Fiks Fare publikon skandalin/ 400 euro për dy vula të zonës Shengen. Falsifikuesi i gris pasaportën qytetarit – CNA
Connect with us

Aktualitet

Fiks Fare publikon skandalin/ 400 euro për dy vula të zonës Shengen. Falsifikuesi i gris pasaportën qytetarit

Publikuar

-

“Fiks fare” denoncoi me zë dhe figurë një person, i cili kundrejt 400-500 euro, arrinte të kalonte qytetarë të ndryshëm në zonën Shengen.

Personi punonte si taksist në afërsi të doganës së Kapshticës në Korçë dhe, duke bashkëpunuar me policë grekë, bënte manovra me vulat në pasaportë. Një qytetar u ankua në “Fiks Fare” se në vitin 2015, kur sapo kishte përfunduar afatin 3 mujor të qëndrimit në zonën Shengen, kontaktoi me këtë person.

Pasi i tregoi problematikën i tha se nëse pranonte të paguante 500 euro ai i rregullonte të shkonte sërish në Greqi. “500 eurot i donte që t’ia jepte edhe një polici grek që kishin marrëveshje bashkë. Ky person i kombinonte ditët me vulat në pasaportë. Nëse kisha hyrë në datën 1 janar në Greqi, në datën 3 janar kisha dalë nga Italia”, thotë qytetari, i cili me këtë kombinim fitonte edhe rreth 3 muaj të tjerë qëndrim në zonën Shengen.

Më tej shton se në vitin 2015, e kontaktoi këtë person në Korçë. “Po prisnim poshtë një pallati. Pasaporta hidhet nga një pallat e mbështjellë. Atje u tremba se çfarë po ndodhte” thotë ai, ndërsa pohon se pasi mori pasaportën, ka udhëtuar po me këtë person drejt qytetit të Kozanës në Greqi. “500 eurot ia kam dhënë pasi kam shkuar në Kozanë. Më pas kam marrë një vizë punë 1-vjeçare. Mu dha rasti të ikja në Zvicër, pasi kisha të fejuarën time. Kam kaluar transit në Gjermani dhe më pas në Zvicër. Në datën 9 dhjetor 2018 kam tentuar të iki në Zvicër nga Maqedonia. Në Zvicër më ndaluan. Më thanë s’ke lekë dhe bileta kthyese. Ata më kanë thënë se do më bënin një verifikim të vogël. Rezultoi se kisha dy vula false. Pasaportën ma nxorën jashtë përdorimit. Më kanë dhënë disa dokumente dhe më kanë çuar në Maqedoni. Në Maqedoni s’kisha dokumente identifikimi dhe më çuan sërish në Zvicër. Shkova në Zvicër dhe më dhanë pasaportën dhe më thanë se do marrësh dënimin” thotë qytetari. I pyetur nëse e njeh këtë person, thotë se po, ndërsa kërkon vetëm që emri i tij të jetë i pastër dhe çdo gjë e ka bërë për një jetë më të mirë.

Pas denoncimit, qytetari shkon në Doganën e Kapshticës dhe kërkon taksistin. I tregon dikujt karakteristikat dhe ata e njohin direkt. Niset me një taksist tjetër drejt qytetit të Korçës. Aty takon personin në fjalë, hipin në makinë dhe qytetari e pyet nëse e mban mënd. Taksisti i pohon se po, e mban mënd si fytyrë. Ai pranon veprimet në vitin 2015, ndërsa habitet se çfarë i ka ndodhur këtij qytetari. I thotë se nuk vendos Zvicra nëse është false apo jo, pasi qytetari ka kaluar disa herë të tjera pas vitit 2015 në zonën Shengen. Në një moment i kërkon qytetarit që të nxjerrë një pasaportë tjetër dhe këtë të vjetrën ta deklarojë si të humbur.

Pasi i shpjegoi të gjithë procedurën, taksisti i thotë se qytetari duhet patjetër që të bëjë pasaportë të re. Ia merr pasaportën e vjetër, i shikon të gjitha shenjat e vendosura nga Greqia dhe Zvicra. Madje, i shpjegon kur vendosen shkronjat F ose G. Në një moment, kur po shikonte pasaportën, i thotë këto fletë ku janë vendosur këto shenja nuk kanë çfarë i duhen qytetarit dhe s’ka përse t’ia tregojë policisë shqiptare. I merr pasaportën dhe ia gris fletët një e nga një. Qytetari i kërkon fletët e grisura, por ai i thotë se s’kanë çfarë i duhen dhe ia gris në copa të vogla dhe i hedh nga dritarja e makinës.

