Skandali në Fiks-Fare/ Apeli adminsitrativ, dy vendime te ndryshme për të njëjtën çështje – CNA
Connect with us

Aktualitet

Skandali në Fiks-Fare/ Apeli adminsitrativ, dy vendime te ndryshme për të njëjtën çështje

Publikuar

-

Fiks Fare denoncoi mbrëmjen e së mërkurës veprimet e Gjykatës Administrative të Tiranës, e cila ka dhënë dy vendime për të njëjtën çështje; tjetër vendim publikon dhe tjetër jep të printuar! Në emisionin investigativ u ankua Aqif Kacmoli nga Durrësi, i cili ishte pushuar nga puna në vitin 2013 si mësues në një shkollë. Ai kundërshtoi këtë vendim dhe iu drejtua Gjykatës Administrative të Durrësit, ku hodhi në gjyq Drejtorinë Arsimore të Durrësit. Kjo gjykatë e rrëzoi kërkesën e Kacmolit.

“Duke qenë se kisha kohë, iu drejtova Gjykatës Administrative të Apelit në Tiranës. Nuk më thirrën fare. Gjyqin e bënë të mbyllur. As më pyetën. Pas vendimit, hapa faqen e internetit të kësaj gjykate, ku publikohen të gjitha vendimet dhe dispozitivi. Shikoj që kjo gjykate kishte vendosur prishjen e vendimit të Durrësit dhe pushimin e gjykimit. Më pas shkoj në sekretarinë e kësaj gjykate dhe kërkoj vendimin për ta parë, për rekurs në Gjykatën e Lartë. E shoh vendimin dhe në fund, kjo gjykatë, ndryshe nga ajo që kishte publikuar në internet, kishte vendosur lënien në fuqi të vendimit të Durrësit. Nuk dija kujt t’i besoja dhe cilit t’i bëja rekurs” thotë qytetari. Më pas shton se, si në portal, ashtu edhe në vendimin e zbardhur, bëhet fjalë për të njëjtën çështje; vendimin me numër 1295 të Gjykatës Administrative të Durrësit. Qytetari tha se “vendimi është dhënë nga gjyqtarja Enkelejda Softa (Metaliaj)”.

Qytetari shkoi në Gjykatën Administrative të Apelit në Tiranë, ku bisedon me sekretaret. Pasi e shohin në arkiv, ato i thonë se në arkiv kanë vendimin me tre firma të gjyqtarëve, që kanë lënë në fuqi vendimin e Durrësit. Qytetari i kërkoi përse është publikuar në portal një dispozitiv tjetër, për të njëjtin vendim, me të njëjtin numër. Ato i thonë se gabimin mund ta ketë bërë sekretarja e gjykatës, kur e ka hedhur në sistem. Sipas tyre, do parë dosja e plotë. Më pas, qytetari shkon në Gjykatën e Lartë dhe kërkon cili nga vendimet i është bërë rekurs. Sekretarja thotë se ai që ka lënë në fuqi vendimin e Durrësit, ndërsa thotë se ndryshimi i dispozitivit mund të jetë një lapsus. Ajo i thotë se këtë gjë duhet t’ia kërkojë gjyqtares së çështjes dhe jo Gjykatës së Lartë.

Pas kësaj problematike, Fiks Fare shkon të pyesë në Gjykatën Administrative. Sekretaret thonë se gabimi është bërë nga sekretarja kur është hedhur dispozitivi në faqen e internetit. Gazetarët i kërkojnë të shohin dosjen, nëse janë të dy në atë fashikull. Ato i thonë se dosja nuk është fizikisht në këtë gjykatë, megjithëse hedhin dyshime se mund të ketë një tjetër vendim në dosje, pasi edhe dispozitivi i publikuar në portal ka të njëjtin numër. “Duhet parë, mund të jetë në pjesën tjetër ndryshimi, pushim siç ka bërë në dispozitivin dhe në seancë. Mund të ketë punuar në të njëjtin vendim, e ka lënë në fuqi. Mund të ketë ndodhur çdo lloj gjëje. Vetëm me dosje” thotë sekretarja.

