Connect with Us

Skandali në Fiks Fare/ Si vidhen nga policia makinat e bllokuara

Aktualitet

Skandali në Fiks Fare/ Si vidhen nga policia makinat e bllokuara

Publikuar

-

Emisioni Fiks-Fare ka transmetuar mbrëmjen e sotme një skandal, që ka ndodhur në pikën në pikën e bllokimit të automjeteve të sekuestruara në Lundër.

Ka qenë një gazetare, ajo që ka treguar se makina e saj ka qëndruar prej 4 muajsh në atë pikë dhe gjatë kësaj kohe, automjeti është shkatërruar.

“Ka 1 muaj që ka dalë urdhri i zhbllokimit dhe nuk marr dot makinën. Nëse dëmtohen makinat e tjera që janë bllokuar, kush mban përgjegjësi”- ka thënë ajo.

Më pas qytetarja shkon në Lundër dhe takon një punonjës policie. E pyet përse makina është e dëmtuar, ndërsa ai i përgjigjet se “ashtu ka ardhur”.

Biseda e plotë mes qytetares dhe policit:

Polici- Si ja kaloni

Qytetarja- Si ja kaloni?

Polici- Mirë. Çfarë letrash ke? Kishe probleme për punën e makinës? Që është e dëmtuar?

Qytetarja- Ëhë.

Polici- E dëmtuar ka ardhur.

Qytetarja- Mund ta shoh procesverbalin?

Polici- Sigurisht, me gjithë qejf. Po do ta marrësh ti?

Qytetarja- Unë dua ta marr.

Polici- Po duhet të marrësh karroatrec.

Qytetarja- Dakord, unë e marr karroatrecin, po a e kam kollaj për ta marr.

Polici- Duhet të lëvizin 3 makina.

Qytetarja- Kush t’i lëvizi?

Polici- Karroatreci.

Qytetarja- I imi?

Polici- Do ta paguash ti karroatrecin.

Qytetarja – Unë do paguaj për makinën time.

Polici- Po me, po do lëvizësh ato që të marrësh tënden.

Qytetarja-Si t’i lëviz? Ç’punë kam unë të lëviz ato? Mirë, hajt ta shoh pak procesverbalin.

Polici- Ke pretendime të tjera, nga ana jonë, unë të jap procesverbalin. Makina është e dëmtuar dhe është e cilësuar.

Polici- Atë s’e kam unë.

Qytetarja- Po procesverbali duhet ta thotë.

Polici- Po deshe dhe një fotokopje (procesverbalin) ta jap. Unë s’kam karroatrec.

Qytetarja- Jo ti mo vëlla, unë do paguaj për makinën time, jo për makinat e dynjasë.

Polici- Po ti do nxjerrësh tënden moj.

Qytetarja- Ti ma vë në vend që unë ta nxjerr timen.

Polici- Po s’kam ku t’i vë moj.

Qytetarja- Unë vij të marr makinën, dhe nuk po e marr dot, me një urdhër të prokurores.

Polici- Edhe kaq që po të bëj… Ti duhet të shohësh procesverbalin se çfarë është shkruar në fillim, kur ka ardhur mjeti këtu.

Qytetarja- Po.

Polici- I dëmtuar në pamjen e jashtme.

Qytetarja- Në pamjen brenda si është?

Polici- Aaa atë s’e di unë. Kur vjen këtu, unë i them tjetrit kështu, kaq ka me mua, makinën shikoje nga pamja e jashtme. Unë s’kam më vend ku t’i lë. A i shikon se si i kam? Unë po ta jap.

Qytetarja- Ta lexoj pak (procesverbalin) .

Polici- Fillo lexoje me radhë.

Qytetarja- Tiranë, 2018, 3 gusht..

Polici- Më 3 gusht ka ardhur këtu.

Qytetarja- Unë Besart Doda me detyrë oficer i policisë gjyqësore në drejtorinë vendore të policisë, mbaj procesverbal faktin e lënies në ruajtje të automjetit si me poshtë, një Volzëagen, me targa ….. ngjyrë e zezë në cilësinë origjinale, me pasqyra të thyera me parakolpe të dëmtuara, makinë e dëmtuar tërësisht në pjesën e jashtme. Portat e automjetit, bagazhi janë në gjendje të mbyllur, dhe pasqyrat, fshirëset materialet e lartpërmendura janë në gjendje të rregullt të padëmtuar.

Polici- Po lëre se ça …

Qytetarja- Po jo si lëre mo burrë.

Polici- Po ai e ka cilësuar këtu.