Në fund, qytetari i kërkon çfarë veprimi të ndjekë tani, pasi ka hall se mos i digjet sërish pasaporta. Ai i thotë se ia rregullon ai, me një polic që njeh dhe e gjitha kushton 400 EURO!

TAKIMI ME TAKSIXHIUN-FALSIFIKUES

Qytetari – Si kalove?
Falsifikuesi – Hajde (në makinë). Po kemi udhëtuar ndonjëherë bashkë ne?
Qytetari – Njëherë po. S’e mbaj mënd fare?
Falsifikuesi – Po të mbaj mënd kështu si fytyrë. Nëma ta shoh çikë (pasaportën).
Qytetari – Tani problemi është i madh aty. Kur kemi kaluar bashkë atëherë?!
Falsifikuesi – Ëëë.
Qytetari – Mora faks pune në Greqi. Është kjo këtu e para. Pasi kaluam bashkë.
Falsifikuesi – Hëë.
Qytetari – Mbas 2 vitesh, në momentin që pagova siguracionin u lidha me një gocë në Zvicër. Edhe shkova 5 muaj andej, po kalova transit në Gjermani. Shkova për në Zyrih. Ata me thanë mua kjo vulë është false, ato dy që kemi bërë bashkë.
Falsifikuesi – Po cila vulë thotë?
Qytetari – Kjo që më ke dhënë ti atëherë.
Falsifikuesi – Po çlidhje kanë ato më, ato s’dalin?
Qytetari – Shikoje, shikoje, shikoje. Ja ta nxjerrë unë.
Falsifikuesi – Hë mor hë.
Qytetari – Shikoje, shikoje ta nxjerr unë.
Falsifikuesi – Ti ke hyrë që atëherë.
Qytetari – Po pra këtu nuk gjej asnjë lloj problemi, kurse në Zvicër direkt më nxorën.
Falsifikuesi – Cilat vula janë false, s’po marr vesh.
Qytetari – Ja ku m’doli.
Falsifikuesi – Hëë
Qytetari – Këto që kemi kaluar bashkë.
Falsifikuesi – Këto janë italiane mo burrë.
Qytetari – Po pra.
Falsifikuesi – Po ç’lidhje ka Italia me Zvicrën, ma thuaj pak asnjëra nuk ka lidhje me tjetrën.
Qytetari – Shiko s’i e kanë vënë aty.
Falsifikuesi – Sa herë të kanë vënë aty.
Qytetari – Shiko false.
Falsifikuesi – Ej je mirë nga trutë. Edhe njëherë, F është përditë, hape fletkën edhe shkronja F është përditë që s’ke pasur ditë
Qytetari – Ata s’më thanë ashtu mua, ata më thanë do shkosh do ndërrosh pashaportën do marrësh pashaportë të re, se kjo paska vula false.
Falsifikuesi – Kur u ktheve këtu nuk të dhanë asnjë lloj letre.
Qytetari – Jo nuk më dhanë asnjë lloj letre.
Falsifikuesi – Po kur dole nga shqiptari çfarë të thanë?
Qytetari – Po asnjë gjë, thjesht më futën atë në sistem dhe nuk më thanë asnjë gjë.
Falsifikuesi – Po kur erdhe ti që andej? Po ik o nxirre pashaportën dhe hajde.
Qytetari – Aman o burrë unë ngela s’iki dot as andej as këtej.
Falsifikuesi- Pse s’ikën?
Qytetari – Se unë tani dogja dhe letrat e Greqisë, se doja të ikja në Zvicër.
Falsifikuesi- Ku i ke letrat e Greqisë?
Qytetari – Ja kjo ishte
Falsifikuesi- Ka afat kjo?
Qytetari – Mbaroi në korrik. Po ato të kuqet që kam marr në Zvicër GH ça është ajo. E kupton ti unë ë çova në polici dhe s’e sqaronin dot ata.
Falsifikuesi- Po kjo ça është? Është BG
Qytetari – Po s’po e di, BG
Falsifikuesi- Varju to..t këtyre. Dëgjo shokun ik nxirë pashaportën dhe fute gjëkundi në ujë, ose shiko bëju një fotokopje këtyre t’i kesh. Po këto s’të pijnë ujë ty të kanë mbaruar
Qytetari – Këto as që bëhet fjalë më se unë s’kaloj, unë thashë mos bëhej ndonjë gjë nga ana e këtyre , mos bëje ndonjë shtyrje të vizës mos ta rregulloja të paguaja ndonjë siguracion aa. Ta vazhdojmë
Falsifikuesi- Po pfff s’guxoj unë me fallco pastaj ata aty të zë belaja ça thua or burrë
Qytetari – Po kjo nuk është fallco, kjo thjeshtë ka mbaruar. Unë them që ta shtysh
Falsifikuesi- Ore do të shtysh ditët që të rrish në Greqi? Apo të rrish në Zvicër?
Qytetari – Të kaloj ta thyej njëherë këtu në Greqi, të kaloj njëherë këtej që të duket një vulë që kam hyrë… Ja më thuaj ti ça…
Falsifikuesi- Prishe këtë pashaportë fare, fute në vaj ose laje a më kupton?
Qytetari – Po edhe të nxjerr të re
Falsifikuesi- Edhe nxirre pashaportë te re se ty të japin
Qytetari – Po më japin
Falsifikuesi- të japin se ti e ke nxjerrë këtë që në 2014 ke 5 vjet
Qytetari – Po kam hallin mos na hapin ndonjë problem policia jonë atje e më thonë pse e ndërron pashaportën
Falsifikuesi- Ku ooo??
Qytetari –Apo të bëj denoncim që më ka humbur?
Falsifikuesi- Më ka humbur o thuaji, më ka humbur pashaporta a më jep dot një pashaportë , më kupton ? Edhe tani këto ti kanë bërë F-ë ata. Ty të kanë bërë F-në këtu. Shikon, shikon! F, F. Ç’ne F aty?
Qytetari – Veçse aty dhe tek ajo e fundit. Gabimisht me atë të fundit e kam parë edhe unë se ajo është vulë fallco, po kjo vula është e doganës shqiptare. S’ka lidhje ajo me atë që kemi bërë bashkë .
Falsifikuesi- Po kjo që nuk njihet fare këtu ça është kjo? Pse s’të kanë vënë…
Qytetari –Vulë shqiptare
Falsifikuesi- Jo nuk është shqiptare kjo, as greke.
Qytetari – Greke është
Falsifikuesi- Greke , greke. Kur ke hyrë herën e fundit ti mo?
Qytetari – Në Greqi?
Falsifikuesi- Eee
Qytetari – Në Greqi duhet të kem qenë në maj, prill maj dhe kam dal të 2018-tës
Falsifikuesi- Dëgjo shokun tënd , ik nxirre pashaportën dhe do vish. Do vish po del në sistem prapë që e ke pasur pashaportën këtej , ke shkelë ditët. Do vish të kalojmë me polic, kur të jetë ai polici tim këtu. Herën e parë , që të marrësh vulën të rregullt, më kupton? Këtë Grise fare
Qytetari – Si pazar sa mund të bëhet?
Falsifikuesi- Po e rregullojmë
Qytetari – E dua e dua t’i gjej se ti e di unë nuk jam i pasur.