Këto punonjëse i rekomanduan qytetarit të shikojë me imtësi dosjen. Pra, në të gjithë këtë procedurë, qytetari nuk mori drejtësinë e kërkuar, por po sorollatet sa njëra gjykatë në tjetrën.

 

Gjykata Administrative e Apelit

Qytetari – Shihe në sistemin tat.

Sekretarja – Ça të shoh në sistem, ka mbaruar ajo. Është vendimi i 2016-ës. Nuk ka vendim në sistem, është thjesht dispozitivi.

Qytetari – Dispozitivi pra, vendosa 1, 2, 3, 4, 5.

Sekretarja – Ai është për të marrë informacionin, kaq. Nuk është për …

Qytetari – Nuk ka vlerë fare ai?

Sekretarja – Ai ka vlerë, për ta lexuar ti.

Qytetari – Po mos të jetë ndryshe ai tjetri, prandaj po të them, ai dispozitivi me këtë. Shihe njëherë është njësoj apo jo, kaq.

Sekretarja – (Shikon vendimin në sistem).

Qytetari – Zonjë ka ndonjë problem a jo? Ti e pe vendimin, apo jo? Dispozitivin e ke përpara në ekran. Ca thotë vendimi, ça thotë dispozitivi, prandaj po të them unë. Ça ka që nuk shkon.

 

Pas disa minutash …

 

Qytetari – Këtë e kam marrë po te ju, ja Gjykata e Apelit… Dhe në sistem, tani kë të marr, se kam rënë ngushtë se …

Sekretarja – Varet se ça ka hedhur sekretarja.

LEXO EDHE:  Fiks Fare/ Ëndrra e një fshati të tërë: Duam vetëm një rrugë

Qytetari – Kjo thotë …

Sekretarja – Lënien në fuqi.

Qytetari – Lënien në fuqi të vendimit, kurse unë kam një dispozitiv këtu që thotë prishjen e vendimit.

Sekretarja – Ia shpjegova, ia shpjegova.

Sekretarja 2 – Mund ta ketë harruar dispozitivin, goca mund ta ketë ngarkuar në moment. Pra, 1 është me firmat e gjyqtarit, 1 është …

Qytetari – Nuk po ju vë faj juve.

Sekretarja – E di, more e di.

Qytetari – Fajin e ka gjyqtarja, njëherë ma jep, njëherë s’ma jep! Atë po e lexon e gjithë bota, mua njerëzit po më thonë ke fituar gjyqin. Ça të besoj këtë?

Sekretarja – Atë.

Qytetari – Atë që është botërisht e publikuar nuk quhet?

Sekretarja – Prandaj ta dhamë vendimin, e ke me firmat e gjyqtarëve, ne na vjen keq!

Qytetari shkon në Gjykatën e Lartë

Qytetari – Kush ka ardhur nga këto?

Fiksi – Se këto bien ndesh me njëra-tjetrën.

Sekretarja – Kjo është çështje e 2017-ës. Kjo dosje është, me këto vendime. Dhe çfarë do tani nga dosja? Kjo është e 2016-ës (vendimi i Apelit), e ka lënë në fuqi.

Qytetari – Po dhe kjo tjetra.

Sekretarja – Këto vendime i ka kjo dosje që ke këtu. Tani ke dosje tjetër?

Qytetari – Jo, jo. Po e njëjta gjë është, po e njëjta orë.

Sekretarja – Po ç’punë kam me këtë unë?

Fiksi – Është ndryshe vendimi.

Sekretarja – Drejtoria e … e shkallës së parë, prishjen e vendimit dhe pushimin … Aaa, e kanë shkruajtur gabim.

Qytetari – Është në internet.

Sekretarja – Kjo është lapsus.

Qytetari – A është në dijeni ai gjyqtari që ka dosjen.

