Connect with us

Shëndeti

Njihuni me infeksione vaginale dhe si trajtohen ato

Publikuar

-

Forma më e zakonshme e infektimit në vaginë është kërpudhat, por nuk mund të jetë një infeksion vaginal ose vaginakatar.
Shkarkimet vaginale e lengut është një gjendje normale në të gjitha gratë. Lëngjet apo sekrecionet e langshme vaginale herë pas here, mund të paraqesi një gjendje më të rëndë patologjike se sa një infektion. Janë disa shenjat në raste të rralla të sëmundjes.
Shkarkimi natyror i langut vaginal përmban sasi të larta të baktereve të acidit laktik (laktobacil), sasi më të vogla të disa baktereve të tjera  të grupit B Streptokokut, Gardnerella, Bakteroide, Mikoplazma) dhe viruseve, kërpudhave dhe në një ekosistem të ekuilibruar mikrobial.

Infeksionet vaginale mund të ndahen në:

 

Vaginosis bakterial (vaginekatar) asht kur substanca e florës normale vaginale e mikroorganizmave është zëvendësuar me sasi të mëdha të baktereve që kërkojnë shumë pak oksigjen duke u zhvillue bakteret anaerobe(Anaerobet përbëjnë një grup të baktereve të cilat nuk mund të jetojnë në prani oksigjenit, respektivisht në prani të potencialit të lartë oksido-redukues (redoks potenciali). Në prani të oksigjenit, këto baktere gjatë metabolizmit të tyre prodhojnë substanca toksike, siç janë radikalet superokside dhe peroksid hidrogjenin. Bakteret strikte anaerobe nuk posedojnë disa enzime që veprojnë në metabolizmin aerob (p.sh. superoksid dismutaza dhe katalaza), prandaj ato nuk mund t’i detoksikojnë këto substanca.). Vaginakatare quhet në zhargon vaginosis.

Vaginitis është një infeksion i vaginës, që shkaktohet nga kërpudhat, bakteret aerobe(Bakterie  Aerobe  ekzistojnë apo mbijetojnë në ato vende ku oksigjeni asht prezent. Këto bakterie në akuarium oksidojnë amoniumin me nitritin dhe ky proçesi aerob quhet nitrifikacion B.M.P.)  si më së shpeshti streptokoku, koli i baktereve E., apo bakteri i organizmave njëqelizor të quajtur trikomonas(Trichomonas). Deri tani shkaku më i zakonshëm i vaginitis është një kërpudhë (sfungjer vaginale). Infeksionet e tjera në këtë grup (vaginitis) quhet inflamacion i vaginës.

 

Frekuenca
Vaginitis bakteriale (katari damtues) ndodh në 1 në tre gra me çrregullime anormale vaginale.

Vaginitis është sfungjer vaginale afërsisht të 80% të rasteve, ndërsa Trichomonas, Infeksionet me bakteriet   Streptokokut dhe bakteri E. koli janë përgjegjës për pjesën tjetër. Sfungjeri Vaginal(kërpurdha) është 80-90% e rasteve të shkaktuar nga maja e kërpurdhës e tipit kandida albikans (Candida albicans), pjesa tjetër janë lloji i majës së kërpurdhës (kandida glabrata dhe kandida tropikalis).

 

Shkaqet
Sekrecioni vaginal natyrore ka një pH të ulët (më pak se 4.5), që do të thotë se është “kosi”.

Kjo është për shkak të pranisë së baktereve acidit laktik (lactobacillus), e cila formon acid laktik.
Një pH e ulët e mbron gruan kundër baktereve, ku nuk mund të lulëzojnë në këtë mjedis acid.

Kërpudhat kandida janë gjetur kudo në natyrë dhe njerëzit kanë në lëkurë të kanalit të barkut apo te zorrët, ose në vaginë, pa shkaktue asnjë simptomë. Së pari ka mekanizma normale të trupit mbrojtës që ja ulin aciditetin vaginës në qoftë se është ndryshuar flora bakteriale, dhe ka një infeksion të vaginës. Ose mund të ketë një vaginëkatar të cilat kanë zhvilluar bakteret anaerobe (vaginosis) ose nuk bahet fjalë për një tampon vaginal ose vaginitis.