***
Qytetari – Isha në Zyrën e Emigracionit, ata më thanë se duhet të ikësh në Tiranë se në Elbasan… Unë i thash, po unë në Tiranë jam. Po atje duhet të shkosh te zyra e përgjithshme …
Falsifikuesi – Për çfarë do shkosh aty?
Qytetari – Po te zyra e emigracionit, të shikoj ça dënimi kam marrë nga Zvicra.
Falsifikuesi – Po atë e shikojmë me avokat ne.
Qytetari – Dëgjo një çik, për atë që më ke çuar ti (vulën).
Falsifikuesi – Po unë të kam çuar …
Qytetari – Ok, në 2015-ën!
Falsifikuesi – Po 2015-ën, para 3 vitesh, 4 vitesh.
Qytetari – Pastaj kam bërë dokumentet, kam nxjerrë këtë. Ja shikoje, afërsisht ka dalë viza pastaj/.
Falsifikuesi – Eee. Po aty greku që hyre s’të kanë thënë gjë?
Qytetari – Jo.
Falsifikuesi – Në 2016-ën ke hyrë këtu pranë. Në 2016-ën. Në 2017-ën ke dalë, në 2017-ën ke hyrë prapë.
Qytetari – Po pra, s’kam pasur asnjëherë probleme. Kurse sapo vajta në Zvicër, këto me nxorën. Më bënë verifikime mi nxorën këto dy që kemi marrë bashkë.
Falsifikuesi – Këto janë të Evropës po them mo. Si s’ti nxori Greqia?! Po kë ke …
Qytetari – Kjo që kemi vënë bashkë, që kemi marrë bashkë. Atyre i rezultoi se është false. Ja këto të dyja (vulat).
Falsifikuesi – Po ti ke vënë këtë mo të q… r… Mos e dorëzo fare këtë (pasaportën).
Qytetari – Apo ta gris, të bëj denoncim?
Falsifikuesi – Grise, grise. Nëma këtu, nëma. Ku të kanë vënë shënim. E kam kështu thuaju. E kam pashaportën e grisur (i gris fletët e pasaportës me vulat false). Na, na. Ma grisi fëmija thuaji. Edhe këtë grise, që mos ta shikojnë ata. Se ta shënojnë këta tanët. Më kupton? Ta shënojnë këta dhe s’futesh dot në doganën shqiptare. (Vazhdon të grisë pasaportën).
Qytetari – Mi jep këto të grisurat, t’i fus … Mos i hedh, mos i hedh.
Falsifikuesi – Ja, avash, avash.
Qytetari – Aman të lutem.
Falsifikuesi – Këto merri dhe bëjua kështu, ma ka grisur një nipçe (fletët e grisura i bën copa të vogla). Më kupton o? Ma ka grisur nipçja pashaportën, prandaj erdha nxora tjetrën thuaj. Kaq. Se aty s’ka emër. Ja grisi mirë! Ejj, o shiko, dëgjo shokun. Mos ta shikojnë ata.
Qytetari – Aman, ne hallexhinj jemi.
Falsifikuesi – Hajde këtu pastaj dhe flasim.
Qytetari – Më thuaj afërisht sa të përgatis. Ta nxjerr për 3-4 ditë pashaportën.
Falsifikuesi – Pashaportën vete që nesër ti, ose grise. Ose fute në lavatriçe. Ore thuaj më humbi fare. E merr (të renë) pastaj të ikim.
Qytetari – Afërsisht sa, ta di. Ta them sinqerisht.
Falsifikuesi – Tani 400 evro do paguash se s’bën për kokën e fëmijëve.
Qytetari – Janë shumë.
Falsifikuesi – Ore mirë hajde të shikojmë, ça të bëjmë. Nëma 5 mijë lekë (rruga e taksisë). Nxirr pashaportën dhe…