Sekretarja – S’e ka dosjen gjyqtari, dosjet janë në arkiv të Gjykatës së Lartë, nuk i mban gjyqtari. Gjyqtari kur t’i vijë radha, do e shqyrtojë mbi tavolinë. Është bërë lapsus.

Fiksi – Pse e publikon vendimin?

Sekretarja – Shkoni te ajo gjyqtarja e gjykatës, shko kërkoje, jo ne!

Fiks Fare i drejtohet Gjykatës Administrative të Apelit

Gazetari – Po tani kjo (dispozitivi në portal)?

Sekretarja – Tani kjo është direkt që e hedhin gocat në sistem, pasi …

Gazetari – Pasi jepet vendimi?

Sekretarja – Mund të ketë pasur dikë tjetër në dorë. Po pra. Duhet parë dosja, si ia shpjegova zotërisë.

Gazetari – Mund ta takojmë gjyqtaren, çfarë vendimi?

Sekretarja – Çfarë do të thotë gjyqtarja.

Gazetari – Çfarë vendimi është marrë, është marrë ky apo ky?

Sekretarja – Të të sqaroj, kjo hidhet direkt nga gocat, mund të ketë pasur tre katër dosje në dorë ajo, mund të ketë kapur pa dashur tjetër, mund të ketë ndodhur çdo lloj gjëje. Ne për momentin, për dosjen kemi vetëm këtë me firmat e gjyqtarëve, prandaj ia bëmë me firma që të vejë të shikojë se në një dit gjyqtarët mbarojnë 20 dosje, goca padashje mund të ketë hapur dosje tjetër kur ka punuar në sistem. Vetëm dosja. Ne nuk e ndihmonim dot me dosje.

Gazetari – Sistemin kush e kontrollon këtu?

Sekretarja – Sistemet i hedhin sekretaret, sistemet janë të jashtme.

Gazetari – Sekretarja e seancës?

Sekretarja – E seancës!

Gazetari – E gjyqtares?

Sekretarja – E gjyqtares. Këtij duhet t’i bëj normalisht rekursin.

Gazetari – Mos i del ky tjetri në dosje?!

Sekretarja – Ta verifikojë në dosje.

Gazetari – Është me të njëjtin numër.

Sekretarja – E kuptoj, vendimet i shikoj.

Gazetari – E di ça më bëri përshtypje…

Sekretarja – E kuptoj, atë e pash dhe unë (më të njëjtin numër).

Gazetari – Me numër kaq!

Sekretarja – E pash dhe unë.

Gazetari – Nuk ishte gabim. Nëse do të ishte gafë, duhet të ishte me numër tjetër.

Sekretarja – Po, duhet të ishte … Atë i thashë dhe unë, kur e pash se ishte numër i njëjtë.

Gazetari – Numër i njëjtë, datë e njëjtë, gjykata të njëjta, shkalla e parë e njëjtë.

Sekretarja – Gjykata e njëjtë do jetë, se e njëjta gjyqtare e ka, sekretarja e kësaj gjyqtare e ka. Duhet parë, mund të jetë në pjesën tjetër ndryshim, pushim siç ka bërë në dispozitiv dhe në seancë. Mund të ketë punuar në të njëjtin vendim, e ka lënë në fuqi. Mund të ketë ndodhur çdo lloj gjëje. Vetëm me dosje.

Gazetari – Vetëm me dosje?

Sekretarja – Vetëm me dosje.

Aktualitet

Kërkesa e opozitës për shkarkimin e Arta Markut/ Përgjigjet KLP

Publikuar

-

By

Kryeprokurorja e Perkohshme, Arta Marku, duke hyre ne nje takimi me prokurore, te organizuar nga EURALIUS, per ti bere thirrje prokurorve qe te aplikojne per tu bere pjese e Struktures se Posacme kunder Korrupsionit dhe Krimit te Organizuar, SPAK, ne Hotel Tirana.

