursat për të paguar edhe fluturime, libra, dhe shpenzime të tjera të studentëve tanë që nuk i kanë as këto mundësi. Realiteti është që edhe me bursë 100%, shumë familje të varfëra në Shqipëri nuk mund të paguajnë dot as fluturimet e studentëve. Ne duam që në 2 vitet e ardhshme të mund të ndihmojmë çdo femijë të talentuar dhe ambicioz — edhe sikur te vijë nga familja më e varfër. Shumë herë invidë të tillë bëhen nga liderat më të suksesshëm në botë sepse janë njohur me një realitet të shëmtuar që në moshë të re.

Dhe të gjithë këtë ne do e arrijmë më mentorët tanë që dedikojnë një orë në muaj për studentët e ASE. Dhe me studentët e ASE që do dedikojnë një orë nga muaj tyre për të qënë lidera intelektualë në komunitetet e tyre. 3 minuta ne muaj per te krijuar gjeneraten e re te liderave intelektualë të Shqiperisë, 3 minuta në muaj për të bërë një impakt real — dhe sado te vogël — në komunitetet tona, 3 minuta në ditë për të dhënë kontribut në një vizion me te madh se sa individi yne personal.

Nëse sa më shumë nga ne dedikojnë këtë 3 minutësh cdo ditë për përmisimin e Shqiperisë, qoftë prej jashtë apo brenda vendit, atëherë mund të arrijmë shumë më shumë se sa mund ta imagjinojmë ne tani.

KLIKO PER TE KOMENTUAR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aktualitet

Çfarë duhet të dish nëse bie në dashuri me një artist

Publikuar

-

cift

Ata kanë një mendje shumë aktive

Njerëzit krijues, kanë shumë gjëra në mendje në të njëjtën kohë. Kështu që duhet t’i kuptoni nëse ndonjëherë humbasin përqendrimin, ose kanë vështirësi për të kujtuar gjëra të vogla.

Ata ndjejnë më shumë se të tjerët

Njerëzit krijues tregojnë ndjenjat e tyre në tekstet e këngëve, piktuarat, ose poezitë. Ata ndiejnë emocione më të thella dhe më rrënjosura, se shumica prej nesh. Duke qenë se nuk i pëkthejnë dot ndjenjat në fjalë, i shprehin përmes artit.

Ata luftojnë  me veten

Të jesh një artist, qoftë shkrimtar, piktor, apo muzikant, kërkon shumë relfektim të brendshëm. Artistët kanë një tendencë të theksuar për të kritikuar veten dhe punët e tyre. Ata nuk kënaqen dot kurrë dhe duan gjithnjë të përmirësojnë artin e tyre.

Ata kanë nevojë për vetmi

Kur qëllimi kryesor në jetën e dikujt është krijimi, këta persona kanë nevojë për kohë, vetëm në mënyrë që të reflektojnë dhe të nxjerrin nga vetja copërza të fshehta, të cilat mund të kthehen në art. Pas përfundimit të një vepre ata kanë nevojë që të jenë të qetë dhe të izoluar nga bota, kështu që duhet t’i japësh hapësirë./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Agron Duka nuk i ndahet Polit të Tretë/ Në zgjedhje kundër PS-PD

Publikuar

-

By

“I bëj ftesë çdo partie për të bërë ndoshta një Pol të Tretë për ta ndryshuar këtë situate, në zgjedhjet e 30 Qershorit në si parti do të hyjme, nëse në politikë do të lihen tre agallarë vendi nuk ka për të ndryshuar kurrë”, deklaroi Agron Duka gjate emisionit “Arena”.

