LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

3 zëvendësuesit e miellit që shijojnë po aq shumë sa mielli i grurit

18 Shtator 2018, 13:40, Lifestyle CNA
3 zëvendësuesit e miellit që shijojnë po aq shumë sa

Mielli i grurit është konsideruar gjithmonë miell i shëndetshëm, por plot gluten, madje shpeshherë edhe si faktor alergjie tek persona të ndryshëm. Prandaj studiuesit e ushqimit kanë ardhur në ndihmë me zgjidhje alternative, duke sugjeruar disa lloje të tjera mielli.

Ky lloj mielli është një burim i fortë i kalciumit dhe magnezit. Mund ta përdorni për gatime të ndryshme, edhe për të pjekur pulë ose peshk.

Mielli i bananeve është më i pasur me niseshte, e cila nuk përthithet plotësisht nga trupi dhe i?u bën të ndiheni më të plotë gjatë ditës.

E mbushur me proteina (rreth 21 gram për filxhan) dhe me fibra, ky pluhur pa gluten mban një aromë  të këndshme në sajë të një aromë prej dheu nga rrënjët e saj. Këtë miell mund ta përdorni kur gatuani mish ose hamburger.

Lajmet e fundit nga