Të gjitha gratë të prekur nga një infeksion i vaginës ndeshen me faktorët e mëposhtëm, që  rrisin rrezikun e gjetjes së një infeksion fungale si:
* Baktereve të jashtme në vaginë
* Shtatzënia
* Terapia me hormone duke përfshirë pilula kontraceptive
* Diabet
* Trajtimit me antibiotik (vrasin bakteret e acidit laktik)
* Larje e tepruar me sapun në ijë
* Sistemin imunitar i dobësuar
* Menstruacionet e parregullt apo gjakderdhje të zgjatur – ngjyra aciditetit rozë në vaginë, sepse gjaku është alkaline.

 

 

Simptomat 
Sekrecioni normale i lëngut vaginal mund të jetë ngjyrë e verdhë apo e bardhë. Kjo është shumë e ndryshme në qoftë se gratë mendojnë se pengon shkarkimin ose jo. Kjo është e zakonshme për ndryshimet e sekrecionit, si te pamja e saj në erë dhe në cilësi. Ndryshimet në pamjen normale varet nga marrëdhëniet menstruale, nga mosha dhe nga aktiviteti seksual. Kufijtë e sekrecionit vaginale normal dhe jo normal  është vështirë për t’u përcaktue.

Ngjyrat e gjelbër ose kafe derdhjes të sekrecionit të lëngjeve në vaginë duhet gjithmonë të kontrollohen, dhe ju gjithashtu duhet të shkoni tek mjeku juaj në qoftë se lengjet vaginale kanë shumë erë të keqe.

 

Simptomat më të zakonshme të infeksionit me kërpurdhë të sfungjerit vaginale janë:
* Ngjyra e bardhë, lëkura e cikatrizuem, sekreconet vaginal pa erë
* Kruarje dhe skuqje
* Djegie dhe ndjesi thumbues në hapjen e buzëve vaginale
* Ënjtje e mukozës vaginale
* Ndoshta. urinim i djegur
* Dhimbje gjatë aktivitetit seksual dhe të prekjes me penis apo me gishta

 

Për katarin vaginal janë simptomat më të zakonshme:
* Shumimi i lengjeve vaginale

Sekrecionet vaginal është një gjendje normale në të gjitha gratë. Herë pas here, shenjat e sëmundjes dhe në raste të rralla mund të jetë një gjendje më të rëndë në rastet e vetëm të infeksionit, megjithëse  ka femna sekrecione në vaginë.

Ndonëse gratë në periudha të caktuara të jetës kanë tendencë të derdhin lengjet/sekrecionet vaginale që është shpesh një sistem që i rregullon vetë.

Në përgjithësi, lengjet vaginale për këtë arsye nuk çojnë për të kontaktuar te mjeku. Megjithatë, studimet e kohëve të fundit sugjerojnë se inflamacioni vaginale nuk është gjithmonë i parrezikshëm. Infeksionet vaginale janë diagnostikuar dhe trajtuar para operacionit, në krahasim me një infeksion të patrajtuar.

 

Çfarë mund të bëni? 
Seksualisht mund të parandaloni për të mos pasë katar vaginal duhet përdorë kondomin dhe ndoshta edhe pilulën.
Gra që e përdorin spirale, kanë një rrezik më të madh të shfaqjes së katarit/infeksioni vaginal. Kjo është për shkak të spirales që duket si një trup i huaj dhe për këtë arsye mund të shtojë lengjet vaginale. Inflamacioni vaginal në gratë pas menopauzës shpesh mund të parandalohen nëpërmjet trajtimit me hormon.

Nëse keni katar në vaginë apo sfungjer vaginale, ju mund të kryeni këto veprime në vijim:
* Nëse keni marrëdhënie, përdorni kondom derisa  infeksioni të jetë prezente.
* Shmangni larje me sapun të thjeshtë në ijë ose përdorin një sapun të butë.
* Fshini pas larjes së vaginës në tualet, në mënyrë që asnjë bakteret nga zorrët të infektojnë vaginën.
* Përdorni brekë pambuku, në vend të mbathjeve të ngushta sintetike.
* Të kufizoni përdorimin e Liners panty,(shtrëngimin) ku ka shumë sekrecione dhe mos harroni të ndryshoni madhsinë e brekve shpesh.
* Heqni gjurmët e spermës pas seksit sepse sperma vepron si ushqim për infeksion
* Lahuni nëse është e nevojshme të paktën mbathjet me 60 gradë.

