Një pronar karburanti ndan drejtësi në Gjykatën e Lartë/ Pasuria “fundos” Shkëlzen Selimin? – CNA
Connect with us

Aktualitet

Një pronar karburanti ndan drejtësi në Gjykatën e Lartë/ Pasuria “fundos” Shkëlzen Selimin?

Publikuar

-

Procesi i vettingut deri më tani ka “prerë” tre koka të njerëzve të drejtësisë.

Fatos Lulo, nga Gjykata Kushtetuese, Besim Trezhnjeva nga Gjykata e Apelit në Durrës dhe Besa Nikëhasani nga Prokuroria e shkallës së parë Shkodër, janë tre të parët që ngecën në procesin e  Vettingut, pasi nuk justifikuan dot pasurinë.

Ajo çfarë është e çuditshme  është se vetë njerëzit e ligjit, të cilit pretendohet se deri më tani kanë dhënë drejtësi, shprehen para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit se nuk kanë qenë të qartë, për mënyrën se si bëhet deklarimi i pasurisë. Në këtë pikë, dy janë këndvështrimet të cilat ngrihen, ose nuk kanë njohur ligjet deri më sot, ose po tentojnë të fshehin korrupsionin që kanë kryer nën veshjen e prokurorit apo gjyqtarit.

Një tjetër aspekt që të bie në sy,  tek një numër jo i vogël i gjyqtarëve dhe prokurorëve është pasuria e patundshme që ata disponojnë.

Me një përllogaritje të tjeshtë me pagën që ata kanë, një pasuri e tillë është e paarritshme.

CNA.al po sjell deklarimin e pasurisë së gjyqtarit të Gjykatës së Lartë Shkëlzen Selimi, duke iu referuar të dhënave të Open Spending Albania por edhe të dhënave të fundit të marrë pranë ILDKPKI-së.

Anëtari i Gjykatës së Lartë, Shkëlzen Selimi, posedon një karburant në Vlorë, ku është bashkëpronar në ½ pjesë me bashkëshorten, por që llogaria është në emrin e tij. Ai ka deklaruar se e ka blerë këtë pronë në vitin 2013.

Nuk janë të pakta raste kur nga gjyqtarë e prokurorë dëgjojmë se bashkëshortë(e), motra, vëllezër, kunetër,  apo vjehërri iu kanë bërë dhurata miliona lekë.

Nuk e dimë, nëse të njëjtën metodë ka ndjekur edhe gjyqtari Selimi, por do të jetë Komisioni i Pavaruar i Kaulifikimit ai që do të vendosë për të.

Sipas të dhënave të  marra nga Open Spending Albania, vlera e pasurisë të paluatjshme në vitin 2015 llogaritet në shumën 40 623 250 lekë.

Ndërsa në vitin 2016 ai ka deklaruar 51 mijë euro si fitime të marra nga ky biznes.

Kujtojmë se Shkëlzen Selimi është emëruar Gjyqtar në Gjykatën e Lartë me datë 16.06.2011.

Ai është një nga 4 gjyqtarët e Gjykatës së Lartë që iu është refuzuar viza amerikane.

Gjithashtu ii ka qenë anëtar i vendimeve me bujë mediatike, siç është rrëzimi i dënimit me burgim të përjetshëm për Lulzim Berisha, po ashtu ka qenë në trupat që ngjarjes së Gërdecit, 21 janarit dhe çështjen e ish-guvernatorin z. Adrian Fullani.

Viti 2012

Paga bruto si Gjyqtar i Gjykatës së Lartë 1 680 672 lekë.

Interesa bankare të parapaguara në vlerën 300 euro për një depozitë bankare në bankë të nivelit të dytë.

Qira apartamenti e garazhi në vlerën 5 280 euro, pjesë e regjimit martesor.

Bashkëshortja zonja Rilinda Selimi paga bruto si Gjyqtare e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë 153 111 lekë.

Detyrime shlyer nga të tretë në vlerën 8 000 euro për shitjen e një automjeti tip Mercedes Benz, pjesë e regjimit martesor.

Detyrime të papaguara në vlerën 1 498 euro për një kredi shtëpie me principal 20 000 euro, interes 5% dhe afat shlyerje 5 vjet.

Detyrime të paguara në vlerën -4 541 euro për një kredi shtëpie me principal 20 000 euro, interes 5% dhe afat shlyerje 5 vjet.

Viti 2013

Paga bruto si Gjyqtar i Gjykatës së Lartë 1 685 436 lekë.