 

 

Aktualitet

“Do me i kap si futbollist”/ Bes Kallaku “sakrifikon” për lodrat e vajzës në videon epike

Publikuar

-

Aktor i humorit dhe tashmë moderator i “Be Coffe” Bes Kallaku, është tepër aktiv në Instagram ku tregon momente nga përditshmëria e tij me familjen dhe me punën.

Por së fundmi ai postoi një video nga kamerat e sigurisë në garazhin e tij, ku shfaqet sakrifica e përditshme që është i gatshëm të bëjë për Ajkën.

“Gati çuna?”, dëgjohet të thotë Besi dhe në video duket si rrëshket teksa përpiqet të kapë me këmbë një top që rrokulliset jashtë makine.

“Kur bien lodrat e Ajkës nga makina edhe baba do me i kap si futbollist”, shkruan Besi në përshkrimin e videos.

Ndërsa Xhensila i komentoi:

“Më raftë pika”

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Zbulohen detajet/ Kush e përgatiti shkresën skandaloze për shkatërrimin e zgjedhjeve

Publikuar

-

By

Mbrëmjen e djeshme, një dokument pa firmë dhe pa vulë, një shkresë thuajse si trakt u publikua në shumë media.

Fillimisht shkresa u duk e pabesueshme, për shkak të mungesës së vulës dhe një numri të protokollit zyrtar, sikur të ishte një dokument i shkruar kudo apo një fake news i përdorur si opozitë.

Në fakt pas disa verifikimeve të shpejta, CNA.al mundi t’a konfirmojë nga disa burime zyrtare brenda Partisë Demokratike.

Ajo shkresë më pas u publikua edhe në emsionin Real Story të Sokol Ballës, i cili fillimisht tentoi të krijonte alibinë e një Fake News, por më pas e pranoi që do të ishin misionet diplomatike ato që do të bënin verifikimin e kësaj letre.