Duke përdorur preparatet jo-mjekësore.

Një numër i madh të përgatitjeve jo-mjekësore kanë qenë në fokus për parandalimin dhe trajtimin e sfungjer vaginales:

 

Hudhra ka një efekt këpurdhëvrasës sipas analizave laboratorike. Efekti nuk eshte provuar klinikisht dhe hudhra mund japin reaksione alergjike lokale. Është e paqartë se sa thalba  hudhra duhen për t’u përdorur sipas mjekut.

Produkte të qumështit si e thartuar në kos dhe A38 si këpurdhëvrasës, por mund të ketë një efekt parandalues nga bakteret e acidit laktik mund të ndihmojnë në rikthimin e pH të vaginës. Ekziston edhe një formë bimor të kapsulës vaginal me bakteret acid laktik, i cili mbron dhe rikthen flora natyrore vaginale.

 

Sinjale të rrezikëshme 
Nëse keni kruajtje, djegie gjatë urinimit apo të sekrecionit vaginal ose ndonjë ndryshim në funksionin vaginal mund të jetë një shenjë e sëmundjes të ndryshme në bark. Prandaj, ju duhet të kontaktoni doktorin tuaj:
* Nëse jeni të pasigurt në lidhje me simptomat
* Ju nuk kanë pasur më parë një infeksion fungale, apo ju keni pasur më shumë se 2 infeksione fungale brenda gjashtë viteve të fundit
* Ju jeni shtatzënë
* Ka gjak në lengjet vaginale, kur ju jeni me menstruacione
* sekrecionet vaginale i vjen era e keqe
* Ju keni plagë apo të çara në buzët gjenitale
* Ju ndjeni dhimbje ose siklet gjatë urinimi.

Nëse jeni paqartë nëse do të testoheni ose jo – pyesni mjekun tuaj për këshilla dhe udhëzime.

 

Studim
Mjeku duke bërë një vizite te kujdesshme mjeksore i duhet të marri pak material langut  të sekrecionit vaginal në sipërfaqen e vaginës. Kjo mund të dërgohen në kultivim në laborator ose ajo mund të shifet në mikroskop direkt. Aciditeti mund të gjykohet nga një matje pH duke shtuar një substancë  kimike (hidroksid kaliumi 10%) – test ashtu-quajtur amine, pra pështymë që çliron një erë karakteristike si peshk, i cili tregon se infeksioni është shkaktuar nga bakteret anaerobe (vaginosis – skedekatar).

Mjeku është në gjendje ose me kultivimin e sputum(pështymës) me mikroskop dhe nga ky studim, diagnostikonë nëse ka një infeksion bakterial ose një infeksion fungale.
Nga kanali i qafës së mitrës analizon langun dhe e shqyrton për ndonjë;

lythat gjenitale (kondilomia) ose Herpesi gjenital (plagë të ftohtë në zonën vaginale), dhe kultivojnë për ndonjë; STDs tjera (, klamidia gonorrea, sifilizi) dhe të shqyrtojë urinën për infeksion në fshikëz  dhe për të marrë një grimë lëkurë në sipërfaqe për zbulimin e kancerit të kanalit të qafës së mitrës.

Trajtim i katarit vaginal

Katari vaginal apo Vaginosis bakterial – zakonisht trajtohet me një antibiotik që përmban Metronidazole. Ky antibiotik është veçanërisht i përshtatshëm për trajtimin e infeksioneve me bakteret anaerobe.

Trajtimi mund të jepet në tableta ose supozitor, për disa ditë, ajo mund gjithashtu të aplikohet në trajtimjn ditor në vaginë. Efektet anësore të këtij trajtimi janë të pakta, por Metronidazole mund të ketë një efekt Antabuse, kështu që duhet të shmangin alkoolin gjatë trajtimit dhe 2 ditë pas ndërprerjes së trajtimit. Vagina ose kapsula klindamycinkan përdoret gjithashtu.

 

Sfungjer – lloji i kërpurdhës
Sfungjer në vaginë zhduket në mënyrë spontane në më shumë se 25% pas një jave, por infeksioni i jep siklet të madh dhe është e lehtë për të trajtuar, kështu që nuk ka asnjë arsye që të hezitojnë për të marrë trajtimin. Sfungjer vaginal trajtohen me fungicides në vend të një supozitorit për përdorim në vaginë (pessaries) ose një kombinim i këtij trajtimi. Këto fungicides janë në dispozicion në pikat e forta të ndryshme për 1, 3 ose 5 ditë, dhe jepen pa recetë.
Ka edhe fungicides që përdoret si një tabletë për trajtim. Ky trajtim kombinohet me një krem kërpudhash përreth vaginës dhe buzëve, në qoftë se ka shumë,  acarim të lëkurës ose mukozës.

Në rastë simptomash karakteristike duhet larë vagina (kruarje, djegie në formë të lëkurës thatë të cikatrizuem/të çarar të imta). Zakonisht femrat nuk duhen me vrapë me shkue te mjeku pasi ilaçet për pessaries  vaginale me janë në dispozicio në barnatore medikamenti klotrimazole. Klotrimazole është droga më e studiuar mirë dhe mund gjithashtu të përdoret gjatë shtatzënisë.

 

Nëse jeni shtatzënë 
3 muajtë e parë të shtatzënisë, gratë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj para trajtimit të infeksionit fungale. Nëse përdorni pessaries / antifungal vaginale gjatë kohës që grueja asht shtatzënë nuk duhet të përdorin tubë shkarkimit të derdhjes së lengjeve.

 

Trajtim afatgjatë 
Në qoftë se një grua ka katër ose më shumë raste me infektion të tipit me kërpurdhë sfungjer vaginale për vite, flet për një vaginit përsëritura (relapsing). Këtu ne rekomandojmë një trajtim të zgjatur me drogë antifungal për të paktën 6 muaj, për shembull. si terapi orale, të marra në lidhje me menstruacionet. Partneri nuk është i rekomanduar të kryeji marrëdhanie derisa të shërohet./Anders Vinther, mjek i përgjithshëm/Sundhed.dk

KLIKO PER TE KOMENTUAR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Life Style

E konsumoni çdo ditë por ju prish dhëmbët/ Hiqni dorë nga ky lloj çaji

Publikuar

-

By

Pijet me shije frutash janë çdo ditë në tryezat tona, sidomos çajrat. Këto të fundit bëjnë që dhëmbët të marrin ngjyrë dhe të dëmtojnë smaltin. Kjo doli nga një studim të kryer nga shkencëtarët në një kolegj në Londër.

Hulumtimi u bazua te dieta e 300 njerëzve që kishin dhëmbë të prishur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hulumtuesit njoftuan se çajrat me shije frutash, pijet dietike, pijet me sheqer dhe uji me shije janë me përbërës acidi dhe mund të shkaktojnë gërryerje të dhëmbëve./CNA.al

 

LEXO TE PLOTE

Shëndeti

Specializimet te Mjekësia, Manastirliu: Plotësojmë nevojat me mjekë në të gjithë vendin

Publikuar

-

By

Ministrja e shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ndoqi nga afër ecurinë e fazës finale të konkursit të specializimeve në Mjekësi, ku në mënyrë transparente u bë përzgjedhja e degëve sipas klasifikimit të pikëve për çdo kandidat.

“Me rikthimin e specializimeve në Mjekësi, për të katërtin vit radhazi janë gjithsej 800 kuota specializimesh, me të cilat plotësojmë nevojat me mjekë specialistë në të gjithë vendin. Këtë vit janë 247 kuota, nga të cilat 125 janë të dedikuara për Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, pra mjekë specialistë që do të shërbejnë aty ku janë nevojat me përfundimin e specializimit në specializtete si Urgjenca, Kardiologjia, Obsetrikë-Gjinekologjia, etj, sipas kontratës me Ministrinë”

Sipas Ministres Manastirliu, kjo i shërben realizimit të objektivit për ofrimin e shërbimit me cilësi afër vendbanimit të qytetarëve.
“Ne kemi një plan masash për të plotësuar nevojat e shërbimit. Që nga viti 2019 do të kemi 300 specialistët e parë që padyshim do të plotësojnë boshllëkun e krijuar nga politika e vjetër. Ndërkohë po vijojmë me dy programet tona, atë të patronazhit dhe bonusit, me qëllim ofrimin e shërbimit të specializuar në spitalet rajonale, pranë vendbanimit të qytetarëve”, tha Manastirliu.

Me programin e patronazhit, ku mjekë të specializuar të spitaleve universitare të Tiranës po japin shërbim në spitalet rajonale sipas një kalendari të përcaktuar, në 3 muajt e parë të këtij programi, mbi 3 mijë qytetarë e kanë marrë shërbimin shëndetësor me cilësi, pranë vendbanimeve të tyre, shërbim për të cilin deri dje detyroheshin të udhëtonin kilometra të tëra drejt Tiranës. Ndërkohë me programin e bonusit, 11 mjekë specialistë kanë pranuar të lënë Tiranën për të punuar në spitalet rajonale me bonusin e dyfishuar – deri në 2.5 milion lekë mbi pagën.

E pyetur nga gazetarët në lidhje me listën e barnave të rimbursueshme, Ministrja Manastirliu u përgjigj:

Lista e barnave të rimbursueshme është miratuar të premten nga Qeveria dhe pritet të zbardhet në fletoren zyrtare sipas procedurave. Është një listë e cila përmban 36 alternativa të reja të barnave që trajtojnë sëmundjet kronike si ato kartdiovakulare, neurologjike etj. Risi I kësaj liste është rimbursimi për herë të parë i herceptinës (forma subcutane). Plotësojmë kështu nevojat 100% të këtij medikamenti për gratë që vuajnë nga kanceri I gjirit”, tha Manastirliu./CNA.al

 

 

LEXO TE PLOTE

Life Style

Amerikanët hedhin ushqimin e tepërt në plehra/ Jo pak por 150 000 ton ushqime

Publikuar

-

By

Amerikanët hedhin në plehra rreth 150 000 ton ushqime në ditë, ose e barasvlefshme me më shumë se 400 gram për person, bëhet e ditur në një studim, duke saktësuar se frutat dhe perimet ishin produktet që hidheshin më tepër.

Ky ushqim që shkon i gjithi në koshin e plehrave është kultivuar në afro 7% të tokave bujqësore amerikane dhe mijëra miliarda litra ujë që janë përdorur për prodhimin e tyre, sipas një artikullit të publikuar në gazetën “PLOS One”. Kjo korrespondon gjithashtu me 30% të kalorive që konsumohen çdo ditë nga çdo shtetas amerikan, shkruan Atsh.

Frutat dhe perimet përbëjnë 39% të gjithë këtyre produkteve, të ndjekur nga produktet e qumështit (17%), mishit (14%) dhe drithërat (12%).

Në mesin e produkteve që kanë më pak mundësi për të përfunduar në koshin e plehrave renditen patatinat, vaji, produktet me sheqer dhe pijet pa alkool.

”Regjimet ushqimore të cilësisë më të lartë bazohen në sasitë më të bollshme të frutave dhe perimeve, që përfundojnë në kosh në sasi më të mëdha se produktet e tjera”, u shpreh Meredith Niles, bashkëautore e studimit dhe asistente pedagoge në Univversitetin e Vermontit.

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

AKTUALITET

Kryesore Show Biz00:30 - 25 April, 2018

Foto/ Kur Era Istrefi vesh të njëjtat bikini si Kim Kardashian

Ato i kanë veshur personazhet më të njohura të modës dhe shoëbiz-it, si Kim Kardashian, Emily Ratajkoëski, Rihanna, Suki Waterhouse...

Kryesore Show Biz00:15 - 25 April, 2018

Foto/ Kate shfaqet rrezëllitëse me bikinit e bardha

Fotot e nxehta të Kate Upton nga fushata e saj e fundit për “Yamamay” nuk mbarojnë. Bukuroshja 25 vjeçare e...