Qira apartamenti në vlerën 2 200 euro, pjesë e regjimit martesor.
Qira të ambientit pikë shitje karburanti në vlerën 741 000 lekë.

Bashkëshortja zonja Rilinda Selimi paga bruto si Gjyqtare e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë 715 485 lekë.
Bashkëshortja zonja Rilinda Selimi paga bruto si Gjyqtare e Gjykatës Administrative të Apelit Tiranë 181 872 lekë.

Detyrime shlyer nga të tretë në vlerën 79 060 euro për shitjen e një apartamenti dhe garazhi, pjesë e regjimit martesor.

Detyrime të papaguara në vlerën 5 940 000 lekë për një kredi për blerjen e ambientit pikë shitje karburanti marrë më 03.10.2013 me principal 6 600 000 lekë.

Detyrime të paguara në vlerën -1 892 euro për një kredi shtëpie me principal 20 000 euro, interes 5% dhe afat shlyerje 5 vjet.
Detyrime të paguara në vlerën -459 175 lekë për një kredi për blerjen e ambientit pikë shitje karburanti marrë më 03.10.2013 me principal 6 600 000 lekë.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si gjyqtar i Gjykatës së Lartë, 1 598 860 lekë.
Të ardhura nga paga si pedagog i jashtëm në Shkollën e Magjistraturës, 109 800 lekë.

Të ardhura nga qiraja e një pikë-shitjeje karburanti në Vlorë, për periudhën 01.01.201014-30.09.2014, ku është bashkëpronar me bashkëshorten, 50 % secili, 995 663 lekë.
Të ardhura nga qiraja e një pikë-shitjeje karburanti në Vlorë, për periudhën 01.10.2014-31.12.2014, ku është bashkëpronar me bashkëshorten, 50 % secili, 13 500 euro.

Bashkëshortja, të ardhura nga paga si gjyqtare në Gjykatën e Apelit Administrativ, Tiranë, 1 226 431 lekë.

Shlyerja e detyrimeve nga një person i tretë, 5 140 euro.

Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, 9 000 euro, pjesa takuese 50 %.
Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, 412 euro, pjesa takuese 50 %.
Kredi bankare, mbyllur, detyrimi financiar i shlyer 5 940 000 lekë.

Viti 2015

Paga si anëtar i Gjykatës së Lartë 1 576 316 (një milion e pesëqind e shtatëdhjetë e gjashtë mijë e treqind e gjashtëmbëdhjetë) Lekë.
të ardhura të fituara nga paga si pedagog i jashtëm pranë Shkollës së Magjistraturës 40 844 lekë.

Të ardhura nga qiradhënia e pronë e bashkëshortëve pikë karburanti në Vlorë periudha janar maj 21 250 (njëzet e një mijë e dyqind e pesëdhjetë euro).
të ardhura nga qiraja e karburantit qershor dhjetor 2015 vlera 29 750 (njëzet e nëntë mijë e shtatëqind e pesëdhjetë) euro.

Bashkëshortja zonja Rilinda Selimi të ardhura të fituara nga paga si gjyqtare në Gjykatën e Apelit Administrativ 1 218 864 (një milion e dyqind e tetëmbëdhjetë mijë e tetëqind e gjashtëdhjetë e katër) lekë.

Depozitë me afat 39 097 euro vënë nga qiradhënia.
kursime të vëna nga pagat e bashkëshortëve 815 608 lekë.
depozitë po nga të ardhurat e qira pika e karburantit 8 510 euro.
depozituar për të marrë kartë krediti 3 900 euro.

Viti 2016

Kursime nga paga e tij dhe e bashkëshortes më shumën 477.758.93 lekë

Kursime  nga të ardhurat  e qirasë së pikës së karburantit në Vlorë si bashkëpronar me bashkëshorten (llogari e depozituar në emrin e tij) në vlerën 51.000 euro.

Llogari bankare ne emër të djalit L.S e çelur nga Bashkia Tiranë, stimul si nxënës i dalluar në vlerën 27.000 lekë.

Llogari bankare  në emër të vajzës, çelur nga Bashkia Tiranë, stimul, si nxënëse e dalluar në shumën 27.000 lekë.

Të ardhura të fituar nga paga si gjyqtarë për periudhën 01.01.2016-31.12.2016 në Gjykatën e Lartë, në vlerën 1.566.459 lekë.

Të ardhura neto të fituara si gjyqtare nga ana e bashkëshortes për periudhën 01.01.2016-31.12.2016, në Gjykatën e Apelit Administrativ Tiranë në vlerën 1.219.060 lekë./CNA.al

 

 

 

 

 

 

Aktualitet

Gara për President të Maqedonisë së Veriut nuk nxjerr fitues

Publikuar

-

By

Kandidatja e VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit, Gordana Siljanovska Davkova, kryeson garën presidenciale në Maqedoninë e Veriut,  me grumbullimin e 42,63 për qind të votave.

Në vend të dytë pason kandidati garues i partive LSDM-së dhe Koalicionit, Stevo Pendarovski, me 42,61 për qind të votave të grumbulluara dhe në vendin e tretë del të jetë kandidati shqiptar Blerim Reka, i mbështetur nga partitë “Aleanca për shqiptarët” dhe “Besa”. Reka ka grumbulluar 10,41 për qind të votave.

Ky është dhe rezultati përmbyllës i fazes së parë të garës presidenciale, i cili duke qenë se asnjeri nga dy kandidatët prijës të listës nuk e ka kaluar pragun prej 50 përqind do të vijojë me një fazë të dytë balotazhi.  Lidhur me mbajtjen e tij KSHZ ka caktuar datën 5 Maj, ku sërish votuesit maqedonas do të shprehen me votë për të zgjedhur midis kandidates Gordana Siljanovska Davkova dhe Stevo Pendarovski.

Ndërkohë pas daljes së rezultateve përfundimtare , Gordana Siljanovska, nëpërmjet konferencës për shtyp falënderoi VMRO-DPMNE, si dhe votuesit që i’a besuan votën, duke paralajmëruar rezultat të thellë fitues në balotazh nëse me të bashkojnë votat dhe votuesit e shqiptarit Blerim Reka.

“Nëse bashkohen votat tona me ato të Blerim Rekës dallimi është mbi 70 mijë vota. Për dikë, si unë që në tërë fushatën ka treguar për mospërmbajtjen e sistemit ku mungon sundimi i drejtësisë, sistemi i zhytur në krim, korrupsion dhe nepotizëm, kjo është më e rëndësishme. Opozita ka arritur t’i bind qytetarët, se në mungesë të drejtësisë ne mund të themi tregime për BE dhe NATO”, tha Siljanovska, duke theksuar se i duhet dhenë fund politikanëve përfitues të tranzicionit.

“Mendoj se këtij vendi i duhet profil i ri i politikanëve, kulturë e re demokratike, profil i ri i liderishpit, evropian, i guximshëm dhe që nuk gënjen”, -tha ndër të tjera kandidati shqiptar Blerim Reka, i cili doli fitues në të gjitha komunat shqiptare./CNA.al

/CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Zgjedhjet presidenciale/ Kandidati Blerim Reka fiton komunat shqiptare

Publikuar

-

By

Blerim Reka, kandidati shqiptarë në garën për president të Maqedonisë së Veriut, ka dalë kryesues në shumicën e vendbanimeve shqiptare, ku kryeson kundrejt kandidatëve të tij tival, Stevo Pendarovski dhe Gordana Siljanovska.

Sikurse pohojnë burimet nga Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve, përveç vendbanimeve më popullsi të pastra shqiptare, Reka kryeson edhe në komunat më të mëdha shqiptare, si Tetova, me 7.000 vota, në Gostivar,me 9 mijë vota, në Dibër, me 3.200 vota, në Likovë, me3.000 vota, si dhe në Strugë, me 6200 vota, etj./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Numërohen 70 % e votave/ Mësoni kush e kryeson garën për President i Maqedonisë

Publikuar

-

By

Burimet më të fundit nga zgjedhjet presidenciale në Maqedoninë e Veriut flasin se janë numëruar rreth 70 % e votave. Sipas Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, rezultatet e deritashme, të dala nga ky 70 % i votave të numëruara ka sjellë rezultatin e mëposhtëm:

 – Blerim Reka, kandidat i zgjedhur nga Aleanca për Shqiptarët dhe Lëvizja Besa, është votuar nga 68 mijë e 820 qytetarë, ose 11,17%.

– Gordana Siljanovska Davkova, kandidate e opozitës VMRO-DPMNE dhe koalicioni, ka marrë 259 mijë e 069 vota, ose 42,04%.

– Stevo Pendarovski, kandidat i maxhorancës qeverisëse: LSDM, BDI, PDSH, Alternativa dhe tjerë, ka marrë 262 mijë e 348 vota, ose 42,57%.

Nga kjo përqindje e votave të përpunuara 20.742 vota janë fletvotime të pavlefshme, ose 4.21%.

Numërimi i votave po vijon me ritëm normal dhe pritet që rezultati përfundimtar të dalë pasmesnatës./CNA.al

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

LAJMET E FUNDIT

Aktualitet23:31 - 21 Prill, 2019

Zgjedhjet presidenciale/ Kandidati Blerim Reka fiton komunat shqiptare

Blerim Reka, kandidati shqiptarë në garën për president të Maqedonisë së Veriut, ka dalë kryesues në shumicën e vendbanimeve shqiptare,...

Aktualitet22:28 - 21 Prill, 2019

Komediani mposht bisnesmenin, zgjidhet president i Ukrahinës

Presidenti aktual i Ukrainës, Petro Poroshenko, përfundimisht e pranoi humbjen, duke i njohur fitoren rivalit të tij në zgjedhje Volodimir...

Aktualitet21:16 - 21 Prill, 2019

Zgjedhjet presidenciale në Maqedoni/ Kandidati shqiptar fiton Gostivarin

Burime nga Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve në Maqedoninë Veriore, kanë publikuar në ueb faqen e vet zyrtare rezultatet e para...

Aktualitet20:23 - 21 Prill, 2019

Zgjedhjet presidenciale maqedonase/ Ja pjesëmarrja në komunat me shumicë shqiptare

Shqiptarët janë faktor determinues në përcaktimin e kandidatit fitues të garës për President të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Kjo...

Aktualitet20:15 - 21 Prill, 2019

Forcohet aleanca e populistëve para zgjedhjeve europiane

Euroskeptikët bashkojnë forcat para zgjedhjeve europiane. Tani edhe kryetarja e „Bashkimit Kombëtar“ francez, Marine Le Pen iu bashkua aleancës së...

Aktualitet20:11 - 21 Prill, 2019

Edhe sa kohë do të qëndrojë në post Angela Merkel?

Largim i parakohshëm i Merkelit? Për këtë po flitet shumë. Në fokus është vendosur kryetarja e re e CDU-së, Annegret...

Aktualitet20:02 - 21 Prill, 2019

Fitore apo balotazh?/ Përfundon votimi për Presidentin e Maqedonisë së Veriu

 Ndërkohë që konform ligjit zgjedhor, ora 19.00 ka sjellë mbylljen e të gjitha qendrave të votimit, duke i dhenë fund...

Aktualitet18:41 - 21 Prill, 2019

Ukrainë, kandidatët presidencialë në balotazh

Zgjedhësit në Ukrainë u drejtuan sot tek kutitë e votimit për të zgjedhur presidentin e ardhshëm të vendit. Balotazhi ka...

Aktualitet18:30 - 21 Prill, 2019

Po merrte pjesë në një ceremoni mortore/ Rrihet lideri i opozitës

Lideri opozitar, megjithse mbrohej nga Njësia e Operacioneve Speciale e policia, pasi u mor nga zona ku ndodhej, është dërguar...

Aktualitet16:49 - 21 Prill, 2019

Maqedonia e Veriut në zgjedhje/ Shqiptarët dynden në kutitë e votimit

Në Maqedoninë e Veriut, sot po mbahen zgjedhjet presidenciale. Në garë për të parin e shtetit janë tre kandidatë, Blerim...

Aktualitet16:42 - 21 Prill, 2019

Votimet në Maqedoninë e Veriut/ OSBE vlerëson procesin

“OSBE e ndjek procesin zgjedhor me 250 vëzhgues të sistemuar nëpër tërë vendin, ndërsa procesi deri më tani po zhvillohet...

Aktualitet16:18 - 21 Prill, 2019

Kina “pushton” Europën/ KE pritet të marrë vendimin drastik

Siç shkruan BBC, invesitimet e Kinës po përhapen gjithmonë e më shumë në Europë dhe kjo gjë ka shtuar ankth...

Aktualitet09:53 - 21 Prill, 2019

Probleme në krahun e djathtë/ Rrëzohet avioni

Një avion është rrëzuar në Bullgari dhe si pasojë kanë humbur jetën dy persona. Ngjarja ka ndodhur në qytezën Orizare....

Aktualitet21:59 - 20 Prill, 2019

Protesta në Mal të Zi/ Qytetarët mblidhen për të rrëzuar Gjukanoviç

Mbrëmjen e sotme u mblodhën disa mijëra njerëz në kryeqytetin e Malit të Zi në Podgoricë. Sipas informacioneve lëvizja e...

Aktualitet21:22 - 20 Prill, 2019

Francezët iu rikthehen protestave/ Përshkallëzohet situata

Francezët jelek-verdhë u janë rikthyer protestave gjatë ditës së sotme. Siç raportojnë mediat e huaja protestuesit i kanë vënë flakën...

Aktualitet21:15 - 20 Prill, 2019

Promovohet në Tiranë dhe Korçë krijimtaria e Besim Xhelilit

Me mbështetjen e Ambasadës Austriake Tiranë, të Muzeut Historik Kombëtar Tiranë dhe në praninë e një numri të madh të...

Aktualitet21:08 - 20 Prill, 2019

Tenton të bëjë një selfie/ Rrezikon seriozisht jetën

Një turist po udhëtonte në autostradë në Canary Island. Ai ka menduar që të bëjë një selfie në makinë, ndërkohë...

Aktualitet10:01 - 20 Prill, 2019

DW: Demonstrim pushteti nga ana e Vuçiç

Dhjetëra mijëra vetë kanë demonstruar në kryeqytetin serb, Beograd në mbështetje të presidentit Vuçiç. Vetë presidenti kishte bërë thirrje për...

Aktualitet20:38 - 18 Prill, 2019

Qeveria gjermane ashpërson rregullat e dëbimit të emigrantëve

Qeveria gjermane miratoi projektin e “ligjit të kthimit të rregullt”, në mënyrë që të mos dështojnë kaq shumë riatdhesime. Ai...

Aktualitet20:15 - 18 Prill, 2019

Në përmbyllje të fushatës presidenciale në Maqedoninë e Veriut

Marrëveshja e Prespës, emri i ri i shtetit, anëtarsimi në NATO dhe në BE, zhvillimi ekonomik, raportet ndëretnike dhe politikat...

Aktualitet16:04 - 18 Prill, 2019

Ndërhyrjet ruse në zgjedhje/ Raporti Mueller gati për publikim

Një nga ngjarjet mbizotëruese në presidencën dyvjeçare të Donald Trump-it kalon në një fazë të re të enjten me publikimin...

Aktualitet09:06 - 18 Prill, 2019

Çfarë presin Kosova dhe Serbia nga takimi i Berlinit

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi dhe ai i Serbisë, Aleksander Vuçiç, nuk presin që në takimin e Berlinit me (29.04)...

Aktualitet22:12 - 17 Prill, 2019

Merr fund “telenovela” e zgjedhjeve në Turqi/ Shpallet fituesi i Stambollit

Ekrem İmamoğlu, kandidati i Partisë Republikane Popullore (CHP) për kryebashkiak të Stambollit në zgjedhjet lokale të mbajtura muajin e kaluar...

Aktualitet21:19 - 17 Prill, 2019

Djegia e katedrales “Notrë Dame”/ Feston ISIS: Paçi një ditë të mbarë!

Pas djegies së Katedrales së “Notrë Dame de Paris”, ISIS ka ndarë mesazhe në rrjetet sociale. Së bashku me publikimin...

Aktualitet21:05 - 17 Prill, 2019

Ngelën në mes të shkretëtirës/ Çifti gjen mënyrën brilante për të shpëtuar

Një çift e ka gjetur veten në vështirësi, pasi iu është prishur makina në mes të shkretëtirs. Shantelle Johnson dhe...

Aktualitet20:23 - 17 Prill, 2019

Rekord botëror/ Femrat “pushtojnë” parlamentin finlandez

Partia Socialdemokrate (SDP) në Finlandë ka fituar votimet duke marrë 40 vende me 17.7 % të votave nga 200 vende...

Aktualitet20:03 - 17 Prill, 2019

Hyn në fuqi Kodi i ri Penal/ Ashpërsohen dënimet për korrupsionin

Në Kosovë këtë javë ka hyrë në fuqi Kodi i ri Penal që parasheh shtim dënimesh për shkelësit e ligjit,...

Aktualitet19:10 - 17 Prill, 2019

SHBA, sanksione të tjera ndaj Kubës, Nikaraguas, Venezuelës

Qeveria amerikane do të njoftojë sot sanksione shtesë ndaj Venezuelës, Kubës dhe Nikaraguas, masa më e fundit kundër qeverive socialiste...

Trending

Read previous post:
“Çmendet” Garda e Republikës, do të blejë fuoristradë 365 milionë lekë

Luksi dhe siguria e zyrtarëve kushton qindra milionë lekë. Pasi rregulluan zyrat, blenë makina të shtrenjta, punësuan njerëzit e afërt...

Close