Qytetarja- Lexo pak këtu, fshirëse, fenerë parakolpe, gomat, materialet e lartpërmendura, janë në gjendje të rregullt.

Polici- Dëgjo, dhe mua kur më ka ardhur…

Qytetarja- Po pse lexon ato, pse s’vazhdon më poshtë? Deri në fund thotë,

Polici- Po mirë, doemos, unë shikoj këto këtu.

Qytetarja- Materialet e lartpërmendura janë në gjendje të rregullt, të padëmtuar.

Polici- Mirë.

Qytetarja- Automjeti lihet në ruajtje në ambientet e repartit të ruajtjes së makinave Lundër. Po është në gjendje të rregullt thotë këtu poshtë.

Polici- Po të jetë në gjendje të rregullt, le ta mbajë ai përgjegjësinë.

Qytetarja-Atëherë më jep një fotokopje të kësaj.

Polici- Ai që ka shkruar këto këtu lart, le ta mbajë ai përgjegjësinë.

Qytetarja- Mund ta lexosh pak atë më poshtë?

Polici- S’kam pse ta lexoj.

Qytetarja- Po lexoje mo pak.

Polici- Unë lexoj këto këtu..

Qytetarja- Mor vëlla materialet e lartpërmendura janë në gjendje të rregullt, të padëmtuara.

Polici- Mirë, kjo është. Mirë.

Qytetarja- Mund të më bësh një fotokopje të kësaj?

Polici- S’kam ku ta bëj. Të vij oficeri, të vi ta marr, ta bëj.

Qytetarja- Po ti sapo më the që të jap një fotokopje?

Polici- Po s’kam moj. Oficer kush ta ka dhënë këtë?

Qytetarja- Sidrit Madhi E marr unë Sidritin në telefon…

Polici nëma mua numrin.

Qytetarja-Po çfarë të bëj mo vëlla, kam këtë vendimin mund ta marr makinën time?

Polici-Mund të ma japësh çik numrin e atij?

Qytetarja-Ja e marr unë tashti.

Qytetarja-Mund të kem një fotokopje të asaj (procesverbalit)?

Polici-Jo.

Qytetarja-Si jo, po kam të drejtën time ta kem o vëlla. Jam me vendim prokurorie. Si? Apo se janë bërë gabime aty dhe se jep? Apo se e kan bërë si e ka dash qejfi ata?

 

LEXO EDHE:  Fiks Fare: Skandal në Policinë e Shtetit/Si merret vërtetimi me 200 euro

Polici largohet……

Polici-Vazhdo të lutem shumë, vazhdo , të lutem shumë, …..

Qytetarja-Ajo letër nuk është e saktë.

Polici-Mirë moj, kjo nuk ëhstë e saktë, mua me këtë ma kanë sjellë. Me këtë të përgjigjem. Ti shko ankohu, shko te prokurori. Tqë lutem shumë po nuk je e qartë,

Qytetarja-Jam me urdhër të prokurorit për ta marrë atë makinë.

Polici-Po mirë moj shko prapë dhe thuaj nuk e marr atë makinë pasi e kam të dëmtuar. Kaq.

Kur të sqaroheni, le të vijë oficeri ta marrë, se unë nuk nxjerr më makinë, ehe të vini ju unë nuk u’a jap makinën.

Qytetarja-Që të nxjherri makinën duhet oficeri..?

Polici-Po nuk e jap makinën. Të vijë oficeri ta nxjerr vetë.

 

QYTETARJA SHKON NË DREJTORINË E POLICISË, TIRANË

Shefi i Antidrogës.- E…? Hajde.

Qytetarja-Po. Si je mirë?

Shefi-Mirë, po më thuaj. Çfarë problemi ka?

Qytetarja-Shkoj për të marrë makinën…

Shefi –E ke vendimin e prokurores?

Qytetarja-E kam.

Shefi-Urdhër ekzekutimi të prokurores, procesverbalin e ekzekutimit e merr makinën automatikisht.

Qytetarja-Vajta, sepse më thonë duhet të lëvizësh 15 makinë që të marr timen

Shefi-Aaaaaa. Këtë se di unë, problemi i tyre. Është problemi i tyre ajo, s’është problemi jonë. E ke për detyrë të më japësh makinën t’i thuash atij policit, sepse ti po shpërdoron detyrën o zotëri. Ti nuk po ekzekuton, ti po bëhesh pengesë për ekzekutimin e urdhrit të prokurorit thuaji. Mbaron filmi. Iku kjo.

Qytetarja-Procesverbali thotë makina është në gjendje të mirë pune.