 “ Duke lënë tre agallarë në politikë asnjëherë nuk ka për të ndryshuar Shqipëria. Nuk kam asgjë personale me Lulzim Bashën. Në çdo tryezë më ka ftuar pavarësisht se nuk jam parti parlamentare. Unë i bëj ftesë çdo partie për të bërë ndoshta një pol të tretë për të ndryshuar këtë situate”,- është shprehur Duke deklaruar se në zgjedhjet e pritëshme vendore PAA do të hyjë dhe do të jetë kundër të dyja forcave politike të maxhrancës dhe opozitës./CAN.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

48 mijë dosje dhe 600 mijë dokumente /Hapen arkivat sekrete të komunizmit

Publikuar

-

By

Mijëra dosje dhe dokumenta janë në dispozicion të kujtdo që do të dëshiroj të zbuloj sekrete të kohës kur vendi drejtohej nga udhëheqësit e sistemit komunist. Sikurse ka konfirmuar Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave, procesi masiv i deklasifikimit të dokumenteve, që kanë qënë sekret deri më sot, ka përfunduar tërësisht.

Duke nisur prej ditës së sotme të interesurit mundet të aksesojnë lirisht në më shumë se 48 mijë dosje dhe 600 mijë dokumente, që nisin nga viti 1945-1993. Bëhet fjalë për dokumenta të nxjerra nga fondet e Presidiumit të Kuvendit Popullor, Kryeministrisë, fondet personale të Enver Hoxhës dhe Hysni Kapos. Por edhe fondet e ish-arkivit të partisë, fondet e ministrive, të Prokurorisë së Përgjithshme, Gjykatës së Lartë dhe të organeve të tjera qendrore të asaj kohe.

Por duke qene se perfshijne dhe periudhen e viteve te para te themelimit te PD dhe ardhjes se saj ne pushtet, pritet te dalin nga arkivat dhe dokumentet që dëshmojnë se  kush dhe me urdhër të kujt u themelua PD dhe si erdhën drejtuesit e saj në krye të shtetit./CNA.al

 

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

LAJMET E FUNDIT

Aktualitet20:04 - 23 Janar, 2019

Punime në nënstacion/ Këto zona do mbesin pa energji për dy ditë

Energjia elektrike do të ndërpritet gjatë intervalit kohor 08:00-15:00 në datat 24-25 janar, në disa lagje të qytetit të Laçit....

politikat e brexit politikat e brexit
Aktualitet19:41 - 23 Janar, 2019

Azil në Britaninë e Madhe/ Politikat që do ndiqen deri në Brexit

Deri në Brexit Britania e Madhe do të jetë pjesë e BE dhe do të mbetet me këtë pjesë e...

takimi i vladimir putin me rexhep tayp erdogan takimi i vladimir putin me rexhep tayp erdogan
Aktualitet18:16 - 23 Janar, 2019

Çështja e Sirisë/ Erdogan takim me Putin në Moskë

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan dhe homologu i tij rus, Vladimir Putin u takuan në Moskë për të biseduat mbi...

godina e fakultetit te shkencave te natyres godina e fakultetit te shkencave te natyres
Aktualitet17:04 - 23 Janar, 2019

Protestat/ Pedagogët e FSHN bashkohen me studentët

Pedagogët e Shkecave të Natyrës kanë dalë sot në mbështetje të protestave të studentëve. Ata kanë kërkuar hartim të ri...

hashim thaci per isa boletinin hashim thaci per isa boletinin
Aktualitet16:52 - 23 Janar, 2019

Thaçi: Bashkimi kombëtar, amaneti i Isa Boletinit

Sot janë bërë 103 vjet që nga vrasja e Isa Boletinit, njërit nga udhëheqësit kryesorë të kryengritjeve shqiptare. Me anë...

debaqt ne parlamentin grek debaqt ne parlamentin grek
Aktualitet14:18 - 23 Janar, 2019

“Maqedonia Veriore”/ Plasin debatet në Parlamentin grek

Çështja e emrit të Maqedonisë ose e njohur ndryshe si “Marrëveshja e Prespës” ka shkaktuar debate të forta në Parlamentin...

Aktualitet10:05 - 23 Janar, 2019

Studentët nuk dorëzohen/ Vijon bojkoti masiv

Studentët e universiteteve publike në vend vijojnë qëndresën e tyre, duke mos u tërhequr deri në plotësimin e të gjitha...