Sot në mëngjes, e ngarkuara me punë e SHBA në Tiranë, Leyla Moses Ones është takuar me kreun e PD-së, Lulzim Basha, menjëherë pas asaj që tha dje vetë Sokol Balla, apo publikimit të dokumentit jo zyrtar të PD-së, në media.

Në fakt vështirë që Lulzim Basha ta pranojë atë shkresë, por burime zyrtare nga PD-ja, thanë se ajo është e pamohueshme.

Dokumenti është përgatitur nga Sekretari i Përgjithshëm i kësaj partie, Gazment Bardhi dhe ajo ka qënë në dorë të të gjithë anëtarëve të kryesisë. Shumica prej tyre kanë qarkulluar me të, por u është dhënë edhe drejtuesve të PD-së në rrethe si dhe ish-deputetëve, të cilët më tej ua kanë përcjellë kryetarëve të degëve dhe kryetarëve të bashkive, si një letër udhëzuese dhe qëndrim final që Partia Demokratike do të mbajë ditën e zgjedhjeve.

Edhe një herë dje është konfirmuar ajo që Basha ka thënë shpesh, se zgjedhje me 30 qershor nuk do të ketë. Dhe ajo që e konfirmoi dje edhe Dashamir Shehi, i cili pas takimit me aleatët, në një prononcim për mediat tha se do të bënin gjithçka që të mos ketë një proces zgjedhor.

Të njëjtën gjë e kanë paralajmëruar edhe kryetarët e bashkive, që i përkasin aleancës së PD-së dhe LSI-së, ku nuk kanë lejuar në shumicën e bashkive të mëdha, si në Shkodër, Mallakastër, Kamëz apo Lezhë që të ketë zyra për KZAZ-në, apo si në Kukës që kanë bërë spstimin e tyre, apo kanë kundërshtuar që të zhvillohen zgjedhjet.

Për më tepër ata kanë dalë edhe me një deklaratë zyrtare, ku kanë theksuar se nuk do të lejojnë zgjedhjet, por do të zbatojnë vendimin e presidentit.

Mesa duket nga 61, në të paktën 27 prej tyre po tentohet të prishet procesi zgjedhor.

Por, nga 27 bashki të drejtuara nga opozita jashtë parlamentit, të cilat një pjesë e madhe janë të drejtuara nga LSI, pra të mbështetur dje nga Partia Socialiste, kur ishin së bashku në koalicion në 2015-ën, në vetëm 14 prej këtyre bashkive janë të PD-së. Por janë edhe në disa zona që tradicionalisht njihen si të majta, si Mallakastra, apo edhe Pogradeci, ku po tentohet që me kryebashkiakët të prishet procesi, por me sa duket është më e vështirë.

Gjithësesi vizita mëngjesin e sotëm e Leyla Moses Ones në zyrën e Lulzim Bashës është një shenjë tjetër e qartë e diplomacisë perëndimore, se opozita nuk ka mbështetje në aksionin e saj kundër zgjedhjeve të 30 qershorit./ CNA.al

“Shkatërroni procesin zgjedhor”/ Përfaqësuesja e SHBA urgjent në zyrën e Bashës

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Kaçen e duan ekipet e Superligës, merret vendimi i papritur për mesfushorin e kombëtares

Publikuar

-

By

Kur u duk se gjithçka po merrte fund, PAOK merr vendimin për Ergys Kaçen. Kampionët e Greqisë nuk e shikojnë mesfushorin e kombëtares shqiptare si një futbollist që do të bëj diferencën dhe është vënë në lëvizje për të gjetur një skuadër të re për të.

Por, huazimi duket se e ka lodhur së tepërmi Kaçen, që kërkon që firmos një kontratë të regullt, ku mund të kalojë një periudhë të gjatë të karrierës së tij.

E në të tilla kushte, PAOK ka “mbyllur” njërin sy, duke e grumbulluar Kaçen për fazën përgatitore të sezonit të ardhshëm.

25 vjeçari bëri një sezon për kornizë me Panathinaikos, ku u aktivizua në 30 raste, duke shënuar edhe 2 gola. Gjithsesi, ditët e ardhshme do të jenë të nxehta për Kaçen, me korçarin që duhet të studiojë edhe pista të tjera për të nisur karrierën, ku nuk perjashtohen edhe ato nga Superliga shqiptare.