Shefi-Po, në gjendje të mirë është pse ça ka makina? Shiko makina ka qenë me parakolp të ndërruar e di ti këtë? Ça problemi ka makina?

Qytetarja-Ka qenë edhe me fenerë të dëmtuar, kaq.

Shefi-Makinën nuk ta ka prek njeri me dorë, këtë ta garantoj unë.

Qytetarja-Tani unë e pashë..

Shefi-Po unë po të them, s’ta ka.. nga ana jonë nuk dimë gjë ne, se ça kanë bërë ata sipër është punë e tyre.

Qytetari-Po pra, problemi është si ta marr makinën unë?

Shefi makina nuk është më përgjegjësia jonë, megjithatë ti do u thuash atyre, kur të shkosh te polici atje do u thuash të më marrë mua në telefon. Edhe e sqaroj unë atë nëqoftëse ai të bën naze. Dakord? Makinën s’ta ka lëviz njeri, këtë ta garantoj,

Qytetarja-Po them në çfarë gjendje është atje.,

Shefi-Atje nuk e di unë se ça bëjnë. Kanë kamera s’kanë kamera atje nuk e di.

Qytetarja-Sipas procesverbalit, makina thuhet që është në gjendje të mirë.

Shefi-Tani ne nuk jemi mekanik, ne e shikojmë makinën nga jashtë, e ndezim makinën, u ndez makina , iku me rrotat e veta deri atje lartë, e kyçëm erdhëm.

 

BISEDË ME PËRGJEGJËSIN E PIKËS SË BLLOKIMIT

Gazetari – Kush duhet t’i heqë tani?

Komandanti – Shteti duhet t’i heqë.

Gazetari – Po shteti ju jeni.

Komandanti – Po s’jemi ne shteti.

Gazetari – Po kush është shteti?

Komandanti – Po s’kam unë forcë me pas karroatrec, me urdhëru karroatrec.

Gazetari – Pika e bllokimit, nuk ka një karroatrec atje?

Komandanti – Jo more, si! Një karroatrec ka e tërë Tirana.

Gazetari – Po pse duhet t’i heqë kjo qytetare 10 makina?

Komandanti – Po nga halli more, a do ta marrë maqinën, nga halli!

Gazetari – Ça halli?

Komandanti – Nga halli more me marrë maqinën, nga halli. Jo s’e i takon dhe është gjynah se harxhon lekë.

Gazetari – Si do e zgjidhim, meqenëse se …

Komandanti – Eh, si do e zgjidhim. Ky s’është problem si sotëm.

Gazetari – Sa vite po bën?

Komandanti – 25 vjet. Në qoftë se ka dëmtime, ajo nuk e prek mjetin, në sekondë sa e sheh. Vjen këtu dhe bën denoncimin, policit te OPGJ-ja.

Gazetari – Si mund ta zgjidhi?

Komandanti – Rruga më e shkurtër, popullorçe, ti thua pse ma thua këtë, të marrë karroatrec, të lëvizë mjetet atje, të marrë maqinën. Tashti, në sytë tënd, po i bëj një kërkesë sallës, dëgjo një çik.

 

Telefonon Sallën Operative të Policisë së Tiranës

 

Salla Operative – Po urdhëro.

Komandanti – Përshëndetje!

Salla Operative – Përshëndetje!

Komandanti – Ruzhdi Bici jam, komandant i objekteve.

Salla Operative – Po urdhëro.

Komandanti – Kam një problem te pika e bllokimit të mjeteve në Lundër.

Salla Operative – Po.

Komandanti – Dhe një qytetare ka ardhur të marrë mjetin në zbatim të letrave të çuar nga prokurori dhe OPGJ-ja, po duhet karroatrec që të lëvizë ca automjete që të dalë ai mjet.

Salla Operative – Në Lundër ëë?

Komandanti – Po.

Salla Operative – Po i them njëherë qarkullimit, po …

Komandanti – Nuk e di, fol njëherë. Dhe të lutem, më kthe një përgjigje, po të pres.

Komandanti – Po.

Salla Operative – Ju konfirmoj që karroatrecin e ka me defekt, nuk punon!

Komandanti – Unë Komandanti, çfarë të bëj, si mendon, t’i nxjerr nga xhepi të paguaj karroatrecin?! CNA.al

 

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aktualitet

Këshilla-Si të mbroni veten dhe familjen tuaj nga tërmetet

Publikuar

-

Për dallim nga llojet e tjera të fatkeqësive natyrore, tërmetet mund të ndodhin në çdo kohë, pa ndonjë njoftim. Të jesh i përgatitur për një tërmet do të bëjë ndryshimin në aftësinë për të mbrojtur veten, familjen ose shtëpinë tënde në rast të tërmetit. Vazhdoni të lexoni për të mësuar se si të përgatisni shtëpinë dhe familjen tuaj për një tërmet, si dhe çfarë të bëni gjatë dhe pas tërmetit për të qëndruar të sigurt.