Aktualitet09:22 - 23 Janar, 2019

Humb betejën me kancerin/ Ndërron jetë gazetari i njohur

Gazetari inovativ, krijues dhe botues i gazetës Proto Thema në Greqi, Themis Anastasiadis, ka ndërruar jetë në moshën 61-vjeçare, pas...

Aktualitet17:35 - 22 Janar, 2019

Ukrainë/ Timoshenko, kandidate për Presidente

Ish-kryemisnitrja Julia Tymoshenko, ka njoftuar sot kandidaturën për Presidente. Tymoshenko e cila ka qenë kryeministri në vitet 2007 e 2010...

Aktualitet15:14 - 22 Janar, 2019

Shpërthim në minierë/ Bllokohen 100 punëtorë  

Pas një shpërthimi që ka ndodhur në një dalje që furnizon minierën e kompleksit metalurgjik “Trepça”, në Stantërg, rreth 100...

presidenti i shba, donald trump presidenti i shba, donald trump
Aktualitet16:26 - 21 Janar, 2019

Zgjedhjet e 2020 / Zbulohet kush do përballet me Trump

Demokratët amerikanë kanë bërë publike se cila do jetë kandidatura e tyre për zgjedhjet presidenciale 2020. Senatorja amerikane, Kamala Harris...

protesta para parlamentit grek protesta para parlamentit grek
Aktualitet15:14 - 21 Janar, 2019

Protesta e dhunshme në Athinë/ Plagosen dhjetra vetë

Protesta e dhunshme që u zhvillua ditën e djeshme në Athinë ka përfundura me dhjetëra të plagosur. Mediat e huaja...

hashim thaci per isa boletinin hashim thaci per isa boletinin
Aktualitet12:25 - 21 Janar, 2019

Familja Jashari akuza Thaçit/ Serbia dhe Greqia ju pagoi për propagandë

Murat Jashari, vëllai i Ismetit – komandant “Kumanovës”, në vazhdimin e pyetjeve për Hashim Thaçi thotë se, ky ka krijuar...

Ish-presidenti i Kosoves, Ibrahim Rugova Ish-presidenti i Kosoves, Ibrahim Rugova
Aktualitet10:27 - 21 Janar, 2019

13-vjetori i vdekjes së Rugovës/ Kosova nderon ish-presidentin

Sot shënohet 13-vjetori i vdekjes së ish-presidentit të Kosovës Ibrahim Rugova. Në nderim të ish-presidentit, në Kosovë do të mbahen homazhe në varrin e tij...

Aktualitet10:19 - 21 Janar, 2019

Ish-këshilltari i Ramës kundër taksës ndaj Serbisë/ Pezullimi është i domosdoshëm

Analisti politik Shkëlzen Maliqi, ish-këshilltari i kryeministrit Rama, ka thënë se është e domosdoshme që të pezullohet taksa 100% e...

Aktualitet09:55 - 21 Janar, 2019

 “Kamerat”/ Mitro Çela rrëfen historinë e padëgjuar

 Nga Mitro Çela * Teknologjia ka ecur përpara. Në shumë dyer ka kamera. Por çdo e mirë e ka një...

protesta para parlamentit grek protesta para parlamentit grek
Aktualitet14:01 - 20 Janar, 2019

“Marrëveshja e Prespës”/ Greqia përfshihet në protestë masive

Me mijëra qytetarë grekë janë duke protestuar përpara Parlamentit në Athinë. Kjo protestë është iniciuar nga “Marrëveshja e Prespës”. Me...

el chapo dashnore grua el chapo dashnore grua
Aktualitet11:43 - 20 Janar, 2019

“Kishim marrëdhënie miks”, gruaja e lordit të drogës dëgjon rrëfimin e dashnores në sallën e gjyqit

Që gruaja dhe dashnorja të përballen në gjykatë, duket si një skenë filmash apo telenovelash, por në rastin e lordit...