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

LAJMET E FUNDIT

Aktualitet15:14 - 24 Qershor, 2019

Kukësi lë me gisht në gojë Partizanin, i “rrëmben” nga duart Azdren Llullakun

Kukësi nuk ia doli dot që ta mundë Partizanin në kampionat, por shpreson ta bëjë një gjë të tillë në…...

Aktualitet20:54 - 23 Qershor, 2019

Zaev vulos zvendësimet/ Tre shqiptarë, ministra në qeverinë e “re”

 Kryeministri Zoran Zaev, sot vulosi përbërjen e re Qeveritare, ku  gjashtë ministri do të pësojnë ndryshime. Kështu, sikurse raportojnë mediat vendore:...

Aktualitet20:10 - 23 Qershor, 2019

Gara për Bashkinë e Stambollit/ Humb për të dytë herë i preferuari i Erdogan

Kandidati i partisë në pushtet në zgjedhjet e përsëritura për Kryetar Bashkie në Stamboll, Binali Yildirim, pranoi humbjen ndaj kandidatit...

Aktualitet17:01 - 23 Qershor, 2019

Zgjedhjet për kryebashkiakun e Stambollit

Pas një ankese të kreut të shtetit turk, Erdogan, zgjedhjet për postin e bashkisë së Stambollit u anuluan. Kandidati AKP,...

Aktualitet16:48 - 23 Qershor, 2019

Dështimi i takimit në Paris/ Kosova dhe Serbia në kërkim të “fajtorit”

Nisma e kancelares gjermane Angela Merkel dhe presidentit francez Emanuel Macron, për një takim në Paris në përpjekje për të zhbllokuar bisedimet...

Aktualitet10:19 - 22 Qershor, 2019

Zjarr në Paris/ Tre të vdekur, 28 të plagosur

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në Paris, ku tre persona kanë vdekur, ndërsa 28 të tjerë janë plagosur si...

Aktualitet13:13 - 21 Qershor, 2019

Tërmeti shkund Francën/ Dëmtohen ndërtesat

Franca është tronditur nga një tërmet i fuqishëm me magnitudë 5.1 ballë të shkallës Rihter mëngjesin e sotëm. Tërmeti ka...

Aktualitet11:20 - 21 Qershor, 2019

Protesta e opozitës/ Blindohet Kryeministria e Parlamenti

Opozita do të zhvillojë sonte në orën 20:00 protestën e nëntë kombëtare e përpara Kryeministrisë kundër qeverisë Rama. Për mbarëvjatjen...

Aktualitet20:28 - 20 Qershor, 2019

Turqi, 151 të dënuar me burgim përjetshëm

Një gjykatë turke në Ankara dënoi të enjten 151 persona me burgim të përjetshëm nën akuzat për grusht shteti në...

Aktualitet18:34 - 20 Qershor, 2019

Rrugët e ndikimit rus në Ballkanin Perëndimor përmes medias satelite

Një studim i Fondit Marshall Gjerman në Shtetet e Bashkuara, vë në pah se zhgënjimi i përgjithshëm me Perëndimin në...

Aktualitet18:26 - 20 Qershor, 2019

Viktimë e përgjimeve/ Jep dorëheqje ministri i Inovacionit

Ministri i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë në qeverinë e Kosovës, Besim Beqaj, dha sot dorëheqje nga posti i tij. Dorëheqja e...

Aktualitet20:48 - 19 Qershor, 2019

Trump premton dëbime masive të imigrantëve të paligjshëm

Presidenti Donald Trump, i cili nisi zyrtarisht fushatën për rizgjedhje, thotë se autoritetet amerikane të emigracionit do të fillojnë deportimin...

Aktualitet20:38 - 19 Qershor, 2019

Kapet sasia më e madhe e drogës në historinë e SHBA

Autoritetet federale njoftuan të martën se kanë sekuestruar sasinë më të madhe të drogës në historinë e SHBA. Bëhet fjalë...

Aktualitet19:08 - 18 Qershor, 2019

A i ka mbajtur Presidenti Trump premtimet e bëra?

Ndërsa demokratët vazhdojnë përplasjen njëvjeçare për të parë se kush do të sfidojë Presidentin Donald Trump në zgjedhjet 2020, presidenti...