Çfarë të bëni gjatë një tërmeti

Tërmetet mund të godasin krejt papritur dhe pa paralajmërim. E rëndësishme është që që në dridhjen e parë të merrni masa mbrojtëse.

Gjeni strehë në vendin më të afërt

Nëse ndodheni jashtë, gjeni strehë ku të mundeni por mos u fusni brenda.

Nëse jeni në zyrë a shtëpi, gjeni strehë në një vend të sigurt ku të jeni të mbrojtur nga gjërat që bien.

Mos lëvizni prej andej deri sa tërmeti të ketë ndalur.

Strehohu, mbulohu dhe mbahu fort

Që në goditjen e parë futuni nën një mobilje siç mund të jetë tavolina dhe qëndroni aty.

LEXO EDHE:  Skandali në Fiks Fare/ Mësuesi i dënuar për vrasje, luan bixhoz me nxënësit në klasë

LEXO EDHE:  Jep dorëheqjen shefi i Volkswagenit

Mos u fusni poshtë krevatëve apo dollapëve të lartë që mund të shemben.

Mbuloni kokën dhe sytë mbajini mbuluar për t’u mbrojtur nga objektet fluturuese ose ato që bien.

Me njërën dorë mbuloni kokën dhe me tjetrën mund të mbaheni në një cep të mobiljes nën të cilën jeni strehuar.

Nëse mobilja lëviz, lëvizni bashkë me të.

Qëndroni nën të deri sa të jeni të sigurtë që goditjet kanë mbaruar.

Nëse nuk qëndroni dot nën pragun e derës apo nën një mobile, qëndroni pranë një shtylle të brendshme të shtëpisë dhe mbroni kokën dhe qafën.

Pragu i Derës

Pragu i derës është një nga më të fortat e të gjithë pallatit apo godinës.

Në prag duhet të përpiqeni të mbani këmbët hapur për të ruajtur ekuilibrin, të mbështeteni në njërën anë dhe me krahë të mbani fort derën./

CNA.al

SHPERNDAJE KETE MATERIAL INFORMUES

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Termet i frikshem ne Shqiperi

Publikuar

-

Nga

Nje termet 5.8 balle ka goditur Shqiperine 32 km larg Tiranes, ne detin Adriatik.

Njoftohen deme materiale dhe panik tek njerzit qe kane dale ne rruget e Tiranes.

Lekundjet jane ndjere te forta  ne Tirane, Elbasan, Durres. Korce, Fier etj…

Njoftohen deme materiale…vijon

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Provokimi i Mustafa Nanos: Duhet të jemi më racionalë me Enver Hoxhën

Publikuar

-

Nga

Këtë verë, libri i Isuf Kalos “Blloku” ka bërë jehonë të madhe. Libri është një dëshmi e njeriut, i cili ka qenë pranë ish-diktatorit Enver Hoxha për vite me radhë, duke qenë se ishte doktori i tij personal. Megjithatë, “Blloku” i Kalos ka marrë shumë kritika.

Në monologun e kësaj të premteje në emisionin “Provokacija”, gazetari Mustafa Nano ndalet pikërisht tek ky libër. Ai thotë se mënyra se si Isuf Kalo ka folur për Enver Hoxhën është e pakuptueshme dhe e pafalshme për shumë njerëz.

 

 

Sipas tij, Kalo e ka nxjerrë diktatorin si tepër human, baba të devotshëm, bashkëshort të mirë dhe si një politikan serioz. Edhe pse ka një mendim tjetër për Enver Hoxhën, Nano thotë se “Blloku” është një dokument historik i rëndësishëm, për të cilin në të ardhmen shumë njerëz do jenë të kënaqur që ekziston.

“Më duhet të them se as mua nuk më puqet Enver Hoxha i Kalos me Enver Hoxhën që unë njoh. E megjithatë nuk jam dakord me ata që sulmojnë Isuf Kalon. Blloku i tij mund të ketë provokuar shumë vetë, ndoshta ndokënd edhe mund ta ketë lënduar por, përtej të gjitha shijeve e ndjesive individuale, ky libër është një dëshmi interesante për kohët e komunizmit. Pas 50 vjetësh askush nuk do të kujtohet ta sulmojë Isufin për anëmbajtje apo empati për të ligun. Të gjithë do jenë të kënaqur që kjo dëshmi është dhënë. E që është dhënë në mënyrë të sinqertë. Blloku është një dokument historik i rëndësishëm”, thotë Nano.