Kryesore Show Biz00:00 - 25 April, 2018

Të gjithë e pyesin për gjininë e fëmijës/ Emina nuk e mban dot më

Modelja shqiptare me famë botërore, Emina Cunmulaj  është në pritje të fëmijës së saj të dytë. Ajo është nënë e...

Kryesore Show Biz23:50 - 24 April, 2018

Formula1 mund ti largojë vajzat e startit, por ato në krah të pilotëve jo!

Formula 1 hoqi dorë nga vajzat e startit, ato të njohura si “Grid Girls”, por një sport tjetër e ruan...

Kryesore Show Biz23:40 - 24 April, 2018

Foto/ Era Istrefi me bikini është një ‘bombë’ e vërtetë

Prej ditës së djeshme, Era dhe Nora Istrefi po qëndrojnë në Dubai pasi siç njoftoi dje krijuesja e hitit “Bonbon”,...

Aktualitet23:40 - 24 April, 2018

Opozita, kundër platformës së kryeparlamentarit Kadri Veseli

Subjektet opozitare shprehen të rezervuara ndaj platformës së kryetarit të Kuvendit Kadri Veselit për unitet politik për temat e mëdha,...

Life Style23:30 - 24 April, 2018

Modelja vihet në vështirësi/ Kë të zgjedhë nga kostumet e plazhit?

Është një nga femrat me format trupore më të lakmuara në botë dhe modeles Demi Rose i shkojnë shumë kostumet...

Kryesore Show Biz23:20 - 24 April, 2018

Foto/ Selena Gomez befason me ndryshimin e fundit në pamjen e saj

Selena Gomez i ka befasuar të gjithë me ndryshimin e fundit në pamjen e saj. Ajo është dalluar gjithmonë për...

Kryesore Show Biz23:10 - 24 April, 2018

Natalie refuzon çmimin prej 2 milionë dollarësh

Ceremonia prestigjoze, e njohur si “Nobeli Jezuit” është anuluar për shkak se aktorja e famshme, Natalie Portman ka refuzuar të...

Aktualitet23:02 - 24 April, 2018

Gjermanët investim gjigant në Serbi, punësohen 11.000 persona

Kompanitë gjermane janë duke vazhduar edhe më tutje investimet në Serbi. Së fundmi, është firma e njohur “Leon”-i e cila...

Kryesore Show Biz23:00 - 24 April, 2018

Video/ Kylie me vajzën e saj 3 muajshe do ju zbukurojnë ditën

Ylli i “Keeping Up With The Kardashian” Kylie Jenner pas lindjes së vajzës duket se ka vendosur që mos të...

Aktualitet22:57 - 24 April, 2018

Denoncimi/ Ja si kunata e Sekretarit të Përgjithshëm të Ramës paguhet pa shkuar në punë

Ish-kryeministri i vendit Sali Berisha, ka vijuar me publikimin e denoncimeve të mbërritura në adresë të tij. Me anë të...

Kryesore Show Biz22:50 - 24 April, 2018

‘Njerëzit mendojnë se unë i urrej meshkujt’/ Dua Lipa tregon mesazhin e vërtetë të këngës

Kënga ‘New Rules’ bëri që Dua Lipa të shpërthente në botën muzikore. Në një intervistë të dhënë kohët e fundit...

Aktualitet22:44 - 24 April, 2018

Avokati i Nazer Seitajt paralajmëron gazetarin/ Ja si kundërpërgjigjet Basir Çollaku

Gjithçka ka lajmëruar gazetari Basir Çollaku, lidhur me pozicionin e Nazer Seitajt në raportin me drejtësinë italiane është “Fake News”,...

Kryesore Show Biz22:40 - 24 April, 2018

Dukesha solli në jetë një princ, por ka shumë rregulla që duhet ti ndjekë

Të gjithë e morën vesh lindjen e princit më të ri të Mbretërisë së Bashkuar.  Dukesha e Kembrixh, Kate Middleton...

Aktualitet22:39 - 24 April, 2018

Harrohet Roma historike, shkatërrohet nga Liverpool i Salah

Roma arriti që në çerekfinalen e dytë të Ligës së Kampionëve të përmbyste Barcelonën, duke hyrë në histori me një...

Aktualitet22:34 - 24 April, 2018

Përmendet Roma/ Shënon dy herë në 4 minuta ndaj Liverpool

Pas 5 golave të Liverpool, si duket Roma është përmendur duke u kundërpërgjigjur me yllin e saj boshnjakun, Edin Dzeko...

Aktualitet22:33 - 24 April, 2018

VIDEO/ Shihni çfarë i bën Trump, Macron-it

Ndërsa presidenti i SHBA-ve, Donald Trump dhe homologu i tij francez Emmanuel Macron u paraqitën për fotografi në Zyrën Ovale,...

Kryesore Show Biz22:30 - 24 April, 2018

Foto/ Gigi feston 23 vjetorin me të gjitha shoqet e saj supermodele

Gigi festoi ditëlindjen e saj të 23-te në datën 23 të këtij muaji. Siç të gjithë e marrin me mend,...

Aktualitet22:21 - 24 April, 2018

“Pasardhësit e diktatorëve po qeverisin sot”/ Flet Rrahman Parllaku

Vijon intervista e ish-gjeneralit të dënuar nga diktatori Enver Hoxha, Rrahman Parllaku me gazetaren Eni Vasili në studion e emisionit...

Aktualitet22:17 - 24 April, 2018

Liverpool shkatërron Romën/ Salah shënon dy gola dhe dy “gjysmëgola”

Mohamed Salah, është egjiptiani me këmbë “të arta”, por që nuk u vlerësua si duhet nga Roma dhe u shit...

Aktualitet22:11 - 24 April, 2018

Pamjet makabre: Si vriten dhe hidhen qentë në landfillin e Sharrës

Emisioni “Stop” sjell sot pamje ekskluzive e makabre të mënyrës sesi janë vrarë qentë dhe më pas janë hedhur në...

Aktualitet22:04 - 24 April, 2018

Romën e zë “haku” i Salah/ Liverpool shënon golin e tretë

Mohamed Salah, është egjiptiani me këmbë “të arta”, por që nuk u vlerësua si duhet nga Roma dhe u shit...

Aktualitet22:01 - 24 April, 2018

Ministri akuzohet se ka dhënë mbi 630 mijë euro subvencione pa bazë ligjore

Ministri i Infrastrukturës akuzohet se pa asnjë bazë ligjore ka dhënë subvencione në shumën mbi 630 mijë euro. Kjo është...

Aktualitet21:51 - 24 April, 2018

Rrahman Parllaku flet për Liri Belishovën

Rrahman Parllaku, ish-gjeneral i dënuar nga Enver Hoxha, është i ftuar mbrëmjen e sotme në semisionin “Studio e Hapur” në...

Aktualitet21:40 - 24 April, 2018

Mbyllet pjesa e parë e sfidës Liverpool-Roma/ Salah shënon dy herë dhe hyn në histori

Medie të ndryshme e kanë quajtur futbollistin egjiptian që luan për Liverpool-in si një “makth” për skuadrën italiane të Romës,...

Aktualitet21:40 - 24 April, 2018

Vdekja e aktorit Kurti/ Kryeprokurori Gjakovës tregon detajet

Prokuroria Themelore në Gjakovë ka nisur hetimet për të zbardhur shkakun e vdekjes së aktorit të serialit “O sa mirë”...

Aktualitet21:27 - 24 April, 2018

“Makthi” i Romës del i vërtetë/ Salah kalon Liverpool-in në avantazh

Medie të ndryshme e kanë quajtur futbollistin egjiptian që luan për Liverpool-in si një “makth” për skuadrën italiane të Romës,...

Trending

LAJM I REKOMANDUAR:
Mesazhi i fundit i Lorik Canës / Këto fjalë do t’ju bëjnë të qani

Lorik Cana dje i dha zyrtarisht lamtumirën kombëtares shqiptare. Çasti emocionues ndodhi para takimit Shqipëri-Itali në "Loro Boriçi", mbyllur me...

Close