Këshilli i Lartë i prokurorisë ka vendosur sot të refuzojë kërkesën e opozitës, për shkarkimin nga detyra të Prokurores së Përgjithshme të Përkohshme, Arta Marku.

Në mbledhjen e sotme, KLP-ja e cilësoi këtë kërkesë të opozitës jashtë kompetencave të saj.

Kujtojmë këtu se grupet parlamentare të PD dhe LSI depozituan në datë 29 Janar një kallëzim penal për kryeprokuroren e përkohshme Arta Marku, për shkelje ligjore në zgjedhjen e Bujar Sheshit anëtar të KLP-së i cili ka rezultuar se ka qenë bashkëpunëtor i sigurimit të shtetit. /CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Takimi në Gjirokastër/ Qytetarët “pritë” Ramës

Publikuar

-

By

Në kuadër të turit “Për Bashkinë që duam”, kryeministri Rama ka udhëtuar sot drejt Gjirokastrës.

Por, ndërkohë ashtu siç ndodhi edhe gjatë vizitës së tij në Pukë, Rama është “surprizuar” nga qytetarët.

Mësohet se një grup qytetarësh me në krye Tritan Shehun kanë bllokuar rrugën nacionale Tepelenë-Gjirokastër, ndërsa për të mbarvajtur protestën dhe për të shmangur incidentët ka forca të shumta policie.
Shehu u shpreh se, “Kjo është një protestë kundër varfërisë, ne jemi këtu për të thënë Rama ik. I gjithë qarku i Gjirokastrës është i blinduar pasi ky njeri ka frikë nga qytetarët, përpiqet që të fshihet pas uniformave blu.”./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Trondit Sali Berisha/ Flet për grusht shteti

Publikuar

-

By

rama dhe berisha

Ish-kryeministri Sali Berisha ka hedhur akuzuar të forta sot në drejtim të mazhorancës socialiste.

Në një prononcim për mediat, Berisha e cilësoi grusht shteti,  asgjësimin sipas tij të Gjykatës Kushtetuese.

“Kemi të bëjmë me grusht shteti. Edi Rama asgjësoi Gjykatën Kushtetuese dhe mori vetë funksionet e Kushtetueses dhe Ligjit. Ai nuk njeh as Kushtetutë dhe as ligj. Në këto kushte veprimi që bëri opozita ishte historik dhe absolutisht i detyruar . Veprimet puçiste të mazhorancës e sollën vendin në këtë shkallë”-u shpreh Berisha./CNA.al

Berisha lëshon “bombën”/ Ky është rrezik kombëtar

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

LAJMET E FUNDIT

Aktualitet19:35 - 21 Shkurt, 2019

Arrestohet ish Kryetari i  Parlamentit të Maqedonisë së Veriut

Policia e Maqedonisë së Veriut ndaloi në orët e vona të pasditës të së mërkurës ish-Kryetarin e Parlamentit të Maqedonisë,...

Aktualitet18:46 - 19 Shkurt, 2019

Senatori Sanders provon sërish/ Njofton kandidaturën për presidencialet

Listës së demokratëve që duan të përballen me Presidentin Donald Trump në zgjedhjet presidenciale të vitit 2020, iu shtua të...

Aktualitet09:00 - 19 Shkurt, 2019

Horror/ 18 vite në frigoriferin e së motrës

Një ngjarje e rëndë ka tronditur opinionin publik në Kroaci, ku një grua e cila ishte zhdukur që në vitin...

haradinaj nuk terhiqet nga vendimi per taksen haradinaj nuk terhiqet nga vendimi per taksen
Aktualitet16:05 - 18 Shkurt, 2019

Taksa ndaj Serbisë/ Nuk tërhiqet Haradinaj

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj gjatë një vizite në kompleksin memorial në Gllogjan ndër të tjera ka folur edhe rreth...

Aktualitet09:35 - 18 Shkurt, 2019

 “Kalova nga Tirana”/  Gruevski bën paralajmërimin e fortë

Ish-kryeministri i Maqedonisë Nikola Gruevski, i cili aktualisht ndodhet në Hungari, ku ka kërkuar azil politik ka pohuar se arriti...