Por moderatori i “Provokacijas” thotë se ka bërë edhe një vëzhgim të fundit. Sipas tij, tashmë që jemi 30 vite pas përmbysjes së komunizmit, duhet ta gjykojmë në mënyrë më racionale diktatorin Enxer Hoxha.

Sipas tij, nuk duhen thënë thënë deklarata të panevojshme që e shndërrojnë figurën e Hoxhës si bartës të të gjitha të këqijave dhe veseve të botës.

Nano merr shembull librin e Ylljet Aliçkës në librin e tij më të fundit, ku thuhet se një grua e dënuar me vdekje u fut e gjallë në dhé. Kur fshatarët i bënë gropën u lemerisën teksa dëgjonin rënkime të dala nga thellësia e tokës.

Përshkrime të tilla na ndihmojnë të nxjerrim dufin ndaj diktatorit, por nuk na ndihmojnë për të kuptuar se kush ishte në të vërtetë ai, thotë Nano.

 “Kam vënë re që ca e ca vijojnë të flasin për Enver Hoxhën ashtu si kanë folur një ditë pas përmbysjes së regjimit të tij, domethënë duke shtënë në punë veç mllef, urrejtje, neveri, apo ku di unë. Kur bëhet ky diskutim, njerëz të tillë, që rëndom kanë edhe përvoja personale vuajtjesh e persekucioni, përpiqen ta likujdojnë Enver Hoxhën si personazh të historisë thjesht duke thënë se ai ishte një maskara, qen e bir qeni, një armik i popullit të vet, një tradhtar, etj, etj. Unë mendoj se 30 vjet pas rënies së komunizmit mund të jemi pak më racionalë. Dhe të jesh racional nuk do të thotë të mohosh që ai ka qenë një diktator. Jo, kjo gjë tanimë është e dokumentuar. Edhe komunisti më budalla, thellë-thellë, bie dakord se Enver Hoxha ishte një diktator.

Të jesh racional do të thotë të mos thuash mufka që synojnë panevojshmërisht ta shndërrojnë figurën e Hoxhës nga katran në katran me bojë, që e nxjerrin atë si bartës të gjithë të këqijave apo veseve të botës, që e nxjerrin atë edhe pervers, pedofil, manjak seksual, vrasës manjak. Ah, se harrova, edhe homoseksual. Sepse dihet se çfarë mendojnë shqiptarët për një homoseksual.

Të jesh racional është edhe të mos thuash, siç thotë Ylljet Aliçka në një libër që sapo e ka publikuar, që një grua u dënua me vdekje thjesht se Enver Hoxha donte ta kishte si të dashur dhe se ajo i tha “jo”. Për këtë “krim”, ajo u fut në dhé e gjallë. Madje, fshatarët e zonës, ku kësaj gruaje i bënë gropën, u lemerisën teksa dëgjonin ca rënkime të dala nga thellësia e tokës, që ishin rënkimet e kësaj gruaje duke dhënë shpirt. Tani, gjatë regjimit të Enver Hoxhës ka pasur pa fund drama e tragjedira humane. Kjo nuk diskutohet, siç nuk diskutohet që fajtori kryesor për ato ka qenë Enver Hoxha. Ne mund të stisim edhe tragjedira të tjera në një roman fiction. Por mund t’i vëmë pak fré fantazisë dreqi ta hajë! Një njeri që futet i gjallë nën dhé nuk ka se si të rënkojë. Aq më pak ka gjasa që rënkimet e saj të jenë dëgjuar nga fshatarët e lemerisur. Sepse do të ketë dhënë shpirt shumë kohë para se toga e varrmihësve apo xhelatëve të kenë mbledhur rraqet e të jenë larguar. Le ta themi copë: Përshkrime të tilla na ndihmojnë të nxjerrim dufin ndaj diktatorit, por nuk na ndihmojnë për të kuptuar se kush ishte në të vërtetë ai”, u shpreh moderatori i “Provokacijas”./abcnews.al

LEXO EDHE:  Fiks Fare: Skandal në Policinë e Shtetit/Si merret vërtetimi me 200 euro

LEXO EDHE:  Skandali i publikuar në Fiks Fare/ Merret në mbrojtje bashkëshortja e nënkryetarit të Veliajt

 

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: