LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

INSTAT tregon çfarë e shkaktoi rritjen e çmimeve në tetor

8 Nëntor 2017, 16:38, Aktualitet CNA

Inflacioni në muajin tetor pësoi një rritje të lehtë duke u ngjitur në nivelin e 1.9 për qind, ku 1,5 për qind ose 80 për qind e krejt rritjes ka ardhur nga ushqimet.

INSTAT referon se rritja vjetore e çmimeve në muajin tetor është ndikuar kryesisht nga grupi ?Ushqime dhe pije joalkoolike? me +1,53 pikë përqindje.

Çmimet e grupit ?Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji? kanë kontribuar me +0,23 pikë përqindje. Çmimet e grupit ?Argëtim e kulturë? kanë kontribuar me +0,06 pikë përqindje.

Çmimet e grupeve ?Transporti? dhe ?Shërbimi arsimor? kanë kontribuar me +0,03 pikë përqindje secili. Çmimet e grupit ?Pije alkoolike dhe duhan? kanë kontribuar me +0,02 pikë përqindje.

Çmimet e grupit ?Mallra dhe shërbime të ndryshme? kanë kontribuar me +0,01 pikë përqindje.

Çmimet e grupit ?Veshje dhe këpucë? kanë kontribuar me -0,02 pikë përqindje dhe çmimet e grupit ?Mobilje, paisje shtëpie dhe mirëmbajtje? kanë kontribuar me -0,01 pikë përqindje.

Rritja vjetore e çmimeve në muajin Tetor është ndikuar kryesisht nga grupi ?Ushqime dhe pije joalkoolike? me +1,53 pikë përqindje.

Çmimet e grupit ?Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji? kanë kontribuar me +0,23 pikë përqindje.  Çmimet e grupit ?Argëtim e kulturë? kanë kontribuar me +0,06 pikë përqindje.

Çmimet e grupeve ?Transporti? dhe ?Shërbimi arsimor? kanë kontribuar me +0,03 pikë përqindje secili.  Çmimet e grupit ?Pije alkoolike dhe duhan? kanë kontribuar me +0,02 pikë përqindje.

Çmimet e grupit ?Mallra dhe shërbime të ndryshme? kanë kontribuar me +0,01 pikë përqindje.

 Çmimet e grupit ?Veshje dhe këpucë? kanë kontribuar me -0,02 pikë përqindje dhe çmimet e grupit ?Mobilje, paisje shtëpie dhe mirëmbajtje? kanë kontribuar me -0,01 pikë përqindje.

Ndryshimi mujor i indeksit është + 0,04 %. Krahasuar me muajin Shtator 2017 rritja më e madhe e çmimeve vërehet në grupet ?Veshje dhe këpucë? me 1,6 %, pasuar nga grupi ?Argëtim dhe kulturë? me 0,8 %, ?Shërbim arsimor? me 0,3 %, etj. Ulja më e madhe e çmimeve vërehet në grupet ?Transporti? me 0,3 %, pasuar nga ?Ushqime dhe pije joalkoolike? me 0,1 %./ Monitor.al

Lajmet e fundit nga