zjarrr ne nje resort turistik zjarrr ne nje resort turistik
Aktualitet10:11 - 20 Janar, 2019

Merr flakë resorti turistik/ Ndërrojnë jetë dy persona plagosen disa të tjerë

Një zjarr i madh ka rënë në një resort skish në Courchevel, në Alpet e Francës. Mediat ndërkombëtare raportojnë se...

presidenti i shba donald trump presidenti i shba donald trump
Aktualitet09:18 - 20 Janar, 2019

Dy vite Donald Trump/ Dy vite shokim për miqtë e SHBA

Më 20 Janar Donald Trump mbush dy vite në postin e presidentit – Në dy vitet e mandatit ai ka...

presidenti serb aleksander vucic presidenti serb aleksander vucic
Aktualitet09:09 - 20 Janar, 2019

“Vuçiç largohu”/ Protesta masive në Beograd

Me mijëra qytetarë serbë protestuan në rrugët e Beogradit kundër sundimit autokratik të presidentit të tyre Aleksandër Vuçiç. Kjo protestë...

vendosja e gjuhes shqipe ne maqedoni vendosja e gjuhes shqipe ne maqedoni
Aktualitet19:25 - 19 Janar, 2019

Vendosja e gjuhës shqipe/ Sfidat e institucioneve të Maqedonisë

Hyrja në fuqi e Ligjit për përdorimin e gjuhëve, qytetarëve shqiptarë të Maqedonisë u mundëson një komunikim të zgjeruar me...

protesta per mbrojtjen e teatrit protesta per mbrojtjen e teatrit
Aktualitet19:04 - 19 Janar, 2019

Protesta e Teatrit/ Ambientalisti thirrje për bashkim

Ambientalisti Sazan Guri ka marrë pjesë mbrëmjen e sotme te portesta që zhvillohet për mbrojtjen e Teatrit. Ai u ka...

presidenti i shba donald trump, udheheqesi i korese se veriut kim jong un presidenti i shba donald trump, udheheqesi i korese se veriut kim jong un
Aktualitet17:19 - 19 Janar, 2019

Çarmatimi bërthamor/ Trump takohet me Kim Jong Un

Presidenti i SHBA-ve, Donald Trump dhe udhëheqësi i Koresë së Veriut, Kim Jong Un do të takohen do të takohen...

mbytet gomonia me emigrante ne detin mesdhe mbytet gomonia me emigrante ne detin mesdhe
Aktualitet15:09 - 19 Janar, 2019

Tragjike/ Mbytet gomonia me 117 emigrantë

Një tragjedi tjetër ka ndodhur në Detin Mesdhe. Një gomone me rreth 117 emigrantë është mbytur dhe si pasojë të...

Aktualitet15:09 - 19 Janar, 2019

Shpërthim në Meksikë/ 20 të vdekur, 71 të plagosur

Një ngarje e rëndë ka tronditur Meksikën, ku pas një shpërthimi të një gypi karburantësh, 20 persona kanë mbetur të...

Aktualitet18:20 - 17 Janar, 2019

Vizita e Putin në Serbi/ Tregon dy gabimet e Kosovës

Presidenti rus, Vladimir Putin i cili po zhvillon një vizitë zyrtare në Serbi. Nga konferenca me homologun e tij serb...

Aktualitet16:11 - 17 Janar, 2019

Kaos në Universitetin e Durrësit/ Pedagogët bashkohen me studentët

Pedagogët e Universitetit “Aleksandër Moisiu” në Durrës kanë firmosur një peticion për të mbështetur protestën e studentëve. Ndërsa, studentët prej...

Trending

Read previous post:
Konkurs poetik, për dëshmorin Bylbyl Hazir Breçani

“Botimet TROPOJA”, në nderim të emrit e veprës të Bylbyl Hazir Breçanit: “Dëshmor i Kosovës dhe i Shqipërisë”, “Qytetar Nderi”...

Close