Aktualitet18:47 - 18 Qershor, 2019

Erdogan e quan “martir”/ Funerali i ish presidentit egjiptian, Mohamed Morsi

Ish presidenti egjiptian Mohamed Morsi, udhëheqësi i parë i zgjedhur në mënyrë demokratike në vend, i cili u detyrua më...

Aktualitet18:39 - 18 Qershor, 2019

Shtetet e Bashkuara ratifikojnë marrëveshjen e ekstradimit me Kosovën

Ministri i Drejtësisë në Kosovë, Abelard Tahiri, tha të martën se ka marrë një letër të nënshkruar presidenti i Shteteve...

Aktualitet18:26 - 18 Qershor, 2019

Gjoka bën deklaratën që nuk pritej: Më mirë që na ra Debreceni

Kukësi do të përballet me Debrecenin në turin e parë të Europa League dhe në kampin verilindor e kanë pritur...

Aktualitet19:48 - 17 Qershor, 2019

Ndërron jetë në sallën e gjyqit ish Presidenti i “Pranverës Arabe”

Mohamed Morsi, ish presidenti i  Egjiptit, i dalë pas lëvizjes së njohur si “Pranvera Arabe”, që rrëzoi nga froni presidencial...

Aktualitet19:04 - 17 Qershor, 2019

Vizitë në Sarajevë/ Palmer: Rusia po bllokon Ballkanin Perëndimor

Zëvendësi i ndihmësit të Sekretarit amerikan të Shtetit për Evropën, Matthew Palmer ka deklaruar se SHBA angazhohet për një raport...

Aktualitet18:37 - 17 Qershor, 2019

Vendimi pritet të shtyhet/ Mogherini: Çelja e negociatave të bëhet sa më shpejt

Federica Mogherini, përfaqësuesja e lartë e BE-së për Politikën e Jashtme edhe njëherë ka kërkuar nga vendet anëtare të BE...

Aktualitet18:31 - 17 Qershor, 2019

Maqedoni e Veriut, hidhet poshtë varianti i zgjedhjeve të parakohëshme

Kryeministri maqedonas Zoran Zaev bëri të ditur të dielën në mbrëmje se nuk do të ketë zgjedhje të parakohëshme parlamentare...

Aktualitet18:18 - 17 Qershor, 2019

“I ke dhënë ndonjë gjë a si ke dhënë”/ Qytetari i ankohet drejtorit të Ramës se nuk ka marrë lekët e votave

Në audiopërgjimin nr.5, publikuar nga gazetari i “Bild”, zbulohet biseda mes drejtorit në ministrinë e Brendshme Arben Keshi me dy persona...

Aktualitet14:13 - 17 Qershor, 2019

Lëvizja pa viza/ Avramopoulos: Kujdes, BE do të marrë masa

Numri i hyrjeve legale të azilkërkuesve në BE po rritet. Veçanërisht persona nga Amerika Latine dhe Ballkani Perëndimor e kanë...

Aktualitet12:00 - 17 Qershor, 2019

Presionet dhe sinjalet/ Grindje serioze mes Iranit dhe Britanisë së Madhe

Edhe Britania e Madhe beson se Irani qëndron pas sulmeve ndaj dy anijeve. Kjo ka shkaktuar pakënaqësi në Teheran, i...

Aktualitet09:04 - 17 Qershor, 2019

Humb jetën një pushuese në Vlorë

Një trup i pajetë është gjetur mëngjesin e sotëm në plazhin e vjetër të Vlorës. Viktima është identifikuar si Shoha...

Aktualitet19:36 - 16 Qershor, 2019

BE damkos Rusinë për dezinformim

Gënjeshtra, teori komplotiste, #hashtag-e me urrejtje. Në zgjedhjet europiane të majit janë përdorur instrumenta dezinformimi me origjinë në Rusi, shprehet...

Aktualitet18:11 - 16 Qershor, 2019

Operacioni “Krasta”/ Jepet vendimi për Suela Mustën

Gjykata e Elbasanit ka vendosur sot masën “Arrest shtëpie” për gazetaren Suela Musta e arrestuar nga policia gjatë operacionit të...

Aktualitet10:33 - 16 Qershor, 2019

Thaçi për L’Express/ Në Hagë shkoj vetëm si dëshmitar

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka folur  për 20-vjetorin e çlirimit të Kosovës në të përjavshmen francese “L’Express”. Ndër të...

Trending