Aktualitet21:55 - 17 Shkurt, 2019

Paralajmërimi i Thaçit/ Herët a vonë gjenocidi i Serbisë do të ndëshkohet

Presidenti i Kosovës gjatë deklaratës së tij për 11-vjetorin e pavarsisë së Kosovës ndër të tjera u shpreh se marrëveshja...

Aktualitet18:28 - 17 Shkurt, 2019

Kosovë-Serbi/ Kryeministri maqedonas, deklaratë të fortë për ndryshimin e kufjve

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, nga qyteti gjerman i Mynihu, ku mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare për Çështje...

Aktualitet13:21 - 17 Shkurt, 2019

Marrëveshje me Serbinë/ Tërhiqet Haradinaj?

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, gjatë fjalimit të tijë në seancën solemne për 11 vjetorin e pavarësisë së Kosovës është...

Aktualitet12:14 - 17 Shkurt, 2019

Seanca e pavarësisë së Kosovës/ Veseli: Kosova duhet të dëgjojë Amerikën

Sot, me rastin e 11 vjetorit të pavarësisë Kuvendi i Kosovës  ka zhvilluar seancë solemne, në të cilën merrte pjesë...

sekretari i shtetit amerikan mike pompeu sekretari i shtetit amerikan mike pompeu
Aktualitet11:29 - 17 Shkurt, 2019

Pompeo uron Kosovën/ I përmend reciprocitetin me Serbinë

Sot Kosova mbush 11 vjeç si shtet i pavarur dhe siç është bërë tanimë traditë ka marë urime zyrtare nga...

Aktualitet10:56 - 17 Shkurt, 2019

Aksidenti në Maqedoni/ Zbardhet identiteti i viktimës nga Kukësi

Nata e 13 shkurtit tashmë është shënuar si një natë e zezë për shqipëtarët e Maqedonisë. Si pasojë e një...

haradinaj, kryeminister i kosoves haradinaj, kryeminister i kosoves
Aktualitet10:36 - 17 Shkurt, 2019

11-vjetori i Pavarësisë/ Haradinaj: Pavarësia jeton me ne

Qeveria e Kosovës ka zhvilluar sot mbledhjen solemne, me rastin e 11-vjetorit të Pavarësisë së vendit,  të drejtuar nga Kryeministri...

Aktualitet21:27 - 16 Shkurt, 2019

Policia shmang sulmet terroriste

Disa zona të Maqedonisë së Veriut kanë shpëtuat nga sulme terroriste të planifikuara nga mbështetës së organizatës famëkeqe ISIS. Lajmi...

hashim thaci dhe aleksander vucic hashim thaci dhe aleksander vucic
Aktualitet21:00 - 16 Shkurt, 2019

Debati për marrëveshjen finale/ Thaçi dhe Vuçiç përballen në Mynih

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, dhe ai i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, janë përballur ballazi në qytetin gjerman të Mynihut, në...

trump thirrje kosoves dhe serbise trump thirrje kosoves dhe serbise
Aktualitet19:08 - 15 Shkurt, 2019

Marrëveshja Kosovë-Serbi/ Trump bën thirrje për njohje të ndërsjellë

  Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, u bëri thirrje presidentëve të Kosovës dhe Serbisë që të punojnë për...

Aktualitet09:57 - 15 Shkurt, 2019

Ulen tensionet me Italinë/ Franca kthen ambasadorin

Këtë të premte pritet që ambasadori i Francës në Itali, Christian Masset të kthehet në Romë. Ministri i jashtëm francez...

dorina bejko, spak dorina bejko, spak
Aktualitet15:37 - 13 Shkurt, 2019

Ngritja e SPAK/ Regjistrohet një tjetër kandidat

Një tjetër prokuror ka aplikuar ditën e sotme për t’u bërë pjesë e Strukturës së Posaçme të Antikorrupsionit. Mësohet se...

tabela ne gjuhen shqipe ne maqedoni tabela ne gjuhen shqipe ne maqedoni
Aktualitet14:24 - 13 Shkurt, 2019

Ndryshimet në Maqedoni/ Tabelat rrugore, edhe në shqip

Ndryshimi i emrit të Republikës së Maqedonisë Veriore, siç edhe pritej ka filluar të japë efektet e para në këtë...

emri i ri i Maqedonise emri i ri i Maqedonise
Aktualitet08:41 - 13 Shkurt, 2019

Hyn në fuqi emri i ri Republika e Maqedonisë së Veriut

Marrëveshja e Prespës dhe ndryshimet kushtetuese hynë në fuqi dhe prej ditës së sotme vendi quhet Republika e Maqedonisë së...

Aktualitet08:37 - 13 Shkurt, 2019

Ligji për Gjuhën Shqipë në Maqedoni/ Qeveria miraton grupin e punës

Qeveria në Maqedoni ka miratuar formimin e grupit të punës ndërministror për zbatimin e Ligjit për gjuhët. Mediat bëjnë të...

Aktualitet21:39 - 12 Shkurt, 2019

Haradinaj: Marrëdhëniet me SHBA-të të pacenueshme, tarifat nuk i heqim

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, i cili e kishte pranuar letrën më herët gjatë ditës nga ambasadori amerkan Philip Kosnett,...

Aktualitet21:30 - 12 Shkurt, 2019

SHBA ultimatum Kosovës/ Gati të ndihmojmë një marrëveshje me Serbinë

Ambasadori amerikan në Prishtinë, Philip Kosnett u dorëzoi të martën udhëheqësve të Kosovës një letër të nënshkruar nga tre zyrtarë...

Aktualitet10:27 - 12 Shkurt, 2019

Tiranë ndërpritet energjia elektrike/ Ja cilat zona mbeten në terr

Operatori Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka bërë me dije ditën e sotme se në disa zona të Tiranës do të...

ne pranga cifti shqiptar ne pranga cifti shqiptar
Aktualitet15:50 - 11 Shkurt, 2019

Trafikonin  drogë/ Në pranga një çift

Policia italiane ka vënë në pranga një çift shqiptar në zonën e Padernos në Itali. Sipas autoriteteve italiane çifti shqiptar...

presidenti serb aleksander vucic presidenti serb aleksander vucic
Aktualitet15:26 - 11 Shkurt, 2019

Vuçiç kërkesë Kosovës/ Të punojmë së bashku

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç ka kërkuar sërish heqjen e taksës 100% nga shteti i Kosovës. Në një komunikim me...

Aktualitet20:21 - 10 Shkurt, 2019

Taksa ndaj Serbisë/ Gjenerali amerikan anullon vizitën në Kosovë

Këshilltari i Presidentit Thaçi, Ardian Arifaj, ka konfirmuar se komandanti i Gardës Kombëtare të Iowas, gjeneral-majori Timothy Orr e ka...

Aktualitet20:10 - 10 Shkurt, 2019

“Jelekverdhët” përmbytin bulevardin “Champs Elysees”

Nё Francё sёrish lёvizja “jelekverdhёt” organizoi protesta nё rrugё pёr tё 13 herё. Disa mijёra vetё marshuan nё Paris nga...

Aktualitet19:55 - 10 Shkurt, 2019

Shkundet koalicioni qeverisës/ Qindra mijёra protestues nё Romё

Jo vetëm Serbia por edhe kryeqyteti italan, Roma, është pëtfshirë nga protesta masive ku janë pjesëmarrë qindra mijëra vetë. Sikurse...

Trending

Read previous post:
NATO paralajmëron Kosovën/ Do përballet me pasoja serioze nëse e krijon ushtrinë

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, ka paralajmëruar Kosovën se  do të “përballet me pasoja serioze nëse vazhdon me...

Close